Summering av mitt år 2012

Nu när året lider mot sitt slut är det dags att summera år 2012.
 
Året började med några hektiska dagar fulla av power-point-fixande inför församlingens Årshögtid samt bakande inför Simons födelsedagskalas. Har blivit en hel del bakning i år.
 
I februari fyllde mamma år vilket firades med familj och släkt på Lökebergs konferenshotell.
 
BARA VARA fortsatte som vanligt under våren med varannan vecka i kyrkan och varannan vecka på Mimers Hus. Som vi bar möbler, städade, ordnade och fixade! I april anordnade vi en modevisning där vår BARAVARA-kollektion släpptes. Great sucess! Alla ville köpa #SWAG-linnen och t-shirts. I juni sedan slutade Matilda som ungdomspastor hos oss. I augusti anställdes Simon som ny ungdomspastor.
 
Påsk inföll i början av april och firades hos släkten i småland.
 
 
2 veckor efter påsk flög jag och Miriam till England för att hälsa på Hanna som gjorde ett utbyte i Brighton genom sin utbildning vid Göteborgs Universitet. Vi besökte både London och Brighton. Blev en hel del shopping, goda cupcakes och samtal vänner emellan. En riktigt trevlig resa!
Vill du se fler bilder och läsa om resan i sin helhet kan du klicka HÄR, HÄR och HÄR!
 
4 veckor senare var det dags för mig att åka till England igen! Denna gång med Tårtdecor för att gå på International Sugarcraft Exhibition 2012 i lilla Telford utanför Birmingham. 
I två dagar gick vi på tårtutställningen, men jag som inte är så inne i gemet än var nöjd efter en dag. Jag tyckte det var roligare att shoppa kläder istället! ;)
På vägen hem tog vi oss en liten avstickare till Frankfurt. Det var det snyggaste hotell jag någonsin sovit på!
Tog ofantligt många foton dessa dagar!!
Bloggade om detta i maj och juni, så vill du läsa mer och se alla bilder klicka på följande länkar:
 
I juni uppvaktade jag fyra studenter.
 
 
Jag & Simon firade 6 år tillsammans!
 
Vi åkte till Nyhem och levde i en bubbla i två dagar! Dag 1. Dag 2.
 
 
Midsommar firades i ostadigt väder på Brattön.
 
Jag såg Loreen live två gånger denna sommar, dels på MTV World Stage och dels på Rix FM Festival. Båda gångerna på Götaplatsen.
 
I juli åkte jag, Alexandra och Wictoria och hälsade på Emma som bodde i Vimmerby och jobbade på Astrid Lindgrens Värld. På vägen dit besökte vi Katthult där Emil i Lönneberga spelades in. På vägen hem från Vimmerby släppte de av mig i Jönköping där min familj kom och hämta upp mig. Så spenderade vi några dagar hos släkten i småland. Vi besökte Alvastra kloster och Omberg och gick ända upp på Hjässan. Vi fikade på Haglunds i Gränna och gick ner till Gränna hamn. Fick sommarens vackraste solnedgång på bild när vi tog en liten roddtur på sjön.
 
 
Sommaren bjöd på tre vackra bröllop och således tre möhippor.
 
Sommaren bjöd i övrigt på min livs första semester (ledigt 4 veckor i sträck, fast jag hade inte semesterlön eftersom jag fortfarande var visstidsanställd) och jag och Simon firade 1-års bröllopsdag!
 
I september åkte vi till Stockholm och kollade på Nickelback i Globen!! Det blev vår semester ihop i år eftersom Simon jobbade hela tiden när jag hade semester under sommaren. Globen var fullsatt, Daughtry var förband. Kunde inte bli bättre. Det är en av de bästa konserter jag varit på! Vi besökte även Gröna Lund och ett regnigt Skansen under vår lilla weekend i huvudstaden.
 
 
    
Veckan efter Stockholms-resan smällde det! Då flyttade vi med Tårtdecor och hade Scandinavian Cake Show. Vi jobbade nästan dygnet runt. En otroligt hektisk men rolig vecka!
Ni som följde mig på bloggen under den tiden minns hur det var. Den 17 september packade vi ner hela gamla butiken och hade sedan stängt fram tills vi öppnade på nya stället 22 september. HÄR kan ni läsa om ni är nyfikna på hur arbetet fortskred. Och HÄR och HÄR finns ännu fler blogginlägg som jag skrev då när jag var mitt i allt. Ja tjena vilken crazy period det var! Min arbetskamrat Anna var med i P4 Extra och pratade med Lotta Bromé om SCS. Nu är det otroligt skönt att vi flyttat och har större lokaler. Vi har bättre kontor och det är mycket mer rymligt i butiken, nästan dubbelt så stort.
 
 
MITT i hela den galna tårtutställningsveckan så hade jag en flytt hemma att tänka på också. Vi packade och packade och packade. Kändes som om jag packade både på jobbet och hemma i en månads tid. Inte konstigt att jag haft nackspärr sen dess.
I slutet av augusti fick jag och Simon ett overkligt men underbart besked om att vi hade fått en av de tre lägenheter vi sökt! Minns fortfarande när jag fick det samtalet. Jag stod på jobbet och mitt hjärta slog så hårt. Jag kunde knappt tro det var sant. 1 oktober hade vi tillgång till lägenheten och lördagen 6 oktober flyttade vi in. Jag skapade kategorin "Lägenheten" här på bloggen för att kunna samla alla inlägg som har med lägenheten att göra. Där kan du följa vår flytt i sin helhet eller klicka HÄR för att komma direkt till inlägget om hur det var när vi flyttade. 
Det var så underbart skönt att komma till en mer än dubbelt så stor lägenhet!!
Hejdå gamla lilla köksbord!
Hej nya större köksbord!
Hejdå lilla vardagsrum!
Hej vardagsrum!
Älskar vår nya soffa! HÄR kan du läsa om när vi fick hem den. Nästa steg blir att byta ut det tråkiga soffbordet.
Ja det är ungefär det hela min höst har bestått av: Flytt och komma i ordning i lägenheten. Har fått nya saker monterat av Husvärden. Varit i Ullared och köpt massa fint till hemmet. Umgåtts med vänner och gått på kalas. Har även hunnit med ett besök i småland till för att se våra nyfödda kusinbarn.
Det senaste som hänt i livet förutom allt julfirande är vårt bilköp!
 
 
Förra året skrev jag att år 2011 var det mest händelserika året i mitt liv och det stämmer fortfarande.
Men år 2012 har inte direkt varit händelselöst det heller.
År 2011 var jag i England, tog examen, flyttade och gifte mig.
I år har jag inte gift mig eller tagit examen, men jag har varit i England två gånger och flyttat igen. Köpt ny soffa. Och köpt bil. Tagit vårt första lån ever. Vuxenpoängen bara ramlar in! ;p
 
Hur gick det med nyårslöftena för år 2012?
Så här skrev jag förra året:
Mina nyårslöften inför 2012 är:
* Säga nej mer.
* Bli bättre på att prioritera.
* Inte oroa mig så mycket för vad andra tycker och tänker.
* Bli mer medveten om mig själv och min omgivning.
* Övervinna mina jobbiga tankar och inre konflikter.
* Bli mer tacksam.
 
Jo nu när jag tittar tillbaka på vad jag skrev då tycker jag det har gått ganska bra.
-Jag har sagt nej lite mer. Jag är inte längre mötesledare i kyrkan, ansvarar inte längre för Team 2night och är inte längre ledare för Bara Tjejer. Kan ju bero på att Team 2night och Bara Tjejer har lagt ner helt hehe.... Men ändå ;)
-Hur bra jag blivit på att prioritera vet jag inte... Svårt att mäta.
-Jag tror jag oroar mig om vad andra tycker och tänker mindre. Det känns så. Kanske är en sådan sak som automatiskt minskar med stigande ålder?
-Blir mer medveten om mig själv och min omgivning är en ständigt pågående process.
-Oj. Kan nästan inte minnas när jag hade jobbiga tankar och inre konflikter sist. Härligt!
-Är definitivt mer tacksam. Just nu är jag så ofantligt tacksam för den här lägenheten, för att det löste sig så snabbt med bil, att jag inte varit sjuk i jul, för att jag fick en systemkamera, för att vi klarat dubbla hyror trots att det har varit tufft vissa perioder. Ser jag strikt till våra inkomster vissa månader och jämför med våra utgifter kan jag inte förstå hur vi fått ihop det. Helt ärligt. Tur att Gud har koll när vi inte har det. Tack Gud för att du förser oss med det vi behöver!
 
Mitt år har gått upp och ned för så är ju livet. Men mestadels har vi bara haft det bra.
Vilket fantastiskt år jag haft!
 
Har inte bestämt några nyårslöften inför år 2013 än. Får se om jag kommer på något jag vill lova ikväll när klockan slår 00.00.
 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
HOPPAS NI FÅR ETT VÄLSIGNAT 2013!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0