White Fang

I lördags tittade vi på White Fang, eller Varghunden som den heter på svenska.
Filmen är från 1991 och jag hade aldrig sett den. Minns att mina klasskamrater pratade om den när vi gick på mellanstadiet. Det är en sådan där film jag alltid velat se men aldrig sett. Men nu så! Den var jättesöt, lärorik, sorglig men med ett lyckligt slut!

Close-up

Idag efter jobbet tränade jag MRL igen, denna gång på anläggningen i Rollsbo. Den är mycket större och fräschare och ligger närmare Tårtdecor så jag skulle hellre träna där, men tiderna för passen stämmer sämre med mina arbetstider så det blir oftast att jag tränar i centrum istället.
 
Efter lite disk och tvätt har jag så äntligen strukit och fått upp gardinerna i allrummet här på nedervåningen.
Här är två närbilder på hur det ser ut nu i mina fönster...
Ska ta mer helhetsbilder någon dag när jag är hemma samtidigt som det är ljust ute. Just nu går jag till jobbet när det är mörkt och kommer hem när det är mörkt. Men så är det väl för de flesta så här års...

TV-måndag

Måndagarna framöver kommer bli underbara!
Först MRL, sedan Familjen Annorlunda (som började ikväll) och sist men inte minst Top Model Sverige (som började förra veckan)!! Perfekt också att de enda två program jag brukar följa på våren infaller samma dag precis efter varandra. Då slipper jag lägga en extra dag på att kolla på TV. Kan det bli bättre?!
 
Blev överlycklig när jag hörde att Familjen Annorlunda skulle börja ikväll, hade totalt missat detta. Ännu mer lycklig blev jag när programmet började och det visade sig att familjen Wallquist från förra sässongen även är med denna sässong. Även familjen Ilmrud som var med för två sässonger sedan är med i år, så roligt! Gillar verkligen dessa familjer! Ska bli spännande att även få "lära känna" nya familjen Algeson.
 
Top Model Sverige kollade jag på förra året och fastnade direkt. Vet inte vad det är som gör det, är ju egentligen inte intresserad av mode. Men det är säkert glamouren, dramat, spänningen, Hollywood och sen är Jonas Hallberg så underhållande... "Kom igen nu tjejer!" haha ;)
Längtar till nästa vecka!

Helgen

Hej hej!
Står nu i köket med datorn medan jag steker skinkstek. Förbereder för morgondagens middag.
Är i princip nyss hemkommen, har varit borta hela dagen.
 
Har haft en jättebra helg!
I fredags var jag helt ledig men jag fattar inte vart den dagen tog vägen...! Jag bakade två rulltårtor och strök två gardiner och satte upp i vardagsrummet. Pratade lite i telefon också. Men det kan ju ändå inte bara vara allt? Det är konstigt det där med hur fort tiden bara rinner iväg ibland.
Vi åkte upp till Kungälv vid kl 17 för att handla inför BARA VARA. Sedan var vi hos Ina och Linus och hämtade ett skrivbord som vi fick av dem. Hur snällt som helst! Sen vi flyttade har jag haft vårt gamla köksbord som skrivbord. Det funkar egentligen jättebra, men nu när jag får ett riktigt skrivbord kan vi flytta ut köksbordet på balkongen och ha ett bord där som var tanken från början :)
Sedan hade vi en skön fredagkväll i kyrkan med bl.a. semleätartävling och gratis rulltårtstårta till alla!
Vi körde en liten "favorit i repris" från i våras ;)
 
Fick ungefär 5 timmars sömn natten till lördag innan det var dags att gå upp kl 6. Jag skulle jobba och Simon skulle stå i cafét på Second Hand för att samla ihop pengar till Livorno-resan vi ska göra i vår med ungdomarna. Efter Second Hand och jobb veckohandlade vi. Var inte hemma förrän närmare kl 16 så då var det inte så mycket kvar av dagen. Jag städade lite och lagade middag. Det blev kyckling-tacos.
Sen slog jag mig ner i soffan. Lördagskvällen avslutades med en film från 1991.
 
Idag har vi varit på en fantastiskt bra gudstjänst! Simon predikade om ordens makt. Med vår tunga kan vi uppmuntra och ge positiv feedback, men vi kan också trycka ned och såra. Ett fysiskt slag glöms bort, men ett sårande ord etsar sig in i hjärtat och kan stanna kvar i flera år.
 
"En liten eld kan sätta en hel skog i brand. Och tungan är en eld, själva den onda världen bland våra lemmar. Den fläckar hela vår kropp, den sätter livshjulet i brand och har själv sin eld från helvetet. Det finns ingen art bland fyrfota djur, fåglar, kräldjur eller havsdjur som inte kan betvingas och har betvingats av människan. Men tungan kan ingen människa betvinga, oregerlig och ond som den är och full av dödligt gift. Med den tackar och lovar vi vår Herre och fader, med den förbannar vi människorna, som är skapade till Guds avbilder. Från samma mun kommer lovsång och förbannelse. Så får det inte vara, mina bröder." //Jakobs brevet 3:5-10.
 
Det är så otroligt viktigt att vi tänker på vad vi säger och att vi hela tiden tänker på att tala gott om varandra. Visst man blir arg på folk ibland och visst man kanske känner sig orättvist behandlad, men negativa ord om andra leder egentligen ingen vart. Det skapar inte en bättre gemenskap. Detta är ju egentligen helt självklart och alla vet vi om det. Men det är en utmaning att faktiskt leva i det varje dag och att bara tala gott om andra. Naturligtvis kommer vi inte klara detta jämt, precis som det står i Jakobs brev så kan ingen människa tygla sin tunga, men ökad medvetenhet kring det ger ju en större chans att lyckas mestadels i alla fall.
 
Efter gudstjänsten var vi på middag hos Simons familj tillsammans med familjen Skogström. Trevligt! Vi åt gott, pratade, spelade Wii och brädspel.
 
Helgen har gått alldeles för fort men den har varit bra. Hade tänkt att jag skulle hunnit lite mer saker men så blev det ej... Har ett par gardinger kvar att hänga upp men det får väl bli på onsdag då jag har tid över nästa gång. Imorgon efter jobbet blir det MRL, Familjen Annorlunda och Top Model Sverige, tjoho!

PS. I Love You

I torsdags kväll var vi hemma hos Tove & Lemuel och kollade på PS. I Love You från 2007 med Hilary Swank (spelar i massa kända filmer men jag har nog bara sett New Year's Eve med henne) och Gerard Butler (spelar bl.a. i The Bounty Hunter).
Jag har sett den förut och tycker väl att den är sådär eftersom den är så sorglig.
Det bästa med den är att Lisa Kudrow är med (spelar Phoebe Buffay i Vänner)! ;) Även Kathy Bates är med som spelar i massa bra filmer så som The little black book och Jorden runt på 80 dagar, men första filmen jag såg med henne måste vara Titanic (hon spelade Molly Brown).

What to expect when you're expecting

Förra söndagen kollade jag på What to expect when you're expecting från 2012 medan Simon spelade innebandy. Hade inte hört så mycket om den men det visade sig att den hade flera kända skådisar så som Cameron Diaz, Jennifer Lopez och Dennis Quaid.
Andra skådisar som kanske inte är lika kända är Brooklyn Decker (spelar Palmer i Just go with it) och Anna Kendrick (spelar Jessica i Twilight-filmerna).
Den var jättebra, mysig och väldigt rolig!
Det som jag tyckte var mindre bra med den är att eftersom det var så många "stora" skådisar med så blev den som Love Actually, Valentine's Day, He's just not that into you och New Year's Eve att det var flera mindre berättelser i den större berättelsen. Det gör att man hinner inte med så mycket detaljer och ibland går det för fort. Ibland stötte karaktärerna ihop med varandra men oftast var det bara flera separata storys. Men ändå, en helt klart sevärd film!

Textilier

Efter jobbet idag åkte jag till Hemtex och frossade i gardiner och dukar :) Så kul!
När vi flyttade in här köpte vi ju julgardiner till alla fönster så nu är det dags att få tag på vår- eller "året-runt"-gardiner. Fyndade massor på REAN! :D
Köpte tre par gardiner, två dukar, en "lampskärm" och en "ställning" (vad kallas sådant?) att sätta på en glödlampa.
Ett par gardiner hade kostat 349:-, reapriset var 199:- och jag fick betala 30% av reapriset. Ett annat par hade kostat 199:-, reapriset var 99:- och jag fick 30% på det. Ett par var inte på rea, de kostade 179:-, men då hade de 20% på alla gardiner för klubbmedlemmar så jag fick dem billigare i alla fall. Det kallar jag kap!
Fick tyvärr inte tag på några kappor som jag behöver till resten av fönstrena. Det är svårt att få tag på så breda gardiner som jag behöver. Helst vill jag ha hissgardiner för jag tycker det är så fint! Men vårt smalaste fönster är 140 cm, så det var tydligen svårt att få tag på. Får väl leta på nätet, där borde det mesta finnas.
 

Magic Mike

Förra veckan kollade vi på Magic Mike från 2012 med bl.a. Channing Tatum, Alex Pettyfer och Matthew McConaughey. 
Jag tyckte faktiskt den var sådär. Hade sett fram emot den jättemycket eftersom både Channing och Alex är med, men njae... Det var lite för mycket... Och sen så kändes det inte som om själva storyn var så detaljrik. Det hände mycket men det reddes liksom inte ut. Slutet var alldeles för öppet för min smak.
Nä, lite smått besviken. Alla tre ovan nämna skådisar har gjort mycket bättre filmer.
Matthew McConaughey spelade i Fools Gold och How to lose a guy in 10 days.
Den bästa film jag sett med Alex Pettyfer är helt klart I am number four, men Beastly och Wild Child är också ganska bra för att inte tala om In Time
Channing Tatums bästa är fortfarande Step Up vilken var den första film jag såg med honom. Alla andra tycker jag faktiskt varit lite sämre. Dear John var inte lika bra, The Vow var inte lika bra osv.

Ljuset lyser i mörkret och mörkret har inte övervunnit det

Låååååång och stressig dag på jobbet idag. Åkte vid kl 8 imorse och kom hem kl 19 ikväll. Känns som om man bara sprungit runt hela dagen och gjort fem saker samtidigt och inte fått någonting gjort... Har alltid saker i huvudet som jag tänkt göra men det är inte alltid jag hinner göra det jag tänkt. Så är det när det finns mycket att göra... Men tur är väl det i och för sig!
 
Ikväll har vi varit nere i källarförrådet och hämtat upp våra bordslampor till fönstrena som vi plockade ner när adventsljusstakarna åkte upp. Härligt att få lite mer ljus i alla skrymmen och vrår.
Har lagt på de sista dukarna också där det fortfarande var tomt efter juldukarna. Slängde miniamaryllisen igår, idag har julsängkläderna tagits bort och jag har tagit ner två av julgardinerna och hängt upp nya. Så nu börjar verkligen julen åka ut helt och fullt. Har bara en jul-en kvar och två julstjärnor som är så fina att jag inte vill slänga dem än. Och så har jag kvar nästan alla julgardiner förstås eftersom jag inte har något annat att hänga upp istället. Men imorgon ska jag till Hemtex och kolla om jag kan få tag på lite fina vårgardiner.
 
Måste bara få säga hur skönt det är att ha en trappa med räcke. När man inte bor i hus och har torklinor i taket är räcket ovanför trappan perfekt att använda för att hänga upp stora dukar eller lakan som inte får plats på torkställningen vi har.
I förra lägenheten fick vi hänga över kökstolar och över fästet för duschdraperiet om vi hade tvättat stora saker, så detta är lyxigt tycker jag! Perfekt också om man strukit en gardin som man behöver hänga ifrån sig en stund och inte vill skrynkla till ;)
Förutom lampor och gardiner har jag pyntat mitt köksbord med rosor. Mamma kom in på jobbet idag och gav mig en bukett med rosor eftersom jag har namnsdag imorgon, eller snarare hade namnsdag innan de bytte ut Emelie mot Frej och Freja (ja för de namnen är ju mycket vanligare....) Hur som helst, fint med lite färska blommor på bordet! :)

Taken 2

Förr förra fredagen såg jag och Simon Taken 2 från 2012.
I rollerna har vi Maggie Grace (spelar Irina i Breaking Dawn) och legendariske Leam Neeson som spelar i allt från Star Wars och Unknown till Batman och Love Actually. Dessutom är han rösten till Aslan i Narnia.
Tycker dock att Taken var bättre än Taken 2. Taken 2 var ganska kort och det kändes aldrig som om det blev något djup i filmen. Första Taken var mer spännande.
 

Formex

Förra veckan ställde Tårtdecor ut på fackmässan Formex i Stockholm.
Spännande! :)
Lånar en bild på vår monter från Agnetas instagram ;)
Kolla in den fina tårtan som Agneta gjorde som matchar tapeterna i bakgrunden!

Veckan som varit

Nu kanske ni undrar om jag slutat blogga. Men så är inte fallet.
Jag har bara haft fullt upp i veckan och prioriterat annat än bloggen, vilket har känts konstigt men faktiskt skönt. Jag älskar att blogga och greja med mina foton, men jag har insett att ibland låter jag bloggen gå före sådant som den verkligen inte borde. Så den här veckan, när jag har haft fullt upp, har jag inte lagt tid på bloggen de få timmar jag hade över.
 
Jag har jobbat 6 dagar i rad denna vecka (eftersom jag bytte lördagspass med Hanna för att kunna vara ledig förra lördagen när hela ungdomsrådet var hemma hos oss) och jag har haft något planerat varje kväll efter jobbet. Konstigt nog känns det som om veckan gått jättelångsamt. Det som hände i onsdags känns som om det var förra veckan. Det har varit träning, möten i kyrkan, fika hos vänner och strul med bilen. Tårtdecor har ställt ut på mässa i Stockholm och Pingstkyrkans Second Hand i Kungälv har öppnat en ny och mycket större butik. En minst sagt händelserik vecka. Låt oss ta allt från början.
 
Måndag:  Jag låg som 15:e reserv till MRL kl 17.40 men lyckades knipa åt mig den näst sista drop-in-platsen!
 
Tisdag:  Direkt efter jobbet var det årets första församlingsledningsmöte.
 
Onsdag:  Knäppaste dagen! Slutade jobbet kl 15 men lämnade inte Kungälv förrän 17.45. För att göra en lång historia kort skulle jag bara åka till en däckfirma och pumpa upp vårt däck som tydligen fått punktering. Men det visade sig att dubbdäcken var så dåliga att de ansåg att det inte ens var någon idé att pumpa det. Det var jag inte beredd på! Åkte hem till mamma och pappa och hämta vår andra uppsättning däck (allround-/friktionsdäck) för att i alla fall ha några bra däck att köra runt på. Åkte tillbaka till däckfirman. Det första de säger när de får se friktionsdäcken är att de också är dåliga, trots att bilfirman vi köpte bilen av hävdade att de var nya. Stor frustration inombords infinner sig. För att snabbt lösa problemet tillfälligt ber jag dem åtminstone pumpa det dåliga dubbdäcket så jag kan köra där ifrån. När de hissar upp bilen för att ta av däcket upptäcker de att det är glapp i styrleden och det behöver göras en hjulinställning. Whaaaaaat?? Min känsla: Jag orkar inte!! Vi köpte ju den här bilen för att äntligen slippa strul och så börjar den krångla det första den gör!
Jag fick helt enkelt åka till bilhandlaren (nervöst) och berätta vad som upptäckts. Bilhandlaren hävdade att styrleden inte redan kan vara dålig då bilen besiktades 7/12 men höll med om att i alla fall 2 av friktionsdäcken är dåliga. Jag kände mig som en okunnig liten tjej mitt emellan två företag där ord stod mot ord. Vem skulle jag lita på? Märkligt nog var det inte så jobbigt som det kunde ha varit. Jag såg det som en konflikt som skulle lösas. När jag tog mod till mig och åkte till bilhandlaren var det som att ta sig an ett svårt samtal. Jag funderade på hur jag på bästa sätt skulle öppna samtalet. Det var intressant. Det beror nog helt enkelt på att jag gillar kommunikation.
 
Mitt i allt hade jag en tid att passa så jag åkte hem där Alexandra redan väntade på mig. Sedan följde en mycket trevlig kväll hemma hos Emma och Tobbe som flyttat till vårt område! Det var en härlig känsla att för första gången i mitt liv kunna hem till en kompis! Kände mig som en äkta stadsbo för en stund, trots att vi väl egentligen inte bor i en stad på det sättet.
 
Torsdag:  Fick bästa tänkbara servicen då två killar från bilfirman kom till Tårtdecor och hämtade vår bil för att kolla på den. De fick till och med stå snällt i kö och vänta på sin tur i butiken innan de fick en chans att be mig om bilnyckeln hehe. När de kom tillbaka med bilen fick jag veta att de skulle kolla på den imorgon igen.
Hade butiken till stängning denna kväll och skulle efter jobbet åka direkt hem till Tove och Lemuel. Men jag var helt slut så jag fick tråkigt nog ställa in mina planer. Åkte hem och spenderade kvällen i soffan.
 
Fredag: Ytterligare en dag på Tårtdecor. Denna veckan har det varit fullt upp (okej det är det i och för sig varje vecka). Tårtdecor ställde ut på en mässa i Stockholm, Januari-REAN var i full gång och jag har fortsatt lägga ut så många nya produkter på hemsidan som jag bara kunnat! Fått ut både färdiga marsipandekorationer och nytt strössel. Läs mer här i vår företagsblogg! 
Dessutom har vi äntligen fått ut vårens kursprogram! Tveka inte att boka in dig om du funderar på att gå en tårtkurs, de blir snabbt fullbokade.
 
Fick bra service av bilen även denna dag då de kom och hämtade den åt mig. Det hela slutade med att även bilfirman konstaterade att det var ett glapp i styrleden, om än mycket mycket litet. De lagade detta och gav oss dessutom 4 bättre begagnade dubbdäck med 7,5 mm djup, till skillnad från 3,5 mm som de andra dubbdäcken hade. Transportstyrelsen rekommenderar 5 mm. Det blir olagligt vid 3 mm. Jag blev riktigt nöjd och tacksam för denna goda service! Då har vi vinterdäck fixat och friktionsdäcken var ändå så pass att det fungerar på sommaren (då kraven på mönsterdjup ju är lägre).
Förutom det lilla strulet med bilen i veckan så är jag mycket nöjd med den! Detta är säkert vardag för de flesta nu för tiden, men vår bil säger till och med till när det är dags att byta spolarvätska! ;)
Efter jobbet köpte jag examenspresent. Sen spenderade jag 50 minuter hemma innan det var dags för årets första BARA VARA! Vi hade en spex-kväll med diverse lekar och sånt.
 
Lördag:  Dagen då vi hade invigning av nya Second Hand på Filaregatan 1 i Kungälv! Simon var där som parkeringsvakt hela dagen och jag hade lördagsöppet på Tårtdecor. Efter det åkte vi hem en kort stund, sen var vi bjudna på examenskalas för Ina som tog sin socionom-examen i fredags! Trevligt sällskap och fantastiskt god mat och fika!
Efter examenskalaset åkte vi hem till mina föräldrar och lämnade av friktionsdäcken som vi fortfarande åkte runt med i bagaget. Sedan veckohandlade vi på Maxi. Där är det lugnt och skönt en lördagkväll kan jag säga. Lagom rolig lördagkväll med andra ord... Var helt slut och somnade nog redan vid kl 23.
 
Söndag:  Dagen började med ekumenisk gudstjänst i Kungälvs kyrka.
(Hade inte min systemkamera med mig idag så bilderna är tagna med min gamla kamera).
Kyrkan var fullsatt. Vid en ekumenisk gudstjänst firar Pingstkyrkan, Missionskyrkan och Svenska Kyrkan tillsammans. Härligt! Missionspastor Lennart ledde gudstjänsten, pingstpastor Simon predikade och kyrkoherde Martin ledde nattvarden. Jag var spontant (visste inte om det förrän jag kom dit) med och delade ut nattvarden, spännande! Har aldrig gjort det i svenska kyrkan innan. Någon smygfotade visst mig ;)
Efter gudstjänsten var det kyrkfika för alla i cafét i nya Secondhand-lokalen (f.d. Mekonomen i Kungälv)!
(lånar en bild från Maggan) ;)
Så otroligt kul att vi fått möjlighet att expandera vår Secondhand-butik! Arbetet med att iordningställa lokalen har pågått sedan september och det har varit många, många arbetsvilliga människor inblandade som arbetat både dag och natt. De flesta har ju ett jobb att sköta också så då har man jobbat först och sedan fortsatt arbeta med secondhand-lokalen efter jobbet in på sena natten. Helt fantastiskt!
 
Så ni förstår. En minst sagt intensiv vecka men otroligt härlig på många sätt och vis! Nu är ni uppdaterade till max!
 
Nu har Simon precis åkt iväg på innebandy och jag funderar på att läsa ikapp alla bloggar jag missat då jag inte haft igång min dator sedan i måndags, alternativt kolla på en film...
 
Hoppas ni också haft en bra vecka!

Tjugondedag jul

"Vid tjugondag knut åker julen ut!" Vi tjuvstartade ju lite redan i fredags då granen fick åka ner i källaren. Men idag, efter sedvanlig Gudstjänst och veckohandling, har vi tagit bort alla adventsljusstakar, juldukar och samlat ihop alla julprydnader.
Orkar dock inte packa ned allt ikväll. Har unnat mig att kolla på ett antal avsnitt Vänner istället. Jag måste inte göra allt med en gång jämt, även om jag oftast föredrar det för att få saker gjort. Kartongerna med julsaker kan lika gärna åka ner i källaren imorgon, tillsammans med juldukarna som nu tvättats. Julgardinerna däremot får hänga kvar ett tag. Vi har ändå inga andra gardiner att hänga upp så det skulle bli så tomt. Får ta mig ut på jakt efter vårgardiner snart.

Ungdomsråd hos oss

Igår var hela ungdomsrådet hemma hos oss för planering av vårens BARA VARA. Blev en riktigt härlig dag! Vi började vid kl 14 på dagen och de sista lämnade vid halv 12 på kvällen. Härligt! Vi planerade, käkade pizza och bad för varandra.
 
Senare på kvällen anslöt ytterligare två vänner.
Jag körde en "favorit i repris" på fika-fronten (men vad gjorde väl det?).
Andra gången jag använde servicen och den balanserades fint...
Vi blev totalt 16 glada personer som fyllde lägenheten igår och jag bara älskar dessa härliga människor!
Även på dryckes-fronten syntes det att vi blev några stycken... ;p
När alla gick hem var det bästa att veta att vi skulle ses igen efter bara ca 11 timmar för då var det dags för Gudstjänst! :) Men det roligaste var att jag, när alla gått hem, upptäckte att några kreativa killar hade möblerat om i stallet, haha! Så här är vi inte vana att föreställa oss julevangeliet ;)

Det är detaljerna som gör det

Tänk vad några detaljer kan göra!
Igår satte vi upp fyra tavlor på väggarna och jag ställde hit tre blommor. Genast blev rummet mycket mer ombonat!
Eller vad tycker ni om ni jämför?
 
Före:
(visserligen står ju soffan här och bilden är tagen med min dåliga kompaktkamera...)
Efter:
 
Nu kommer snart våra härliga vänner! :D

Nu ger vi upp

Idag har jag varit ledig. Snön har vräkt ner så julkänslan har nästan kommit tillbaka. Men bara nästan.
Granen har fått åka ner till källaren idag. Simon tog bort julgranskulorna och plockade isär den. Vi gjorde med andra ord inte det som någon tipsade om att vi kunde åka ner med den hela vägen i hissen och ställa den färdigklädd i källarförrådet. Hade varit smidigt inför nästa jul. Men nej... ;)
 
Dagen har gått väldigt fort (kan bero på att jag sov länge) och det känns inte som jag varit så effektiv som jag skulle kunna ha varit. Men när jag tänker efter har jag ändå fått gjort en del. Jag har skrivit ut lite foton och satt in i fotoramar. Jag har tvättat och tagit han om mina sorgsna blommor. Blommorna hade ett tydligt kroppsspråk. "Nu ger vi upp" sa de tydligt och klart. Och jag förstår dem.
Hade dock varit trevligt om de hängt i lite längre.
 
Dessutom har vi storstädat hela lägenheten, varit nere i källaren med lite kartonger och nu precis har jag bakat en cheesecakebrownie för imorgon får vi besök av ungdomsrådet. Vi ska planera Bara Vara under våren och bara ta tid för varandra och för Gud. Kommer bli så najs! :)

Livorno-planering

Igår direkt efter jobbet åkte jag och Simon ut till Marstrand för att planera inför Livorno-resan hemma hos Miriam och Johnny. Vi ska ju åka till Livorno med ungdomarna i slutet av mars så vi har en del att planera inför det. Men det blev inte bara planering, vi passade även på att äta gott tillsammans :) Kräftor, räkor och västkustpaj närmare bestämt!
Andra gången i mitt liv som jag åt havskräftor, jag är mer van vid signalkräftor från smålands sjöar. Men havskräftor var lika gott det. Jag kände ingen större skillnad om jag ska vara ärlig, men jag är ju som bekant ingen finsmakare...
Blev en riktigt mysig kväll! Vi åkte hem vid halv 12 och hann precis med Kornhallsfärjan 23.55. Vi hade verkligen flyt, vi hade inte planerat att ta färjan hem men den sparar mycket tid så vi gjorde en chansning och åkte dit. När vi kom fram till färjelägret stod färjan redan där, jag körde på, bommarna stängdes och färjan började köra. Vi var enda bilen på färjan. TUR säger jag!

Såld

Oj oj här går det undan!
Igår kväll la jag och Simon ut vår gamla bil på Blocket. Nu är den såld. Det kallar jag snabba ryck.
Det har ringt och ringt och ringt idag och folk har mailat och sms:at. 
Det blev lite som en kille sa på en av bilverkstäderna vi varit på med bilen att jag kommer få väldigt många "kompisar" om jag lägger ut bilen på Blocket. Den ene mer angelägen än den andre. En blev nästan arg på mig för att han inte fick komma och köpa bilen direkt när jag sa att det var en annan före honom som jag lovat skulle få se bilen först. Jag lovade första killen som ringde att jag inte skulle sälja den till någon innan han fått se den och det slutade således med att det var han som köpte den.
 
Så nu är vår lilla bil borta! I drygt 3 år har jag haft den. Den har varit ett nödvändigt ont men tyvärr krånglat ganska mycket. Så nu hoppas jag att vår Saab inte ska krångla lika mycket!

Ny Blogg

Tårtdecor har skaffat en företagsblogg!
Så nu kommer jag blogga både här och på Tårtdecor, tillsammans med mina kollegor. Jättekul!
I bloggen kommer vi uppdatera om vad som händer i företaget, vad nytt som är på gång och om nya produkter som kommit in. Ska försöka uppdatera så ofta jag hinner!
Klicka på denna länk för att komma till våra blogginlägg på Tårtdecor.
 
Ni har väl inte missat att spana in Tårtdecors facebooksida? Den hittar ni här!
 
På tal om bloggar, här kan ni spana in min arbetskamrat Ellinors blogg. Hon är en mycket klok kvinna med intressanta funderingar och inspirerande ord.

Snurra min jord igen

Gårdagen bara flög förbi. Tog en ganska lång sovmorgon, sen var det bara att gå upp och göra sig iordning och åka. Kl 14 skulle vi vara i kyrkan. Simon hade ljudet och jag skulle fylla i några papper. Sen var det Gudstjänst och Årshögtid, intressanta tankar och inspirerande ord. Efter det behöve vi handla. Var nog inte hemma förrän närmare 9 på kvällen. Kände mig stressad och lite frustrerad av att helgen redan var slut. Ville hinna mer, greja med det jag ville. Har massa olika fotoprojekt jag vill göra. Framkalla foton. Ordna och fixa. Har planer på en fotovägg här hemma som aldrig kommer till skott.
Idag började en ny arbetsvecka och nu när jag jobbar heltid har jag ju ännu mindre tid hemma. Ska givetvis inte klaga. Är oerhört tacksam att jag ens har ett jobb! Men ni förstår säkert vad jag menar. Eftersom jag tränar MRL på måndagar efter jobbet är det inte så långt kvar på dagen innan jag behöver (borde) gå och lägga mig. Vilket ändå alltid blir alldeles för sent...
Men nog klagat! That's life. I-landsproblem kallas det annars. Har inte fotograferat någon händelse idag så det får bli en bild på systemkameran istället, så att jag åtminstone har med en bild i detta annars mycket textliga inlägg.
Nu måste jag gå upp och hänga upp tvätten också... Hoppas jag har något roligare att komma med imorgon ;)

Trettondedagsafton

Vilken härlig dag!
Dagen började med att alarmet ringde så att vi inte skulle missa tvättiden vi bokat. Eller vi hade inte bokat tid för att tvätta, men vi skulle mangla och då bokade vi tvättstugan för säkerhetens skull annars kanske vi inte skulle få komma in där. Helt perfekt att det finns mangel i denna tvättstuga, det hade vi inte i förra huset där vi bodde. Denna tvättstugan är jättestor: Ett helt rum bara för tvättmaskiner, flera torkrum och så rummet med mangel, strykbräda och nån grej som man kan sträcka t.ex. lakan i om man inte är två som kan hjälpas åt.
Vi manglade två linnedukar inför dagens födelsedagskalas. Men nu var inte syftet att jag skulle ha en lång utläggning om vår tvättstuga, utan jag tänkte bjuda på lite bilder från kalaset! :)
Simon önskade smörgåstårta på sitt kalas, så då vände vi oss till dem som gör dem bäst: Våra mammor! ;)
Vi blev 19 personer på kalaset så vi hade dukat både i köket, runt soffbordet och runt ett extrabord.
Både bestick-serien vi samlar på (Fjord Hardanger Carina) och servicen från mormor och morfar fick göra premiär.
Åter igen, tack gode Gud för lägenheten! I förra lägenheten kunde vi bara bjuda hem mycket folk när det var sommar så vi kunde sitta på balkongen där vi alla kunde få plats. Balkongen var vår räddning då och den var jag mycket tacksam för. Det funkade ju för mig som fyller år i maj, men Simon fyller i januari så när vi skulle ha kalas för honom förra året fick vi hyra sällskapslokalen som fanns i bottenvåningen. Tur att den fanns att tillgå i alla fall! Men nu är det andra bullar.
En suddig men ändå fin vimmelbild.
Jag hade bakat nougatkakor, minipepparkaksmuffins och browniecheesecake med hallongrädde. Tog även fram pepparkakor. De behöver ätas upp nu när julen snart är slut.
Den här stora chokladasken fick Simon i julklapp från sitt jobb. Aldrig sett en så stor chokladask med bara mjölkchoklad!
Nu är kalaset över och i kylen står massa god smörgåstårta! Tror jag ska gå upp och ta mig en bit ;)

Gröna fingrar i diskvattnet

Det har visserligen redan blivit lördag, men jag har i alla fall haft en riktig fixar-fredag ikväll.
Förbereder för Simons kalas som är imorgon.
Vi har diskat hela fin-servicen som jag fick av mormor och morfar när jag var liten. Den skall få göra premiär imorgon.
Var på IKEA förut för att köpa fler vinglas. Köpte då även detta diskställ för bestick som det känns som om hela Sveriges befolkning har var sitt utav. Diskar aldrig för hand nu mera, men ikväll behövdes det handdiskas för jag skulle diska bestick som jag inte vill köra i diskmaskin.
Har väl sagt det tio gånger förut, men säger det igen: Det är så skönt att ha större lägenhet!
Större lägenhet = Större kök = Större diskho. I gamla lägenheten kunde jag inte få ner hela min muffinsplåt i vattnet när jag diskade, nu är det inga problem!
De tre behållarna från Cult fick vi i bröllopspresent av Simons morbror med familj och jag tycker de är så snygga! Blev verkligen glad för den presenten för just sådana behållade för diskmedel och tvål var något jag (vi) önskade.
Förutom att jag diskat har jag hunnit med att baka en till kaka, tvätta linnedukar (bokat tid för att mangla imorgon) och plantera om några blommor. Min miniamaryllis har slagit ut nu :)
Julgranen står nu nere i allrummet. Vi behövde flytta på den för att få plats med extra bord och stolar. Jag hade egentligen tänkt att vi skulle packa ned den, men då vi insåg att vi inte orkade det bestämde vi oss för att bara flytta på den. Det var för smalt för att lyckas lyfta ned den för trappan. Då kom vi på den briljanta idén att ta den i hissen. Haha vi kände oss så knäppa som konkade ut en helt färdigklädd gran genom dörren och in i hissen för att åka ned en våning! Vi ville inte att grannarna skulle upptäcka oss så vi smög så gott vi kunde.
Nu står den så fin här nere även om jag tycker att den är lite malplacerad.
Som ni ser är vår gamla soffa nu borta. Maggan kom och hämtade den idag för att köra den till second hand. Skönt att bli av med den! Inte för att den egentligen var så mycket i vägen, men den var bara onödig och det är skönt att kunna gå hela vägen fram till fönstret utan problem.
 
Nej nu är det hög tid att sova så jag orkar med ett kalas imorgon!

Fotoalbum och skype

Till mamma gav jag bort ett fotoalbum med foton från vårt bröllop i julklapp.
Det var det jag höll på med varje vardagskväll veckan innan julafton om det var någon som undrade...
Jag säger bara, tur att vi har stora oanvända golvytor i denna lägenhet!
Behöver stor plats när jag ska sortera och sätta in 276 foton i ett album...
 
I skrivande stund sitter Simon bakom mig vid sin dator och spelar och skypar med några kompisar. Lite irriterande att bara höra Simon prata hela tiden och inte höra vad de andra säger ;) Han pratar och pratar och pratar.... Var bara tvungen att smygfota lite. Haha ;p
Ja så här har vi det i vårt lilla kontor. Jag vid min dator och Simon vid sin dator. Nu mera sitter vi åtminstone i samma rum. I förra lägenheten satt Simon i sovrummet och jag i vardagsrummet. Vi är så sociala ;)

Nej det är ingen vanlig dag för det är Simons födelsedag

Idag blev min älskling 23 år!
 
GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN SIMON!!! <3
Jag älskar dig mer och mer för varje dag som går.

Marshmallowcupcakes

På nyårsafton bakade jag marshmallowcupcakes.
De blev tyvärr misslyckade, fast omdömet blev att de var goda ändå. Kommer snart till varför.
Receptet hämtade jag ur boken jag tipsat om flera gånger förut: "Lyxiga cupcakes och läckra kakor".
Jag valde ett par mycket stadiga och ganska höga muffinsformar som du kan köpa här. En teflonbakform för muffins är ju nästan ett måste när man ska baka cupcakes.
Tyvärr var muffinsformarna lite väl höga för den här satsen smet, eller så gör jag något annat fel för jag får inte mina muffins att bli så där toppiga och fina.
Enligt det här receptet skulle man efter man bakat muffinsen smälta marshmallows och sedan göra ett litet hål i varje muffins och trycka i. Därmed fick jag använda skålen för vattenbad som jag fick i julklapp för första gången.
Men oj vad svårt det var! Marshmallowsen smälte till slut, men att lyckas trycka ned dem i muffinsen kändes näst intill omöjligt utan att förstöra muffinsen helt. Smält marshmallow blir ju SÅ segt och starkt! Förstår inte hur man skulle göra! Det fastnade överallt. Så jag gav upp helt enkelt. Fick nöja mig med att lägga frosting på för i frostingen skulle man ha minimarshmallows vilket gjorde att mina cupcakes på ett sätt ändå fortfarande kunde kallas marshmallowcupcakes... 
För att förhöja nyårskänslan strödde jag lite Ätbara Glitterstjärnor på frostingen.
Mina cupcakes blev misslyckade på två sätt: Dels pga att jag inte fick ned smält marshmallows i dem och dels fattar jag inte varför jag inte la lite pastafärg i frostingen?! De ser ju knappt aptitliga ut tycker jag. Lite rosa färg till exempel hade verkligen förhöjt det hela tror jag!
Eftersom vi firade nyår hos Tove och Lemuel skulle jag ta med mig mina cupcakes dit och vad passade då inte bättre än att frakta dem i en cupcake box? Jag valde dessa pastellfärgade boxar. Ett smidigt och stadigt sätt att ta med sig muffins eller cupcakes på när man går bort!
Men, som sagt, jag blev inte nöjd med mina cupcakes, även om det sades att de var goda. Så jag gjorde en morotskaka också, något jag vet att jag är bra på ;)

Nyårsafton 2012!

Hade en underbar nyårsafton igår med mina fina vänner!
Vi åt massa (och alldeles för mycket) god mat, spelade spel och pratade. Kunde inte bli bättre!
Till förrätt blev det blomkålssoppa. Supergott!
Till huvudrätt blev det Beef Wellington som mästerkocken varsamt skar upp.
Vi hjälptes alla åt i köket. Jag tog mig an tomaterna fastän jag inte äter några.
Ja, haha vi var verkligen ett knasigt gäng ;) Vi hade sååå kul!
Jag tog med mig systemkameran ut vid 12-slaget men det var jättesvårt att få en bra bild. Dessutom regnade det så jag var rädd att kameran skulle blir blöt.
Efter 12-slaget dukade vi upp vår lilla efterrättsbuffé.
Marshmallowcupcakes.
Morotskaka med små morötter i kristyr på.
Blåbärscheesecake.
Gigantiska muffins. Tror det var Red Velvet ?
Det här med att se normal ut... Simon och Lemuel! haha :p
När klockan närmade sig halv 4 åkte vi hemmåt. Tråkigt att lämna men tröttheten tog över.
Idag på första dagen av år 2013 har vi bara tagit det lugnt hela dagen tillsammans med Skogströms som sov över hos oss. Det blev mer Settlers, promenad och pizza. Härligt!
 
TACK för en otroligt bra nyårsafton vänner!! 

Hej år 2013!

Nattgästerna har åkt hem och en kaka är bakad.
 
Hade verkligen en jätterolig nyårsafton! Ni ska givetvis få se bilder men först ska jag kolla igenom dem :)
 
Så här på årets första dag kan jag nu avslöja en sak:
Från och med idag är jag tillsvidareanställd på heltid på Tårtdecor!!
Jag har alltså betalt idag fastän jag är hemma eftersom det är en röd dag! Helt fantastiskt! Det är alltså så här det känns att uppskatta röda dagar? :) Innan var röda dagar på vardagar inget roligt. Röd dag = Ledigt = Inte betalt. Är så tacksam för denna trygghet nu!

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0