Den stora dagen närmar sig!

Snart står vi där på stranden, lyckliga och glada!
Snart är det bara ett halvår kvar!

London -here I come!

JAG SKA TILL LONDON!!!!
På riktigt.

Vi ska dit med ungdomarna i kyrkan på påsklovet. Ja jag har ju inte lov, men eftersom jag då skriver c-uppsats hoppas jag på att få chans att lägga mitt egna schema så jag kan åka med ändå.
Vi ska lära känna varandra, shoppa, gå på Hillsong och naturligtvis spana in alla sevärdheter! 

Det ska bli så otroligt roligt! Jag har aldrig varit i London förr så jag ser verkligen fram emot att få se Big Ben, röda telefonkiosker och röda bussar, London Bridge och London Eye mm!!

London har lite mer att skryta över än Göteborg med sitt "Göteborgshjul" hehe! ;)

Så nu lägger jag till ytterligare en händelse att se fram emot under 2011!

Gårdagen

Igår hände så mycket att jag inte ens hann blogga!!
Det var en roligt intensiv dag.
På dagen hände något som jag hoppas att jag snart kan berätta om ;)

Sedan tog Simon och jag några "steg i tro" och köpte en tv haha! Bli inte orolig, det var absolut inget impulsköp (vem impulsinköper en tv föresten?) Nej vi hade funderat över det här länge och till slut hittat den vi ville ha!

Another name

GRATTIS på namnsdagen min älskade Karl! :)

Bröllopsmässa!

Då har jag bokat två biljetter till Bröllopsmässan 5 februari i Eriksbergshallen i Göteborg!!
Det ska bli otroligt kul att gå på detta, få lite inspiration, tips och ideér!
Mycket har vi ju redan färdigplanerat och klart, som t.ex. fotograf och klänning, men än finns det gott om plats för andra inspirationer som t.ex. kring bordsdekorering och håruppsättning!

I Dina händer vilar mina dagar

Ibland blir man bara så glad!

Idag har jag fått två glädjebesked, ett som jag vet och ett som jag innerligt hoppas på!

Smarta grejer

Sitter här och försöker repetera B-nivån inom metodik som jag läste för snart 2 år sedan nu när jag har c-uppats på g. Vad mycket smart jag lärde mig för 2 år sedan som jag tyvärr redan har glömt!

"Statistisk signifikans är graden av den risk jag är villig att ta att
 jag kanske kommer avslå nollhypotesen när den egentligen är sann".


Vilka smarta grejer det finns! Grejer som jag säkerligen kommer ha 0% nytta av sen ute i arbetslivet, OM jag inte går och blir forskare eller tar en magisterexamen. Men det är nog inte särskilt troligt.

Surt sa räven

Hur går det i Sveriges Mästerkock?
Jag känner mig lite dålig. Efter första programmet sa jag att jag skulle följa detta, men det har jag inte gjort.
Någon som följer programmet och vet hur det går? Är Isabelle kvar?

Å andra sidan är det ganska skönt, just nu kollar jag BARA på tv på måndagar kl 20.00, Familjen Annorlunda givetvis! Tänk så mycket tid jag får över genom att inte kolla på tv varje kväll.
Tid jag kan lägga på annat, som t.ex. på att fixa gästlistor, önskelista, boka håruppsättning och leta bröllopsresa. Såna där saker som är roliga att fixa med! (Sånt som jag hellre gör än att plugga...)

Idag såg jag en stor, söt, röd räv lufsa omkring på en åker när jag körde hem!
Annars kan man ju alltid beskåda en rogivande blomma i ett fönster.

Emptiness

Jag kan inte komma på någonting vettigt att skriva.
Mitt huvud är fullt av tankar, saker att göra och önskningar.
Men här kan jag inte komma på något värt att säga.
Så det får bli lite tomhet idag.
Ibland känner man sig lite tom.
Så kan det vara.

51 % kvar :(

Börjar 13.15 idag och gick upp kl 06.20. Jippi. SÅ mycket har jag att göra!
Denna kurs jag har nu är otroligt läs-intensiv, vilket tyvärr inte är min starka sida. Tills på onsdag ska jag ha läst 97 sidor och jag läser typ 10 sidor/timmen... :/
Av de 96 sidor vi har tills idag så har jag en hel del kvar. Därför måste jag gå upp i ottan även om jag kunde haft världens sovmorgon!
Ibland är livet lite orättvist.

Ibland längtar man bort...





Var bilderna kommer ifrån kan ni läsa om HÄR!

Emelie finns inte

Om det inte hade varit så att man för ett antal år sedan hade tagit bort namnet Emelie ur almanackan, som förr hade namnsdag 23 januari, och ersatt detta med Frej och Freja, så hade jag haft namnsdag idag. Men nu är det så att jag inte har någon namnsdag längre. Mitt mellannamn, Marielle, finns inte heller med. Jag vet att några få varianter av vissa almanackor fortfarande har med Emelie, fast på ett annat datum, och att snarlika namn som t.ex. Amelie finns med. Men ändå. Jag vill ha en egen namnsdag med MITT namn! Kan ingen ordna det? ;)

Life as we know it

Igår såg vi underbara filmen Life as we know it från 2010.
Den var hur bra och gullig som helst! Den innehöll både sorg, humor och framför allt kärlek!
Lilla "Sofie" var hur söt som helst! :)



Nu blir det Solsidan och sen blir det plugg!

Brudaccessoarer och medelhavsburgare

Så där! ÄNTLIGEN kan jag skriva igen!
Jag tror att problemet berodde på att mitt internet har krånglat de senaste dagarna. Och så uppdaterade vi internet explorer 8 till internet explorer 9. Men detta var tydligen bara en Beta-version så den funkade inte riktigt som den skulle. Men nu har jag explorer 8 igen så allt är i sin ordning!

Ja vad har hänt sen sist? Jag har jobbat, pluggat och fikat med trevliga människor.
Igår hade vi fullt upp med att prova kläder till bröllopet! Jag provade min brudklänning för (bara) tredje gången och provade ut accessoarer till så nu har jag valt och införskaffat det jag vill ha :)

Sen tog vi oss en liten matbit. Godare hamburgare än denna får man leta efter!
 


Resten av lördag-kvällen bestod av en massa viktig informations-spridning och annat som måste göras.
Detta fortsätter vi även med idag.
Sen har vi lite andra roliga planer framför oss idag! ;)

Seeegt

Jag är irriterad. Av någon outgrundlig anledning kan jag inte blogga! Eller jo, ni märker ju att jag just skrivit det här. Men jag skriver i en annan formalia som jag inte gjort innan och här kan jag inte ladda upp foton eller något. Igår var allt segt. Internet fungerade inte. Min mobil är seg. Som tur var kom Simon och löste allt, så internet fungerar igen. Och så uppdaterade han mitt internet explorer. Sen kunde jag inte blogga och jag tänkte inte mer på det för jag antog att det bara var igår som allt strulade. Men idag fungerar det fortfarande inte. Vad har hänt? Och jag har massor att göra. Igår kom jag efter i allt pga internet. Det är så otroligt dumt att man är så beroende av internet egentligen. När jag inte ens kan läsa min kurslitteratur för att den ligger på nätet, eller utföra min examinationsuppgift för jag behöver internet. Men det finns inte så mycket att göra. Det är ju liksom lite för sent att börja streta emot NU. Så nu gäller det bara att jobba järnet. Vi får väl se om jag ens kan publicera det här.

Något stort på G!

Jag är glad! :)
Har precis kommit hem från ett intressant, långvarit och givande möte.
Jag är en del av något så långt mycket större och det känns så coolt!

Jag läser bloggen UnderbaraClara och hon ska när som helst ha barn så jag kollar in hennes blogg så ofta jag kan för att se om det hänt nåt! ;) Spännande! En riktigt trevlig och rolig blogg som du borde följa!

Nu ska jag krypa ner i min sköna säng för imorgon väntar en obligatorisk informationssökningsdag med bibliotekarien. Jippi. På eftermiddagen ligger två gästföreläsningspass om organisationskultur och multidimensionellt entreprenörskap i schemat, ska jag gå på dem kanske?

De flyger och far

Det är inte många av mina vänner som befinner sig i närheten av mig kan jag säga.
Eller ja, det beror väl på hur man ser det.
Men det är så många som just nu ska åka, har åkt, eller helt enkelt bor utomlands.

*Therese åker till sydamerika på lördag och är borta i ca 3 månader.
*Miriam är i Indien i drygt 3 månader.
*Linda var i Indien i nästan 4 månader i höstas, hon åkte sen till Gran Canaria och nu har hon åkt upp till Östersund (visst, vi befinner oss i alla fall i samma land just nu, men ändå...)
*Johnny har åkt till Spanien och ska segla runt på segelbåten Elida i 3 månader.
*Lotten åkte till Canada i somras och har sedan rest genom USA ner till sydamerika. Vet inte riktigt var hon är just nu faktiskt, hon åker runt lite överallt och hon kommer inte hem förrän till hösten igen, tror jag :/
*Lola var i USA och Sydafrika hela hösten och kom hem i fredags.
*Anna-Sophia har varit i USA länge nu, har precis förlovat sig och gifter sig i sommar så när/om hon kommer hem igen vet man aldrig.
*Sen har vi även Emelie, Isabelle och Stina som har varit/är i USA, Norge och lite här och var.
*Sist men inte minst har jag Zandra som nu mera bor och studerar på Nya Zeeland. Hon har varit på Nya Zeeland i 3 år nu om jag inte räknat fel, förutom några korta visiter hemma i Sverige.  

Har säkert glömt massa nu, men hur som helst så är det många som flyger och far.
Många som jag saknar! :/

Helgens bilder

Eftersom det pga sporten inte kom nåt "Familjen Annorlunda" ikväll fick jag ytterligare 1 timma att spendera! :)
Därför har jag nu tid att lägga upp lite bilder från helgen:

Helgen inleddes med en härlig fredagskväll i kyrkan!


Har inga fler bilder som kan beskriva, men på flera sätt var det verkligen en jätterolig, mysig och trevlig kväll tillsammans med alla ungdomar! :)
I lördags var det "hejdå-bowling" med Therese som ska åka till sydamerika i några månader! Hon åker helt själv, så modigt!!





Det var en kul kväll, men vårt lag förlorade stort i bowlingen, vi fokuserade mer på att prata och ta kort än på att spela hehe! ;D

Inte så trevlig överraskning

Nu är det mycket som snurrar i huvudet kan jag säga. Vill egentligen visa er lite bilder från helgen men det hinner jag inte nu. Måste gå och lägga mig, imorgon börjar nästa kurs och till min fasa upptäckte jag precis att jag tydligen ska ha salstenta (+hemtenta)! :( Jag som trodde att jag hade min sista salstenta 5 juni 2010. Men icke. Nu är denna salstenta inte förrän 25 mars så det är ju en stund kvar, men ändå. Det stod det minsann ingenting om i det första schemat som jag hittade. Dåligt. Jag hoppas jag hinner med allt jag tänkt imorgon! God natt!

RED

Har precis sett filmen RED. En rolig och fartfylld actionkomedi med Bruce Willis och Morgan Freeman mfl i huvudrollerna!
Retired Extremely Dangerous :P

4 år och 7 månader

Jag har fått lite förfrågningar, och för er som undrar kan jag berätta att det givetvis inte är min brudklänning jag har på mig på bilden i headern! Jag skulle aldrig visa min klänning innan bröllopet ;)

Idag är det i alla fall lördagen den femtonde och vi har varit och provat bröllopskläder! Jag hittade en jättefin slöja och ett passande diadem. Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha för håruppsättning än så jag får se vad jag bestämmer mig för. Måste dit med min brudklänning och se vad som passar ihop.

Har varit och tittat på lite blommor också och en bild av hur jag vill att min brudbukett ska se ut börjar formas i mitt huvud :) Det går sakta men säkert framåt!

Äntligen!

Så där, nu har jag äntligen fått till en ny header!
Jag är verkligen ingen expert på sånt där så den är inte så proffsig, är inte 100% nöjd, men den duger.
Jag tycker att den symboliserar mig ganska bra, försökte formulera en header som visar vad jag är intresserad av och vad som är typiskt mig: Film, musik, tårtor, Simon och bröllop! :) Borde haft med en bild på mina vänner med men det får bli nästa gång kanske ;)

Lärande

Försöker sätta mig in i min nästkommande kurs: Vetenskapsteori och forskningsmetodik.
Har precis fått lära mig följande:  

Philosophy,

medical science,

medical informatics, and

medical ethics

are overlapping disciplines.


Jahaja.

Igår fick jag ett glädjande besked; Jag fick VG i Arbetsrätt 2! :D Härligt! (MVG finns inte på högskolan för den som undrar...)
Jag beundrar min lärare Mikaela Winter som är så snabb på att rapportera in betygen! Vi avslutade kursen i tisdags och redan igår fick vi veta. Snacka om skillnad jämfört med alla andra lärare som tar ca 3-4 veckor på sig! Bra jobbat! :)

TV-press?

Det är så skönt nu, för just nu finns det bara ett enda tv-program som jag följer: Familjen Annorlunda.
Ett enda -trodde jag ja.
Idag trodde jag att det inte skulle finnas något kul att se på tv så jag skulle få någonting gjort, men så insåg jag att idag börjar Sveriges Mästerkock. Och det var jag bara tvungen att spana in för en tjej som jag gick gymnasiet med, vi hade några kurser ihop, hon är med i programmet och gick även vidare: Isabelle Widholm. Så häftigt! Så nu måste jag ju kolla på det programmet för att se hur det går för henne.


Men ni hör ju hur hela mitt resonemang låter; "Ånej, ett tv-program". Knäppt. Men nej, jag är ingen tv-människa, jag skulle bli jätte rastlös av att sitta i soffan och zappa. Där emot är jag en film-människa, det erkänner jag villigt! Så visst, tekniskt sett använder jag ju tv:n väldigt mycket.

Men det är ju märkligt det här med hur låst man kan känna sig. Man vill så mycket. Och allt kan man inte göra samtidigt, ja JAG kan inte göra något samtidigt. Det är min lilla brist jag har. Vissa har ju den fantastiska förmågan att de kan äta, plugga, spela spel, lyssna på musik och se på tv samtidigt. Då är det ju inga problem. Men en annan måste välja, eller prioritera som det så vackert heter. När det gäller tv brukar jag bara prioritera Familjen Annorlunda, Idol, Bonde söker fru och House. Kanske kan det också bero på att vi inte har så många kanaler. Funderar i och för sig på att börja följa Let's dance bara för att Alexander Rybak är med ;)

Men ikväll hade jag tänkt prioritera Eclipse. Det har inte gått så bra hittills. Det är nästan sorgligt, jag köpte Eclipse på dvd nästan direkt när den kom ut och jag har inte ens hunnit öppna fodralet än! Allt extra-material bara ligger där och väntar på mig.

Hmm, jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här. Om du har läst ända hit får du skylla dig själv, haha :P
Nu ska jag gå och prioritera något vettigare!

Sista dagen på höstterminen

Idag var min första dag i Trollhättan sedan innan jul.
Det var också min sista dag på Arbetsrättkursen och där med sista dagen på höstterminen.
Till min glädje upptäckte jag i schemat igår att nästa kurs (som för övrigt heter något så inspirerande som "Vetenskapsteori och forskningsmetodik") inte börjar förrän på måndag vilket innebär att jag har ytterligare några dagar ledigt nu! :)

Har just kommit hem från ett idée-sprudlande och spännande ungdomsråd.
Nu blir det adress-skrivning!

Imorgon ska jag till Tårtdecor, men på torsdag, då lovar jag att jag ska försöka hinna fixa en ny header! Det är ju trots allt tjugondedag jul då, dags att även "slänga" ut jul-headen tycker jag!

Legends of the Guardians

Igårkväll såg vi Legends of the Guardians.
Det är en animerad äventyrs-familjefilm och det märktes ganska tydligt att den är riktad till lite lägre åldrar för vissa scener var väldigt korta och vissa saker som hände passerade utan vidare anmärkning. Så den var bra men kändes inte fullkomlig. Saker och ting följdes inte upp. Jag gillar detaljer.

Bröllopsprat

Oj nu var det ett tag sen jag skrev!
Helgen har varit fullt upp med inbjudningskortsfixande.

Idag har jag varit hos Jenny och eftersom vi båda gifter oss i sommar blev det en hel del bröllopsprat och bläddrande i diverse bröllopsmagasin :)

Underbara gamla minnen!

När Linda och Therese var här i veckan rotade vi fram en cd med gamla bilder från högskoletiden. När vi tog fram skivan hittade jag även 6 st dvd:er från bibelskoletiden. 4 av skivorna är filmer från de olika gudstjänster vi i klassen har hållit i, en skiva är en samlingsfoto/film-skiva och en skiva är en foto-dvd.  

Nu har jag precis tittat igenom alla bilderna. Åhh vilka härliga stunder vi haft tillsammans! Så mycket vi gjort! Mitt år i bibelskolan är verkligen ett av de bästa åren i mitt liv! Underbara människor.

Jag tänkte jag skulle visa er lite smakbitar från den tiden.
Observera att detta ägde rum 2007-2008, så det var ett litet tag sen...
Jag säger bara: VARNING för måååååååååååånga bilder!! ;)

Här är några av alla gemenskapsbilder på oss:

Allt kortspelande



När vi lärde oss dansa salsa


Fina flickor på rad...



När vi lyssnade på Samuel Ljungbladh i Umeå



Eller varför inte bara allmänt rörigt med folk överallt...

Avslutningsbilden:

Återträffsbilden 1 år senare:


Någon har också lyckats fånga alla trötta stunder som förekommit:



Men det jag minns bäst är alla galna och speciella stunder!




När vi såg norrsken i Umeå och åkte scoter!


När vi tog en picnic i det gröna...

När vi stötte på Martin Timell helt oväntat vid Varnhems kloster...

När vi gick på vägskyltsmässan på Elmia i Jönköping

När det fanns fler personer än sittplatser

Eller bara helt enkelt andra konstiga stunder då man undrar vad som händer...



Ja detta var bara en hundadel av alla härliga bilder som finns! Önskar jag kunde visa allt men då skulle ni nog tröttna :P
Men jag är glad att det finns så många bilder så att jag har någonting att blicka tillbaka på när saknaden blir för stor! Om inte annat får jag mig många skratt när jag ser vissa bilder haha... :D

1 år

Grattis Linda & Emanuel på er 1-års förlovningsdag! :)

Wouldn't it be nice?

Wouldn't it be nice if we were older
Then we wouldn't have to wait so long
And wouldn't it be nice to live together
In the kind of world where we belong

You know its gonna make it that much better
When we can say goodnight and stay together

Wouldn't it be nice if we could wake up
In the morning when the day is new
And after having spent the day together
Hold each other close the whole night through

The happy times together we've been spending
I wish that every kiss was never ending
Oh Wouldn't it be nice

Maybe if we think and wish and hope and pray it might come true
Baby then there wouldn't be a single thing we couldn't do

Hoppfull

ÅH HOPPAS HOPPAS HOPPAS HOPPAS HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!!!!!

:D

Åh.

Jag vet precis vad jag vill blogga om. Jag vet precis vad jag vill visa er!
Det handlar om gamla underbara minnen. Om det här gänget.

Visste ni att jag bara ÄLSKAR foton!?! :D
Jag tar kort på nästan allt. Sen lägger jag i mappar och fixar.
Det roligaste är att skapa nya mappar och samlingar av gamla bilder.
Det är vad jag gör just nu; jag sitter och tittar på gamla foton från alla mina cd-skivor där jag bränt ner alla bilder. Jag tittar, sorterar, samlar och får nya ideér! Och jag vet vad jag vill göra.

Men tiden springer iväg och jag hinner inte mer nu :(
Å andra sidan gör det inget, om 12 timmar är jag förhoppningsvis hoppfull, nyfiken och glad som ett litet barn!

Trettondedagsafton

Åhhh BRA dag idag! :D
Dagen började med en mycket trevlig överraskning (!!) sedan jobb på Tårtdecor och trevligt sällskap!

Nu har jag precis sett på Eva Rydbergs teater som sänds varje år på trettondedagsafton. Har tyckt den varit lite halv-seg förr om åren men i år var den verkligen jättekul ju! Johan Ulvesson bidrog mycket till den höjda nivån!

Nu ska jag fixa och pyssla lite med mina foton :)
Åh vad jag längtar tills imorgon!!

Linda & Therese

Idag kom Linda och Therese på besök, mina kära vänner som jag känt ända sedan högstadiet! Sammanlagt blir det 9 år nu. Snart 10-årsjubileum! :D

Vi hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll med mat, TP Disney, bäver, prat om gamla minnen och prat om vad som komma skall! :)

Tre dagar in på 2011

Idag tog Simon & jag en tripp till stan för lite ärenden.
Vi behövde bl.a. köpa fler grejer till våra inbjudningskort :)
Jag köpte mig ett skydd till min HTC. Det har kommit specifika skydd för just Wildfire nu så det är perfekt!

För övrigt känner jag att jag verkligen behöver göra om min header nu, även om julen varar ända in till påska! ;)

Här kommer en bild från Simons födelsedag:


Imorgon kommer Therese och Linda hit!! :)
Dags att sova!

Grown ups

Igår såg vi Grown Ups med bl.a. Adam Sandler och Rob Schneider i rollerna! :)
Den var verkligen jätterolig och härlig. En mysig familjefilm. Jag tyckte den kändes annorlunda på något sätt för den innehöll mycket man kunde känna igen sig i från "vanliga" livet, det var inte så mycket det-där-händer-bara-på-film-känsla, utan manuset och karaktärernas olika kommentarer kändes så verkliga och samtidigt klockrena på något sätt. Den var bra med andra ord!

Grattis min Simon!


Grattis min älskade Simon på födelsedagen!! <3

Van Helsing och Patrik 1,5

I förrgår såg jag Van Helsing. Den var väldigt annorlunda och lite halvt äcklig (alltså inte läskig, utan äcklig). Vampyrerna och varulvarna i denna filmen är ganska annorlunda jämfört med dem i Twilight om man säger så... Men med Hugh Jackman i huvudrollen så kan man ju ändå inte annat än att tycka den är bra ;)

Nu precis har jag sett Patrik 1,5. Den var typiskt svensk, söt, lite tragisk men ändå mysig!
Nu ska jag gå och lägga mig för imorgon ska jag upp och sjunga för min älskade Simon som fyller år!<3

Min nyårsafton

Min sista dag på år 2010 var rolig och lite så där halvgalen! :)

Det började med att vi tittade på GP's årliga fyrverkerier.



Göteborgshjulet lyste blått och vackert över alla de hundratals människor som samlats för att beskåda fyrverkeriet!

Sedan åt vi middag och dessert på Lilla London.



Efter det fortsatte firandet hemma hos Emanuel & Linda och vid 12-slaget gick vi ut och såg fyrverkerier skjutas upp överallt runt om i staden!


God fortsättning! :)

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0