Bara Vara och modevisning!

Och var har bloggandet tagit vägen undrar ni?
Här kommer det!
Har bara varit så otroligt fullt upp i helgen så jag har inte haft en minut över.
Just nu sitter jag i soffan under en filt och fryser och är jättesömnig...
Men jag får allt ta och rycka upp mig för om mindre än en timma ska jag och Simon ta bussen ner till centrum och utnyttja en bröllopspresent. Vi ska nämligen gå på bio vilket vi fick i presentkort. The Avengers ska vi se. Mer om den kommer ni få höra senare!

Men nu ska ni få bilderna från i fredags kväll!



Det var en lite speciell kväll för det var kvällen då second hand teamet hade sin stora modevisning och släppte sin alldelese egna klädkollektion!


Kvällens stiliga konferencier!


Dansuppvisning.


Marcus Olsson pratade lite.

Sen gick modevisningen igång!
Jeanette & Co, ett smink- och hårvårdsföretag i Kungälv, hade sponsrat modevisningen.


Det som visades var second hand kläder och så den egna kollektionen så klart, vilken bestod av vita linnen och t-shirts med svarta tryck!

Våra snygga ungdomar!<3







 


Nej nu måste jag verkligen gå till bussen!! Får fortsätta när vi kommer hem igen...!!

...Så nu är jag hemma från bion...!


Det sista som hände i modevisningen var att de tre tjejer som låg bakom modevisningen i second hand teamet kom in! Åh jag blir så stolt över våra duktiga ungdomar! :)


Som alla medverkande denna kvällen kämpat hela veckan alltså, ja hela året egentligen, men riktigt intensivt var det just denna veckan! Övat in dans, fixat sponsorer, byggt upp catwalk, fixat musik och dessutom suttit och strukit på Bara Vara loggan på alla t-shirts och linnen! Helt fantastiskt!

Nere i köket kämpade Louisa, Hanna, Ellinor och Madde. De var kvällens team 2night grupp och skulle fixa fika till drygt 100 pers.

Efter modevisningen startade försäljningen av kläderna som visats.





Jag slog till på ett linne från den egna kollektionen. För bara 150 kr kan detta linne bli ditt! Alla t-shirts och linnen är i one size och tillverkade i sådant där miljö-vänligt material som jag inte har koll på...

Plaggen är inköpta och de svarta trycken är tryckta på ett tryckeri, men det är alltså denna loggan som sitter i nacken som second hand teamet + pastorsteamet suttit och strukit på varenda eviga plagg. Vilket arbete!

Vi hade även auktion på några utvalda plagg som väldigt många var intresserade av. Det är ju lite svårigheten med second hand att det oftast bara finns ett exemplar av varje plagg.


Kvällen till ära hade det fixats "Bara-Vara-Crew-skyltar", allt för att det ska bli tydligare för ungdomarna som kommer vem de kan fråga om de undrar något (och för att det är kul att ha en skylt givetvis!) :P




Vilken härlig kväll!
Det är verkligen så fantastiskt att se alla ungdomar fungera i sina gåvor och få vara med och bygga något tillsammans! Det är häftigt vad man kan göra tillsammans. Att vara med i en församling, i en gemenskap, är verkligen något bland det bästa som finns! Jag är så glad!


Men nu är klockan så mycket att jag måste gå och lägga mig. Morgondagen är också fullspäckad så om jag hinner får ni se vad jag gjort resten av helgen imorgonkväll, annars blir det tisdagkväll.
God natt!

Gröna fingrar?

Häromdagen satt jag på balkongen och planterade blommorna jag fick av mamma i söndags.

Det var så mysigt att sitta där bakom glasrutorna och höra regnet falla utanför! Det luktar så gott när det regnar ute på våren och alla träd och blommor börjar slå ut! Kallt var det inte heller. Det är verkligen vår i luften nu!

Uttrycket "gröna fingrar" är så lustigt egentligen... Jag tycker fingrarna bara blir svarta när man håller på och gräver i jorden!


Love God. Love People. Serve the World.

Idag har vi Bara Tjänat! (haha "BARA" går verkligen att använda till allt!)
Kommunen hade hyrt vår kyrka för att ha föreläsning där och vi ungdomar var självklart där för att fixa fika och städa! :)

Vi hade enhetlig klädkod; Svart nedtill och vitt upptill! ;)





Fikapaus.


En fullsatt lokal. 260 sittande personer.

Thank you for the music

Vilken musik-sommar vi har framför oss!!
Vad jag längtar!

Rix FM festival kommer till Göteborg 19 augusti och artister som kommer uppträda där är Loreen, Danny, Lisa Miskovsky, Darin, Moa Lignell, Molly Sandén, Dead By April och James Morrison mfl mfl! Sjukt bra!


Idag hörde jag på radion att Beach Boys kommer till Sverige i sommar!!! Hör och häpna! Närmare bestämt till just vår fina stad Göteborg 29 juli på Trädgårdsföreningen. Hur bra är inte det?!? Synd bara att biljetterna var så dyra... Får fundera på den.


Biljetterna till Nickelback var däremot lite billigare. Dem ska vi ju som sagt se 12 september i Stockholm. Åhhh vad jag längtar!!!


Men något ännu bättre, redan nästa torsdag 3 maj kommer Loreen och spelar på Mix Megapol i Mix Unplugged!! 

Man måste dock bli utvald för att få komma och kolla. Jag anmälde mig givetvis! ;)
Idag ringde Mix Megapol mig! Mitt hjärta slog några extra slag. Det första hon sa var att jag inte gått vidare än men att hon hade några ytterligare frågor. Hon undrade om jag var beredd på att spelningen är redan nästa torsdag, så att jag verkligen kan. Selningen skulle börja vid kl 18. Givetvis kan jag det, inga problem! Sen sa hon "ja jag ser ju att du bor i Göteborg, det blir inte svårt för dig att ta dig upp till Stockholm då för en spelning på 20 minuter...?" Whaaaaaaaaaaaat? Jaha! Haha, trodde givetvis att Loreen skulle spela på Mix Megapol i Göteborg! Det stod det inget om på hemsidan. Då var det tråkigt nog bara att inse att jag inte kan :( Typiskt! Jag hade verkligen sååå gärna velat se henne!!

Då förstår jag hur de "väljer ut" folk till denna spelning. Det är säkert fler än jag som blir förvånade över att det är i Stockholm vilket gör att det är många som inte kan och så vips är det bara en bunt stockholmare som får gå till slut... ;) 

LONDON DAY THREE

I lördags lämnade vi huset ca kl 07:30 för att åka in till Brightons tågstation och ta tåget till London.


Frukost på tåget!


När vi kom fram till London började vi med att åka bort till Tower Bridge.




I bakgrunden skymtar London Bridge.






Finn ett fel... ;)






Ner i tunnelbanan igen...


In till Oxford Street.


Vi gick i hur många affärer som helst och provade massa klänningar! :)


Jag köpte dock ingen klänning men fick tag på smycken, smink, väska och te!

Demonstration...

Huset jag fotade förra året som jag tycker ser så österikiskt ut ;)

Fika på Starbucks.

Sen var det tyvärr dags att säga hejdå till Hanna :(

Jag och Miriam tog tunnelbanan till Baker Street och tog bussen från Gloucester Place ut till Stansted.

Vi kom till flygplatsen ca 1 timma och 15 min innan planet skulle lyfta och hade ganska god tid på oss att hinna packa om väskorna. På vägen dit åkte vi med en näst intill tom väska som vi nu skulle få plats med allt vi shoppat i. Det var precis att vi klarade oss på 15 kg incheckat bagage och var sitt 10 kg handbagage!

Tiden gick visst snabbare än vi trodde när vi höll på att packa om och greja. När vi checkat in bagaget och stod i kön till säkerhetskontrollen insåg vi att vår gate stänger om 5 min! Vi hörde flera andra svenskar runt omkring oss som insåg samma sak. Men det är väldigt konstigt att det på biljetten står att gaten stänger 30 minuter innan planet lyfter när annan info sagt att man ska vara vid gaten typ 30 minuter innan. Men vi tog det säkra före det osäkra och när vi kommit igenom säkerhetskontrollen just som gaten enligt biljetten stänger sprang vi sedan som idioter tillsammans med fyra andra svenskar genom hela Stansted bort till vår gate (finns för övrigt 99 gater att välja på...) När vi till slut helt genomsvettiga och halvt panikslagna kom fram till gaten visade det sig att det var låååång kö. Åh. Det var ju ingen fara alls! Vi fick boarda typ 10 minuter innan planet skulle lyfta. Vadå att den stänger 30 min innan?!? När vi kom på planet fanns knappt några platser kvar alls så jag och Miriam förstod att vi tråkigt nog måste sitta på var sitt håll. Men så plötsligt ropar flygvärdinnan på oss att det finns 2 platser bredvid varandra! De två sista! De var egentligen reserverade men personerna dök väl inte upp så vi fick dem. Vilken otrolig tur vi hade!
Hela resan har bara varit helt tursam känner jag! :D
 



Sista bilden från resan.
Som ni förstår av bilderna är jag helnöjd med allt! Tack Hanna för att vi fick komma till dig!!

BRIGHTON DAY TWO

I fredags tillbringade vi hela dagen i Brighton.

Huset där Hanna bor med tre andra studenter.


Först åkte vi till Brighton Pier vid stranden.

Det var härligt att se havet och känna havsdoften!



Långt, långt där borta på andra sidan horisonten ligger Frankrike.










En före detta pir som blev nedbränd för 6 år sedan berättade Hanna.

Ute på piren låg ett nöjesfält.
Det är så gulligt för exakt den rutchkanan är ju den man kan köpa i dataspelet Roller Coaster, kommer ni ihåg? ;) 






Sedan gick vi till huvudgatan i Brighton för att shoppa loss på Primark!


Glad tjej efter härlig shopping! ;)



Lunch med en vän till Hanna.



Smala gator.
























Sen åkte vi tillbaka till huset och laddade för morgondagen!

Somebody That I Used To Know

Har fastnat för låten "Somebody that I used to know" med Gotye och Kimbra. Tyckte inte om den de första gångerna jag hörde den. Den är så annorlunda och konstig. Men nu gillar jag den verkligen! Den är go. 

Idag har varit en seg dag. Otroligt trött. Men vi har ändå haft en del vi behövde göra.

Var hemma på middag hos mamma och pappa. Pappa bytte däck på min bil. Mamma hade gjort en cheescake för att fira min namnsdag! Och så fick jag blommor att plantera på balkongen.


Efter det veckohandlade vi och sen har vi städat hela lägenheten och plockat bort påskpyntet. Lagom roligt. Men nu är här rent i alla fall. Hade tänkt jag skulle tvättat och städat bilen också men jag orkade verkligen inte och så regnade det ute... Då är det lönlöst att tvätta bilen.

Simon är på väg hem från innebandyn nu. Själv tänkte jag bjuda er på vad vi gjorde i Brighton hos Hanna!

LONDON DAY ONE

Då är jag hemma igen!
Har haft tre underbara dagar i England!
Vädret har varit helt okej men med lite regn. Det var sååå kul att träffa Hanna igen!

Känslan efter resan är ungefär "åh vilken tur vi haft med allt!" Vi har fått tag på allt vi ville. Även om vi nästan gett upp hoppet om vissa grejer så löste det sig ändå. Allt har klaffat i sista stund. Sådana där små-saker som gör en så glad! Och trots att vår resa var ganska kort så hann vi faktiskt se och uppleva allt vi ville! Resten får vi ta nästa gång ;)

Men nog tjötat. Här kommer BILDER!!!! 348 foton på 3 dagar, jag tror jag får välja ut några... ;)

Stansted airport.
Vi hade 35 minuter på oss från att vi landat tills bussen in till London skulle gå. Stress! Men vi hann!! :D

Victoria station. Vi lämnade in väskorna för förvaring så vi slapp gå runt med dem i London.

Vi började med att åka till Westminster. Tyvärr spöregnade det när vi kom ut från tunnelbanan och paraplyerna hade vi lämnat i väskorna för vi hoppades på sol. Tji fick vi.








Men sen lättade molnen och solen kom nästan fram.


Lunch!

Lagom genomblöta...







Det var så härligt att få uppleva gröna träd och blommor! Mer vår än vad vi har här i detta tråkiga, gråa april. Fast nu när jag kollar ut genom fönstret ser jag faktiskt att vitsipporna har kommit i backen och träden börjar slå ut nere på gården. Underbart! Men än så länge ser det inte ut så här:







Buckingham Palace.



Oxford Street.


Fika på Starbucks.



Som vanligt i London blir det väldigt mycket tunnelbane- och rulltrappsåkning.


Sen hoppad vi på tåget på Victoria station mot Brighton.

Äntligen framme hos Hanna i Brighton!

Fortsättning följer...

Hejdå Sverige

Dags att säga hejdå för ett tag.
Imorgon åker jag och Miriam till Hanna i Brighton!
Kommer bli sååå kul!

Jag kommer inte blogga något medan jag är borta.
Men lita på att det kommer en BILDBOMB när jag kommer hem igen! ;D

Ha det gött så länge!!

Grattis i förskott Emma!

Eftersom jag inte är hemma på fredag får jag göra mitt lilla-grattis inlägg till Emma nu som fyller år på fredag ;)
Hoppas du får en fantastisk födelsedag! Grattis!

Kanske inte så jättesmickrande bild men den är charmig ;P

Hannas bild är bättre ;)

Super Mario och namnsdag

Simon överraskade mig med en liten present idag: Super Mario Bros till Wii!!

Jag tycker det här spelet är jättekul! Vi spelade det i princip hela julen och över nyår när Simons syster fick det i julklapp, tror det var julen 2010. Vi fick oss många goa skratt och roliga kommentarer!
Så det är roligt att ha det hemma hos oss nu också. Kommer få plats fint bredvid de andra spelen :)

Jag fick spelet i kombinerad påsk- och namnsdagspresent. Jag har nämligen namnsdag på fredag 20 april! Äntligen finns mitt namn med i almenackan igen!! :D Upptäckte det när jag hängde upp en almenacka på väggen i köket. Kanske har jag alltid funnits med i just den almenackan fast jag själv inte visste om det...? För i min lilla almenacka står mitt namn fortfarande inte med. Men kul i alla fall att se sitt namn i almenackan!
Eftersom jag inte är hemma på fredag så fick jag presenten nu. Så gulligt! :)

Hang with me

När jag ändå håller på och tipsar om saker vill jag tipsa dig om fredag 27 april nästa vecka!
Då tycker jag du ska komma och hänga med mig kl 20.oo i pingstkyrkan i Kungälv!
Ett perfekt tillfälle om du vill spana in vad Bara Vara är, som jag tjötar så mycket om :P


DESSUTOM blir det modevisning, second hand teamet släpper sin kollektion.
Spana in här vad Emelia har skrivit om kollektionen!

Marcus Olsson, gatupastorn från Göteborg, kommer vara där och jag tycker även att du ska vara det!

Eventet på facebook och mer info hittar du här!

Bara så du vet! ;)

Bra grejer!

Måste bara slå ett slag för Bara10-Bloggen!
Blir så stolt över mina fina vänner som skriver sådana bra grejer!
Sjukt bra förklaringar, tips och inspiration!

Här jämför Samuel relationen och behovet av Gud med träning.

Linus förklarar sjukt bra kring bön och drar paralleller med Evan den allsmäktige.
Varför känns det som om Gud inte svarar på bön? Säger nej? Inte ger oss det vi ber om?
"När vi ber Gud om ”saker” är inte målet för Gud, även om det är det för oss, att själva saken vi ber om skall slå in eller förändras utan att VI skall förändras. Gud vill i bönen förändra DIG och MIG. Men i den förändringen kan också det som vi ber om förvekligas eller så gör det inte det.."

Även Simon har gjort premiär i blogg-världen. Han skrev ett inlägg om att det inte går att bevisa att Gud finns. Nä för det handlar ju om tro givetvis. Eller, det var snarare så att han kopierade från en text han hittat. Hur som helst, underhållande och intressant var den i alla fall! Läs den här!

So far so great

Min dag kan sammanfattas i den här bilden:

Efter jobbet åkte jag till Maxi för att köpa lite svenska grejer till Hanna som hon saknar där borta i England.

Kunde inte motstå de små barnen som sålde majblommor utanför Maxi. Mitt argument att "jag har tyvärr inga kontanter" höll inte riktigt när jag insåg att vi stod precis framför en bankomat haha ;P Så jag tog ut pengar. Dock hade lillkillen inte tillräckligt med växel, men vad gör väl det? Ungen sken upp som en sol när han räckte över mig den söta lilla blomman.

Efter en hastig middag for jag ner till centrum och växlade lite pengar. Man kan ju använda sitt kort typ överallt, men det kan ändå vara skönt att ha lite kontanter.
Passade även på att införskaffa några tallrikar i den serien vi samlar på (Villeroy & Boch Gray Pearl) på Cervera nu när de har tallriksveckor. Hade ett tillgodokvitto på Cervera så det kostade mig inte en krona, det kallar jag kap! :D

Nu sitter jag i soffan och äter tårta. Fick en bit av mamma som blev över från kalaset. Simon har åkt iväg för att spela biljard innan innebandyn. Själv ska jag ta tag i att fortsätta med mina små projekt jag håller på med.

Materiella ting...

Jättetrött!
Jobb som vanligt, MRL som vanligt. Vi håller på och tvättar. Diskmaskinen rullar ;)

I övrigt håller jag på att byta namn på alla mina 394 mappar med foton. Förbereder mig för att datorn kraschar snart. Ska se till att ha alla foton och dokument på den externa hårddisken innan dess.
Lilla knappen för att öppna upp skärmen på min laptop försvann för längesen. Nu har det gått så långt att jag inte längre kan röra min skärm, alltså jag kan inte stänga den eller öpnna den. Gångjärnen har helt hoppat ur.
Eller vad säger ni, det ser inte så jättebra ut va? :P

Problemet är bara att jag inte prioriterar att lägga pengar på sådant här. Jag tycker det är tråkigt att kolla upp exempelvis ny dator eller ny mobiltelefon. Jag tänkte jämt "äh men den fungerar ju i alla fall"... Men den dagen den verkligen slutar fungera är det inte så mycket att göra. Jag har trots allt snart haft datorn i 4 år. Tur att jag har en man som är intresserad ;) Han håller på och hjälper mig att kolla upp bra och prisvärda datorer nu. Men nä, ny dator är fortfarande inte prio ett.

With you I’d withstand

Söndag.
Gudstjänst,
Ungdomsråd,
Veckohandling.
Nu är Simon och spelar fotboll innan innebandyn (!) och jag har lagat lite middag till mig själv samtidigt som jag håller på och går in mina nya träningsskor och ska börja förbereda lite för resan till England.
Till att börja med behöver jag välja väska ;)

Sen ska jag plocka i ordning det sista efter bredbandsinstallationen här i fredags.
Blir nog en sådan där "fixar-kväll" ikväll. Har en del småsaker att pilla med.

Kalas

Efter jobbet idag blev det kalas för pappa!






Promise me you think of us as a time so wonderful

Bilder från igår kväll, middag med några vänner!

Tre gifta par och one to be! ;)



It's friday, I'm in love

Vilken underbar dag det blev!
Trots oväsen från borrning och en tidig morgon.
Resultatet blev den här boxen som hänger på väggen...

Jag har fått tag på flera härliga saker idag!

Nya träningsskor! Är super glad att jag hittade ett par som satt skönt och dessutom var snygga redan i första affären!
Senaste numret av ELLE, som jag ju nu ville köpa när jag följt Top Model Sverige.
Mörk Choklad, åh vad jag är sugen på mörk choklad!
Perfekt att köpa påskgodis efter påsk för då är priserna mycket lägre, så jag slog till på mina absoluta favoritpåskgodisar!
Ett nytt schampo som frisören rekommenderade för mitt hår.
Och sist men inte minst har jag fått mig lite ny hårfärg och en klippning.
Haha en lite oseriös bild... :P

Nu ska vi iväg på middag hos ett par vänner!
Ha en fin fredagkväll!

Fredagen den trettonde

Då har jag redan varit uppe i snart 3 timmar...
Simon har åkt iväg för att skriva tenta.
Jag har ringt hantverkarna och de trodde de skulle komma till vår lägenhet någon gång efter lunch. Skönt att få ett litet besked i alla fall så man inte bara sitter här och väntar. Men då hade jag inte behövt gå upp så tidigt...!

Jaja, nu kan jag få lite gjort istället. Fast det är svårt i det här oväsendet. De har börjat borra uppe i huset nu...
Ringde till skatteverket.
"Du betjänas av 174 telefonister. Du har plats 53 i kön". HJÄLP! Jag tänkte det här kommer ta lååång tid!
"Din beräknade väntetid är 5 minuter". Oj! Plötsligt var jag nummer 7 i kön och sen kom jag fram. Tog väl 2 minuter kanske :)

Idag är det fredagen den trettonde.
Jag och Simon har varit gifta i 8 månader idag!






Idag fyller även pappa år! GRATTIS på födelsedagen!

You are my future

Känns som om någon drämt till mig med en tegelsten.
Är så fruktansvärt trött. Sömnig. Helt slut.
Det började direkt när jag klev ut genom dörren från sportlife.
Tog jag ut mig så idag?

Men trots min sega sömnighet har vi lyckats röja undan i vardagsrummet.
Imorgon någon gång mellan kl 07.30-17.00 (när vet man ej) kommer det "hantverkare" hit och ska dra in "framtidens bredband" i lägenheten. Jippi. Vi använder inte ens husets bredband för vi har SGS Studentbostäders bredband som går på ett annat nät istället. Så jag är inte alls glad åt det. Måste gå upp jättetidigt imorgon bara för att de kan komma kl 07.30 och då vill inte jag gå runt och se ut som en nyvaken rishög...
Dessutom har jag massa grejer jag behöver göra imorgon så de kan ju gå in i lägenheten (de har extra-nyckel) när varken jag eller Simon är hemma och det känns inte heller bekvämt. Nej usch, gillar det inte! Men i sådana här lägen har man ju inte så mycket att säga till om...

Nej nu ska jag ägna mig åt det här istället:

Vi har gjort ungefär en tredjedel.

Hörs imorgon!

Check it out!

BaraVara-teamet har startat en blogg.
En blogg som grundar sig i Bara10.

Vadå Bara10 ?
Jo en uppmuntran och utmaning att vi ska ta oss tid, åtminstone 10 minuter om dagen, att umgås med Gud.
För vi behöver ju alla mer av det men är så otroligt dåliga på att prioritera det.
VA? Tid med Gud? Varför ska man ha det? Kolla vad Samuel skrev om det här!

Det är ju så knäppt egentligen. Det finns ingen som älskar dig mer än Gud. Den som älskar en vill man ju spendera tid med. Trots att man till och med vet om det och vet att man är dålig på att ta sig tid så är det ändå svårt!

Därför är Bara10-bloggen bra. Den ger tips, tankar och inspiration.
Spana in bloggen i sin helhet här!

Om en vecka...

OM EN VECKA HOPPAR JAG IN I EN SÅDAN HÄR...

OCH ÅKER HIT!

AWESOME!

På söndag är det exakt 1 år sedan vi åkte dit förra gången.

Påskdagen



Vi hann aldrig leta efter påskägg på påskafton (eller jag menar påskharen kom aldrig på påskafton) så vi fick leta på påskdagen istället.

Mitt påskägg låg i grillen.









Sen åkte vi till ännu en kusin och tittade på deras 30 söta lammungar!




Helt bedårande söta!


Påskalamm och påsktuppar ;)

Efter ännu mer påskmat hos moster var det dags att styra kosan hem till Göteborg igen.


Hejdå småland!
Vilket rolig helg det blev! Jag har verkligen känt mig härligt ledig :)

No more

Ja igårkväll avslutades Top Model Sverige, Familjen Annorlunda slutade förra veckan, i och med det har jag nu inget mer att se på tv. Skönt!
Det blir först till hösten när Bonde Söker Fru drar igång.
Visst kan det säkert finnas program att se på. Nu har jag ju en tv med massa kanaler.
Men det är inget som lockar mig. Jag lägger hellre tiden på annat.
Bloggen till exempel ;)

Det var Alice Herbst som vann Top Model Sverige. Välförtjänt tycker jag!

Jag gillade både Alice och Klara. Klara var länge min favorit. Men Alice var mer lämpad för ELLE-omslaget. Klara kommer nog få många jobberbjudande ändå.
Nu måste man ju köpa nästa nummer av ELLE bara för det, jag som aldrig köper sådana tidningar annars!

Programledarna Jonas Hallberg och Izabella Scorupco.

Påskafton

Underbart soliga påskaftons morgon!

Men på utsidan var det som en ordentlig vinterdag.




Men vi var glada ändå, solen lyste ju! Det kunde varit värre.





Fika hos kusin!


Påskbord hos moster!








Gott med istapp?


Trots snön blev det ändå av en påskbrasa, till allas vår stora glädje! :)











Det kom två tranor och landade en bit bort på ängen och jag försökte fånga dem på bild när de flög iväg.





Efter en fantastisk kväll vid brasan nere vid sjön, åkte vi till ytterligare en kusin för att titta på deras utbyggnad av huset som var hur fin som helst!!

Av bilderna att döma ser ni ju att jag hade en jättebra påskafton!

Slutet för brandvarnaren...! (finally)

Slutade jobbet för 1,5 timma sen och på den tiden har jag hunnit åka hem, äta och ta hand om disken så att köket är rent och snyggt. Älskar min diskmaskin!! Hade det inte varit för den hade jag fortfarande stått där nu, med händerna i uttorkande diskvatten...

Idag fick Simon äntligen tag på SGS. De skickade hit en kille på en gång som tog hand om brandvarnaren och satte upp en ny. En vanlig, hederlig på batteri, utan strömtillförsel. För den tyckte han var bättre. Se där ja. Äntligen är den lilla historien avslutad.

Nu sitter jag i soffan och mumsar på mitt påskägg. Inte så mycket kvar nu.
Försöker jobba bort min sparsamhet lite.
När jag var liten tog det kanske 1-2 veckor för mig att äta upp mitt påskägg.
Varför skulle jag alltid vara så sparsam, till och med när det gällde godis?!
Nej jag njuter nu på en gång, nästa vecka kan jag köpa nytt godis :P
Godast är de fina påskhararna från Belgiska Pralinboden.

Kl 20.oo ikväll är det final i Top Model Sverige! Spännande!
Så innan dess ska jag kolla klart på förra veckans avsnitt.
Och så ska ni ju få mina bilder från påskafton ;)

Mästerkatten i stövlar

Varit en riktig seg dag idag. Beror nog mest på det urbota tråkiga vädret.
Tvättat, städat, lagat middag, grejat med mina foton.
Sist men inte minst har vi börjat stoppa våra tack-kort i kuvert... ;)
Alexandra kom förbi en stund, imorgon flyger hon till London. HA DET GÖTT HAJ!!

Nu har vi kollat på Mästerkatten i stövlar från 2011.


Den var bra, men lite konstig och ganska annorlunda gjord. En barnfilm.
Det var så synd om Mästerkatten och man ville bara att han skulle få upprättelse!
Dessa ögon kan man ju bara inte motstå... ;)

Imorgon får ni se hur min påskafton var :)

Långfredag

I fredags hoppade hela familjen in i bilen och styrde vår kos till moster i småland. Där bor också flera av mina kusiner och kusinbarn. Alltid lika roligt när vi träffas allihop :)


Först åkte vi till en konstnär och tittade på hans fina målningar och så tittade vi lite på en loppis.



Sen blev vädret ännu tråkigare och det började snöa ganska rejält :(

Vi höll oss inomhus i värmen :)


På kvällen åt vi jättegoda smörgåstårtor som moster gjort och fikade!
 
Vi blev ett litet gäng på 20 pers! ;)

Home sweet home<3

Börjar dagen i Nostorp i småland.
Slutar dagen i Göteborg.
Märkligt det där när man tänker på det, hur man kan förflytta sig långt under en dag.

Vi har haft det jättebra under vår lilla tre-dagars-vistelse i småland, trots att det blev en snöig påsk i år!
Har tagit 304 bilder, vilka jag givetvis kommer bjuda en del på :)
Men det får bli imorgon. 
Nu får ni bara den här härliga bilden så länge.
Förra året blev det påskbrasa på Marstrandsön, i år blev det vid en sjö i småland :)

Nu är vi hemma i alla fall.
Kom hem vid 19.30. Gick bara snabbt upp och lämnade väskan i lägenheten, sen åkte vi till Simons familj på påskbord och innan klockan blev 22 skulle vi handla på Maxi. Så här har vi hunnit med en hel del sen vi kom hem!

Brandvarnaren stod fortfarande och pep när vi kom hem...!
Så vi tänkte att vi måste köpa ett batteri på Maxi.
Problemet är bara att det måste vara ett 9 volt uppladdningsbart batteri och det fanns tyvärr inte på Maxi.
Men vi klarar verkligen inte en natt till i det irriterande pipandet!
Så nu har vi lyckats lirka loss sladdarna, utan att behöva knipsa av dem. Dessvärre pep brandvarnaren fortfarande även då vi fått bort strömtillförseln. Men efter att vi också plockat bort batteriet är den nu äntligen tyst!!
Så nu ska jag se till att sova ordentligt, efter en vecka med för lite sömn.
God natt!

Uppe med tuppen (brandvarnaren)

God morgon långfredag!
Här sitter jag och är redo att åka. Simon sover fortfarande.
Om han nu kan sova i det här oväsendet.
Brandvarnaren har pipit hela natten...
Den blev ju tyst för ett tag igår, men sen vid midnatt kom den igång igen.
Har sovit med stängd dörr och öronproppar men hörde den ändå.
Så jag har väl inte fått så värst kvalitativ sömn inatt.

Om jag får fortsätta klaga lite vill jag klaga på vädret. Fy vilket tråkigt påskväder!
Annat var det förra året, men då låg ju påsk mycket senare i april också.
här fint var det förra året!
Det lär det inte bli i år.
Vi var ett härligt gäng som firade påsk förra året!




Nu hiner jag nog kollla på Top Model Sverige från i tisdags innan mamma och pappa kommer och hämtar oss och drar vidare mot småland!
Har som sagt inte varit där sen september 2010, då var vi där för Adelövs marknad, så det ska bli kul att komma dit idag!








Hoppas ni alla får en riktigt härlig påsk nu!! :)

Årets skärtorsdag

Hektisk dag på jobbet. Bytte för första gången en propp i hela mitt liv (med guidning av Agneta i telefon haha). Hämta Simon i Eriksdal. Upp till Bohus. Middag.

Ner till kyrkan kl 19. Getsemanestund.
Ni vet när Jesus firade "sista måltiden" med sina lärljungar (vilket var en påskmåltid man firade till minne av att israeliterna blev fria från Egypten (andra mosebok), idag kallar vi detta nattvard vilket firas till minne av vad Jesus gjort för oss) och sedan gick ut i en trädgård som heter Getsemane för att be där han blev förråd av Judas och vakterna kom och tog honom för förhör. Så har ni koll på det också! ;P
(Dramat fortsätter imorgon på långfredagsgudstjänsten då Joel berättar vidare i ämnet).
Tillbaka upp till Bohus. Godis. Spel. Hämta Simon.

Packa. Störa sig på brandvarnaren som nu pipit i 4 dagar...! Piper för att batteriet börjar ta slut. Vilken idiotisk brandvarnare går på ström men har också ett batteri i sig?! Ja, den piper även om man tar ut batteriet.... Men nu (peppar, peppar, ta i trä) så har den slutat pipa! Hoppas vi kan få sova i natt!
Kolla vilken söt påskpresent jag fått av mamma :)

Nu måste jag packa klart!

We were moving mountins long before we knew we could

Ja nu börjar det likna lite som förra veckan; Något inplanerat varje dag, sena kvällar, därav glesheten på blogginlägg.
 
Igår kom jag hem vid 23.30. Lovade mig själv att inte ens starta datorn.
Idag har vi varit och firat min kusin Jessica som fyller år! Kul att träffa kusinerna och busa med kusinbarn :)
Det här kakfatet får symbolisera kalaset hehe.

Nu måste jag förbereda för imorgon då det blir ytterligare en fullbokad dag. Jobb, middag hos Simons familj och sedan Getsemanestund i kyrkan.

På fredag händer detta:

Men detta missar jag eftersom vi på fredag åker till mina släktingar i småland! Tråkigt att jag missar både Joels predikan på fredag och Linus predikan på söndag, men jag har inte varit i småland nu på 1,5 år så nu när möjligheten dök upp vill jag verkligen åka dit.

Så någonstans mellan allt som händer imorgon skärtorsdag och fredag morgon ska vi också hinna packa lite. Får se när jag hinner blogga nästa gång. Blir det inte imorgon blir det förmodligen först söndag eftermiddag/kväll.
Hoppas ni alla får en underbar påskhelg!

Sååå efterlängtad!

Titta vad som anlände idag!
Vår bänkdiskmaskin!!

UNDERBART!
Jag är jättenöjd!
Var lite nervös om 53 db skulle låta mycket, man ska tydligen helst ha under 50 db. Men den låter inte alls mycket! Nu när jag sitter i vardagsrummet får jag nästan anstränga mig för att höra den ute i köket. Super!
Vi hade verkligen räknat så den skulle få plats i vårt lilla kök. Perfekt avstånd till vattenkranen när luckan är nedfälld ;)

Nu kommer vi spara 30-60 minuter om dagen som vi kan göra annat på istället för att stå och diska.
Känn dig riktigt, riktigt varmt välkommen hit lilla diskmaskin! :D

Penaler man blir glad av att ha!

Efter gudstjänsten åkte vi och hämtade ut biljetterna till Nickelback!!
Så nu när vi har dem här hemma känns det ännu mer verkligt.

Vi valde sittplatser.
Hade sittplatser både på Green Day och på U2.
Men på Takida och Kent stod vi.
Beror lite på i vilken sal/arena konserten hålls tycker jag.
Inne i Lisebergshallen, där Takidas och Kents konserter var, vilken är en förhållandevis liten arena, var det inga problem att stå och knö bland allt folk.
Men nere på Ullevis golv, där Green Day och U2 spelade, vill jag inte ens tänka på att ge mig in...!
Hovet är väl egentligen inte jättestor den heller, större än Lisebergshallen men mindre än Scandinavium. Vi hade kunnat välja ståplats där, men äh, det är allt skönt att kunna sätta sig om man vill det! ;)

Något annat underbart jag införskaffat idag är Breaking Dawn part I dvd'n!! :D

Nu har jag mer än tre timmar extramaterial att se fram emot!!!

April, april

Trots sovmorgon idag vaknade vi tidigt. Eller det var snarare Simon som kl 8.15 kände att han sovit klart. Då kunde inte jag sova längre heller. Så jag kröp upp i soffan under en filt i Simons famn istället och bara njöt av att ligga där utan att ha någonting jag måste göra.

Idag är det första april och Simon har redan hittat typ 4 olika aprilskämt på nätet :)
Dessutom fyller svärmor Maggan 50 år idag. GRATTIS!


Mr. Popper´s penguins

Igårkväll kollade vi på Mr. Popper´s penguins från 2011 med Jim Carrey i huvudrollen.

Tyckte den var sådär faktiskt.
En mysig familje-/barnfilm och jag har ju ingenting emot sådana filmer, men denna var tyvärr ganska dåligt gjord. Man såg tydligt när det var animerat och inte. Dessutom saknade jag detaljer och jag tycker vissa scener blev så ofullständiga vilket gjorde handlingen lite "hackig", eller vad man nu ska säga. Njae. 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0