Premiär i pulkan

Hej!
Idag är det söndag och jag har redan jobbat en vecka! Min första arbetsvecka har jag gått bra. Jag har saknat Elias och det har känts konstigt att inte vara hos honom hela tiden, men när jag väl är på jobbet är det fullt upp och massor att göra hela tiden så då fyller jobbet till största del mina tankar. En dag går fort när man har något att göra. Det är desto mysigare att komma hem sen och träffa Elias när jag varit ifrån honom hela dagen! I och för sig har jag bara "kommit hem" två dagar denna vecka så denna första vecka har väl inte varit en helt vanlig vecka. 
 
I måndags och i torsdags åkte jag hem från jobbet som vanligt, men i tisdags åkte jag direkt hem till Skogströms efter jobbet där vi hade träff med vår lifegroup så då mötte jag Elias och Simon där som åkt kollektivt dit. Vi var 21 härliga personer (inklusive fyra barn) som hade en mysig kväll tillsammans! :) Vi är så många nu så vi delade upp vår grupp i två grupper.
 
I onsdags var jag hemma sjuk från jobbet. Kändes ju bra att börja första veckan med en sjukdag...! :( Jag hade sådan huvudvärk! :( Det har jag haft i ca 10 dagar nu till och från. Så där molande i bakgrunden hela tiden. Förstår inte varför den aldrig släpper! Kändes som en sådär anledning att vara hemma pga huvudvärk och trötthet men nu i efterhand är jag glad att jag stannade hemma. Jag behövde vila helt enkelt och jag är sällan bra på att lyssna på min kropp. Jag är så trött jämt. Det har nog bara varit mycket nu med allt, det har varit många spänningar inför att börja jobba och mitt huvud är fullt av många tankar och beslut hela tiden! Så det är väl inte så konstigt kanske...
 
Som tur var räckte det med en dag hemma. Jag somnade med huvudvärk men när jag vaknade på torsdagen kändes det bättre! Sen var jag ledig i fredags och jobbade igår. Igår åkte jag inte heller hem direkt efter jobbet. Först veckohandlade jag ensam och sen åkte jag hem till min chef och hämtade en diskmaskin. Vi får köpa deras gamla! Vi har redan en diskmaskin men den är inte pålitlig. Ibland startar den inte och diskmaskinsluckan är trasig. Den går bara att ha antingen helt öppen eller helt stängd och ibland hakar den sig så den går inte att stänga alls. Så vi har känt det ett tag att vi bör nog kolla på att köpa en ny. Men att lägga pengar på en ny diskmaskin just nu har inte känts som prio 1. Så att min chef skulle sälja sin gamla kom väldigt lägligt! Den är inte ens gammal! De har bara renoverat sitt kök och köpt ny så det är därför. Hur bra som helst! :) Vi är väldigt tacksamma! Så resten av gårdagen gick i princip åt att lasta hem diskmaskinen och koppla in den. Simons familj kom och hjälpte oss :) 
 
I fredags höll jag och Elias oss hemmifrån så att Simon kunde plugga ifred. Han läser tre kurser på halvfart på distans nu vid Luleås tekniska universitet medan han är föräldraledig. Jag och Elias hälsade på hos Elsa, åt lunch hos mor och far och spenderade sedan eftermiddagen och kvällen med Lewi på Marstrand! Härlig dag! 
 
Ja nu vet ni hur min vecka har varit. Idag har vi varit på gudstjänst och sen åkte vi HEM så nu har jag till och med hunnit vila lite och bara greja med det jag vill! Håller på och fyller i Elias bok ("När jag var liten") och planerar inför hans 1-års kalas. Det var inte meningen att det skulle bli så otroligt mycket text i detta inlägg men ni vet ju hur jag är... ;)
 
Hur som helst. Nu har det verkligen blivit vinter ute, snön ligger kvar och det är minusgrader så nu i veckan hann vi äntligen testa Elias pulka som han fick i julklapp för första gången! Det var mysigt, men kanske att hans föräldrar (speciellt hans mor) tyckte det var lite roligare än vad han tyckte. Elias verkade inte tycka det var något särskilt. Fast han tyckte allt det var roligt när vi drog honom fort. Han gillar ju fart och fläkt den där ungen! Vi tog med oss systemkameran ut så vi tog några bilder :)
 
Nu är det dags att ladda om inför en ny arbetsvecka!
God natt! 

Nytt till sovrummet

I julklapp fick vi ett överkast med matchande kuddar och pläd (pläden syns dock inte på bilderna). Jättefint! Roligt med lite nytt till sovrummet som gör rummet ännu mer komplett. Nu fattas bara en bänk med förvaring att ha vid änden av sängen samt tavlor på väggarna!
 

Min sista föräldradag

Idag har jag min allra sista föräldradag på ett tag. Imorgon börjar jag jobba heltid igen. Kan inte fatta. Det känns så overkligt! Det är svårt att föreställa sig att jag inte längre kommer finnas där hos Elias varje minut. Att jag inte längre kommer ge honom lunch eller få honom att somna på vardagarna. Känns jättejobbigt och ledsamt!! Obegripligt. Jag har snart varit hemma i 1 år så det är den här världen jag är van vid nu. Men jag antar att jag bara behöver komma in i mina nya rutiner. När jag väl börjat jobba och är inne i det känns det nog inte så farligt längre. Det är bara att acceptera läget. Nu är det Simons tur att få vara hemma och det ser han fram emot kan jag säga!
 
I fredags hälsade vi på hos Madde och Josef. Vi gick en promenad med våra Emmaljunga-vagnar (de har också Super Nitro men 2015 års modell) och bara tog det lugnt. Jag tycker det är så mysigt nu att se båda bröderna med var sin unge och var sin vagn! Vi åt middag, fikade, pratade och myste med Elsa. Sen åkte vi hem lagom så Elias fick somna i bilen hem. Jag vill så gärna ha en bild på de båda kusinerna men det är inte alltid lätt att få Elias att sitta still några längre sekunder! Får väl bli när de är lite äldre kanske :) 
Den här helgen har vi bara varit själva vi tre som familj. Jag försöker njuta och vila. Det här är första gången sedan 19-20 februari 2014 som jag och Simon haft TVÅ oplanerade dagar på RAD ihop!!!!! Kan ni fatta!?! Visst har vi haft en ledig dag här och där, men aldrig två dagar i rad! Alltid är det något vi ska iväg på. Och absolut, det mesta är ju roliga saker som jag vill göra och vi väljer själva hur vi vill spendera vår tid, men vi (jag) är dåliga på det där med att bara ta det lugnt och ha helt oplanerade dagar. Simon var visserligen iväg upp till Kungälv igår för att lämna tillbaka bord och stolar vi lånat från kyrkan och för att veckohandla medan jag städade hela lägenheten, men ändå.... näst intill helt oplanerad i alla fall! Så det har varit jätteskönt nu att bara vara hemma och ladda inför morgondagen! Nu har vi äntligen fått undan alla adventsljusstakar och stjärnor och igår fick vi plockat bort allt julpynt och juldukar och jag strök och la på nya dukar. Julen åkte ut och våren fick komma in i form av tulpaner jag fått av mor! Nu är det bara julgardinerna kvar. Men det var så skönt att vi fick handlat och städat och så igår så vi bara kunde ta det lugnt idag! Det var behövligt. Elias var vaken ett par timmar i natt och vaknade sedan tidigare än vanligt så idag är vi väldigt trötta och sega. Jaja, nog om mitt tjöt! Kan tyckas onödigt. Men för mig är detta så ovanligt att vara hemma två dagar i rad så det är därför jag kanske gör det till en större grej än vad det egentligen är!! ;) Och just det att vi fick grejat en dag och vilat en dag. Det händer då A L D R I G! Men för många är det säkert vardag! Så har man det kanske varje helg. Vem vet, så har vi det kanske om några år. Fast nä föresten, känner jag mig rätt kommer jag alltid vilja hitta på saker! ;)
 
 
Hoppas ni haft en lika skön helg som jag!
 

Elias första steg!

Igår hände det! Elias tog sina allra första små steg!!
 
 
Vi hade en heldag igår med Miriam, Hanna och barnen. Först var vi på Öppna Förskolan i pingstkyrkan som hade öppet för första gången efter jul. Det var förmodligen första och sista gången vi var där alla tre. I alla fall för den här gången. Jag börjar ju som bekant jobba på måndag så jag försökte njuta till max. Efter det åkte vi ut till Miriam på Marstrand. Vi åt, fikade, pratade och barnen lekte. Supermysigt! Roligt att umgås en heldag! 
 
Efter att Hanna och barnen åkt var jag och Elias kvar. Lika bra att vänta kvar så Elias kunde få kvällsmat och somna i bilen hem. Det är så dumt att åka bil vid 18-19-tiden för om Elias somnar då (vilket han med största sannolikhet gör) blir det väldigt svårt att lägga honom för natten sen. Miriam bakade en kaka och killarna tyckte det var väldigt intressant med ugnen.
 
Efter att vi bytt om till pyjamas hände det. Jag skulle bara visa Johnny att Elias kan stå utan stöd nu, men då tog Elias istället några steg och gick till Johnny! Jag blev helt paff!! Det hade jag verkligen inte räknat med!! Han som knappt velat gå om man bara hållt honom i en hand istället för två. Plötsligt går han själv! Det var inte många steg, 2-3 stycken, men ändå. Han tog dem helt själv utan stöd! Tyvärr har jag ingen bild på detta, men vi fortsatte uppmuntra honom att gå och det gjorde han så jag har det i alla fall på film! :) Häftigt! Idag har han inte velat gå något själv men däremot så har han utan problem gått om man hållt honom i bara en hand. Det kan ju vara så i början att de bara tar några steg och sen dröjer det innan de går mer ordentligt. Men 14 januari ska jag i alla fall komma ihåg som dagen då Elias tog sina allra första steg! 

Elias 11 månader

Idag blir vår älskade Elias 11 månader!
 
Här har ni dagsfärska bilder på vår 11-månaders!
Dessa foton är föresten tagna med den nya objektivet. Vi använde det för första gången igår när vi hälsade på Elsa. Jag är amatör men försöker lära mig och bli bättre :)
 
Kan inte fatta! Redan 11 MÅNADER!! Snart är han 1 år!
Vi har inte varit på BVC sedan 10-månaders kontrollen så jag har ingen uppdatering vad gäller vikt och längd. Nästa gång vi ska dit är vid hans ettårsdag. Då är det Simon som får åka med Elias. Känns jättekonstigt för mig att det inte är jag... Jag börjar ju jobba heltid på måndag. Simon jobbar sin allra sista dag på torsdag innan han går på föräldraledighet.
 
Den senaste månaden har Elias fått fyra nya tänder i överkäken. Två är nästan helt nere och de andra två ser man rätt så bra. I torsdags sa Elias "mamma" för första gången!!! Det var vid läggningstid. Elias var i sin säng och jag och Simon var utanför hans rum. Så hörde vi plötsligt de ljuvligaste små ord innifrån hans rum "ma-ma-ma"! Alltså hjärtat smälte! Det var det gulligaste jag hört. Alla ni som är mammor och som minns första gången era barn sa mamma förstår säkert vad jag menar! :) Jag skyndade mig in i hans rum, lyfte upp honom och då fick jag världens puss på munnen! ;) Sen dess har han sagt det varje dag. Han har även utvecklat sina ljud till att säga "nanana". Innan har det mest varit ljud på t, d och p. Ibland säger han nog "mamama" som ett vanligt ljud också, men oftast märker jag att han verkligen menar mig!<3 
 
Annars är väl allt som vanligt. Elias sover och äter som vanligt men det har blivit lite svårare att få honom att somna på kvällen. Han somnar ofta framåt kl 23 eller i värsta fall ännu senare. Vi tror det beror på att han blivit äldre och vill vara med och se vad som händer ännu mer än tidigare, så vi har börjat ändra hans läggningsrutin lite. Får se om det hjälper. Musik och sådant som funkat förut har snarare blivit distraktioner. Det senaste nu har han somnat vid 21 så det känns bättre. Har vi varit iväg på kvällen somnar han i bilen hem och då är det bara att bära in honom. Men det blir ju lite krångligt om man måste involvera bilen varje gång man skall lägga honom! ;p 
 
Idag för första gången hoppade han över sin förmiddagslur! Vet inte vad som hände riktigt men han var inte tillräckligt trött. Han vaknade 8.30 som vanligt och han har alltid (ja i alla fall det senaste halvåret) somnat nästan exakt 3 timmar efter att han vaknat på morgonen. Men idag var han alltså vaken och hann äta lunch innan han somnade. Så oväntat! Nu har han sovit i 2,5 timme så vi får väl se vad detta innebär. Var det en engångsgrej eller en ihållande förändring? Det vet man aldrig ;) 
 
Nu kan Elias stå för sig själv i ca 10 sekunder. Han går omkring med lära-gå-vagnen och går runt i köket utmed köksluckorna. Inga tendenser till att gå själv utan stöd än så länge, men nu när han hittar balansen bättre och bättre och börjat vilja stå för sig själv är det nog inte långt borta. Elias är killen med stark vilja och mycket energi. Han vet vad han vill den killen. Vi är nu i "uppfostringsfasen" och gör så gott vi kan! ;) Jag beundrar ensamstående föräldrar alltså! Här hemma är det ingen fara för vi har ju barnsäkrat det mesta och vet var de "farliga" partierna finns, men när vi är iväg gäller det ju att hålla koll på honom hela tiden. När jag är ensam iväg med honom hinner jag inget annat. Så det är skönt att vara två föräldrar. Men så är det ju, Elias vill upptäcka världen och hur skulle han annars lära sig? Det är spännande att se allt han upptäcker och hur han hanterar olika saker han möter. Jag börjar som sagt jobba heltid på måndag och det känns givetvis jättetråkigt och ledsamt att jag inte längre kommer få vara nära Elias varje dag. Att jag inte längre kommer få se allt han gör och vad han lär sig. Men nu är det Simons tur att få vara föräldraledig och han har ju lika stor rätt att få vara hemma som jag! Så det är bara att acceptera läget. Jag har haft min heltid som föräldraledig (förutom att jag jobbat en dag/veckan under hösten då) och oj vad mycket jag har fått vara med om och så mycket vi har gjort tillsammans! Jag får blicka tillbaks på år 2014 och minnas allt fint som hänt! :)

Nu är hon här!

I söndags morse (11/1) fick Madde och Josef en liten Elsa! Elias kusin och Simons brorsbarn! Helt fantastiskt!
Igår var vi och besökte dem på BB och fick hålla det lilla knytet. Det var så underbart att få träffa dem! En sådan glädje! Så roligt att det blev en tjej också, det har fötts så många killar nu i vår närhet, förutom Jemima då :) Så det var mysigt att det blev en liten tjej-kusin!<3
Det ska bli så spännane och roligt att se Elias och Elsa växa upp och lära känna varandra! Elias fattade givetvis ingenting igår, än så länge är han för liten. Men det ska bli mysigt sen när han är större och förstår vem Elsa är! :) Längtar redan tills vi får träffa dem igen!

Vardag 2015

 
Så vad har vi gjort denna vecka? I måndags var vi på bio och kollade vi på sista Hobbit-filmen med Simons familj. Det var andra gången jag och Simon var på bio sedan Elias föddes! Innan bion började var jag och Simon i stan ett par timmar för lite ärenden. Vi köpte ett nytt objektiv till kameran (50 mm f/1,8) för julklappspengar och presentkort och så fortsatte jag kolla efter en armbandsklocka till mig. Under tiden var Madde och Josef hemma hos oss och passade Elias. Kvällen avslutades med pizza och Ticket to ride hemma hos oss med Simons familj.
 
I tisdags var det Årshögtid i kyrkan och Simon hade ljudet så vi var där nästan hela dagen kändes det som. Sen jobbade Simon ons-lör. Elias har tittat på Bärgarns historier och Simon har tittat på sin nya dator som han fick i födelsedagspresent. I torsdags var jag och Elias och hälsade på hos Emma och de båda T:na och på vägen hem tog vi en promenad i kvällsmörkret så Elias fick sova. Sen slog både snön och blåsten till. Oj vad det snöade i fredags! Jag och Elias var hemma hos Madde som gick och väntade på att bebisen ville titta ut. Den var beräknad i fredags. Efter lite ärenden åkte vi upp och fikade hos Elias farmor och fastrar och sen avslutade vi kvällen med hemmagjord falafel i pitabröd med tillbehör hemma hos Skogströms. Jättegott! Mysig dag!
 
Igår var jag och Elias hemma hela dagen medan stormen ven utanför fönstret. Dagen innan hade jag trott att vi kunde få använda Elias pulka för första gången men snön försvann tyvärr. Hjälp vad det blåste alltså! På kvällen tittade vi på filmen Rio. Som tur är har inte stormen stört oss i natt i alla fall och vi har inte haft strömavbrott så vi har inte lidit någon nöd. Idag hade Simon ljudet i kyrkan igen så han åkte tidigt och jag och Elias tog bussen. Sen har vi veckohandlat och nu har vi landat hemma.
 
Hoppas ni haft en bra vecka! Nästa vecka är min sista vecka som föräldraledig för den här gången så nu skall jag försöka njuta till max och ta tillvara på dagarna!

Simons 25-års kalas

Förra lördagen hade vi 25-års kalas för Simon. Då vi bor på lite begränsad yta körde vi på varianten Öppet Hus så alla gäster kunna komma och gå lite som de ville. Totalt kom 31 personer om man även räknar en 1,5 månads bebis ;) Jag tycker det blev en bra dag! Det var så skönt att vi inte behövde stressa innan kalaset utan vi kunde verkligen förbereda allt i lugn och ro och njuta av dagen. Simon har gjort det till en tradition att ha smörgåstårta på sitt kalas. Goda smörgåstårtor som våra mammor gör. Så jag och Simon hade ju egentligen bara städ och efterrätt att tänka på. Jag hade bakat tre kladdkakor med chokladkolakräm, bondkakor och vita chokladhavrekakor.  
Första gästerna kom vid kl 14 och de sista åkte hem strax efter midnatt. Vi avslutade kalasandet med att titta på Divergent. Jag och Simon har redan sett den men det hade inte de andra och eftersom den är så bra gjorde det inget att se den igen. Trevlig filmkväll med trevligt folk! Ja som sagt, en bra dag! :)

TACK 2014

Nu har det redan gått 10 dagar in på det nya året och jag har inte hunnit summera år 2014. Men det har varit ett otroligt händelserikt år. Ett av de största och mest fantastiska år i mitt liv. Blir alldeles varm i hjärtat när jag tittar på alla härliga bilder från året som gått, alla roliga stunder som vi fått dela med vänner och familj! Jag är så tacksam!
 
Mina vardag år 2014 har varit fylld av olika saker varje dag och jag kan inte dela med mig av allt, men här kommer en summering av de största och/eller mest betydelsefulla stunder. De händelser jag har kort på.  
 
 
JANUARI
I januari hängde jag med mina gamla vänner från högstadiet och så hade vi baby shower för mig. Ellinor tog sin sjuksköterskeexamen och så var vi på gravidfotografering (i vecka 39). 
 
 
FEBRUARI
Februari började med Scandinavian Cake Show och sen var det äntligen dags! Elias föddes 13 februari, 3 dagar efter beräknad förlossning, och våra liv blev föralltid förändrade! Jag hade en jättebra förlossning och allt gick bra. Det var en väldigt häftig upplevelse jag kommer bära med mig länge!<3 Resten av månaden spenderades hemma med många besök av nära och kära men också dagar då det bara var vi tre själva hemma. Vår nya lilla familj!
 
MARS
I mars fortsatte besöken hemma hos oss och vi var ute på Marstrand och hälsade på hos Lewi för första gången. Det blev många "första gången". Vi var på gudstjänst med Elias för första gången och så besökte jag och Elias mitt jobb. Vi tittade på melodifestivalfinalen hemma hos oss, vi åkte spårvagn för första gången och vi var med på 18+ (vår bönegrupp som vi har varannan onsdag) för första gången. Vi fick besök från småland två gånger och så var vi ute och åt för första gången när vi gjorde ett besök på Klädkällaren tillsammans med min familj, min moster, kusin och kusinbarn från småland. Elias blev 1 månad och vi fick gå upp en klädstorlek och jag insåg att det kommer vara precis så som alla säger: Tiden kommer gå så fort...!
 
 
 
 
 
APRIL
April innehöll ännu mer umgänge med vänner, både hemma hos oss och hos andra. Det blev många turer till Nordstan med en tålmodig bebis för att leta kläder inför barnvälsignelsen och så firade vi påsk i småland vilket blev Elias första längre biltur! Valborgsmässoafton firades med cortegen vid Chalmers och sedan grill och spel med vänner hemma hos Elias farmor och farfar.
 
MAJ
I maj gick vi på babysim vilket resulterade i många trötta stunder efter simmet. Jag och Elias gick en långpromenad runt Svarte Mosse, vi var på kalas för Elias farfar och så hade vi 18+ hemma hos oss. Min första Mors Dag firades först med gudstjänst, där ungdomarna hade ordnat med värsta kakbuffén till fika utomhus, och sedan tårta hemma hos mina föräldrar! Vi byggde ihop Elias spjälsäng och från och med då började han sova i eget rum. Jag fyllde 26 år och Elias fick en matstol. Vi hade även årets första dag vid havet med middag på Brattön och sedan BARA VARA med ungdomarna på kvällen!
 
JUNI
Juni bjöd på fler dagar vid havet, grill och settlers. Vi firade faster Louisa som fyllde år och var på 5 studentmottagningar på en och samma dag (totalt 9 st under hela juni). Elias började ta sig fram mer och mer och låg nu inte längre kvar där man lämnade honom. Jag och Simon firade 8 år tillsammans och så var vi i småland på mitt kusinbarns student. Vi väntade på att lilla t skulle födas (som till slut föddes strax efter midsommarhelgen). Midsommar firade vi på Marstrand med Lewi, Miriam och Johnny!
 
JULI
Juli var en väldigt fullspäckad månad! Det märkte jag inte då, men nu när jag valt ut foton har jag insett hur otroligt mycket vi gjorde under juli månad! Det var den månaden som vi hittade på som mest men det var också den månaden Simon jobbade flest timmar...! Det kände vi i och för sig av, stor del av tiden var det bara jag och Elias och det kändes lite ledsamt att vi fick så lite tid tillsammans hela familjen Elias första sommar. Jag och Elias gjorde det mesta tillsammans. Men vi hade det bra och det var inte så mycket att göra något åt.
 
Juli var en otroligt varm månad så vi spenderade mycket tid vid havet och sov över flera nätter på Brattön. Vi umgicks mycket med våra vänner och njöt av sommaren! Denna månad fick vi träffa fyra bebisar för första gången! Det var Theodor som föddes i slutet av maj, lilla A som föddes i slutet av juni och lille t som föddes dagen efter lilla A! :) Vi var på picknick i Slottsskogen där vi fick träffa gamla klasskompisar och deras lilla tös som föddes i april. Direkt efter picknicken åkte vi på kalas för Tove och åt supergott grillat! Juli bjöd även på ytterligare en grillfest med supergod mat och härligt umgänge. Vi bytte till sittdel på vagnen, Elias blev fotograferad utomhus, hade besök av kusin med familj från småland och spenderade många varma dagar på Rörtången. Denna månad fick vi träffa Zandra och hennes man som kom på besök från Nya Zeeland! Vi var på promenad med Lisa och spelade settlers. Sist men inte minst hade vi en heldag på Liseberg ett stort gäng, det var jättekul! Jag njöt i fulla drag som fick åka attraktioner denna sommar, förra sommaren var jag ju gravid och var då istället barnvakt. Denna sommar var det Maddes tur att vara barnvakt! ;) Juli var en helt fantastisk sommarmånad och det var underbart att få vara föräldraledig när vädret var så bra!!  
 
AUGUSTI
Augusti började med att vi sov på Brattön och åkte direkt från Brattön ner till Mölnlycke för att gå på barndop. Elias första besök i svenska kyrkan. Vi hade flera härliga dagar på Marstrand denna månad. Jag, Miriam och Lena umgicks en dag med våra tre små pojkar. Jag, Elias, Lisa, Ellinor och William hade en skön dag med lunch, bad, fika och promenad upp till utsiktsplatserna på Koön. Sist men inte minst fick vi besök av italienarna som vi hälsade på i Livorno våren 2013. De kom ut till Marstrand där vi hade ett härligt möte tillsammans. Augusti innehöll även en tripp till Ullared med Elias farmor och fastrar, inflyttningsfest, kalas för moster Ellinor, släktträff på Brattön och ännu mer umgänge med härliga vänner! Jag köpte ny mobil, Elias blev ett halvår och började sitta bättre utan stöd och jag och Simon firade 3-årig bröllopsdag med att för första gången sedan Elias föddes vara barnfria (vi gick på restaurang och bio)! Härlig och innehållsrik månad! 
 
SEPTEMBER 
Denna månad började med att vi var på Adelövs marknad i småland. Vi fiskade kräftor och umgicks med släkten. Jag och Elias hälsade på Linda på Öckerö där hon jobbar. Vi var i Slottsskogen och tittade på djuren tillsammans med Johan och hans söta lilla hund. Vi umgicks med Emma och lille t, vi busade med Lewi och vi hade flera mysiga stunder hemma med bus i sängen. Vi var på Familjecentralen och lyssnade till NTF som informerade om bilbarnstolar och vi var på 18+ som vanligt med våra goa vänner. Elias lärde sig att krypa ordentligt, vi började måla om vårt soffbord och jag fick äntligen efter 6 månader börja äta all komjölksprotein igen!! Jag och Simon var iväg utan Elias två gånger denna månad. Först var vi ute och åt på Pinchos tillsammans med Lilleds, Haglunds och Wilhelmssons och två veckor senare var vi på massage på Anemonens Spa som vi fick i bröllopspresent för 3 år sedan! Månaden innehöll även församlingsdag, tjejmiddag och årets sista föräldraträff på Familjecentralen Fyren i Ytterby. Jag började jobba en dag i veckan.
 
OKTOBER
I oktober var vi på kalas för Elias farbror och faster. William hade fångat hummer som vi fick koka och äta tillsammans med min moster som var på besök. Vi började gå mer aktivit på Öppna Förskolan i Pingst Kungälv och vi var ute på höstpromenad med Therese. Det blev kyligare utomhus så det var dags att ta fram åkpåsen och så var jag på halloweenfest med mina härligt galna vänner. Jag och Simon var ute och letade bilbarnstol och i slutet av månaden var vi på NTF i Göteborg där man kunde få prova olika bilbarnstolar i sin egna bil. Vi bestämde oss till slut för en Axkid Minikid. Vi hade babyshower för Hanna, gick härlig promenad med Miriam och Lewi i Kungälv och fick äntligen målat klart vårt soffbord! Jag och Elias var på IKEA och köpte lite lådstopp och eluttagsskydd och så var vi på BARA VARA där vi hade temat kanelbullar eftersom det var dagen innan kanelbullens dag. Jag var på tjejkväll, vi var på fler kalas, Elias blev fotograferad på Öppna Förskolan i Ytterby och så umgick vi ännu mer med våra vänner och spelade ännu mera settlers. Månaden avslutades med Vikingamarknad i Kungälv. 
 
NOVEMBER
I november kom bilbarnstolen vi beställt. På kladdkakans dag hade vi en riktigt mysig kväll hemma hos oss med Haglunds. Elias började resa sig mer och mer mot allting och förflytta sig utmed möblerna. I slutet av oktober startade min vän Miriam och hennes svärmor en Öppen Förskola på Marstrand. Jag och Elias var där första gången i början av november. Jag var med och visade lite när min vän gjorde en tårta till sin dotters barnvälsignelse. Vi hade 18+ hemma hos oss, jag fotade Elias i pepparkaksdräkt inför julkorten och så var jag och Elias på Öppna Förskolan i Kungälv. Vi firade Simons första Fars Dag med middag på Stenungsbaden tillsammans med Simons familj och så var vi nere i Lund på kalas för Simons farmor. Vi hade babyshower för Madde och gravidmagarna växte både på Madde och på Hanna! Den 18 november kom så lilla Jemima äntligen till världen! I slutet av november var vi på avslutning av Pingst Ledarutveckling i Smyrnakyrkan och så blev det första advent!
 
DECEMBER
December blev en mysig månad full av julavslutningar, lussefika och julemys. Vi firade Hanna och Madde som fyllde år, vi myste med Jemima och lekte med Lewi. Jag jobbade fortfarande en dag i veckan på Tårtdecor och i butiken blev det julfint med julprodukter och handmodellerade marsipanjulgrisar. Jag och Elias julbakade två dagar i rad hos mina föräldrar där vi sov över en natt. Vi var på tre julavslutningar på en och samma vecka; Det var på Öppna Förskolan i Kungälv, Öppna förskolan i Marstrand och BARA VARA. Vi var och bowlade med församlingsledningen. Vi hade mysig lussefika hemma hos oss i tre omgångar med olika fina vänner och vi hade julfest i kyrkan! Det blev andra, tredje och fjärde advent och till slut blev det så julafton! Elias första jul! Vi firade tre dagar i rad och sov två nätter hos Simons föräldrar. Mellan jul och nyår hann vi med 25-års kalas på Marstrand, Simon jobbade tre dagar och så hade jag och Simon några barnfria timmar i stan. År 2014 avslutades på bästa sätt tillsammans med våra fina vänner på Marstrand! 
 
 
Kort och gott ett helt fantastiskt år! :)
 
 
Elias har växt och utvecklats från en nyfödd liten bebis till en social, busig kille och jag har tagit kort på honom månad för månad. 
 
1 och 2 månader gammal
3 och 4 månader gammal
5 och 6 månader gammal
7 och 8 månader gammal
9 och 10 månader gammal
 
Snart är Elias redan 11 månader och jag börjar jobba heltid igen om 9 dagar. Då är det Simons tur att få vara föräldraledig. Det kommer bli en omställning för mig. Sen får vi se vad år 2015 har att bjuda på! :)

Nyårsafton

Nu har det redan gått en vecka sedan det var nyårsafton och jag har bara inte hunnit visa er hur vi hade det! Det beror också på att vår router verkar ha gett upp. Det går jättelångsamt när jag ska ladda upp bilder och ibland går det inte alls. Det gör att allting tar väldigt långt tid och tid har jag inte i överflöd. Men nu sitter jag vid Simons stationära dator (som är ansluten till nätet via kabel) så nu bör det gå snabbare!
 
Vi hade verkligen en jättemysig nyårsafton! En lugn, familjevänlig kväll tillsammans med familjen Daun på Marstrand. Vi grillade fläskfilé och åt potatisgratäng, goda såser från Jensen's Bøfhus och en väldigt god sallad med fetaost till det. Det blev riktigt gott! Som efterrätt åt vi cheesecakebrownie med hallon och grädde som jag gjort och en daimtårta på mandelmarängbotten som Miriam gjort. Vi fick våra småkillar att somna vid 22-tiden så vid 12-slaget stod vi vid deras stora fönster och tittade ut på fyrverkerierna som avfirades från Marstrandsön. Sedan fortsatte vi prata och umgås,det var så mysigt att kunna sitta ned och prata bara vi fyra :) Men tiden gick alldeles för fort, plötsligt var kl 02 och jag o Simon kände att vi borde packa ut oss i bilen och åka hem, även om vi gärna suttit kvar ett bra tag till. Elias vaknade när vi bar ut honom men somnade om i bilen hem. Han vaknade ju dock kl 03.10 när vi kom hem och somnade om först 5.30 så det var segt. Blev väldigt lite sömn den natten. Men det spelar ingen roll, vi hade en väldigt trevlig nyårsafton i alla fall! :)
 
Innan vi åkte ut till Marstrand tittade vi på GP's fyrverkerier genom köksfönstret. Elias tyckte det var jätteroligt och tjöt högt av glädje flera gånger! :)

Ett kvarts sekel

Idag blev min man 25 år gammal! Vi har inte firat på något särskilt sätt utan kalaset blir imorgon. Hela dagen idag och igår har vi bara bakat och fixat inför kalaset. I natt sover vi första natten någonsin utan Elias. Det känns jättekonstigt och tomt! :( Han är hos sin mormor och morfar. Tanken var att han bara skulle vara där över dagen idag men det blev så att han blir kvar där i natt så att vi ska få sova ordentligt. Vi har nämligen haft två ganska jobbiga nätter. På nyårsafton kom vi hem 03.10 och då vaknade tyvärr Elias. Han hade somnat så bra på Marstrand och somnade om i bilen och sov hela vägen hem. Men sen vaknade han pigg och glad i garaget. Han somnade om först 5.30 och vaknade sen 8.30! Så det blev inte mycket sömn för oss den natten... Även i natt blev det dåligt med sömn då Elias var vaken till kl 02. Vi har det ju väldigt lyxigt med sömn annars så vi ska verkligen inte klaga. Men Simon är så beroende av god sömn och det vore ju så typiskt om han skulle bli sjuk lagom till sitt kalas pga sömnbrist så när mamma erbjöd sig tackade vi ja! :) Eftersom vi just har det så bra med sömnen annars blir jag ofta lite orolig när Elias krånglar att det skall vara början till en negativ förändring, att tiden för den goda sömnen skall vara förbi...! Vi får hoppas att detta bara var något tillfälligt och att han sover gott hos sin mormor och morfar i natt! ;)  
 
Grattis älskade Simon på 25-års dagen! <3
En suddig bild på oss från en jättetrevlig nyårsafton på Marstrand!
Jag får berätta mer om nyårsafton en annan gång när jag har mer tid!
God natt! 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0