Min Mors Dag

Dagen började med härlig gudstjänst! Det predikades om mitt absoluta favoritämne: Kommunikation! Sen blev det kyrkfika på utsidan i solen med hembakat i mängder! Några ungdomar hade dukat upp värsta kakbuffén och ordnat så fint med blommor, glas och andra detaljer! Efter det blev det mors dag firande med middag och tårta hos mor och far! Vi njöt ute på altanen och Elias sov gott i vagnen på gräsmattan en stund. Sist men inte minst blev vi spontant inbjudna på grillkväll hos Simon och Hanna. Vilken fantastisk första mors dag!
 
Elias har blivit så stark i benen! Det har gått på bara några dagar, från att han mest suttit ned när man haft honom i knät till att han hellre sträcker på sig och spänner benen. Simon skojar om att Elias kommer kunna stå (och hålla sig i något) före han kommer krypa hehe ;)

Mamma

Mors Dag är lite speciellt för mig. Jag är född på Mors Dag och i år fick jag själv för första gången känna hur det är att vara mamma och få vara inkluderad bland alla mammor som firas på Mors Dag! Tänk att jag får vara mamma till denna underbara pojke! Tänk att jag får uppleva ett barns förutsättningslösa kärlek och att jag får uppleva den enorma kärlek man känner för sitt barn!
 
Tyvärr glömde jag systemkameran hos Hanna o Simon igår kväll så jag kan inte visa er vad min Mors Dag innehöll, men jag ska hämta den imorgon så jag hoppas jag hinner blogga mer imorgon eftermiddag. Men jag hade i alla fall en mycket härlig dag igår med massa sol, familj och vänner! :) 

Mys-torsdag

I torsdags hade vi en mysig dag, först var vi på babysimmet och sen var vi bjudna på fika hos Linda & Emanuel! 

Sömn

Alltså Elias sömn på nätterna är helt underbar för tillfället! Igår var vi på BARA VARA för första gången sedan Elias föddes. Det blev brännboll och grillat! Elias somnade i vagnen vid 21-tiden och sov sen när vi lyfte in honom i bilen för att åka hem vid 23-tiden. När jag lyfte över honom från bilen till vagnen för att gå in från garaget vaknade han till men somnade om. När vi kom in sov han så gott i vagnen så vi tyckte det kändes dumt att krångla med honom för att ta på pyjamas, så han fick sova vidare med kläderna på i vagnen. Jag tänkte att det kommer nog inte bli så att han sover hela natten med tanke på att han inte ätit sen 19.30. Så jag gick och la mig i beredskap att säkert behöva bli väckt snart. Jag vaknade redan vid 01.30, då hade jag bara sovit någon timme, för att Elias gnällde till. Jag gick och kollade på honom men han sov vidare. Detta är en anledning till varför det är bättre att han sover i eget rum så slipper jag vakna till vid varje litet ljud ;) Jag gick och la mig igen men tänkte fortfarande att snart vaknar han nog. Nästa gång jag tittade på klockan var den 06.50!! DÅ ville han äntligen äta. Han sov alltså från ca kl 21 nästan till kl 07. Helt underbart! Efter amningen somnade han om och sov till kl 9! Det är bara att hålla tummarna att det fortsätter så här. Och så måste jag vänja mig vid att han sover bra och inte vakna till vid varje ljud så att även jag kan få mer sammanhängande sömn :) När jag vaknade vid 09 kände jag mig för första gången sedan Elias föddes pigg och utvilad. Jag kände inte för att sova mer trots att Elias faktiskt fortfarande sov. Härligt! När Elias vaknat hade vi en härlig mysmorgon i sängen alla tre innan vi gick upp och åt god lördags-frukost. Lugn och skön lördag idag med inget planerat. Det kan vi behöva!
 
Hoppas ni får en fin dag!

Barnböcker

Tycker det är så mysigt med barnböcker. Elias har några böcker hittills; sagoböcker, barnbibel, pekbok, visbok... Lär väl bli fler när han blir större och kan uppskatta dem på ett annat sätt.
 
För några dagar sedan kom ett paket på posten till Elias. Det var ett brev och en bok från min före detta arbetskamrat! Så gulligt! Hon berättade om den här boken för mig för länge sen och om hur hon läste den för sina barnbarn. Så fint att jag nu fått en likadan att läsa för Elias! Tack Margareta! 
I tisdags var vi på biblioteket och hämtade ut "De små barnens bok". En bok man får från BVC innehållandes visor, ramsor, små sagor mm, jättemysig!

Första natten i eget rum

Bild från i morse!
Berättade ju för er igår att vi byggt ihop Elias spjälsäng men att det nog skulle dröja ett tag innan han skulle sova där... Well, han har sovit där redan i natt! ;) Det var inte alls tanken men Simon bara la honom där igår kväll för han tänkte att Elias kanske ville ligga lite för sig själv och sträcka på benen, då somnade han efter en stund. Kändes dumt att flytta på honom när han somnat så vi lät honom ligga kvar. Det gick hur bra som helst! Han somnade vid halv 11 och när jag vaknade för att mitt alarm ringde 05.45 i morse hörde jag honom hosta till borta i sitt rum, antar att han inte legat vaken allt för länge. Så han sov ca 7 timmar! Underbart! Vi får väl se om detta bara var "nybörjartur" eller om det kan få fortsätta så här, men jag tror han tycker det är skönt med lite mer plats att få sträcka ut sig på. Började bli trångt för honom i korgen på barnvagnen. Elias ligger faktiskt och sover i sin spjälsäng i skrivande stund. Vi har varit och babysimmat idag så han är trött. Gör ingenting om han sover en bra stund, ikväll blir det fika hos Haglunds! 

Svarte Mosse

Hade en jättehärlig dag igår! Först var vi på babysim. Sen satt vi och tjötade med Alexandra ett par timmar. Åkte hem en sväng och åt innan jag och Elias åkte på Elias första församlingsledningsmöte! Var hemma vid 22.30 och då var Elias superpigg och glad så det tog ett tag innan vi somnade hehe.
Framåt midnatt kom vi till ro, sen sov han till 06 i alla fall.
Idag har Elias och jag gått en härlig promenad på 1,5 timme runt Svarte Mosse i det varma vädret. Underbart grön natur och svalkande vatten.

Spjälsängen

Trots att bilen gick sönder i lördags hann jag ändå bygga ihop spjälsängen som jag planerat! :D
Nu står den där så vit och fin i Elias rum bäddad med den fina lapptäcket hans fastrar sytt!
Ska bli spännande att se vad Elias kommer tycka om att sova där. Men innan dess behöver vi skaffa en rullgardin och som jag nämnt flera gånger innan vill jag så gärna köpa någon form av bokhylla, gardin och matta till rummet! Efter det kommer rummet kännas ännu mer komplett! :)

Gårdagens kalas och dagens grubbleri

Igår efter gudstjänsten var det kalas för Simons pappa. Det blev super gott grillat både kyckling och fläskkött och massa goda grönsaker till! Så tråkigt att jag inte får äta fetaost alltså!! Till efterrätt blev det jättegod rabarberpaj! Jag fick både mjölkfri crème fraiche till köttet och mjölkfri vaniljsås till pajen :) Tur att det finns så många bra ersättningsprodukter ändå! Vi satt ute och åt på altanen i det fina vädret och Elias sov 2 timmar i vagnen!
Det blev en härlig dag som avslutades med att vi spelade Batavia och åt kvällsmat!
 
Idag har jag bl.a. badat Elias. Denna gång tyckte han det var roligt och plaskade massor med benen! I övrigt känner jag mig så stressad. Förstår inte varför. Tankarna bara hopar sig. Känner mig nästan mer stressad nu än när jag jobbade. Så knäppt. Utan att gå in på några detaljer känns det som om jag har massor att få ordning på och planera. Tiden går så fort och jag börjar redan få lite ågren för när jag ska börja jobba igen. Jag vet att det bara gått 3 månader av Elias liv ännu, men ju mer han utvecklas desto snabbare känns det som att tiden går och denna sommar kommer gå alldeles för fort. Är rädd att jag inte njuter tillräckligt eller spenderar tillräckligt med tid med Elias. Hej pessimist! ;) Ja det kan så vara, men det är så jag känner. Har en klump i magen och idag har jag mått illa till och från. Jag tror det är stress. Sen blir det inte bättre av att det är maj månad. Heltidsarbetande, föräldraledig eller arbetslös verkar inte spela någon roll, alla har mycket att göra i maj och början av juni! Så är det varje år. Vet att det är fler än jag som känner samma sak. Så det är väl bara att ta och försöka andas lugnt och beta av "att-göra-listan" bit för bit helt enkelt... 
 

Där sprack den planen

På bara några minuter kan allt ändras. Vi som inte hade något planerat idag och jag som skulle bygga ihop Elias spjälsäng. Simon gick ut till bilen förut för att åka och göra några ärenden, men då startade inte bilen! Vi har haft lite problem med bilen på sistone. Två gånger har den inte startat efter att en av oss har suttit kvar i bilen avstängd och lyssnat på radion medan den andre varit inne på Maxi och handlat. Det har inte hjälpt med startkablar utan Simons familj har fått komma och bogsera igång vår bil. Därför har vi inte tänkt det berott på batteriet utan på det där elfelet som spökar i vår bil och ibland gör att allt ljud dör helt. Radion dör och inte ens blinkersen låter. Det måste varit så att radion tog för mycket energi så att bilen inte orkade starta sen. I torsdags var det precis att bilen startade när vi skulle köra till babysimet och likadant sen när vi skulle åka från simhallen till BVC och från BVC och hem. Vi ringde då en verkstad som är specialiserad på el i bilar ifall vi skulle ha tur och kunna få åka dit på direkten när vi ändå var ute och körde, men de var fullbokade till andra veckan i juni... Sen dess har vi inte använt bilen. Men nu startade den alltså inte alls idag. Så vad gör man en helg när de flesta verkstäder är stängda?
 
Som tur är äger en i vår församling en verkstad så vi ringde honom och det visade sig att han faktiskt befann sig på verkstaden just när vi ringde honom. Han trodde direkt att det var batteriet som stendött när Simon beskrev problemet och kunde ordna ett nytt batteri redan tills på måndag. Min pappa kom ner till oss och hjälpte oss dra igång bilen så att Simon kunde köra den till verkstaden. Pappa åkte med för att kunna köra hem Simon. Bättre att få dit bilen redan idag när vi kunde få hjälp än att ta det måndag morgon när alla är på jobbet. Problemet är bara att vi behöver egentligen bilen imorgon för att komma till kyrkan och sen är det middag för Simons pappa som fyller år. Men vi får väl helt enkelt åka spårvagn och buss...
 
Update! Nu ringde Simon och var på väg hem i vår bil med ett nytt batteri!! Det var snabba ryck! Det visade sig att det redan fanns ett batteri på verkstaden som passade vår bil så vi fick det ordnat redan idag! Helt underbart! TUSEN TACK till Jörgens Bilverkstad alltså!! Det var väl tur i oturen att detta hände idag när vi ändå inte hade något särskilt planerat. Det hade varit värre att upptäcka detta imorgon när vi har en tid att passa. Nu återstår dock det där elfelet som gör att radion dör. Jag kan inte tänka mig att ett nytt batteri åtgärdar det, men vi får väl se. Sen vet vi att bromsarna börjar bli dåliga och bara för ett halvår sedan var ju då kopplingen på bilen slutade fungera och allt krångel som det innebar. Så jag är allt lite besviken ändå, har varit alldeles för mycket krångel tycker jag på detta 1 ½ året som vi ägt bilen :( Men visst, den är ju från 2006 så den är inte ny direkt. Nu är den 8 år gammal och det är la då felen börjar uppstå... Men nu får det allt vara nog för vi har inte råd med massa verkstadsbesök och vi har definitivt inte råd att köpa en ny bil!
 
Vår krångelbil.

Paket från Nya Zeeland

I veckan kom ett paket från Nya Zeeland! Det var fina Zandra som skickade en tidning, vit choklad och en jättefin body till Elias tillverkad av en speciell sorts ull kallad Merino som används på Nya Zeeland. Den ullen är jättemjuk och skön och håller värmen bra. Jag blev jätteglad verkligen! Älskar färgerna på bodyn! Både jag och Simon gillar grönt men konstigt nog har Elias knappt några gröna kläder alls. Det har blivit väldigt mycket blått till honom så det var roligt att nu få någonting grönt :) Tusen tack Zandra & Karl!
För er som inte vet gick Zandra och jag i samma gymnasieklass. Ett halvår efter studenten åkte Zandra till Nya Zeeland för att jobba som au pair. Det ena ledde till det andra och nu, 6 år senare, har Zandra läst en högskoleutbildning, gift sig, köpt hus och blivit Nya Zeeländare på riktigt! Tror det är 2 år sedan sist jag träffade henne, men nu kommer hon och hennes man hit i sommar så det ska bli väldigt roligt att få se henne igen och att få träffa hennes man! :)

Trött liten kille

God morgon!
Så här ser det ut hos oss just nu:
Tröttaste killen i stada! Han hade lite svårt att somna igår, han somnade någon gång strax före midnatt när han annars brukar somna vid 22-23. Sen sov han till 06.40 då han vaknade och var hungrig. Han verkade så pigg så jag trodde inte han skulle somna om, men jag la honom vaken i vagnen efter amningen och gick och la mig igen. Han måste somnat för nästa gång han skrek till var klockan 9. Skönt att jag fick sovit en stund till! Jag tog upp honom och trodde han ville äta, men han var så trött så han somnade om på amningskudden. Där har han nu sovit sen dess och nu är klockan snart 11, lille tröttisen! Fattar inte hur han kan sova så mycket, han sov ju ändå över 6 timmar i sträck i natt! Men det har väl varit en ganska intensiv vecka för honom med babysim, spelkväll i Bohus, massa folk här, babysim igen, vaccination och ännu fler gäster så det är kanske inte så konstigt att han är trött idag. Det tar nog mer på krafterna på honom än vad vi tror. Nu skrek han precis till men somnade visst om igen. Han ska få sova så länge han vill lille plutten!
 
Hoppas ni får en fin lördag! Här strålar solen och det skall bli sommar-varmt idag! Vi har inget planerat så jag tänkte försöka hinna bygga ihop Elias spjälsäng som jag tänkt i 3 dagar nu! :)

Gött fredags-häng

Ikväll hade vi Lena och Alexander på besök! Vi åt pizza och spelade Mario Kart och Super Mario Bros på Wii där våra rätta jag avslöjades haha ;) Vinnarskallar allihop. Blev även en del gravid- och bebisprat. Nu är det bara drygt 2 veckor kvar tills deras bebis är beräknad att födas, spännande! Ja det blev en riktigt trevligt och kul kväll! :D
Elias fick sova i bärselen medan vi spelade så nu sitter han här pigg som en mört i Simons knä... det är smällar man får ta när man vill koncentrera sig på något annat för en stund. Får väl se när den här kvällen slutar för vår del... ;)

Vaccin och babysim

Igår var en sådan där dag då jag inte ens hann starta datorn. Vi städade lite, lagade middag och gick till affären och handlade och plötsligt så var klockan 19 och våra vänner i vår cellgrupp/hemgrupp/lifegroup (kärt barn har många namn) anlände!

I tisdags och idag har pappa fått vara med i vattnet på babysimet! Väldigt trevligt att de inte håller så hårt på regeln att det bara får vara med en förälder i vattnet när det nu finns plats. Vår grupp är inte fullsatt så det är flera bebisar som får ha båda sina föräldrar med i vattnet :) Det är ju bra både för föräldrarna och barnet att båda föräldrarna får känna på det och bli trygga med att bada med sitt barn.
Nu har vi en trött kille här hemma. Inte nog med att han blir trött efter babysimet (i tisdags sov han 3 timmar i sträck efteråt) men idag har han också fått sitt 3-månaders vaccin vilket gör honom extra trött idag. Han kan eventuellt få feber till kvällen och i natt men vi håller tummarna att han slipper det. Han vaccinerades mot äkta krupp (difteri), stelkramp, kikhosta, barnförlamning (polio) samt hjärnhinne-, öron- och lunginflammation. Vaccinationen gick bra, han började givetvis gråta när de stack honom (en spruta i varje lår) och grät en stund men sen lugnade han ner sig. Idag fick vi även vägt och mätt honom. Jag gissade ju på att han skulle väga 7300 g men han vägde 7405 g och var 64 cm lång! Huvudomfånget var nu 41 cm. Han har med andra ord gått upp exakt 1 kg och 5 g på en månad (15 april vägde han 6400 g och var 60,5 cm). Han växer så det knakar! Alldeles för fort om ni frågar mig...  
Dagens trötta kille.

Elias 3 månader

Idag blev Elias 3 månader gammal! Tänk det är redan 3 månader sedan han föddes! Jag säger det åter igen; Vad tiden går fort! Vår älskade sötunge!
 
Nu utvecklas han snabbt och det är mycket som händer. Tyvärr är det svårt att säga exakt när han börjat kunna göra vissa saker för all utveckling sker gradvis hela tiden. Men han har upptäckt sina fötter och knän. Ibland sitter han och bara stirrar på sina fötter, det ser så gulligt ut! När han ligger på rygg drar han ofta upp knäna mot magen och lägger händerna på dem. När han drar upp knäna har han också lättare att "tippa" åt höger eller vänster vilket han har upptäckt gör det lättare att vända sig från sida till sida. Han kan sitta upp med ryggstöd, men det vet jag inte om han kanske egentligen kunde vid 2 månaders ålder bara att vi inte testade. Det förblir osagt. Han fullkomligt älskar sina händer och har dem nästan ständigt i munnen vilket framkallar väldigt mycket dreggel! ;) Vet inte om den så kallade "orala fasen" och viljan att suga på saker är extra stark just nu. 
 
Han trivs fortfarande bra under mobilen på skötbordet och i sin babysitter. Där kan han sitta länge medan jag gör frukost och äter. Allra bäst trivs han nog i bärselen, då får han vara med och se sig omkring och samtidigt vara nära hela tiden. Han gillar att sitta i babyskyddet och åka bil (om han inte är hungrig) och kan fortsätta sova gott i babyskyddet även när man kommit fram om han somnat i bilen. Bäst sover han i barnvagnen utomhus. Han gillar att ha det svalt när han ska sova eftersom han är så varm av sig. Tack och lov för balkongen säger jag! Han sover fortfarande i barnvagnen utanför vårt sovrum om nätterna och sover fortfarande mycket bra om nätterna måste jag säga, får väl se hur länge det fortsätter så. Han somnar oftast vid kl 22-23 på kvällen och vaknar vid kl 04-06 för att äta. Nu de senaste nätterna har han gnällt till vid kl 02 men somnat om av sig själv. Men självklart går det upp och ned och härom natten vaknade han både 02 och 05 och ville äta. Det verkar ändå som att det hänger i hur han var sina första dygn i livet, då var han en mycket trött bebis pga gulsotet men det är fortfarande så att han ofta kan somna lite här och var, även om han sover mindre och mindre nu dagtid ju äldre han blir. Just nu gör babysimmet honom dessutom extra trött, han somnar lite var som helst så fort man lägger ned honom. Idag sov han 3 timmar efter babysimmet, han somnade i babyskyddet i bilen hem och fortsatte sova i det på balkongen.
Trött bebis som somnar lite var som helst efter babysimmet; På en bänk, på golvet i omklädningsrummet och i bilen hem...
 
Nu har vi inte varit på BVC och vägt honom på 2 veckor så jag har ingen uppdatering vad gäller vikt och längd, men då vägde han i alla fall 6920 g. Vi ska till BVC på torsdag och då ska han få 3-mån vaccinet. Skulle tippa på att han väger ca 7300 g nu. 

Libero startväska

De flesta sjukhus erbjuder en startväska från Libero efter förlossningen. Jag fick ingen sådan efter min förlossning så jag mailade Libero och frågade om jag möjligtvis kunde få en ändå och vips! Idag kom en väska på posten innehållande bl.a. blöjor, bindor, babyolja, rabattkuponger, amningskupor och leksak! :) Det tycker jag var en väldigt fin service!

You light up my life

Idag är en sådan där dag då jag bara vill dra täcket över huvudet och fortsätta sova. Känner mig helt dränerad på energi idag. Helgen har varit jättemysig och rolig och gett mig positiv energi. Hur kan allt bara försvinna över en natt? Idag är jag trött och seg. Har tusen tankar som snurrar i huvudet och belastar min lilla amningshjärna. Min vardag känns lite kaotisk just nu. Det är så många negativa saker som händer och så mycket att reda ut och få ordning på. Jag orkar inte med det. Tur jag har Elias, när han tittar upp på mig med sina söta ögon och avfärdar sitt största leende då får jag ny energi! Jag behöver inte prestera någonting, för honom är jag det bästa som finns och det är så stort!
 

Söndags-besök

Igår hade vi herr och fru Lilled på besök som äntligen fick träffa Elias! Trevligt! Elias fick ett torn med färgglada, stapelbara burkar som är högre än han själv, tack så mycket säger Elias!

Äntligen!

Idag fick jag mig en glädjande syn när jag gick från garaget till lägenheten:
Äntligen är den stora, röda, fula sopcontainern borta som stått där sedan vi flyttade hit!! :D
 

Babyboom 2014

Igår fick jag och Elias besök av Miriam och Lewi! Mycket trevligt! Blev en mysig dag med barnvagnspromenad runt Klaremosse, tacos och prat om allt från sömn till hoppgungor. Våra små var synkade och sov 2 timmar i ett streck så vi mammor hann äta vår mat i lugn och ro! ;) Lovely!
Simon kom hem i tid från Sävsjö så vi hann se Eurovision Song Contest sen på kvällen! :)
 
Apropå sötungarna på bilderna ovan, det är verkligen en sådan babyboom detta år! Eller så är det bara så att jag är i denna ålder nu då jag själv fått barn, har vänner i samma ålder som får barn och lägger mer märke till alla som väntar barn. Jag vet inte. Men hur som helst blir det många tvåtusenfjorton-bebisar och det tycker jag är så roligt!
 
Först kom Lewi i januari och sedan Elias i februari. Sedan föddes två töser till några vänner i mars/april. En vän från min gymnasieklass fick även hon en tjej i april. I början av juni väntar en annan vän barn och en bit in i juni väntar min vän från högskoletiden barn. I slutet av juli väntas ytterligare en bebis och sedan till hösten i september-oktober-november någon gång vet jag tre små bullar som just nu jäser i ugnarna! ;) Senast idag fick jag ännu en glad nyhet om ytterligare en 2014-bebis! Dessutom så väntas det barn i tre av bloggarna jag läser! Så det är minsann bebisar både högt och lågt just nu! Underbart! :D

Ensamna hemma

I natt har jag och Elias varit utan Simon för första gången. Simon är i Sävsjö med ungdomarna i kyrkan för att gå på Bodaborg. Så här får vi klara oss själva. Lite ensamt, men igår kväll hade vi besök av Therese så det var trevligt, då gick tiden snabbare! :) Som tur var blev det en bra natt. Elias somnade vid kl 23, jag somnade dock inte förrän strax efter midnatt. Sen vaknade Elias redan 01.30 och jag tänkte va redan?! Men han bara gnällde lite och somnade om av sig själv, sen sov han till 06.30!! Då hade han inte ätit sen 22.30. Sen somnade vi om och sov till 9. Så idag kan jag inte klaga på för lite sömn i alla fall ;)   
Simon är inte borta så länge, han kommer hem redan ikväll igen. Jag åker upp till Kungälv och hämtar honom. Jag hoppas han kommer i tid så vi inte missar eurovision! Trycket på bodyn som Elias har på sig ovan har hans faster designat! Jättegullig uggla!
 
Apropå bilder på mig och Elias. Kolla storleksskillnaden på Elias på dessa två bilder nedan! 
Det är ju helt otroligt vad stor han har blivit! Jag som ser honom varje dag ser inte alltid skillnaden lika markant som andra som träffar honom mer sällan. På första bilden är Elias 1 vecka och 5 dagar gammal. Nästan hela hans underkropp får ju plats i min hand! Lilla mini! Andra bilden är från igår då han var 2 månader och 26 dagar. Ändå är han ju fortfarande liten men när man ser två bilder så där bredvid varandra känns han jättestor nu! 

Babysim

Bilder från dagens babysim! I tisdags började vi en intensivkurs på 8 gånger som kommer hålla på nu två dagar i veckan framöver. Vi valde en intensivkurs eftersom vårens kurser redan var påbörjade och för att det kändes för långt att vänta till höstens kurs som börjar i augusti.
 
Än så länge förhåller sig Elias ganska neutral till badandet, men jag tror att ju mer han vänjer sig desto roligare kommer han tycka att det är. Han gjorde ingen större min varken när vi gick i poolen eller när han fick vatten i ögonen. Han tittar mest runt med stora ögon, finns massa nytt och spännande att spana in! Nästa vecka ska vi prova att dyka, ska bli spännande att se vad han tycker om det, om han nu reagerar hehe! ;) I tisdags blev han hungrig mitt i så då fick jag gå upp och amma så då missade vi tyvärr halva lektionen. Idag gick det mycket bättre! Det känns viktigt att vänja barnet vid vatten. Själv har jag alltid älskat att bada och började i simskola i havet när jag bara var några år gammal. Så jag hoppas Elias kommer älska vatten lika mycket som jag framöver så att vi kan prova att bada i havet i sommar! ;) 

Glimtar från vardagen

Fyra mobilbilder på Elias från de senaste dagarna...
 
Världens sötaste unge i pappas knä<3 Elias älskar mobilen över skötbordet så vi hängde upp den i en lampa på skrivbordet så att den hängde ut över lekmattan. Det tyckte han om! Borde införskaffa någon mer mobil eller liknande, lite bökigt att flytta omkring den där mobilen hela tiden men han kan ju inte ligga på skötbordet hela dagarna ;) Av någon konstig anledning gillar han inte att ligga i babygymet tyvärr men han tycker det är jätteroligt att ligga under mobilen på skötbordet och under musikmobilen i vaggan. Vet inte om figurerna i gymet hänger för nära honom...?
Lite handling på Maxi i Torslanda i måndags.
Igår kväll övade Elias att sitta i soffan. Det tyckte han var spännande! Jag och Simon hade nog lika kul som Elias själv haha, han såg så rolig ut där han satt och försökte hålla balansen! Ibland tippade han framåt som ett fallande träd. När vi reste upp honom igen sken han upp som en sol. Haha vår lilla sötis<3

Invigning

I december förra året började de gräva för att bygga så kallade miljöhus här i området.
Idag står två av miljöhusen färdiga och invigdes med poängpromenad, tävling och korvgrillning! Trevligt arrangemang! Gillar att vår hyresvärd är mån om hur det ser ut här på utsidan och ofta anordnar sådana här "festligheter". Äntligen skall vi få sortera våra sopor istället för att bara slänga allt i en stor, röd, ful container!
Man fick rösta på vilken tavla man tycker skall få hänga på väggen.
Vädret var dock inte det bästa att grilla korv i. Men trots regnet gick jag en runda med vagnen efter jag ätit upp korven. Naturen är så vacker nu och i vårregnet verkar den extra grön! Rhododendron har börjat blomma!

Robin & Barney

Det är lite komiskt.
Nu när jag sett klart How I met your mother vem dyker upp i nästa avsnitt av Glee om inte Neil Patrick Harris som spelar Barney Stinson! :D Man förstod ju i How I met your mother att Neil kan sjunga, men nu fick man verkligen se honom sjunga ut på riktigt och oj vad han är begåvad! Riktigt kul att se! 
Nästa film jag såg efter att jag sett klart How I met your mother var "Delivery man" och där visar sig Cobie Smulders vara med som spelar Robin Scherbatsky! Så otippat! Simon följer också en del serier och en av dem är "Agents of S.H.I.E.L.D". Jag såg några glimtar i bakgrunden häromdagen när han tittade på den och plötsligt dyker Cobie Smulders upp även i den serien och visar sig vara en av agenterna! Hade jag vetat vem hon var när jag såg "Avengers" så hade jag sett henne där också. Känns lite som att "man ser det man vill se". Nu poppar de upp här och där. Men Cobie är ju en riktigt duktig skådespelerska tycker jag. Kan både spela humoristisk och flummig som Robin kan vara ibland, eller seriös som i "Safe Haven". Me like!

Detaljer i Elias rum

Igår var en sådan där dag då jag inte fattar vart tiden tar vägen. Det enda jag åstadkom på hela dagen var att skriva ut foton på Elias och sätta in i ramar i hans rum. Resten av dagen gick åt till att amma, tvätta, ta hand om disk och äta. Det är läskigt hur tiden bara försvinner ibland. Men det blev fint i hans rum i alla fall! :) Här är några detaljer i hans rum:
Nu längtar jag så tills vi sätter upp tavlorna på väggarna och får det lite mer ombonat med gardiner och matta. Men det känns inte som någon idé att göra sådant än förrän spjälsängen står på plats och rummet börjar användas mer. Än så länge sover Elias gott i barnvagnen i hallen utanför vårt sovrum om nätterna, vet inte riktigt när han ska få flytta in i sitt rum. Han somnar ofta någon gång vid kl 22-23 och vaknar ofta första gången någon gång kl 04-06 och vill äta så jag tycker han sover bra om nätterna. Bara för det vaknade han redan kl 02 i natt hehe. Sen sov han till 05.45. Efter kl 06 sover han bara en liten stund åt gången så då får jag mig inte så mycket sömn om inte Simon är hemma. Nu på sistone har Simon gått upp med Elias tidigt så jag har fått sova vidare, jätteskönt! Ibland somnar Elias om i vagnen på balkongen, eller bredvid mig i Simons säng.
 
Men nu var det inte sömn detta inlägg skulle handla om utan Elias rum, även om tankar kring sömn snurrar en del i mitt huvud just nu -ska faktiskt på en temadag kring sömn på BVC på fredag. Till Elias rum vill jag införskaffa någon form av bokhylla för hans böcker men då behöver någon möbel som redan står där flytta ut för som det är just nu är rummet fullt. Ja det är egentligen fullt överallt känns det som. Börjar mer och mer längta till hus! Tänk att kunna gå ut utan några större procedurer eller att behöva låsa dörren, tänk att kunna låta Elias sova utomhus i vagnen där han trivs så bra och sen när han blir äldre kunna leka på gräsmattan eller i en sandlåda! Längtar så! Men just nu känns det som en mycket avlägsen dröm... För det är väl ingen som råkar ha ett hus till övers? ;)
 
På tal om sömn, har ju skrivit tidigare att Elias sällan vill sova för sig själv på dagen. Nu har han dock börjat med något nytt, han somnar gott på amningskudden när han ätit och då kan jag lite försiktigt dra ner kudden på soffan bredvid mig och gå därifrån. Där kan han fortsätta sova en bra stund.
 

1-års kalas

Idag har vi varit på kalas för Elias syssling som fyllde 1 år igår!
Elias första 1-års kalas! Så här såg han ut då:
Alltså han har blivit så stor! Han är egentligen bara en liten bebis på knappt 3 månader, men ibland ser han mer ut som en äldre pojke än bara en liten bebis om ni förstår vad jag menar. Han har blivit ett barn.

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton firades med familj och vänner! 
Först var jag och Elias med Alexandra i Nordstan. Tredje gången på kort tid som jag var där för att lyckas uträtta ärenden... Ja det krävs ett antal gånger för att hinna med allt när man har en liten med sig. Denna gång var det badkläder till mig vi var ute efter då babysimet börjar på tisdag. Trots min tveksamhet blev det till slut en baddräkt på Åhléns. Hade tänkt att inte köpa en baddräkt, men Alexandra och Emma (som hängde med oss en stund på Åhléns) övertygade mig om att det var bästa valet ;) Roligt att umgås med både Emma och Alexandra för en stund, vi syns tyvärr allt för sällan alla tjejerna nu mera...! Tack för hjälpen med Elias tjejer!
 
Efter amning i amningsrummet gick jag och Alex till Lindex för att byta en jacka jag köpte till Elias förra veckan. Elias fick en sådan fin stickad tröja på barnvälsignelsen och nu när det blir varmare och varmare ute känns en tjock jacka överflödigt. Bytte istället till mer sommarvänliga kläder: Ett par jeansshorts, mjukisshorts, solhatt och kortärmad body! Värmen har verkligen slagit till plötsligt och Elias som är så varm i sig själv är plötsligt i stort behov av kortärmade bodys!
Efter att ha slängt i oss en hamburgare lite snabbt tog vi bussen upp till Chalmers för att sluta upp med de andra och kolla på Cortegen. Och där någon stans mellan Lindex och Chalmers tappade jag bort skyddet till korgen på barnvagnen :( Hade tagit av det och lagt det i förvaringsutrymmet under korgen och i kaoset bland allt folk måste det trillat ur. Har ringt både Västtrafik och Lindex men ingen har sett det. Jag blir så trött. Det ska minsann alltid vara något som går snett! Så känns det i alla fall :(
Cortegen var rolig att se som vanligt! Det är en riktigt folkfest! Elias fick ha öronskydd på sig för första gången och det gick över förväntan. Men efter ett tag tappade han tålamodet så jag och Simon tog med honom bort till bilen istället.
Efter Cortegen åkte vi allihop hem till Simons föräldrar där det bjöds på grillade hamburgare, fika och spel fram till midnatt! En bra Valborg med andra ord!
 
På första maj flyttade Josef & Madde till en ny lägenhet. Familjerna hjälpte till men jag och Simon gjorde ingen nytta alls... Inte helt lätt när man har en liten att ta hand om och dessutom var jag ganska krasslig. Men mitt på dagen kom vi i alla fall iväg och fick se deras lägenhet. Jag älskar verkligen att se hur folk bor/ska bo! Inte för att jag skulle vilja flytta just nu med allt jobb det innebär, men jag måste säga att jag blev lite avis på allt roligt de har framför sig nu med att packa upp och möblera -det är ju så kul! Blev ännu mer sugen på att bygga ihop spjälsängen i Elias rum, sätta upp tavlor och komma iordning! Vi blev till och med bjudna på lunch trots att vi inte hjälpt till ett dyft ;) Tack så hemskt mycket! Så det blev några slöa timmar i deras lägenhet innan vi åkte och veckohandlade och åkte hem.
 
Igår var vi sega och hemma hela dagen. Vi gick en promenad i det fina vädret för att Elias skulle få sova lite. Han har ibland svårt för att komma till ro på dagen. Han somnar gärna i famnen eller i bärselen men när man lägger ner honom sover han bara en liten stund till sen vaknar han. Jag vet inte om det är så att han kanske inte behöver sova så mycket längre på dagen, han sover ju bra på natten. Men det känns som att han är väldigt trött ibland och egentligen vill sova för direkt när vi lägger honom i vagnen och går ut slocknar han.
När vi kom in från promenaden körde vi ut vagnen på balkongen och där sov han ytterligare en timme! På kvällen myste vi i soffan och kollade på film. Minns knappt sist jag såg film! Innan Elias föddes tittade jag och Simon på film flera gånger i månaden, ja nästan varje helg till och med. Nu för tiden blir det att vi prioriterar annat.

Slutet för en innebär början för en annan

I måndags såg jag de två sista avsnitten av How I met your mother. Alltid lika tråkigt när en serie tar slut tycker jag. Man fäster sig så och serien blir en del av ens vardag på något vis. Tror alla som följt How I met your mother blev lika förvånade över hur den slutade! Men när sista säsongen släpps på dvd här i Sverige ska det tydligen komma ett alternativt slut. Har redan sett ett annat alternativt slut gjort av några fans.
När jag hittat en serie jag tycker om så mycket har jag svårt att se att jag skulle uppskatta någon annan serie lika mycket. Jag funderade på vilken serie jag skulle börja följa här näst. Det blev GLEE. Denna serie har jag egentligen alltid velat börja följa för den verkar vara i min smak innehållande kärlek, dans, sång och musik! Men jag måste säga att jag blev lite besviken. De första avsnitten imponerade inte. Den kändes rent av B. Men igår när jag såg avsnitt 4 vände allt och idag vid avsnitt 5 fick jag för första gången gåshud. Så jag tror allt jag kommer gilla den. Men om den kommer gå om How I met your mother, Heroes eller That's '70s show på min lista över favorit-serier återstår att se!
 
 
Men åh jag saknar ändå det sköna gänget i HIMYM!

Babycafé

För en vecka sedan fick jag leverans-sms att klänningen jag beställt till barnvälsignelsen hade kommit till mitt utlämningsställe, så jag och Elias tog spårvagnen och hämtade ut paketet. Sen tog vi oss en promenad hem i det fina vädret. Jag älskar våren, det är min favorit bland årstiderna! Naturen är verkligen som vackrast då.
I fredags var vi på Babycaféet på familjecentralen i Ytterby där vi går på BVC för första gången! Fördelen med Babycafé till skillnad från Öppna Förskolan är att Babycaféet är bara för barn upp till 1 år vilket innebär att barnen slipper utsättas för förskolebarn som har större risk att bära på diverse smittor. Det var fullt med barn där! Vi som har mindre barn satt mest i soffan och pratade medan de med barn som börjat krypa och stå satt på golvet och lekte. Just i fredags var en dietist där och pratade om vad barnen kan äta. 
Så mysigt att se alla barnvagnar uppradade utanför Babycaféet!
Efter babycafet åkte jag, Elias, Lewi, Miriam o Johnny och åt lunch i Kungälv. Det var kaos på parkeringen eftersom det var marknad i Kungälv och utanför Maxi var det massa jippon med lotter, matlagning, tävlingar mm. Jag fick en goodiebag innehållande en kokbok och lite smått och gott :)
På lördagen sen åkte vi över broarna i det fina vädret ut till Orust för att hämta tårtan till barnvälsignelsen. Sen spenderade vi kvällen hos Simons föräldrar, ställde i ordning bord och dekorerade mm!

Så helt ifrån Gud

Här är texten till sången som Hanna sjöng på barnvälsignelsen:
 
Ty du har skapat mina njurar,
du sammanvävde mig i min moders liv.
Jag tackar dig att jag är danad
så övermåttan underbar, ja underbar är jag.
Benen i min kropp var inte gömda för dig
när jag bereddes för att komma hit.
Dina ögon såg mig förrän jag tagit form,
du vet om allt som kommer ske.
Du omsluter mig på alla sidor och håller mig i din hand
hälften från mamma, hälften från pappa
och ändå så helt ifrån Gud!
 
Älskade unge! Du ger oss sådan glädje! <3
 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0