Bortsett från alla tråkigheter

Vad händer annars då? Det har blivit väldigt mycket skriverier om jobb och praktik på sistone. Bortsett från allt det så är det verkligen som jag skrev i förra inlägget att livet bara rusar på just nu. Vi ska på bröllop i småland nu i helgen, nästa helg är vi bjudna på examenskalas och födelsedagskalas och om tre helger gifter sig Simons bror! Jag provar klänningar och kavajer till höger och vänster och försöker bestämma mig. Jag och mamma gick i stan förra måndagen, jag gick i stan för mig själv i 5 timmar i söndags och igår tog jag en sväng i Kungälv. Jag har beställt 6 klänningar på nätet. Ja det är ju inte klokt... Men nu har jag nog snart hittat rätt ;)
 
Mitt i allt är vi sjuka. Elias fick feber i fredags. I lördags hade han 39,5 grad och satt helt avtrubbad och hängig i soffan. Han hostar och hostar. Igår kväll fick jag också feber. Eller "förhöjd temperatur" heter det väl egentligen. Jag har inte ens 38 grader men högre temp än vanligt. Jag är förkyld och just nu har jag tappat rösten. Jag dricker varmt honungsvatten med ingefära och citron och bara hoppas att vi blir friska tills på fredag så vi kan åka till småland och inte missar allt!! :( Det var så tråkigt i helgen att sitta inne när alla andra var ute i solen och njöt. Jag hade sett fram emot en ledig helg då vi tre skulle hitta på något roligt tillsammans. Det närmsta vi kom utomhus var balkongen. Men tack vare att vi fick hålla oss hemma fick jag i alla fall skrubbat av både golv och bord på balkongen och rensat lite. Nu fattas bara fina blommor❀ Elias tyckte det var skönt att vila lite mot kuddarna i stolen.
 
Men som sagt, förutom alla tråkigheter, ovisshet och sönderstressade tankar så uppstår ibland vissa ljusglimtar. Nu är det vår (högsommar?!) på riktigt, träden är otroligt vackra och solen lyser! 
Jag har varit på kalas en helt vanlig tisdag och träffat gamla klasskamrater och ätit bio-snacks. Vi har varit hemma hos Linda & Emanuel och träffat Tove och spelat Settlers!
Förra måndagen när jag och mamma gick i stan och letade kläder och skor inför bröllopen uppstod kärlek vid första ögonkastet för mig och dessa skor! Jag fick syn på dem och föll pladask. Dem måste jag ha! Visst är de snygga?! :D Lagom hög klack och perfekt färg som kommer passa till de flesta klänningar oavsett vilken färg jag väljer. Nöjd!
Elias har fått en ny keps som han gärna matchar sina solglasögon till hehe. Förutom allt letande till mig själv så letar jag även lämpliga kläder för Elias till bröllopen.
Vi har varit på "Hoppborgstivoli" och hoppat hoppborg. Elias har fått en ny vårjacka♡ (som vi knappt kommer hinna ha nu när sommaren slog till känns det som!) 
I onsdags eftermiddag/kväll var jag och Elias ute hos Ellinor på Marstrand och lekte.
Kristi himmelsfärd dag spenderade vi också på Marstrand, hos familjen Daun. Vi gick promenad så Elias och Lewi fick sova i vagnarna, vi fikade, busade, lekte i Lewis nya sandlåda utomhus så jag Miriam kunde njuta lite i solen och så åt vi hämtpizza. Bra dag!
Inte minst är jag tacksam för dessa två!♥ Utan dem vore livet meningslöst. 
 

Update

Hej!
 
Nu var det längesen igen. Livet kör på som ett skenande tåg just nu. Jag har inte en ledig stund. Förr förra fredagen, den 29 april, tog min praktik slut på Adecco. Det kändes mycket vemodigt och tråkigt eftersom jag trivdes så bra. Trist att inte få vara där mer och träffa alla sköna människor som jobbar där. Men jag är oerhört tacksam för den tid som varit, allt jag har fått lära mig och fått inblick i. Jag har fått jobba med rekrytering och allmän HR-administration. Väldigt givande! Jag har även utformat och gjort personalhandböcker för sju av deras kunder. Min sista praktikdag var det lite avslutningsfika för mig. Jag fick ett par örhängen från Edblads :) Jag fick även ett gulligt tackkort från en av de andra tjejerna som också gör praktik där som hon gjort själv!
Det kändes väldigt konstigt och overkligt när jag gick ut genom denna dörr en sista gång. 8 veckor är en kort tid, men tillräckligt lång för att det skall bli en vana. 
 
Jag tänkte mig ändå att 29 april var en lämplig slutpunkt. Det var därför jag inte hade ansökt om ännu mer praktiktid. Då befann jag mig i två rekryteringsprocesser, ett jobb som rekryterare i Kungälv och ett jobb inom bemanning i Göteborg, och hade blivit lovad ett besked innan april var slut. Nu blev det inte så utan allt drog ut på tiden. I den bästa av världar hade jag gått direkt från praktik till jobb. Så hade jag tänkt. Men så blev det ej. Förra måndagen, 2 maj, var jag alltså åter "arbetssökande" igen. Med lite turer fram och tillbaks fick jag till slut veta att det stod mellan mig och en till för jobbet i Kungälv. Jag har gått som på nålar i en vecka nu! Eller ja, det har jag väl egentligen gjort sedan jag var där i mitten av april på intervju för jag fick en sådan bra känsla. Men idag fick jag veta att jobbet till slut gick till den andra personen vilken hade jobbat med exakt samma sak tidigare. Tyvärr! Jag föll på målsnöret. Hur stor är liksom chansen att det dyker upp någon med exakt den erfarenheten?! (Detta var inom ett väldigt nischat område). Jag trodde verkligen det var min tur nu och att det var här det var meningen att jag skulle vara. Men tydligen inte. Jag skall någon annan stans. Men jag fick höra att "jag var precis hack i häl" och att jag är en "jättego tjej", "hoppas våra vägar möts igen", men vad hjälper det när jag inte fick jobbet? Det var precis som i september förra året när jag också slutde 2:a i en rekryteringsprocess. Nej nu lutar det åt att jag kommer jobba i Göteborg istället. Fortsättning följer...  

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0