Summering av mitt år 2012

Nu när året lider mot sitt slut är det dags att summera år 2012.
 
Året började med några hektiska dagar fulla av power-point-fixande inför församlingens Årshögtid samt bakande inför Simons födelsedagskalas. Har blivit en hel del bakning i år.
 
I februari fyllde mamma år vilket firades med familj och släkt på Lökebergs konferenshotell.
 
BARA VARA fortsatte som vanligt under våren med varannan vecka i kyrkan och varannan vecka på Mimers Hus. Som vi bar möbler, städade, ordnade och fixade! I april anordnade vi en modevisning där vår BARAVARA-kollektion släpptes. Great sucess! Alla ville köpa #SWAG-linnen och t-shirts. I juni sedan slutade Matilda som ungdomspastor hos oss. I augusti anställdes Simon som ny ungdomspastor.
 
Påsk inföll i början av april och firades hos släkten i småland.
 
 
2 veckor efter påsk flög jag och Miriam till England för att hälsa på Hanna som gjorde ett utbyte i Brighton genom sin utbildning vid Göteborgs Universitet. Vi besökte både London och Brighton. Blev en hel del shopping, goda cupcakes och samtal vänner emellan. En riktigt trevlig resa!
Vill du se fler bilder och läsa om resan i sin helhet kan du klicka HÄR, HÄR och HÄR!
 
4 veckor senare var det dags för mig att åka till England igen! Denna gång med Tårtdecor för att gå på International Sugarcraft Exhibition 2012 i lilla Telford utanför Birmingham. 
I två dagar gick vi på tårtutställningen, men jag som inte är så inne i gemet än var nöjd efter en dag. Jag tyckte det var roligare att shoppa kläder istället! ;)
På vägen hem tog vi oss en liten avstickare till Frankfurt. Det var det snyggaste hotell jag någonsin sovit på!
Tog ofantligt många foton dessa dagar!!
Bloggade om detta i maj och juni, så vill du läsa mer och se alla bilder klicka på följande länkar:
 
I juni uppvaktade jag fyra studenter.
 
 
Jag & Simon firade 6 år tillsammans!
 
Vi åkte till Nyhem och levde i en bubbla i två dagar! Dag 1. Dag 2.
 
 
Midsommar firades i ostadigt väder på Brattön.
 
Jag såg Loreen live två gånger denna sommar, dels på MTV World Stage och dels på Rix FM Festival. Båda gångerna på Götaplatsen.
 
I juli åkte jag, Alexandra och Wictoria och hälsade på Emma som bodde i Vimmerby och jobbade på Astrid Lindgrens Värld. På vägen dit besökte vi Katthult där Emil i Lönneberga spelades in. På vägen hem från Vimmerby släppte de av mig i Jönköping där min familj kom och hämta upp mig. Så spenderade vi några dagar hos släkten i småland. Vi besökte Alvastra kloster och Omberg och gick ända upp på Hjässan. Vi fikade på Haglunds i Gränna och gick ner till Gränna hamn. Fick sommarens vackraste solnedgång på bild när vi tog en liten roddtur på sjön.
 
 
Sommaren bjöd på tre vackra bröllop och således tre möhippor.
 
Sommaren bjöd i övrigt på min livs första semester (ledigt 4 veckor i sträck, fast jag hade inte semesterlön eftersom jag fortfarande var visstidsanställd) och jag och Simon firade 1-års bröllopsdag!
 
I september åkte vi till Stockholm och kollade på Nickelback i Globen!! Det blev vår semester ihop i år eftersom Simon jobbade hela tiden när jag hade semester under sommaren. Globen var fullsatt, Daughtry var förband. Kunde inte bli bättre. Det är en av de bästa konserter jag varit på! Vi besökte även Gröna Lund och ett regnigt Skansen under vår lilla weekend i huvudstaden.
 
 
    
Veckan efter Stockholms-resan smällde det! Då flyttade vi med Tårtdecor och hade Scandinavian Cake Show. Vi jobbade nästan dygnet runt. En otroligt hektisk men rolig vecka!
Ni som följde mig på bloggen under den tiden minns hur det var. Den 17 september packade vi ner hela gamla butiken och hade sedan stängt fram tills vi öppnade på nya stället 22 september. HÄR kan ni läsa om ni är nyfikna på hur arbetet fortskred. Och HÄR och HÄR finns ännu fler blogginlägg som jag skrev då när jag var mitt i allt. Ja tjena vilken crazy period det var! Min arbetskamrat Anna var med i P4 Extra och pratade med Lotta Bromé om SCS. Nu är det otroligt skönt att vi flyttat och har större lokaler. Vi har bättre kontor och det är mycket mer rymligt i butiken, nästan dubbelt så stort.
 
 
MITT i hela den galna tårtutställningsveckan så hade jag en flytt hemma att tänka på också. Vi packade och packade och packade. Kändes som om jag packade både på jobbet och hemma i en månads tid. Inte konstigt att jag haft nackspärr sen dess.
I slutet av augusti fick jag och Simon ett overkligt men underbart besked om att vi hade fått en av de tre lägenheter vi sökt! Minns fortfarande när jag fick det samtalet. Jag stod på jobbet och mitt hjärta slog så hårt. Jag kunde knappt tro det var sant. 1 oktober hade vi tillgång till lägenheten och lördagen 6 oktober flyttade vi in. Jag skapade kategorin "Lägenheten" här på bloggen för att kunna samla alla inlägg som har med lägenheten att göra. Där kan du följa vår flytt i sin helhet eller klicka HÄR för att komma direkt till inlägget om hur det var när vi flyttade. 
Det var så underbart skönt att komma till en mer än dubbelt så stor lägenhet!!
Hejdå gamla lilla köksbord!
Hej nya större köksbord!
Hejdå lilla vardagsrum!
Hej vardagsrum!
Älskar vår nya soffa! HÄR kan du läsa om när vi fick hem den. Nästa steg blir att byta ut det tråkiga soffbordet.
Ja det är ungefär det hela min höst har bestått av: Flytt och komma i ordning i lägenheten. Har fått nya saker monterat av Husvärden. Varit i Ullared och köpt massa fint till hemmet. Umgåtts med vänner och gått på kalas. Har även hunnit med ett besök i småland till för att se våra nyfödda kusinbarn.
Det senaste som hänt i livet förutom allt julfirande är vårt bilköp!
 
 
Förra året skrev jag att år 2011 var det mest händelserika året i mitt liv och det stämmer fortfarande.
Men år 2012 har inte direkt varit händelselöst det heller.
År 2011 var jag i England, tog examen, flyttade och gifte mig.
I år har jag inte gift mig eller tagit examen, men jag har varit i England två gånger och flyttat igen. Köpt ny soffa. Och köpt bil. Tagit vårt första lån ever. Vuxenpoängen bara ramlar in! ;p
 
Hur gick det med nyårslöftena för år 2012?
Så här skrev jag förra året:
Mina nyårslöften inför 2012 är:
* Säga nej mer.
* Bli bättre på att prioritera.
* Inte oroa mig så mycket för vad andra tycker och tänker.
* Bli mer medveten om mig själv och min omgivning.
* Övervinna mina jobbiga tankar och inre konflikter.
* Bli mer tacksam.
 
Jo nu när jag tittar tillbaka på vad jag skrev då tycker jag det har gått ganska bra.
-Jag har sagt nej lite mer. Jag är inte längre mötesledare i kyrkan, ansvarar inte längre för Team 2night och är inte längre ledare för Bara Tjejer. Kan ju bero på att Team 2night och Bara Tjejer har lagt ner helt hehe.... Men ändå ;)
-Hur bra jag blivit på att prioritera vet jag inte... Svårt att mäta.
-Jag tror jag oroar mig om vad andra tycker och tänker mindre. Det känns så. Kanske är en sådan sak som automatiskt minskar med stigande ålder?
-Blir mer medveten om mig själv och min omgivning är en ständigt pågående process.
-Oj. Kan nästan inte minnas när jag hade jobbiga tankar och inre konflikter sist. Härligt!
-Är definitivt mer tacksam. Just nu är jag så ofantligt tacksam för den här lägenheten, för att det löste sig så snabbt med bil, att jag inte varit sjuk i jul, för att jag fick en systemkamera, för att vi klarat dubbla hyror trots att det har varit tufft vissa perioder. Ser jag strikt till våra inkomster vissa månader och jämför med våra utgifter kan jag inte förstå hur vi fått ihop det. Helt ärligt. Tur att Gud har koll när vi inte har det. Tack Gud för att du förser oss med det vi behöver!
 
Mitt år har gått upp och ned för så är ju livet. Men mestadels har vi bara haft det bra.
Vilket fantastiskt år jag haft!
 
Har inte bestämt några nyårslöften inför år 2013 än. Får se om jag kommer på något jag vill lova ikväll när klockan slår 00.00.
 
 
GOTT NYTT ÅR PÅ ER!
HOPPAS NI FÅR ETT VÄLSIGNAT 2013!
 
 

Städat gamla bilen

Idag efter årets sista gudstjänst åkte vi hem till mamma och pappa och fotade vår gamla bil som står där. Den har nu körförbud sedan i torsdags. Jag dammsög och dammade ur den. Sedan tog vi kort på den för att kunna lägga ut på Blocket. Vi har nämligen tänkt att vi ska försöka sälja den "till den händige". Man kan ju skriva allt som behöver göras med bilen och se om det finns någon som vill ta sig an den.
Perfekt att vi har en systemkamera nu då när det blivit som det blivit med bilen och vi behöver fota den! :)
Jag har ju skrivit det förut vilken stor skillnad det är på vår Opel från -99 och vår Saab från -06. Men kolla bara kontrollpanelen inne i bilen! Tre rattar och tre knappar med en knapp som inte ens fungerar (AC'n) och en display som inte fungerar. Finns liiiite fler knappar i Saaben och TVÅ displayer som fungerar... ;) Men radion är fin. Den har jag köpt själv och satt in. Den har till och med fjärrkontroll! Vad man nu ska med det i en bil?
Fotade lite inomhus också, på mammas söta julpynt och julblommor. Hann med några foton innan batteriet tog slut.

Modig

I fredagskväll kollade vi på Disney Pixars nya film Modig från 2012. Filmen är tillägnad Steve Jobs.
Jag tycker faktiskt filmen var så där... Var inte alls beredd på vad den skulle handla om. Det var inte som man kunde tro. Så jag har genom detta kommit fram till att jag gillar bäst att veta i förväg vad en film kommer handla om i stora drag. Kolla på trailern innan osv.

The Dark Knight Rises

Har glömt att blogga om några filmer jag sett på sistone.
Förra lördagen kollade jag och Simon på senaste Batmanfilmen The Dark Knight Rises. Christian Bale spelar Batman och han spelar även bland annat i The Prestige.
Visste ni föresten att det är Christian Bale som spelar Jum-Jum och Benke i Mio min Mio som spelades in 1987?!? Ja det är sant! Mio min Mio är visserligen en svensk film av en svensk författare, men den är filmad med icke svenska skådisar. Så den är alltså dubbad till svenska. Det är därför det ser lite konstigt ut ibland när de pratar.
Morgan Freeman var med även i denna Batmanfilm. Sökte lite på IMDB nu och upptäckte att Gary Oldman som spelar polismästare Gordon är han som spelar Sirius Black i Harry Potter! Han spelar även i Red Riding Hood, The Book of Eli och är en av rösterna i Kung Fu Panda 2. Där ser man! 
En annan välkänd och bra skådis som var med är Anne Hathaway!
Vet inte hur många filmer jag sett med Anne Hathaway... Första filmen med henne måste vara En Prinsessas Dagbok. Sen har hon spelat i Love and other drugs, One Day, Valentine's Day, Bröllopsduellen, Passengers, Get Smart, Djävulen bär prada, Brokeback Mountin, Ella den förtrollade mfl mfl. Riktigt bra skådespelerska! 
 
För att återgå till The Dark Knight Rises så tycker jag att det var en bra film. Riktigt spännande. Nästan så att man undrade "och hur skall det här lösa sig nu?!" Väldigt intressant slut också...

Julfrågor - Hur var julen 2012?

Hittade den här listan med julfrågor på en av de julbloggar jag följt nu under jul och tänkte den kunde vara rolig att besvara nu när julen i princip är över. 
 
 
1. Hur mycket stämning upplevde du under advent, skala 1-10?
Jag skulle nog säga en 7:a. Har insett att jag har mer julstämning innan själva julafton än vad jag har på julafton. Det har säkert med väntan och förväntningar att göra. Ibland är det ju så att det är mysigare och roligare att längta efter något än vad det är när händelsen verkligen inträffar. Advent var mysigt, det kom snö och jag hade fullt upp med att julpynta och få klart i lägenheten.
 
2. Hur mycket stämning upplevde du på julafton, skala 1-10?
En 6:a. Som vanligt var det svårt att förstå att det faktiskt var julafton. Jag hade en riktigt trevlig julafton och allt fanns med som hör julen till, men jag upplevde nog inte full julstämning under själva julafton.
 
3. Finns det något du skulle gjort annorlunda eller önskat var annorlunda denna 
advent/julafton om du kunde backa tiden?
Nej, det tror jag faktiskt inte. Önskar väl alltid att jag kunde köpt fler julklappar osv. Men jag blev klar med allt i tid och det var skönt. Trots att det först kändes stressigt med alla dessa gardinstänger så blev vi klara med allt julpyntade innan tredje advent. Då kunde vi bara koncentrera oss på att bli klara med julklappar och slå in julklappar fjärde advent. Jo, det enda jag kanske skulle ville gjort annorlunda är att jag skulle vilja att jag hade spenderat mer tid i vår nya, fina soffa. Tagit det lite mer lugnt. Varit ledig. Har inte kollat på ett enda julprogram eller sett en enda julfilm. Det gjorde jag förr. Så det kan jag sakna i år.
 
4. Tog du tillvara på advent/julen så mycket som du ville i år? 
Ja, det tror jag. Har lyssnat på julmusik hela december lång och haft god julstämning på jobbet. Sett varenda avsnitt av julkalendern. Det enda jag missat är att gå på "Jul på Liseberg" som vi annars alltid brukar göra. Det tog vi oss inte tid för i år. Sen borde jag kanske ätit fler lussekatter haha ;) Har två påsar kvar i frysen.
 
5. Fick du något du önskade dig i julklapp, vad?
Jag fick i princip allt jag önskade mig! Helt galet. Är så tacksam!
 
6. Hur känns det nu efter julafton, är du "mättad" på julen för i år eller vill du ha mer julmys?
Jag kan absolut tänka mig mer jul. Julen går så fort över. Man får verkligen ta vara på den när den väl är här. Man äter julmat i tre dagar men sen är det slut. Jag vill ha mer julmat, mer glögg, mer julmust, mer julgodis, mer julmusik. Ja jag vill ha mer jul.
 
7. Hade ni snö på julafton?/Hur var vädret på julafton?
Ja! Som tur var. Det kom ju snö ganska tidigt i advent i år men sen hann den smälta bort. Var orolig att vi skulle få en grön jul. Men så dagen innan julafton blev det verkligen snöstorm så på julafton låg ett vitt fint täcke över marken.
 
8. Såg du hela Kalle Anka klockan 3?
Ajemen! Det vill man inte missa. Såg även när årets julvärd traditionsenligt tände ljuset och när hon sedan sjöng så vackert. Tyckte verkligen Sarah Dawn Finer skötte rollen som årets julvärd strålande bra. Hon är en av de bästa hittills.
 
9. Denna juletids bästa julminne?
Hmm. Tråkigt materialistiskt, men det måste nog bli när jag öppnade julklappen med systemkameran i och inte kunde tro mina ögon!
 
10. Glömde ni ställa fram något på julbordet?
Nej det tror jag inte. Dopp i grytan? Men det är ju ändå ingen som äter av den. Men den ska STÅ där! haha ;)
 
11. Har du några planer för nyår, vaddå?
Japp, vi är några vänner som ska fira tillsammans i min väns brors hus. Hon är kattvakt och passar huset medan de är bortresta. Blir nog mysigt!
 
12. Några nyårslöften?
Inte som jag tänkt ut än. Får se om jag kanske kommer på något imorgon som jag borde lova mig själv.
 
 

Gröt och tjöt

God lördagskväll!
Lugn dag här. Haft årets sista lördagsöppet på Tårtdecor och har sedan varit hos Simons morfar.
Han hade ordnat så fint med gröt, smörgåsar, pålägg, grönsaker och jordgubbstårta.
Själv har jag inte riktigt förstått mig på det där med ris i vitt klet. "Kräsen" som jag är.
Jag satt och tjötade med Simons kusin som är duktig på att fota. Han försökte lära mig en del om bländare och slutartid och jag försökte ta in så mycket kunskap jag bara kunde. Provade massa med min systemkamera. Men jag inser att det kommer ta ett tag innan jag helt förstått. Inte lätt att minnas alla finesser och inställningar. Men som vi alla vet ger ju övning färdighet.

Det är dags för fredagsmyyyyys

Ikväll har vi gjort hemmagjord pizza.
MUMS så gott med gurka, paprika och fetaost till!
Nu kokar min köttgryta på spisen inför morgondagens middag. Snart dags att gå upp och kolla till den. Haha vad huslig jag känner mig! Imorgon efter jobbet är vi bjudna till Simons morfar på traditionsenlig gröt och skinkmacka. Då blir det gott med en förberedd middag där senare på eftermiddagen.
Nu ska jag försöka slita mig från datorn och lägga lite tid på min man istället. Kanske krypa upp i soffan och kolla på en film? :)

Jullov är ett minne blott

Igår drog arbetsveckan igång igen, efter fem dagar ledigt. Blir en otroligt lång vecka, haha. Nejdå, jobbar imorgon också men sen är det ju ledigt igen i tre dagar.
Men det var allt segt igår. Kändes nästan konstigt att gå till jobbet mitt i "julbubblan". Åh jag minns förr. Då var verkligen julen en enda lång ledighet och man kunde göra vad man ville. Sen började jag Högskolan och då fanns inte längre några jullov. Då hade jag ofta en hemtenta att skriva som skulle in i början av januari. Men även då var jag ledig ganska mycket. Kunde planera min egen tid och när jag behövde skriva på hemtentan. Kommer ihåg för typ 2 jular sen när vi satt och spelade Wii nästan hela jul- och nyårshelgen. Vi varvade hela spelet. Men nu är det jobb som gäller på vardagrna, ja en del lördagar med för den delen. Så är det. Bara att inse att så är livet. Följa livets gälla gång. Vuxenpoäng kanske?
 
Hanna muntrade i alla fall upp mig igår på jobbet med en mjuk pepparkaka :)
Den söta muffinsformen i porslin som kakan ligger i kan du köpa HÄR (givetvis)! ;)

Annandag Jul 2012

Så kom annandagen. Jag och Simon tog oss en välförtjänt sovmorgon, fast jag kunde ändå inte sova så länge för jag vaknade och kände mig stressad över det ena och andra.
Mitt på dagen åkte vi till Simons familj för ytterligare ett julfirande och mer god julmat. Denna gång tillsammans med min familj och Simons morfar, farmor och farfar.
Vi spelade "Timeline" som Louisa, Hanna och Josef fick i julklapp på klappjakten.
Älskar kvaliteten på min nya kamera!!
Vi provade självutlösaren med 10 kort i taget. Inte lika stämningsfullt eftersom det var blixt på.
Vad kul man kan ha med en kamera... haha! :P

Juldagen 2012

Igår var vi först på juldagsgudstjänst.
Syskonen Torén sjöng lika vackert som vanligt och Joel MacInnes, 22 år, predikade!
Sen firade vi jul hemma hos min familj.
Jag fick oförskämt mycket julklappar trots att jag redan fått systemkameran!
Tyvärr tog batteriet slut på systemkameran men som tur var tog Ellinor kort med sin kamera också.
Kvällen avslutades med glögg och sällskapsspel.
 
 
Jag är så otroligt nöjd med mina julklappar!
Fick bl.a. en locktång, en jättesnygg ljusstake, en skål för vattenbad att smälta choklad i och en julkokbok. Simon och jag fick ett sällskapsspel vid klappjakten som Magnus alltid anordnar varje julaftons morgon och så fick vi en skål till vår service Villeroy & Boch Gray Pearl som vi samlar på.
Jag fick även godisskålen i Bruka Design. Hade popcornskålen och snacks sedan innan så det var perfekt att få en komplettering.
Till min Miranda-samling fick jag ett jättegulligt mirandabjörnpar i porslin eller keramik eller vad det nu är för material. Inga vanliga gosedjur i alla fall.
Men mest nöjd är jag naturligtvis över systemkameran!
Synd bara att man inte kan ta kort med systemkameran på systemameran ;)
Så otroligt många fina klappar!
 

Julafton 2012

Hade en jättebra julafton! God mat, fika och julgodis och jättefina julklappar! Ni ska få se vad jag fick alldeles strax ;)
Älskar att vi fick en vit jul till slut!
Den "kalla" delen av julbordet.
Jättegott fika framför Kalle Anka.
Simon fick 2.1 datorhögtalare av mig, mamma, pappa och Ellinor.
Och här slutar snart den dåliga kvaliteten på mina foton för gissa vad jag fick i julklapp?!?
EN SYSTEMKAMERA!!! :D Helt otroligt! Jag önskade mig pengar till en systemkamera men hade aldrig trott jag faktiskt skulle få själva kameran i julklapp. Det var en julklapp från hela Simons familj, hans morfar samt min mor och far! Simon avstod även från att få julklappar från sin familj så det kunde läggas mer på kameran. Så tacksam!
Hanna fick bland annat en skrivare och Louisa fick en ritplatta man kan koppla in till en dator eftersom hon läser design på universitetet.
Systemkameran är en Canon EOS 600D!
Vi tog lite foton bara för att jämföra.
Taget med kompaktkameran:
Taget med systemkameran:
Taget med kompaktkameran:
Taget med systemkameran:
Det är ett helt annat djup i bilderna tagna med systemkameran!
Nu har jag mycket att lära. Var man lägger fokus och alla inställningar mm mm...!
Vi spelade Svea Rike.
När pjäserna tog slut fick tomtarna vara med.
En riktigt bra julafton! :) 

Kvällen före julafton

Får börja med lite rättelser av tidigare blogginlägg;
I söndags när jag bloggade menade jag naturligtvis att det var fjärde advent och inte tredje som jag skrev.
Sen är det visst en Saab 9,3 vi köpt och inte 9,5 som jag skrev när jag berättade om vårt bilköp ;) Står ju till och med bilen som syns på bilderna, haha!
Var nog lite stressad i helgen...
 
Just nu sitter jag vid Simons dator. Min dator verkar ge upp. Den dör varje gång jag försöker starta den. Tråkigt. TUR att jag har en extern hårddisk och att allt jag behöver ligger på den! Behöver inte vara rädd att jag förlorar något jag sparat och jag kan ju då lätt blogga här från Simons dator bara jag tar med mig hårddisken.
 
Har haft en jättebra julafton och juldag och har massa fina bilder att visa er. Men vi börjar med lite vanliga mobilbilder från i söndagskväll. Jag och Simon åkte ju till Simons föräldrar. Men först svängde vi förbi Sportlife i Kungälv. Jag passade på att köpa nytt årskort nu när de hade lägre priser fram till jul. Det var en riktig snöstorm som härjade ute. Den här bilden tog jag vid Bauhaus när vi var där för att köpa mer glitter till vår gran. Tyvärr var allt glitter slut och det kommer inte in mer förrän nästa år :(
Efter Bauhaus och Sportlife tog vi oss an backen upp till Simons föräldrar men pga det ruskiga snöandet kom vi faktiskt inte upp, trots ny bil! Vi svängde in på en gata nedanför Simons föräldrar för att "ta lite sats", men sedan fick Simons pappa och systrar komma ut och knuffa på vår bil för att vi skulle komma upp. SÅ halt var det. Sakta men säkert gick det till slut.
Vacker rimfrost på fönsterrutan.
Vi tittade på Bingolottos Uppesittarkväll. Jag och Simon hade köpt var sin lott och Simon vann faktiskt 100 kr :)
Jag åt upp min stora chokladtomte jag fått av mamma ;)
Jag vann ingenting men men... Det var mysigt att titta på Uppesittarkvällen i alla fall, har blivit en trevlig tradition att göra det dagen innan julafton för att komma i riktig julstämning. Sedan gick vi och la oss förväntansfulla inför morgondagen.
 
Nu är klockan snart midnatt denna juldagskväll och jag har en del foton kvar att föra över från kameran. Får bjuda er på julaftons bilder imorgon istället. God natt!
 
 
 

Dan före dopparedan

Nu ligger alla klappar färdiga under granen.
Vinden viner utanför och snön vräker ner, är nästan svårt att avgöra om det är snö eller regn. En storm skulle visst dra in ikväll, dags för oss att ge oss av. Vi ska åka till Simons föräldrar nu och sova där tills imorgon eftersom vi ska fira jul hos Simons föräldrar i år. På juldagen åker vi till mina föräldrar. På annandagen blir det lite julfirande med båda våra familjer hemma hos Simons föräldrar. Sen är det dags att jobba igen.
 
Med andra ord kommer jag förmodligen inte blogga imorgon då jag inte är hemma. Därför vill jag nu önska er alla en riktigt God Jul! Hoppas ni får en fridfull julafton och tänker en stund på varför vi faktiskt firar jul. Merry Christmas!

Veckan som gått

Jag har jobbat hela veckan lång, men varit ledig nu i helgen.
På eftermiddagarna har jag grejat med julklappar och så har vi ju köpt bil.
Min arbetskamrat Ellinor har skämt bort oss med Rocky Road och brända mandlar på jobbet.
Har aldrig varit särskilt förtjust i Rocky Road men dessa var verkligen himelskt goda! Det var tydligen ett recept från Leila ("Leila bakar") och innehöll bland annat minimarshmallows och dumlekola. Mums!
Igår var jag och Simon och handlade på Maxi i Torslanda. Inte fullt så farligt med folk som det skulle kunna vara två dagar innan julafton. Men visst var det tomt på hyllorna med juldukar, pynt och omslagspapper. När vi gick förbi alla hyllor med nougat, nötter, och marsipan blev jag till min förvåning väldigt sugen på att göra julgodis men nej, den tiden (eller orken) hade jag inte! Däremot köpte jag hem lite minimarshmallows att lägga i varm choklad.
Idag är det tredje advent och vi tog oss en skön sovmorgon. Har slagit in alla julklappar idag och bara tagit det lugnt. Tittade ut genom fönstret och fick se den här tragiska synen framför vårt grannhus:
Usch vad hemskt dagen före julafton! Hoppas det inte var något allt för allvarligt som hade hänt. Ambulansen hade ju inga blåljus på i alla fall. Konstigt att det ofta händer hemska saker och dödsfall just runt jul...

Mina julblommor

I år känner jag mig av någon anledning extra intresserad av julblommor. Går gärna runt och tittar på alla fina julgrupper som finns i affärerna och vill köpa hem allihop. Men det går ju inte. Jag har inga egentliga arrangerade julgrupper här hemma, men en hel del julblommor.
Min vita amaryllis som jag köpte på IKEA har nu slagit ut ordentligt.
En röd miniamaryllis.

NY BIL!!!!!!!!!!!!!!!!

VET NI VAD?!?
Nu har det äntligen ordnat sig! Vi har fått tag på en ny bil!
 
Det är nu drygt 3 veckor sedan vår bil inte gick igenom besiktningen pga parkeringsbroms, färdbroms och stötdämpare. Efter det har två olika bilverkstäder konstaterade att det inte är någon idé att försöka laga den eftersom det skulle kosta nästan lika mycket som bilen uppskattningsvis är värd. Hårda och jobbiga besked för oss. Bilen får körförbud 27 december och tills dess måste vi hitta en ny bil, mitt i julstressen!
 
Men allt har löst sig väldigt smidigt tack vare mamma och pappas kontakter på Kareby Bil. Förra fredagen provkörde vi en Saab 9,5, samma dag skrev vi på papprena och igår var jag och hämtade den!
 
Före:
Efter:
Det är en kombi från 2006 som gått 14500 mil. Viss skillnad att gå från årsmodell 1999 till 2006!
Gott om plats i bagageutrymmet, fungerande AC och framför allt; Fungerande displayer! Vår förra bil hade både AC och en display där man kunde se klockan, datum och väder men båda dessa var sönder. Så nu är det jätteroligt att ha en bil som har sådant! Man kan kolla bränsleförbrukning medan man kör och annat skoj.
Så skönt med en bil där stötdämparna sitter fast ordentligt, där handbromsen fungerar och färdbromsarna tar i god tid när man trycker på bromspedalen. Dessutom är jag glad för små petitesser som att halvljusautomatiken fungerar, att det inte låter en massa inne i bilen när man kör och att det finns ett hölje över backspegeln. Jag gillar formen på hela bilen.
 
Tack för den här tiden lilla bil! Tror det är 3 år jag har haft dig nu. Jag var väldigt glad när jag köpte dig eftersom jag var i stort behov av en bil för att kunna ta mig till skolan i Trollhättan. Du har skänkt mig mycket glädje men också en hel del problem. Din handbroms har aldrig gått igenom besiktningen och du har haft problem med både styrled, avgassystem och ljuddämpare. Du har kämpat tappert men nu känns det som om du ger upp. Och jag går vidare. Hejdå lilla bil!
 

Mitt julpyntade hem: Allrummet

Ni som inte varit i vår lägenhet än har nog inte sett hur allrummet ser ut. Det har inte skymtats så mycket här på bloggen. Vardagsrum, finrum, allrum... Kärt barn har många namn. Vi har två sådana här ytor i vår lägenhet, en på övervåningen och en på undervåningen. Av någon anledning har det blivit så att jag kallar rummet där uppe för vardagsrum och rummet där nere för allrum.
Den här duken var den jag köpte på Hemtex som passar så perfekt till denna lång-smala möbel.
Den här möbeln för övrigt var den som hängde på väggen i sovrummet i vår gamla lägenhet. Nu när vi har mer golvyta har vi köpt fötter till den och ställt den på golvet istället.
Så här ser allrummet ut i sin helhet. Dörren där borta leder in till kontoret där jag sitter just nu ;)
Ni kan bortse från soffan som står här... Det är den vi hade innan vi köpte nya soffan och den har bara hamnat i det här rummet tillfälligt innan vi kör tillbaka den till second hand där vi köpte den. Men tänk vad fantastiskt ändå, vi har plats med två soffor i en och samma lägenhet! Det hade minsann aldrig gått i förra lägenheten...
Taklampan har ni ju sett förut och adventsljusstaken är köpt på Ullared precis som den i köket. Julgardinerna hade vi sedan innan. Från allrummet kan man gå ut på balkongen som sitter framför sovrummet. Det finns även en balkongdörr i sovrummet.
Byrån känner ni nog också igen från förra lägenheten. Den köpte vi för lite drygt 1 år sedan och jag minns hur glad jag var över den! Den gjorde så att vi blev av med sista flyttlådan och var till stor hjälp med förvaring. Den fulländade lägenheten och jag slapp ha grejer under sängen. Ja huh va trångt vi hade det! Nu när jag tänker tillbaks är det nästan svårt att förstå hur vi fick plats. Samtidigt är vi ju bara två personer så det är ändå märkligt hur väl vi nu fyller ut hela 93 kvadratmeter. För det är verkligen inte så att den här lägenheten känns för stor. Den känns helt lagom.
Så här ringlar sig trappan upp till övervåningen. Under trappan gömmer sig min träningsväska, stearinljus och lite julklappar så ni kan la blunda för att det ser lite stökigt ut ;) Till denna lägenhet finns två ingångar så vi har därmed två hallar. Vi använder bara ingången på övervåningen men förvarar alla våra jackor, halsdukar och skor här nere så det inte ska bli så fullt där uppe. Väldigt praktiskt när man får gäster.
Bredvid trappan finns en liten avsats där man kan ställa blommor och annat smått och gott.
Det är så kul med blomman i den svarta popcorn-krukan, jag vet inte hur länge jag haft den egentligen men den har hängt med ända från mitt rum hemma hos mamma och pappa. Jag har säkert haft den i 10 år. Jag minns att i början var den så liten så jag kunde ha den i mitt lilla fönster framför skrivbordet. Sen växte den sig så stor att den fick stå i en större kruka på min lilla pall vid balkongdörren. Roligt att den fortfarande lever och verkar trivas!
 

4 dagar kvar...

Om ni undrar över min frånvaro så är det för att jag har fullt upp. Med vad kan jag inte säga så här i juletider... Hemligheter ;)
Juleljuset brinner ner och nu är det inte många dagar kvar till jul. Måste skynda!

Mitt julpyntade hem: Köket

Hur blev det då i köket med det vi köpte i Ullared? Jo, så här: (Ni får ursäkta den usla kvaliteten på bilderna, när pengar finns SKA jag köpa mig en systemkamera!)
I köket fick vi sätta två kappor efter varandra och två gardinstänger med ett fäste på mitten eftersom fönstret totalt är mer än 4 meter brett. Svårt att hitta så breda gardiner...
Tycker Ullared hade riktigt fina adventsljusstakar och gardiner.
En tomtenisse har koll på inne- och utetemperaturen.
Detta tycker jag om, att det finns öppna hyllor på sidan av köksskåpen där man kan ställa kokböcker och andra ting. I hyllorna som sitter på sidan av nederskåpen hamnar tidningar, ikea-katalogen och diverse annat man vill spara ett tag.
Vår spis är belägen i hörnet av köket. Under spisen finns lådor, ingen ugn. Ugnen sitter alltså i överkroppshöjd kan man säga, under micron. Bekvämt och bra.
Ovanför spisen, på var sin sida om kryddskåpet, finns även här öppna hyllor. Perfekt för kaffeburken, strösocker och andra små burkar. Som ni ser är köksluckorna och lådorna väldigt slitna och skavda, framför allt luckorna på nederskåpen. Jättetråkigt. Husvärden har sagt att detta skall åtgärdas efter nyår, så jag hoppas det sker inom en månad nu :) Köksfläkten har vi fått utbytt tillsammans med en hel del annat i lägenheten ni kunnat läsa om tidigare.
Köket innehåller ovanligt (?) många skåp så det finns gott om plats för förvaring vilket jag tycker är väldigt skönt, jag som har så många glas, koppar och annat köksbråte.
 
Nu längtar jag bara efter nytt (eget) köksbord och vitrinskåp. Just nu lånar vi av Simons föräldrar, vilket absolut är förmånligt, men förr eller senare vill man ju gärna ha eget :) Även i vardagsrummet eftersträvar vi nytt soffbord och egen tv-möbel.

Mitt julpyntade hem: Vardagsrummet

Så här ser det ut nu i vardagsrummet hemma hos oss!
Äntligen är alla gardinstänger, julgardiner och julpynt på plats.
Stjärnan köpte vi i Ullared. Egentligen var den till för att hängas upp, men jag ville så gärna ha den på en fot. Som tur var passade den på en lampfot vi hade sedan tidigare!
Gardinerna är från Ullared och duken på det runda bordet är den jag köpte på Hemtex.
Granen fick vi klätt i lördags. Det är bara en plastgran, men den duger åt oss :)
Vi satsar på silver, grönt och svart i granen. Det saknas bara lite glitter för det räckte inte hela vägen ner, så det måste vi få tag på.
Några röda detaljer har vi i granen också, från Villeroy & Boch på Avenyn där man kan köpa vår service som vi samlar på.

När tiden inte räcker till

Ibland får man bara inse sina begränsningar.
I år inser jag, till mitt stora förtret, att jag inte kommer hinna skriva eller skicka några julkort! Förra året skickade vi 25 stycken julkort, men i år blir det inte så :( Kanske har jag inte prioriterat det ordentligt. Men jag får helt enkelt skylla på vår flytt, allt fixande och iordningställande här hemma, långa dagar på jobbet, mycket tid i kyrkan och vår bilskrutt som tagit upp väldigt mycket av min tid och tankeverksamhet. I veckan som kommer måste jag prioritera en enda sak varje dag efter jobbet för att hinna klart till jul. Så jag får bara inse att tiden inte räcker till. Det känns jättetråkigt och nästan oförskämt :(
 
Jag vill tacka er alla som redan har skickat eller hade tänkt att skicka julkort till oss. Det uppskattas! :)
Här får ni ett litet digitalt julkort av oss!
Med tillönskan om en riktigt God Jul!

Tomten Tom-Toms adventskalender

Idag släppte filmteamet Tomten Tom-Toms adventskalender på DVD!!
Vår församling består ju av olika team och ett av dessa är filmteamet som förra året spelade in en adventskalender som visades på gudstjänsterna varje advent fram till jul. I år har de spelat in "kommentatorspår" till adventskalendern och gjort alltihop till en DVD med extramaterial och bloopers som kan köpas för endast 50 riksdaler! Hur kul som helst!
Men för er som tyvärr inte har möjlighet att införskaffa denna fantastiska DVD kommer här ett klipp med lite extramaterial: 
Titta och få dig ett antal goa skratt! ;D
(Lite svårt kanske att förstå sammanhangen dock om man inte sett de vanliga avsnitten först...)

Tredje advent

Det blev så att jag tog spårvagn och buss upp till Kungälv idag. Lovsångsteamet sjöng julsånger. Första låten teckentolkades.
Efter kyrkfika och lite hejdå-kramar inför jul veckohandlade vi på Maxi. Sedan kom min familj hem till oss.
Min sås-skål som jag köpte på Second Hand i Tranås fick göra premiär.

Bara Varas Uppesittarkväll

I fredags hade vi julavslutning och Bara Varas alldeles egna uppesittarkväll: Bara Sitta Uppe!
Vi hade glöggmingel, gröt, musik, tävlingar och bingolotto med fin fina priser sponsrade av ett antal olika företag runt om i Kungälv och Göteborg, vilka jag berättade om HÄR!
Alla sponsringsprodukter slog vi in i julklappspapper. Totalt blev det 40 olika julklappar!
Kvällens konferencierer använde bingo-spelet som jag och Simon köpte i Ullared och lottade fram nummer.
Om man fick bingo fick man gå fram och välja ett paket.
Olivia hade sådan tur och vann både en julgransbakform från Tårtdecor, en bil och ett bord! :p
Jag vann Tex Mex Tapas tallrikar och Simon vann en halsduk, solglasögon och ett rattlås.
Vi hade plockat undan alla stolar i hela kyrksalen och placerat ut bord istället. Just denna kväll var det tydligen epa-träff i Kungälv så plötsligt stod totalt 30 epa-traktorer parkerade utanför kyrkan och in vällde ett antal ungdomar.
Gröt-servering.
Vårt alldeles egna husband.
Diverse tävlingar...
När kvällen var till ända var det bara att plocka undan alla bord, dammsuga hela kyrksalen, svabba golvet och ställa tillbaka alla stolar. Vilken lyckad kväll! :D
 
 

The Hobbit: An unexpected journey

Ja igår kväll var vi på bio och såg The Hobbit: An unexpected journey som hade biopremiär i onsdags. Det är första filmen av tre. En bok som blivit tre filmer.
Jag är inte alls intresserad av den filmen, har inte läst boken och känner att det räcker med Sagan om ringen... Men den var faktiskt riktigt bra och det var intressant att få en bild av vad som hände innan Frodo fick ringen och allt det där. Det bästa var att Frodo faktiskt var med lite även i denna film! ;) Elijah Wood ska tydligen vara med i de två kommande filmerna också, så det är ju bra!
Vad som ytterligare gjorde filmen bra var att Gandalf spelades av samma skådis som i de tre tidigare filmerna; Ian McKellen som ju även spelar i X-men. Han är 73 år gammal! Ganska häftigt att han fortfarande orkar. Ian Holm, som spelar Bilbo som gammal, är hela 81 år gammal! Men Christopher Lee som spelar Saruman tar nog priset, han är hela 90 år gammal!! Även Elrond (Hugo Weaving) och Galadriel (Cate Blanchett) spelades av samma skådis. Det är ju trots allt snart 10 år sedan Sagan om Konungens Återkomst spelades in så det hade kanske inte varit så konstigt om någon av de gamla skådisarna inte hade kunnat eller velat vara med nu menar jag.
Bilbo Bagger spelas av Martin Freeman, mest känd från "Love Actually" och "Liftarens Guide Till Galaxen".
Annars kan man ju kolla på filmen bara för att få se de vackra vyerna. Landskapet är helt fantastiskt! Framför allt när man ser det i 3D och det känns som om man flyger fram.
Den var helt klart värd att se med andra ord!

Frågor i hissen

Jag möter så söta små tjejer i hissen ibland!
För ett tag sen åkte jag hiss med en liten tjej, hon kanske var 8 år typ.
- Från vilken land kommer du?
- Sverige. Var kommer du ifrån?
Med stolthet i rösten och med ett leende på läpparna svarade hon:
- Somalia.
- Coolt.
- Aaahh.... Hejdå! (går ut ur hissen).
 
Idag när jag kom hem från jobbet åkte jag hiss med en annan ung tjej. Hon tittade lite fundersamt på min handväska och pärmen jag bar i famnen och frågade:
- Jobbar du här?
- Nej jag bor här hehe. Man jag är på väg hem från jobbet.
- Jaha.
 
Haha söta små grannar jag har!
 
Efter hissfärden upp till vår lägenhet på femte våningen har jag klätt granen och varit på bio! Trevlig lördag :) Ja jag och Simon har klätt granen idag så det känns skönt att det är klart. Även om vi bara har en plastgran (den som vi köpte till vår balkong förra julen) så är det ändå mysigt att ha en julgran. Men i år har vi den inte på balkongen. Nu står den i vardagsrummet. Bilder kommer.
 
Sen har vi som sagt varit på bio. Vi såg "The Hobbit" på Bergakungen med Simon, Hanna, Miriam och Johnny!  Passade bra med bio idag då Simon och jag firar 6 ½ år idag! :)
 
Idag är även dagen då min vän Zandra har gift sig med sin Karl nere i Wellington på Nya Zeeland! Congratulations Mr and Mrs Vetter!! :D
 
Inser att detta blir ett inlägg utan bilder :( Har massor att berätta och uppdatera om, bland annat vad som hände igår, men nu är jag så trött så jag måste gå och lägga mig. Imorgon åker Simon tidigt till kyrkan för han ska sjunga. Jag har inte bestämt mig än om jag åker bil med honom tidigt eller om jag tar spårvagn och buss senare... Linus Lindell predikar imorgon så det ser jag fram emot!
God natt!

Julhandlar och laddar för julfest

Ledig idag! Gick upp klockan tio över 7 och kollade på julkalendern. Sen har jag varit nere i centrum och köpt fler julklappar. Nu är nästan alla klara!
 
Nu har jag precit ätit en äggmacka och druckit julte. Så fort Simon kommr hem från jobbet ska vi åka.
Ikväll är det Bara Sitta Uppe - Bara Varas egen julfest!
Gröt, husband, lekar och vårt alldeles egna Bingolotto med fina priser från bland annat JC, Presentproffsen, Tant Rut, ICA Maxi, Tårtdecor, Oscars, City Gross, Jörgens Bilverkstad, Second Hand mm!

Glad Lucia!

Som jag skrev förra året tycker jag att luciamorgon är mysigaste morgonen på hela året. Så imorse satt jag givetvis bänkad med frukost framför tv:n kl 7 och tittade på luciafirandet!
Vad kul att Helen Sjöholm och Benny Andersson var med!
När jag kom till jobbet sen möttes jag av mina härliga arbetskamrater och julmusik, levande ljus, lussebullar, pepparkakor, glögg och hembakt tunnbröd! Underbart!
Vi bestämde att vi skulle ha glitter i håret och våra röda Tårtdecor-tröjor på oss idag ;)
Ursäkta för suddiga mobilbilder. Bilden nedan har jag tagit från Agnetas Instagram. Känner mig mindre tjuvaktig om jag berättar det, haha ;)
Har varit en seg dag eftersom vi är mitt i vår inventering. Men mysfaktorerna överväger tråkigheterna :)
Nu ska jag försöka bestämma var vi ska ha granen... Uppe eller nere...?

Färdigpyntat

Äntligen!
Nu är varje julgardin, varje julduk och allt julpynt framme! Puh! Fy vad skönt! Nu försvinner en hel del stress. Äntligen! Framför allt är det kul att jag hann bli klar tills lucia. Jag älskar verkligen lucia, tycker lucia är minst lika mysigt som julafton. Så nu laddar jag för att gå upp tidigt imorgon och äta frukost med lussebullar och pepparkakor framför tv:n med luciafirandet. Mys!
 
Apropå lucia, det här trevliga har pågått i vårt hus ikväll:
Men varken jag eller Simon deltog i detta. Jag kom inte hem förrän strax innan det var slut. Sen har vi ju haft fullt upp med att fixa och pynta.
Nu står luciatåget redo för morgondagen.
Fick en julen av mamma idag. Den fick hamna i fönstret på kontoret vilket verkligen höjde mysfaktorn.
Nej nu är det hög tid att sova! Sitter nästan här och somnar... God natt! Hoppas ni får en mysig luciamorgon!
 
 

Första "arga lappen"

I hissen i morse möttes jag av denna lapp:
Första "arga lappen" för mig i detta nya lägenhetshus. Haha tycker sådana här är lite roliga. De hör liksom till när man bor i lägenhet. Som tur är kan jag inte tänka mig att lappen är riktad till mig och Simon. Visst har vi borrat en del, framför allt i lördags med alla gardinstänger. Men inte varje kväll. Förstår irritationen som den här personen upplever. Själv har jag inte hört något och inte störts (peppar peppar ta i trä) som tur är!

Nobeldagen

Jag har aldrig varit särskilt förtjust i att ha på tv:n samtidigt som man gör någonting annat. Att bara ha den som ett bakgrundsljud. Det tycker jag bara är irriterande. Därför har jag haft lite svårt för öppna planlösningar där tv:n bara står och går och ingen egentligen tittar. Men ikväll har det bara varit bra med öppen planlösning för ikväll visas ett sådant där program som jag vill se, men kanske inte hela tiden varje sekund. Det passar bra som bakgrundsunderhållning. Jag talar naturligtvis om Nobelfesten. Jag vill vara uppdaterad på vad kungligheterna hade på sig och vad gästerna åt, men är mindre intresserad av andra delar av festen. Framför allt när jag känner mig stressad över att jag vill få klart med julpyntandet här hemma. Så ikväll har det varit helt perfekt att kunna ha på tv:n samtidigt som jag vattnat blommorna, fixat med disken i köket och strukit julgardiner och juldukar. Tv:n hörs och syns överallt.
(Om ni undrar varför inga ljus har brunnit i adventsljusstaken beror det på att jag fick fram den först i förrgår).

Lussekatter och pepparkakor

Idag, efter en fantastiskt bra gudstjänst, åkte jag och Simon hem till mamma och pappa och bakade lussekatter och pepparkakor!
Nu är jag nästan redo för lucia! Skall bara få klart med julpyntet här hemma. Framför allt vill jag ju få fram det pynt som har med lucia att göra tills på torsdag.
Medan jag och Ellinor bakade sydde mamma upp mina julgardiner som var för långa, så nu skall de bara strykas och hängas upp. Jag hoppas på att hinna en del med gardiner och julpynt imorgon och på onsdag. Men imorgon ska jag träna MRL också.
Dessutom, MITT i allt, så måste vi snarast få tag på en ny bil!! Som jag skrev om här så gick vår kära lilla bil inte igenom besiktningen. Vi har kollat med två verkstäder nu och båda konstaterar att det förmodligen inte är värt att laga bilen. Inte med tanke på hur gammal den är och att kamaxeln ändå är dålig. Så nu har vi 2,5 vecka på oss att köpa ny bil innan vi får körförbud. Alltid är det nåt... Kan det aldrig bara få vara lite lugnt i livet? Måtte det ordna sig till det bästa... 

Julmys med vänner

Igårkväll efter allt borrande hemma var vi på lite julmys hos våra vänner Jenny & Tobbe!
Jenny hade gjort riktigt fint och bakat hela dagen lång!
Trevlig kväll!

Lördag

Idag har Simon borrat totalt 26 hål och satt upp gardinstänger i 7 fönster. Jag har varit nere i källaren och hämtat upp andra lådan med julsaker. Upptäckte att jag har 9 juldukar till som jag tydligen glömt bort... Men men, känner ändå inte att julduksköpen igår är onödiga för de passar så bra här. Sen har jag strukit lite dukar och julgardiner. Men flera av gardinena behöver läggas upp så dem kan jag inte hänga upp än. Eftersom jag inte äger någon symaskin ska jag passa på att låna mammas imorgon när vi ska dit och julbaka. Så borra och stryka och fixa är det enda vi har gjort nästan hela dagen. Tråkigt, men skönt att komma iordning. Ni ska få se bilder på julgardiner och de nya adventsljusstakarna när allt är klart.
 
På tal om blommor, kolla min pelargon. När jag skrev förra inlägget om den var den bara grön, men nu har den börjat blomma igen! Då vet jag att den trivs :)

Mossa och juldukar införskaffat

Idag efter jobbet svängde jag in på Maxi i Kungälv och köpte vitmossa. Så nu är hyacinterna dekorerade och klara!
Men oj vad snabbt de växer alltså! Slår ut alldeles för fort. Hoppas den lever ett tag till...
Även amaryllisen jag köpte på IKEA i tisdags fick lite mossa runt sig.
Nu vill jag bara gå ner i källaren och hämta upp den andra lådan med julsaker för jag tror jag har mer sånt där litet pynt till julblommor där. Lite futtigt med bara några svampar. Får se om jag hinner det imorgon. Imorgon är jag ledig och jag har lånat borrmaskinen så att vi kan borra upp gardinstängerna. Här skall kommas iordning!
Efter turen på Maxi gick jag in på Hemtex för jag insåg att jag hade en rabatt där som gick ut idag. Gissa om jag blev glad?! Hade två ställen här hemma dit jag behövde nya juldukar och jag hittade exakt vad jag behövde! En långsmal duk till en möbel nere i allrummet och en större duk till en runt bord uppe i vardagsrummet. Helt perfekt!
Nu ska jag steka pannkakor, sen åker vi till Bara Vara. Hoppas ni får en skön fredag!

Väggklockan

Klockan vi köpte i Ullared fick en fin plats nere i allrummet under trappan.
I veckan har jag även planterat två hyacinter jag fått av mamma, en av dem fick stå på byrån under trappan.
När jag var på ICA på Länsmanstorget i fredags såg jag att de sålde vitmossa. Jag vill dekorera hyacinterna med mossa men hellre gå ut och plocka den själv än att köpa den. Hade känts fånigt att köpa mossa nu när vi har skogen så nära. Men så igår slog det mig, marken är ju täckt av snö! Haha har inte ens tänkt på det. Hur ska jag hitta vitmossa ute i skogen när det är snö överallt? Jag tänker inte leta mig fram. Hade jag känt till från början vart mossan finns hade det varit en annan sak. Så det bådar inte bättre än att jag får gå och köpa mossa ändå.... Så kan det va.

Årets första julfest

Ikväll har vi varit på årets första julfest! Närmare bestämt Second Hands julfest på kvarnkullen i Kungälv.
Kanske inte riktigt en julfest för min åldersgrupp, men vi hade gjort en deal jag & Simon, Miriam & Johnny, Simon & Hanna att om vi alla tre par gick så skulle det bli roligare ;) Och det var allt trevligt att få vara med!
Andreas Wijk och Rickard Gunnargård uppträdde med några jullåtar (Rickard spelade på min och Simons vigsel för er som var där, så vet ni vem det är).
Underhållning från scen.
Pingstkyrkans Internationella Arbetsgrupp berättar om de insatser vi gjort i Bangladesh tack vare pengarna som samlas in via Second Hand.
 
Årets nästa julfest hägrar redan nästa vecka då det är Bara Varas julfest: BARA SITTA UPPE!
Missa inte det!
 

IKEA, glögg och julkalender

Idag åkte jag snabbt hem från jobbet och lagade middag. Sen åkte vi till IKEA.
På barnavdelningen hade de smällt upp en julmarknad, jättemysigt! Men nu var den stängd för dagen, vi kom inte dit förrän efter kl 19. Får åka dit någon annan dag och titta när vi har mer tid. Tur att IKEA har öppet till kl 20 så man hinner med något på vardagarna också.
Vi fick köpt oss gardinstänger till alla fönster så nu gäller det bara att borra upp dem också... Fick även tag på lite fler kuddar till nya soffan som ni ska få se någon dag.
Nu har jag precis druckit lite glögg medan jag kollat ikapp alla fyra avsnitt av årets julkalender. Äntigen! Nu ser jag fram emot morgondages avsnitt. Tycker julkalendern är helt okej.

Hemma på min gata i stan

Oj vad det snöat idag!
Och oj vilken lång dag det varit!
Jag kom hem strax efter kl 20 ikväll, Simon kom hem kl 21. Då hinner man inte med så mycket hemma... Vi ligger som sagt lite efter med adventstöket. Jag försöker just nu komma ikapp med siffer-ljuset.
Simon har satt upp ljusslingan på balkongen ikväll som vi köpte på Ullared igår.
Balkongen sitter utanför vårt sovrum. Jättemysigt med en ljusslinga utanför!
Har hunnit med att stryka några juldukar också men nu orkar jag inte mer... Dessutom insåg jag att jag behöver köpa två eller tre nya dukar. Förmodligen åker vi till IKEA imorgon, vi behöver ju införskaffa gardinstänger. Julkalendern har jag inte sett något avsnitt av än heller. Hade tänkt kolla ikapp på SVT-play ikväll men nu är jag för trött.
God natt!

Firar första advent med en tripp till Ullared

Idag har vi varit på Gekås Ullared jag, Simon, Johnny och Miriam!
Så roligt att äntligen ha möjlighet att åka dit! Har inte varit där sedan augusti 2008...!!
Man vet ju aldrig om det kommer vara mycket folk eller inte, men vi hoppades på att det inte skulle vara så mycket folk när det ändå var första advent idag. Och mycket riktigt, det var ingen kö alls! Varken in till varuhuset eller till kassorna. Underbart! 
Trots att det inte kändes som att det var så mycket folk där idag förstod man ändå hur mycket folk det faktiskt var när man såg alla kundvagnar stå parkerade på vägen upp till restaurangen.
En LEGO-modell av Ullared!
Vi var där ända till det stängde och fick tag på allt vi hade planerat att köpa. Lyckad handling!
Bingo-spelet är inte till oss om ni undrar utan till Bara Varas Uppesittarkväll 14 december :)
Vi fick bland annat tag på både adventljusstakar, julgardiner, kläder, kudde till soffan, ljusslinga till balkongen, mobilskal och ett knivställ (vilket visade sig innehålla 5 knivar, haha det behövde vi inte!) Jag köpte Loreens senaste skiva, en ny armbandsklocka, hårnålar och pennställ till skrivbordet mm mm.
Fick även köpt en jättefin tavelram med texten "Home" och en vit väggklocka.
Det enda jag inte är nöjd med nu är att jag inte hunnit komma iordning till första advent. Men jag får bara acceptera det. Har varken juldukar eller julgardiner framme. Vi har ganska nyss flyttat till en lägenhet med väldigt många fler fönster än den förra och helt enkelt inte hunnit köpa eller sätta upp gardinstänger. De sista adventsljusstakarna fick vi upp nu ikväll men det beror på att vi köpte dem idag på Ullared haha. Vi köpte även en stor stjärna idag som vi inte packat upp. Men jag vet inte, på något sätt kändes det viktigare med första advent förra året när vi firade vår första advent tillsammans i egen lägenhet. Då var jag jättenoga med att få allt klart till första advent. I år får det dröja lite. Först behöver vi införskaffa gardinstänger. Förhoppningsvis är vi iordning till tredje advent.

Soffan har anlänt!

Sent i fredags eftermiddag fick Simon ett sms om att vår soffa vi beställt fanns att hämta på Mio. Så roligt! När vi beställde den fick vi besked att den skulle komma lagom till jul så vi blev glatt överraskade att den var klar redan nu. Så igår efter att jag slutat jobbet lånade jag mammas bil och så åkte vi ner till Mio där vi möttes upp med Simons föräldrar i deras stora bil. Vi hämtade ut soffan och lyckades faktiskt knö in den i våra två bilar, trots att det är en ganska stor soffa; En hörnsoffa med divan. Men det var precis att det gick.
Soffan kom i tre delar så vi fällde alla säten och la två delar i stora bilen och en del i mammas bil. Hanna fick krypa in genom bagageluckan och fälla upp sin stol efter att hon krupit in för att kunna få plats.
Det var riktigt smidigt att montera den. Bara att klicka i delarna i varandra så var det klart!
Före:
 Efter:
 
 Vi är så otroligt nöjda! Så härligt med en ny, fräsch, stor och rymlig soffa! Dessutom är det en bäddsoffa med förvaring, så nu kan vi lätt ta emot gäster om någon behöver sova över.
Vi valde ett mörkt tyg, Nordica Black heter det. Tyckte att det passade bäst med en mörk soffa i vår lägenhet då vi har många mörka möbler till våra annars väldigt vita väggar (förutom den beige-bruna tapeten på ena väggen i vardagsrummet). Nu ska bara soffbordet bytas ut också så börjar vardagsrummet bli riktigt fint.
 
Efter soffmonteringen var vi tvungna att åka och veckohandla. Eftersom det var första dagen i december och börjar närma sig jul kunde jag inte låta bli att köpa pepparkakor och julmust (årets första!) Lördagskvällen avslutades således med mackor, julmust, pepparkakor, glögg och godis framför några avsnitt Vänner.

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0