Grattis syster!

Idag fyller min syster yster Ellinor 24 år!
G R A T T I S!!!

Ullared

I måndags var jag och Elias med Elias farmor och fastrar på Gekås, Ullared! Elias allra första besök! Vi var där ca 10.15-20.00 och det gick jättebra med Elias! Han sov och åt om vartannat och när han tyckte det blev långtråkigt i vagnen hade han ju flera famnar att få vara i ;) Jag måste faktiskt få säga att Elias är smidig att ha med sig, inte bara för att jag är hans mamma hehe. Han är så tålmodig och duktig. Men han är också ett riktigt busfrö! Kolla bilden när han satt i kundvagnen haha! 
Köpte bland annat bodyn med Laban Elias har på sig på bilderna nedan samt Jabadabado förvaringsaskar till Elias rum!
I övrigt var det framför allt kläder till Simon som stod överst på listan. Sen fick även jag mig några toppar och Elias fick några tröjor och mjukisbyxor, haklapp, matstolsdyna mm mm!

Besök från Italien

 
Helgen som gick var riktigt härlig! I fredags var jag och Elias hemma på dagen. Elias fick smaka torskpurén och fisksåsen och han gillade dem :) Sen blev det ett bad innan vi åkte på BARA VARA på kvällen!
I lördags var vi väldigt trötta och sega. Förutom veckohandling var dagens aktivitet kalas för Lotten. Jätteroligt att träffa både henne och Therese mfl som det var jättelängesen jag såg! Elias var dock väldigt trött och somnade direkt på spårvagnen hem.
 
I söndags var vi först på gudstjänsten på förmiddagen, sedan åkte vi direkt ut till Marstrand. På eftermiddagen var det möte där med pastorn och hans familj som vi besökte när vi var i Livorno i Italien förra våren. Jätteroligt att träffa dem igen!! Så det blev en hel del bus med barnen och härliga återseenden. Sonen i familjen var så barnkär och det var så gulligt att se! Han kunde inte ett ord engelska och jag har i princip glömt all italienska jag en gång kunnat (läste italienska i 3 år på gymnasiet) så vi kunde inte prata med varandra alls, men med hjälp av kroppsspråk kommer man långt :) Åh ja det var verkligen en glädjefylld stund vi fick tillsammans!
(Hade tyvärr inte med mig systemkameran så jag har bara mobilbilder att bjuda på)

Halvårskontroll och mer matprat

Denna vecka har vi ganska lugna dagar jag och Elias. I måndags var vi inne i stan en sväng och träffade Alexandra och köpte lite födelsedagspresenter inför kommande kalas. Hade långjeans och converse för första gången denna sommar. Det har verkligen blivit svalare ute nu. Det har gått från stekhet sommar till höst bara så där. Nu kan man ta på Elias långärmad body och byxor igen och i tisdags fick han till och med ha en jacka. Då var det riktigt regnigt och ruskigt tråkigt väder!
I tisdags var vi på BVC för halvårskontroll. Allt såg bra ut. Man får ju som vanligt inte veta vad läkaren egentligen kollar på om man inte frågar, men han sa inget negativt i alla fall ;) De verkar ha väldigt svårt att informera de där barnläkarna! Elias vägde nu 8850 g, var 70,5 cm lång och hade ett huvudomfång på 43 cm. Han hade med andra ord gått upp ca 700 g och ökat 2 cm på längden sedan vi var där vid 5 månader. Läkaren undrade om Elias kan förflytta saker mellan händerna och om han kollar efter något när det trillar ner mot marken. Jo då det kan han och kolla mot marken gör han definitivt. Han kan sitta där i barnstolen och släppa ned saker på golvet och titta efter dem och hoppas på att vi ska plocka upp dem åt honom hela tiden. Så kan man hålla på i timmar om man har tid haha :P Elias kan sitta helt själv nu också.
Här är lite blandade bilder och minspel från igår morse i soffan:
Efter halvårskontrollen åkte vi hem till Elias farmor och fastrar och hängde där hela dagen. Jag fick både lunch, hallonpaj, kaffe och middag! Riktigt gott! På kvällen var jag på höstens första församlingsledningsmöte och då fick Elias vara kvar hos farmor och farfar. Kändes nytt och annorlunda för mig att befinna mig i ett mer formellt sammanhang där det inte pratades sömn, mat och blöjor haha! ;)

Igår var vi hemma hela dagen. Jag tvättade, dammsög och grejade lite. Håller på att fylla i boken om Elias så fort jag får en stund över. Har plötsligt insett att det finns massor jag kan fylla i nu som jag inte tänkt på, t.ex. om hur Elias var vid 6 månader (det är ju NU!!) och om vad han gillar för mat. Elias åt ett rivet päron och en mosad kiwi igår för första gången. Hittills är all frukt populär och han mumsar i sig allt på en gång. I tisdags fick han mango vilket han också gillade. Jag gjorde majspuré igår vilket han fick idag tillsammans med kycklingpurén jag gjort med morötter och rotselleri, det tyckte han också var gott! Vet inte om han bara har en "bra matdag" idag men han åt upp allt det + potatispurén, palsternackapurén och till efterrätt åt han ett helt rivet äpple.
Jag ska göra torskpuré med fisksås ikväll, ska bli spännande att se om det går ner lika bra. Hittills kan jag konstatera att han gillar hemmagjord mat bättre än köpt burkmat. Grönsakspurén med kyckling på burk och rödspättapurén på burk var inte alls lika roliga. Hoppas dock vi hittar någon smak han gillar för ibland är det ju väldigt smidigt att kunna köpa med sig en färdig burk också. Vi kanske bara får ge det lite mer tid helt enkelt.
Nu har vi Elias mormor på besök och hon har precis varit ute med Elias så nu sover han gott i vagnen! Imorgon har vi INGENTING på schemat :O Får se vad vi hittar på då!

Släktträff

I lördags var vi på släktträff på Brattön. Simons farmor har tre syskon så hon och hennes syskon med barn, barnbarn, och nu mera barnbarnsbarn (Elias) träffas var fjärde år. Detta år var vi 48 personer och då var det ändå ganska många som inte kunde vara med.
 
Dagen började med sol så vi åt och umgicks utomhus. Det var poängpromenad, bad och lek. Men det blåste mycket och frampå eftermiddagen blev det svalare och det kom till och med lite regn så till middagen och efterrätten knödde vi ihop oss inomhus. Det blev trångt och mysigt! ;)
Elias fick halvårspresent!
Elias var riktigt go och glad!
 
Igår var vi bara hemma och tog det lugnt. Elias vaknade 06.20, Simon gick upp med honom då så jag fick sova vidare. Sedan hade vi lite besök av min morbror med fru från småland och Simon var iväg och veckohandlade. Till middag åt vi kycklingpaj och jag gjorde kycklingpuré med morot och rotselleri till Elias som jag frös in. Ett sådant där recept i boken om barnmat från bvc. Får se vad han tycker om det ;) Han fick smaka på rivet äpple i går och det tyckte han var gott! Han har tidigare fått äpplegröt och det tyckte han inte om, men då vet vi att det i alla fall inte verkar vara smaken av äpple han inte gillar utan något annat. Kanske konsistensen? Havregrynsgröten går ner lättare än äpplegröten i alla fall!  

Barnfria

I torsdags var vi barnfria för första gången tillsammans! Simon var ledig så vi passade på att fira vår bröllopsdag då, även om det var dagen efter. Elias var hos sin mormor och morfar. Vi lämnade honom vid 13.30 och hämtade honom vid 20.30. Det var första gången han var utan oss så länge. Hur länge vi kan lämna honom beror ju helt på hur det går med maten. Allt hade gått jättebra i alla fall, men det var en väldigt annorlunda känsla för oss att kunna åka spårvagn utan barnvagn, att kunna gå vart man ville, ja helt enkelt kunna göra saker helt obehindrat.
 
Simon och jag gick på bio och såg Maleficent. Första gången vi var på bio sedan december! Filmen var jättebra! Jag hade inga särskilda förväntningar men den var verkligen bättre än jag kunnat tro. Väldigt vackra vyer och söta händelser. Biosalongen var full av föräldrar med sina barn. Det märks att man blivit förälder, jag ser barn på ett helt annat sätt. Kan sätta mig in i situationer. När vi gick på gatan såg vi barnvagnar, småbarn och gravidmagar "överallt". Ögat ser väl vad hjärnan är full av ;)
 
Vi fick i alla fall en super mysig dag och efter bion gick vi till Bryggeriet på Avenyn och åt ryggbiff med potatisgratäng (eller jag kan ju inte äta det, jag fick klyftpotatis). Gott!
 
I fredags bakade jag en långpannekaka med hallon och sedan var jag och Elias på första föräldraträffen efter sommaren på BVC. Roligt att se hur alla bebisar växt! Det går så fort nu. Någon kunde sitta helt själv, en annan hade fått två tänder. Vi fick diskutera sömn och mat, känns som att de två områdena nästan alltid är huvudsamtalsämnet nu för tiden... Men det är alltid givande och intressant att diskutera med andra föräldrar som är i samma situation.

Elias 6 månader

Elias lyckades pricka in att födas så att han blir ett halvår just på vår bröllopsdag! ;) Ja tänk idag blir han 6 månader! Lika lång tid till så är han 1 år gammal. Går inte att greppa.
Så här ser han ut nu, ett halvår gammal:
Nu har vi inte varit på BVC sedan 8 juli så jag har tyvärr ingen uppdatering vad gäller vikt och längd. Vi ska dit på tisdag, ska bli riktigt spännande att se vad han väger då! Fick ju i alla fall en vikt när vi var hos läkaren 30 juli, då vägde han 8,6 kg.
 
Denna månad tror jag inte han lärt sig något nytt. Eller jo alltså han lär sig ju massa små saker hela tiden och jag ser hur han blir mer och mer medveten och hans koordination blir bättre, men han har inte lärt sig krypa eller något annat sådant där "stort". Han kan sitta själv men man får bulla upp med lite kuddar omkring för plötsligt kan han bara välta och dimpa i backen. Han rullar över till mage hela tiden nu när man lägger ned honom och han förflyttar sig genom att åla eller rulla, men han har inte fattat grejen med att dra upp knäna och lyfta upp armarna samtidigt för att krypa så ibland blir han frustrerad när han inte kommer iväg ;)
 
Hans nattsömn blev sämre ett tag så jag behövde amma 1-2 gånger varje natt. Tänkte att nu var vår lyx över. Men förmodligen berodde det på värmen för nu när det blivit svalare ute sover han hela natten igen. Nu de senaste nätterna har han sovit 21.30-08.30 i ett sträck! Det får gärna fortsätta så ;) Men vi funderar på att försöka få honom att somna ännu tidigare på kvällen. Det märks att han blivit äldre för nu är han mer känslig för om vi är iväg på kvällen. Han somnar inte alls lika lätt inför natten om vi kommer hem för sent. Sämst är om han sover i bilen hem och sen vaknar (vilket han i princip alltid gör). Då tar det ett tag innan han somnar igen. Så nu kanske jag inte kan flänga runt och åka lika mycket som jag hittills kunnat. Jag behöver i alla fall tänka på att vara hemma i tid på kvällen. I övrigt är det lätt att få honom att somna inför natten. Vi ger honom välling och sen somnar han. På dagen sover han oftast ett längre pass vid kl 10-12 någon gång. Sen kan han sova 45-60 min till runt kl 15 och sen en stund till senare vid kl 17-18, men jag har märkt att allt är så otroligt beroende på om vi är hemma eller ej. Så kan en dag se ut om vi är hemma, då kan han sova längre också (och givetvis mindre också beroende på vad han har för dag). Men om vi är iväg och inte befinner oss på samma plats under en och samma dag blir genast rytmen rubbad. Inte så det stör egentligen, men hans sovrytm blir inte lika tydlig.
 
Nu när Elias är ett halvår ska jag försöka ge mer och mer "vanlig" mat. På morgonen ammar jag och sen får han oftast gröt med mosad banan någon gång på förmiddagen. Nu har jag ökat upp så jag ger en hel barnportion och han äter upp en hel banan. Sen varierar det mycket men han får någon typ av puré (potatis, palsternacka, morot, bär osv) och på kvällen får han välling. Idag fick han smaka på "burkmat" för första gången (kalops). Sen finns flera bra recept för att introducera kyckling, kött, fisk, ägg mm i en bok om barnmat som jag ska försöka testa. Nu "får" jag börja byta ut mål om jag vill eftersom det rekommenderas att man helammar tills barnet är ett halvår. Så min tanke är att börja introducera mer och mer. Jag gillar att amma och har som tur är inte haft några problem med det, men jag tänker att någon gång ska jag ju sluta och jag tror det bara gör honom gott om han får lära sig att äta för det är ju den maten han ska äta resten av livet ;) Sen blir det ju lättare om någon annan ska passa honom eller när jag börjar jobba igen. Däremot blir det lite krångligare när vi ska iväg nu, när man ammar är det ju inget extra man behöver tänka på att ta med sig ;)
 
Annars rullar allt på som vanligt. Elias är en liten glad och busig unge. Han älskar att vara med och se vad som händer. Jag har givetvis inte så mycket att jämföra med men jag tror han är ganska smidig att ha och göra med. Han vill bli underhållen nästan hela tiden, helst skulle jag väl sitta och leka med honom hela dagarna, det skulle han älska! Men det är ju lite annat som behöver göras också ;) Så här är det förmodligen för alla mammor som är hemma i början men jag och Elias har blivit som ett radarpar. Vi flänger hit och dit och hittar på mycket roliga saker hela tiden. Det är roligare att vara med familj och vänner än att bara gå hemma och tråka ;) Men en vilodag då och då är också bra. Snart är hösten här och alla är tillbaka i skola och jobb så då kan vi inte umgås med alla lika mycket som vi gjort nu. Det är en spännande tid att se sin bebis växa och utvecklas och bli mer lik en liten pojke och mindre lik en bebis. Det är så stort att hela hans liv hänger på mig och Simon, att hans snart 9 kilo kommer näst intill bara från mig! Stort, fantastiskt och häpnadsväckande! Han är det bästa som hänt oss! 

3 års bröllopsdag

Idag firar vi 3 år som gifta! Läderbröllop. 3 år sedan vi hade en fantastisk bröllopsdag på vackra Marstrand!
 
Simon är ledig imorgon så vi skall fira mer då, men ikväll har vi alla fall ätit en god middag och lite kladdkaka till efterrätt. Tänk att hinna slänga ihop en kladdkaka kan vara en bedrift som småbarnsförälder! ;) Jag har i alla fall varit hyfsat effektiv idag och Elias har haft en ganska bra dag för jag har hunnit tvätta, städa lite, fota Elias, lagat köttgryta, bakat kladdkakan och så allt det vanliga med att mata, söva, byta blöjor, hinna klä på sig och äta lite själv, ja ni vet... ;) När Simon kom hem från jobbet vid kl 19 hade han köpt 3 röda rosor och mjölkfri choklad med smak av chili och jordgubb! Jättegoda!

Myshelg och inköp

Vi har haft en väldigt mysig och lagom intensiv helg. I fredags städade jag lite och sen gick jag och Elias promenad med Emma och lille söte Trolle! I lördags hängde jag och Elias hos Josef & Madde medan Simon jobbade. Kvällen spenderades hos Elias farmor och farfar med middag och settlers!
 
Igår var vi iväg hela dagen! Nåja inte riktigt hela, men i drygt 7 timmar gick vi runt i 8 olika butiker. Vi var på Backaplan (där det var bakluckeloppis), Bäckebol och i Kungälv. Det blev en lång dag men vi hade en tålmodig son och vi fick en del uträttat! Vi fick köpt färg till vårt soffbord som vi tänkt måla om, vi veckohandlade och så kunde jag inte låta bli att köpa lite kläder till Elias inför hösten när de hade ta 3 betala för 2 på KappAhl.
 
Sist men inte minst fick jag äntligen köpt mig en ny mobiltelefon! Fick mig en riktigt bra deal. Jag har Telenor som operatör och jag hade till och med ringt till dem för att kolla om jag kunde köpa telefonen via dem till ett bra pris, men de hade inte ens fått in telefonen än (den har precis släppts). Efter att varit på Siba, Elgiganten och Phonehouse där alla konstaterat att det bästa för mig vore att byta abonnemang (för man får det oftast billigare vid nytäcknande) hade jag nästan börjat ge upp att få ha kvar Telenor (jag är väldigt nöjd med Telenor i övrigt). Men så gick vi in på Mediamarkt också och där stod en kille från Telenor! Fick vänta i 45 min på att komma fram till honom för kunderna framför oss tog sådan tid, men det var värd väntan som tur var. Han gav mig billigaste priset hittills vilket resulterade i att jag bara får betala 100 kr extra på mitt abonnemang. Vi la det på 24 månader vilket innebär att jag totalt betalar 2400 kr för telefonen. Det är nästan halva priset mot vad den egentligen kostar! Mediamarkt tog 4300 kr för den visade det sig men det verkade han inte koll på så han gjorde nog egentligen ett litet misstag, tur för mig! ;) Jag har ofta tur när det gäller köp av mobiler. Det var likadant när jag köpte den mobilen jag har idag. Fråga mig inte hur det gick till, men jag betalade inte en krona för den mobilen!
Idag har jag och Elias varit hemma hela dagen. Elias har haft en riktig "sovaredag". Förutom att han sov 21.30-08.30 utan avbrott i natt, sov han 1,5 h i sträck på förmiddagen och sedan ytterligare 45 min på eftermiddagen för att till sist däcka i babysittern medan jag lagade middag och sov 30 min till. När han sovit har jag fått en del gjort, som att t.ex. plantera om blommor och göra morotspuré. Men under hans vakna tid idag har han nästan bara varit gnällig. Han har en tand på väg upp så det kan nog bero på det. Nu ska jag försöka hinna få igång min nya telefon. Imorgon blir det utomshusträning på Marstrand! Hej hopp! 

Mera Marstrand

Igår hade jag och Elias ytterligare en härlig dag på Marstrand tillsammans med Ellinor, William och Lisa! Vi åt lunch, fikade, badade och gick promenad till vackra utsiktsplatser!

Elias rum

Elias rum börjar mer och mer ta form. Nu fattas bara matta, taklampa, gardin och lite andra detaljer! Sen såklart kommer rummet förändras i takt med att han växer. Efter hand kommer vi behöva mer förvaring för leksaker och mer praktisk yta att leka på. Men det tar vi då ;)
 
Här är sådant jag skulle vilja köpa till Elias rum:
 
    
 

Promenad på Marstrand

Igår gick jag barnvagnspromenad med Miriam och Lena på Marstrand! Skönt väder i vacker miljö! Tre nyblivna mammor som umgås -ja det blir inte så mycket annat än barnprat då såklart ;) Härligt!
Tyvärr kunde jag inte vara med på utomhusträningen igår för jag har lite ont i halsen. Ville inte riskera att bli sämre.
Elias och Lewi blir mer och mer intresserade av varandra! Det är så roligt att se dem ihop!

Ännu en härlig sommar-vecka!

Idag är det måndag och en ny vecka ligger framför. Förra veckan var åter igen en sådan där härlig vecka med flera Settlers-omgångar, utomhusträning på Marstrand, läkarbesök, bad på Rörtången och mys med min gosiga son. Det blev middag, fika och promenad med vänner. Veckan avslutades med en helg på Brattön (även om Simon åkte in och jobbade 10-15 i lördags). Sist men inte minst var vi bjudna på barndop i Mölnlycke igår för sötaste lilla T med härliga vänner och ett fantastiskt dessertbord! Vilken vecka!! :D
Elias första besök i svenska kyrkan ;)
 

LISEBERG

Förra helgen hade vi en riktigt rolig dag med ett gött gäng på Liseberg! Elias första besök! Jag tyckte det var extra kul i år då jag äntligen fick åka allting igen! Lisebergs senaste tillskott Helix var grymt rolig och härlig! Fick även åkt Atmosfear för första gången och jo jag håller nog med de som menar att även om denna är högre känns Höjdskräcken läskigare att åka. 
 
Vi hade riktigt tur med både vädret och antalet besökare. Det var sol och varmt nästan hela dagen men inte fööör varmt och vid något tillfälle kom det till och med lite regn. Det längsta vi stod i kö var i ca 40 min, trots att det var en dag i juli. Men det var söndag och den klassades som en "grön dag". Det hände ofta att vi lyckade ställa oss i en kort kö och när vi tittade bakåt någon minut senare var kön betydligt längre! Sådant flyt! Tror vi var lika nöjda med dagen allihop när vi efter 11 timmar i parken styrde kosan hemåt :)
Tack sköna ni för en go dag! Och tack för bilderna jag fått skickade till mig!
Vill också passa på att tacka Emma & Tobbe för biljetterna vi fick, guld värt! :D 

Fler bebismöten

Förra helgen fortsatte bebismyset bland 2014 års babyboom då vi fick träffa lilla A ca 1 månad gammal! Så liten och söt!

Sittdel

I fredags använde vi sittdelen på barnvagnen för första gången! Ångest för mig, lycka för Elias! När man byter till sittdel blir det väldigt tydligt hur stor ens lilla bebis blivit hehe ;) Elias älskar den i alla fall! Det blev en riktig hit för honom att få komma upp och se mer av omvärlden. Det går lika bra att sova i den, som att sitta framåtlutad och koncentrerat studera allt runtomkring.

Sommarvärmen fortsätter

Förra veckan fortsatte den otroliga sommarvärmen och vi spenderade fyra dagar på Brattön. Underbart att få åka båt med en fantastisk solnedgång och ta ett kvällsdopp i mörkret. Vi sov där bara natten mellan tisdag och onsdag då Simon började sent på onsdagen. Under tiden lyckades vi även klämma in en Settlers-kväll/natt, besök på IKEA, auktion, besök av Linda samt utomhusträning på Marstrand. Härliga dagar!
 
Det är Marstrands Havshotell som anordnar gratis utomhusträning på tisdagar i sommar. Underbart att träna i en sådan vacker miljö! Medan jag tränade fick Elias vara hos sin mormor och morfar. Det var första gången som jag var iväg utan Elias! Konstig känsla. Det var samma sak nu i tisdags. Känns väldigt annorlunda att vara iväg utan Elias, vi är som ett radarpar han och jag. Vi gör allt ihop. Det blir ju liksom så när man är föräldraledig. Men samtidigt är det skönt att komma bort också och bara tänka på sig själv för en stund. 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0