På tal om Mumin...

På tal om Mumin. Jag åt upp min sista Mumin-pepparkaka häromdagen. Har fortfarande flera pepparkakor kvar sedan jul...

Tråkigaste idag

Idag har det varit en ganska tråkig dag. Morgonen blev inte lika bra som igår. Känns som om hela dagen började fel. Jag blev klarvaken när Simon gick upp vid kl 6 och kände då att jag behövde gå upp och äta. Sen somnade jag inte om förrän vid halv 8 och sov till och från till kl 10. Inge bra, då känns det som om "hela dagen har gått". Igår var det så bra för då sov jag till kl 8 och när klockan var 10 hade jag redan ätit frukost, kommit igång och gjort lite roliga grejer. Idag var jag tvungen att gå till posten på ICA. Så mitt mission var att äta frukost, kolla ett mail och sedan gå. Tror ni inte att klockan hann bli 14 innan jag kom iväg? Då hade jag inte ens ätit lunch än.
 
Så det tråkigaste idag var att behöva lämna mina sköna borg (aka lägenheten). Det är så gött att bara gå här inne och strosa. Lat är nog rätta ordet ;) Nä fy jag kände inte alls för att ge mig ut i snön. Men jag var så illa tvungen. Behövde gå till posten för att skicka tillbaka ett paket till kaffekompaniet innehållande en glasbehållare till min kaffepress. Jag råkade ju ta sönder min i lördags så Simon beställde en ny på nätet men vi tog typiskt nog fel storlek på glaset, den var alldeles för liten. Hade större kanna än vi trodde. Sen behövde jag handla lite på ICA också när jag ändå var ute. Köpte mig en Sport som belöning (för vad?) att äta på vägen hem...
Det jobbiga är att det är uppförsbacke hela vägen till ICA. Men det innebär ju också att det är nedförsbacke hela vägen hem ;) Det var hur som helst ansträngande för magen. Efter min lilla promenad har magen varit väldigt spänd och stram och Mini-Ceder är igång och rör sig för fullt där inne, i den mån h*n nu kan röra sig. När jag kom hem åt jag lunch och tittade på underbaraste filmen Safe Haven. Sen kom Simon hem. Vi lagade middag och nu har han åkt igen. Han är på BARA VARA ikväll men jag stannade hemma. Tråkigt, men jag orkar inte. Har för ont i magen ikväll. Det strålar även ut i ryggen.
     Jag grejar med foton istället. Har bytt ut och lagt till de foton som visas i min digitala fotoram här hemma. Som den samlande fotofantast jag är skapade jag även en ny mapp på datorn och plockade ihop alla möjliga härliga gruppbilder. Det är sådant jag gillar, att gruppera och strukturera foton och titta på dem och bara minnas och njuta. Åh vad många härliga foton jag har! :D   

Saker man kanske inte borde göra som gravid

Det kan ju vara lite lurigt så där i början när man inte vet säkert om man är gravid eller inte. Jag misstänkte ju i maj och början av juni att jag var gravid men visste inte säkert förrän jag fick det bekräftat. Man kör ju på med sitt liv som vanligt, annat kan man inte göra. En del kanske fortsätter festa och dricka alkohol som tidigare. Nu är ju inte jag någon festprisse så för mig var inte just det något problem.
     Däremot fick jag mig ett gott skratt igår när jag gick igenom lite foton och insåg att jag på bilderna nedan faktiskt hade Mini-Ceder i magen redan då.
Kanske inte en jättebra idé att dra på sig en sumodräkt och utsätta magen för knuffar och slag och någon som kliver på en!? ;) Kanske inte heller det bästa att göra ett hopp uppe på Bohusläns högsta topp?
Nåväl, nu verkar ju inte Mini-Ceder ha tagit någon skada av det som tur är så det är nog inte fara! :) Men man kan ju tänka efter lite kanske... 

Instagram

 
Idag har jag gjort något "revolutionerande". Jag har skaffat Instagram.
Jag som "aldrigskulle göra det bara för att jag inte orkar med ännu en social media. En sak till att hålla koll på som tar min tid. Men... jag föll.
Mitt syfte just nu är att jag aldrig ska lägga upp något på Instagram dock, jag skaffade det bara för att kunna följa mina vänner som inte har Facebook och de som lägger upp mer på Instagram än på Facebook. Inser att jag missat en hel del och det går ju inte för sig ;p
Så förvänta er inget roligt från min sida. Men man vet ju aldrig. Jag som inte ens skulle skaffa Instagram kanske blir världens Instagram-freak...!
 

Från balkongen

Det snöar rejält idag. Ovan ser ni lite bilder tagna från vår balkong för bara några minuter sedan. Utebelysningen hänger kvar. Den känns mer förknippad med vinter än med jul så det är okej. En mysfaktor som lyser upp i mörkret på kvällen. Fascineras över hur blommorna på balkongen fortfarande kan leva trots att vi ger dem noll kärlek och vattnar cirka en gång varannan månad... Minns ni att jag i höstas skrev att de äntligen skulle bygga "miljöhus" här utanför där vi skall få slänga våra sopor? På bilden längst ner till höger ovan ser ni hur långt de redan kommit på ett av husen. Kul! Just det huset blir nog klart långt innan sommaren skulle jag tro, då hela projektet skulle vara klart.   
 
Måste bara få fortsätta berätta hur skönt det är att vara hemma. Ingen stress och ingen press. Inga tider att passa. Men tiden går och dagen övergår snabbt i eftermiddag utan ansträngning. Jag har fått in en bättre rytm. Somnade tidigare igår (innan kl 23) och har sovit helt okej i natt (förutom väldig smärta i ljumskarna när jag skall vända mig) vilket resulterade i att jag vaknade av mig själv och kände mig utvilad strax efter kl 8!
     Jag bara lullar runt här och gör sådant jag känner för. Sådant jag inte gör annars. Har kollat på "Mia på Grötö" för första gången bara för att jag hade tid. Gillar egentligen Mia Skäringer men har aldrig prioriterat det programmet eftersom att jag tja... inte har ansett mig hinna lägga tid på det helt enkelt. Det är likadant med "Solsidan" som jag egentligen gillar men det finns mycket annat att prioritera. Kanske kan hinna börja kolla på den serien nu? 
     Har kollat på "Familjen Annorlunda" på tv4play eftersom jag missade i måndags kväll. Har läst nästan alla bloggar jag följer (följer 13 st). Rensat i min gmail. Kollat upp min betalningsplan från CSN. Loggat in på försäkringskassan. Ringt IKEA och fått veta att den där förvaringsmöbeln vi ville köpa till badrummet äntligen finns i lager. Lutat mig tillbaka och klappat magen. Kollat på första avsnittet i sista säsongen av That '70s show. Om jag kollar ofta nu hinner jag kanske kolla klart på hela den serien innan bebisen kommer så har jag också "det gjort" innan jag bara vill koncentrera mig på vår bebis. Så kanske jag, om jag vill, orkar och hinner, kan börja kolla på Solsidan medan jag sitter med en bebis i famnen och ammar i soffan ;) Kanske. 

About Time

I lördags tittade jag och Simon på About Time från 2013 med en av mina favorit-skådespelare Rachel McAdams (The Vow, Sherlock Homes, Morning Glory, Tidsresenärens hustru, The Notebook mfl mfl) och Domhnall Gleeson (spelar en av de äldre Weasley-bröderna i Harry Potter) i huvudrollerna.
I rollerna fanns också Bill Nighy (spelar bl.a. i Harry Potter, Love Actually, The Boat that Rocked och han spelar även Davy Jones i Pirates of the Caribbean). 
About Time är en helt fantastisk film som jag verkligen kan rekommendera! Den var mysigt romantisk men också oväntat humoristisk. Jag satt som på nålar under hela filmen för jag trodde hela tiden att något hemskt skulle hända, precis som i "Tidsresenärens hustru" där den manliga huvudkaraktären kan resa i tiden precis som i denna film. Den var jättebra verkligen! Se den!

Svindlande insikt

Lite mobilbilder från igår och idag.
 
Har varit hos barnmorskan idag kl 09. Längesedan jag behövde gå upp så "tidigt"... Har sovit lite bättre i natt i alla fall. Var bara uppe någon gång vid halv 4 och sedan lyckades jag somna om trots att jag egentligen var jättehungrig men jag orkade bara inte gå upp och äta! Första gången jag körde bil idag sedan i torsdags, det gick bra. Men det är allt bekvämare att åka bredvid.
     Allt såg bra ut hos barnmorskan. Jag har nu gått upp 10 kg sedan inskrivningen. Mitt fundusmått hade inte ändrat sig sedan förra veckan, jag antar att magen börjat sjunka nu. Mitt blodtryck var bra och Mini-Ceders hjärta slog 140 slag per minut. Fick en ny tid på onsdag och vi sa "vi får väl se om vi ses". Men jag tror nog det. Ska i alla fall ställa in mig på att jag inte fått någon bebis tills dess, även om det hade varit trevligt!
     OJ vilken aha-upplevelse jag just fick! Nu har jag inget mer inplanerat som kräver att jag ska köra bil själv (förutom besöket hos barnmorskan nästa vecka). Efter helgens Scandinavian Cake Show har jag INGET planerat (bortsett från barnmorskebesöket då). Men ni förstår säkert vart jag vill komma. Hur ofta har man inget planerat?! Min almenacka är totalt tom framöver! Inget jobb. Inget inplanerat med någon vän. Känns svindlande, konstigt och skönt på samma gång. Bebis nu får du komma när du vill! Troligtvis blir det inte innan kvällen men det gör inget för ikväll ska jag och Simon iväg och göra något vi aldrig gjort förut! Ni lär nog få se längre fram ;)

Vecka 39

Innan jag beskriver vecka 39 vill jag bara passa på att säga hej och välkommen till mina nya läsare! Igår hade jag över 100 nya läsare -blev nästan lite chockad! Undrar hur ni hittade mig och varför det var så många nya just igår? Om ni vill och orkar får ni jättegärna lämna en liten kommentar om hur ni hittade mig :) Kanske är det bara en bugg i systemet. Hundra nya känns ju lite väl otroligt ;) Men om det är på riktigt vill jag säga välkommen hit i alla fall! Kul att just du kikat in. Välkommen att hänga med genom min vardag och i det spännande som ligger framför!
 
Låt mig presentera dagens trötta blivande mamma (inte mycket till sömn i natt...)
Idag går jag in i v. 39 (38+0).
95,4 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 10 och i trimester 3.
Jag har 13 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 48-50 cm. Det väger ca 3,2 kg i början av veckan och ca 3,37 kg vid veckans slut. Trots att det är trångt i magen fortsätter barnet att öka i vikt med ca 28 gr per dag. Det har mindre utrymme nu vilket medför att barnets rörelser ändrar karaktär, dock ej frekvens. Man ska känna liv i magen varje dag. Barnets fostervätska förnyas var tredje timme. Navelsträngen är ungefär lika lång som barnet. Barnets förberedelse inför förlossningen är fascinerande. Lungorna utvecklas kraftigt. Hjärtat och levern laddar upp med näring som barnet kan använda vid ev. syrebrist under förlossningen. Det hjälper även barnet att klara sig utan näring de första levnadsdygnen innan mammans mjölkproduktion kommit igång ordentligt. Barnet laddar också upp med fett så att h*n kan klara sig i "kylan" utanför den varma livmodern.
 
Jag: Läste i min gravid-app att det är vanligt att sömnen kan bli störd. Ja det har jag ju märkt. Vet aldrig hur natten kommer bli, om jag kommer få sova eller ej och jag vet inte vad det beror på heller. Det är väl bara så det är. Läste också att livmoderhalsen mognar inför förlossningen. Man kan känna sig tung och trött och ha kraftiga förvärkar. Jo jag tackar ja. Det hugger och trycker. Barnets huvud trycker nedåt mitt bäcken så att det sticker till. Imorgon ska jag till barnmorskan. Ska bli kul!
     Jag ser fram emot förlossningen med skräckblandad förtjusning. Mellan mig och vårt barn står "bara" en stor smärta. Visst kommer det bli hemskt och göra fruktansvärt ont, men jag försöker hålla mig lugn och tänka på det som en grym erfarenhet att få vara med om. Jag vill tänka att smärtan inte är farlig, den är inte förgäves. Jag vill se den som en positiv kraft som kommer ge oss vårt barn.
     Nu har jag varit hemma från jobbet i 1 vecka och en dag och fokus för mig har mest varit att "bli klar" med allt. Packa förlossningsväskan. Skriva klart. Ta ut babyskyddets bas till bilen. Sätta in papper i pärmar. Bädda i vaggan. Städa. Handla. Ja förbereda så mycket som går helt enkelt. Idag har Simon kollat upp barnförsäkring. Men vi har också träffat vänner. Spelkvällar, filmkväll, fika, BARA VARA, bebismys. Idag har jag haft Alexandra här på fika och nu ska vi på middag till Haglunds. Jag har kommit in i något tänk "det kanske är sista gången jag gör det här". Inte för att livet tar slut när man får barn, men jag tror nog vissa saker kommer dröja. Kanske sista gången jag träffar vissa människor nu innan bebisen kommer. Kanske sista gången vi städade igår innan bebisen kommer. Kanske sista gången vi fotade magen idag innan den försvinner. Man vet ju aldrig.
     Men nu framöver vill jag fokusera på att vila. Jag fortsätter tyvärr som alltid att prioritera det sist. "Bli klar" med allt först. Vila sen. Lite vila har jag ju gjort, om inte annat för att jag tvingats till det när orken försvunnit. Inser kroppens begränsning när jag måste sätta mig ner för att hämta andan med jämna mellanrum. Nu när jag känner mig klar med det mesta vill jag vila i min säng, läsa mina böcker, mysa i soffan framför en bra film och bara längta efter Mini-Ceder. Ska bli så spännande att få se vem som rör sig där inne. Hoppas du inte dröjer allt för länge lille vän! 

Sömnlös i Göteborg

Sömnlös i Seattle är en mysig film. Men jag är sömnlös i Göteborg. I natt är ingen bra natt. Jag har vaknat och somnat om vartannat hela tiden. Nu är kl strax efter 06 och jag har gått upp för att äta. Har varit vaken sedan 05 nu. Ville inte behöva gå upp men hungern tog över. Utanför är det mörkt men snön lyser vit på fur och gran. Snön lyser vit på taken och endast jag är vaken. Nä föresten, nu hörde jag att Simon gick upp också. Dags för honom att gå till jobbet.
Försöker förstå varför jag vaknar så mycket vissa nätter. Andra nätter sover jag rakt igenom. Det är så olika. Tror inte det har att göra med när jag går o lägger mig för jag kommer sällan i säng före midnatt nu för tiden. Det är inte bebisen som väcker mig varje gång heller. Ibland vaknar jag av att den rör sig så mycket men ibland är jag vaken och den är helt lugn. A mystery it is...
 
Nu funderar jag på om det är någon ide att försöka sova mer... Kanske bättre att försöka "vända tillbaka dygnet". Imorgon ska jag vara hos barnmorskan kl 9 så då måste jag ändå gå upp vid den här tiden. Den som lever får se.
 
På återseende!

Middags-tips

Idag blev det napp till middag ;)
 

2 veckor kvar!

Idag är det bara exakt 2 veckor kvar! Ja om man får tro vad som är beräknat. Men det kan ju lika gärna bli denna veckan, nästa vecka eller om 4 veckor... Huh 4 veckor känns väldigt långt bort! Ska bli spännande att se vilket datum Mini-Ceder bestämmer sig för att det är dags att lämna mammas mage. Hoppas den inte har gjort sig allt för hemmastadd där inne... ;)

Idag har jag dammat hela lägenheten, städat badrummet och torkat golvet så nu är jag helt slut. Kommer nog aldrig vänja mig vid att kroppen tål så lite nu. Att det ska vara så ansträngande att bära på ett barn hehe! Skulle stryka en duk också men lyckas inte få fram strykbrädan själv så jag får vänta tills Simon kan hjälpa mig.
 
Idag känner jag mig i alla fall lite piggare så det är skönt. Simon väckte mig och sa hejdå vid 06 när han gick till jobbet men sen somnade jag om till kl 10! De andra dagarna har jag ju känt mig jättetrött trots att jag sovit mycket men idag känns det bättre. Men nu hinner jag inte sitta här längre för nu måste jag börja med maten. Idag slutar Simon tidigt! :) Sen blir det spelkväll igen, men innan det ska vi svänga förbi IKEA. Vi var ju där igår men just exakt det vi var ute efter var givetvis slut i lager men skulle komma in i lager igen idag... Ni ska få se sen när allt är på plats! :)  

Wanties till barnrummet

Det finns så mycket fint till barnrum som jag kan sitta och kika runt på i timmar på nätet! Just nu har lekmer.se jättestor REA så då är det ju lite extra kul att drömma och fantisera :)
 
Eller vad sägs om gulligt uggle-tema på golvmatta, bordslampa eller varför inte taklampa?
 
Eller en mer neutral taklampa i vitt med moln på från IKEA? Eller söta förvaringsaskar med moln i vitt och grått?
Längre fram när barnet är större skulle jag vilja ha någon praktisk förvaringsmöbel för leksaker och så gärna ett gulligt barnbord med små söta stolar till (hur allt nu skall få plats?).
 
Men beroende på om det blir en flicka eller en pojke kommer det vara roligare att köpa mer sen så kan man köpa mer inriktat i någon viss färg. Jag gillar ju att matcha ;) Just nu har vi det mesta i vitt, grått och brunt, både vad gäller kläder, filtar och sängkläder. Ska bli roligt med lite färg sen.
Här är en söt förvaringskista för leksaker i blått:
Titta på de här vackra bäddseten från Hemtex!
 
Något jag verkligen fastnat för är ju som ni vet vid det här laget NG Baby Royal. Nu har vi fått snuttefilten och en badcape, sååå fina, mjuka och sköna verkligen! Men vi önskar oss också bäddsetet och skötbädden. Såg en tävling på Facebook där man kan vinna inredning från NG Baby Royal för 5000:- om man gillade bilden och skrev en kommentar varför man villa vinna, så jag kunde ju bara inte hålla mig ;) Aldrig att jag kommer vinna när det är hundratals andra som vill samma sak, men man kan ju alltid vara med och prova. Tävlingen avslutas imorgon. Skulle bli överlycklig om jag vann!
 
Något helt annat jag sett att man kan ha i barnrummet är en hederlig gammal tallrikshylla där man kan förvara barnböcker, leksaker mm. Det vore ju nåt! Visst är det både vackert och gulligt? :)
Tyvärr har de tallrikshyllor jag sett hittills kostat runt 1000-lappen, men nu hittade jag till min glädje via en blogg att IKEA säljer tallrikshyllor! Den till höger på bilden ovan kommer därifrån och kostar 399 kr. Det kanske hade varit något? :)
 
Ja det finns mycket man vill ha här i världen... Men hur mycket av allt detta behöver man egentligen?! Samhället och media är bra på att skapa behov. Så det är upp till en själv vad man vill lägga pengarna på. Visst är det gulligt och visst finns det mycket som är praktiskt. Har man råd så absolut. Men sanningen är ju att barnet förmodligen inte kommer bry sig om den får sova i Sebras Babysäng för 6995 kr eller om den får sova i Hensviks spjälsäng för 699 kr från IKEA... 

Från kontor till barnrum

Jag har ju fortfarande inte visat er "före-bilder" och "efter-bilder" på barnrummet. Hur det har gått från rosa kontor till vitt barnrum. Rummet är inte klart på långa vägar, jag har massa tankar, drömmar och ideér. Just nu är det mest ett förvaringsrum utan vidare struktur. Det är inte så stort så det gäller att planera det väl. Jag längtar tills vi får upp tavlor på väggarna, sötare gardiner, matta, finare belysning osv. Men det får vi ta senare. Ett vackrare golv hade inte varit fel, men detta är ju trots allt bara en hyreslägenhet så lite får jag allt hejda mig.
 
Så här har förändringen blivit:
Den vita badbaljan med svarta stjärnor skall in i badrummet när vi fått skötbord och förvaringsmöbler på plats där. Där barnvagnen nu står skall en spjälsäng sen stå om/när bebisen inte längre vill ligga i vaggan. Är det så att den inte trivs i vagga alls får vi ha en spjälsäng inne hos oss i vårt sovrum till att börja med. Babyskyddet som står bredvid garderoben skall ju ut i bilen sen när det blir dags och där den då stod funderar vi på att ställa den vita fåtöljen vi har på övervåningen, men vet inte riktigt om det kommer bli trångt. Kan ju vara skönt med en sittplats i barnrummet. Sen tycker inte jag den svarta Hemnes-byrån passar in riktigt i rummet, men vi har ingen annan stans att ha den just nu så den får stå där så länge. Rummet kommer ju säkert behöva formas om fler gånger om i takt med att barnet växer, från baby-rum till lekrum med plats för lek och bus. Men så här ser det ut hittills i alla fall.  

Barngarderoben

I december fick vi en barngarderob av mamma och pappa. Det är en garderob i Hemnes-serien från IKEA som jag tycker mycket om. Vi har sedan tidigare en Hemnes byrå och ett Hemnes avlastningsbord.
Jätteskönt med rejäl förvaring till alla grejer!
Min Miranda-samling fick äntligen en bra plats att vara på.

Mys-lördag

Igår hade vi en riktigt mysig dag. Eller den började med att jag råkade slå sönder min kaffepress vilket var mindre mysigt. Jag råkade fippla till det och puttade ner den i diskhon där glaset gick i tusen bitar :(
Men efter det åkte vi till Marstrand där vi blev bjudna på fika och bebismys! Det var desto mysigare! :)
Efter veckohandling i Kungälv åkte vi hem och satte ihop vaggan i vårt sovrum! Sen avslutade vi kvällen i soffan framför filmen "About Time". En riktigt mysig film som nog hamnar på min lista över favoritfilmer!
 
Idag har Simon åkt till gudstjänsten för att vara ljudtekniker medan jag är hemma. Trots att jag är hemma varje dag nu känner jag mig bara tröttare och tröttare. Kroppen känns så slapp på något sätt och jag känner mig så trött och tung i benen. Igår kväll hade jag den kraftigaste förvärken hittills. Oj vad det högg, sved och tryckte på nedåt! Idag hade jag också en ganska rejäl. Jag har i alla fall sovit ganska bra i natt. När Simon kommer hem ska vi äta lunch och sen ska vi åka till IKEA för att köpa mattor och förvaringsmöbel till badrummet för att förvara blöjor, tvättlappar, salvor och sådana saker. Vi fick ju presentkort på IKEA i julklapp som vi tänkte använda! :) 
 
 
PS. Det visade sig att varningstriangeln hela tiden hade legat i bilen där den skulle vara. Störande att inte ens kontrollanten på besiktningen såg den! DS.

Emmaljunga Super Nitro Capri Brown

Tänkte det var dags att visa er vår barnvagn, ni som inte redan varit hos oss och sett den.
Det finns många val man behöver ta ställning till när man ska köpa barnvagn. Ska man köpa ny barnvagn eller begagnad? Låna? Vi bestämde i alla fall snabbt att vi ville köpa en ny. Dels pga det roliga med att faktiskt få välja sort och utseende själv och dels för att det blir en investering som vi kommer kunna ha till framtida syskon.
 
Valet av märke var lätt tyckte vi. Vi har hört mycket gott om Emmaljunga. Ett märke med bra kvalitet som funnits länge. I höstas fick Emmaljunga "bäst i test" i GP's barnvagnstest både avseende säkerhet, hållbarhet och bekvämlighet.
 
Däremot hade vi svårare att bestämma chassi och överdel. Svängbara hjul eller ej? Korg eller bara sittdel med quadrolift? För att inte tala om valet av färg! Det var nog det svåraste. Vi ville ha en neutral vagn som passar både till flickor och pojkar. Skulle vi välja klassiskt svart? Eller marinblå kanske? Grå med löv var vi också inne på. Eller brun? Beroende på vilken färg man sedan väljer är det olika innertyg. Prickar? Rutor? Lamm? Andra figurer? Som sagt, det finns många val...
 
Det blev till slut en Super Nitro, 2014 års modell, i färgen "Capri Brown".
Super Nitro har svängbara hjul framtill men till skillnad från vanliga Nitro så är de svängbara hjulen mycket större än vad svängbara hjul brukar vara, vilket känns mer stabilt. Hjulen går att låsa om man så önskar. Det är lufthjul men de är ändå punkteringsfria (fattar inte hur dock). Vagnen är extra smal (bara 57 cm) för att lätt komma in i hissar, bussar och spårvagnar mm. Styret är ställbart vilket passar bra då Simon och jag är olika långa.
Som ni ser bestämde vi oss för att köpa en riktig korg, närmare bestämt en City Korg Supreme.
Denna korg har vaggfunktion, integrerat myggnät som är insytt i suffletten och som dras fram och fästs vid styret, utdragbar solskydd, regnskydd och ventilationslucka i suffletten. Madrass ingår. Den har förvaringsfack med dragkedja både på sidorna av korgen och på skyddet som sitter på korgen.
 
Vi köpte även sittdel. Eller ja, sittdel är egentligen det som ingår när man väljer chassi. Det är någon form av liggdel (korg eller lift) som man behöver välja till. Så här ser vår sittdel ut:
Ryggstödet kan fällas ned till liggande position.   
Även sittdelen har inbyggt myggnät och bra med förvaringsfack.
Köpte även en skötväska i matchande färg. Det blev en skötväska med mer "sportig" stil och med många praktiska fack. I väskan ingår separat tvättbar skötbädd.
 
Ja så här ser de ut de båda delarna:
Vi känner oss jättenöjda med vårt val!
Nu längtar jag tills jag får börja använda barnvagnen! Hoppas Mini-Ceder kommer trivas i den! :)  

En borttappad varningstriangel

God morgon!
Här sitter jag i soffan och äter frukost framför ett That '70s show avsnitt. Så skönt med sovmorgon varje dag! Av någon anledning vaknar jag så där lagom till kl 9 och då känns det bra att gå upp så inte hela dagen försvinner. Hade svårt att somna igår så jag fick tända lampan o fortsätta läsa en stund, men jag tror ändå jag somnade strax efter midnatt. Sen vaknade jag med kramp i ena vaden någon gång i natt så jag fick väcka Simon så han kunde massera. Men annars har jag nog sovit ganska bra.
 
Igår besiktade jag ju bilen. Man vet att man behöver glasögon när man har svårt att se vems registreringsnummer som anges så man vet i vilken port man ska köra in... jag fick verkligen kisa och köra på uteslutningsmetoden. Jo jag vet, jag har redan linser på mig...
Bilen gick igenom i alla fall, så skönt!! Fick bara anmärkning på att det tydligen inte fanns någon varningstriangel i bilen. Var i hela världen har den tagit vägen? Så vi behöver införskaffa en snarast men behöver inte komma tillbaka för det. Ja jag vet, jag borde väl kollat upp det tidigare. Kollade bara minutrarna innan jag skulle besikta och ärligt talat så orkade jag inte få upp luckan till reservdäcket där vi brukar förvara varningstriangeln... Dels hittade jag inte handtaget till luckan och dels var magen ivägen för att jag skulle kunna böja mig in... hrm. 
Fick sådan där "bra att veta" också att bromsskivorna bak börjar bli dåliga så det måste förmodligen fixas till nästa år. Men det visste vi ju redan. Så över lag är jag väldigt glad att det gick så bra för bilen! Hade inte förvånat mig ett dugg om det hade dykt upp nåt annat problem med bilen...

Jag är för extrovert för att vara ensam hemma

Igår kände jag mig nästan lite deppig där jag gick hemma i min ensamhet. Hoppas Mini-Ceder kommer ut snart så jag kan få lite sällskap! ;) Visst jag har att göra hela tiden och saker att greja med, men det blir ändå ganska tomt och tyst när Simon är på jobbet. Då var det skönt att åka till Skogströms, umgås och spela Settlers på kvällen! :) Blev en ovanligt jämn match igår där jag ledde ganska starkt först men plötsligt som från ingenstans gick Mr. Ceder upp i ledningen och Herr Skogström var ett hot hela tiden ;) Men till slut vände det igen och efter nästan 3 timmar vann jag till slut! ;D
Idag blir jag inte heller ensam. Nu skall jag strax åka till Kungälv och klippa mig. Sen ska jag besikta bilen i Göteborg (håll tummarna att det går igenom, orkar inte mer strul med den bilen!!), sedan hem och äta lite och sen blir det terminsstart för torsdagsfilmkväll hos smulfrun och maken! 
 
Ha en skön torsdag! 

Babygrejer med Mumin från Rätt Start

Minns ni att jag för ett bra tag sedan bloggade om massa gulligt jag hittat med Mumin-motiv?
 
Nu har Mini-Ceder redan fått flera saker med Mumin av märket Rätt Start som jag bara måste få visa er!
Service från moster. Musikmobil från fastrarna. Babygym och flanellfilt från "faster".
Amningskudden har jag fått av mina kusiner. Påslakansetet köpte jag och Simon på Barnens Hus när det gick i konkurs. Den lilla mumin-reflexen har jag fått av mamma en gång i tiden tror jag. Och så lånar jag en body med Mumin av min kusin.
Såååå mycket fint! :D Nu längtar jag tills Mini-Ceder är här och kan använda grejerna! 

Baby Shower Cake

Lite fler bilder på tårtan från min baby shower.
Som ni kunde läsa i inlägget från min baby shower innehöll tårtan två vaniljbottnar, två chokladbottnar, två lager hallonmousse och ett lager chokladmousse. 
När jag bakar tårta brukar jag använda färdiga tårtbottenmixer. Låter säkert torrt, tråkigt och alldeles för simpelt, men dessa tårtbottenmixer som vi säljer på Tårtdecor är verkligen helt fantastiska tycker jag! De är goda och saftiga och ger en hög och stabil tårta. Man måste nästan prova själv för att tro på det. Klicka på bilderna ovan för att komma direkt till respektive produkt.
Tårtan blir framför allt hög och stabil om man fyller den med mousse. Det finns en mängd olika smakkombinationer som alla är supergoda och varje gång är det lika svårt att välja. Denna gång körde jag på klassikern hallon- och chokladmousse. Rörde även ner lite frusna hallon i hallonmoussen och rev ner mörk choklad i chokladmoussen för att göra det ännu saftigare!
Min favorit är annars jordgubbsmousse i ett lager och rabarbermousse med jordgubbsbitar i ett lager (som min bröllopstårta var fylld med). 
 
Eftersom vi inte vet om vi får en pojke eller en flicka gick jag "all in" och valde de typiska färgerna rosa och blått som tema på baby showern. Utsidan på tårtan fick bli blå (färgade Tårtdecors Sockerpasta med Pastafärg Ice Blue) men för att göra den mer rosa färgade jag in vaniljtårtbotten med Rosa Pastafärg. Tårtan skulle bara vara rosa och brun inuti!
 
Från början hade jag tänkt göra den här bebisen som dekoration till tårtan. Men jag har aldrig provat att göra den tidigare så jag fick bara inse att jag varken hade tid eller ork.
Jag fick satsa på enkla platta dekorationer istället. Jag använde så kallade Tappits för att trycka ut babymotiv i sockerpasta. Nu är just den utstickaren jag använde slut i lager så ni kan inte se den, men klicka här så kan ni se andra motiv man kan göra. Tappits är jättelätta att använda bara man övar ett par gånger! Jag använde samma sort för att skriva "baby 2014", närmare bestämt en utstickare med "funky-stil".
Klicka här för att se en steg-för-steg-beskrivning hur man använder bokstavsutstickarna och alla övriga tappits.
 
Ni som är inne i gemet ser dock att jag lagt bokstäverna upp och ned på min tårta. Jag trodde B var felvänd på min utstickare, hade jag lagt den åt rätt håll så hade jag fått "den stora böjen" upptill vilket jag tyckte kändes fel. Så jag la bokstäverna upp och nedpå istället vilket inte blev lika snyggt och nu ser jag ju på bilden att B i detta alfabet tydligen skall vara så. Jaja... ;)
 
De små babyfötterna på tårtan gjorde jag med denna utstickare.
 
Som kantbård nedtill på tårtan använde jag mig av Präglingsstavar som också är superenkelt att använda! Klicka här för att se steg-för-steg-beskrivning hur man använder präglingsstavar.
 
Det är lite det som är grejen, oftast är allt mycket lättare än man tror. Med små enkla medel kan man göra en jättevacker tårta och det är det vi vill få folk att inse! ;D Sen ska man inte sticka under stol med att det kan ta oerhört lång tid att baka och dekorera tårta. Men sådana här utstickare som jag visat ovan som tappits, bokstavsutstickare och präglingsstavar tror jag nästan alla kan använda! :) 
 
Klicka här för att se många fler steg-för-steg-beskrivningar för olika saker.
Det finns ju även en mängd kurser att gå för den som är intresserad :)

Vecka 38

Så här ser jag ut idag vecka 37+0 för den som är nyfiken ;)
 Och för den som undrar hur en gravidmage ser ut utan kläder... ja så här ser min mage ut. 
Är väldigt glad att jag inte fått några bristningar eller så (än så länge i alla fall!)
Idag går jag in i v. 38 (37+0).
92,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 10 och i trimester 3.
Jag har 20 (!) dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 48 cm. Det väger ca 3 kg i början av veckan och ca 3,17 kg vid veckans slut. Graviditeten beräknas nu som fullgången. Barnet ökar snabbt i vikt. Alla inre organ är färdigbildade. Moderkakan är nu 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt 0,5 kg. All näring till bebisen passerar via moderkakan.
     Får man värkar i denna vecka förhindrar man inte förlossningen från att komma igång. En normal graviditet varar 37-42 veckor. Ungefär 4 % av alla barn i Sverige föds före v.38 och lika många efter v.42. Hela 92 % föds inom den "normala" perioden. Det är bara barnet själv som bestämmer när det vill komma ut. Enligt barnläkaren och forskaren Hugo Lagercrantz är graviditetslängden programmerad i barnets arvsanlag. Det anlaget har bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i mamman och pappans familj. Att barn vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse.  
 
Jag: Alltså nu är det inte långt kvar! Jag funderar på det där med viktangivelsen som står ovan. Den måste verkligen vara ungefärlig för jag menar en del barn som föds helt normalt efter alla 40 veckor kan ju väga bara 2,9 kg. Min syster kom visserligen 1 vecka "för tidigt" (v.39) men hon vägde 3000 gr och var 49 cm lång. Själv kom jag i v.40 och vägde 3240 gr och var 51 cm lång. Jag tror att vår bebis är ganska lång med tanke på att jag som tjej är ganska lång (172 cm) och Simon är ca 193 cm.
     Var ju hos barnmorskan igår som kände på min mage. Mitt fundusmått (livmoderns längd) är nu 35 cm så det har ökat 1 cm sedan förra veckan. Bebis hjärta slog runt 140. Vad tror ni? Blir det en tjej eller en kille? De flesta vi pratar med tror att det blir en kille pga av att jag "bara" har fått en stor kula till mage och för att alla förstfödda i Simons släkt varit killar. Mini-Ceders hjärtljud har hela tiden legat mellan 135-140. Det ska tydligen också vara ett tecken på att det blir en pojk. Det sägs att om det är en tjej skall hjärtljuden oftast vara över 140. Men allt det där är ju bara spekulationer och man vet aldrig. Några få jag pratat med tror bestämt att det är en flicka. Det återstår att se! :)
     Jag fortsätter sova väldigt varierat. Vissa nätter sover jag oavbrutet hela natten. I natt vaknade jag redan strax innan kl 02 av att bebisen rörde sig så mycket! Kände då att jag var jättehungrig så jag fick gå upp och äta. Tur att jag hade sovmorgon i morse! Vissa hävdar att detta är kroppens sätt att förbereda sig på alla vaknätter efter förlossningen. Det är väl lika bra att komma in i det redan nu att jag inte kommer få sova så mycket sen. Samtidigt behöver kroppen mycket sömn och vila nu. Skönt att jag har möjlighet att vila på dagen nu då. Stod och diskade för hand idag och tog hand om lite tvätt, sen var jag helt slut i benen och var tvungen att sätta mig. Kommer nog aldrig vänja mig vid att kroppen tål så lite nu och blir trött så snabbt. Men det är bara att acceptera! Sen satte jag mig i soffan och tittade på "The Switch". Har sett den förut men den är ju lite mysig så jag ville se den igen :)

Sjuksköterskeexamen

I fredags tog Ellinor sin sjuksköterskeexamen och blev så äntligen klar! På eftermiddagen var det öppet hus med smörgåstårta och diverse godsaker!
Du kanske också har anledning att göra en tårta eller cupcakes med sjuksköterskemotiv? Formen för att göra stetoskopet, saxen och de andra små söta grejerna hittar du här! Det är en siliconform som är mycket lätt att använda!
Det röda korset har Ellinor skurit ut själv i röd sockerpasta och tårtan är täckt med vit sockerpasta. Bokstäverna och siffrorna tryckte jag ut i lila sockerpasta med denna bokstavsutstickare.
Tårtan var fylld med vit chokladmousse och skogsbärsmousse.
Vi hade även gjort minimorotcupcakes, mamma hade bakat toscakaka, moster hade bakat formekakor och mamma och Ellinor hade gjort en marsipantårta och en gräddtårta med hallon.

Idag har hon och William åkt till Teneriffa för lite semester innan hon nästa vecka (jag tror det var nästa vecka?) börjar jobba som sjuksköterska på Kungälvs sjukhus! GRATTIS ELLINOR!!
 

Helgen

Om jag inte vetat att jag skulle vara ledig denna vecka hade jag nog inte kört på så hårt förra veckan. Förra veckan gick verkligen i ett och disk och tvätt och allt sådant har bara fått va här hemma... Helgen blev nästan lika intensiv den, om än väldigt mysig och trevlig! I lördags hade vi ju alla fall sovmorgon och jag hann greja lite. Sen var det kalas för en väldigt charmig liten kille som idag fyller 3 år! Grattis!
 
Igår var det ekumenisk gudstjänst i pingstkyrkan med alla tre kyrkorna i Kungälv samlade. Det blev verkligen fullsatt. Riktigt bra gudstjänst med gospelkör, predikan, lovsång och nattvard. Många trevliga människor att prata med och hälsa på!
Direkt efteråt hade vi ungdomsråd där vi planerade upp vårens BARA VARA. Jag får väl se hur mycket jag kommer kunna vara med nu framöver. Det beror ju helt på hur förlossningen går och vad vi får för en bebis. Efter ungdomsrådet veckohandlade vi som vanligt och då tilltog verkligen förvärkarna. Var riktigt jobbigt i bilen hem sen. Så det var väldigt skönt att vakna upp idag och veta att jag inte behövde jobba. Nu är det dags att sova! 

Gravidbestyr

Så var min första lediga dag snart slut. Har varit en väldigt skön dag men än så länge känns det nästan bara som en lördag eller söndag, har nog inte fattat att det faktiskt är måndag och jag är ledig ändå.
Var hos barnmorskan kl 11 idag. Min ordinarie barnmorska var på utbildning så jag hade en annan lika trevlig tjej som jag hade under några av föräldrakurserna. Idag var jag nervös! Men hon kände på min mage och visst låg huvudet nedåt! :) Hon sa i alla fall att hon var 99,9 % säker och hade hon varit osäker hade hon ju skickat mig på ultraljud för att säkerställa men det gjorde hon inte. Hon kände ryggen jättetydligt på min ena sida av magen (men den flyttas från sida till sida hela tiden) och fötterna sparkade högt upp. Hjärtat lät fint och hördes mer tydligt nedåt mitt bäcken än uppe vid revbenen, vilket också tyder på att bebisens huvud ligger nedåt. Hjärtat låter ju mer tydligt vid bebisens skuldror och övre rygg än nere vid rumpan. De dova "sparkar" jag känner nästan varje dag långt ner är troligtvis bebisens händer/knytnävar som viftar. Bebisen är ju inte så liten längre så det är inte konstigt att allt den gör känns tydligt. Barnmorskan sa att huvudet låg väldigt långt ner och långt in eller "djupt" mot min rygg. Det är inget konstigt med det men bidrar ju till mitt ryggont. Det kändes skönt att höra alltihop tycker jag! Få lite förklaringar och bekräftelse.
 
Vi pratade också sammandragningar och förvärkar. Det verkar vara svårt att ge någon större förklaring på vad som egentligen är skillnaden, men man kan konstatera att jag har förvärkar. Igår när vi körde hem var de riktigt starka och även nu ikväll hugger det till ordentligt. Då måste jag resa mig (om jag sitter) eller byta position. Om jag går behöver jag stanna. De kan ta tag i mig så plötsligt att jag ger ljud ifrån mig! De gör ont men känns ändå spännande! Kraftigare än mensvärk, men mensvärk är ändå jobbigare på något sätt för det håller på längre och är bara en onödig och tråkig smärta. Detta skall ju leda till något bra och håller inte på flera timmar i sträck. Dock kan ju förvärkarna komma och gå så här nu i några veckor till innan förlossningen sätter igång på riktigt. Men imorgon går jag in i v.38 så allt är möjligt!
 
Idag är det exakt 3 veckor kvar till beräknad förlossning!
  
Vet dock knappt själv när jag skulle vilja att bebisen kom. Lika bra det kanske, det är ju inget jag kan styra över för 5 öre. Den kommer när den kommer. Den får nog gärna vänta lite till i alla fall för det vore skönt att ha den här veckan nu och bara vila och ladda. På torsdag ska jag klippa mig och besikta bilen så det vore gött att få gjort först. Sen vill jag gärna kunna gå på Scandinavian Cake Show nästa helg, så någon gång v.6 kanske? ;) Den är ju beräknad v.7 men då är det sportlov här och att fylla år på sportlovet har aldrig varit ultimat då man ofta kanske är iväg på läger i fjällen (om man vill kunna bli firad hemma vill säga). Mamma fyller år 13/2 v.7 så då tycker jag inte den får komma ;) Men vem vet, det kan lika gärna bli v.8 eller v.9. Nej oj vad jag babblar... Spelar ju ingen roll vad jag tycker! Men det är kul att fantisera lite ändå :) Ju tidigare den kommer desto färre dagar med föräldrapenning behöver jag ta ut innan den är född och det vore ju bra.
 
På tal om föräldrapenning så har jag idag äntligen fått iväg min ansökan! Alltså forsakringskassan.se måste vara den krångligaste hemsidan ever! Försökte ansöka igår men det bara buggade sig och flera länkar fungerade inte. När jag skulle logga in med min e-legitimation gick det inte att gå vidare. Gick varken med internet explorer eller google chrome. Fick ladda ned mozilla firefox och då fungerade det äntligen! Men plötsligt låg jag back 15 dagar så Simon skulle behöva överlåta dagar till mig om jag skulle kunna ta ut fler. What? Jag har ju ens aldrig tagit ut några dagar! Jättekonstigt! Ville ringa kundservice då och få hjälp men kundservice är så överbelastad så man hamnar inte ens i telefonkö, en röst säger bara att man skall försöka igen senare. Idag har jag försökt ca 7 ggr under hela dagen utan framsteg. Så nu till slut har jag bara gjort min ansökan via nätet med -15 dagar så jag får bara hålla tummarna att problemet rättas till. Kändes väldigt skönt att få det gjort i alla fall!
 
Krångligaste hemsidan någonsin.
 
Förutom besök hos barnmorskan har jag idag ätit lunch hos mamma och pappa och gjort ett besök på Bräckboden i Kungälv där blivande svägerskan jobbar. Igår kväll blev jag klar med mitt förlossningsbrev och nu när ansökan om föräldrapenning (förhoppningsvis) är klar återstår att börja packa lite på förlossningsväskan så det skall jag göra nu.
 
 
 

Vecka 37

Bilder på magen från i söndags (v.35+5)
  
I tisdags gick jag in i v. 37 (36+0).
91,8 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 10 och i trimester 3.
Jag har idag 23 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 47 cm. Det väger ca 2,79 kg i början av veckan och ca 2,97 kg vid veckans slut. De allra flesta barn fixerar sig under sista delen av graviditeten, inte ovanligt från v. 37. De flesta bebisar ligger med huvudet nedåt nu, men vissa kan ligga med rumpan nedåt och då brukar man försöka vända barnet. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och ut fostervatten i dem. Lungorna är det sista av barnets organ som mognar.
 
Jag: Var hos barnmorskan i tisdags 14/1. Alla värden är fortfarande bra; mitt blodtryck, blodsocker och hb. Bebisens hjärtljud lät fint men denna gång hade min barnmorska svårare att avgöra om huvudet låg nedåt eller uppåt vilket kändes ganska jobbigt. De senaste veckorna har ju huvudet legat nedåt. Det skulle vara så typiskt om den vänt sig nu! Vill verkligen slippa åka in på vändning, det verkar inte så trevligt. Än mindre vill jag föda i sätesbjudning eller med kejsarsnitt. Skulle vara intressant att få vara med om en "vanlig" förlossning. Men jag får väl helt enkelt vara beredd på och öppen för allt, det är väl det bästa. Hon trodde hon kände huvudet nedåt och rumpan uppe vid mina revben men det var ändå svårt att avgöra för båda "ändarna" är så runda. Hon frågade var jag känner flest sparkar och då blev jag också osäker, jo men jag tror det är här uppevid. Jag ska dit på måndag igen så då får vi hålla tummarna! I tisdags började vi även skriva sammanfattning av min graviditet men vi ska fortsätta med det på måndag. Min plan är att skriva klart mitt förlossningsbrev imorgon så jag har det klart också.
     Oavsett hur den nu ligger så fortsätter den vara galet livlig i alla fall. Den rör sig mycket men det är väldigt trångt för den nu stackarn. Jag får starkare och starkare sammandragningar nu, livmodern förbereder sig. Framåt kvällen gör det ont i ryggen nedåt svanskotan och i bäckenet. Det hugger till rejält och jag behöver hela tiden varva mellan att sitta och stå.
     Det gör fortsatt ont i revbenen också men jag tycker mig se att magen börjat sjunka. Det ska bli så skönt att vara hemma nu så jag slipper köra bil varje dag! Nästa vecka har jag visserligen något planerat både måndag, onsdag och torsdag men jag är i alla fall ledig! Ska ta tag i att packa förlossningsväskan så det är klart, man vet ju aldrig när det sätter igång. Skriva om min graviditet, fylla i klart i vår bok om bröllopet och massa sådant som jag aldrig hinner. Kolla på film och bara ligga i soffan. Åh.

Nya upplevelser

Hej!
 
Nu var det längesen jag bloggade! Har haft en väldigt fullspäckad men rolig vecka! Har inte kommit hem före kl halv 10 en enda kväll. Har ju inte ens hunnit blogga om min graviditetsvecka, men det kommer jag lovar! ;) Denna vecka har verkligen varit speciell i flera avseenden, många för-första-gången-upplevelser. Låt mig sammanfatta:
 
* Sist ni hörde från mig var i tisdags och då innehöll min dag besök hos barnmorskan, jobb och församlingsledningsmöte.
 
* I onsdags jobbade jag 8-15 och direkt efter det åkte jag hem till syrran för att hjälpa henne med hennes examenstårta. Igår tog hon sin sjuksköterskeexamen och hade examenskalas. Bilder lär dyka upp vid ett senare tillfälle ;) Kom hem vid kl 23 i onsdags.
 
* I torsdags jobbade jag 8.30-18.30 och direkt efter det åkte jag ut till Marstrand för att få träffa Miriam och Johnnys lilla prins Lewi som då var 1 vecka gammal! Han var jättesöt och jag är så fantastiskt glad för mina vänners skull! Allt hade gått så bra så! Det blev en väldigt härlig kväll med bebismys och massa förlossningsprat! Jätteintressant för mig att få höra om allt och få ännu lite mer inblick i vad jag har att vänta om ca 3 veckor, även om jag vet att varje förlossning givetvis är unik. Åkte där ifrån vid kl 23 och var hemma strax innan midnatt.

* Sov ca 4 timmar natten till igår. Vaknade vid 05.15 och kunde bara inte sova mer... Folk säger åt mig att passa på att sova nu innan Mini kommer men redan nu är det ju svårt att sova!
Trots väldigt lite sömn så var gårdagen speciell. Jag jobbade nämligen min sista dag på Tårtdecor! Har bestämt mig för att gå hem från och med måndag. Det känns sjukt konstigt, annorlunda, ovanligt men väldigt skönt! Åh vad jag bara ska ta det lugnt nu. Vila, göra vad jag vill och ladda inför vad som komma skall! Rent fysiskt funkar det väl fortfarande för mig att jobba, även om det gör ont och varje steg jag tar är tungt och segt. Men för mig handlar det framför allt om att hinna ladda mentalt och inte stressa. Har en del jag vill fixa här hemma och saker jag vill hinna göra. Så detta känns jättebra. Sen känns det tråkigt att behöva ta föräldradagar innan bebisen ens är här, men det var det eller semester jag hade att välja på och semestern tar jag hellre i sommar så kan Simon ta föräldradagar under tiden så slipper vi dubbeldagar. Så fick det bli. Ja det är en hel vetenskap det där.
     Så denna vecka har jag verkligen bara försökt slutföra så mycket jag kan av mina arbetsuppgifter på jobbet. Vi anordnar nordens största tårtutställning Scandinavian Cake Show om bara två helger så det har funnits massor att göra! Efter att jag gått typ 3 varv på jobbet, kollat om jag glömt något, kollat på allt "en sista gång", låste jag dörren och åkte hem till mamma och pappa. Gjorde frosting och spritsade och sen började examenskalaset för Ellinor! Åkte därifrån vid kl 23 igår kväll.
 
* I natt har jag sovit 9 timmar i ett sträck! Helt otroligt! Är ändå seg och trött efter min intensiva vecka, men idag ska vi på 3-års kalas så snart är det dags att ladda om! :)  
 
Men för att detta inte bara skall bli ett långt, tråkigt textinlägg kan jag visa lite av våren som fått flytta in här hemma. Fick en bukett tulpaner i torsdags på jobbet. Det är så vackert med tulpaner tycker jag, färgglatt och vårigt!

Min Baby Shower

I söndags var det baby shower för mig! 10 härliga tjejer och en liten kille på snart 3 år!
Tårta med vaniljbottnar och chokladbottnar fylld med hallonmousse och chokladmousse och täckt med vaniljsockerpasta som jag färgat med blå pastafärg (ice blue). Givetvis använde jag Tårtdecors sockerpasta ;) Det är verkligen den bästa pastan när man skall täcka tårtor tycker jag, så skön att jobba med!
Vaniljtårtbottnarna hade jag färgat in med rosa pastafärg. Tårtan innehöll två vaniljbottnar, två chokladbottnar, två lager hallonmousse och ett lager chokladmousse.
Vaniljcupcakes med vit chokladfrosting som jag färgat rosa, toppade med lite nonpareille strössel.
Veganvänliga hallongrottor (ägg- och mjölkfria), chokladcupcakes med babyfötter i sockerpasta, passionsfrukt och kiwi. Klicka här för att se utstickaren för babyfötter som jag använde.
Cakepops gjorda på kaksmulor från vaniljmuffins blandat med philadelphiaost och vaniljsocker, doppade i vit choklad som jag färgat med blå pulverfärg (babyblå).
Raw Hallonkakor (innehöll bl.a. hasselnötter, hallon, dadlar, kokosolja, kakao och sirap).
Receptet hittar ni här!
Chocolate chip cookies och vindruvor.
Mamma hade bakat toscakaka.
Jag hade verkligen en jättemysig eftermiddag! Vi fikade, pratade och lekte lekar. Ellinor hade gjort en poängpromenad med frågor om graviditet, bebisar och lite om mig. Lämpligt nog vann den enda mamman i sällskapet poängpromenaden ;) Hon har ju ändå faktisk kunskap!
Vi lekte även "sätta nappen i munnen på bebisen" (mycket uppskattad) vilken vanns utav mammans syster!
Lyckliga vinnare med finfina vinster (suddgummi som såg ut som en i-phone och såpbubblor)! ;)
Åh! Mini-Ceder fick så mycket fint och jag är sååå tacksam! Vilken bortskämd liten unge vi kommer få! Jag bara längtar tills Mini är här och jag får prova kläderna och filtarna och allting!   
STORT TACK för en jättehärlig baby shower sköna ni! <3 Tack söstra mi för ett jättebra arrangemang och tack alla som kom! :) 

12 år

I söndags hade jag sedan flera månader tillbaka en heldag med tre vänner inplanerad. Vi gick högstadiet tillsammans och har hängt ihop sedan dess. 12 år, det är rätt bra jobbat. Vi träffas i alla fall några gånger om året, trots att vissa har pluggat/pluggar på annan ort eller reser runt i världen. Det är bara jag som stannat här i lilla götet hela tiden ;) Inte konstigt att det tog oss ca 4 månader att hitta ett datum då alla kunde ses samtidigt! Busy world.
 
Hur som helst, vi fick verkligen en jättetrevlig dag tillsammans som startade med frukost och sedan flöt det på med lunch, middag, fika, spel, foton, djupa samtal blandat med massa skratt! Vid midnatt skildes vi åt. En väldigt bra dag helt enkelt! :)
Mini-Ceder fick en ny kompis. De hade väldigt kul tillsammans haha! ;)
Linda visade sina skills i att fläta! Jättehäftigt!
Tack för en jättetrevlig dag tjejer! 

Förra helgens kalasande

Innan helgen helt är här kanske jag ska passa på att visa vad jag gjorde förra helgen!
 
I lördags var det ju kalas för Simon som fyllde 24 år 2 januari. Han fyllde ju inte jämnt och pga trötthet och allt runt omkring valde vi att bara ha kalas med familjen. Så vi blev "bara" 12 personer ;)
Våra mammor hade efter Simons önskan gjort var sin smörgåstårta. Supergoda!
Jag orkade bara göra två kladdkakor med chokladkolakräm och chocolate chip cookies. Eller orkade och orkade. Jag tog helt enkelt steget och bestämde mig för att inte göra mer, efter mycket god uppbackning av Simon som försäkrade att jag måste inte baka något alls. Men lite godsaker måste man ju ha ;)

En månad kvar!

Idag är det 10 januari och exakt en månad kvar till beräknad förlossning!
Men man vet ju aldrig. Det kan lika gärna bli om 2 veckor som om 6 veckor. Jag längtar efter min lilla Mini i alla fall! Det är mysigt med magen också och känna hur h*n sparkar där inne hela tiden, men nu gör det ont alltså! Idag har varit värst hittills. En sådan fruktansvärd smärta mot revbenen. Satt o jämrade mig och koncentrerade mig på o andas hela vägen när jag körde hem från jobbet förut. Köra bil kan vara en mardröm. Så fort jag rullat in i vårt område gick jag ur bilen bara för att få sträcka på mig innan jag körde in i garaget. Sen fick jag stanna när jag gick från garaget bara för att pausa och andas. Det var nästan så att det tårade sig i ögonen alltså. 
 
Men missförstå mig inte. Det är inte så att jag vill klaga. Det är fantastiskt att vara med om detta o det kommer bara bli mer o mer spännande. Det är en intressant upplevelse vad som kan ske i kroppen vill jag lova. Men jag tror inte det kommer börja göra mindre ont direkt. Möjligtvis kommer trycket mot revbenen lätta ju mer magen sjunker. Jag fattar inte varför Mini inte lyssnar när jag säger till h*n att inte sparka så högt upp! ;) Nej jag längtar tills den kommer ut. Få se vad det är för en filur som gömmer sig där inne, vad den har för personlighet, vem den är lik o allt sånt. Åh.
 
Min längtan har nog blivit ännu lite större nu för tidigt igår morse kom Miriam o Johnnys lilla prins till världen! Helt fantastiskt! Åh vad jag längtar efter att få träffa dem nu! 

Vecka 36

Bebis-magen v.35+0
 
Idag går jag in i v. 36 (35+0).
87,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 9 och i trimester 3.
Jag har 34 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 46 cm. Det väger ca 2,59 kg i början av veckan och ca 2,76 kg vid veckans slut. Barnet lagrar upp fett inför livet utanför livmodern. Fosterrörelserna kan ändra karaktär till mer buffande knuffar. Man kanske kan se en armbåge eller en häl som putar ut mot huden. Det är vanligt att bebisen lagt sig i sin rätta position i den här veckan, framför allt om man är förstagångsföderska. Föds bebisen i vecka 36 klarar den sig alldeles utmärkt men kan behöva lite extra hjälp med värme och mat. Nu avslutas ett kritiskt stadium av hjärnans utveckling. Hjärnan är färdigväxt och mogen för livet efter förlossningen. Psykologer menar att bebisen redan nu är medveten om sitt "jag". Den kan medvetet röra armar och ben, ta emot enkla budskap utifrån och svara på dem med ilskna sparkar eller genom att tryggt somna in.
 
Jag: Idag har jag tyvärr lika ont i revbenen igen. Bara att sitta här vid datorn gör i själva verket jätteont. På jobbet måste jag hela tiden variera mellan att sitta och stå. Var hos barnmorskan i torsdags och frågade henne om smärtan i revbenen. Hon sa att det beror inte bara på att magen tänjs ut och att bebisen trycker och sparkar uppåt, utan också på att precis som bäckenet sakta men säkert luckras upp och vidgas så vidgas ligamentet mellan revbenen. Allt i kroppen förbereder sig på förlossning. Nu står magen som högst och livmodern når upp till och under mina revben. Min livmoder mätte nu 32 cm. Allt annat såg bra ut. Bebisens hjärtljud lät fint och den ligger fortfarande med huvudet nedåt. Jag har nu gått upp 8 kg i vikt. Vid nästa möte, som är om en vecka, skall vi skriva sammanfattning om min graviditet och välja BVC.
       Jag läste i min gravidapp att man nu kan ha svårt att sova, att man behöver vända sig ofta och kanske drömmer kraftiga, tydliga drömmar. Jag tycker jag drömmer ungefär som förut, men jag har definitivt fått svårare att sova. Inatt har jag inte sovit bra, känns ungefär som att jag försöker hitta en skön ställning hela natten och innan jag hunnit somna in ordentligt så ringer alarmet och det är dags att gå upp. Det gör ont i både mage, svank och ljumskar så fort jag vände mig. Så ont att jag kan skrika till. Det hugger verkligen till ibland.
     Jag tycker att fosterrörelserna har ändrats. Jag kan mer och mer känna bebisens kroppsdelar nu. Det är roligt att veta att den ligger med huvudet nedåt så det andra jag känner måste vara rumpa och ben. Den vänder och vrider på sig och det blir alldeles hårt under min hud när den putar ut med t.ex. sin rumpa, jag kan nästan ta ett tag och hålla om den! Man ska känna fosterrörelser varje dag nu, vid minsta tveksamhet skall man kontakta sjukvården direkt, dag som natt. Som tur är har jag hittills känt den hela tiden. Det är en livlig liten bebis jag har där inne! Just nu ligger den inte still kan jag meddela! ;)

Trettondedag jul

Idag har vi varit effektiva! Tagit bort allt julpynt, alla juldukar och tagit ner alla julgardiner och hängt upp nästan alla vårgardiner. Fick inviga strykjärnet vi fick i julklapp förut när jag skulle stryka gardinerna. Det var jättebra! Stor skillnad mot det förra.
Nu vill jag ha vår, bebis och barnvagnspromenader! :) Men tyvärr slår jag vad om att vi kommer få möta snö och blask först. Vintern har ju liksom inte ens kommit än... Jag har även hunnit med att baka chokladmuffins, hallongrottor och att trycka ut lite figurer i sockerpasta idag. Känns väldigt skönt att jag hunnit med det jag tänkt för dagen även om allt blev senare än jag tänkt och jag borde sova för längesen.
 
Har inte bloggat på ett par dagar eftersom det varit fullt upp. I lördags hade vi kalas för Simon och igår hade jag en heldag med mina tre härliga vänner som jag hängt ihop med ända sedan högstadiet!  

The Hobbit: The Desolation of Smaug

På nyårsdagen när man var så där lagom seg efter den sena natten var vi på bio och såg Hobbit 2: The Desolation of Smaug i 3D som hade biopremiär innan jul. Att se en 2 timmar och 40 min lång film på bio var dock inte ultimat när man är höggravid hehe. Det var väldigt jobbigt att sitta still, det tryckte upp mot revbenen och Mini röjde runt hela tiden. Men filmen var bra i alla fall! Lika bra som Hobbit 1 tycker jag.
Gillar verkligen att de har samma skådespelare i Hobbit som i Sagan om ringen. Denna gång var inte Frodo med men nu var Legolas med :) Men jag ser att jag tydligen skrivit när jag bloggade om Hobbit 1 att Elijah Wood skulle vara med även i denna film men jag såg honom inte i alla fall.
Nya karaktärer som dök upp i denna film var i alla fall som sagt Legolas som ju spelas av Orlando Bloom, Thranduil (Legolas pappa) som spelas av Lee Pace (spelar bl.a. Garret i Breaking Dawn part 2), Tauriel som spelas av Evangeline Lilly (spelar t.ex. i Real Steel), Bard som spelas av Luke Evans och Beorn som spelas av hör och häpna Mikael Persbrandt!
 

Yours, Mine and Ours

I söndags tittade jag på Yours, Mine and Ours från 2005 med Dennis Quaid (At any price mfl mfl) och Rene Russo i huvudrollerna som föräldrar till 8 respektive 10 barn. Tyckte jag verkligen kände igen Rene men när jag tittar på hennes biografi har jag inte sett någon film med henne innan.
Den var mysig och lagom underhållande!

Simon 24 år!

Idag fyller min älskade man 24 år! Grattis!
Tyvärr har jag inte kunnat fira honom något särskilt idag. Han har jobbat 9.00-18.00 idag och själv har jag varit hemifrån i 13 timmar. Jag åkte halv 8 i morse för att vara hos barnmorskan kl 8. Jag jobbade till 18.30 och sen handlade jag lite på Maxi. Var hemma 20.30. Han fick frukost på sängen i morse och en bukett rosor, men jag får fira honom mer på lördag då vi ska ha lite kalas! :)

Nyårsafton 2013

Det nya året firade vi in på Marstrand med härliga människor!
Vi var totalt 22 personer, några av dem träffade jag för första gången där och då, andra har jag känt sedan barnsben. En bra blandning! Vi åt supergod 3-rätters, lekte lekar och kollade på fyrverkerier tillsammans!
Till förrätt blev det fetaost, äpple och granatäpplekärnor på babyspenat.
Till huvudrätt serverades oxfilé på kål med kantareller och potatiskaka inlindad i bacon med rödvinsås.
Till dessert bjöds det på chokladfondant. Bland bären kunde jag urskilja smaker som hallon och passionsfrukt. Suuuupergott!
Strax innan 12-slaget gick vi ut till kajen.
Det var dock väldigt svårt att få till en bra bild i mörkret utan att behöva använda blixt.
Ett sådant härligt gäng att fira nyårsafton med!
Tyvärr blev det lite imma på linsen efter vi varit ute, där av det suddiga fotot till vänster nedan.
Miriam klarade året ut! År 2013 är över, det kommer bli en 2014-bebis så nu kan den komma när den vill! :)
Vid halv 3 körde vi hem, då var jag helt slut! Längesedan jag var vaken så länge! Precis när vi skulle börja åka kom en man gåendes mot vår bil i rask takt. Han frågade om vi skulle mot Kungälv och undrade om han och hans sällskap kunde få åka med en bit, de hade missat sista bussen. Det var inga problem så de hoppade in i bilen. Vi fick oss ett trevligt samtal om barn och att hålla kärleken vid liv. De var så otroligt tacksamma för att de fick åka med och när vi släppte av dem fick vi 170 kr trots att vi sa att det spelade ingen roll, men de insisterade! Det hann inte gå många timmar på det nya året innan vi redan hunnit tjäna lite pengar, det ser jag som ett gott tecken för år 2014 hehe! ;)
 
Hoppas ni hade en lika bra nyårsafton som jag! 

MITT ÅR 2013

Nu så här på nya årets första dag är det åter dags att summera mitt föregående år.
År 2013 har inte varit lika händelserikt som år 2012 då år 2012 innehöll flera Englandsresor, tre bröllop och möhippor, Stockholms-weekend, Scandinavian Cake Show och flytt både med Tårtdecor och hemma. Summeringen av mitt år 2012 hittar ni här!
 
2011 summerade jag i fyra delar om det är någon som är intresserad av tillbakablickar ;)
Del 1. Del 2. Del 3. Del 4.
År 2011 var ju fullt av flytt, C-uppsats, examen, bröllopsplanering, bröllop och bröllopsresa!
 
Men nu var det inte 2011 eller 2012 det skulle handla om utan nu är år 2013 till ända och vad har då hänt i mitt liv år 2013? Ja det största är utan tvekan att vi väntar barn!
 
Året började som vanligt med födelsedagskalas för Simon som fyller år 2 januari.
Vintern och våren innehöll en hel del planerande inför vår resa till Livorno i Italien med ungdomarna. Planerande som också förenades med trevliga saker som kräftskiva.
Vi stod i cafét på Second Hand vid ett flertal gånger för att samla in pengar till Livorno-resan.
Alla Hjärtans Dag blev jag överraskad av Simon när jag kom hem från jobbet! <3
Över påsk åkte vi så till Livorno i Italien med vårt härliga ungdomsgäng där vi fick träffa många andra härliga ungdomar! Det var på många sätt en helt fantastisk resa!
Under våren började Pingst Ledarutveckling och 20 april åkte vi till Värnamo för att gå på den första utbildningsdagen. Det var en solig och fin dag.
Älskade vänner!! 
Våren innehöll också många Melodifestivalkvällar på Marstrand med härliga vänner!
I mars fick vi äntligen våra köksluckor utbytta och köket fick sig ett rejält lyft!
Klicka här för att se bilder före och efter.
Under våren spelade House of God, både på BARA VARA och på Valborgsmässoafton i Smyrnakyrkan.
Våren på BARA VARA innehöll mycket skoj och avslutades med en rejäl sommaravslutning: Pimp Your Ride!
Tänk att vi båda var gravida här men vi hade ännu inte berättat någonting! Eller jag var inte helt säker ännu, även om jag misstänkte det ganska starkt.
I maj fyllde jag 25 år.
12 juni fick vi det bekräftat. Det var som vi trodde, jag var gravid! :D
3+ betydde dessutom att det var mer än 5 veckor sedan jag blev gravid, så jag såg verkligen fram emot min inskrivning hos barnmorskan för att få veta när förlossningen var beräknad!
15 juni tog mitt äldsta kusinbarn studenten och jag gjorde en studenttårta.
Jag och Simon firade dessutom 7 år tillsammans denna dag!
Klicka här för att se fler bilder från tårtan.
Samma kväll åkte vi till Nyhemskonferensen och sov över där i husvagn med Miriam, Johnny och Rebecka. Denna helg berättade Miriam och Johnny för oss att de väntar barn i januari! Vi blev glatt överraskade! Så otroligt roligt att vi skall få barn nästan samtidigt! Men vi sa ingenting till dem just då eftersom vi ville vänta tills mitt första möte hos barnmorskan.
 
Midsommarafton firades med goa vänner hemma hos oss med klassisk midsommarmat, spel, jordgubbar, grillmontering och en ödesdiger grillning i mörkret där köttet hamnade på gräsmattan! ;p En riktigt bra dag med andra ord! ;D
Sommaren gick och vi spenderade många dagar vid havet och på Brattön.
I juli hade vi en heldag på Liseberg! Eftersom jag var gravid kunde/ville inte jag åka några större attraktioner utan jag hängde i kaninlandet med Josiah medan de andra sprang runt i parken och åkte allt. Det blev en väldigt rolig och bra dag!
I början av augusti åkte vi till Borås Djurpark.
10 augusti gifte sig Cathrine & Björn!
 Jag hade semester i 4 veckor denna sommar men Simon jobbade hela tiden så jag hade mycket tid för mig själv. Det var bara helgerna vi hade tillsammans då vi kunde hitta på saker. Därför fick jag passa på att göra annat.
Jag provade den fina bakmaskinen som jag fick i 25-års present för första gången och bakade bröd.
Jag umgicks mycket med vänner, var vid havet och åkte båt.
Det blev en hel del brädspelande denna sommar, ja hela hösten egentligen. Men det är ju så kul!
Det blev också en del besök hos Hanna och i huset där hon bor med många vänner. Tacokväll, spelkväll och bönekvällar!
  
13 augusti firade vi 2-årig bröllopsdag, men Simon jobbade hela dagen och innan han kom hem hade jag åkt på församlingsledningsmöte i Kungälv, så vi hann bara ses sista timman på kvällen. När jag kom hem från mötet möttes jag av rosor och choklad i hallen!<3
15 augusti var det så äntligen dags för rutinultraljud! Men det visade sig att 12 januari som vi först hade fått som beräknat förlossningsdatum var helt fel. Jag var tydligen en månad felberäknad! Jaha, så kan det tydligen vara. Vad det beror på vet vi fortfarande inte, men det spelar ingen roll. Beräknad förlossning blev istället 10 februari. Jag som trodde att jag var i vecka 19 var bara i vecka 15. När graviditetstestet visade positivt 12 juni var jag i vecka 6 men enligt de första beräkningarna hade jag då varit i vecka 10. Det förklarade en hel del! Att få veta att jag var en månad felberäknad förklarade mycket och det kändes skönt.
Vi fick ett nytt datum för ultraljud då barnmorskan inte kunde göra de mätningar som behövde göras eftersom bebisen var för liten. Men en liten bild på vår Mini-Ceder fick vi i alla fall med oss! Man ser allt så tydligt men huvudet är alltså bara 28 mm i diameter på denna bild, helt otroligt!
Jag har alltid tyckt det varit roligt att greja och komma i ordning hemma, men att vänta barn sätter igång ännu fler drömmar. Det blev flera besök på Mio och IKEA och mycket bläddrande i heminredningskataloger.
Vi åkte till nyöppnade Klädkällaren i Ale och där fick vi tro det eller ej syn på ett vitrinskåp som vi köpte!
Klicka här om du är intresserad av Klädkällaren och mina heminredningsdrömmar.
17 augusti var det 25-års kalas för Tove! Det blev en riktigt trevlig dag bland många goa vänner! 
28 augusti fyllde Ellinor 23 år!
I slutet av augusti åkte vi till släkten i småland där vi badade, tittade på kusinens nyinköpta hus och fiskade kräftor!
Under sensommaren fick Simon och jag oss var sitt besök på akuten.
Först var det Simon som i augusti vaknade en natt och hade jätteont i armen. Här kan ni läsa om den händelsen. Det visade sig till slut vara en arbetsskada och Simon blev sjukskriven. Under hösten fortsatte sjukskrivningarna pga jobbet och det är därför som Simon idag inte längre jobbar kvar där. Han fick ju sluta 17 december, vilket givetvis kändes väldigt jobbigt, men ändå skönt för Simons del att slippa de tunga lyften. Nu har han ett nytt jobb och är provanställd ett halvår.
I september var det min tur att åka till akuten och detta har jag inte berättat för er tidigare eftersom jag då inte hade berättat här i bloggen att vi väntar barn.
     Jag vaknade en morgon med väldiga smärtor i magen. När man är gravid för första gången är det väldigt svårt att veta vad som är normalt eller inte. Var det bara så det skulle kännas eller var det något annat? Efter flera samtal till specialförlossningen (det var en söndag så jag kunde inte ringa vanliga MVC) och sjukvårdsrådgivningen, där jag fick höra allt i från att det kunde vara sammandragningar som kan leda till missfall (!) till att det kunde vara blindtarmen, fick jag till slut rådet att åka till akuten. Vi åkte då till akuten på Östra Sjukhuset. Det blev en lång, seg dag med mycket väntan. De misstänkte blindtarmen men eftersom jag är gravid får jag inte röntgas. Därför försökte de hitta blindtarmen med hjälp av ultraljud. De hittade ingen blindtarm men däremot fick vi se vår bebis! :D Den sparkade och var väldigt livlig. Det var det enda som var bra med den dagen.
     Slutsatsen blev att det var nog "ingenting" eftersom de inte kunde hitta någon blindtarm och om de inte ens kunde hitta blindtarmen borde den inte vara svullen. Så det var bara för oss att åka hem igen. Smärtorna avtog och sedan dess har jag inte känt så igen. För att få en förklaring på det hela får jag anta att det bara var bebisen som kom åt någon nerv som klämdes och som gjorde att det gjorde så ont.  
     Det roliga var att bara två dagar senare skulle jag tillbaka till Östra för ultraljud. Det blev alltså mitt tredje ultraljud totalt! :) Denna gång var bebisen större så barnmorskan kunde se allt hon behövde se och allt såg bra ut. Nu var huvudet 44 mm i diameter och låret från höft till knä var 29 mm långt. Fortfarande så ofattbart litet! Barnmorskan räknade till 10 fingrar och 10 tår. Hon såg linjen mellan de två hjärnhalvorna och gick igenom ögon, näsa och mun. Hjärtat slog fint. Inget hål i väggarna mellan förmak och kammare. Magsäcken var fylld med fostervatten vilket innebär att bebisen kan svälja. Urinblåsan var fylld med urin vilket innebär att njurarna fungerar. Jag bara låg där och var helt förbluffad över allt hon kunde se och mäta på denna lilla varelse! 
Beräknad förlossning fastställdes åter igen till 10 februari.
Under september och oktober sen målade vi om och tapetserade om i vårt sovrum och i det som ska bli barnrum. Vi fick god hjälp av både Simons familj och av Skogströms så allt gick smidigt och snabbt på ett antal helger!
Jag och Simon köpte dubbelsäng, nya sängbord och huvudgavel. Hela sovrummet fick sig verkligen ett lyft och vi är så nöjda med resultatet!
Klicka här för att se mer av sovrummet.
Under hösten hände dock några jobbiga händelser.
6 oktober upptäckte vi att vi haft inbrott i vårt källarförråd! :( Vi blev bl.a. bestulna på våra vinterjackor, påskpynt, en elektrisk luftmadrasspump och så alla juldukar och julgardiner som vi köpte nya till lägenheten förra året. Det var riktigt surt! Vi skulle ändå till Ullared helgen efter men det var inte julgardiner som jag i första hand hade tänkt köpa då...  
första advent gick vår bil sönder! :( Det var en del i kopplingssatsen som gått av eller något sådant där så allt behövde bytas. Ni som följer min blogg har ju följt storyn sen dess så jag behöver inte dra den igen... Men surt är det!
Tre dagar efter att vi fått tillbaka bilen gick den sönder IGEN! Det löste sig visserligen snabbt under dagen för det var samma fel igen så det var inget extra vi behövde betala för, men ändå irriterande!
Nog med tråkigheter!
9 november var vi på Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik med ungdomsrådet. En riktigt mysig och rolig dag!
15 november var vi på Nickelbacks konsert i Scandinavium
Under hösten har magen växt från det här:
Till det här:
Sen blev det jul med julbak, luciamys och allt vad det innebar!
 
Nu har vi gått in i år 2014 och det här året kommer utan tvekan bli det mest minnesvärda året i mitt liv hittills. Om bara någon månad kommer våra liv förändras för alltid! Snart är vår efterlängtade Mini-Ceder här och det skall bli så spännande att få uppleva hur det är att vara förälder! Hoppas ni hänger med! :) 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0