Man of Steel

I fredags kväll var vi på Biopalatset och såg Man of Steel som hade biopremiär nu i juni. Henry Cavill spelade Clark Kent, eller Kal-El som han egentligen heter. Har aldrig sett honom i någon film innan. Mer kända skådisar var Russell Crowe (Les Misérables, mfl mfl) som spelar Kal-EL's pappa och Amy Adams (Förtrollad, Catch me if you can, Natt på museet 2 mfl) som spelar Lois Lane. Fler skådisar var Michael Shannon (The Runaways) och Kevin Costner.
Jag tyckte den var sådär. Inte riktigt min typ av film. Eller jo, jag kan också gilla superhjältefilmer och liknande. Men jag vet inte om det var för att vi såg den i 3D och vi satt så nära. Scenerna filmades så nära så jag tyckte det var svårt att titta. Och ljudet var verkligen jättehögt. Så jag fick inte en så bra upplevelse. Det var lite för mycket fighting-scener för min smak.

John Carter

Förra helgen såg jag och Simon John Carter från 2012 med Taylor Kitsch (känner inte igen honom men han spelar tydligen i John Tucker must die) i huvudrollen. Den kvinnliga huvudrollen spelas av Lynn Collins (The Lake House, 13 snart 30, The number 23 mfl). De flesta roller i denna film är animerade så det finns säkert många fler kända skådisar bakom rösterna till de animerade figurerna.
Med tanke på att det är en Disney-producerad film så är den mycket välgjord och av god kvalitet precis så som Disney-filmer är. Dessutom är den baserad på en bok från tidigt 1900-tal. Så det är en story som funnits länge. Jag tyckte den var bra och spännande och absolut se-värd, men den hamnar inte på min lista med favorit-filmer.
 

Pitch Perfect

Förra lördagen när jag bara var ledig och slappade kollade jag på Pitch Perfect från 2012 som Ellinor tipsat om att jag borde se! :)
Huvudrollen spelas av Anna Kendrick (What to expect when you're expecting, Twilight-filmerna). Fler skådespelare är Skylar Astin (inte sett någon film med honom innan), Brittany Snow (John Tucker must die, The Pacifier mfl) och Alexis Knapp (So undercover, Trubbel i paradiset) mfl. 
Den var härlig och medryckande, men jag blev lite besviken på slutet för jag tyckte det var för öppet. Så min åsikt om filmen blir att den var bra, men jag trodde den skulle vara bättre.

Soffpotatis

Förstår om min blogg kan upplevas som ganska tråkig just nu när den bara handlar om vilka filmer jag sett på sistone. Det säger ju inte så mycket om min vardag, egentligen. Men för mig känns det gött att komma "ikapp" med alla blogginlägg som jag ligger efter med. I övrigt händer det inte så mycket i vilket fall. Jag jobbar, kommer hem från jobbet, är trött och tar det lugnt. Unnar mig att ta det lugnt nu när det är sommar och veckoschemat inte ser likadant ut som resten av året. Dagarna går fort ändå.
 
Förra helgen hade jag det helt underbart skönt. Gick inte utanför dörren från det att jag kom hem torsdag kväll tills jag körde till jobbet måndag morgon (förutom när vi stod ute och grillade på midsommaraftonen då)! Jag tog det verkligen bara lugnt. I torsdags kollade jag på underbara Footloose och idag, efter lördagsöppet på Tårtdecor och lite handling, har jag kollat på Grown Ups. Var sugen på att se dem igen! Igår kväll var vi på bio med Miriam och Johnny och efter det gick vi och tog en fika. Så ja, det är en liten soffpotatis som sitter här nu. Och det är gött kan jag säga er!
 
Har inte ens någon rolig bild att bjuda er på. Kan visa vad bilen säger just nu:
Dags att få tummen ur och göra något åt det.
 
Over and out.
 

Step Up Revolution

Såg Step Up Revolution från 2012 för ett tag sedan. Det var fjärde Step Up filmen.
Huvudrollerna spelades av Ryan Guzman och Kathryn McCormick. Inga som jag kände till innan. Det var inga skådisar med från de tidigare filmerna, förutom Adam G. Sevani som spelar Moose i andra och tredje step up filmen och som dök upp i slutet av denna film.
Jag tyckte den var sådär. Inget går upp emot första step up filmen med Channing Tatum!

Oz the Great and Powerful

Kalaset för Louisa för tre helger sedan avslutades med att vi tittade på Oz the Great and Powerful från 2013.
Det är en variant på Trollkarlen från OZ, eller snarare en film om hur trollkarlen kommer till OZ. 
Trollkarlen spelas av James Franco (Spiderman, Your Highness, mfl mfl). Häxorna spelas av Mila Kunis (Friends with benefits, The book of Eli, Forgetting Sarah Marshall, That '70s show), Rachel Weisz (The Bourne Legacy, Om en pojke mfl) och Michelle Williams (My week with Marilyn, Shutter Island, The List, Brokeback Mountain mfl).
Den var bra men det blir ingen favoritfilm för mig. Lite för konstig för min smak. Har aldrig varit något stort fan av OZ-berättelsen.

Silver Linings Playbook

För ett tag sedan såg jag och Simon Silver Linings Playbook från 2012, eller "Du gör mig galen" som den heter på svenska. Huvudrollerna spelades av Bradley Cooper (Baksmällan, Limitless, Valentine's day, He's just not that into you mfl mfl) och Jennifer Lawrence (The hunger games, Winter's bone mfl). 
Den var helt okej. Inte superbra men definitivt inte dålig. Den var annorlunda eftersom båda huvudpersonerna lider av lite psykiska störningar och problem. Därför kändes den också väldigt äkta. Allt är inte alltid fantastiskt och allt blir inte alltid som man tänkt sig. Men sådant är livet. Så den är helt klart sevärd!

Safe Haven

I början av maj tittade jag och Simon på Safe Haven från 2013. Den var fantastiskt bra! Safe Haven är ytterligare en film baserad på Nicholas Sparks böcker och den seglade direkt upp som en av mina favoriter av dessa filmer.
Regissörerna till dessa filmer lyckas alltid hitta så bra skådisar. Det är alltid någon man känner igen. I denna film spelade Josh Duhamel (Transformers, Life as we know it) och Julianne Hough (Footloose, Burlesque). Dessutom spelar Cobie Smulders från "How I met your mother" i Safe Haven.
Ja vad ska man säga? Den var så vacker! Underbara miljöer, småstad, kärlek, sorg, rädsla, beskydd. Om du inte sett den måste du bara se den!
Nej åh det är inte bra att sitta så här och skriva om film, nu blev jag sugen på att se flera av dessa igen!! ;) Footloose, Life as we know it, Safe Haven.... Helt underbara filmer!!

Transformers 3

För ett bra tag sedan kollade jag och Simon på Transformers 3, Dark of the moon från 2011. Jag har sett de två första filmerna och gillat dem men ville först inte se den tredje filmen. Mest berodde det på att Megan Fox inte längre skulle vara med och det verkade bara bli mer och mer krigande. Jag gillade filmerna mest för kärlekshistorien mellan Sam och Mikaela och för den stora portion humor som dessa filmer faktiskt innehåller. Så när Transformers 3 hade biopremiär gick Simon ensam och såg den på bio. Men så för ett tag sedan kände jag ändå att jag måste se den tredje filmen också, när jag nu sett de första två.
Den var inte lika bra som de två första, men absolut helt okej. För mig blir filmen bra mest för att Shia LaBeouf spelar så bra, men också för att även Josh Duhamel (Life as we know it) spelar i dessa filmer!

Den sjunde dagen skapades som vilodag

Har en lugn dag här hemma idag också. Simon åkte till kyrkan vid halv 8 i morse då han skulle vara ljudtekniker på gudstjänsten. Själv sov jag till halv 11...! Har inte gjort så mycket idag och det känns så skönt. Tar dagen som den kommer. Tvättat lite och lagat mat. Simon har en vän på besök nu. Han kom hit och hjälpte oss minska ned den överblivna biten tårta, behövligt! ;) Simon har en veckas ledighet framför sig nu så jag antar han njuter. Kul för honom... ;)
haha smygfotar ;)
 
Själv ska jag dricka te, äta smörgås och kolla på en film hade jag tänkt. Såg två filmer igår. När hände det senast?! På tal om film har jag fortfarande massa filmer att blogga om som jag sett på sistone. Men det får bli en annan dag. Nu ska jag förflytta mig till Simons dator för hans stationära har givetvis större skärm än min bärbara. Ha en fortsatt fin söndag kväll! 

Hallen

Nu har jag äntligen fotat så jag kan visa er hur hallen blev. När vi var på IKEA där i början av maj köpte vi även ett litet avlastningsbord till hallen. Jätteskönt att ha någon typ av byrå/bord i hallen så man kan lägga av sig mobil, nycklar och sådant när man kommer hem. Perfekt också att lägga gästboken där så man aldrig glömmer be sina gäster fylla i den innan de går! ;)
För några jular sedan fick vi de tre orden ni ser på väggen av Ellinor och nu har vi äntligen fått upp dem!
Ganska snart efter att vi anmält att luckan fallit ner för trappan kom de och skruvade fast den. Så det känns ju bra att den inte kan trilla ner mer. Men det är givetvis ändå tråkigt att min kruka och mina ljusstakar gick sönder. Så nu vill jag köpa en ny kruka till "palmen" som jag kallar den. Vill ha en vit eller en svart. Den lila passar inte så bra där tycker jag.
 
Nu sitter jag vid min nya dator by the way! :D

Midsommarafton 2013

Fick en riktigt rolig och lagom innehållsrik midsommarafton igår! Vi ville ha en lugn och skön dag och det fick vi!
Kl 14 kom Herr o Fru Haglund och Mr. Berg hem till oss. Vi ordnade med midsommarlunch som vi åt tillsammans. Mycket gott!
Lite senare anslöt även Alex och Victor. Vi spelade spel, lekte filmleken och åt jordgubbar, glass och tårta.
På kvällen skulle vi grilla men eftersom vi aldrig använt vår grill innan fick vi börja med att montera den.
Det gick snabbt och smidigt att montera grillen men lite längre tid att få en bra glöd. Men till slut tog det fart och köttet blev riktigt gott!
Strax innan midnatt kunde vi avnjuta gott grillat, potatissallad och grönsallad. Mums!
Tack för en jättetrevlig midsommarafton! 

Avinstallera och installera

Idag händer inte så mycket här hemma. Vädret är inte så jätteroligt så vi håller oss inne. Simon har skrubbat grillen och jag har handdiskat kaffekopparna och faten. Kylskåpet är fullt med diverse leftovers från igår så som potatissallad, köttbullar, prinskorvar, jordgubbar, räkor, dricka och tårta!
Eftersom jag är ledig idag och vi inte har något planerat väljer jag att koncentrera mig på detta:
Köpte ju en ny dator för ett par veckor sedan som ni kanske minns. Har hunnit starta datorn en endaste gång sedan dess. Så idag ska vi äntligen avinstallera och installera program på den och fixa den som jag vill ha den så att jag kan börja använda den istället för min gamla. Tur att jag har en man som tycker sådant är roligt... Så kan jag sitta här och blogga istället ;)

Studentfirande och Nyhem

Den här veckan innehåller mest jobb, lite fixande inför midsommar samt bilförsäkringsletande. Vår bilförsäkring går ut imorgon på midsommarafton så vi måste hitta en ny snabbt. Jag överdriver inte om jag pratade i telefon 10 gånger igår med olika gubbar och bolag. Vi har sökt på nätet och jämfört osv. Men nu har vi äntligen bestämt oss och hittat en med rimlig kostnad. Så det känns skönt att letandet är över. Men nu var det inte det jag tänkte berätta, utan jag tänkte visa lite bilder från helgen i småland och på Nyhem!
 
I fredags kväll körde jag och Simon till släkten i småland, för att på lördagen fira mitt äldsta kusinbarn som tog studenten. Jag och Ellinor på skolgården.
Det var helt fantastiskt vackert uppdukat vid studentmottagningen!
 
Morbror fyllde år samma dag så han fick en hel del tårta på sin födelsedag! ;)
På kvällen åkte jag och Simon till Nyhem och kom lagom till Pingst Ung Galan. Vi sov i husvagn med Herr o Fru Daun och Miss Persson. På söndagen hade vi det allmänt gött med möte, fotboll, volleyboll, regn, sol och pizza innan vi styrde kosan mot Göteborg igen. Det var en helg som gick allt för fort!
 

Studenttårta

Nu är helgen över och jag kan därför avslöja vad det var jag höll på och pysslade med varje dag förra veckan. Jag gjorde en studenttårta i form av en studentmössa till mitt kusinbarn som tog studenten i lördags!
Den var täckt med sugarpaste och fylld med jordgubbsmousse och rabarbermousse med jordgubbsbitar.
Jag ville efterlikna mitt kusinbarns riktiga studentmössa så gott jag kunde, så därför bad jag min kusin lite diskret fota hennes mössa och skicka till mig så jag hade något att kolla mot.
Jag tryckte ut kursiva bokstäver och raka siffror och målade dem med en målningsfärg i guld. Det som inte stämmer överrens är att kokarden borde varit i guld också och sen såg jag inte att det var ett lila band på mössan, men men ;)
Ovanpå tårtan dekorerade jag med bokstäver, siffror, blommor och blad.
Mitt kusinbarn gick estet musik och hade fiol som huvudinstrument så därför gjorde jag en liten fiol i sockerpasta med hjälp av den här mönsterformen. Sedan målade jag den med brun, grön, rosa och gul pulverfärg. Noterna tryckte jag ut med den här utstickaren.
Prästkragarna är gjorda med en prästkragsutstickare och rosenbladen är gjorde med en rosenbladsutstickare. Utstickaren till hortensian är så pass ny så den finns inte på hemsian än.
Det svarta brättet skar jag ut med hjälp av en multiribboncutter, samma som jag använde när jag skar ut delarna till rosetten jag gjorde på min födelsedagstårta. Ett väldigt chäckt och användbart verktyg!
 

7 år

Nu har vi kommit hem efter en härlig helg i småland och på Nyhem!
 
I lördags firade Simon och jag 7 år! SJU ÅR! Det är helt galet vad tiden går! Tänk att det "redan" gått 7 år sedan den där första kyssen på Marstrand och den där första sommarveckan på Öland!
Vi fick en härligt solig dag i lördags!

Ny golvlampa

Det blev även en ny golvlampa till vardagsrummet från IKEA där i början av maj. Vi tyckte det skulle passa bra att ha en lampa vid hörnet av soffan och så här blev det:
Lampan har dimmer så det är jättebra att man kan ställa in hur starkt sken man vill ha, antingen om man vill att lampan skall lysa upp i hela rummet eller om man bara vill ha lite mysbelysning till en film.
Vi är jättenöjda!
 
Men nu mina vänner åker jag till småland på studentuppvaktning och sen vidare till Nyhem! Vi hörs nästa vecka!
 
 

Balkongen

I början av maj skrev jag om att vi varit på IKEA och köpt lite nya grejer till lägenheten. Jag hade även äntligen haft tid att beställa gardiner till sovrummet och vardagsrummet och dem fick ni ju se hur de såg ut. Men nu tänkte jag visa er hur det blev på balkongen.
Vi köpte nya blommor, en vattenkanna och en vit pedistal.
Köpte även en jordgubbsplanta.
Det blev inga jordgubbar för mig på nationaldagen, så när vi kom hem på kvällen där kändes det väldigt roligt att kunna gå ut på balkongen och plocka en jordgubbe. På så sätt fick jag mig en jordgubbe i alla fall :)

Ny dator!

VET NI VAD?! :D
I lördags köpte jag ny dator!! ÄNTLIGEN!!!
Jag fick ju bidrag till detta i födelsedagspresent! :)
Det blev en Lenovo G580. Är inte så insatt i datorer men jag valde en som inte var allt för enkel, men inte heller för "bra" för mina användningsområden. Det enda jag gör på datorn är att lägga in foton, redigera lite och surfa (framför allt blogga). Ibland skriver jag dokument. Så vi valde grafikkort och processor utefter detta.
Köpte även ny datorväska och en trådlös datormus.
Äntligen ska jag få slippa min 5 år gamla dator som inte ens längre går att flytta på och som stänger av sig titt som tätt! Nu kan jag sitta med min BÄRBARAdator i soffan, i köket, på balkongen eller var jag vill, härligt! :D
Har dock inte hunnit mer än att bara starta igång nya datorn. Så just nu sitter jag fortfarande vid den gamla. Det är som vanligt full rulle hela tiden. Hann vara hemma en timma i lördags efter vi köpt datorn innan vi åkte på kalas för Louisa. Jag är så sjukt trött hela tiden, igår kväll kändes det inte som att jag hade vilat upp mig direkt denna helg. Jag hade svårt att hålla mig vaken under gudstjänsten igår, sen var det veckohandling som vanligt. Simon och jag provade nya McFlurry Magnum på McDonalds innan vi åkte hem till Göteborg.
Jättegod men lite väl mastig.
Resten av tiden har jag ägnat åt en liten överraskning som jag inte kan avslöja än, med risk för att föremålet för överraskningen får veta ;) Därför blev det inget bloggande igår. Samma sak har jag ägnat mig åt idag efter jobbet. Avbokade mig till och med från MRL idag, kände mig lite för stressad. Behöver börja tänka på att packa så smått också, på fredag åker vi till småland! Så de närmsta dagarna kommer innehålla jobb, överraskningsfixande och packande. Tjo hej!
Bilder från Louisas kalas i lördags. Det var strålande sol så vi åt grillat ute och spelade bocha, krocket och jätteplockepinn. Blev också lite brädspel inomhus. Kvällen avslutades med filmen "Oz the great and powerful" och mys i soffan med Hanna x 4 och annat trevligt folk! ;) 

Fredag

Hej hej från soffan!
 
Idag var jag på söta Olivias studentmottagning efter jobbet!
Vackraste dessertbordet jag sett på länge!! Heeeelt fantastiskt fint!
Nu väntar en kall kanna vatten och film! Min enda lediga kväll i soffan denna vecka. 
Ha en fin fredag kväll!

Kalas som slutar i kras

Idag är det Sveriges Nationaldag. En "röd" dag vilket innebär ledigt för mig! :D
De senaste dagarna har varit riktigt soliga och fina så jag och Hanna har tagit med oss lunchlådorna och suttit utomhus på lunchen. (allt är fotat med mobilen, tyvärr.)
Igår rullade Hanna in i en ny bil till jobbet som redan var pimpad med en tydlig text om vem den tillhör ;)
Efter jobbet drog vi på studentuppvaktning hos Philip som tog studenten!
 
Idag har vi hjälpt Skogströms flytta till hus! Vi började kl 9 ute på Marstrand med att tömma lägenheten och fylla lastbilen.
Till detta gulliga hus har de nu flyttat! :)
Vi var ca 20 pers som hjälptes åt så det gick väldigt snabbt allting så vi hann både grilla, åka och spana in en olycka då en ambulanshelikopter landade precis i närheten, och spela Risk.
När vi kom hem hann jag också spana in SVT's nationaldagsfirande på TV en liten stund.
Men nu ikväll har det slutat i kras, bokstavligt talat.
Hade precis satt mig här vid datorn då jag hör världens brak! Springer förfärat ut i allrummet och möts av denna syn:
Det är så att vi har ett "hål" i väggen ovanför trappan och där står en tapetserad skiva framför. Skivan är lös och står bara lutad mot väggen och så har den varit från början när vi flyttade in. Vi har påpekat detta för Husvärden men hon hävdar att så är det bara.... Nu var det alltså skivan som ramlat ned och tog med sig både min fina "palm" som jag haft så länge jag kan minnas samt tre ljusstakar i glas, som stod framför skivan, hela vägen ner för trappan. Allt gick i tusen bitar. Så himla tråkigt! :( Dumma skiva!
Kruka och ljuslyktor kan man alltid köpa nytt, men det tråkigaste är att sakerna som föll gjorde märken i trappan :(
Tur att ingen kom till skada i alla fall! Vi kunde ju lika gärna ha gått i trappan just när det hände! Nä detta var inte så kul.... Men nationaldagen till ära har jag i alla fall "skördat" våra jordgubbar som vi har på balkongen som nu blivit mogna. De var jättegoda! Men nu skall jag gå och lägga mig, imorgon väntar jobb igen och sommarens tredje studentuppvaktning.
 
Hoppas ni haft en fin nationaldag!

Pimp Your Ride

I fredags på BARA VARA hade vi sommaravslutning: Pimp Your Ride.
Vi höll till vid Second Hand där vi ordnat med scen, grill, fika, tävlingar och cruizing. Vi hade även hyrt in sumodräkter och jätteboxning. Vi hade verkligen tur med vädret! Det var strålande sol hela kvällen. Vet inte vad vi hade gjort om det hade regnat.
Det blev en jättehärlig och rolig kväll!
 
Som ni förstår av titeln på kvällen så var huvudsyftet med kvällen en tävling där man fick ställa ut med sitt fordon. Alla som kom på BARA VARA fick sms-rösta på det fordon man tyckte bäst om och den som fick flest röster vann ett Guldkort på Liseberg. Vi hade även lite andra kategorier man kunde vinna pris i.
 Prisutdelning.
 
 
Det blev en lyckad sommaravslutning!  

När jag klantar till det

Härlig grillning med församlingen igår efter gudstjänsten!
 
Vilken knäpp dag! Den har varit stressig och lite jobbig men jag känner mig ändå, konstigt nog, positiv! Det började med att jag var på jobbet en hel kvart innan jag började. Jag lyckades åka hemmifrån en timma efter att jag gått upp, vilket är uppseendeväckande för att vara mig. Men mot slutet av dagen klantade jag till det rejält genom att råka skicka med ett paket på pallen till DHL som egentligen skulle skickats med Posten. Det var jätteviktigt att just detta paket skulle komma fram imorgon så det var bara så typiskt som det kunde bli! Dubbeltypiskt ;)
 
Efter flera samtal med både DHL och Posten lyckades vi spåra att paketet kommit fram till sorteringsstället på DHL i Göteborg. Det var bara för mig att inse att jag måste åka dit och hämta det och själv lämna in det till Posten. Dessutom var det på håret att jag skulle hinna eftersom Posten stänger vid en viss tid och paketet var tvunget att sorteras på Posten idag för leverans till kund imorgon. Här var det bara att hoppas på det bästa och utbrista "Gode Gud hjälp mig nu!". Jag skyndade mig ner med bilen till DHL i Göteborg och efter ca 40 min lyckades de hitta paketet! Vilken lycka! Jag skyndade vidare till Posten och höll tummarna att det inte redan var för sent. Men det gick hur bra som helst, när jag kom fram höll de precis på att tömma för att köra paketen vidare så mitt paket hann precis med! Underbart!
 
Så idag är jag väldigt nöjd med den goda servicen jag fick på DHL och Posten. Jag menar det var lite som att leta efter en nål i en höstack på DHL's central. Det fanns ingen garanti för att det skulle hitta paketet. De har över 80 olika portar där lastbilar bara rullar in med tusentals paket (ja jag fick lära mig lite fakta om DHL på köpet) ;) Så jag är evigt tacksam att de hittade det! Är också tacksam till Posten som tog emot en sådan förvirrad tjej som mig där jag kom halvspringandes i mindre panik och undrade vart jag skulle lämna mitt paket och om det var för sent. Men mest av allt tror jag att Gud hade ett finger med i spelet. När jag klantar till det hjälper han mig att få ihop situationen. För hur stor var egentligen chansen att vi ens skulle hitta paketet? Minimal.
 
På grund av allt detta missade jag mitt MRL-pass idag. Och när jag kom på att jag inte skulle hinna var det för sent att avboka sig. Dyker man inte upp på passet får man betala. Men jag ringde till receptionen och de var så snälla så de avbokade mig! Så även här hade jag tur! Jag tog mig en tur runt mossen när jag kom hem istället. Jag sprang hela vägen utan att stanna en enda gång, stolt! :) När jag kom hem igen gjorde jag några av de styrkeövningarna vi gör på sportlife så jag inte skulle tappa allt för mycket. Gött.
 
//Tacksam.

Strövtåg i hembygden

Kanske inte riktigt ett strövtåg... men i fredags var jag ute och sprang och promenerade här i Björlanda-/ Tuveområdet. Ni vet jag skrev att jag hade en ledig fredag och inte riktigt kunde bestämma vad jag ville göra? Det blev att jag tog mig ut i alla fall. Såååååååå otroligt härligt!!
Det var strålande sol och alldeles lagom varmt. Jag sprang ner över björlandavägen och runt en mosse som ligger där. Jag kände mig på ovanligt bra humör och antingen så var allting väldigt vackert, eller så var det mitt goda humör som gjorde att jag upplevde allting så vackert! Jag njöt i fulla drag av den gröna, sköna naturen och av att jag var ledig! Kände mig pank och fågelfri!
En gångbro rakt över mossen ifall man inte vill ta sig runt hela.
Högt där uppe ser man höghusen i Länsmansgården sticka upp ovanför träden.
När jag nästan tagit mig runt hela mossen valde jag en annan väg som fortsatte åt andra hållet mot "Hisingsparken". Jag var nyfiken på att se hur det såg ut och vart vägen skulle leda. Jag mötte så trevliga människor utmed vägen som berättade om vilka leder man kan gå och vart olika vägar leder i området! De var inte sena med att påpeka hur bra det är att bo på Hisingen och jag håller med dem! Vi har 4 min till spårvagnshållplatsen som tar 17 min in till centrum och 5 min så är man mitt ute i naturen. Tack Gud att vi fick en lägenhet här! Hittills känner jag mig bara nöjd med det här området!
Men när jag kommit till denna skylt vände jag och joggade tillbaka. Jag får upptäcka mer en annan dag!

Mitt 25-års firande

Här kommer lite bilder från mitt 25-års firande förra helgen.
Jag är dock ledsen för att jag själv inte tog fler bilder. Jag ångrar att jag inte fotade fler av mina gäster och bad dem titta in i kameran, den där dagen kommer aldrig åter :(
Jag fick inte heller någon bra bild på tårtan. Glömde först fota den och sen när vi skulle börja skära i den kom jag på att jag ville fota den först! Så det blev lite hastigt och suddigt :( Men den hade en hel del skavanker så det kanske inte gör så mycket... Ni får hålla till godo med det som blev.
Det blev en tvåvåningstårta dekorerad med fjärilar som jag penslat med pärlemorskimmer och knappar som jag färgat in med pastafärg leaf green, marigold och rosa. Även kantbåderna blev rosa och dem gjorde jag med samma siliconform som till knapparna. Den stora rosetten har jag gjort för hand med hjälp av en multiribboncutter. På sidan av den översta tårtan har jag tryckt ett diamond side design mönster.
På tårtan la jag en liten plakett mönstrad med en mönsterkavel och på den tryckte jag ut siffror i rosa med en utstickare som tyvärr inte finns i webbutiken än.
Tårtan var täckt med vit chokladsockerpasta och fylld med skogsbärsmousse, hallon, blåbär och vit chokladmousse. Hur gott som helst! Jag är hyfsat nöjd med tårtan med tanke på att jag inte gjort så många än, men jag får verkligen träna mig så jag blir bättre på att täcka. Det tycker jag hittills är det svåraste. Huvudsaken tycker jag var att den var god och det var den verkligen. Mousserna jag använt är helt oslagbara!
Jag have även bakat kolakakor och vaniljcupcakes, både glutenfria och icke glutenfria. Cupcakesen var toppade med Cream Cheese Frosting med Vit Choklad samt strössel i limegrönt, rosa och lite blandade färger.
De prickiga muffinsformarna är av mycket bra kvalitet och som ni kan se håller de formen bra i ugnen och "blöder" inte igenom.
Hjärtformat fat från Ib Laursen.
Till mat blev det pastasallad och kycklingspett med tzatziki, rosenbröd och andra tillbehör.
Jag fick träffa två av mina nyfödda kusinbarn så det var väldigt mysigt!
 
Vi hade gäster från kl 15 till kl 01. Mycket trevligt! :)
Trots att jag är lite ledsen för att jag borde fotat mer så är jag mycket nöjd med kalaset! Jag är så oerhört tacksam för att det var så många som kunde komma och förgylla min dag och jag är jättenöjd med allt fint jag fått!! Dessutom är jag såååååå glad att vi kom ihåg att be alla att skriva i gästboken! DET hade varit väldigt ledsamt annars!
Fick bl.a. presentkort, pengar till ny dator och en bakmaskin!! :D

Till min födelsedag sen kom flera kort på posten innehållande presentkort, trisslott och mer bidrag till dator. Och på jobbet fick jag ju tool caddyn.
 
TACK ALLA SOM FIRAT MIN 25-ÅRS DAG!! DET BETYDER JÄTTEMYCKET FÖR MIG!

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0