New Moon..igen!

Imorgon ska jag se New Moon igen!! ;D Med Hanna denna gången!
Idag har en kille kommit och hämtat min bil för att byta min handbromsvajer och radio, har inte fått gjort det än.

Nu drar det ihop sig till tentorna också. Har första på lördag. Usch. Men den är i Grundläggande Redovisning och det är i alla fall ett mycket roligare ämne än Marknadsföring vars tenta är nästa lördag, 12 dec. Så nu ska jag inte till Trollhättan på ett bra tag. Bara plugga plugga plugga hemma... Har i och för sig inte varit där på nästan två veckor pga att jag varit sjuk och så. Är nästan frisk nu förutom att jag är väldigt hes. Men det är ingen fara, har i alla fall inte feber! Åhh jag hoppas SÅ att jag klarar tentorna!!! Gör jag inte det blir det VÄLDIGT stressigt, omtentorna är nämligen vecka 2! :O Samma vecka som hemtenta i nästkommande kurser skall in, jag har alltså en hemtenta i två ämnen att skriva över jul + en seminarieuppgift till ett seminare som är 8 januari. Så det blir inget lov där inte... :( Och jag har föreläsning fram till 22 dec. Till skillnad från Simon den fuskisen som har jullov i EN MÅNAD! Slappa chalmers....
På tal om Simon, han kommer nog snart hit! :)

Kvällens foton!


Förväntansfulla innan konserten!!


TAKIDA!!!!!!!!!!!


Glada och svettiga! ;P

Takida-konsert

Fortfarande sjuk :( Men jag tror inte det är svininfluensa. Doktorn pratar om att man ska ha svårt med andningen om man har svininfluensa, feber är inget tecken tydligen. Så när min feber gick ner skulle jag inte ropa hej för det... Det kan snabbt vända. Men äh, jag har inte haft svårt att andas. Klart det är svårt att andas när man är tät i näsan men inte mer än så. Men fortfarande är jag tung i huvudet :/

MEN min sjukdom fick INTE stoppa mig igår! För igår överraskade jag min älskade med en Takida-konsert!! :D Bokade biljetterna till den i september så det var ju självklart att jag skulle bli sjuk just nu. Men jag tänkte inte slänga pengarna i sjön. Har sett fram emot det här för mycket. Så det var bara att proppa i sig tabletter och åka. Simon visste ingenting :) Eller a han hade massa olika funderingar och en av dem var Takida men han var inte säker ;) Först hade jag bokat bord på Lilla London så där åt vi gott! Och där avslöjade jag hemligheten att det var Takida vi skulle gå på. Han blev jätteglad :D
Konserten skulle börja kl 8 men tyvärr var det två asdåliga förband innan (jag hade ingen aning om att de skulle spela innan) dom hette typ Inme och Sonic någonting. Jättedåliga! Hård hård hårdrock. Tål inte den musiken. Speciellt inte när jag är sjuk. Så det var bara att stå ut.
Men sen kom Takida! :) Typ 21.45. Låååång väntan. Men det var värt det! Och inte för att jag är nåt särskilt Takida-fan. Kan tyå bara 3 låtar. Men dom var grymma! Vi stod typ 4-5 meter från scenen så vi såg asbra! Och Simon var typ extas ;) Så härligt att se honom så glad! Hans present gick hem i alla fall! Så det blev en riktigt bra kväll!

Svinis??

Jag är sjuk! :( Det började igår eftermiddag. Jag kände på mig att jag skulle bli sjuk. Men jag hade inte feber, bara ont i halsen och förkyld. Inatt blev det värre. Kunde verkligen inte somna och jag var jättevarm och sen frös jag jättemycket om vartannat. Så idag gick jag upp kl 6 och skulle åka till skolan men det var bara att glömma. Jag var jätteyr och hade nästan 40 graders feber! :( Har ont i kroppen. Är inte de tecken på svininfluensa? Jaja blir det inte värrre är så här så är det ingen fara! :) Mår bättre nu. Inte lika hög feber.

Men jag är så ledsen för att jag blev sjuk just nu! Tentorna närmar sig och på torsdag händer en sak som jag inte vill missa. Och jag MÅSTE plugga... Okej, det är väl alltid olämpligt att bli sjuk egentligen. Så känner man väl varje gång man blir sjuk. Men a... Känns jobbigt i alla fall :/
Å andra sidan var det ändå lite lämpligt den här veckan för nu har jag inget planerat förrän torsdag så förhoppningsvis hinner jag bli frisk tills dess! Måste vila imorgon, fast jag borde plugga också... Idag har jag faktiskt inte pluggat nåt. Ångest. Missade räknestugan i skolan idag :( Typiskt!

Today is the day

NEW MOON idag!!! :D Kl 15:40 smäller det. Längtar så!! Jag kommer att få se den näst, näst först i Göteborg. Första visningen var ju nu inatt (fortfarande besviken över att jag inte visste om det...), andra är på Biopalatset och sen är det den jag ska gå på, på Bergakungen! En av de största salarna, rad nr 7 (de med extra breda säten) det kommer bli brymt! (:
Ikväll är det ekumeniskt och 4ever and after 8 i kyrkan! Massa sång, musik, dans och nån dokusåpa eller vad de nu har hittat på hehe :P Det kommer också bli grymt! (Vilken härlig dag föresten :D)

Imorgon bär det av till skåne och på söndag blir det reprisen av idol för det missar jag ikväll! Inget plugg i helgen hoppas jag.
Men plugga ska jag göra nu. Ciao!

Parallella kurser

Vi läser ju parallella kurser just nu vilket är jättejobbigt. Men jag tänkte "okej det är en engångsföretelse!" Men nu har vi fått veta att vi ska läsa parallellt till våren också, av någon konstig anledning! De bara ändrar i schemat utan att fråga oss studenter :( För självklart var ju inte tanken att vi skulle läsa dubbelt från början. 
Kul att den ena kursen är psykologi på C-NIVÅ och den andra är juridik på A-nivå som jag aldrig läst förr... Detta ser jag VERKLIGEN fram emot... 

5-öringen har trillat ner

Yes! Efter flera timmar förstod jag en uppgift!! :D Snacka om att man måste sitta länge och bara kämpa innan man förstår. Och det var bara en förhållandevis lätt variant av uppgiften. Jag håller på med avskrivning utöver plan vid obeskattade reserver. Jag använder mig av huvudregeln, den så kallade 30-regeln. Det är en räkenskapsenlig avskrivningsmetod. Haha tänk vilka interna språk det finns!! Skulle jag läst det här för några veckor sedan skulle jag inte fattat någonting!

Dock blev jag inte klar med det kan tänkt idag men jag får forsätta imon. Var alldelses för seg idag, först kom jag inte igång och sen var jag så trött så jag somnade. Det var gött :)
Har verkligen blivit mycket bättre på att somna! Så skönt! Idag kunde jag somna med ljuset tänt och allting. Och i söndags mitt på dagen somnade jag brevdivd Simon när han kollade på tv. Fatta! Förr skulle jag inte ens kunnat somna om det var dag! Och absolut inte om det var något störande ljud från en tv i rummet. Så det sker framsteg på den fronten hehe (:




Kent

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Kent längre... Har alltid gillat dem men nu för tiden tycker jag de har flytit så långt ifrån vad som ÄR Kent, i alla fall vad som är Kent för mig. Deras musik blir konstigare och konstigare. Jag vet att det finns massor som inte förstår sig på dem alls, att deras musik bara är destruktiv och deprimerande osv. Men nja, jag tycker ändå deras musik är bra. Om inte annat är de väldigt musikaliska!

Nä deras höjdpunkt var ändå vid Vapen & Ammunition och Du & jag döden!! Sen kom Tillbaka till samtiden och jag tycker deras stil förändrades drastiskt (även om "Generation Ex" blev en av mina favoritlåtar!) Men det är i princip bara den och "Berlin" som är bra på den skivan. Och nu dera senaste Röd, där tycker jag att det egentligen bara är "Ensamheten" och "Det finns inga ord" som håller den "gamla stilen" ;)

Men jag har ändå biljetter till deras konsert i Lisebergshallen i mars så jag hoppas den blir bra! :D Och jag hoppas verkligen de kör fler låtar än dem från den senaste skivan. Fattar inte varför jag aldrig gått på deras konserter innan. Satt och väntade på dem i 4 timmar på Bengans en gång och fick deras autografer, men jag har aldrig HÖRT dem! :O

Nej inget går upp emot deras gamla godingar: Utan dina andetag, Chans, Mannen i den vita hatten, Kärleken väntar, 747, Den döda vinkeln, Gravitation, Spökstad, Romeo återvänder ensam, Berg&dalvana för att nämna några....!!

Inget särskilt alls...

Ja då har jag kommit hem från skolan. Var på mekonomen och köpte navkapslar så nu är även mina vinterdäck vackra! :)
Har egentligen varit hemma för länge nu utan att plugga så nu måste jag ta mig i kragen...

I gotta feeling

Hmm, för en gångs skull har jag inget att skriva.
Ska försöka sova snart. Föreläsning imorgon. Får förhoppningsvis fixa min handbromsvajer imorgon också. Idag har vi pluggat hemma hos Hanna, tillämpningsuppgift 3. Börjar verkligen tröttna på de där uppgifterna nu! :/
Men den här veckan hoppas jag på att jag ska hinna ägna lite tid åt andra kursen också...!

Åhhhhhh bara 4 dagar kvar nu!! :D Till vadå undrar du? Jo till premiären av New Moon såklart!! ;P

Jag fick visst ihop en del ändå :)

"Whoever said money can't buy happiness simply didn't know where to go shopping!"

Fredagen den trettonde

Okej detta hade jag egentligen tänkt skriva igår när det var fredagen den 13:e. Eller vänta, kl är efter 12 nu, okej jag hade tänkt skriva detta i förr går... ;) Men det blev så fullt upp så jag hann inte :/

Jag vaknade i alla fall upp och tänkte "åh idag är det fredagen den 13:e. Folk brukar ha otur då men inte jag!" :) Men vad händer? Det börjar med att min bil, min NYA bil, inte startar!! :( Det löste sig tillslut, jag kom iväg till verkstaden och fick bytt däck, men det visade sig att handbromsvajern inte är bra. Så den måste bytas. Och jag vet fortfarande inte varför bilen inte ville starta så där plötsligt.
Sen var det någon mer otursgrej som hände också men nu minns jag inte var det var bara för det.... Säkert något med att jag som vanligt inte hann klart med plugget. Eller något ännu värre...

Sen är det massa annat strul med skolan som vanligt men det är så stort så det orkar jag knappt skriva om. Kan ju bara nämna att pga all ovisshet och alla lärare som aldrig ger oss svar var jag idag tvungen att söka upp min lärare på eniro, hitta hans privata nr och ringa honom. Han svarade och till svar fick jag att han inte längre arbetar på min skola! Jahaja.... Knäppt. Bra att man får information. Så nu är seminariet på måndag inställt tills vidare, tills de hittar en ersättare.

Kvällen fredagen den 13:e var i alla fall trevlig. Jag var på konsert med Emanuel! En rolig kväll :)
Nu ska jag mysa med min älskling!
God natt!

Ny bil!

ÄNTLIGEN!!!
Nu har jag köpt en ny bil! En Opel Astra från -99. Vinröd och jättefin!! Hittade äntligen en bra tillslut! Så skönt att letandet är över. Det tog sån tid. Nu vill jag bara byta ut radion i den till MIN radio för jag vill ha USB-port så jag kan lyssna på MIN musik ;) Ska väl byta till vinterdäck snart också (och det ingick i köpet!) Annars är det bara att tuta och köra! (:
Så nu kan jag koncentrera mig helt på plugget igen. Känner att jag hamnat efter mycket :/ Men det är så tråkigt!
Måste plugga nu...

...fortsättning på Östersundsberättelsen...



Så där då var man hemma! Eller nu och nu, jag kom hem igår morse. Men det har varit rätt körigt så jag har tyvärr inte hunnit uppdatera här, men nu kommer fortsättningen på det ni alla väntat på! ;P

Var var jag? Jo, i lördags. Bilden ovan illustrerar lite av den glädje vi delade dessa dagar :D
Det blev aldrig Innefickan på kvällen där, men det blev i alla fall popcorn, "Jag har aldrig...", och Plaza! Besöket på Plaza var dock mest bara för att se hur det såg ut. Jag ville ju hinna se så mycket som möjligt. Men det var något band där som spelade massa olika covers så det var nice. Sen sov vi gott! :)

Söndagen var en riktig slappardag! Vi såg på tv hela dagen, reprisen av Körslaget och sen såg vi en av filmerna vi hyrde på fredagen som vi inte hunnit se. Minns tyvärr inte vad den hette, men japansk manga, säger det er något?
Man fick lite ångest för att vi satt inne hela dagen när vi ändå skulle sitta på ett tåg hela natten. För att gottgöra denna "ånej-jag sitter-still-ångest" gick jag och åt på McDonalds.... haha ;P De andra var duktiga och gick till Hemköp och köpte ingredienser för att laga något, men jag blev så sugen på McDonalds eftersom vi först pratade om att gå dit. Så hamburgare blev det! Linda höll mig sällskap.
Där hemma fortsatte festligheterna med gitarrspel av Lotten och sång av den som vågade.
Men tillslut fick vi inse fakta, packa ihop oss och gå :/ Helgen gick väldigt fort helt enkelt!
Linda, Sofia och Emma följde oss till tåget. Det gick 20:50.
Dena gången skulle vi sitta upp heeeeeela natten. Fyy va segt det var! Hanna och jag tittade på två filmer, Corpsbride och Transamerica, men efter det ville vi försöka sova lite.
När vi kom till Stockholm var kl halv 4 och jag hade inte sovit något. Då gick som tur var personerna mitt emot oss på andra sidan gången av!! :) Så jag och David passade snabbt på att sno deras säten. Då fick vi alla i alla fall två säten var. Tillslut somnade jag. Blev väl max 2 timmars kvalitativ sömn.

Väl framme i Göteborg halv 9 på morgonen var man allt annat än pigg. Men det var bara att bita ihop och åka hem och plugga.... Underbart :/

Imorgon är det första och enda föreläsningen den här veckan. Sen kommer ni nog få reda på en liten nyhet! ;)
God natt!

HaHa

I mitt förr förra inlägg skrev jag att jag inte skulle skriva här på några dagar med det gjorde jag visst ;P

7 pers i en tvåa :)

Ja nu är jag här i Östersund! Kom fram igår kl 7 på morgonen. Då var man rätt sliten. Jag hade liggvagn men de andra (Lotten, David o Hanna) skulle sitta hela natten. MEN så hände nåt konstigt, något mycket mycket konstigt och läskigt! Jag låg tryggt i min liggvagn så jag var inte med om denna händelse, men mitt emot där de andra satt ställde sig plötsligt en gubbe upp och kissade på bordet!! :O Helt knäppt! Det typ skvätte på hon som satt mitt emot och det rann ner på golvet. Så några poliser kom och slängde av mannen på nästa station och Lotten, David och Hanna fick flytta in i en liggvagn de med! Något bra mitt i allt :)
Hur som helst blir det inte så mycket sömn så där på ett tåg. Så dagen igår blev rätt lugn och skön. Först installerade vi oss i Linda och Sofias lägenhet. Vi åt frukost och vilade. Sen gick vi och tittade på Linda och Sofias skola, mittuniversitetet i Östersund. Efter det fikade vi på Tingshuset. Sen tog Linda bussen till Brunflo ;P
Vi andra gick på stan och sen hem, jag sov lite. Hmm det är nästan läskigt hur snabbt man glömmer!! :O Minns inte exakt vad vi gjorde och det är ändå IGÅR jag pratar om...!
Men vi gjorde i alla fall laxpaj och ytterligare en tjej kom och anslöt sig till vårt sällskap, Emma. Sen hyrde vi film, The boat that rocked. Jag, Hanna o Lotten stannade hemma o såg på den medan de andra gick på konsert.

Idag har i varit ute på Frösön och tittat! Vi promenerade i en timma, tittade snabbt på en loppis, och sen åkte vi hem igen. Hmm kanske lagon kul att läsa om allt vi gjort.... Jaja ;) Nu har vi i alla fall ätit pizza och snart blir det film, Innefickan och Plaza :D
Imon 20:50 går tåget hem...
Hej svejs!

När snön faller drar jag till Östersund!

Årets första snö!!! :O Visst det är fortfarande så varmt på marken att den inte lägger sig, men det snöar i alla fall!
Så passande, för ikväll åker jag till norrland! :) Ska hälsa på min bästaste bästa vän Linda som pluggar i Östersund!! Ska bli så kul :D Men det känns overkligt på nåt sätt. Har nog inte fattat att jag åker än... Vi är ett härligt gäng som ska hälsa på Linda, det är jag, David, Lotten och Hanna! (: Sen kommer jag hem på måndag.
Så nu måste jag skynda mig, måste hinna plugga lite innan jag måste packa!! Tåget går kl 19 ikväll....
Med andra ord kommer jag inte skriva här på några dagar nu.
Bye!

Jag har biljetter!!!



YES!! Jag har fått tag på biljetter till New Moon!!!!!
Var så himla besviken först för att jag inte hade haft koll på att de kör en Twilight + New Moon natt den 19 november, innan premiärdagen! Hade ju självklart velat gå på det men biljetterna var redan slut :(

Sen var det så struligt för man visste inte när biljetterna till New Moon skulle släppas, det stod inget på sf's hemsida eller på New Moons hemsida. Men så stod det ju i GP idag att de släpps idag!!
Jag var inne kl 6, 7 och 8 i morse men inga biljetter syntes till :/ Men när jag satt på föreläsning vid 10-tiden messade Simon och sa att de kommit ut så han bokade! :) Haha stackars min kompis hon fick nästan panik för hon hade ingen som kunde boka åt henne så snacka om att hon ville ha rast!! ;P När rasten kom bara rusade vi till datorerna... Haha jag kände mig som en riktig tonårstjej! :O
Vilket tryck det var! Biljetterna tog ju slut SÅ fort. Nu finns bara enstaka kvar premiärdagen. Vi fick i alla fall på premiärdagen, 20 november!! Synd att den inte visas på VIP!

Nu längtar jag till 20 november!!! (eller ja det har jag ju gjort hela tiden... ;P)

You are my very first thought in the morning

Suck att det ska vara så svårt att koncentrera sig! Måste plugga... Idag har jag seminarie mellan kl 14-16. Så jag tänkte jag skulle vara duktig coh plugga innan det. Sitter här hemma, men snart måste jag köra upp till skolan. Ge mig självdiciplin!! Och sömn vore nog bra det med i och för sig.... 5,5 h per natt håller inte.
Ciao!

Längtar tillbaka till sommaren!



Simon & jag i Porec, Kroatien förra året!

Girls just wanna have fun...

Det är väl tur att man kan få en sån där "allt-kommer-ordna-sig-känsla" ibland...! Tänk så många problem man har egentligen. Men tänk så lätt det kan vara att glömma dem, i alla fall för en stund! Så är det för mig. Och just nu fick jag en bra känsla :) Men allt pendlar ju upp och ner som bekant, i botten känns det som om man ALDRIG kommer kunna komma över det jobbiga, eller glömma. Men sen kommer de ljusa små stunderna, och jag kan inget annat än att le!

Hur min helg har varit? Jo min moster har varit här på besök i helgen, så det har varit trevligt! I fredags var jag bara hemma på kvällen, Simon var här och vi kollade på idol. Jag är mycket sällan hemma en fredag så det var rätt skönt faktiskt! Igår pluggade vi på dagen, jag fick inte så mycket gjort som vanligt, men jag försökte i alla fall... Sen åkte vi och tände ljus på graven, det var så otroligt vackert på kyrkogården när alla  hundratals ljus lyste upp i mörkret!
Efter det var jag och Simon på middag hemma hos honom. Vi såg världens sämsta film, Welcome to the djungel eller va den nu hette. SE DEN INTE! Asdålig... Det stod typ "kanske årets mest fasansfulla skräckfilm" på fodralet, jo visst. Sen åkte vi hem till mig och kollade på Because I said so :)
Idag har vi letat bil i timmar. Jag måste verkligen hitta en snart!! Är i stort behov av en bil! Har pluggat lite också.... Marknadsföring. Synd att boken är så tråkig! :/
Imorgon bär det av ut till Tjörn!
God natt.

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0