Julefrid?

Hej!
 
Här är det projekt "få allt klart till första advent" som gäller.
I onsdags direkt efter jobbet var jag och lyssnade på barnkören Watoto. Hur grymt som helst! Skall blogga mer om det när jag hinner.
Igår skippade jag att gå på pilates för att hinna fortsätta greja hemma istället. Jag strök gardiner och dukar och satte vitmossa i adventljusstaken och Simon borrade med slagborr i betongväggen för att vi skulle få upp en gardinstång. När vi målade om i blivande barnrummet spacklade vi igen alla hål och målade över. Därför behövde vi borra på nytt nu.
 
Nu har vi en gardin kvar att få upp och en adventsstjärna att fixa. Annars börjar julstämningen lägga sig tycker jag. Det var jättemysigt när jag kom hem från Watoto-konserten i onsdags kväll och såg att de satt belysning i granen på gården. 
När jag sedan närmade mig vår trappuppgång såg jag att Simon satt upp belysningen på balkongen! :)

På Tårtdecor har vi också fått fram lite julpynt och adventsljusstakar!
Några av våra produkter för julbaket...
SPANA IN ALLA VÅRA JULPRODUKTER HÄR!
 
I min hjärna snurrar nu julklappsinköp, bröllopsförstoringar, barngarderober, cupcakes och jobb. Nu är det dags att åka till BARA VARA! Imorgon blir det lokal träff inom Pingst Ledarutveckling hela dagen!
 
Trevlig helg!

Vecka 30

Idag går jag in i v. 30 (29+0).
72,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 8 och i trimester 3.
Jag har 76 dagar kvar till BF.

Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 38 cm och det väger ca 1,43 kg i början av veckan och ca 1,58 kg vid veckans slut. Barnets fysiska proportioner är nu som på ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer för att få plats i kraniet. Lungorna och musklerna fortsätter sin utveckling och skelettet hårdnar allt mer. Barnet öppnar och stänger ögonlocken. Även om det börjar bli trångt kan barnet fortfarande slå kullerbyttor inne i livmodern. Men en del barn börjar redan nu lägga sig med huvudet i bäckeningången. Barnets huvud pressar på mot bäckenbotten och den sparkar upp mot bröstkorgen.
 
Jag: 30 veckor, galet! Nu är det bara 10 veckor kvar! Eller kanske 8, eller kanske 12, vem vet...! Jag fortsätter må förhållandevis bra, med undantag för trötthet, ont i benen och tryck över magen. Jag läste i en av mina gravidböcker att man kan uppleva bebisen som väldigt stökig just nu, som om den passar på att ta ut svängarna medan den kan. Det känns som om det stämmer. Ibland töjer den ut min hud så det känns som om den ska ta sig igenom... Igår kväll när jag höll på att somna så bara plötsligt fick Mini in världens spark så jag vaknade till. Min lille vilde<3 Men det är fortfarande mest bara jag och Simon som kan känna den. Det är säkert svårt för andra att tro att den rör sig så mycket som jag känner för oftast när någon annan ska få känna så lugnar den sig minsann. Sicken bråkstake ;)
     Läste i min gravidapp att lungorna tar upp ca 20% mer syre nu vilket gör att man kan känna sig andfådd och man kan även börja bli lite lätt illamående nu när barnet växer så mycket och hormonpåslaget är stort. Ja jag kan verkligen bli andfådd. Kan inte gå för fort och jag undviker att gå för mycket upp och ner för trappan. Jag får ofta höra att jag är så liten och att jag har en väldigt liten mage för att ha gått så långt. Ändå känner jag mig som en klump ibland. Jag är klumpig och stöter in i möbler och folk. Att böja sig ner börjar bli riktigt jobbigt. Tappar jag något på golvet får gärna någon annan plocka upp det. Känner att det börjar bli tyngre och tyngre på jobbet. Fick äntligen lite bekräftelse från Försäkringskassan hem på posten idag. Eller det var inte så mycket till besked egentligen, de behövde fler uppgifter från mig så jag får fylla i mer och skicka in igen... Bara det blir löst i tid så är jag nöjd!
 

Inför första advent

Igår hade vi mamma, Ellinor och William på lite fika. Det blev mjuk pepparkaka, choklad från Göteborgs chokladfabrik och de där mumsiga minimorotscupcakesen igen.
Mamma hjälpte mig lägga upp de nya julgardinerna vi köpte på Ullared. Stör mig fortfarande på (och det lär jag fortsätta göra) det faktum att jag stod och la upp alla gardiner förra året och så blir alla stulna så jag måste göra om alltihop. Tiden går fort när man pratar och har trevligt så igår hann vi bara få upp gardinerna i vardagsrummet. Tanken var att förbereda och fixa så mycket som möjligt igår så det är klart tills på söndag. På lördag är jag borta hela dagen och sen plötsligt är det första advent och då vill jag inte stå där och stryka gardiner hela dagen! 
Strykjärnet står i alla fall framme och gardinerna ligger och väntar på att få bli strykta. Men idag har jag inte fått gjort något sådant. Blev en lång dag idag. Veckohandlade själv efter jobbet eftersom vi inte fick tid till det i helgen. Har jätteont i magen idag, liksom mitt magen. Har inte känt så här innan. Det stramar och drar hela tiden och det gör ont om jag sträcker på mig. T.ex. gör det ont att växla när jag kör bil. Brukar aldrig ha ihållande ont men nu gör det verkligen ont hela tiden. Så allt går ganska långsamt idag... Får hoppas att jag hinner och orkar mer efter jobbet imorgon!
Simon var nere i källarförrådet idag och de sista adventsljusstakarna som vi inte tagit upp till lägenheten än var till min stora lättnad kvar! Även plastjulgranen var kvar. Skönt. Hade verklige inte orkat med ännu ett inbrott!
Fick en vit blomma av Ellinor & William igår och en julstjärna av mamma.
Nu ska jag bara införskaffa mossa att dekorera min amaryllis och min hyacint med.
Nej nu orkar jag inte sitta här mer. Ska kolla om det gör mindre ont när jag går och lägger mig. Förhoppningsvis känns det bättre om jag får sova. Det gör ju inte mindre ont av att det är någon som rör sig på insidan... ;) 

Kalas i Lund

Här kommer några bilder från i lördags när vi var nere i Lund för att fira Simons farmor som fyllde år.
Det blev en rolig dag med många härliga skratt, god mat och mysig promenad genom ett julpyntat Lund.
På vägen hem var vi riktigt trötta och flummiga hehe! 
Jag kände mig otroligt trött i lördags. Hade nästan svårt att hålla mig vaken. På vägen hem stannade vi och köpte mat på Burger King. Klockan var väl 22 ungefär och jag tänkte att vid den här tiden igår var jag igång och hyfsat pigg på BARA VARA, nu står jag här och kan nästan inte hålla ögonen öppna. Men jag slappnade väl av helt enkelt. Hade inget åtagande eller något jag behövde göra i lördags. Det var bara att följa med och då kände kroppen hur trött den egentligen var. Gjorde riktigt ont i benen och magen efter vi gått en stund på stan. Men det var en bra dag i alla fall!  

På väg

God morgon! 
Denna vackra himmel vaknade vi till idag.
Nu sitter vi i bilen med Simons familj påväg till Lund för att fira Simons farmor som fyller år idag.
Jag ska passa på att läsa Ledarskapsboken som jag bör ha läst ut tills på lördag.
Trevlig helg!

Snabb uppdatering

Här kommer ett snabbt, bildlöst inlägg från mig.
Tränade pilates idag efter jobbet. Förutom instruktören var det jag och fem andra kvinnor. De andra är så söta och pratar med mig som om vi tränat ihop i flera månader. "Ha det bra nu", "Åh jag måste bara visa bild på mitt bonus-barnbarn", "Idag på jobbet...", "Ta hand om dig nu"! Trevligt med lite öppenhet för ovanlighetens skull :)
Idag fick jag skrapa bilrutan för första gången denna vinter. Har ju inget garage att parkera i vid jobbet ;)
Nu ligger jag redan i sängen. Sååå skönt! Har inte tillåtit mig själv att ens starta datorn. Får se om jag orkar läsa lite eller om jag däckar direkt. God natt!

Vecka 29

Igår gick jag in i v. 29 och därmed in i den sista trimestern.
70,7 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 8 och i trimester 3.
Jag har 82 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 37 cm från fot till huvud (ungefär lika långt som min underarm) och den väger 1,26 kg i början av veckan och 1,4 kg vid veckans slut. Nu kan bebisar variera väldigt i både vikt och storlek och beroende på om det är en flicka eller en pojke. Hjärnan och de inre organen fortsätter att utvecklas och barnet lägger på sig mera vikt. Den fortsätter att sträcka på sig och sparka men har inte lika mycket plats att röra sig på. Bebisen trycker mot livmoderväggen med armbågar och knän. Bebisens kropp och huvud är nu proportionerliga. Den kan kontrollera andning och kroppstemperatur. Barnet är nu känsligare för ljus, ljud, smaker och lukter.
 
Jag: Ja jag känner att det börjar bli trångt för Mini där inne. Den trycker och buffar. Jag har nu börjat känna av att rörelserna är olika. Jag känner skillnad på om den sparkas eller om den flyttar på sig. Ibland är rörelserna så tydliga och markanta att det känns nästan som om jag kan ta på min bebis! Det är bara lite hud och vävnader som ligger emellan. En ganska märklig känsla. Men jag gillar det! Blir sparkandet för påfrestande hjälper det om jag reser mig upp eller rör på mig, då lugnar den ner sig av mina rörelser. Precis som om Mini vore född och blev lugn av att jag vaggade den i mina armar. Ganska häftigt! Det som känns mindre mysigt är att alla mina organ trycks undan. Magsäcken får allt mindre plats och det kan kännas obehagligt när jag äter.
     Jag fortsätter vakna med kramp i vaderna nästan varje natt nu eftersom jag är så dum och glömmer stretcha hela tiden. Har även glömt använda stödstrumporna på sistone. Måste bättra mig!
      I övrigt har jag kollat väldigt mycket bebiskläder sista veckan. Insåg att det är en del vi behöver så jag har knåpat ihop en önskelista ;) Det är såååå roligt att surfa runt och titta på allt gulligt som finns!  

Dina sparkar gör mig lugn

Något som är otroligt lättande för mig just nu är när jag äntligen känner en spark eller en rörelse från min lilla Mini igen när jag inte känt något på ett antal timmar och oron börjat stiga. Nu ska jag känna något varje dag så när jag inte känt något på ett bra tag blir jag lite smått nervös ska jag erkänna. Hur vet man hur lång tid som är för lång tid? Värst är det om Mini inte är igång på morgonen som h*n brukar och det dröjer ända till förmiddagen innan jag känner något. Inte kan du väl sova länge lilla vän? Nej jag vill känns dina små fötter så jag vet att allt är bra <3
Just nu buffar h*n omkring som en vilde där inne i alla fall. Då är det dags för mig att sova ;)

Julstämningsfaktorer

Igår efter en grymt bra gudstjänst (som vanligt) hade vi ungdomsrådsmöte hela eftermiddagen. Vi skrev verksamhetsplan, satte upp mål och budget inför nästa år samt planerade årets BARAVARA-julfest som kommer bli hur grym som helst! Lill-Skogis och hans moster bjöd på supergoda kladdmuffins med grädde.
Idag efter jobbet åkte jag till Kungälvs metropol: Maxi ICA Stormarknad. Oh yeah. Jättekul att åka dit idag igen när vi var där och veckohandlade igår. Var dessutom där TVÅ (!) gånger igår. Men jag behövde kompletteringshandla lite idag då vi glömde några grejer igår. Mysigt i alla fall att de fått upp julbelysningen!
När jag sedan kom hem till en mörk och tom lägenhet och tittade ut genom fönstret fick jag syn på något som höjde julstämningen ännu mer: Lisebergsgranen! :D Det var ju premiär för Jul på Liseberg i fredags men ikväll är första gången som jag ser granen! Väldigt svår att fånga på bild på så långt avstånd, men här får ni er i alla fall en liten uppfattning av hur vi ser Lisebergsgranen från vår lägenhet:
Har redan börjat spela julmusik för fullt. Nästa vecka är det första advent. Nu saknas bara SNÖN!

Min livs första Baby Shower

Igår var jag på Miriams Baby Shower!
En riktigt mysig dag med 12 härliga tjejer, cupcakes, presenter, macaroons, poängpromenad och givetvis gissningstävling om Miriams kommande bebis och omkrets på gravidmagen mm!
Det var en väldigt trevlig dag tycker jag! :)

Nickelback, Scandinavium, Göteborg

Här kommer lite mobilbilder från gårkvällens konsert i Scandinavium.
 
Det började inte bra och då menar jag inte konserten utan vår upplevelse av kvällen...
     Först hade vi problem att komma in eftersom vi hade systemkameran med oss och jag hade en vattenflaska. Hade helt glömt att man inte får ha eget vatten med sig in. Så onödigt. Jag som gravid är törstig typ hela tiden och behöver mitt vatten. Hade ett äpple också ifall jag skulle bli superhungrig men det fick jag som tur var behålla. Jag hällde ut vattnet utanför arenan men fick inte ens behålla min tomma flaska. "Du kan ju slänga den i huvudet på någon" (!?) Visst jag förstår väl grejen... Säkerheten framför allt. Men jag kände mig som en trotsig 5-åring. Jag VILL ha MIN flaska! Kände mig riktigt upprörd. Till slut var jag givetvis tvungen att slänga den.
     Sen fick vi ledas av en säkerhetsvakt bort till garderoben där vi var tvungna att lämna in kameran. Hade vi vetat att man inte får ha systemkamera med sig på konserter hade vi aldrig tagit med den! Men det tänkte inte vi på. Så onödigt.
     När vi väl kom in i arenan satt några på våra platser. Vi satte oss bredvid för att inte krångla. Men under förbandet kom personer som skulle sitta där vi satt och det blev allmänt rörigt. Det kom en vakt men hon redde inte ut det hela och efter en stund försvann de som inte fick plats. Det var väldigt svårt att kommunicera i ljudet från konserten. I pausen mellan förbandet och Nickelback kom vakten tillbaka och var lite mer auktoritär så att de som satt på våra platser flyttade på sig. Till slut satt vi på rätt plats och jag kunde äntligen koncentrera mig.
     Det började med andra ord inte så bra och jag kände mig riktigt irriterad. Tog ett tag innan min irritation släppte. Men slut gick det över och jag kunde njuta resten av kvällen (så gott jag kunde i konkurrans med min trötthet).
 
Förband var SKILLET. Skillet är ett kristet rockband från USA. 
Tyvärr kan jag inte så många av Skillets låtar, men när de spelade "Rebirthing" var det en grymt bra känsla i arenan! Undrar hur många av alla tusen som var där som förstod innebörden i låttexterna? ;) Sjukt häftigt att lyssna på kristen musik på en allmän konsert! Visst har jag varit på kristna konserter i Scandinavium förut (t.ex. under konferensen Nordic) men detta var något annorlunda.  
Sen kom NICKELBACK!
För er som inte känner till Nickelback så är sångaren i bandet gift med Avril Lavigne.
Redan när vi såg Nickelback i Globen förra året hoppades jag på att Avril kanske skulle vara med på ett hörn. Det var hon dock inte. Men igår kväll minsann, då var hon med på en inspelning på storbildsskärmen där hon grattade sin man på födelsedagen! :D
Det var nämligen Chad Kroegers födelsedag igår! Efter att Avrils hälsning spelats upp kom Skillet och alla scenarbetare upp på scen med tårta och ballonger och hela arenan stämde upp i "Happy Birthday to you". Gulligt! 
På konserten var även Madde & Josef!
Jag tyckte konserten var bra igår men det var nog lite bättre känsla i Globen förra året. Kanske beror det på att Globen helt enkelt är större. Ljudet var i alla fall bättre i Globen. Upptäckte att de hade samma rekvisita som förra året, de hade byggt upp scenen på samma sätt och det visades samma bilder på storbildsskärmarna till de olika låtarna som förra året. Kanske kör de bara på ett enda koncept?
Vad tyckte Mini-Ceder om konserten då?
Jodå, h*n sparkade en hel del så den var inte helt paralyserad av skräck där inne i alla fall ;) Jag hade både min halsduk och min vinterjacka i knät framför magen för att försöka dämpa ljudet så mycket som möjligt. Det var framför allt under de riktigt tunga låtarna som det sparkades ordentligt. Jag hade ju frågat min barnmorska om hon trodde det var dumt att gå på en rockkonsert nu men det trodde hon inte. Hon sa att bebisen hör ljudet ungefär som när vi ligger i ett badkar och har öronen under vattnet. Det är ganska dämpat. Så jag hoppas allt gick bra och att det inte var allt för jobbigt för min lilla mini! När vi kom hem sen sparkade h*n något förskräckligt. Kanske behövde avreagera sig lite ;) 

Kvällens händelser

Ikväll händer det många saker här i stan. Jul på Liseberg öppnar och Trägår'n visar Sverige-Portugal på storbildsskärm. Själva sitter vi på bussen på väg till Mini-Ceders första rockkonsert ;) Ikväll ska vi kolla på Nickelback i Scandinavium!! 

Att dela väntan med någon

Nu ska jag berätta något roligt! Ni har säkert redan skymtat det på några av mina bilder.... Men något som gör att det om möjligt känns ännu roligare för mig och Simon att bli föräldrar nu är att våra härliga vänner Miriam & Johnny också väntar barn! :D
 
Vi hade ingen aning om varandra så när de berättade för oss i somras att de ska ha barn i januari blev vi väldigt glatt överraskade! Det kändes nästan för bra för att vara sant. Från början var deras BF 6/1 och vårt BF var 12/1 så då skilde det bara knappt en vecka mellan oss, snacka om bra planerat hehe ;) Men sen flyttades ju vårt datum ända till 10/2 och deras flyttades till 1/1 så nu skiljer det 40 dagar mellan oss. Sen får vi se vad det kommer att bli på riktigt.
 
Men hur som helst så är det så otroligt roligt och skönt att ha någon som går igenom exakt samma sak som mig! Någon man kan dela allt med, alla funderingar och frågor man har. Klart jag kan dela allt med Simon, men Miriam vet ju verkligen exakt hur det känns. Ja jag är verkligen så otroligt tacksam! Det är inte bara skönt att ha en vän som är gravid samtidigt, det ska bli super mysigt och roligt sen när vi båda har våra små bebisar här och allt man kommer gå igenom och uppleva då. Hehe det visade sig till och med att vi har samma barnmorska! Så nu har vi följt varandra hela sommaren och hösten, allt ifrån första sparken till val av barnvagn. Kan det bli bättre än att få barn samtidigt som sina vänner? :)
 
Inte hade vi en aning om när vi stod där på stranden i Brighton att vi 2 år senare skulle vara mammor båda två! Det är så häftigt!
 
 
 

Provat på Pilates

Idag blev en lång dag, åkte hemifrån kl 8. och kom hem nu kl 21. Likaså blev det igår, åkte hemifrån kl 07.30 och kom väl hem vid 22.30.
Har varit på Pilates för första gången i mitt liv ikväll. Har i drygt 2 månader känt att jag verkligen vill röra på mig och träna någonting. Brukar ju vanligtvis träna MRL på Sportlife men slutade i somras nån gång då konditionsdelarna blev alldeles för tuffa. Jag orkade verkligen inte den intensiva nivån med ett växande liv inom mig. Promenader är jag alldeles för dålig på att ta. Men för att inte vara helt orkeslös och otränad vid förlossningen vill jag verkligen göra någonting. Dessutom har jag svårt att hitta pass som funkar med mina arbetstider. Det finns ju gravidgympa, vattengympa för gravida osv.
 
Men idag har jag varit på Pilates på Back In Shape vilket ligger i samma område som där jag jobbar. Helt perfekt! Det kändes jättebra! Det var lätt att anpassa träningen för mig som är gravid och det var ett lugnt och skönt tempo. Passet innehöll fysiska moment, bäckenbottenträning, avslappning och andningsträning. Kändes helt rätt att göra detta nu inför förlossningen och få koll på kropp och andning. Annalisa som driver Back In Shape sa så bra saker och pratade om att ta hand om sin kropp. Livet är fullt upp jämt och man planerar hela tiden, men det är kanske bra att lära sig planera för att kunna ändra sina planer. Det lät så vettigt och det är verkligen något jag behöver träna på.
 
Träningen ägde rum i en jättemysig lokal med levande ljus och avslappnande musik.
När jag körde där ifrån kände jag mig glad, upprymd och lättad på något sätt. På radion spelades Loreens Euphoria, I've had the time of my life från Dirty Dancing och I will be here med Edvin Berg.
 
"Tomorrow morning if you wake up and the sun does not appear
I will be here...

...and I will be here
when the laughter turns to cryin
through the winning, losing and trying
we'll be together
cause I will be here

Tomorrow morning if you wake up and the future isn't clear
I will be here
As shorter seasons were made for change and lifetimes was made for years
so I will be here..." 

Vecka 28

 Idag går jag in i v. 28.
67,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 7 och nu är jag i sista veckan av trimester 2.
Jag har 90 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 35 cm och det väger ca 1,1 kg i början av veckan och ca 1,23 kg vid veckans slut. Hittills har hjärnans ytskikt varit relativt slätt. Nu växer hjärnan och börjar forma sina karaktäristiska veck. Bebisens ögonbryn och fransar har vanligtvis redan växt fram i den här veckan. Håret på huvudet börjar bli långt. Bebisens kropp börjar bli rund av det underhudsfett som lagrats. Nu har den ökat sin vikt ca 10 ggr på 11 veckor, från 100 gr till 1100 gr! Bara på de senaste 4 veckorna har bebisens vikt fördubblats. Än så länge är det svårt att säga hur bebisen ligger i magen, den kan fortfarande vända sig och vissa bebisar fortsätter vända sig fram till veckorna före förlossning.
 
Jag: Läste att vid den här veckan kan man tydligen dra en "lättnadens suck", föds min bebis nu har den stora chanser att klara sig. Tänk att mini-ceder väger 1 kg nu, det är som två paket sockerpasta! ;) Var hos barnmorskan igår och fick lyssna på minis hjärtljud. Allt lät bra. Mitt blodtryck var bra men mitt HB var lite lägre så jag måste verkligen fortsätta äta järntabletterna varannan dag så jag inte blir allt för orkeslös och "låg". Jag har nu sedan inskrivningen i juni gått upp 3 kg. Det tycker jag är lite märkligt, enligt alla böcker jag läser "ska" man nu ha gått upp 7-11 kg om inte mer, men barnmorskan kommenterade det inte ens så jag antar allt är som det ska. Igår mätte barnmorskan min mage för första gången, livmodern mäter nu 25 cm från botten till topp. Tydligen går jag in i en stor tillväxtperiod nu och man kan känna tryck upp mot bröstkorgen.
Jag känner mig verkligen större. Börjar bli jobbigt om jag går för fort. Fortsätter vakna med kramp i vaderna på nätterna om jag gått för mycket på dagen, vilket t.ex. hände natten mellan lör-sön när jag stått i cafét på Second Hand och gått i Gbg på kvällen. Det har gått bra i butiken idag för jag hade en stol jag kunde sitta på de stunder jag inte hade någon kund.   
Mini-Ceder fortsätter vara väldigt aktiv och livlig där inne och sparkar hårt och ofta. H*n kör runt i hela magen och befinner sig både högt och lågt. Ibland blir magen så otroligt spänd och stor, det känns nästan som den ska spricka. Sen plötsligt kan trycket släppa och det ser nästan ut som om magen sjunker ihop något och blir mindre. Knasig känsla.
Tänk att det bara är 90 dagar kvar nu (sen kan det givetvis bli mer eller mindre)! Nu när vi har både barnvagnen och babyskyddet här hemma blir allt ännu mer verkligt. Jag vet inte om man någonsin kommer känna sig redo att bli förälder, men jag känner mig nästan lite klar på något sätt. Drömde i natt att mini var här. På ett sätt vill jag bara hålla mina lilla bebis i mina armar nu, på ett sätt är det väldigt skönt om den stannar där inne tills allt är färdigutvecklat och klart. Jag ska verkligen försöka njuta till max av tiden som är kvar nu. Vara på jobbet, umgås med vänner och framför allt umgås med Simon innan vi för evigt aldrig blir bara vi igen. Och så passa på att gosa med magen innan den försvinner så klart! ;) 

Fika i goda vänners lag

På söndagen var vi sega och gav oss själva sovmorgon. Efter veckohandling och städ kom så Haglunds på fika! Jag hade bakat Hallonsmulpaj med Vit Choklad och så bjöd vi på pralinerna vi gjort och chokladen vi köpt på Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik.
Vi fick julens första amaryllis! :) En riktig myskväll! 

Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik

I lördags var dagen som vi hade bestämt sedan 21 september. Då skulle vi hänga tillsammans i ungdomsrådet och bara ha kul. Vanligtvis blir det så mycket fokus på planerande och organiserande av bara vara och våra roller som ungdomsledare, av naturliga skäl givetvis. Men denna dag ville vi hitta på något roligt tillsammans utan att i första hand fokusera på hur vi utövar vårt ledarskap. Simon och Malin hade fått i uppdrag att planera dagen så vi andra visste ingenting om vad vi skulle hitta på! Så spännande! Det var längesedan som man fick en överraskning! Det enda vi visste var att det kunde bli kladdigt och att det var gravidvänligt... ;)
 
Vi åkte buss till Göteborg och det visade sig att vi skulle till Göteborgs Choklad- och Karamellfabrik i Kronhusbodarna. Vi skulle få gå på ett Chokladevent vilket innebar att vi fick äta så mycket choklad vi orkade och sedan bakade vi tryffel som vi fick doppa och garnerar till praliner. Hur mysigt som helst! Det var verkligen en uppskattad överraskning som passade perfekt nu när vi närmar oss jul.
Efter lite suktande i butiken som ökade chokladsuget fick vi komma in på själva eventet. Vi fick röda, snygga t-shirts allihop för att skydda våra kläder.
Vi fick dekorera med havssalt, chili, kanel, tuttifruttiströssel, lakrits mm.
Vårt härliga gäng!
Kvällen avslutades sedan på Jensen's Bøfhus med många goa skratt haha!
Hahahaha kärlek <3
 
Tack Simon och Malin för ett riktigt bra arrangemang! :) 

Second Hand Cafét

Hej måndag!
Nyss hemkommen från jobbet. Fortfarande lite förkyld men det funkar. Däremot känner jag mig väldigt trött och jag får bara mer och mer ont i mage och rygg. Har i alla fall haft en fantastisk helg och jag är så tacksam att jag orkade vara med på allt! I lördags gick vi upp tidigt, kl 8 var vi i cafét på Second Hand och förberedde inför öppning kl 10.00. Genom att samla in pengar i cafét fick vi bidrag till vår resa med ungdomarna till Italien i våras. Nu i höst hade vi två tillfällen kvar att ansvara för cafét.
Eftersom jag inte kände mig helt hundra höll jag mig till kaffekokning, disk och plock. Det gick bra och vi hade väldigt roligt tillsammans, men jag blev väldans trött i fötterna och benen. Cafét är öppet kl 10-13 vilket är lika länge som Tårtdecor har lördagsöppet när jag tänker efter. Nu var det två veckor sedan jag jobbade en lördag och nu ska jag faktiskt inte jobba en lördag förrän 14/12, men om det fortsätter i den här takten lär jag nog bli väldigt trött i fötterna då om jag inte har någon möjlighet att sitta en stund. Fast föresten, lördagar har ändå de kortaste butikstiderna. Jag kan börja med att se hur det går imorgon i butiken då vi har öppet 5,5 timma. Well, det är bara att konstatera -graviditeten går framåt! ;)
 
Efter cafét åkte jag och Simon till Lekia/Annas Babyshop och hämtade ut vår barnvagn!! Vi köpte även babyskydd och bas! :D Helt ofattbart att vi nu är klara på den fronten! Kan inte bestämma mig om jag vill visa er redan nu hur de ser ut eller om jag skall vänta tills mini-ceder är här... ;)
 
Sen möttes vi upp med resten av ungdomsrådet för resa med buss mot hemlig destination... Det var den omtalade överraskningen som jag var så rädd för att missa tidigare i veckan när jag blev sjuk. Fortsättning följer i nästa blogginlägg ;)
  

Stenskott och kortläsare

Tjoho idag har jag varit på jobbet! Det kändes helt okej. Min röst är nästan helt återställd så nu är det bara hostan och snuvan kvar. Men på vägen till jobbet fick jag åter igen ett stenskott. Det var bara en månad sedan jag fick ett sist! Till på köpet uppstod det på precis samma ställe: På E6:an norrut precis när jag kört på motorvägen vid Angeredsbron. Märkligt. Så efter jobbet fick jag åka direkt till Ryds Bilglas. Tänkte det var lika bra att få det fixat på en gång innan sprickan blir större. Men denna gång hade jag inte lika tur som sist och fick det fixat snabbt. Idag fick jag sitta där och vänta i 45 min.
 
Sen gick jag en stund inne på Lekia/Annas babyshop och kollade babyskydd, innan jag ställde bilen vid kyrkan och åkte kollektivt hem. Jag (som ni märker) är inte på BARA VARA ikväll. Att jobba gick bra men tyvärr kände jag att jag inte orkade med en sen kväll om jag ska orka resten av helgen. Vill inte pressa kroppen för mycket och vara iväg och aktiv en hel dag på direkten när jag varit hemma tre dagar. Skulle vara sååå typiskt om jag gick ikväll och kände mig sämre imorgon så jag inte skulle kunna vara med på överraskningen imorgon. Simon åker alltid buss direkt från jobbet till BARA VARA på fredagarna så för att han skulle slippa åka buss och spårvagn hem hela vägen sent ikväll lämnade jag bilen vid kyrkan så han kan ta den hem sen.
 
När jag satt på spårvagnen förut hände något märkligt! Plötsligt trillade hela den maskinen som man registrerar sitt busskort mot av från sitt fäste och föll rätt ner på golvet med en smäll! Och här gjorde vårt tråkiga, slätstrukna samhälle sig påmint. Inte en kotte försökte göra någonting för att rädda den stackars maskinen. Några ungdomar sparkade på den. Men inget mer. Så jag reste mig upp och vände på den för att i alla fall titta, men den var helt död. Givetvis var de andra två maskinerna i min vagn avstängda, så när jag skulle gå av kunde jag inte registrera mitt busskort som jag måste göra för att pengarna skall sluta ticka. Jaha och hur löser Västrafik en sådan här situation? När man inte har någon fungerande kortläsare? Äh orkar inte ens ta reda på det... Det får va...
Ser ni fästet där maskinen satt? Ett långt fall för en stackars liten maskin...
Kvällen har jag spenderat i soffan med varma mackor, godis och en film! Nu ska jag och min lilla sparkande bebis i magen gå och lägga oss! Simon kommer väl hem någon gång framåt midnatt. Alarmet ringer kl 6 imorgon för kl 8 skall vi vara på Second Hand och förbereda i cafét.
God natt!

Tredje dagen innanför dessa väggar

Idag är en grå och trist dag. Jag är hemma idag också. Mår bättre idag men jag snörvlar och hostar om vartannat så jag tänkte det vore bäst både för mig och för mina arbetskamrater att jag stannade hemma. Men nu börjar det bli lite segt att gå hemma tycker jag. Har passat på att läsa i Ledarskapsboken som vi skall ha läst tills 30/11 då vi skall träffas i kursen i Pingst Ledarutveckling som jag läser. Väldigt skönt att vi har både ny säng och ett nytapetserat sovrum nu när jag ligger hemma och är sjuk. Har även tagit mig ut till en brevlåda och postat det där brevet till försäkringskassan. Finally.
Har kommit fram till att det känns som om jag får mer gjort när jag inte har så mycket att göra. Jag vet inte vad som är faktiskt riktigt, men när jag har mycket jag vill hinna med på en dag kan jag nästan bli paralyserad. Jag blir så fokuserad på att vara effektiv att jag knappt vet var jag ska börja. Då försöker jag vara tidseffektiv i varje steg jag tar och det blir egentligen bara stressande. Idag har jag bara haft några små saker att uträtta, men framför allt vill jag givetvis fokusera på att vila och bli frisk. Det känns redan som om jag fått mer gjort idag än vad jag fick i tisdags.
 
Att vara hemma tre dagar på raken är egentligen ganska bra. I tisdags (när jag egentligen framför allt borde fokuserat på att bli frisk) blev jag för stressad av att ha "hela dagen på mig att hinna massor" så det kändes till slut som jag inte fick gjort något vettigt. Igår kunde jag slappna av mer och inse att jag faktiskt i första hand måste tillåta mig att vila, inte fixa! Igår blev det verkligen fokus på att vila i soffan, blogga och bara koppla av kombinerat med några mer "vettiga" göromål. Men på ett bra sätt. Idag har jag ingen tid alls att passa. Idag myser jag i min sköna säng, går ut och går och sorterar i en byrålåda. Helt förutsättningslöst.
 
Nu satsar jag på att kunna gå till jobbet imorgon så jag i alla fall får något gjort på jobbet denna veckan. Jag hoppas jag blir frisk så helgen blir som planerad!

After Earth

Sist jag och Simon tittade på film såg vi After Earth från 2013 med Will Smith och Jaden Smith i huvudrollerna.
Jaden har verkligen vuxit upp! Han är bara 14 år gammal (fyller 15 i juli) men spelar som om han varit skådespelare i 20 år. Kan ju bero på att hans pappa är en framgångsrik skådis. Han brås nog på honom ;) Filmer jag sett med Jaden tidigare är The Pursuit of Happyness (där han också spelar mot sin far), the Karate Kid och Justin Bieber: Never Say Never (om man nu kan räkna det som en film?!) Jaden är med i Justin Bibers film eftersom de sjunger låten "Never say never" tillsammans vilken är med i eftertexterna efter the Karate Kid.
Filmer jag sett med Will är I Robot, Hitch, The Pursuit of Happyness, I am Legend, Hancock och Seven Pounds.
Filmen handlar om flera tusen år efter då jorden "gått under" och människorna bor på någon planet i rymden. Av misstag störtar Will och Jadens skepp på jorden och delas i två delar. Will blir skadad och Jaden måste då ta sig till den andra delen av skeppet där en "nödraket" finns så han kan kalla på hjälp. Att ta sig till den andra delen av skeppet är en vandring som tar flera dagar och under resans gång stöter han på olika faror, den ena större än den andra...
 

What I love most about my home...

När vi var på Mio sist köpte vi en tavla som nu äntligen har fått komma upp på väggen.
Den fick sitta på väggen mellan vardagsrummet och köket. Älskar budskapet!

Spots till vitrinskåpet

Förra helgen när vi var på IKEA kom Simon på att vi kunde köpa små lampor att ha i vårt nya vitrinskåp. Det blev jättemysigt!
Det fanns redan ett hål i taket på skåpet så det var bara att montera lamporna och koppla in sladden. Superbra!

Vecka 27

Igår gick jag in i v. 27.
65,7 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 7 och i trimester 2.
 
Bebisen: Nu börjar den sista tredjedelen av graviditeten! Nu kan man ge säkra mått på bebisens fulla längd. Bebisens totala längd är nu ca 34 cm (24 cm från huvud till stjärt) och den väger ca 950 gr i början av veckan och ca 1075 gr vid veckans slut. Huden skyddas och får näring av ett lager fosterfett/vernix. Barnet samlar på sig allt mer underhudsfett men huden är fortfarande för stor i förhållande till barnets kropp. Barnet suger ofta på tummen. Ögonfransarna är fullt utväxta. Fram till nu har bebisens ögon varit stängda men nu öppnar och stänger h*n dem hela tiden. I den här veckans har bebisens hörsel utvecklats ytterligare. Undersökningar visar att foster inte tycker om vissa ljud. Det rytmiska ljudet från t.ex. en trumma får den bokstavligen att hoppa inne i magen. Barn som föds nu har stor chans att överleva. Överlevnaden är 97 %.
 
Jag: Hmm, om bebisen inte tycker om vissa rytmiska ljud ska det bli intressant att se hur det går på Nickelback-konserten nästa vecka! Jag märkte ingenting på Pedros-konserten i fredags i alla fall. Det var bara några vanliga sparkar här och där. Kanske blev den så skrämd av allt ljud att den inte vågade röra sig!? Min lilla stackare <3 Tänk att mini-ceder snart väger 1 kg! Inte konstigt att det spänner och trycker i magen. På bilderna ovan ser magen ganska liten ut tycker jag, men jag kan tala om att jag känner mig mycket större. Jag är hemma från jobbet idag också, vi kom fram till att det var bäst så. Jag är fortfarande förkyld och lite hes men halsontet börjar släppa. Kände mig sämre i morse när jag vaknade men nu känner jag mig lite bättre. Fast jag känner mig mer trött idag, funderar nästan på om jag ska gå och lägga mig. Åhh det är så typiskt att jag skulle bli sjuk just denna vecka (fast en förkylning kommer väl i och för sig alltid olägligt). Jag hoppas jag blir frisk snart! Skulle gått på pilates imorgon kväll men det har jag fått avboka mig från. Vill verkligen kunna gå till jobbet imorgon och på fredag. Fredagar är så skönt att jobba på för då är det stängt i butiken och i packet så då hinner man oftast med något annat. På lördag ska vi stå i cafét på Second Hand och sedan ska vi hänga med ungdomsrådet hela dagen och hitta på något som är en överraskning och jag vill verkligen inte missa detta!! Vi har planerat denna dag sen i september! På söndag kommer Haglunds på fika så det är mycket kul som händer just denna helg och jag vill inte vara sjuk nu!
 
Men... min förkylning har väl egentligen inte med bebisen att göra... Angående magen så är det i alla fall fullt liv där inne. Den sparkar för fullt i skrivande stund. Det spänner och drar och det känns som om jag har svårt för att gå upprätt, som att jag vill huka mig lite hela tiden för då känns det bättre. Det känns bäst när jag sitter eller ligger. Har fortsatt vakna någon natt med kramp i vaden och ibland krampar det till även dagtid. Måste nog tänka på att börja stretcha.  
 
Nu när jag börjar må så här lite sämre är jag väldigt glad att det mesta är klart och fixat. Att vi inte har målning, tapetsering, Ullared-besök eller beslut kring barnvagn framför oss. Apropå barnvagnen så ringde de igår från Annans babyshop och sa att den kommit! :) Ska bara hitta en bra dag att hämta ut den på. Samtidigt ska vi kolla på babyskydd. Sen när det är klart känns det mesta färdigt. Skötbord och ev. barngarderob eller liknande kan vi ta i januari. Det måste inte ske nu. Småsaker som blöjor, tvättlappar, salvor mm kan man köpa på ett vanligt Maxi vid en vanlig veckor-handling längre fram. Så på den fronten känns det bra. Läste i min gravid-app igår att man nu bör börja planera vad man behöver till sin kommande bebis. What? Börja planera nu! Det känns ju lite väl sent. Där ligger vi bra till i alla fall. Kommer ihåg att jag gjorde en "att-införskaffa-lista" i september någon gång, ska nog titta på den nu och bocka av ett och annat :) I appen stod det också att man nu bör ansöka om graviditetspenning. Yeees, tell me about it! Kuvertet ligger nu frankerat och färdigt i hallen, väntar bara på att jag ska ta mig till en postlåda. Blir förhoppningsvis imorgon!
 

Bola - gravidsmycke

Okej innan jag ska gå och lägga mig vill jag bara visa mitt gravidsmycke som jag köpte för ca 2 månader sedan.
"Den mexikanska bolan är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon. På den dansar en boll runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Smycket bärs långt ner på magen och från ca 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det."
 
Jag köpte bola-smycket därför att jag har sett flera gravida ha ett sådant och långt innan jag blev gravid tänkte jag att det var något jag ville skaffa den dag jag själv blev gravid. Tror jag kommer hänga den i barnvagnen alternativt i vaggan sen när mini-ceder kommit! :) 

Irritationer och frustrationer

Läs inte det här inlägget om du vill bli glad. Jag är på dåligt humör. Har varit hemma från jobbet idag och fick avboka mitt besök hos barnmorskan i morse. Men jag fick en ny tid på måndag istället. Jag missar FL-mötet ikväll. Har fortfarande inte feber men ont i halsen, förkyld, knappt någon röst alls och det gör verkligen ont i magen. Det hugger till då och då och det känns liksom obehagligt att gå helt upprätt, som att huden stramar för mycket om jag sträcker på mig. Stackars lilla hud vad du får tänjas ut nu...
 
Hela dagen har jag tänkt ta med mig systemkameran ut och passa på att fota lite vackra höstbilder när det var soligt och jag ändå var hemma. Men vart i all världen tar tiden vägen?! Visst jag sov ganska länge i morse och det var såå skönt! Först var jag uppe kl 6 för att meddela jobbet och barnmorskan att jag inte kommer. Men sen somnade jag om till kl 10. Minns inte sist jag kunde sova så länge. Varje dag när jag har sovmorgon vaknar jag ändå mellan kl 6-8 nu för tiden. Så det var skönt att få känna att jag kunde sova ut.
 
Efter frukost körde jag igång en tvättmaskin och så hade jag några mail att svara på. Sen var det ju den där eviga graviditetspenningen. Tog mig till slut över 1,5 timma att bli klar med formuläret och skriva mitt brev som jag vill bifoga som bilaga. Tar sådan tid när man vill formulera sig rätt. Till sist blev jag klar och skulle skriva ut det så jag kunde gå och posta det och äntligen få iväg det. Nej då hade den svarta bläckpatronen tagit slut i skrivaren och ingen ny var köpt! Så jag kunde inte få ut mitt brev. Irriterande!! Vid det laget var klockan redan 4 och solen var på väg ner. Så var det med den solen... Jag gick ut och tänkte jag i alla fall kunde fota lite med mobilen. Nej då hade mobilen så dåligt batteri att jag bara hann ta 3 foton! Hur kunde den laddas ur så fort?! Har knappt använt den idag.
Hann ta ett kort på de fina planteringarna med ljung som finns här ute bland husen nu.
Har slutligen bestämt mig angående mina nya skor. Det blev att jag behöll båda paren! Ville helst ha dessa i syntet ni ser på bilderna nedan. Men det kändes dumdristigt att inte behålla de i skinn också när jag äntligen hittade ett par som jag tyckte såg okej ut och som det dessutom var så bra pris på.
En av mina nya vinterjackor som jag köpte på Ullared fick göra premiär idag. Den var varm och skön. Hade tänkt ta ett kort på den men det gick ju inte. Tog min favoritrunda runt Klare Mosse. Eller jag gick bara halva mossen. Det går en bro tvärs över som man kan ta om man inte orkar gå runt hela så den tog jag. Hade tänkt fota även här men ack nej... Sen tog jag en annan väg tillbaka upp genom ett bostadsrättsområde. Det var tur att jag inte gick längre för det kändes rätt bra i magen... Var ute i en timma och när jag kom tillbaka var det redan mörkt. Så trist. Får se om jag lyckas fånga solen någon annan dag istället innan jag är föräldraledig och kanske har mer tid att ta mig ut dagtid. Det kommer bli så mysigt att gå barnvagnspromenader runt mossen! :)
 
Ja, det var väl min tråkiga dag det. Kan få sådan prestationsångest sådana här dagar när jag är hemma för det är så mycket jag skulle kunna åstadkomma. På morgonen när jag vaknar ser jag allt framför mig, åh jag skulle kunna passa på att göra det och det och det... Få något uträttat samtidigt som jag verkligen ska passa på att vila. Ville skickat in några bröllopsfoton för framkallning som jag tänkt på i 1 år typ. Samtidigt som jag bara ville slappa i sängen med mina böcker. Men vad händer? Inget av det blir gjort! Någon mer som känner igen sig? Hur går det till? När man har en heeeeel dag på sig borde man ju ändå hinna åstadkomma mer! Känner sådan frustration på sådant här!
 
Nu väntar jag på att Simon ska komma hem med en svart bläckpatron så jag kan skriva ut det där brevet och få postat min ansökan imorgon istället. Jag hoppas på att gå till jobbet imorgon, då slutar jag kl 15 så det är inte en så lång dag. Nu blir det pannkakor, That '70s show och sedan ska jag bums i säng och läsa! 

Sjuk och ensam

Idag mår jag inte så bra. Vet inte men min långledighet blev kanske lite väl intensiv? Ont i halsen, hes, förkyld och känner mig allmänt trött och hängig. Det stramar och drar väldigt mycket i magen. Men bebisen lever runt där inne och sparkar och har sig så jag antar att allt är bra med den i alla fall! Hade bara 36,5 så ingen feber i alla fall. Gick till jobbet i morse men kände mig inte helt kry så framåt eftermiddagen bestämde jag mig för att gå hem tidigare. Jag skulle bara avsluta det jag höll på med. Så vad hände? Kom jag hem tidigare? Nej nej. Inte ens när jag bestämt mig för att gå tidigare lyckas jag komma ifrån i tid! Lite ironiskt. Jaja, så är det. Behövde ju avsluta det jag höll på med.
 
Har varit ensam hemma hela kvällen. Simon är på möte med mediarådet i kyrkan. Han har uppmanat mig via sms hela eftermiddagen att ta det lugnt. Att inte gör mer än nödvändigt. Han fick mig att lova att bara göra det jag måste och sen sätta mig i soffan och VILA (med stora bokstäver ja). Så jag har lagat middag, inte tagit hand om disken, och sen vilat i soffan framför flera avsnitt That '70s show med en mumsig bit av kladdkakan.
Men nu har jag tagit mig ner till datorn för jag MÅSTE verkligen få fyllt i min ansökan om graviditetspenning. Fy vad det är tråkigt. Just nu krampar det i benet och det spänner så i magen och jag vill egentligen bara gå och lägga mig... Usch vad ensamt det känns här utan Simon föresten :/ Nej vi får se vad jag lyckas ta tag i! Och så får jag se hur jag känner mig imorgon när jag vaknar om jag borde åka till jobbet eller ej. Det är så typiskt bara för jag har tid hos barnmorskan imorgon kl 8.00 men jag får väl ringa och avboka. Jag som såg fram emot att lyssna på min bebis hjärtljud! Vi får hoppas jag känner mig bättre imorgon. 

Mysigt avslut på långledigheten

Min härligt långlediga helg (har inte varit ledig 3 dagar i rad sedan semestern!) avslutades med en grymt bra gudstjänst och sedan Ticket to Ride med fyra Skogströmmare! Nåväl, den minste av dem kanske inte deltog så mycket i själva spelandet ;) Men det blev ett mysigt avslut på helgen i alla fall!
Nu är det bara att ladda om för en ny vecka!

Alla helgons dag

Igår hade vi stängt i butiken eftersom det var Alla helgons dag. Jag var ledig och bakade små morotsmuffins med vit chokladfrosting. Tyckte det passade bra med någonting med morötter och kanel så här i höst-tider. Jättegoda och jättelätta att göra! Receptet kommer från senaste numret av tidningen Hembakat.
Små morotsmuffins
2 ägg
2 dl strösocker
1½ dl solrosolja
50 gr hackade valnötskärnor
175 gr fint rivna morötter (ca 3 st normalstora)
1 tsk mald kanel
1 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 

Sätt ugnen på 200 gr. Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner olja, valnötter, morötter och kanel.
Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
Fyll små stadiga formar med smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

 

Receptet skulle ge ca 20 st muffins men jag fick över 35 st!


Jag bakade i söta, oranga minicupcakesformar från Tårtdecor. Om man alltid bakar muffins i en muffinsplåt håller de formen mycket bättre.

 

Men istället för att göra vaniljfrostingen som egentligen ingick i receptet gjorde jag min favoritfrosting med smält vit choklad. Jag toppade mina cupcakes med lite ätbart glitter i form av orange cakesparkles.
I tidningen Hembakat fanns också tips på hur man kunde göra små marängspöken. Så jag tänkte först jag skulle ställa mig och göra egna maränger. Men i butiken i veckan fick jag en kund som kom in för att köpa en svart, ätbar penna för att måla ögon på marshmallows som spöken och det inspirerade mig. Varför ställa mig och göra maränger när jag bara kan ta färdiga marshmallows? Varför alltid krångla till det? Jag skulle ju försöka att ta det lite lugnare. Så jag tog den ätbara pennan och målade lite ögon och munnar på några marshmallows. Hihi visst blev de alldeles ojämna men söta? ;)
Även kladdkakan med chokladkolakräm fick lite orange cakesparkles på sig.


Igår eftermiddag kom så våra vänner på middag (där av bakandet och matlagandet)! Det blev köttgryta med ris och engelska scones. Sedan kladdkaka, minimorotcupcakes och marshmallowsspöken. Det blev en väldigt trevlig kväll!! :)

Vi fick ett jättegulligt höstarrangemang av dem! Tack snälla för en super trevlig kväll! 
 

Husmorskänsla och konsert

I fredags var jag ledig och då gjorde jag köttgryta med morötter, bakade engelska scones och kladdkaka med chokladkolakräm.
 
Ungdomarna hade ju höstlov och under dagen pågick en fotbollsturnering i Kungälv som skolkyrkan anordnade. På kvällen var det prisutdelning och ekumenisk ungdomsgudstjänst i pingstkyrkan. Senare på kvällen spelade Pedros.
Jag och Miriam stod dock inte och hoppade framme vid scen, av naturliga orsaker ;)

Uppdateringar i webbutiken

Hej söndag!

Nu undrar ni kanske vart jag tagit vägen? Det har varit fullt upp i veckan och jag har helt enkelt inte prioriterat bloggen.
 
I veckan har vi installerat Klarna Checkout på Tårtdecor vilket innebär att du nu kan handla i vår webbshop och välja både kortbetalning, direktbetalning via din bank, faktura eller delbetalning.
Det har varit mycket jobb men det blir väldigt bra! I torsdags slutade jag kl 18.30 men kom inte ifrån jobbet förrän 19.05. Efter det skulle jag handla och sen var det inte så mycket kvar av dagen...
 
Det senaste har vi fått in massa nya, roliga produkter i webbutiken, bl.a. nya muffinsformar och en insats för att baka cupcakes som har en annan färg på muffinssmeten i mitten. Nya Produkter.
Följ gärna vår företagsblogg för de senaste uppdateringarna!

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0