Scandinavian Cake Show 2016

3-4 september anordnade Tårtdecor som vanligt Scandinavian Cake Show. Precis som sist (feb 2014) hölls den på Club Evergreen som ligger grannar med Tårtdecor i Solbräcke. Jag åkte dit på lördagen och gick runt där i godan ro i flera timmar. Alexandra anslöt en stund och vi tog en fika ihop. Det var jätteroligt att titta på alla fantastiska kreationer men som var än roligare var att få träffa alla gamla kollegor!
 
Tävlingskategorierna för i år var "Hösttårta" (i Bröllopstårtskategorin) och "Sweet sixteen" (i Motivtårtskategorin). Nytt för i år var att man kunde tävla med ett helt "Sweet Table". Tårtdecors egna utställningstema var "Chalk Paint Cake". Nytt var också att andra utställare fick vara med under tårtutställningen. De som kanske har en verksamhet och säljer produkter eller tårtmakare som gör tårtor på beställning. Det som jag kanske skulle tippa på drog mest folk var att alla från sjuans tv-program "Det stora tårtslaget" närvarade under utställningen och ställde ut med sina egna tårtor.   
 
 
Tårtdecors temabod "Chalk Paint Cake":

Övriga tårtor gjorda av personal från Tårtdecor:
 
Tårtor gjorda av deltagarna i "Det Stora Tårtslaget:
 
Tårtorna i tävlingskategorin Bröllopstårtor - Höstbröllop:
 
Tårtorna i tävlingskategorin Motivtårtor - Sweet Sixteen:
 
Tårtorna i tävlingskategorin för barn 6-12 år:
 
Tävlingskategorin Sweet Table - Babyshower: (Som lätt var min favorit -jag älskar dessertbord!)

 
 
 
Eftersom jag inte var där på söndagen har jag inga bilder på vilka som vann efter att rösterna räknats, men vill ni se mer från Scandinavian Cake Show kan ni spana in Tårtdecors facebook där alla bilder ligger!

Församlingshelg

Hej från sjukstugan! Ja nu var det dags igen. Varför blir jag ens förvånad längre... Vi har sjukdom här hemma minst en gång i månaden. Jag som trodde det skulle vara värst just i början när Elias började på förskola. Men nu har han gått där i 1 år och vi blir fortfarande frekvent sjuka. Får väl bara inse att det kommer vara så här alla småbarnsåren... 
 
Helgen som gick skulle vi åka på församlingshelg hela familjen. Men när jag hämtat Elias på förskolan i fredags och kommit hem tyckte jag att han var lite väl varm och hängig. Visade sig att han hade nästan 39 graders feber!! Självklart dagen innan vi skall iväg! Det var precis som innan vi skulle åka till Paris, även om jag mycket mycket hellre har feber här hemma än magsjuka. Så det var bara att tänka om. Det slutade med att Simon stannade hemma med Elias och jag åkte iväg lördag förmiddag och stannade till söndagen. Jag hade lite uppgifter att utföra så jag ville hemskt gärna åka. Jag kände mig dock tudelad hela helgen. Det var väldigt roligt att få vara med, men jag önskade att även Simon och Elias hade fått vara med!
 
Församlingshelgen ägde rum på Steningengården som ligger vid Steninge strand mellan Falkenberg och Halmstad. Ett mycket fin gård med flera olika stugor med rum att sova i. Det fanns ett stort kök och samlingslokal. Vi hade verkligen tur med vädret denna helg, strålande sol och över 20 grader varmt så vi kunde vara utomhus hela tiden. Vi åt ute och allting. Vet inte vad vi hade gjort om det regnat! På stranden hade vi dop och sedan 12-kamp. Alla i församlingen var indelade i olika lag. På kvällen firade vi nattvard och grillade. Vi åt gott och fikade en hel del. Många hade bakat till helgen så det blev en hel del kakor om man säger så! 
 
På söndagens gudstjänst skulle alla vi i församlingsledningen dela lite om vad som haft betydelse i våra liv och vad som lett oss fram till där vi är idag.
Om ni vill se delar av denna gudstjänst på youtube kan ni klicka här:
http://y2u.be/15MxVXVkupE
Filmen är klippt på sina ställen och innehåller lite av varje, en härligt rörig glädje -men då får ni en uppfattning om hur vi hade det haha! ;) Jag är väldigt tacksam att i alla fall jag kunde få vara med för denna helg ville jag inte missa!
 
På vägen hem i söndags körde jag förbi Ullared. Jag var inne i affären 2,5 timme, så snabb har jag aldrig varit där tidigare! Jag försökte verkligen fokusera på endast det vi behövde och så ville jag skynda hem till mina pojkar som väntade där hemma. Trots att det var massor av bilar på parkeringen var det ingen kö varken in eller ut. Söndag eftermiddag är nog en bra tid att komma dit för då börjar de flesta gå hem. Jag fick tag på allt jag ville. Väska och några plagg till mig och en hel del kläder till Elias att ha på förskolan. Har jag sagt att han växt 7 cm det senaste halvåret? Plötsligt är alla byxor i stl 92 för korta! När han började förskolan nu igen efter sommarlovet hade vi nästan inga lagom stora kläder att ta på honom. Så det blev till att börja leta kläder i stl 98 istället. 
 
Elias blev som tur är feberfri under söndagen. Verkade vara någon kort variant av feber han fick. Däremot fick jag feber igår istället. Den är inte särskilt hög men tillräckligt för att jag ska bli matt och inte ha energi till någonting. Jag fick gå hem från jobbet igår. Nu verkar den tro det eller ej sjunka så jag hoppas verkligen jag kan gå till jobbet imorgon men vi får väl se. Det värsta är nog att jag i princip tappat rösten. Jag är alldeles hes och får knappt fram några ljud. Hoppas det går över snart!
 
Nu håller vi tummarna att Simon klarar sig så att inte även han blir sjuk denna omgång...!

Kalas i dagarna två

Förra helgen hade vi en riktig kalas-helg!
I lördags var vi på kalas för Jenny och Tobbe som båda fyllt 30 år tidigare i år. Det bjöds på mat, efterrätt och tårta. Jag gick bibelskolan med Jenny och Tobbe för 8 år sedan. Det var väldigt trevligt att se dem igen och att även träffa andra gamla vänner från bibelskolan!
 
I söndags fyllde Ellinor år! Först fick vi åka en tur i Marstrands hamn med den flera decennier gamla färjan. Sedan blev det kaffe, kaka och tårta hemma hos Ellinor & William.

L I S E B E R G

Förr förra söndagen var vi på Liseberg tillsammans med Emma, Trolle och Alexandra! Vi har funderat lite fram och tillbaka på om vi skulle gå på Liseberg med Elias i sommar eller ej. Ifall han fortfarande skulle vara för liten för att fatta grejen och det då skulle vara onödiga pengar. Men oj vad bra att vi gick dit! Elias fullkomligt älskade det och ville åka igen och igen och igen! Han åkte alla barnattraktioner utom Rabalder (som jag faktiskt tyckte verkade för utmanade för honom, han hade säkert älskat den...) samt ett par andra som vi inte hann med/inte prioriterade. Det visade sig att Elias var 98 cm lång så han fick ju åka allt utan problem (gränsen för barn går vid 90 cm)!
 
Vi fick en toppen dag verkligen! Enligt prognosen skulle det bli mulet och lite tråkigt väder så vi tänkte det var perfekt för Liseberg, men det visade sig att det blev nästan klarblå himmel, varmt och strålande sol (utom vid ett tillfälle på dagen då det kom en störtskur)! Så varmt blev det men vi klagade inte. Just den helgen var det dessutom Kulturkalaset i Göteborg så det var inte fullt så mycket folk på Liseberg. Till barnattraktionerna var det knappt 5 minuters kö så det var perfekt, men tillräckligt länge för Elias dock. Att stå stilla och vänta är inte hans grej om man säger så haha! Så det blev lite jobbigt ibland men för det mesta gick det bra och han hade fullt upp med att titta på den pågående karusellen som han snart skulle få åka. Vi åt lunch tillsammans mitt på dagen, barnen sov en stund, vi vuxna njöt av kaffe och glass och andra gosaker och på eftermiddagen/kvällen blev det pannkakor! Vi lekte även en del på Bushållplatsen samt uppe på den nya lekplatsen "Barnens Paradis" som är ny för i år. På kvällen somnade Elias gott tillsammans med sin gröna Lisebergskanin som han fick som minne och sen dess har han pratat om Liseberg flera dagar i veckan och undrar när vi ska åka dit igen! ;) Jag tror han gillar't!
 
Elias höll hårt i sin Lisebergskanin på vägen hem! 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0