Lillasyster 23 år!

Äntligen hemma och klar med det som skulle göras ikväll. Sista kunden gick precis när min arbetstid slutar, vilket är en halvtimma efter stängning! Nu har jag ätit middag och packat. Imorgon direkt efter jobbet åker vi till småland och är borta över helgen. Simons arm är fortfarande inte bättre, idag fick han stanna hemma från jobbet :( Vi får verkligen hoppas den slutar göra ont snart!
 
Igår var det kalas för Ellinor som fyllde 23 år! Det blev grillat, tårta och kakor. Supergott! Tänkte bjuda på några guldkorn innan jag går och lägger mig. Håll till godo så hörs vi nästa vecka!
 

Hej och hå

Helg = Fullt upp.
För ett tag sedan tyckte jag nästan att jag hade mer tid att blogga på helgerna. Men nu när jag är inne i min vanliga vardagslunk igen är helgerna totalt fullbokade. På helgen ska man hinna umgås med vänner man inte hinner träffa i veckan, man ska hinna umgås med familjen, hinna veckohandla, hinna göra ärenden där båda parters närvaro krävs, hinna städa lite hemma, och sist men inte minst hinna ta det lugnt, bara vara och ladda om inför nästkommande vecka! Den ekvationen går inte ihop någonstans. Dessutom jobbar jag varannan lördag.
 
Det är något speciellt med maj och september. De har en tendens att bara försvinna. Min nästa oplanerade helg är 12-13 oktober. Det är visserligen bara trevliga händelser inplanerade framöver, men jag tror ändå det är viktigt att få till en sådan där helt ledig och oplanerad helg då och då.  
 
Okej, varning, det här kan bli en långt blogginlägg! Har så mycket att berätta från helgen som gått och jag orkar inte ens dela upp det i olika blogginlägg. Jag kör på här istället så får det bli som det blir...
 
I fredags skulle jag ha en ledig skön dag. I fredags skulle jag äntligen ha sovmorgon.
Kl 05 väcker Simon mig och berättar att han varit vaken sen kl 02 för att han har så ont i vänster arm. Värktabletten han tagit hade inte haft någon effekt alls. Han hade pratat med sin arbetsgivares sjukvårdsrådgivning och de tyckte han borde åka till akuten. Inte ett så trevligt uppvaknande för min del kan man säga...! Blev genast orolig, även om Simon försäkrade att han inte hade ont i hjärtat.
Jag kravlade mig upp och vi tog oss till akuten i Kungälv. Väl där kunde de inte riktigt se vad det kunde handla om, men det var inget akut. De hänvisade oss till en vårdcentral istället, eftersom vi annars skulle få vänta jätte jättelänge på att få träffa en läkare på akuten.
Kruxet var att det var fortfarande så tidigt på morgonen att telefontiderna inte öppnat på vårdcentralerna. Så först fick vi sitta i bilen och vänta på att Simon ens kunde börja ringa, sedan fick vi sitta i bilen och vänta på att de skulle ringa upp vid en viss tidpunkt (det var ett sådant där system där man knappar in sitt nr så ringer de upp). Tur att jag hade tagit med mig smörgås!
Till sist blev Simon uppringd och han fick en tid halv 11. Det kunde ju varit värre, jag blev glad att han inte fick en tid typ kl 2 mitt på dagen eller något liknande! Jag som skulle tillbringa dagen vid havet och ta tillvara på kanske sommarens sista sommardag. I väntan på läkartiden åkte vi till Java'gott, det nya caféet i Kungälv som Simons mor öppnat. Där satt vi i 2 timmar och fikade och pratade.
Efter lite provtagning och möte med läkaren på vårdcentralen konstaterade hon att det förmodligen bara handlade om en överansträngning i muskeln som lett till någon form av bristning i kombination med att Simon varit förkyld i flera månader. Skönt att höra att det inte var värre än så men jobbigt för Simon att det faktiskt gör så ont i armen :/
 
Efter detta tog Simon bussen hem och jag fortsatte ut till Rörtången med mamma. Där satt vi och fikade och hade otur med att solen var i moln just de 2 timmar som vi var där...! Mamma var i och simmade men jag höll mig faktiskt på land. Satt i långjeans och fleecetröja och huttrade. Nog för att jag fick mig en stund vid havet, men det var kallt och blåsigt!
Kvällen avslutade Simon och jag med inflyttningsfest hos Simons polare Johan i Gbg. Det var en trevlig kväll och jag fick träffa härligt folk! Men när vi pallrade oss hemåt redan vid strax efter kl 21 på kvällen kändes det som om klockan var 3 på natten. Då hade Simon hade varit vaken sen kl 02 och jag sen kl 05. Inte konstigt att vi kände oss så trötta...
 
Men denna natt blev inte så lång den heller. I lördags skulle jag upp och jobba. Efter jobbet åkte jag och Simon ut till Marstrand. Vi fikade på Bergs med Ellinor och William och gick runt på ön och strosade. Det var sekelskiftesdagar på Marstrand just denna helg så där var fullt med folk!

Efter en liten bit pizza hade vi myskväll hos Miriam och Johnny! :) Tända ljus, kladdkaka, godis, chips och filmen The Host.
 
Igår söndag fick vi så äntligensovmorgon! Efter lite ärenden veckohandlade vi på Maxi i Sisjön. När vi kom dit upptäckte vi att det var där som köpcentret 421 låg. Hade ingen aning om att det var här det låg men hade hört väldigt mycket reklam om det på radion. Så det var kul att få se hur det såg ut också!
När vi kom hem lagade Simon middag medan jag tog tag i att olja vitrinskåpet. Hade ingen större lust men kände det att om jag inte fick det gjort nu visste jag inte när jag skulle hinna göra det nästa gång. Har ingen direkt ork på vardagarna efter jobbet. Men det var faktiskt lite roligare än jag tänkt mig och det var skönt att få det gjort så vi kan ställa det på plats och börja fylla det! 
Till sist tittade jag på ett avsnitt That '70s show och åt youghurt med, hör och häpna, kalaspuffar! Det var då inte igår! Blev sugen på det när vi handlade så vi köpte hem ett paket. Gott! :)
 
Ja det var min helg i stora drag. Har skippat några detaljer, men ni som träffar mig i veckan eller som har träffat mig idag vet ju säkert allt vad jag pysslat med hehe ;) Nej nu är klockan allt för mycket! Dags att tänka på refrängen. Det är ju en dag imorgon också. Nu hör jag att Iron Man 1 är slut där uppe på tv:n också... God natt! 

Nickelback och Skillet

Den 15 november ska jag och Simon på Nickelback i Scandinavium.
 
Förband blir Skillet!
Men nu kommer vi till själva poängen: Skillet är ett kristet rockband från USA.
Så vi kommer med andra ord få lyssna på grym lovsång live bland tusentals människor i Scandinavium!! Och tusentals människor som egentligen är där för Nickelback kommer helt (o)frivilligt få lyssna på kristen musik! Hehe ;) Nä, nu tror jag inte de kommer köra så mycket lovsång faktiskt. Skillet har släppt 7 album, men bara 1 lovsångsalbum, så jag kan tänka mig att det nog bara blir en hel del "vanlig" rock. Men, som det ofta är med musik, kan man alltid hitta "dolda" budskap i låttexter.
 
Det kanske bara är jag, men jag kan i alla fall tolka dessa texter som att de skulle kunna handla om Gud:
 
"Feel your presence filling up my lungs with oxygen
I take you in
I've died

Rebirthing now
I wanna live for love wanna live for you and me
Breathe for the first time now
I come alive somehow
Rebirthing now
I Wanna live my life wanna give you everything
Breathe for the first time now
I come alive somehow
Right now [X2]

I lie here lifeless
In this cocoon
Shedding my skin cause
I'm ready to
I wanna break out, I found a way out
I don't believe that it's gotta be this way
The worst is the waiting
In this womb I'm suffocating

Feel your presence filling up my lungs with oxygen
I take you in
I've died" 
 
Eller:
 
"I'll never wake up without an overdose of you
 
I don't wanna live, I don't wanna breathe, 'Less I feel you next to me
You take the pain I feel (Waking up to you never felt so real)
 
I don't wanna sleep, I don't wanna dream, 'Cause my dreams don't comfort me
The way you make me feel (Waking up to you never felt so real)
 
I hate living without you
Dead wrong to ever doubt you
But my demons lay in waiting
Tempting me away
 
Oh, how I adore you
Oh, how I thirst for you
Oh, how I need you"
 
Kristen rock eller inte, i vilket fall ser jag sjukt mycket fram emot konserten och inte minst mot att se Nickelback live igen, de är grymma!! :D

Vardagslyx

Tänk vad glad man kan bli när man kommer hem från jobbet, öppnar ytterdörren och möts av både Cevera-tidningen, Mio- och IKEA-katalogen samt kunderbjudanden på Hemtex! (oh jag har ju presentkort på Hemtex som jag fick i födelsedagspresent av kusinerna i småland -dags att använda! :D) På hallmattan fanns även några kuvert med fakturor men dem bortser vi från nu... ;)Nu blir det macka och titta-i-heminredningskataloger-och-drömma-lite i soffan framför That '70s show i väntan på att mannen ska komma hem och laga middag. #vardagslyx

Då var det över

Började jobba idag. Semestern är ett minne blott. Känns segt och givetvis tråkigt, men hey det är ju så livet är. Alla får vi streta på. Så det är inget att klaga över, bara att köra på. Som Simon sa; Du har ju i alla fall varit ledig i 4 veckor, för mig är allt som vanligt...
 
Bjuder på 3 foton från min allra sista semesterdag samt en bild från i morse, som får visa slutet av min semester.
 
Min sista semesterdag började med gudstjänst. Det var nog första gången jag var i kyrkan på gudstjänst på ca 2 månader så det var härligt att vara tillbaka! Helskön lovsång med dessa tre svängiga grabbar, väldigt bra predikan samt bön- och lovsångsstund.

Efter gudstjänst och veckohandling åkte vi till Klädkällaren och köpte det där vitrinskåpet. Som vi funderat och tänkt, men nu slog vi till medan det fortfarande fanns kvar! Fanns ju bara ett enda exemplar. Svärisarna kom med stora bilen för att hjälpa oss köra hem det och just när vi fått ut det ur butiken och skulle lasta in det i bilen var det som om himlen öppnade sig! Hjälp vilka vattenmängder! Vi hade ändå ganska tur när vi sedan bar skåpet från bilen och upp till lägenheten, men så här blöt hann Simon bli efter några vändor mellan lägenhet och bil med skåp och matkassar. Ja så kan det gå om man går ut utan jacka och paraply. Det var ju inte lite regn som föll igår! Riktiga störtskurar.  
Ni ska givetvis få bilder på hur det blir med vitrinskåpet här hemma, men först skall vi olja det. Killen på klädkällaren rekommenderade att vi skulle göra det så idag efter jobbet åkte jag till Colorama och köpte möbelolja och penslar. Får se om vi hinner ta tag i det till helgen. Ska bli så kul när vi får ställt det på plats och jag kan börja ställa in glas, koppar och annat porslin i det! :) Längtar!
 
De allra sista timmarna av min semester spenderade vi hos Skogis och ännu mera Settlers! Denna gång byggde vi ihop både grundspelet, sjöfarare och riddare. Riktigt roligt! :D 
 
 Idag var det inte allt för roligt när alarmet ringde 05.45. Men när jag kom upp till köket möttes jag av den här soluppgången och då kändes det lite bättre inombords :)
Det skulle i alla fall bli en fin dag.

När Lilleds, Haglunds, Wilhelmssons, Hernquists, Ceders och andra vänner möts

Vilket härligt, mysigt, trevligt kalas vi just varit på! 25-års kalas för Tove. Det är så mysigt när man samlas så där. Vi är fem gifta par där åtminstone en part från varje par gick bibelskola tillsammans för 5 år sedan. Faktum är att sju av tio gick samma bibelskola. Vi ses tyvärr inte jätteofta alla tio, men när vi väl kommer samman är det alltid lika trevligt. Men det var givetvis inte bara vi tio på detta kalas idag. Jag fick träffa ännu fler sköna människor, bl.a. ytterligare en vän från bibelskoletiden samt de två som för en vecka sedan agerade brudpar! Dessutom ägde kalaset rum i ett mycket mysigt hus så hela omgivningen var så inbjudande. Jag har med andra ord haft en mycket trevlig dag! Tror bilderna som följer får tala för sig själva, för mig signalerar de glädje och värme.
OBS! Jag lägger upp dessa bilder för att jag tycker att de är så fina. Älskar glädjen och kärleken de signalerar! Hoppas ingen misstycker.
Tänk vilka sköna människor det finns! :) 

Tapeter, pendeltåg, tacos, kollektiv och livet från den ljusa sidan

Nu har jag varit iväg mycket igen, där av inget bloggande.
I torsdags åkte jag hem till Skogis. Vi körde off-road ("vägen avstängd -följ skyltarna"), kollade tapeter och spelade Settlers.
Alltså åhhh vad ska vi välja som fondvägg?! Det är så svårt!
Vad tycker ni, vit bakgrund med svarta blommor och blad, eller någon vit med silvriga medaljonger/schabloner?? Resten av väggarna skall vara vita. Snälla hjälp!!
Vi har två månader på oss att bestämma oss så det är ju ingen stress på det viset, men å andra sidan vore det skönt om vi kunde bestämma oss snart så vi kan komma igång!
 
Igår åt jag lunch och fika med Haglunds på stan. Längesen vi sågs eftersom de varit iväg hela semestern så det var trevligt att ses igen!
Sedan åkte jag det nya pendeltåget mellan Göteborg och Älvängen för första gången. Jättefräscht och smidigt!
Kvällen avslutades med tacos, spel och lovsång hemma hos Hanna som bor i ett härligt kollektiv! Vi spelade Trodde du ja, Risk och Settlers. Jättemysigt att vara där bland alla människor. Tyvärr fick jag huvudvärk så det var inte lika roligt... Så tråkigt att få ont i huvudet när man är iväg bland folk och vill umgås! Så efter lite kvällsmacka och te drog vi oss hemåt vid 1-tiden... Tack för en mysig kväll!
 
Nu blir det 25-års kalas för smulfrun!

Därom tvista de lärde

Jag köpte den här boken till vårt bröllop:
Det är en fylla-i-bok där man kan skriva om allt från planeringen till bröllopsresan.
Till denna bok har jag också plockat ihop foton som jag vill klistra in men som jag inte fått tummen ur och skickat in för framkallning än.
 
Men nu var det inte det som det här inlägget skulle handla om utan jag ville bara kommentera att det verkar vara väldigt olika vad bröllopsdagar kallas. Igår på vår 2-åriga bröllopsdag skrev jag ju att vi firade Pappersbröllop för det stod det på den här sidan. Men i den här fylla-i-boken står det att 1 år är Pappersbröllop och 2 år är Bomullsbröllop. Hmm. I övrigt är de ganska överrens, förutom vid 8 år då hemsidan säger Gummibröllop och boken säger Bronsbröllop. Undrar vad som är rätt? Någon som har koll på det här med bröllopsdagar?
 
Den här boken lär i alla fall hänga med oss ett bra tag för man kan fylla i hur man firat sin bröllopsdag ända fram tills man firar 70-årig bröllopsdag. Det ni! Det vore ju något! Tänk att få uppleva 70 år som gifta. Då är jag 95 år. Känns inte så troligt. Vill man ens leva så länge här på jorden?

Ett bra avslut

När jag kom hem strax innan halv 11 igår kväll möttes jag av röda rosor och en chokladask i hallen!
Jag blev jätteöverraskad och glad! Vi fick i alla fall ses 1,5 timma igår så vår bröllopsdag blev ganska bra till slut! :)
 
Idag har jag en riktig hemma-fixar-dag. Jag var tillfällig sekreterare igår på mötet så jag skall renskriva protokollet och skicka ut. Sedan ska jag svara på lite mail och försöka ta tag i att skicka in foton för framkallning. Sedan blir det väl några avsnitt That '70s show innan det är dags att laga middag. Simon kommer hem kl 18 idag. Längtar! 

Lite nytt till lägenheten

Förra veckan när jag var på Klädkällaren köpte jag bl.a. dessa bokstäver:
Igår var jag där igen och då köpte jag ljuslyktor (eller kallas de ljusstakar?), två bokstäver och en liten skylt.
Dessa bokstäver skall jag ställa på en tavelhylla på var sin sida om en bröllopsfotoförstoring som skall sitta ovanför sängen efter att vi tapetserat om.
Efter klädkällaren igår blev det mera Settlers hemma hos oss med Skogis som jag kallar dem ;) Idag har jag varit nere på stan och inhandlat födelsedagspresent inför helgens kalas, samt en liten förvaringsburk till badrummet. Fick syn på jättesöta plåtburkar av märket Strömshagaden här bloggen som jag läser. Burkarna finns på Balders Hage i stan så jag åkte dit idag och kikade. Eftersom jag försöker ha ett litet svart tema i badrummet på övervåningen ville jag helst ha burkarna i svart-vitt. Tyvärr var just den burken jag ville ha slut i lager, men jag fick i alla fall köpt den här lilla söta:
Det finns jättemånga söta burkar i samma serie men frågan är om det är så kallade onödiga prylar...
Jag funderar på att köpa den som det står Pads på. Den burken jag egentligen ville haft men som var slut i butiken är den här:
Den är lite större så man får plats med mer i den. Skulle precis beställa den på deras hemsida nu istället för där fanns den, men då kom jag inte upp i tillräckligt hög summa så jag får väl funder på om jag skall lägga till något mer. En sak är i alla fall säker tycker jag, jag behöver nya burkar till badrummet. De där med cupcakes passar inte riktigt in... Eller vad säger ni? ;)
Nej nu får jag ta och skynda mig iväg! Ikväll ska vi ha höstens första FL-möte.  

Pappersbröllop

Idag har vi 2-årig bröllopsdag!
Lite tråkigt dock att vi knappt ses idag. Simon jobbar nu och lagom tills han kommer hem skall jag iväg på höstens första FL-möte. Men jag får titta på bröllopsbilderna istället och minnas den där dagen för 2 år sedan...
På tal om bröllopsbilder borde jag ta tag i att skicka in och framkalla bilderna från vårt bröllop. Har inte fått det gjort än. Nu är det ändå 2 år sedan... Borde passa på medan jag fortfarande har semester. Men jag vet hur lång tid det kommer ta att välja bland ca 2000 bilder så jag drar mig för det...
 
Är det inte lite märkligt med vad bröllopsdagarna kallas föresten?
Så här står det om detta på bröllopsguiden.se:
 
"Bröllopsdagar firar vi för att påminna oss om varför vi gifter oss. En dag att speciellt ägna åt varandra och ett tillfälle att uttrycka vår kärlek för varandra. Kanske firar ni dagen med en fest, en middag eller en resa - en dag att minnas och en dag att som ger nya minnen.         

Alla bröllopsdagar har ett namn, och enligt gammal tradition ska mannen ge sin hustrun en gåva av just detta material. I dag är det lika vanligt att även kvinnan ger mannen en gåva på bröllopsdagen.        

Det var i mitten av 1700-talet som man började att fira årsdagen av bröllopsdagen i Sverige. Det var vanligt att firandet skedde i kyrkan, ”man gifte om sig”. Firandet kallades jubelbröllop och har sin bakgrund i de fester som påvarna höll med inspiration från Bibelns judiska jubelår 1300. Allra äldst är firandet av guldbröllopsdagen.       

Småningom uppkom en terminologi för firandet av bröllopets olika årsdagar, alltså "bröllopsdagar". I vissa fall skiftar benämningarna, t.ex. så kallas 60-, 65-, 70- och 75-års dagarna omväxlande både diamant- och järnbröllop."

 

Woho undrar vad jag skall få av min man idag då som är gjort av papper?! ;D Äh jag fick minsann inget gjort av bomull förra året så det blir nog inget med det. Däremot fick vi ett fantastiskt besked på vår bröllopsdag förra året. Det var dagen då vi fick veta att fick den här lägenheten! Jag minns att jag var på jobbet när vår hyresvärd ringde och jag kunde knappt tro det var sant. Jag blev helt darrig i hela kroppen. En otroligt glädjande nyhet på precis rätt dag! 

The Croods

I tisdags kollade vi på The Croods från 2013. Det är en animerad film om grottmänniskor med många kända ansikten bakom rösterna till figurerna, så som Nicolas Cage, Emma Stone (The Amazing spider-man, Crazy, stupid, love) och Ryan Reynolds (The Change-up, Green Lantern).
Jag tycker den var lite seg i början när det inte hände så mycket. Men den blev bättre och bättre och slutet var riktigt fint :)

Hitch

För en vecka sedan kollade vi på Hitch från 2005 med Will Smith och Eva Mendes i huvudrollerna. En annan av skådespelarna är Kevin James (Grown ups).
Jag har för mig att jag sett den förut men är inte säker. Den var rolig och romantisk men lite irriterande ibland när de inte talade klarspråk. Men, jag vet, annars hade det inte blivit någon bra film...

Cathrine & Björn 2013-08-10

Igår var vi på Cathrine & Björns bröllop i Fiskebäck/Frölunda. Det var en ganska mulen och regnig dag, men med uppehåll vid precis rätt tillfällen! Klänningen var fantastiskt vacker, maten super god och bordsplaceringen helt perfekt!
 
Jag hoppas ni hade en underbar bröllopsdag Herr & Fru Petersson! 

Kladdkaka med chokladkolakräm

Idag har jag varit hemma och bakat hela dagen. Först limporna, sedan en kladdkaka med chokladkolakräm. Fick smaka på den kladdkakan på Miriam och Johnnys inflyttningsfest och den var hur god som helst!! Så när jag skulle få receptet visade det sig att det var från tidningen Hembakat -just det numret som jag har hemma och just det receptet som jag själv hade funderat på att prova! Klockrent. Perfekt att jag fick bekräftat att den smakar lika gott som den ser ut.
Har haft Therese på besök ikväll. Trevligt! Vi kom på att vi nog inte setts på 1 år så det var allt på tiden, minst sagt! Jag bjöd på paj, halva med kyckling och halva vegetarisk. Glad att jag lyckades göra något vegetariskt, kan vara lite svårt ibland att komma på vad man kan göra tycker jag. Men jag slängde i broccoli, champinjoner, babyspenat, paprika, purjolök och körsbärstomater och det funkade bra :) Till det hade vi bröd och sedan kladdkakan. Mums! ;)
Har även haft Husvärden på besök här idag mitt i bakandet. Jag var allt lite nervös måste jag säga. Men det var inga problem så nu har jag tre hela pärmar här hemma fulla med tapetexempel vi får välja på! :D Nu ska vi bara lära oss tapetsera... ;) För tapetsera får vi göra själva. Hon tyckte inte tapeterna var så pass slitna att hyresvärden gör det åt oss. Det har jag full förståelse för, tapeterna är hela och fina. De som bodde här innan oss hade precis tapetserat om i sovrummet. Det är bara vi som vill ha andra färger. Mörkrött blir så mörkt och svårmatchat. Bättre att ha ljusa, neutrala väggar och sätta färg på kuddar, gardiner och andra textilier :)

Premiär på brödbakningsfronten

Har bakat bröd för första gången i mitt liv idag (om man bortser från hemkunskapen i skolan). Ja någon gång skall ju vara den första. Blev även första gången som jag testade bakmaskinen jag fick i 25-års present!
Det var roligt att testa! Bakmaskinen fungerade jättebra! Bara lite krångligt att plastlocket ni ser i bild monteras innan man sätter dit degkroken. Så det gick inte att lite smidigt ta bort locket utan att ta bort hela degkroken. Så det tycker jag var lite krångligt. Men det var nog det enda som är negativt. Men det kanske är så på de flesta bakmaskiner, vad vet jag ;)
För att vara första gången jag bakade limpor blev jag jättenöjd! De smakade ljuvligt gott måste jag säga. Det var ett recept där brödet inte behöver jäsa innan man gräddar det, hur smidigt som helst! Fick det av Miriam. Vill ni ha så får ni fråga ;)

Medan hon bakar

Idag har vi varit hemma hela dagen och städat och grejat. Har verkligen städat grundligt, allt från att torka av golv, element och lister till att tvätta duschdraperiet i tvättmaskinen. Det är ganska tråkigt att städa, men det är sååå skönt efteråt när det är rent och snyggt :)
 
Nu ikväll åkte jag en sväng och hängde med Hanna medan hon bakade. Det var trevligt! Jag gjorde några marsipanblommor men marsipan är inte min starka sida ;) Tacka vet jag att greja i sockerpasta hehe!
Det blev i alla fall en skön och avslappnad stund. Efter det handlade jag lite inför morgondagens bakande och middagslagande. Åh imorgon kommer husvärden hit! Hoppas hon säger att det är helt okej om vi vill tapetsera om!

Klädkällaren och heminredningsdrömmar

I söndags spenderade vi hela dagen på Brattön. Simons faster med respektive samt farbror med respektive och lille kusinen var där på besök. Vi fikade, badade, fiskade makrill (utan resultat), grillade och spelade Settlers. Denna gång vann Simon ;)
Jag och Simon i båten medan vi fiskade.
 
Igår, ca 2,5 timma efter att Simon börjat jobbet, ringde han och sa att han fått sluta för dagen! :) Jag som hade tänkt åka till Klädkällaren i Ale ensam fick plötsligt sällskap! :D De har byggt en ny, mycket större butik precis norr om Bohus och vi hade inte varit där än så det var roligt att få spana in hur den såg ut. Simon tog pendeltåget till Bohus så plockade jag upp honom där. Så smidigt nu när nya tågbanan ("Västlänken") är färdig. Tänk om den fanns då jag pluggade i Trollhättan... Nej nu glider jag ifrån ämnet!
 
Hur som helst, man kan säga att Klädkällaren är som ett litet Ullared. Där fanns massor att titta på! Allt från kläder och leksaker, till heminredning och smink. Eftersom det är så nybyggt var det väldigt fräscht, både med toaletter och provrum. Vi gick där i 4 timmar och det var så mysigt att bara gå runt och titta på all heminredning och drömma sig bort. Åh det är så mycket jag vill fixa hemma! Men vi ska börja med att tapetsera. Jag har fått iväg ett mail till husvärden för att fråga vilka regler som gäller om man vill tapetsera och hon svarade att hon vill komma och kolla var vi vill tapetsera först. Så det är i alla fall ett litet steg på väg :) Åh hoppas hon inte är bångstyrig och inte tycker att vi får tapetsera :( Nej nu svävade jag ut igen!
 
Förutom själva butiksdelen så kan man gå in i en herrgård som är omgjord till butik (den så kallade herrgårdsbutiken). Åh jag trodde jag skulle smälta när jag kom in där! Där fanns sååååå mycket fint. Varje rum var helt inrett i shabby chick och nästan allt gick i vitt! Jag har snöat (höhö) in mig lite på vitt nu. Vit inredning, vita tapeter. Lite dumt då att många av de möbler vi köpt är svartbruna...
Man kunde även gå upp på övervåningen av herrgården och titta. Där hade de möblerat så man kunde få se alla möbler och dekorationer i sin helhet.
 
Åh det är så många nya möbler vi vill köpa just nu! Vitrinskåp, köksbord, soffbord, säng.... För att inte tala om mattor och sådant som vi inte ens införskaffat än. Men man får ta en sak i taget. Drömma, fundera och leta. En sak som vi verkligen letat efter är ett vitrinskåp. Vi vill ha ett med skåp nedtill, några lådor över det där vi kan få plats med finbesticken, gärna en tom yta där man kan ställa diverse skålar eller ljuslyktor (så som vi har det idag) och överst skåp med dörrar med glas. Helst skall det vara vitt. Vi har letat både på IKEA och på Mio och det finns verkligen inte ett färdigt sådant vitrinskåp att få tag på. Alternativet kan vara att köpa en underdel för sig och en överdel för sig. Men så fick vi syn på ett vitrinskåp på Klädkällaren helt otippat. Klädkällaren av alla ställen! Det hade både skåp och lådor. Dock ingen "tom yta" och dessutom var det inte vitt. Men det var väldigt fint ändå! Robust och ståtligt. Vad tycker ni? Med tanke på hur svårt det är att hitta ett sådant vitrinskåp vi vill ha kanske vi borde slå till?
Detta är enda exemplaret de har. Klädkällarens huvudinriktning är ju egentligen inte möbler. Men de trodde det skulle finnas kvar i en vecka i alla fall. Så vi får fundera...
 
Det fanns även en restaurangdel och café inne på Klädkällaren så där tog vi oss en liten matbit och fika och satte oss på uteserveringen och njöt i solen.
Så otroligt skön dag verkligen! Om ni inte varit på Klädkällaren rekommenderar jag er starkt att åka dit om ni gillar prylar, penaler och annat fint till hemmet :) Klicka här för att komma till deras hemsida.
Vi köpte en skål till vår tacoservice, ett paraply, servetter, nagellack, "LOVE-bokstäver" i vitt, fotoramar och lite annat smått och gott. Till mig köpte jag fyra plagg. Provade egentligen betydligt fler men jag fick skära ner lite hehe... Får väl åka tillbaks dit nästa månad ;)
 
 
Simon har fått ledigt idag och imorgon också så det känns jätteskönt att i alla fall få ett par dagar tillsammans på semestern. Inte för att vi hittar på något särskilt. Vi är båda ganska trötta och vädret utanför är inte det roligaste. Just nu regnar det. Hade det varit soligt och fint hade vi kanske åkt iväg någonstans. Men vi är nöjda med att vara inomhus också. Simon njuter av att bara få vara hemma och vara ledig. Jag har varit i Kungälv idag och klippt mig. Sen gick jag lite på Second Hand och tittade. Kollade om det fanns något vitrinskåp där som vi skulle vilja ha men det fanns det ej. Fick tips om att jag borde kolla Second Hand i Angered, de skall tydligen ha många sådana vitrinskåp. Annars händer det som sagt inte så mycket dessa dagar. Nu blir det filmtajm!  

Borås Djurpark

I lördags tog vi en tripp till Borås Djurpark. Nu var det två år sedan jag var där sist så det var kul att gå runt och titta på alla djuren igen. Så här såg det ut sist jag var där.
 
Vi gick så vi fick se alla matningar och uppvisningar. Här följer lite bilder från dagen.
Efter djurparksbesöket åt vi på Jensens Bøfhus i Borås. Jag körde på mitt säkra kort och tog hamburgare. Hamburgare på restaurang är ju så gott!
När vi kom till Kungälv spanade vi in Maggans nya café som hon öppnar nu vilken dag som helst. Efter det blev det bad i vattenspridaren och Settlers hemma hos Svenssons. Jag vann! :)
 

En dag på havet

Nu har det varit tyst här några dagar. Har varit iväg varenda dag sedan i fredags och inte suttit en minut vid datorn.
 
I fredags åkte jag ut på havet med Miriam och hennes familj. Vi åkte till en holme lite utanför Marstrandsön.
Till en början hade vi fint väder, men lagom till Johnny kom med segelbåten efter han slutat jobbet mulnade det på och sedan började det tyvärr regna så smått :(
Vi styrde kosan tillbaka till Marstrand istället och myste i soffan med chips och "Hur man blir av med en kille på 10 dagar".
Framåt kvällen lättade molnen och när jag körde hem över Instöbron hade jag en vacker solnedgång i backspegeln.

Oblivion

I lördags kollade vi på Oblivion från 2013 med Tom Cruise i huvudrollen. Ja han spelar ju i så många filmer att det knappt behöver nämnas... Även Morgan Freeman spelar i denna film. Fantastiska Morgan Freeman. 76 år och fortfarande med i spelet. Han är ju helt otrolig tycker jag!
Oblivion är en action-/äventyrsfilm. Den var hyfsat bra men jag hade inte valt att se den i första hand om jag hade fått välja ;) Men nu var det männen som gaddade ihop sig och då hade vi kvinnor inte så mycket att säga till om hehe :p

När molnen hopar sig

Det blev i alla fall Rörtången med mamma och Ellinor. Så någonting fick jag gjort idag till slut. Lite molnigt men det funkar. Vi har kaffe, äggmackor, kex och bullar :)

Sista juli

Igår blev det Ljungkile med vänner. Blev bjuden på jättegod middag och efterrätt!
 
Sedan blev det en tripp till Resteröds som tydligen är ett känt märke men jag hade aldrig hört talas om det ;)
 
Simon fick sluta tidigare igår och komma senare till jobbet idag, så igår ikväll slappade vi i soffan och kollade på härliga filmen "What happens in Vegas". 
 
Det var skönt att hitta på något igår. I tisdags satt jag hemma i soffan och slappade hela dagen. Kollade på "That '70s show" och "Mannen i mitt liv". Visst det var gött att bara ta det lugnt en hel dag, men det blir lite ensamt och då saknar jag Simon ännu mer. Saknar att vi inte får en endaste ledig liten vecka tillsammans denna sommar. Nåväl, vi har aldrig haft en ledig vecka tillsammans en sommar... Men nu börjar jag verkligen känna ett behov av det. Vi får hoppas han kanske får vara ledig något nästa sommar. 
 
Risken är att det blir en sådan där seg dag idag också. Har inget planerat och ingen att träffa. Vissa skulle säkert uppskatta en sådan dag, att bara vara hemma och göra det man känner för. Men jag blir bara uttråkad av det. Har haft några sådana dagar hemma nu och det räcker känner jag. Jag vill göra saker! Sådan har jag nog alltid varit. Hellre för mycket än för lite. Då blir det mer uppskattat den dagen man äntligen får vara hemma för att man haft så mycket att göra att man får längta efter en ledig dag.

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0