Idag för 2 år sedan

Jag skriver dagbok varje kväll. En sådan där dagbok som sträcker sig över 5 år i en och samma bok så man enkelt kan se vad man gjorde för t.ex. 3 år sedan exakt den dagen det gäller.
Nu när jag fyllde i upptäckte jag att idag för exakt 2 år sedan så hände det här! 
Här kan ni se fler bilder från min möhippa.

The Pacifier

I fredags kväll kollade jag på The Pacifier från 2005. Har sett den flera gånger förut men fick lust att se den igen. Huvudrollen spelas av Vin Diesel. Den är för söt!

En lyckad dag på stan

Igår åkte jag in till centrum. Skulle spana in rean på Villeroy & Boch på avenyn, men tyvärr hade de inte den servis vi samlar på (Gray Pearl) på rea. Den har de aldrig på rea berättade butiksbiträdet. Den säljer så bra ändå. Det var ju typiskt! Synd att den är så dyr. Men den är fin och det var den vi ville ha, så ja ja... Köpte en kaffe och en mjukglass som jag åt i solen. Det var så skönt och jag hade ingen direkt tid att passa.
Gick in på Din Sko och köpte ett par skor på rea. 
Sen gick jag vidare och gjorde det som var huvudsyftet med dagen: Köpte bröllopspresent. När det var avklarat passerade jag Stadium så jag gick in en kort stund och kikade. Fick tag på en bikini och ett linne på rean. När jag kom till kassan och det visade sig att jag bara skulle betala 100 kr blev jag så förvånad att jag till och med fick fråga hur det kunde bli så hehe... Det visade sig att de just idag började med rea på rean. Halva reapriset. "Så du har tur idag" sa killen i kassan. Grymt! En bikini och ett linne för 100 spänn, vilket kap! Så jag var med andra ord riktigt nöjd när jag satte mig på spårvagnen på vägen hem. Fick tag på allt det jag behövde :)
Kvällen spenderade jag med Tove och Lemuel! De grillade hemmagjorda hamburgare som vi åt utomhus, hur gott som helst! Vi fick en riktigt trevlig stund. Var längesedan som vi sågs bara vi. Så det blev en väldigt mysig kväll!
 
 

Min första semestervecka

Haft en bra första semestervecka. Tycker jag hunnit med ganska mycket redan, både slappa på stranden, shoppa och träffa vänner! Tänkte bara berätta i stora drag vad jag gjort.
 
Var lite seg i tisdags så jag var hemma på dagen o kollade That '70s show, men på kvällen var jag med Linda o Emanuel på ett OAS-möte i Mimershallen i Kungälv. Det har varit en stor kristen konferens den här veckan i Kungälv som drivs av en rörelse som kallas OAS. Kortfattat kan man säga att OAS är en förnyelserörelse inom Svenska kyrkan. 
I veckan har min moster o hennes man varit på besök här på västkusten. Tyvärr hade vi otur att det blev sämre väder just när de var här. Men havet var ju fortfarande varmt ;) Så vi var ute vid havet varje dag ändå trots molnen på himlen. 
Grollan den fulingen tog ett stackars litet mård-djur av något slag :/ 
I fredags lyste solen ordentligt igen så då åkte jag åter ut till havet, innan jag gick på Vikingamarknaden i Kungälv med Alexandra. 
Igår hade vi en seg, regnig och åskig men ändå lugn o skön morgon innan vi åkte in till centrum för lite ärenden. Vädret var lite sådär så jag passade äntligen på att shoppa som jag velat göra så länge! Fick presentkort i födelsedagspresent på Gina Tricot och Åhlens som jag använde. Fick tag på fyra toppar, två tvålpumpar (en gick sönder när jag städade sist) och en badrumsmatta. Har fortfarande pengar kvar på presentkorten så det lär bli mer shopping någon annan dag! :D Kvällen avslutades med film hos oss med Miriam o Johnny. Vi såg Oblivion med Tom Cruise.
 
Idag har vi varit på Mio och kikat lite. Jag har massa drömmar o planer som jag vill förverkliga här hemma! Åh det är så kul att planera! Det gäller bara att prioritera och frågan är vad vi ska börja med.
Jag provade McFlurry Marabou Mjölkchoklad. Den var helt okej. Sen blev det veckohandling i Torslanda, jag har gjort tacopaj och nu sitter jag här i soffan och kollar på That '70s show. Härligt! Det är nog det bästa med semester: Att man har tid att lata sig! ;D
 
Imorgon börjar semestervecka nr 2 och vi får se vad veckan har att bjuda på. Hoppas du får ett fint avslut på söndag kvällen!

God morgon lördag

Vaknade av att det åskar. Men det är ingen vanlig åska. Det åskar konstant. Aldrig varit med om liknande. Vanligtvis brukar det vara tyst, blixtra lite och smälla till. Men nu mullrar det på riktigt HELA tiden. Märkligt. Låter nästan som ett flygplan som kör förbi men som aldrig kommer vidare. Har åskmolnet fastnat kanske? Nu börjar det regna också. Mysigt. Det bästa är att jag kan fortsätta ligga här i sängen och lyssna på åskan, jag har ingenting jag måste upp till :)Det är till och med ljust borta i kanten, molnen är inte så mörka. Men åskar -det gör det!

That '70s show

När jag gick på gymnasiet kollade jag på tv-serien "That '70s show" nästan varje eftermiddag när jag kom hem från skolan. Här om dagen satt jag av en händelse framför tv:n och då visades just That '70s show och jag kom genast ihåg hur mycket jag gillade den serien. Så nu har jag laddat ner den och börjat kolla från början. Det finns hela 8 säsonger och drygt 20 avsnitt i varje säsong. Hade ingen aning om att det fanns så många avsnitt! Har snart sett klart första säsongen. Åh vad den är bra! Humor, familjeliv, kärlek -gillar verkligen handlingen. Så härliga karaktärer! Så detta är vad jag gör nästan varje kväll nu på semestern: Kollar på That '70s show! Är det någon mer än jag som brukade kolla på denna serien? :)

Sommarens hetaste dag

Idag har vi nog haft den varmaste dagen hittills i sommar! I alla fall som jag märkt av. Kan ju ha varit väldigt varmt och fint någon dag när jag varit inne på jobbet och inte märkt någonting...
 
Jag och Madde har spenderat hela dagen vid havet. Vi kom dit vid halv 12 och åkte hem halv 8 ikväll.
Nu är jag röd som en räka säger Simon. Jag tycker snarare jag liknar en kokt insjökräfta. Får hoppas det övergår i en snygg brunbränd färg.
 
Har inga direkta planer för morgondagen, förutom på kvällen. Funderar på om jag ska stanna hemma på dagen och t.ex. skicka in foton för framkallning och lite annat sådant pillande. Har fortfarande inte tagit mig tid att framkalla fotona från min tid på Högskolan Väst. Nu är det 2 år sedan jag slutade där... Även om jag har alla foton på datorn tycker jag det är roligt att framkalla och sätta in i fysiska album. Men frågan är om jag kan med att stanna inne om det är fint och soligt väder ute...

SEMESTER 2013!!!

Igår kl 13:37 (LOL) stämplade jag ut för sista gången på 4 veckor!! Nu har jag gått på en mycket efterlängtad semester!!
 
Det bästa är att när jag tittar tillbaka de senaste veckorna har jag redan fått uppleva en hel del sommar. Jag har redan varit på Liseberg, redan tagit årets första dopp, redan grillat en hel massor, redan varit hemma en hel dag och bara kollat på film, redan fikat på stan i sommarkvällen. Underbart!
 
Så vad ska jag göra nu? Det enda jag har inbokat på 4 veckor är ett bröllop i augusti och lite kalas. I övrigt har jag tänkt att ta dagarna som de kommer och bara försöka ta tillvara på sommaren. Hur jag nu ska lyckas med det, jag som blir så rastlös? Men jag hoppas på att få träffa massa vänner, få åka båt på havet, få fortsätta äta grillat, få bada, shoppa, greja med foton, göra små utflykter, kanske lyckas boka in ett besök i småland :) Det som är tråkigt mitt i allt är att Simon inte är ledig. Vi kommer ha kvällarna och helgerna ihop. Men veckodagarna får jag fördriva själv. Därför vill jag gärna passa på att träffa mina vänner :)  
 
Mina första timmar på semestern blev i alla fall riktigt bra! Direkt efter jobbet möttes jag och Simon upp på Maxi och köpte grillmat inför kvällen. Sedan åkte vi ut till Rörtången och över till Brattön. Där började vi med att sola och fiska krabbor.
Sedan började vi med det som var planen för dagen; Att gå upp på toppen av Brattön som ju faktiskt är Bohusläns högsta topp.
Det tar en bra stund att nå toppen och på vissa ställen får man näst intill klättra.
 
Till slut var vi uppe och kunde njuta av den underbara utsikten över Älgön, Marstrand, Tjuvkil, Lökeberg, Ale, Tjörn, Stenungsund, Lövön och allt runt omkring.
På vägen ner satte jag plötsligt ner foten bredvid en äcklig orm! Usch! Det var bara en liten kopparorm så Simon kom snabbt och plockade upp den. Jag tyckte ändå den var äcklig.

Vi gick ner en annan väg så vi kom ut på värsta sidan av Brattön. Där tog vi ett dopp innan vi gick tillbaka runt ön. Kvällen avslutades med jättegott grillat nöt- och fläskkött med potatissallad och grönsaker. Medan månen lyste vackert i havet tog vi båten tillbaka till fastlandet och åkte hem. 

Onsdag och fredag

Nu när det är sommar och fint väder ute blir det inte att jag sitter så mycket vid datorn och bloggar.
Så vad har hänt de senaste dagarna?
 
I onsdags kväll var vi bjudna på middag till Herr & Fru Haglund. Jättegod mat, jordgubbar och en titt på deras bröllopsfoton. De hade fått en jättefin fotobok med porträtt-, vigsel- och mingelfoton från deras bröllopsfotograf!
Linda och Emanuel har en fantastisk utsikt över Älvsborgsbron och hamnen från deras lägenhet.
I fredags var jag ledig. Jag åkte till Kungälv och lämnade in bilen på Saab. De fixade våra bilnycklar som blivit väldigt slitna. På ena nyckeln hade knappen som man öppnar bilen med trillat bort så det var allt dags att göra något åt det. Var tvungen att lämna in hela bilen eftersom allt är digitaliserat och de behövde byta signal eller vad det hette... Arbetet tog en halvtimma och när jag fått tillbaka bilen åkte jag ut till Rörtången och badade med familjen.
Sen blev det grillat och rabarberpaj på altanen hos mamma och pappa innan jag åkte ut till Rörtången igen för att hänga med Skogströms.
Mr. Skogström hade kommit på idén att göra hemmagjord pizza på grillen så det provade vi på kvällen :)
Är jättenöjd med min lediga fredag. Den var så skön och spontan. Hade inte så mycket planerat förutom att jag skulle lämna in bilen och att jag ville ta till vara på solen om det blev fint väder. Så jag tycker det blev en väldigt bra och ganska händelserik dag. Jag blir så lätt uttråkad om ingenting händer ;) Att bara ta det lugnt och göra ingenting är verkligen inte min grej. Men det är klart, ibland är det gött att bara ligga i soffan och kolla på film också. Men då gör jag ju åtminstone någonting.

Kvällens aktivitet

Det är tisdag, klockan är strax efter 20 och det är Allsång på Skansen!
Ja det är väl i stort sett det jag gör ikväll; Hänger i soffan. Gött e de.

Årets första dopp

I lördags var jag äntligen ledig samtidigt som det var fint väder ute! Jag hade bestämt mig tidigare i veckan att om det blev fint väder på lördagen så skulle jag minsann ta mig en heldag vid havet. Och så blev det! Simon och jag åkte ut till Brattön till Simons familj och fikade, solade, badade och grillade.
Det var riktigt skönt i vattnet! Termometern visade precis under 20 grader. Inte illa. Tråkigt bara att det dröjt så länge innan jag kunde ta årets första dopp i år. Men det har ju inte varit någon ihållande värme så det har tagit ett tag för havet att bli varmt. Inte så mycket att göra åt...

Grodperspektiv på kubbmatchen.
Kvällen avslutades med grillat kött hemma hos mamma och pappa. Lyxigt med grillat två gånger på samma dag!
 
Igår var vi på 3-års kalas för mitt kusinbarn! Där fick jättegod grillad korv med bröd och tårta. Sedan åkte vi ut till Marstrand och fick grillat hos herr och fru Daun. Miriam hade gjort cheesecake och den var helt ljuvligt god! Längesedan jag åt cheesecake.
Så jag och Simon har med andra ord blivit riktigt bortskämda i helgen med grillat 4 gånger på två dagar! Det är sommar det! :)
 
Nu ska jag dra mig mot sängen, har ont i huvudet och känner mig jättetrött. Blir en ganska tuff vecka då vi bara är två kvar på jobbet denna vecka, alla andra har semester. Men det är helt okej. Detta är sista arbetsveckan för mig innan jag går på semester! På lördag kommer jag stämpla ut en sista gång på 4 veckor, längtar! :D

Bästa helgen på länge

Har haft en fantastiskt rolig och härlig helg! Den mest händelserika på länge i raden av mina annars ovanligt lugna (men sköna) helger.
 
I fredags kväll grillade vi och åt paj hos Simon och Hanna. Mycket trevligt att ses igen då vi inte setts på 3 veckor! I lördags åkte motigt till Torslanda och veckohandlade. Efter förslag från Simon köpte jag mig en "plocka-själv-fruktsallad", supergod! Jordgubbar, päron, blodgrape, apelsin, vattenmelon och så lite vit och mörk choklad -mums!
Sedan tog vi färjan vid Kornhall för att köra ut till Marstrand på födelsedagskalas för Miriam/inflyttningsfest hos Dauns. Mycket trevligt! Så underbart att sitta där i trädgården och titta ut över Marstrandsön och bara ta det lugnt. 
 
I söndags hade vi en heldag på Liseberg. Vi var där vid 11 och åkte hem vid 23. Jag hängde med Josiah i Kanin-landet hela dagen medan de andra sprang runt och åkte allt vad de orkade. Vi åt våfflor, glass, åkte kaffekopparna, flygis, ponnykarusellen, farfars bilar och hade det allmänt trevligt! Ibland slöt vi upp med de andra för lunch och middag och för att titta på när de åkte Atmosfear mm. Vi åkte Göteborgshjulet också, vilket var första gången för mig, och fick en fin utsikt över vackra Göteborg. En helt fantastiskt bra och rolig dag med andra ord! Här kommer lite härliga mobilbilder från dagen :)
Tack för en grym dag! 

Håkan Hellström

Sitter just nu framför tv:n och kollar på Håkan Hellström.
Har väl aldrig varit något stort fan av Håkan. Kan några låtar och gick och sjöng hans musik på högstadiet. Inte så mycket mer än så. Men nu ryser jag. Har aldrig insett vilken fantastisk poet han är! Så mycket känslor i musiken. Publiken är helt tagen. Och jag vet inte om det bara är en image och ett skal, men han verkar så ödmjuk som person. Hoppas det är hans sanna jag han visar. Han är ju ändå en äkta göteborgare så det är klart han är grym! ;) Och jag gillar både hans egna låtar och att han tolkar svenska visor. Fint.

Hallonsmulpaj med vit choklad

Ja pajen blev uppskattad och jag tyckte också den var god. Så här kommer receptet som jag lovade! ;)
Det är beräknat till 12 personer. Superlätt att göra men tar lite tid för den skall vara ca 60 min i ugnen.
 
Ingredienser:
200 gr smör
1 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
Saften från 1 citron
Ca 1 liter färska eller frysta hallon
100 gr finhackad vit choklad
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll över smöret och blanda väl tills blandningen blir som smulor.
4. Tillsätt citronsaft och blanda ytterligare.
5. Fyll en ugnsäker form på 1 liter med knappt hälften av smulorna.
6. Fördela hallonen i formen och strö över den vita chokladen.
7. Fördela över de sista smulorna jämnt i formen.
8. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 min.
9. Låt svalna något före servering.
 
 
 

Bakat paj

Igår kväll slängde jag ihop en paj, som man så chäckt kan uttrycka det. Närmare bestämt en Hallonsmulpaj med vit choklad. Skrev upp det receptet för 3 år sedan men har aldrig fått tillfälle att provbaka.
Fick för första gången använda vår citruspress som vi fick i bröllopspresent då det skulle vara citronsaft i pajdegen. Den var jättebra! Kärnorna stannar kvar i den svarta hållaren och saften rinner ner i glaskannan.
Pajdeg, hallon, riven vit choklad och så pajdeg ovanpå det.
Receptet lät riktigt lockande och den ser i alla fall god ut. Vi skall prova den ikväll. Om den visar sig vara god skall jag givetvis dela med mig av receptet :)

Dagen i mobilbilder

Lite mobilbilder från min dag. Idag börjar Metal Town på Göteborgs Galopp vid Säve. Festivalen kommer pågå fram till lördag. Hela veckan när jag kört till och från jobbet har jag sett hur de byggt upp festivalen. Det är ganska häftigt hur de förvandlat en hel tom äng till ett helt område med scen, toaletter, husvagnscamping, café, grillplats osv osv. De har satt ut staket ut i vägen så körbanorna är smalare. Hastigheten är nedsatt från 80 km/h till 40 km/h förbi festivalområdet. Idag när jag körde hem försökte jag fota lite genom bilrutan...
Redan igår började husvagnarna och övrigt campingfolk anlända till området. De stod i kö i långa rader i väntan på att få köpa sina biljetter och komma in. Synd om dem bara att det inte är så fint väder. Här på kartan kan ni se hur nära vi bor festivalen. Än så länge har vi dock inte hört någon musik ända hem till oss.
 
När vi kom hem orkade vi inte laga någon middag så idag blev det pizza.
Har även varit och hämtat ut ett paket till mig idag innehållande två filmer som jag beställde i måndags. Uptown Girls från 2003 och Mannen i mitt liv från 1998, eller The object of my affection som den heter på engelska. Två helt underbara filmer som jag länge varit sugen på att se igen!
Vet inte hur många gånger jag tittat på Mannen i mitt liv, men Uptown Girls har jag bara sett en gång. Tragiskt att inte Brittany Murphy lever längre. Åh vill sätta mig i soffan och se dem nu! Men nej, dags att krypa till kojs. Har en arbetsdag till framför mig innan jag tar helg! God natt!

Obetydligt babbel om räkor, tid och kläder

Färskpotatis måste vara den godaste potatisen, eller vad säger ni? Men lite jobbig att skala. Att skrubba alla med en svamp tar sådan tid när de är så små. Men förra veckan fick vi en färskpotatisskalare av mamma som vi invigde i söndags när vi gjorde lax i ugn.
Idag fick vi också användning av potatisskalaren då vi skulle äta torsk. Blev riktigt mumsigt idag med färskpotatis, dill, torsk och färska räkor! Ser i och för sig inte så gott ut på bild men men... ;)
Jag hade sådan tur idag när jag skulle köpa räkorna. Hade inte koll på vad klockan var och när jag kom till fiskbilen hade de redan stängt ena luckan och höll på och stänga den andra också. Så jag sprang fram och frågade "stänger ni nu?!" Haha de tittade lite konstigt på mig som "öh JA!" Men de svarade: "Vill du handla? Okej lite snabbt då." Jag skulle bara ha lite räkor och dill så det gick fort. Så skämtade han med mig om att taxan var mycket dyrare efter kl 6, men jag hajade fortfarande inte grejen så jag bara nickade och log (funkar alltid när man inte fattar). Tills jag kom tillbaks till bilen och insåg att AHA klockan är efter 18, de stänger för dagen! Daah.
 
Vadå hur kunde tiden gå så fort? Jag slutade jobbet kl 15 idag (okej kom väl därifrån vid 15.30). Sen var jag bara inne i en affär och shoppade lite. Men jag var nog där längre än jag trodde. Hade ändå ingen brådska så jag tog det lugnt. Det var så otroligt kul att få shoppa lite! Ni har säkert hört det förr, men på sistone (senaste åren?!) har jag inte alls haft råd eller tid att köpa så mycket kläder till mig själv. Vilket är jobbigt för jag tycker det är väldigt roligt med kläder. Men jag har helt enkelt behövt prioritera annat. Så varenda plagg jag lyckas komma över nu är rena lyckan. Känns samtidigt ytligt att bli glad för sådana "värdsliga" saker, men jo jag blir verkligen uppriktigt glad av ett nytt klädesplagg. Igår kändes det inte som om jag hade någonting att ta på mig alls (ni vet hur det kan va ibland), så då bestämde jag mig för att passa på idag när jag slutade tidigt. Provade jättemånga fina plagg och passade på att fynda på rean. Hade jag varit ekonomiskt oberoende hade jag köpt alltihop! Men jag fick inse fakta och lämna ifrån mig hälften. Tyvärr. Fick i alla fall tag på en klänning, två linnen, ett par byxor och en tröja. Nu känns garderoben lite roligare i alla fall! :) 
Det är nu ni kan säga "intresseklubben antecknar och får slut på papper"! ;P

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0