Frostiga träd

Idag är det torsdag men tyvärr blev det ingen "torsdagsklubb" för oss idag :/
Jag åkte inte från jobbet idag förrän fem i 7. Hade blivit ruskigt sen till filmen om jag skulle åkt till Tove & Lemuel! Inte kul. Nej jag känner mig lite för stressad för att kunna slappna av med vänner framför en film just nu... Mycket som snurrar i huvudet. Förra veckan jobbade jag 6 dagar på raken och då hinner man inte så mycket annat. Denna vecka är jag i alla fall ledig i helgen men på lördag ska vi stå i cafét på Second Hand för att samla in pengar till Livorno och på söndag har Simon ljudet på gudstjänsten + att det är vår värdvecka. Så även denna helg lär snabbt snurra förbi. Har i alla fall hunnit reda ut några frågetecken idag så det känns skönt.
 
Men nog talat om stress och tid som snabbt flyger förbi.
Måste säga att det är oerhört vackert ute nu när det har blivit sådan frost på träden! De här bilderna tog jag med min mobil imorse när jag gick till bilen:

Inte min dag

Usch vilken dag!
Av det jag sa igår att jag skulle göra idag har jag inte gjort någonting.
Dagen började med att jag vid frukost skulle lägga ut lite appar och widgetar på min mobil. Som jag skrev om här så har jag uppdaterat min mobil. Är inte så säker på att mobilen blivit bättre av det längre...
 
När jag uppdaterat så har den "ordnig" jag haft i telefonen försvunnit. Har inte orkat fixa detta än men så imorse tänkte jag ta mig tid. När jag skulle lägga ut en widget hängde sig hela mobilen. Jag provade att starta om (det brukar alltid lösa allt oavsett om det handlar om mobiler eller datorer) men inte denna gång. Det gick inte att göra någonting med den. Jag blev riktigt frustrerad så jag sprang ned och väckte min stackars man som fick se om han kunde göra något. Men inte heller han kunde lösa det. Han förmodade att enda lösningen skulle vara att göra en total systemåterställning. Värsta tänkbara! Så kröp den där "jag-orkar-verkligen-inte-känslan" fram. Var tvungen att åka till jobbet och hade inte tid att greja mer med mobilen då. Tog med min gamla mobil (HTC Wildfire) till jobbet så jag i alla fall skulle kunna bli nådd på något sätt om det skulle va nåt. Det är vid sådana här tillfällen som man märker hur oerhört beroende man är av sin telefon! Det är ju nästan skrämmande...
Min gamla mobil var jätteseg och jobbig. Jag fattar inte hur jag kunde stå ut med den så länge?! (eller hur bortskämd jag blivit?!) Just idag hade jag dessutom flera samtal jag tänkt ringa och planeringar som behövde göras inför helgen så det kändes bara så tröttsamt.
 
Men allt löste sig smidigt och smärtfritt. Simon hade googlat på problemet och hittat en lösning så ikväll fick han igång min telefon igen! :) Det är tydligen just den widgeten som verkar ha nån bugg, den gör så hela telefonen hänger sig. Jag är otroligt glad att jag slapp göra en total systemåterställning. Då hade jag ju fått göra om ALLT! Nu ska jag bara fortsätta "ordna" apparna som jag vill ha dem.
 
Något som däremot varit helt okej idag är att vi provsmakat cupcakes! ;D Olika smet, olika frostings.
Verkligen jättejobbig arbstsuppgift...
Dessa bilder har Ellinor tagit eftersom jag inte hade någon bra mobil att ta bilder med idag...!
Kan säga att det är godare än vad de ser ut! Cupcakes kan bli ganska mastigt och sliskigt. Men dessa var lätt de godaste cupcakes jag någonsin ätit!! De förgyllde min dag ;)

Utflyktsmöjligheter

Vårt bostadsbolag är för söta! Detta kom i brevlådan förra veckan.
Det är bra att de anordnar sådan här resor för en gemytlig grannsämja.
Men vi åker inte med. Dels är vi redan uppbokade och dels har vi inga pengar att shoppa för. Sen tycker jag det är lite för kort stund man är där. 9.30-14.45 är ju ingenting! Sist vi var där var vi där ca 9.30 och åkte hem kl 18.00 när de stängde! ;D

På köksbordet

Idag har vi varit på en riktigt bra gudstjänst!
Efter gudstjänsten var det möte för alla oss som är med i värdgrupper i kyrkan. Värdgrupperna är de som städar kyrkan och ordnar fika på söndagar mm. Vi har 10 värdgrupper i kyrkan så det innebär att man har ansvaret var 10:e vecka. Eftersom vår kyrka helt drivs av frivilliga gåvor och eget engagemang behöver vi alla hjälpas åt för att hålla kyrkan ren, vattna blommor, köpa fika, skotta snö, renovera eller vad det nu än må vara. Inget görs av sig själv.
 
Efter sedvanlig veckohandling åkte vi hem och lagade middag. Det blev kyckling, klyftpotatis, röd och gul morot, sallad och fetasås. Riktigt gott måste jag säga!
I veckan fick jag en jättefin ljuslykta av mamma och en bukett tulpaner som nu pryder köksbordet.
Nu funderar jag på att slänga mig i soffan och kolla på en film eller två ;)

Catch me if you can

Efter melodifestivalen igår såg vi Catch me if you can från 2002 med Lenorado DiCaprio, Tom Hanks, Jennifer Garner mfl! Jennifer Garner hade dock bara en biroll. Hon kanske inte var så känd år 2002. Enligt IMDb hade hon bara haft en liten roll i Pearl Harbor samt spelat i Dude Where's My Car och Rennie's Landing innan denna film. Det var först året efter Catch me if you can som hon spelade i Daredevil och året efter det 13 snart 30. Det var kanske först då hon blev mer känd?
Hur som helst, jag tyckte filmen var bra! Den var underhållande, rolig, nästan lite retsam men samtidig tragisk.
Leonardo DiCapro, som är född 1974, var 28 år i denna film men han såg ännu yngre ut tycker jag. I alla fall om man jämför med hans senare filmer som Inception och Revolutionary Road.
Hans karaktär hade ett antal olika jobb i denna film kan man säga!
Känns som att Leonardo har hamnat i facket av att spela lite mystiska, "mörka", tragiska filmer. Ingen av de filmer jag sett med honom har varit direkt ljus och hoppfull. Efter att Titanic sjönk har det bara gått nedför så att säga. Ta bara "Mannen med järnmasken", "The Beach" eller "Shutter Island" (vilken jag fortfarande inte har sett) som exempel. Men jag antar att han passar i sådana roller. Han spelar dem väldigt bra i alla fall.

Vår nya tradition fortsätter

Hade en härlig lördag igår!
Efter jobbet träffade jag Wictoria. Vi åt och fikade på Tant Rut i Kungälv och hade en hel del att prata om eftersom vi inte setts sen typ oktober! Blev ett par trevliga timmar :)
Efter det körde jag ut till Marstrand för en härlig kväll! Vi blev ca 17 pers som samlades för att kolla på melodifestivalen och film. Vi åt hemmagjorda hamburgare med fetasås och laddade upp med chips och godis.
Vi har så mysigt tillsammans! :)
En förvirrat suddig bild på sällskapet.
Denna gången blev det inte lika sent. Vi åkte hem strax innan kl 1, helt lagom!

Mer födelsedagsfirande!

God morgon lördag!
Ska snart iväg och jobba. Vet inte varför jag gick upp så tidigt egentligen. Har ju till och med tid att sitta här.
Idag kommer jag vara borta hela dagen! Efter jobbet ska jag fika med en kompis som jag inte träffat sedan oktober typ. Sen direkt efter det åker jag ut till Marstrand för ytterligare en melodifestivalkväll, kul!
 
På tal om att det är så många som fyller år nu i februari, förra onsdagen fyllde mamma år! Det firades med blommor, middag, paket, bullar och givetvis tårta!

Ett stort steg för Emelie, ett litet steg för mänskligheten

I söndags tog jag steget. Jag kastade mig ut.
Jag talar givetvis om uppdatering av min telefon!
Jag har aldrig sedan jag köpte telefonen i maj förra året velat uppdatera den av lite olika irrelevanta anledningar. Men till slut blev den allt för seg och trögfungerande.
Så i söndags tog jag mig tid. Eftersom jag aldrig uppdaterat den förut höll den på att uppdatera sig då och då i flera timmar.
Nu ser den lite annorlunda ut och fungerar bättre.

Wreck-it Ralph

I lördags tittade vi på Wreck-it Ralph från 2012 eller Röjar-Ralf som den heter på svenska. Den var jättebra och söt!

Alla fyller år

Förra fredagen hade vi barnkalas på BARA VARA haha! Det är så många som fyller år nu i februari så vi kom på den briljanta idén att ha temat "Alla fyller år" på ett BARA VARA med äkta barnkalaskänsla så som ballonger, serpentiner, fiskdamm, korv med bröd, lekar, glass och marränger! Blev en barnsligt rolig kväll!
Vi flyttade undan nästan alla stolar i hela kyrksalen och gjorde plats för ballonger och stolar så vi kunde leka.
Ballongerna hade poolparty... :p
Vår alldeles egna lilla trollkarl ;)
Vilda lekar!
 
Dagen efter kalaskvällen gick vi upp kl 06 för att jobba respektive stå i cafét på Second Hand (som jag skrev om här) och sedan spenderades kvällen hos Haglunds. Trevligt!

15-års jubileum

Idag firar Tårtdecor 15 år!
Det var 1998 som företaget startades och en hel del har hänt sedan dess. Detta firar vi med 15% rabatt på hela sortimentet. Alla ordrar som kommer in idag mellan kl 00.00-24.00 får 15% rabatt.
Dessutom har vi en tävling som pågår fram till midnatt ikväll där man kan vinna dessa söta kakburkar och muggar. Klicka här för att läsa mer och tävla!

Nya skrivbordet

Som sagt så har vi en seg och lugn dag här hemma idag.
Vi har varit och veckorhandlat i Torslanda och nu väntar vi på att våra middagsgäster skall komma så vi kan börja äta ;)
 
Så länge kan jag visa er hur det blev med skrivbordet som vi fick av Ina och Linus.
Tack vare skrivbordet kunde vårt köksbord (som jag använt som skrivbord så länge) flytta ut på balkongen. Så skönt att komma iordning ännu lite till! :)
Garderoben som ni ser står på balkongen lämnades kvar av dem som bodde här innan oss. De undrade om vi ville ha den och vi tänkte att det är alltid bra med extra förvaring, så den tackade vi ja till. Inte snyggaste garderoben som finns, men den var gratis och är praktisk!

Bowlingkväll

I fredags hade vi en go bowlingkväll på BARA VARA! Vi hade hyrt hela hallen så vi hade den helt för oss själva.
Här följer lite härliga bilder från kvällen!
Så härliga ungdomar! Blev en riktigt rolig kväll!

Som i tonåren...

Idag är en sådan där seg och trött dag då jag känner att helgen är alldeles för kort.
Kom hem klockan halv 3 inatt. Kom hem klockan 1 förra natten. Skulle kunna hänga med mina vänner mycket mer men ibland kommer man till en punkt då man känner att man måste sova... Har blivit många sena nätter de senaste helgerna vilket känns kul men ovanligt. Kan inte minnas att jag varit uppe så här sent och hängt så här ofta sen jag var tonåring. Haha börjar åter igen känna mig gammal...! ;)
 
Hur som helst, eftersom jag bara hunnit blogga ett inlägg på en hel vecka kan jag så här i förhand varna för att det antagligen kommer bli ganska många inlägg idag då jag äntligen är hemma och ledig.
Men vi kan ju börja med anledningen till varför vi kom hem så sent inatt.
Hade en händelserik och rolig lördag! Först hade jag moster, mamma och Ellinor på besök. Sen var det kalas för Lemuel. Direkt efter det åkte vi ut till Marstrand och kollade på Melodifestivalen och Röjar-Ralf.
Vi bunkrade upp med pajer, morotskaka, godis, chips och dipp. Gräddtårtan som vi också hade med oss orkade vi inte ens hugga in på.
Efter filmen spelade vi lite rundpingis innan vi vid strax innan kl 2 kände att nu är det nog dags att dra sig hemmåt... Härlig kväll!

My Valentine's Day

Glad Alla Hjärtans Dag på er!<3
Jag har massor att berätta eftersom jag inte hunnit blogga sedan i lördags, men just nu är jag så trött så jag håller på att somna så det får bara bli ett inlägg idag.
 
Jag har haft en härlig dag med mycket kärlek!
Tårtdecor har vi bara öst ut nya produkter inför Alla Hjärtans Dag hela veckan lång! Vi har fått in massa nya produkter i vårt sortiment så som muffinsformar, metallutstickare, treat boxes, mini marshmallows och och cakepopsformar mm mm! :D
Vår företagsblogg har flitigt uppdaterats. Klicka här för att komma till inlägget om de nya produkterna. 
Dessa söta cakepopshjärtan bjöd Agneta på idag på jobbet! Klicka här för att se mer och läsa om hur du själv enkelt kan göra dem! :)
Förutom hjärtformade cakepops har vi fått en söt och kärleksfull nallebjörn från vår granne
HUGS N' STUFF som dagen till ära fick pryda vår kassa. Läs mer HÄR! :)
Dessa härliga cupcakes har Agneta också bakat inför Alla Hjärtans Dag. Supersöta på utsidan och med en överraskning på insidan... Kolla här! ;)
MEN det är inte bara kärlek på jobbet som gäller.
När jag idag kom hem överraskade min underbara man mig med god middag, en Drömsemla från 7eleven (min favorit), en röd ros samt en jättesöt Mirandanalle! Nu har jag 11 st Mirandanallar! :)
Många hjärtan har det blivit på alla håll och kanter idag.
Hoppas ni också haft en bra alla hjärtans dag och låt oss vara kärleksfulla även resten av året. Det handlar ju liksom inte bara om att älska sina medmänniskor en dag om året...

Caféprodukter och gröna saker

HELG!
Precis kommit hem efter jobb och veckohandling. Igår var jag ledig men hade fullt upp som ni märkte så det blev bara ett blogginlägg igår. Simon och jag städade hela lägenheten och sen var jag nere på stan och köpte födelsedagspresenter inför kommande två kalas nästa vecka, innan vi åkte till Bara Vara på kvällen. Dessutom bakade vi var sin kaka till cafét på Second Hand. Simon har stått där idag, precis som för två veckor sedan, och sålt fika för att samla in pengar till Livorno-resan som vi ungdomar ska göra över påsk. Vi har två datum kvar att stå innan vi åker.
(Lånar en bild från Simons mobil)
 
Det var så gött att få städat igår när jag hade nya, fina blommor som nu pryder köksbordet och köksfönstret. Blommorna kommer från en grönsakshandlare som åker runt till sina kunder. Mamma köper av honom och han säljer både grönsaker, frukt, ägg och blommor mm. Han har sån otrolig service, han kommer till och med in till mig på jobbet och levererar! ;) Så bor du i Kungälvs-området borde du absolut haffa honom, det är riktigt fina grejer han säljer.
Jag behövde nya blommor till köksfönstrena. Jag har fortfarande kvar mina julstjärnor som även dem är från han grönsakskillen, de är så fina så jag kan inte med att slänga dem! Men samtidigt är det fint med lite nya, ljusa blommor i fönstret också.
Nu ska vi iväg till Herr & Fru Haglund på lite mello-kväll.
Hoppas ni får en skön lördagkväll!

Torsdagsklubben

Igår kväll var vi hemma hos Tove & Lemuel på filmkväll, eller "torsdagsklubben" som den kallas. Tove & Lemuel har tagit initiativet att bjuda hem alla vänner till sig varje torsdag för att vi skall ses mer kontinuerligt och det är ju inte fel! Tove var dock inte där igår då hon var iväg med klassen i Stockholm där hon pluggar.
 
Hur som helst, vi såg filmen RED (Retired Extremely Dangarous) från 2010 med Bruce Willis och Morgan Freeman mfl i rollerna. Har sett den förut men kom inte ihåg att den var så underhållande! :)
 
Och på tal om Tove & Lemuel, idag fyller Lemuel år.
Stort GRATTIS på födelsedagen Lemuel!! :D
 

Matfotografen

Annorlunda dag!
Det började med att jag försov mig...!! Sådant händer nästan aldrig mig så det kändes jättekonstigt. Tog mig en bra stund att inse när jag kollade på klockan och såg att jag borde gått upp för 50 minuter sen. Har jag försovit mig? Eller tänker jag fel nu? Börjar jag senare idag? Skulle jag inte gått upp förrän nu kanske? Men sakta men säkert kommer så minnet ikapp en och man flyger upp ur sängen! Trots allt blev jag bara 20 min sen till jobbet.
 
På jobbet ringer sedan Simon och säger att han måste åka till Växsjö för en grej. Så nu sitter jag här ensam hemma och väntar på att Simon ska komma tillbaka. Jag har kommit hem från jobbet och lagat middag, det är typ det jag gjort hittills. Ellinor och jag pratade förut om hur svårt det är att fota mat. Till dagens middag skakade jag fram ett recept från appen "Ica Handla" som jag tillagade och sedan med mycket nogrannhet och precision fotade. Ser ändå helt okej ut.
Nej jag skojar bara. Det ser inte helt okej ut. Det är inte fotat med nogrannhet, använde bara mina mobilkamera. Hehe. Men det får bli dagens bild, har inget annat kul att bjuda på.

Störst går först, eller?

Idag har jag haft butiken.
När jag stod där i butiken i godan ro började det plötsligt låta något förskräckligt utanför. Jag sprang ut och fick mig denna syn:
Några killar på en kranbil höll på att smälla upp en gigantisk Sportlife-skylt ovanför vår Tårtdecor-skylt!
Kungälvs tredje Sportlife-anläggning öppnade i samma hus som Tårtdecor nu i januari 2013. Anläggningen kallas SCC. Denna bild la de upp i början av året på sin facebook-sida:
Den som är uppmärksam ser att de Photoshopat bort alla Tårtdecor-skyltar. Sicka fulingar ;) Tycker det är lite roligt... Tårtdecor-skyltarna sattes faktiskt upp redan i september: 
Men nu är det inte så att jag inte är glad över att ha ett Sportlife i samma hus som jag jobbar i. Visst hade det varit perfekt för mig som själv tränar på Sportlife att träna där, jag hade ju inte alls behöver gå långt efter jobbet. Men detta är en anläggning med bara gym (500 kvm) och mer extrema sporter som Ruffle, Crossfit och Fighting. Ingenting för mig känner jag. Så det är lite tråkigt. Det låter ganska rejält in till Tårtdecor när de kör igång med sina vikter och lyft kan jag säga. Klicka här för att komma till deras hemsida.
 
Så om du någon gång vill till Tårtdecor men inte hittar dit kan du bara leta efter stora Sportlife-skyltar så hittar du nog rätt! ;)

En favorit i repris

Nej det blev ingen romantisk komedi igår kväll, utan en mer udda, spännande film med romantiska inslag som vi sett förut: I am number four från 2011. Jag refererar till den ganska ofta och jag vet egentligen inte vad det är som gör att jag tycker att den är så bra. Men bra är den.
Nu väntar jag bara med iver på en uppföljare som förmodligen aldrig lär komma, tråkit nog. Har i alla fall inte hört om att någon uppföljare är på väg. Men filmen är helt klart upplagd för en uppföljare och dessutom är filmen baserad på första boken av en hel serie, så det finns allt mer att vänta. Böckerna är dock så pass nya att alla är inte skrivna än. I am number four skrevs 2010, The power of six skrevs 2011 och The rise of nine släpptes för bara ett halvår sedan. Det ska tydligen bli sex böcker totalt. Kanske något jag borde börja läsa?
 
Blev inget MRL ikväll eftersom jag fortfarande är förkyld. Kändes jättetråkigt att behöva avboka sig :( Men men... Vore dumt att trötta ut sig med en förkylning i kroppen.
Nu vankas Familjen Annorlunda och Top Model Sverige!! :D

Skyfall

Nej vi orkade inte ens hålla ut hela OAS-mötet utan vi smet tidigare. Tröttheten besegrade oss. In på Maxi en snabbis för att komplettera den redan genomförda veckohandlingen tidigare idag, där jag stötte på både Alex, Linda och Emanuel. Se där ja!
 
Nu sitter jag här vid datorn och hostar och Simon ligger uppe i soffan och hostar. Mysigt värre. Funderar på att gå upp en våning jag med. Kanske se någon romantisk komedi? På tal om dator ska ni inom kort få en bild på vårt nya skrivbord och på tal om film, igårkväll kollade vi på Skyfall från 2012 med Daniel Craig som James Bond.
Jag är ingen Bond-fantast. Har nog bara sett en enda Bond-film innan. Men jag tycker Skyfall var bra och spännande. Gillade miljöerna och överraskningsmomenten. "Va, vad händer nu!?" "Han planerade alltihop!!" Sådant är spännande. The bad guy ligger ett steg före. Hur ska det gå? Hur ska det sluta? Japp riktigt spännande som sagt.

Marstrandshäng

Den här dagen blev inte riktigt som planerad, men man behöver väl sådana dagar också...
Vi kom hem vid 2 inatt så vi har inte orkat oss upp på gudstjänsten idag. Känns tråkigt då jag tycker han som skulle prata idag är riktigt bra. Men men... Simon är iväg och handlar i Torslanda nu och jag ska strax börja med middagen. Sen ska vi på det där OAS-mötet i Kungälv. Hade lite planer för kvällen men vi är båda så trötta och förkylda så vi åker nog bara hem efter mötet.
 
Jag var ju i alla fall i Marstrand igår. Hade en riktigt trevlig eftermiddag och kväll! Blev bjuden på god middag och hemmagjord chokladmousse :) Vi spelade "Ticket to Ride" (Europa-versionen) och sen samlade vi ihop oss inför första deltävlingen i årets Melodifestival!
Efter melodifestivalen kollade vi på senaste Bond-filmen; Skyfall. Simon, som hade skött ljudet i kyrkan i Kungälv på kvällen, kom då med buss ut till Marstrand lagom till filmen började. Den var inte slut förrän närmare kl 1 och då hade vi nästan en timmes bilfärd hem. Så idag är vi lagom möra... Men det var i alla fall en trevlig lördag! 

Solig lördag

Vilken härligt solig dag! Men på insidan är det inte lika soligt.
Jag har blivit förkyld. Började få ont i halsen redan i torsdags morse men gick till jobbet ändå. På kvällen fick jag ganska hög feber. Sov 9 timmar natten till igår och då var febern borta så jag gick till jobbet som vanligt. Febern var nog bara en engångsgrej men förkylningen sitter i.
 
Var på Bara Vara igår kväll som vanligt men i övrigt är helgen för min del ganska spontan och oplanerad. Ovanligt. Simon har varit iväg på arbetsintervju och om en halvtimma ska han åka igen för att vara ljudtekniker på en temakväll om Indien i kyrkan. Själv ska jag till Marstrand så slipper jag vara ensam :)
Imorgon ska vi vara i Kungälv hela dagen; Först är det gudstjänst och sedan är det ett möte kl 15 inför en stor OAS-konferens som kommer hållas i Kungälv i sommar v.30 med tusentals deltagare från hela landet. Så i år är det kyrkorna i Kungälvs tur att hålla i det. Det blir typ som Nyhemskonferensen fast i Kungälv. Mycket spännande! Vi ska försöka klämma in handling någon gång under helgen också... Kanske lite paradoxalt tycker ni, sa hon inte att helgen var oplanerad? Jo detta känns oplanerat för mig! :)
 
Nu när det är så soligt och ljust ute har jag passat på att fota fönstrena i sin helhet. Så här blev det:
Allrummet här nere kallar jag "gröna rummet", haha nej inte riktigt. Men det har mycket grönt i sig och det tycker jag är fint.
Så här blev det i vardagsrummet på övervåningen:
 
Nu har vi bara det mindre fönstret i vardagsrummet och sovrumsfönstret kvar att hitta gardiner till.
Vad sägs om något sådant här?
Har blivit väldigt förtjust i hissgardiner! Problemet är bara att vi har så breda fönster. I sovrummet är fönstret 140 cm brett och i vardagsrummet 160 cm. Så jag får ta och leta runt på nätet.

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0