Lite sjukhistoria mellan glädje-helgerna

Hej hej!
 
Livet rullar. Snart jobbat 4 veckor efter semestern nu. Det jag inte berättat är att vi mitt i all Paris-yra drabbades av magsjuka! :O Natten till fredagen då jag och Simon skulle åka började Elias spy. Rena mardrömmen! Av alla nätter på året blir han sjuk just innan vi ska åka! Vi som åker bort så sällan. Jag kände mig riktigt uppgiven och ledsen. Tänkte att nu får vi ställa in resan som vi sett fram emot så mycket. Jag ringde till Elias förskola på fredagen men där var det ingen annan som var sjuk. Fattar inte var han fick det ifrån. Hur som helst, våra föräldrar tyckte ändå att jag och Simon verkligen skulle åka så de tog Elias som planerat och jag och Simon kom iväg och fick en helt underbar resa som ni sett! Vågat att resa iväg när det uppenbarligen går magsjuka i familjen kanske ni tänker, men vi tänkte inte på det viset. Trodde nog inte riktigt att det var magsjuka ändå eftersom Elias symptom inte var så frekventa om man säger så och eftersom vi inte visste om någon annan i vår närhet som hade magsjuka. Så vi åkte och var fast beslutna att få uppleva Paris som vi planerat. Vi klarade oss under resan, tack och lov!
 
Elias spydde inget mer under helgen när vi var bortresta så vi trodde faran var över. Men när vi kom för att hämta honom söndag kväll kräktes han helt oväntat när vi tog upp honom ur sängen. Sen blev både Simon och jag dåliga i veckan som kom tyvärr. Tack och lov var det ändå en relativt kortvarig historia så till helgen sen var vi helt friska och kunde vara med på det som var planerat; Nämligen dop på lördagen och Liseberg på söndagen! Gissa om jag var glad och tacksam!! Tycker ju det är så oerhört tråkigt att behöva missa saker!
Den här lille kompisen som Elias håller i handen på bilden ovan träffar vi allt för sällan, men killarna fann varandra snabbt och dagen efter dopet gick vi på Liseberg tillsammans! Superkul! Bilder kommer ;)

PARIS ♥ del 2

I söndags vaknade vi upp och åt frukost ute på innergården.
Vi checkade ut från hotellet men lämnade våra väskor där under dagen. Sedan begav vi oss mot Sacré-Cœur. Vi tog metron till närmsta hållplats och fick sedan gå upp sista biten utmed de branta gatorna. Sacré-Cœur ligger på en bergstopp ganska högt upp i Paris. 
Det fanns en "linbana" också eller vad man skall kalla det, men den tog vi på vägen ner sen. 
Framme vid Sacré-Cœur.
Härifrån var det vidunderlig utsikt. Man kunde även gå 300 trappsteg upp till kupolen på Sacré-Cœur så det gjorde vi för att få en ännu bättre vy!
Uppe!
Där nere vid trapporna stod vi förut. 
Här nedan (i det svarta höghuset) ser man Paris högst belägna restaurang (Restaurang Ciel de Paris) som ligger i tornet mitt emot Eifeltornet (Tour Maine Montparnasse) på 56:e våningen
Eifeltornet och Triumphbågen till höger. 
När vi kommit ned igen gick vi in i kyrkan. Där pågick en gudstjänst. Jag blev nästan chockad först. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att strömma runt bland hundratals turister i kyrkan samtidigt som det faktiskt pågick en helig gudstjänst med nattvard och bön mm. Intressant. Men roligt att få se kyrkan från insidan!
En modell av Sacré-Cœur.
Ni ser ju mängden turister... Här står alltså folk i KÖ! Dock hade vi tur, det var knappt ingen kö alls när vi kom och skulle upp i kupolen!
Sen tog vi "linbanan" ner, köpte var sin smoothie på ett ställe och promenerade mot Moulin Rouge. 
Moulin Rouge.
En snabb kik vid Montemartrekyrkogården innan vi behövde åka tillbaka mot hotellet. 
Vi tog en lunch på en restaurang i närheten av hotellet innan vi hämtade ut väskorna. 
På Charles De Gaulle var vårt flygplan 30 minuter försenat. Vi skulle sedan byta plan i Köpenhamn och som tur var hade vi nästan en timme till godo där men med tiden att komma av planet och att boarda nästa fick vi ändå halvt springa igenom Köpenhamns flygplats för att hinna. Det var synd att vi inte fick någon tid i Köpenhamn, de har ju en sådan fantastiskt stor taxfree där! 
Till slut fick vi se solen gå ner över Göteborg innan vi landade på Landvetter. En sådan helt underbar weekend vi fick!! Vi är verkligen jättenöjda med allt och så glada att vi hade möjlighet att åka iväg!

PARIS ♥ del 1

I helgen som gick var Simon och jag i Paris. Vi åkte dit för att fira vår bröllopsdag, i lördags var det hela 5 år sedan vi gifte oss! Vi började prata om det redan förra året att om vi hade möjlighet hade det varit så roligt att få komma iväg och hitta på något ordentligt nu när vi i år hade varit gifta i 5 år och varit tillsammans i 10 år. Så i slutet av maj bestämde vi oss och bokade en weekend i Paris. Perfekt att den 13/8 inföll på en helg i år :)
 
Vi är fantastiskt nöjda med vår resa! Paris är en väldigt fin stad. Vi hade bokat ett rum på The Oceania Paris i stadsdelen Versaille och även om man kan se mycket på hemsidan så vet man aldrig förrän man kommer dit hur rummet egentligen är. Vi har blivit besvikna förr, inte minst på vår bröllopsresa... Men detta rummet var helt perfekt och riktigt fräscht! Varje dag fick vi var sin flaska vatten till rummet och vi hade en kaffemaskin på rummet som vi kunde använda hur mycket vi ville. Hotellet hade pool och bastu och en fin utegård där vi kunde äta vår frukost. Så allt blev helt enligt våra förväntningar, om inte bättre! 
 
På vägen ner flög vi direktflyg med AirFrance från Landvetter till Charles De Gaulle airport en bit nord-öst om Paris. Därifrån tog vi ett tåg in till Paris som tog ca 45 min. Sen bytte vi och åkte spårvagn sista biten till hållplatsen vid vårt hotell. Vi köpte var sin fler-dagars biljett som gällde för alla typer av kollektivtrafik i centrala Paris så vi har åkte både buss, metro och spårvagn i helgen. Biljetten gällde även "linbanan" uppe vid Sacré Coeur! Smidigt!
Vårt hotellrum. På sängen låg badrockarna och tofflorna och väntade på oss. 
Utsikten från vårt rum. Nedanför fanns den lummiga innergården. Vet inte om det syns så bra men längst till vänster finns ett glastak och under det ligger poolen. Så när vi var där nere och badade på kvällen såg vi rakt upp i himlen!
Vi checkade in på vårt hotell vid 20.30 i fredags kväll. Då var vi rejält hungriga så vi gick bara ned längst närmaste gata och satte oss på en pizzeria. Men det var nog inte vilken pizzeria som helst, det var verkligen det godaste pizza jag ätit på länge! Sen hann vi tillbaka till hotellet och bada i poolen en sväng innan den stängde kl 22.45. En lugn och skön start på resan!
 
På lördags-morgonen gick vi ner till en fantastisk frukost-buffé! Även här blev vi positivit överraskade. Man vet ju aldrig hur utbudet är. Vi blev väldigt besvikna i Grekland. Men här fanns bröd, pålägg, tre sorters juicer, kaffe, kokt ägg, youghurt, grönsaker, frukt, bär, pannkakor, våfflor, lönnsirap, sylt, korv, bacon, äggröra mm mm! Supergott! Marmeladen och sylten serverades i små potionsburkar, det såg så gulligt ut.  
När vi var mätta och goa gav vi oss så ut på vår sightseeing. Vi började med att bege oss till Eifeltornet. Det var en mäktig syn!
Vi ville egentligen gärna åka upp i tornet men hade fått flera varningar om att det kan vara väldigt mycket folk och flera timmars kö-tid. Vi försökte spana hur lång kö det kunde vara men det var svårt att få någon uppfattning. Men för att inte riskera att fastna i kö avstod vi från att åka upp. Tråkigt såklart, men det hade inte varit kul om det visade sig vara jättelång kö och vi pga det inte hade hunnit se allt annat som vi ville se. Vi tog en metro till Triumphbågen istället. 
Sen gick vi ned längs Champs-Élysées hela vägen till Louvren och Notre-Dame. En promenad som tog flera timmar. 
Vi stannade på vägen och köpte frozen youghurt. Det var välbehövligt i värmen. Vi hade 28 grader och strålande sol!
Pont Des Artes.
Ser ni tornen på Notre-Dame långt där borta?
Vi gick in i en park och genom ett tivoli innan vi kom fram till Louvren.
Det tivolit hade snott både Rainbow och FlumeRide från Liseberg...! :P
Det som överraskade mig mest med Louvren var att det ligger ett stort köpcentrum under marken där!! Jag hade hört att man kunde gå in gratis i "foajen" (pyramiden) till Louvren utan att gå in på själva museet där man behöver betala, så vi gick in. Men jag hade aldrig väntat mig att det skulle vara så stort där under! Helt otroligt! Hela den slottsliknande byggnaden runt "pyramiden" tillhör museet, och under hela torget framför museet ligger då detta köpcentrum. Vi tog en snabb lunch på McDonalds (vid det här laget var vi väldigt hungriga, kl var 14.30 och vi hade inte ätit sen frukost kl 8) och sen köpte vi kaffe/milkshake på Starbucks innan vi tog oss upp och ut i solen igen.  
Så var vi till slut framme vid Notre-Dame
Vi gick dock inte in i Notre-Dame. Vi vände istället tillbaka och gick in i Sainte-Chapelle som låg i närheten. En fantastiskt fin kyrka med meter-höga väggar av målat glas föreställande olika bibelberättelser. 
Efter detta tog vi oss tillbaka till hotellet och vilade lite, tog ett dopp i poolen och bytte om. Sedan begav vi oss in till centrum igen och satte oss på en restaurang på Champs Élysées. Där åt vi god mat och världens största skål med glass!
Sedan åkte vi till Eifeltornet igen. Vi hade hört att vi måste se Eifeltornet i mörker för det är så fint så det var lite målet med kvällen. Och ja, wow, vilken syn!!

Vi stod uppe på Place Du Trocadero och hade en fantastisk utsikt över Eifeltornet!
Vid midnatt körde ett ljusspel igång på Eifeltornet. Det glittrade vackert! Svårt att fånga på bild men här är i alla fall ett foto:
Trötta och nöjda åkte vi sedan till hotellet. Tyvärr fick vi oväntat byta metro då något "suspect" hände (vi vet inte vad) så alla ombads gå av metron. Men vi kollade upp en annan väg och tog oss hem till slut, även om det blev mycket senare än tänkt. Vi hade i alla fall en helt fantastisk bröllopsdag i Paris! Vi hade väldigt trötta fötter, men vi hade fått se massor! 

Sommaren är kort

Idag började jag jobba igen och Elias började förskolan. 3 veckors semester resp. sommarlov har gått alldeles för fort. Tror vi har lite blandade känslor idag både Elias och jag. Elias tyckte det var roligt att träffa favvo-fröken igen och leka med alla grejer. Han ville absolut inte gå hem när jag kom och hämtade honom. Samtidigt är han väldigt trött nu, det tar allt på krafterna att vara på förskolan. Jag tycker det var kul att vara tillbaka på jobbet, se vilka framsteg som gjorts i vår nya kontorslokal (än är allt inte färdigt efter flytten), slutföra arbetsuppgifter och bocka av på att-göra-listan. Samtidigt är det självklart väldigt skönt att vara ledig och kunna hitta på roliga saker med vänner och familj. Så det är lite blandat.
 
Men jag ser fram emot hösten. Tror det kommer bli den mest lugna tid på länge. Äntligen ska jag bara jobba, komma hem och inte ha några MÅSTEN alls. Inget nytt boende som måste sökas. Inga jobb som måste sökas. Inga andra stora projekt. Ingen press eller stress. Det kommer bli helt underbart!
 
Utanför vräker nu regnet ner och det blåser nästan storm i vindbyarna så just idag känns det verkligen som höst ute. Men vi är ju faktiskt bara i början av augusti ännu så jag hoppas inte sommaren är över på riktigt! Vi har flera fina helger kvar med mycket inplanerat. Och trots att sommaren kändes kort har vi flera fina minnen att ta med oss. Eftersom Simon jobbar hela sommaren har vi inte åkt iväg på någon större utflykt, men vi har njutit av de stunder som varit med bad i havet, bus på stranden, lek på Barnens Lekstad, studsmatta på Brattön och lek med kusin och kompisar. Jag har ensam kommit mig iväg på en bit mat med Linda, lunch och shopping i stan med Alexandra, gått några timmar för mig själv i Stenungsund, fixat naglarna inför bröllopet, besökt en vän på Östra och sist (och faktiskt minst) har jag fått bebisgosa med en liten gosse på 2 månader. Elias och jag har varit på IKEA med Ellinor & William, vi har varit hos frisören, matat änderna och lekt i Fontin med kompisarna, gått till lekplatsen samt lekt hos moster Ellinor och badat på Marstrand. Så lite sommarkul har vi allt haft även om vi hållit oss hemma. 
Elias verkligen älskar att bada och verkar mer eller mindre tro att han kan simma själv. 
Den mest fullpackade strand jag någonsin varit på i Sverige (som jag minns)! Detta var en av de varmaste dagarna i sommar. En härlig dag i Fiskebäck med Cathrine, Björn och Alva som är född samma år som Elias :)
Tre dagar innan Ellinor & Williams bröllop var jag, Ellinor, William och mamma på blåskonsert i Hålta kyrka och lyssnade till Arctic 5. Ellinors vän Mikael Roos spelar klarinett i den gruppen så det var fint att få lyssna. Det var han som spelade på vigseln sen!
 
Det var min semester i mobil-bilder det!

Mer om Ellinors möhippa

Nu när bröllop och allt är över tänkte jag att jag kan visa fler bilder från Ellinors möhippa som ägde rum 9 juli. 
Allt började med att Ellinor fick ett brev kvällen innan med information om att hon skulle ta en buss in till Göteborg följande morgon och ställa sig på Drottningtorget och vänta. Väl där blev hon kidnappad av sin tärna Lisa och förd med ögonbindel och hörselskydd till Slottsskogen där vi andra dukat upp en picknick-brunch. 
Under picknicken la vi alla fram ett föremål var som vi förknippar med Ellinor så skulle hon lista ut vem föremålet tillhör. Hon fick även en fotobok av oss där vi alla valt ut bilder på oss och Ellinor tillsammans samt skrivit några rader var till Ellinor. 
Efter picknicken åkte vi vidare till Arken Hotell & Art Garden Spa där vi hade bokat 4 timmar i deras spa-avdelning på två våningar med bl.a. pooler både inomhus och utomhus, bubbelpool, vilosängar, fotbad, ljus- och mörkerterapi, kopparkar med lavastenar, varm källa med 40 grader i vattnet, kall källa, vinterträdgård, kaffelounge samt ett antal bastus med olika teman som t.ex. kanelbastu, citronbastu, lavenderbastu, ångbastu med het sten och vanliga torrbastus. Tyvärr har jag inte så många bilder från spat för man fick inte ta med sig kameran in, men på denna bilden (som jag redan visat tidigare) kan ni i alla fall få en uppfattning om vilken fantastisk utsikt vi hade från spat!
Innan vi lämnade spat åt vi en bit mat i spaloungen.
Sedan åkte vi till The Body Shop på Kungsportsplatsen där vi blev sminkade allihop av en make up artist!
När vi alla var fina och sminkade gick vi mot Pinchos där vi skulle äta middag. På vägen dit fick Ellinor i uppdrag att fråga folk om äktenskapsråd.
Sedan har jag tyvärr inga fler bilder. Som ni kanske minns mådde jag inte så bra denna dag. Det var ju så typiskt det bara kunde bli! Jag satte in min stålvilja och höll ut så länge jag kunde för jag ville ju så gärna vara med, men på Pinchos sen hade jag ingen matlust alls och satt mest och halvsov. Simon fick komma och hämta mig och när jag kom hem visade det sig att jag hade 40,5 graders feber! Men de andra fortsatte kvällen en stund till och jag vet att Ellinor är mycket nöjd med dagen och det är ju det viktigaste! :) 

Ellinor ♥ William 2016-07-30

I lördags gifte sig min syster med sin William! Vigseln ägde rum i Marstrands kyrka och sedan hölls festen i Rådhuset på ön. Tänkte jag skulle bjuda på lite bilder.
 
Det var en väldigt fin och personlig vigsel i en fullsatt kyrka (187 pers!) Syskonen Torén sjöng och Mikael Roos spelade piano och klarinett. Solosångerna var Duvemåla Hage ur musikalen Kristina från Duvemåla samt Everything av Michael Bublé och de tågade ut till tonerna från musiken ur Skärgårdsdoktorn.  
Bröllopsfesten hölls i kristallsalen i Rådhuset. Till förrätt blev det Skaldjurstårta med picklad lök och kavring och efter det blev det Italiensk buffé á la Johans Krog.
Efter tårta, lekar och dans gick vi ner till kajen och vinkade av brudparet som blev hämtade med båt. Jag och Simon fortsätte kvällen på mcdonalds i Kungälv där vi åt "nattamat" och varvade ner tillsammans med värdparet. Elias hade tidigare under kvällen blivit hämtad av sin farmor och farfar så vi skulle få sovmorgon på söndagen. När klockan var strax efter 03 kände vi att det var läge att knyta ihop säcken så vi styrde då kosan hemåt nöjda efter en vacker dag på Marstrand!   
 
På söndagen sedan hade jag och Simon en lugn förmiddag hemma. Efter veckohandling och lunch åkte vi och hämtade Elias. På kvällen åkte jag ut till Williams föräldrar på Marstrand där Ellinor & William hade presentöppning med familjerna :) 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0