Allt eller inget

Hej! 
 
Ännu en vecka har passerat och denna veckan har det hänt väldigt mycket på jobb-fronten för mig. I måndags fick jag svar från min handledare på Arbetsförmedlingen att hon godkänt min förlängning av praktiken med två veckor. Nu får jag alltså vara på Adecco april ut! I veckan som gått har jag även varit på två intervjuer, en i Kungälv och en i Göteborg. Jag hoppas mest på det i Kungälv med tanke på all tid jag skulle spara på att slippa pendla. Tänk att kunna cykla eller gå till jobbet och kunna hämta Elias tidigare på dagen! Jag kommer få ett besked innan april är slut så ni får gärna be och hålla alla tummar och tår ni har att jag får det jobbet i Kungälv! 
 
Något som är fint med att ta sig in till Göteborg i alla fall är att man får se den här vyn varje dag!
 
I övrigt har det varit fullt upp på praktiken i veckan. Det är jätteroligt och spännande och många saker som händer på samma gång. I fredags hade vi en frukostföreläsning på Storan i Göteborg där hockeyproffset Danijela Rundqvist och inspiratören Aron Andersson pratade om motivation, livsglädje och om att orka fortsätta kämpa. Det var jättebra och inspirerande! Aron Andersson drabbades av cancer när han var 7 år gammal, när han var 9 år opererades han och har sedan dess fått sitta i rullstol. Han delade sin livsberättelse och om hur han kämpat vidare, inte gett upp hoppet och fortsatt försöka se livet från den ljusa sidan. Ingenting är omöjligt! Han har bestigit Kebnekaise, cyklat till Paris, varit med i fyra Paralympics, åkt Vasaloppet, simmat över Ålands Hav, cyklat Vätternrundan mm mm! Det fanns mycket djup och allvar i det han sa blandat med skratt och humor. 
 
När fredagkvällen kom såg jag fram emot helg, sovmorgon och vila. Lördag morgon vaknade Elias kl 03! Så blev det med den sovmorgonen... Eller ja, sovmorgon vet jag att jag kanske inte kan få. Men jag hade i alla fall tänkt att jag kunde fått sova längre än till kl 06. Så det blev en minst sagt trött och seg helg här.
Till lördagsfrukost laddade vi upp med Elias favorit ägg! "Koka ägg" säger han och pekar på spisen. Innan lunch gick jag och Elias ut en sväng och lekte på lekplatsen och sedan blev det fullt pådrag här i området när det uppstod en lägenhetsbrand i huset bredvid. Det kom ett räddningsfordon, två brandbilar, två ambulanser och två polisbilar!
 
Jag och Simon hade dock dagen innan bestämt oss för att skaffa barnvakt till lördag kväll och komma ut lite själva. Trots sömnbristen höll vi fast vid får plan och gick faktiskt ut och åt igår kväll och gick sedan på bio och såg Allegiant! Roligt att få komma ut lite bara Simon & jag!
 
Idag har vi varit fortsatt trötta och sega. Jag slumrade till i soffan i förmiddags... Trötthet i kombination med en liten snuvig näsa på Elias gjorde att vi fick hålla oss hemma från kyrkan idag :( Men en veckohandling har vi i alla fall genomfört idag, blandat med tvättande och planerande framöver. Förutom fokus på jobbletande för min del ligger det mesta av mitt fokus på kommande bröllop. Jag vet hur det är att planera sitt egna bröllop, men det är mycket som skall ordnas även som bröllopsgäst. Framför allt när man är närstående ;) Inte minst behöver jag bestämma en sådan liten, till synes enkel sak, som vilken klänning jag skall ha. Jag tror jag vet vad jag skall ha på mig på Ellinor & Willimas bröllop men till Madde & Josefs är jag inte klar och de gifter sig om bara 5 veckor så nu måste jag ta mig i kragen och leta vidare... Nätshoppning är ju allt bra smidigt ändå! ;)

Vägskäl

Just nu känns det som att jag står framför ett antal vägskäl i livet. Eller det har jag på ett sätt länge känt men just nu är det extra tydligt. Jag har tidigare kastats ut för branten, provat nytt, kastat mig ut, tvingats framåt, lämnat bubblan. Haft svåra val att göra. Mitt senaste val och beslut landade i en praktik på Adecco vilket jag är enormt tacksam för! Praktiken har gett mig mer erfarenhet inom mitt utbildningsområde och nya kontaktnät. Nu lider praktiken mot sitt slut (den slutar närmare bestämt nästa vecka!) och jag har fullt upp med att röna ut vad jag skall göra här näst. Jag vill självklart slippa att gå tillbaka till att vara arbetslös! Jag är trött på att söka jobb. Jag längtar efter något stabilt och långvarigt. 
 
Förra veckan kontaktade jag Arbetsförmedlingen och efter tre mail och ca 15 telefonförsök fick jag i torsdags äntligen en blankett mailad till mig för att kunna göra en förlängningsansökan om praktiken. Jag lämnade in den till AF i fredags. Nästa vecka skall min handledare på AF kolla på det och jag hoppas hon tar ett snabbt beslut så att jag får veta innan veckan är slut om jag får vara kvar på Adecco ett par veckor eller ej!
 
Självklart vill jag helst ha ett jobb men i väntan på det fortsätter jag gärna min praktik på Adecco. Jag trivs så otroligt bra! I dagsläget finns inga jobb internt på Adecco i Göteborg men alla är jätteschyssta och har mig i åtanke om det kommer in uppdrag som skulle kunna passa mig där jag i så fall blir anställd av Adecco och uthyrd till kund. Man vet ju aldrig vad som händer, det kan lika gärna dyka upp något imorgon. Så sent som i fredags fick jag två tips på jobb som kanske skulle kunna vara något för mig. Imorgon skall jag på en intervju på ett annat företag. Så allt rullar i alla fall på och det händer grejer. Nu handlar det bara om att tänka smart, långsiktigt, vad blir bäst för familjen? 
 
Men på tal om Adecco. Det är verkligen en helt fantastisk arbetsplats. Adecco är med i rankningen av "Great place to work". I år kom de på en femte plats av ca 200 medverkande företag och jag märker att det finns en anledning till varför de rankas så högt. Man jobbar verkligen för trivseln på arbetsplatsen, att förväntningarna från ledningen skall vara tydliga, bra kommunkation, man skall kunna vara stolt över sin arbetsplats osv osv. En mängd olika viktiga faktorer som tyvärr allt för många arbetsplatser inte alls arbetar för. Kanske har man inte tid, för självklart tar det tid från de faktiska arbetsuppgifterna att jobba för att personalen skall må bra. Men alla som har lite vett innanför pannbenet förstår ju att det är guld värt i längden!
 
Vill bara avsluta detta inlägg med att visa lite bilder av vad jag fått göra på Adecco hittills (förutom de faktiska arbetsuppgifterna då).   ツ
Min andra vecka på praktiken fick jag hänga med studentansvarig ut och stå i Adeccos monter på Gösta-mässan som är en mässa på Göteborgs Universitet. Vi presenterade Adecco och pratade med IT-studenterna om möjliga sommarjobb. Jättekul!
Adecco stödjer Ung Cancer så en dag satt alla som ville och knöt armband en stund var. 
 
På onsdagen innan påsk hade vi lite påskfika. På skärtorsdagen var jag ledig för man är ledig dag före röd dag där. Förutom denna påsktårtan har vi haft en ett par andra fika-stunder tillsammans då vi av olika anledningar firat.
 
På Adecco hjälps alla åt att ta hand om köket organiserat i olika köksveckor. På fredagar bjuds det alltid på frukost. Den veckan som Office & HR hade köksvecka och ordnade frukosten hade vi fixat allt från amerikanska pannkakor med hallon, blåbär, jordgubbar, banan, sirap, sylt, nutella och grädde, till mackor med en mängd olika pålägg samt kex, knäckebröd, choklad, yoghurt och flingor. Helt klart veckans höjdpunkt! ;)    
I torsdags blev vi bjudna på 3-rätters på Heaven 23 uppe i Gothia Towers! Jag har aldrig varit uppe i något av tornen så det var riktigt kul att få ta hissen upp och njuta av utsikten! Väldigt häftigt!
I tornet till vänster här ser ni spa-avdelningen (Upper House Spa) med den berömda poolen som "hänger" utanpå huset och som har glasgolv så man ser rakt ned på gatan genom vattnet. Hade inte varit fy skam att ta en relax där någon gång!
 
Ja ni förstår ju säkert varför jag är ganska imponerad av Adecco. Adeccos personalpolicy och förmåner är säkert inte unika på något vis, men för mig har det varit väldigt häftigt att få ta del av allt detta.

Det Stora Tårtslaget

Missa inte premiären av Det Stora Tårtslaget som börjar nu kl 21.00 i sjuan! 
 
 
Det Stora Tårtslaget har valt att arbeta med produkter från Tårtdecor.
SOM vi packade och skickade produkter i höstas!! hihi ;) Skall bli roligt att se resultatet!

Maddes Möhippa

I lördags var det så dags för möhippa för Madde som gifter sig med Josef 28 maj!
Kl 8 möttes vi på Danmarksterminalen i Göteborg dit Madde blev kidnappad av sina brudtärnor! Hon anade ingenting! Med ögonbindel och hörselskydd blev hon förd i bil till Danmarksterminalen där vi andra som sagt stod och väntade. Vilken överraskning när vi tog av henne ögonbindeln!
Hon hade fått på sig en sjömansdräkt och fick en bricka runt halsen med uppdrag hon skulle utföra. Stena Line avgick kl 9 mot Fredrikshavn. På båten åt vi medhavd frukost tillsammans, doppade jordgubbar i nutella och hade en allämnt skön start på dagen. Madde fick utföra uppdrag och så kollade vi på ett band som spelade. Hon blev uppdragen på scen och fick sjunga och dansa!
I Fredrikshavn fick Madde fler uppdrag att utföra, bl.a. skulle hon ta en groupie med en dansk och fråga gifta par om äktenskapstips. Vi hade 50 min i Fredrikshavn, sedan gick båten tillbaka igen. På vägen tillbaka fick vi alla lunch som Maddes tärna som ordnat möhippan hade gjort åt alla! Vi fikade kakor som alla innehöll Maddes favorit hallon! Madde fick svara på frågor om hennes blivande man, det utfördes fler uppdrag och så lyssnade vi på bandet igen. 
 
Vill inte berätta allt för ingående om allt då det är synd att avslöja för mycket innan bröllopet, men vi hade i alla fall en fantastiskt rolig dag tillsammans! När vi kom ut från terminalen i Göteborg stod en hummerlimmo och väntade på Madde och hon blev så glad att hon blev rörd till tårar.
Hummerlimmon körde till Kungälv där vi gjorde oss i ordning innan vi gick ut och åt och dansade. Det blev en superrolig dag och det viktigaste av allt är att den blivande bruden blev riktigt nöjd! ♥ 

Elias 2-års tårta

Elias 2-års tårta fick bli en enkel spritsad tårta med bär. Jag bakar tårtbotten utifrån receptet "tre lika delar" (kan berätta mer om det någon dag) vilket ger en tårta på ca 12-15 cm hög. Jag fyllde tårtan med hallonmousse (och frusna hallon) i ett lager och citronmousse i ett lager (min nya favorit-kombo!) Sedan spritsade jag vit chokladmousse på. Dessa tre smaker blir verkligen en perfekt kombination mellan sött, friskt och syrligt! Mums!
Som dekoration hade jag gjort en liten vimpel av washi-tejp som jag tejpade runt ett snöre och knöt fast mellan två grillpinnar. Älskar vimplar! Köpte även en matchande vimpel i samma färger från Jabadabado som vi satte upp i taket. Glömde dock tyvärr att ta bild på denna. 
 
Sifferljuset, mousse, bakform, sprits och allt annat du behöver till tårtan kan du självklart köpa på Tårtdecor! ;)

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0