Snö

Jaha i fredags började snön smälta och nu ligger det stora vattenpölar lite var stans ute, men imorgon ska det komma 1 dm snö till! Jag är nog en av få som inte har något emot all snö, men ska det var så ska de va. Jag tycker inte det är okej om det ska hålla på och smälta och sen komma ny snö om vartannat. Då får snön faktiskt  ta och bestämma sig!
Så här mycket snö låg det på min balkong innan den började smälta:


I mörker såg det ut så här: (Lägg märke till hur det hänger ner från räcket!)

På tal om balkongen. Nu sitter Elise ute på balkongen och skriker och vill komma in. Får la ta och släppa in henne så hon slipper snöfallet inatt. Och jag borde nog ta och gå och lägga mig nu...
God natt! 

Bilder från bowlingen i tisdags

Här är min grymma projektgrupp, Team Awesome! Vi vann inte bowlingen, men vi äger ändå ;P


The girls. Josefine, Sandra, Hanna, Emelie. (Maria saknas)

Hjälp, imorgon är det 1 mars! Det är bara 22 dagar kvar till första redovisningen! :O 

Ännu en helg till ända

Jaha då var snart ännu en helg över. Denna helg har inte innehållit så mycket intressant, förutom Matildas 20-års fest igår! :)
I övrigt har det varit segt. Det blir la så, när väl helgen kommer är man så trött så man orkar inte göra nåt. Vi hyrde nya Fame-filmen idag men den var faktiskt inte bra måste jag säga. Dom försökte knö in så mycket i samma film, man fick aldrig någon kontakt med rollerna liksom. Jag fick ingen känsla. Så ett minus på den blir det allt.

I fredags var det ganska roligt i skolan faktiskt :) Helt plötsligt insåg vi att vi kommit längre än vi trott i vårt projekt! Göttans.

Imorgon är jag ledig. Eller a, jag finns tillgänglig hemma om man säger så. Ska justera och finslipa några texter som eventuellt skall mailas till mig. Men om inte lärarna vill lägga ut de individuella uppgifter som vi ska göra snart så har jag inget särskilt att göra. Både bra och dåligt. Ska maila och ringa lite men annars ska jag ägna mig åt att vara ledig hade jag tänkt! :D

Nej nu måste vi hitta på nåt! OS på tv:n i bakgrunden och jag BRYR MIG INTE!!! ;P

If that were me

A drop in the ocean,
A change in the weather,
I was praying that you and me might end up together.
It's like wishing for rain as I stand in the desert,
But I'm holding you closer than most,
'Cause you are my heaven.


Har suttit hemma och pluggat hela dagen idag, Projektadministration och Relationsproblematik & Det konsultativa arbetssättet II. Små korta kursnamn...

Det var roligt att hämta posten idag, lönekuvert och mitt bioklubbskort hade kommit :)

Idag fyller Emanuel 22 år! Grattis! :D

Tvivel...

Jag är så trött på att ständigt åka känslomässig berg och dalbana. Suck alltså. Varför kan jag inte låta bli? Jag orkar inte. Varför tänker inte folk på hur de lyssnar? Om de bekräftar? Avbryter? Nej men det är ingen idé att jag pratar för jag är nog inte inttressant att lyssna till... Varför tänker jag så? ÄR det så? Och så sitter jag och lyssnar på någon som har världens utläggning om något orelevant och det enda jag kan tänka på är "wow, hur vågar hon? Eller hon pratar i alla fall på och antar att folk vill lyssna just för att hon VILL prata om det.." Varför kan inte jag göra så? Och så kommer jag på mig själv med att tänka att jag faktiskt tycker att det ÄR intressant att lyssna på det människan säger. Ja, då borde det ju inte vara helt ointressant att lyssna till mig heller. Eller är det bara jag som intresserar mig av andra men ingen intresserar sig för mig?

Men när folk tittar bort, när folk avbryter, när folk ser ointresserade ut och när folk säger "aja men vi tar det sen", inte konstigt att jag börjar tvivla på mig själv då!
JA JAG VET, jag tänker för mycket.... Det är det enda folk har att säga när jag berättar om det här. Är det ingen mer än jag som bryr mig?

Idag har vi i alla fall bowlat med klassen. Vi i team Uddevalla anordnade det hela. Vi hade grym laganda med pannband som det stod "Team Awesome" på och vi var likadant klädda; vit t-shirt, svart kjol och benvärmare. Haha ;P Imorgon får vi veta vem som vann och vem som ska få det snygga diplomet!

Green Day

Jag har biljetter till Green Day konserten på Ullevi 5 juni!!! :D
(och så ska jag ju på Kent 20 mars!!)

Seg helg...

Det tar verkligen 70 år innan jag kan logga in här, inte konstigt att jag inte kan uppdatera ofta... :S

Nu är det ännu en söndagkväll, ännu en vecka är över. Men jag måste säga att förra veckans söndagkväll var något bättre. Då var det Alla-Hjärtans-Dag och vi hade varit på bio!<3
Denna helgen har varit seg och lite tråkig... Det blev inte som jag tänkt mig. Det är snökaos ute vilket ställer till en del. Inte för att det har stoppat mig från att ge mig ut... I fredags när det var mörkt, kallt och vinden piskade och snön vräkte ner tog jag bilen och körde till Simon. En sträcka som vanligtvis tar mig ca 20 min att köra tog 45 min istället! :O Fick stanna två ggr och ta bort isbitar från vindrutetorkarbladen. Men jag kom fram hel och levande! ;)
Men sen hade vi tänkt gå på bröllopsmässan i stan igår men så blev det inte :/ Så det har väl varit en allmänt seg helg. Jag har kollat på "Forgetting Sarah Marshall" och "Världarnas krig". Har redan sett dem men de är bra och värda att se igen. Sen har vi sett melodifestivalen och spelat massa spel och sånt som vi brukar göra (:
Igår var vi ute och lekte i snön haha. Vi kastade oss från altanräcket och jag försökte bygga en grotta. Hade inte varit omöjligt med tanke på att snön är 1 meter djup på vissa ställen, men tyvärr så rasade den... ;/
Har skottat jättemycket också! Det känns i nacken idag kan jag säga...

Ja det är verkligen galet mycket snö ute! Nu är min balkong snart helt täckt! Och imon ska jag köra upp till Uddevalla så et är bara att hoppas på det bästa. Men jag tar det lugnt. Nu är det -19,1 grader ute!! :O

Idag fyller Matilda 20 år!! :D Grattis grattis!<3

Lärorik dag

Hmm varför tar det sån tid innan inläggen publiceras? Ett inlägg som jag skrev igår (16/2) syns fortfarande inte i min blogg! Lite irriterande faktiskt.

Idag har varit en mycket annorlunda dag. Vi tränade samtalsmetodik i skolan. Man blev indelad i grupper om ca 10 pers. Första halvan om dagen skulle man sitta två och två och prata samtidigt som de övriga 8 personerna skulle sitta tysta runt ikring och observera och lyssna. Min första tanke var "HJÄLP!! JAG VILL INTE!!" Men det är ändå häftigt vad man kan utsätta sig för och ända klara det! :D
Jag samtalade ihop med Annelie. Jag var Samtalsledaren och hon var Samtalspartnern. Vi låtsades att jag var hennes chef och hon hade kommit för att prata med mig om en konflikt hon varit med om på arbetsplatsen. Syftet var att jag skulle lyssna aktivt, ställa öppna frågor, sammanfatta det Annelie sagt osv. Det var en mycket märklig situation, dels att spela chef, dels att försöka leva sig in i ett samtal medan 8 personer satt och stirrade på en! Men det gick ändå bra tycker jag :)
Efter samtalet gav hela gruppen feedback.

Efter lunch trappades det hela upp, då skulle vi bli FILMADE också! :O Då var Annelie samtalsledaren och jag var den som hade en konflikt jag ville prata om. Medan vi filmades var vi ensamma i rummet men sen visades filmen för hela gruppen och alla fick ge feedback. Usch va konsitgt det var att se sig själv på film! Jag hoppas det var en roll jag spelade i samtalet för jag gillade inte riktigt det jag såg. Men om jag inte är sån i verkligheten är det lugnt. Men OM det är sån jag faktiskt är förändras hela min självbild!! :O
Hoppas folk ser det som att jag spelade en roll ;)

Ja en minst sagt annorlunda dag som sagt... Sen åkte jag hem.
Nu har jag verkligen inte gjort något vettigt. Vart tar tiden vägen? Funderade på att plugga för jag hade faktiskt inget planerat för kvällen, men jag var inte hemma förrän halv 6 och sen sprang bara tiden iväg...
Men nu ska jag krypa till kojs. Hade lovat mig själv att ligga i sängen halv 11 ikväll, vilket är om 20 min så nu får jag skynda mig!
God natt.

Tack Gustafssons optik, Hemmakväll och Lilla London!

Hjälp va seg bloggen är!! :O Försökte komma in igår för jag ville skriva om hur min helg varit men de gick inte att komma in!

Hur som helst så har jag haft en händelserik, annorlunda men trevlig helg! I fredags satt jag hemma hela dagen och pluggade. Min stackars syster kom hem och hade fått vinterkräksjukan vilket ledde till att jag flydde fältet så fort jag kunde. Sov hos Simon hela helgen fastän jag hade tänkt sova hemma. Bäst att hålla sig undan tänkte jag, vill absolut inte bli sjuk!!
Men jag åkte ändå hem lite på lördagen för att gratta mamma som fyllde år. Och det var någon stans här som min tur började. Jag skulle hämta ut mina linser hos min optiker, men de hade blivit försenade. Som kompensation för detta fick jag två paket linser GRATIS! Perfekt för ekonomin!

På lördagskvällen åkte jag till hemmakväll för att hyra filmen Deception, eller the list som den också heter. Jag hade kollat upp att filmen verkligen fanns inne o allting men väl där så kunde jag verkligen inte hitta den. Tjejen i kassan hjälpte mig också men den stod inte där den skulle. Hon sa att det inte var någon idé, alla filmer står verkligen i bokstavsordning så står filmen inte där den ska kan den ligga var som hekst i butiken... Men jag gav inte upp! Hade ändå inget bättre för mig. Jag la mina vantar i en hylla för att jag lättare skulle kunna leta och tänkte "jag får absolut inte glömma dom där". Jag letade igenom alla skräckfilmer, alla thrillers (där den skulle stått), alla dramafilmer och till slut, efter 45 min, hittade jag den på L bland actionfilmerna! Lyckan var stor! Jag gick stolt med filmen till kassan och trodde inte saker o ting kunde bli så mycket bättre men där hade jag fel. Som belöning för att jag letat så länge fick jag låna filmen GRATIS! Perfekt för ekonomin!
(By the way så var filmen jättebra och värd allt letande)

I söndags firade jag o Simon alla hjärtans dag med att gå på Lilla London o äta gott och sen titta på Valentine's Day på Bergakungen! :) När notan kom på Lilla London såg jag att kaffet inte stod med på kvittot. Jag påpekade detta för servetrisen och hon svarade "Ja för jag bjuder på de!" Jag hade alltså fått vänta på kaffet i typ 5 min extra och bara för de fick jag de, GRATIS! Perfekt för ekonomin!
(By the way så var Valentine's Day jättemysig, rekommenderas!)

Så ni kan ju förstå att jag inte kunde vara annat än glad när jag vaknade upp måndag morgon (trots att jag någon stans i lyckan insåg att jag glömt vantarna på hemmakväll, well well...). Efter möte med Uddevalla Energi åkte jag till Hemmakväll för att lämna tillbaka Deception. Jag fick inte bara tillbaka mina vantar utan jag fick även en  mössa som tack för att jag letade så duktigt! Gåvorna bara fortsatte ramla in! ;P 1 minut senare gick jag in på maxi och det första jag ser är två personer med likadana mössor som den jag just fått. Då kände jag mig inte lika speciell längre. Men äh, jag hade ändå FÅTT den!

Så det där var min helg. Och när jag ändå håller på och pratar om vad jag fått kan jag ännu en gång passa på att tacka min älskade Simon för de söta alla-hjärtans-dag-presenterna som var alldeles för mycket! Jag fick Absolute Love Songs 2, en supersöt Miranda-nalle och en mugg med Miranda-motiv på!!<3 Min Miranda-samling växer! :)

Idag är det semledagen och jag har INTE ätit semla idag! Jag åt min drömsemla igår. MUMS!

Jag är nöjd! (: (och hoppas jag får vara det ett bra tag till, det är ganska trevligt!)

Pink ?

Kan inte bestämma om jag vill gå på Pink 23 juli på Ullevi eller inte... Förband är Takida men dom har jag ju redan sett i alla fall! :) Biljetterna släpps imorgon kl 9.00. Hmmm.... Hon är ju bra men... Det tål att funderas över.

Klockand är snart bara tjugo över tio på kvällen och jag är redan helt klar för att gå och lägga mig. DET tål att glädjas över! ;D

Självklart

Vad sa jag...

Sega publiceringar

Jaha, varför publiceras inte mitt inlägg? Detta skrev jag igår:

Grr. Himla hotmail!! Här skaffar man ny mail o så kan man inte ens logga in. SUCK! Jag tänkte det var dags för mig att skaffa ny mail, min gamla är lite töntig tycker jag. Speciellt nu när jag söker jobb o sånt, men nej nej, nu kan jag inte logga in bara för det. Bra där. Fattar inte ens vad som är fel! Skrev ju självklart upp mitt nya lösenord när jag valde det och jag skriver in det precis som det står på lappen, ändå funkar det inte! Nu kan jag ju inte kolla om jag får jobb eller inte!! ÅHHHHHHHHHHHHH orkar inte! Kan inte allt bara funka ?

Igår var i alla fall en trevlig dag, eller a trevlig kväll var det i alla fall! :) Jag satt och skrev CV o personligt brev hela dagen, men på kvällen var det 25-års kalas hos Lemuel o Tove! Mys pys!! Vi kom dock för sent så vi missade några personer som redan gått :( Men vi hann i alla fall träffa Jenny, Tobbe och Emanuel! :) O så värdparet förstås! O massa andra trevliga människor! Det var öppet hus (:

Nu har min man åkt ifrån mig. Just när jag behöver hans hjälp. Haha så fort nåt går snett med datorn så är mitt stora hopp att han ska fixa det! ;P Hoppas!!
Men jag ska snart åka jag med nu iof....  


Nu kommer säkert allt publiceras två ggr bara för det...
Det har i alla fall löst sig med min mail nu, jag har lyckats komma in på den. Hehe inte lika arg längre ;) Men några problem kvarstår dock... Jag hoppas så att allt löser sig!!

Idag är jag i alla fall ledig, hälften av dagen har redan gått åt att fixa massa krångel :/
Men nu ska jag fortsätta dagen med att kolla upp om Valentine's day verkligen inte går på Bergakungen på Alla hjärtans dag och sen borde jag läsa kurslitteratur också.

Arg!

Grr. Himla hotmail!! Här skaffar man ny mail o så kan man inte ens logga in. SUCK! Jag tänkte det var dags för mig att skaffa ny mail, min gamla är lite töntig tycker jag. Speciellt nu när jag söker jobb o sånt, men nej nej, nu kan jag inte logga in bara för det. Bra där. Fattar inte ens vad som är fel! Skrev ju självklart upp mitt nya lösenord när jag valde det och jag skriver in det precis som det står på lappen, ändå funkar det inte! Nu kan jag ju inte kolla om jag får jobb eller inte!! ÅHHHHHHHHHHHHH orkar inte! Kan inte allt bara funka ?

Igår var i alla fall en trevlig dag, eller a trevlig kväll var det i alla fall! :) Jag satt och skrev CV o personligt brev hela dagen, men på kvällen var det 25-års kalas hos Lemuel o Tove! Mys pys!! Vi kom dock för sent så vi missade några personer som redan gått :( Men vi hann i alla fall träffa Jenny, Tobbe och Emanuel! :) O så värdparet förstås! O massa andra trevliga människor! Det var öppet hus (:

Nu har min man åkt ifrån mig. Just när jag behöver hans hjälp. Haha så fort nåt går snett med datorn så är mitt stora hopp att han ska fixa det! ;P Hoppas!!
Men jag ska snart åka jag med nu iof....  

Lugnt

Well fortfarande rätt lugnt i mitt liv (fortfarande för bra för att vara sant!) Men det är inte alla i klassen som har det så här lugnt, det beror helt på vilket projekt man fick. Så jag är nöjd med Uddevalla :)

Om det fortfarande kommer vara lika lugnt nu med den nya kursen? Naaeeee tror inte det. Den nya kursen började i tisdags och det började rätt intensivt kan jag säga. Jag kan ju sammanfatta det vi nu ska göra:
1. Man ska 3 och 3 gå ut i en organisation och undersöka ett praktikfall, en konflikt. Orsak, lösningar osv osv... Skriva en rapport på det på 8-10 sidor...
2. I samma 3-grupp ska man processkonsulta en annan projektgrupp. Man ska skriva ner sina observationer, roller, grupprocesser, maktrelationer osv.
3. Vi ska öva oss i samtalsmetodik. Man ska bli filmad när man har ett samtal och sen ska man titta på sig själv i filmen och se hur man beter sig. Huuuuh!
4. Individuell hemtentamen. Man ska skriva om en konflikt man varit med om, orsak, typ, förlopp, lösning osv.
Allt detta SAMTIDIGT som vi alltså har ett projekt att utföra i den andra kursen. Yes.

Men konstigt nog känner jag ingen stress. Inte än så länge i alla fall. Vet inte vad det är med mig, men jag tänker -Det ordnar sig! Det gör det alltid, förr eller senare. Känns som om jag denna veckan har insett att jag har förändrats mycket i mitt tankesätt och synsätt, i flera saker.

Nu är jag LEDIG i fyra dagar!! :D Inga möten med projektgruppen. Så imorgon ska jag passa på att läsa kurslitteratur i den andra kursen. På kvällen ska jag åka pulka (minns inte när jag åkte det sist!) och se på film. På lördag blir det 25-års kalas hos Lemuel o Tove. Sen är jag bara ledig! Funderar på att jobba på måndag. Jag ska i alla fall säga till att jag är tillgänglig om dom behöver mig :)

Well det var en liten uppdatering av vad som händer i mitt liv just nu.

Dagens!

HAHAHAHAHHAHAHAHA :D
För ca 1 minut sen:
Jag fick syn på en sak och utbrast: "Va är hon sambo?!"
Ellinor (min syster): "Nä asså, nej, hon bara bor ihop med sin kille i en lägenhet..."
Okej du kanske inte ser det roliga i det hela. Men det gjorde jag ;D
DÖR!

Bara lite babbel...

Idag har jag jobbat på Tårtdecor!! (Kolla in tartdecor.se) ;) Världens bästa jobb!! :) Trivs såå bra där!
Men imon ska jag upp till Trollhättan igen. Jag och mina 5 projektgruppskollegor ska redovisa vår projektplan för klassen på seminariet. Sen på onsdag ska vi träffa två anställda från Uddevalla Energi som vi utför projektet åt. Imon börjar även en ny kurs, "Relationsproblematik och det konsultativa arbetssättet II", så nu blir det allt mycket att göra! Parallella kurser är inte min grej alltså :( Men jag får verkligen hoppa att det blir bättre än hur det var innan jul!!
Jag har njutit så mycket nu av att "bara" ha grupparbete och (i princip) slippa plugga hemma!!!!! Helt underbart! Då har jag hunnit ägna mig åt allt annat jag vill (och inte vill men måste) göra, som tex leta jobb och valbara kurser inför hösten. Och jag har hunnit spendera fler vardagar ihop med Simon som vi annars inte brukar hinna med :/ Så jag hoppas inte det blir alltför mycket att göra nu bara för att en ny kurs börjar.

Nej nu börjar Familjen Annorlunda!!! :D

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0