Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton 2009. Ett härligt gäng väntar på Cortegen.

Valborgsmässafton 2010.

I år blir det faktiskt ingen Cortege för mig.
Snart blir det middag och sen ska jag ut till Wiktoria på Tjörn på öppet-halvfärdigt-hus-fika. Det ska bli trevligt! Inför kvällen finns lite olika förslag. Vi får väl se imorgon hur min kväll blev! :)

Noll motivation i skolan

Igår bar det av till Trollhättan.

Jag är så glad att vi inte sitter på skolan i Trollhättan ofta och pluggar för jag får verkligen inget gjort där! Vet inte vad det är som gör det men... nä ingen lugn och ro där. Det är mycket bättre hemma! Hemma är mysigare också :)
Men igår åkte vi i alla fall upp för Alex skulle till sin mentor, jag skulle hämta ut min tenta och så skulle vi ha handledning. Sen var det trevligt att träffa klasskamraterna också! Man ses ju inte alls ofta nu när alla skriver c-uppsats på olika håll.

Det där med att prioritera...

I tisdags skrev UnderbaraClara ett så bra inlägg tycker jag.
Det var tänkvärt, framför allt för mig.
Jag tänker ofta så själv, "hur har folk råd med det?" eller "hur hinner folk det?". 
Men jag måste inse att om jag vill börja göra något nytt i livet så behöver jag kanske sluta med något annat. 
Ungefär som när man shoppar och ska stoppa in det i garderoben: En in, en ut. Nu fungerar ju det oftast inte... Det är därför det uppstår problem. 

Jag till exempel, jag kollar nästan aldrig på tv. Eller okej, ibland föjer jag många serier, men av någon konstig anledning så råkar nästan alltid det jag föjer gå vid ungefär samma tid på året. Så just nu tittar jag inte på någonting alls över huvud taget. Inte har jag mer tid över för det! Nej jag prioriterar väl annat, internet till exempel. 

Och åter igen hann jag inte med det jag tänkt ikväll. Tar jag mig vatten över huvudet varje dag, eller är jag bara så otroligt långsam? 

Bruduppsättning och make-up

Så nu har jag ringt och bokat håruppsättning och make-up till bröllopsdagen. Eller ja, egentligen har jag haft ett ställe preliminärbokat rätt länge. Bloggade nog om det för ett tag sedan när jag en dag gick dit och pratade lite med hon som jobbar där. Jag hade inte bokat tid eller någonting utan jag gick bara in och hon tog emot mig på en gång! Så kollade hon på mitt hår och vi diskuterade lite förslag. Verkligen tillmötesgående! Dock visade det sig idag när jag ringde att det är inte hon som kommer jobba på min bröllopsdag... men jag hopppas att hennes kollega är lika trevlg! :)

Ska man ha det så här kanske?

Nej inte direkt...
Jag är nog en person som har lättare för att veta vad jag inte vill ha än vad jag vill ha.

Nu ska jag ta mig tid och lägga upp lite önskelista på vår bröllopstorgs-sida.
Ja, vi har en sida på bröllopstorget och jag lovar att ge er adressen dit så snart jag fått dit lite mer information och känner mig nöjd!  

Våren är snart över!

I alla fall om man ska tro vitsipporna. De har nästan blommat över.

I frid vill jag lägga mig ner...


Vad kan detta bli för spännande blomma sen mån tro?

Vad vore vi utan varandra?

Har just kommit hem från härlig tjejkväll!Tänk att det kan bli så helt rätt!
Jag mår inte så bra just nu, det är väldigt mycket jobbigt som händer och det finns många orosmoln hängandes över mig. Och som man brukar säga att "en olycka kommer sällan ensam", så blev det än värre idag. Allt blir mig övermäktigt.

MEN jag är så glad att jag genom erfarenhet har lärt mig att när det känns jobbigt, då ska jag ändå åka iväg och göra det jag tänkt, träffa människor, för då blir det oftast bättre. Få ett litet annat perspektiv på tillvaron.
Så jag åkte ikväll.
Vi hade egentligen tänkt prata mer om ledarskap ikväll, men av någon anledning började vi tala om oro och vad man kan oroa sig över. I bibeln står det på hur många ställen som helst att man inte behöver oroa sig. Gud har ju koll. Och det var så gött att bara sitta där massa tjejer och ventilera och få perspektiv. Precis vad jag behövde! Helt rätt.

Jag måste verkligen tänka på det som en sa en gång att om Gud stänger ett fönster så öppnar han en dörr. Ibland händer saker som känns förgäves och livets återvändo, men det kanske visar sig att det tvärtom blir ännu bättre! Allt har ju sin tid, så är det. Bryta ner har sin tid och bygga upp har sin tid. Gråta har sin tid och le har sin tid. Söka upp har sin tid och tappa bort har sin tid.

"Gör er alltså inte bekymmer för morgondagen. 
Den skall själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga."

"Gör er inga bekymmer för något
utan låt Gud i allt få veta era önskningar genom bön med tacksägelse.
Då skall Guds frid, som är mera värd än allt vi tänker,
ge era hjärtan och era tankar skydd." 


Jag ska verkligen försöka tänka på detta. Det är sjukt svårt att inte oroa sig för man är ju bara människa. Men på något sätt ordnar det sig. Det vet jag. Men det finns ju alltid olika grad av hur bra något kan ordna sig... Och tro och dumdristighet är inte samma sak. Man får ändå använda den lilla hjärna man fått.

Det var allt för mig idag. 
Jag sov 5 timmar förra natten.
Och jag har fortfarande inte sovit tillräckligt sen London.
God natt! 

What's the point?

Nu är det mycket som går snett och det känns lite som om vi kör i uppförsbacke.
Så mycket som måste göras!
Stressen hopar sig.
C-uppsatsen går i alla fall hyfsat, idag har vi fått bokat 3 intervjuer!
Men allt annat...

Snart ska jag i alla fall iväg på Bara Tjejer, det blir trevligt!

Annandag Påsk

Jag har varit LEDIG idag (trots att det är måndag!)
Fixat och grejat lite.
Har för första gången detta året hunnit ta tillvara på de stekande solstrålarna.

Dagen avslutades tillsammans med Matilda och hennes söta hund Lukas!Ha det så fint i Örebro Matilda!!

Sanctum

Igårkväll såg jag Sanctum från 2011.

Den handlar om ett gäng dykare som skall utforskar ett grottsystem som ingen människa någonsin tidigare sett. Jag gillar ju sådana där äventyrs- och upptäcks-filmer, men denna var äcklig och deprimerande. Alla dog utom en. Kände mig helt nedstämd efteråt. Nej det var inge kul.

Påskdagen

Min påskdag har spenderats genom påskdagsgudstjänst, grillning, tårta, fika och bildvisning från London!

Påskafton

Hade en galet bra påskafton igår! Bästa på länge måste jag helt ärligt säga!

När jag tänker efter är det märkligt men härligt att det alltid lyckas vara vackert väder vid påsk varje år!

Förra året var fin med massa godis och presenter.


I år har jag fått fira både med familj och vänner!
Både vid havet, på öar och fastlandet.Här ska det ske!


Det var en härligt varm och skön dag!

Långfredag

Denna vecka har verkligen varit intensiv.
Inte nog med att den började i London, när jag kom hem var det bara att sätta igång med plugget igen. Men Alexandra var så snäll så jag fick vara ledig resten av tisdagen efter att jag hade kommit hem :) Då hann jag i alla fall landa och andas lite.

Men i onsdags, igår och till och med idag (!) har vi pluggat på ordentligt. Dessutom är jag förkyld igen till på köpet. I onsdags blev det snabba ryck då vi fick tag på en pilotintervju som skulle genomföras. Det var bara att i princip kasta sig iväg. Igår hade vi handledning i 2 ½ timme och idag har vi ÄNTLIGEN formulerat klart vårt syfte med c-uppsatsen och våra frågeställningar. Trots att uppsatsarbetet har pågått i snart en månad och vi ju i våra tankar vet vad det är vi vill undersöka så är det otroligt svårt att formulera det bar i text. Men nu har vi nog till slut lyckats! Detta gör att vi äntligen kan avsluta vår intervjumall och börja boka intervjuer med chefer och personalavdelningen i de företag där vi utför studien, dock ligger vi 2 veckor efter enligt vår egen tidsplan vi gjort upp...

Tack vare att vi jobbade på så hårt idag så har vi bestämt att vi kan vara lediga i helgen och till och med även på måndag!! Så skönt! Så nu kommer jag få en påskafton, en påskdag och en annandag påsk att spendera utan plugg. Jippi!

Imorgon firar jag påskafton på Brattön, i Hålta och förmodligen på Marstrand!

GLAD PÅSK PÅ ER!!

Skärtorsdagen

Förutom handledning i Mölndal och c-uppsatsplugg som vanligt, så var jag på öppet hus hos min klasskamrat Emma som fyllde 25 år i onsdags.

Alexandra, Wictoria & jag!

Emma ordnade poängpromenad upp på Ramberget! Härlig utsikt över Göteborg!Efter det åkte jag hem till Emanuel och Linda och åt grekisk sallad med hembakt bröd till kvällsmat! Trevligt!

Mitt moccakaffe

I fredags innan jag åkte till London provade jag att göra det där moccakaffet som jag skrev om för ett tag sedan. Det blev snyggt och ganska lyckat, men inte jättegott enligt min smak. Vanligt blankt, svart kaffe ska det va!

Men prova själv, du gillar det nog mer än jag! ;)

By the way så skulle jag köpa typ en sån här fast med isbitar i på starbucks i London men det blev helt fel, jag fick något som liknade en vaniljmilkshake med grädde på istället. Haha så det kan gå!

LONDON!

Hej vänner!
Nu är jag hemma. Vi landade vid halv 10 i morse.
Har bara sovit 2 timmar inatt eftersom vi lämnade vårt hostel kl 2.45 för avfärd mot flygplatsen, så jag är lagom mör om man säger så.

Men hur som helst så är jag jättenöjd med min vistelse i London! På tre dagar har vi hunnit se de flesta av de stora sevärdheterna, vi har shoppat massor och ätit gott.
Det som resan mest har bestått av är dock transportsträckor med buss, tunnelbana och till fots. Ojoj vad vi har gått alltså! Många ömma fötter blev det. Men det var det värt!

Åh jag önskar verkligen jag kund visa er allt jag varit med om, men om jag skulle smälla upp mina 764 bilder här skulle ni storkna! Därför blir det bara några smakprov.

Buckingham Palace.


Big Ben.


London Eye.

Tower Bridge.
Oturligt nog var det London marathon just när vi var där så vi kunde inte komma närmare bron än så här.

Hyde Park.

Piccadilly Circus.

Otroligt mycket rulltrappåkning blev det. Och rulltrapporna var inte lite långa!

Hillsong.

Camden Market.

Utöver allt detta så är det de små detaljerna som gör det.
Alla skratt, solen som lyser, gemenskapen.
Sådant som knappt inte går att fånga på bild.

Men ni kan i alla fall få se en skrämmande stökig bild på vårt rum. Ju fler dagar som gick, desto mer fylldes rummet av alla shopping-fynd...
Tänk bara vilket kaos det var igårkväll när alla 18 skulle packa!!

Själv är jag jättenöjd med det jag lyckades få tag på i London!!

Detta hade jag med mig hem + ett antal presenter som jag inte kan avslöja på bild ;)


Jag är såååå nöjd!

Ja det var min London-resa i väldigt stora drag! :)

(Fler bilder kommer finnas på facebook hehe)

Nu åker jag!

Nu åker jag alldeles strax till London!! :)

Det ska bli så spännande!

Vi hörs igen när jag kommer hem på tisdag! :)

Imorgon...

Imorgon:

... har "Water for Elephants" med Robert Pattinson och Reese Witherspoon biopremiär. Jag längtar så tills jag får se den!

... har jag och Simon varit tillsammans i 4 år och 10 månader.

... åker jag till LONDON!!
Nu är jag redo! ;)

Dagen

Idag tog vi oss en rundtur på Kviberg.


Sedan blev det gos med katten och jättegod tårta!

Grattis!

Idag fyller pappa 60 år!
Grattis!
Mamma & pappa har semester denna vecka och det förtjänar de verkligen.
Njut av ledigheten o ha kul!

4 månader kvar!!

Idag är det exakt 4 månader kvar tills vi gifter oss!!!!!
Åh vad jag längtar!!

Det är mycket att tänka på nu.
Från och med idag kan vi ansöka om hindersprövning till exempel (den gäller bara i 4 månader).
Vi måste ta tag i namnbytet.
Jag och min tärna MÅSTE verkligen gå på stan nån dag och kolla tärnklänning! Det är typ 3 månaders beställningstid på vissa klänningar.
Vi måste beställa brudbukett.
Köpa smycken och skor.
Ja listan kan göras lång...
Nu när vi vet var vi ska köpa vigselring så känns det skönt i alla fall. Nu är det bara att gå och göra beställningen.

Men jag längtar så tills dagen kommer och allt är klart och jag bara står där i kyrkan med honom och känner mig lycklig! Och alla som jag tycker om är där! :) Åh!

2 dagar kvar till London!

Kan inte fatta att det bara är 2 dagar kvar tills vi åker!

Försöker få lite London-feeling. Men det är inte så lätt när tiden tickar på och plugget hopar sig.
Måste börja packa snart! Men å andra sidan ska jag inte packa så mycket så att jag får plats med det jag kommer shoppa där! Fast jag får väl se hur mycket jag har råd att shoppa för. Nu idag ska jag köpa 4 nya sommardäck och bilförsäkringen skall betalas... Hujedamej. Inga roliga kostnader. Shopping i London hade varit mycket roligare!

Men nu är Alexandra här och vi ska fortsätta med intervjuguiden!

Årets första GB glass

Nu har vi ÄNTLIGEN fått tag på ett företag till vår c-uppsats så idag var vi där för ett besök. Trevligt!
Skall boka intervjuer imorgon samtidigt som vi fortsätter lira på inledning och teorigenomgång. Psykologiskt kontrakt är det som gäller!

Men när eftermiddagsdåset började komma över oss tog vi oss i kragen och gick ut. Vi gick ett varv mellan husen och letade efter en kiosk som tydligen skulle finnas i närheten. Någon kiosk hittade vi ej men däremot en pizzeria. Det gick lika bra, de sålde också det som vi var ute efter: Glass! Jag smakade på en av de nya Magnum-sorterna som jag tyvärr inte kommer ihåg vad den heter. Mums! Solen stekte och vinden ven.

I övrigt redigerar jag gästlistan till bröllopet och fundera på vad vi vill/borde/ska önska oss! :)

God natt, sov sött, dröm om alla småkryp du mött!

Season of the witch

Det blev Season of the witch från 2011 med Nicolas Cage i huvudrollen.

Nja.... Den var sådär. Lite B.

Spending my time

Nu faller mörkret.
Jag har haft en SÅ skön dag idag!
Inget stress över huvud taget.
Bara gjort det jag ville få gjort. 
Hur ofta händer det?
Nu blir det nog film som en härlig avslutning denna söndag!

Vad vore jag utan dina andetag?

Jag kan inte tro det är sant!
Idag är FÖRSTA dagen på över en månad som jag inte har ETT ENDASTE DUGG planerat!!
Det tänker jag ta till vara på!
Jag är helt ensam, kan göra precis vad jag vill.

Det får mig att tänka på en låt som jag och Ellinor ofta sjöng på när vi var små:
"Dagen börjar, det ljusnar bakom rullgardinen.
Solen skiner, det blir en härlig dag.
Nu ska jag göra allt jag längtat till.
Och det är mycket som jag vill!"

Tog mig friheten att sova till kl 11 idag efter gårdagens bröllop.
Brudparets önskan är att det inte skall figurera några bilder från deras bröllop på facebook, därför tänker jag inte lägga upp något här heller. Men en halvbra bild på mig & Simon kan jag väl i alla fall bjuda på ;)

Lovely!

Fixar med mitt påskris, pular på nya grejer och pratar med blåmesarna i min ensamhet. Blåmesar är ett riktigt trevligt sällskap!

Igår hade jag en fin dag! Simon och jag kollade vigselring!! Tror jag vet vad jag vill ha nu.
Sen fick jag och Alexandra ett glädjande besked vad gäller c-uppsatsen så det känns skönt!
På kvällen hade vi en härlig "sju-sorters-paj-kväll" i kyrkan! 

På tal om vigselring så ska vi på bröllop idag! :)
Min kusin Tobias och hans Lotta gifter sig! Det ska bli roligt!
 

Robin Hood och hans (o)vänner

Igår var vi och tittade på LM Engströms musik-3:ors musikal!
Den var verkligen jättebra tycker jag! Söt och rolig!
 

Äntligen bestämde jag mig

Den här supersöta burken köpte jag igår! Den ska jag ha kaffe i.

Mera cupcakes!

Fick en jättesöt handduk av mamma idag!!

De 2 första dagarna v.14

Här händer mycket! (ja det är väl inte så ovanligt i och för sig...)
C-uppsatsen dominerar mitt liv.
Tänkte bjuda på några höjdpunkter från de 2 dagar som passerat denna vecka:

Så här trött kan man bokstavligt talat bli på c-uppatsen. Hon sover alltså på riktigt!

Men en sak gjorde mig i alla fall glad mitt i pluggandet och det var att solen tittade fram så jag kunde inviga min skinnjacka för första gången detta år! Conversen fick jag använda redan i fredags! :)

Sen blev det tårtkalas!


Idag har solen minsann inte varit lika vänlig mot oss... Vi tog oss en promenad och lämnade paraplyerna hemma. Givetvis började det regna!

Vi gick i alla fall till Wedding Square och spanade in lite tärnklänningar. Börjar verkligen få PANIK nu. Snart är det bara 4 månader kvar!! Hur ska jag hinna? NÄR?

Sen fick jag för första gången i mitt liv beskåda framtagandet av hemmagjord pasta! :)


Nu ska jag skynda mig i säng så jag hinner sova lite innan nästa hektiska dag börjar! Imorgon bär det av mot Trollhättan och min mentor på Saab!

Tårtdecors nya hemsida!!

Nu har vi på Tårtdecor en ny, uppdaterad och fräsch hemsida!! :D
Spana in den här!

Laddad

Ägg och bacon!

Laddar upp inför en lång c-uppsatsdag...

Mys

Linda & Emanuel!

Jag invigde tre ljus som jag fick när jag fyllde 18 (om jag inte minns helt fel) men som jag aldrig haft något bra tillfälle att tända...!Simon är så komiskt omedveten i bakgrunden haha ;)

Det var en mysig kväll!!

Nästan utvilad

Åh idag var första gången på 4 veckor som jag sov längre än till 9! Härligt!
Men nu är klockan halv 12, kanske dags att äta frukost?
Innan jag sätter igång med dagens bestyr.

April april på dig...

...Men jag har inget skämt att komma med.

Ibland får man faktiskt lyxa till det lite. Även om c-uppsatsen är viktigast. Det är ju trots allt första april idag.

Kaffe Mocca

Sitter hos Alexandra, dricker moccakaffe och äter kanelknäckebröd och försöker skriva en givande inledning...
Snart ska vi ner till stan och luncha med Wictoria och Emma!

Åh apropå moccakaffe hittade jag det mest lockande receptet och bilden på länge på coop.se!
Blir du inte läskad så säg!


1 st
  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl varm choklad
  • 1 dl skummad varm mjölk
  • 0,5 dl vispad vispgrädde
  • 0,5 msk chokladsås  

Gör så här:

Häll först kaffet i glaset, därefter den varma chokladen, och sedan den varma mjölken. Toppa med vispgrädde och chokladsås.

MUMS!!

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0