Snart slut!!

Sista maj. Kan ni fatta? SISTA maj!! Imorgon är det juni. Imorgon är det SOMMAR! (ja nästan). Nu kommer en vecka fylld med bal och studenter. 

Min förkylning håller i sig, har varit sjuk sen i onsdags nu. Som tur är så har jag ju ändå orkat med allt jag ville, min födelsedag till exempel.

Sen kan jag meddela att Hemtentan är nu INLÄMNAD!! :D Så nu är det dags att koncentrera sig på Arbetsrätten vilket jag har saltsenta i på lördag. SEN är det ledigt i drygt 2 månader!!!!! :D Jippi!

I'm getting older

Igår var det min födelsedag, 22 år fyllde jag! Det blev en jättebra födelsedag. Hade regnat till och från hela veckan men just igår blev det så soligt och fint att vi kunde sitta ute på altanen och äta! Vi grillade och åt supergod hemmagjord potatissallad till. Sen testade jag ett nytt recept på efterrätt som blev rätt lyckat :) Det var mörk choklad, jordgubbar och digestivebitar varvade med en slags röra gjord på kesella, creme fraiche, vanilj- och florsocker och rivet apelsinskal. Jättemumsigt! Tyvärr glömde jag ta kort på det.
Sen blev det bullar, chokladmuffins med glacyr och sist men inte minst tårta så klart! :D

Som dekoration på tårtan la jag den kransen ni vet som jag spritsade på tårtkursen på Tårtdecor som jag va på i slutet av mars :) Tårtan var fylld med hallon och vit choklad-mousse!

Jag fick jättemycket fint i födelsedagspresent, bla en LILA mixer från OBH Nordica, ett taco-set, ett uppläggningsfat i form av en fisk från Sagaform, presentkort, Mirandanalle och Mirandakopp, choklad, väska, mascara o såna saker, boken om hur Twilight blev till och två stycken plancher på Bella och Jacob hehe!!! :P Jag är helnöjd! :D


TACK ni som förgyllde min dag! <3

Imorgon smäller det

Gaaah vilken tid det tar att skriva CV och personligt brev alltså!!!!!!! =S

Men nu hinner jag ändå inte sitta här en minut till. Eftersom jag fyller år imon ska här fixas, städas och bakas :)

Neeeeeeeeeej!

VA?! Är det sant? Kollade på semifinalen i Eurovision för typ bara en timma sen, Anna Bergendahl sjöng jättebra och framträdandet var näst intill perfekt, jag missade dock själv röstningen och nu läser jag här på nätet att hon ÅKTE UT!!!!!!!! :( Sverige gick inte vidare till finalen. När hände det senast? Det minns jag inte ens. Trist!

Åhhhhhhhhhhh jag FÅR INTE bli sjuk nu!! :'( Har jätteont i halsen o känner mig hängig. Och som alltid kommer sånt här så himla olämpligt (kanske just därför?!). Har examinationsseminarium imorgon och jag fyller år på lördag. Vill inte vara sjuk nu :( Måste bli frisk!!
Hemtentan är i alla fall nästen klar :D Men dum som jag är kan jag inte koncentrera mig på dagarna, jag har bäst flow i plugget typ 8-9-10 på kvällen. Borde sova. Men nu är det i alla fall bara finliret kvar, yes! Och när hemtentan är inskickad på måndag är det BARA salstentan kvar att koncentrera sig på.

By the way fick jag hem papper från csn idag angående nästa läsår. Nu vet jag.
Jag slutar Högskolan Väst 2011-06-05!!!!!!!!!!!!!!!

Känsla för feeling

Sitter här med en smoothie jag gjort på jordgubbar, banan, annanasjouice, vanilj- o choklasglass och lyssnar på sommarmusik.
Försöker få feeling för att fortsätta med den urbota tråkiga hemtentan men det går segt..... jag vill bara uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuut!!!

Faith


It's like the wind -I can't see it but I can feel it

Allt som du har sagt

Allt som du har sagt,
allt som du har lovat,
kommer att ske förr eller senare.
Allt som är bestämt,
det som står skrivet,
kommer att ske förr eller senare.
Allt som du har sagt.

Pingsthelgen

I fredags var det 4ever and after 8 i kyrkan; Dansare, rockband, solosång, massa filmklipp, tävlingar, torra skämt och annat roligt!

Efter jobbet igår åkte jag och Simon ut till Marstrand och hade en härlig eftermiddag där ute i solen!

Det är så vackert att det nästan ser ut som en tavla!

På kvällen blev det grill, sååååååååååååååååååå gott!! Vi åt grillspett med lax, tonfisk, champinjoner, röd och gul lök, torsk, zuzzini och röd paprika. Vi grillade även kyckling och fläskytterfilé. Och till hade vi massa sallad, gurka, oliver, soltorkade tomater, fetaost, gräddfil, potatissallad mm, ja MUMS vad gott det var!! XD Blir du läskad nu? ;P
Sen såg vi "27 dresses". Som de flesta filmer har jag sett den förut, men den är ju så söt! (:

Idag var jag på en jättebra gudstjänst och sen har jag mest slappat... Spelat kubb i solen.

Kärlek, Glädje, Frid, Tålamod, Vänlighet,
Godhet, Trohet, Mildhet, Självbehärskning.
Gal 5:22
Ja, tänk om man hade allt det, det vore nåt!
Men man kan jobba på det :)
Och man kan få Hjälp. Det är det bästa. För vi är inte ensamma.

Tänk om alla människor tänkte mer på hur de är, hur de beter sig, hur de agerar, vad bra det hade varit då!!

Dunder o brak!

Då var vardagsveckans stress över. Tredje natten på jobbet avklarad :) Men HJÄLP vilket åskväder det var igår i Kungälv!! :O För att inte tala om haglet. Har nog helt ärligt ALDRIG sett så stora hagelkorn! De slog mot fönsterbläcken så jag trodde de skulle komma in i huset! Och eftersom jag har en stor spricka i min bilglasruta trodde jag att den skulle krossas...! Det skulle just vara snyggt. Hade för övrigt inne bilen på service igår så nu är den ordentligt undersökt :)

Dagen idag innehåller plugg, foton, blogg och facebook. Men jag måste ju erkänna att jag lägger minst tid på plugget just nu... :S Måste sätta fart! Har skickat in rapporten idag så nu har jag börjat skriva på hemtentan som ska in 31 maj.

Bjuder på en flummig bild på mig från i onsdags innan jag går haha:

Kubb

Tjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeena!
Som jag sa i mitt förra inlägg, det blir inte jättemycket tid över för bloggande denna vecka....
Men jag kan ju meddela att intervjuträningen igår gick bra och redovisningen av arbetstidslagen idag gick också bra. Så nu är iaf dom bitarna avklarade! :)

Har just kommit hem från en härlig kväll i Trollhättan! Vi hade lite "klassfest" med kubb o brännboll mm. Riktigt mysigt! Gillar min klass! :D

Det blev otroligt många bilder men här finns det inte plats för att lägga upp alla dom så ni får bara ett smakprov! :P

Men nu ska jag in på facebook för där väntar en överraskning! :)

Andas?

Ojojoj. Denna veckan är verkligen fullspäckad!! Det börjar liksom änna köra ihop sig om jag säger så...
Men innan jag går in på det ska jag bara nämna att jag lyckades gå och "shoppa" nästan hela dagen i lördags utan att köpa någonting! :D Men egentligen vill jag inte vara glad åt det, egentligen ville jag självklart haft åtminstone någonting, men jag måste se det från den ljusa sidan att jag sparade pengar!! Jo en sak införskaffade jag mig faktiskt, och det var en datumlott från Guldfynd, så nu tänker jag vinna en miljon kronor och bli stenrik!! XD

Sen kom söndagen och då var det slut på ledigheten. Jag började jobba kl 15 igår och slutade 9.30 idag.
Nu kommer resten av veckan (läs om du orkar): Imon ska jag upp till skolan i Trollhättan för den där intervjuträningen och sen ska jag, Alex o Wictoria fortsätta på rapporten. Efter det åker jag direkt till jobbet igen för ännu en natt och slutar någon gång på förmiddagen på onsdag så jag hinner upp till seminariet i skolan som börjar 13.15 då jag ska hålla i en föreläsning om Arbetstidslagen. Direkt efter seminariet är det klassfest i Trollhättan, kubb o picknic på filtar mm. Sen får jag åtminstone en natt hemma till torsdag då jag o tjejerna förmodligen måste fortsätta skriva på rapporten innan jag åker till jobbet igen och slutar halv 10 på fredag morgon och om vi inte blivit klara med rapporten då på torsdagen så är det bara till att fortsätta skriva på den igen på en gång eftersom den ska in just på fredag!! Haha hänger du med? Snacka om att jag kommer vara slut till helgen!
Men nästa vecka är det bara att ta nya tag för då ska hemtentan skrivas och examinationsseminarium förberedas. SEN är det BARA att plugga inför salstentan också! :O

Så nu när ni vet hur mycket jag har framför mig får vi se hur mycket bloggande det hinner bli denna vecka...

Nu måste jag fortsätta öva på intervjun inför imon, vilket jag nyss fick höra av en kompis antagligen kommer bli asjobbigt för respondenterna fattar tydligen inte vad man säger!! Så jag har försökt översätta hela min intervjumall till engelska om det nu hjälper.... Jag blir SÅ trött på min skola.

Men när klockan blir 8 ikväll tänker jag inte plugga för jag vill inte missa intervjun med Kronprinsessan Viktoria och Daniel på tv! ;)



Till sist: Grattis Norge på Nationaldagen! :)

Inte som vi tänkt

Ändrade planer. Vi åkte aldrig till smyrna. Istället tog vi fram gamla nintendo 64 och spelade mario tennis och pokemon haha. Sen såg vi "Änglar och Demoner". Jag har redan sett den på bio en gång innan, då råkade vi hamna på raden allra längst fram i biosalongen, så denna gången var det skönt att slippa vrida på huvudet varje gång man skulle hänga med i rörelserna! :P

Simba

Igår såg jag filmen 21 Den var faktiskt riktigt bra!

Nu ska jag till att plugga så mycket jag kan, ska göra intervjumall inför intervjun jag ska hålla i på tisdag. Det är en anställningsintervjuträning vi ska göra i skolan, bra träning men lite nervöst!

Ikväll ska vi nog åka och lyssna på Frank Ådahl (ni vet han som är vuxna rösten till Simba i Lejonkungen!) och Solid Gospel mfl i Smyrnakyrkan.


Imorgon är det tydligen all day long shopping på g och jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ sugen men det var ju inte alls längesen jag var ute och shoppade och det är egentligen ingenting jag behöver köpa, så jag måste verkligen hålla mig!!!

Vilken långhelg ?

Efter en lång och härlig onsdag hos Alexandra med flera behövliga koppar kaffe och många skratt trots att ändamålet var att skriva en rapport om personalarbete, så ligger nu en långhelg framför mig. Men högskolestudent som jag är innebär det inte så mycket ledighet för mig. Alla andra här pratar om lov nu och jag hängde inte riktigt med på det, "Va? Lov? Jahaja!" Imorgon kommer Alexandra o Wictoria hem till mig och vi ska fortsätta pluggandet (teori-anknytning, -lovely...) medan Simon kommer sitta på mitt rum och tentaplugga. Vilken härlig helg vi kommer ha!! XD

Jag har för en gångs skull varit effektiv idag! Efter plugget har jag hunnit både redigera en power point, läsa ett rättsfall om arbetstidslagen och göra manuskort inför en redovisning nästa vecka, det funkar visst bättre att plugga när jag inte är hemma... Nu återstår bara att göra intervjufrågor inför anställningsintervjun jag ska hålla i på tisdag. Ja, sen ska ju hemtentan skrivas förstås, examinationsseminariet genomföras och salstentan skrivas... Vilka underbara planer jag har!

Absolut inget särskilt...

Min "Att-göra-lista" växer... :S Men snart är det flera röda dagar! Och även om jag kanske måste plugga på dagarna så ska jag ändå försöka ha roligt! God natt.

Evigt farande

Idag har jag rört mig över stora geografiska områden... Allt är ju relativt men ganska stora i alla fall, har varit både uppe i Uddevalla och nere i Göteborg. Gått 1/4 tank bensin på en dag! =S
Först träffade jag min ena grupp i Uddevalla och gjorde klart power pointen och övade inför redovisningen om Arbetstidslagen. Sen träffade jag min andra grupp i Göteborg och genomförde den tredje och sista intervjun. 

Kvällen har inte varit effektiv. Var ute och cyklade i 45 min. Ja och nu sitter jag ju här. Men men, jag får helt enkelt ta och göra det jag hade tänkt att göra idag imorgon istället för nu måste jag verkligen ta igen förlorad sömn!
  

HelgeN

En bild säger tydligen mer än tusen ord...


Innan bion i fredags. Ellinor, Hanna, Hanna, Louisa!

Solnedgång på lördagkvällen...

Haha Simon fick sällskap av en tiger på Max!

Rockband...

Sevärd film!!

ÅHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH The Last Song var SÅ bra!!! :D Men väldigt överraskande. De hade verkligen lyckats att inte avslöja va filmen skulle handla om i trailern. De man hade sett i trailern var över på typ en halvtimma. Sen undrade jag verkligen vad ska den handla om egentligen? Och utan att avslöja för mycket blev jag väldigt förvånad. Den var verkligen mycket mer djup och känslosam än vad jag hade trott. Men riktigt bra i alla fall! :)

Idag har jag jobbat och nu är det nog spel på g...

Ska se the last song imorgon!!

Jag gör allt så fort jag kan, ändå räcker inte tiden till! Vad ska jag göra? Idag kom jag hem kl 17, då skrev jag klart om Arbetsmiljölagen så fort jag kunde, sen blev jag hungrig och var tvungen att göra något att äta, sen ringde jag och hade en telefonintervju och nu sitter jag här. Vid den här tiden hade jag verkligen trott att jag skulle vara klar för dagen men det är jag tydligen inte. Måste renskriva intervjun och sen göra några övningsuppgifter jag hade tänkt att göra idag. Suck. Men man kan ju inte gå runt som en zombie och göra allt på löpande band. Jag struntade i att träffa min älskade Simon idag, jag struntade i att titta på ett tv-program jag egentligen ville se, jag struntade till och med i att cykla (!)
Så mycket mer effektiv än så här kan jag nog faktiskt inte vara.

Men imorgon är det i alla fall fredag. Då har jag tänkt att börja hinna kolla i böckerna till den andra kursen... Det måste ju också göras.

På kvällen ska jag Simon, Ellinor, Louisa, Hanna o Lill-p på premiären av The Last Song som jag har längtat efter sen typ januari

så det ska i alla fall bli roligt och sen är det helg och då tänker jag inte plugga någonting!!! Däremot ska jag jobba på Tårtdecor. Vi ska börja ha lördags-öppet nu, kl 10-13, Välkommen in! ;)

Igår var det föresten exakt en månad kvar tills jag slutar skolan!!! Och avslutningen på den dagen, början på sommarlovet, kommer bli så grym för då ska jag ju på Green Day på Ullevi!!

Väder & Godis

Usch jag kunde verkligen inte somna igår. Somnade halv 3 på natten och skulle upp kl 6 idag... :/ Men men jag klarade mig igenom skoldagen i alla fall!

Idag har det verkligen varit varierande väder! Först var det soligt och vackert i Trollhättan, sen började det regna när jag körde hem, sen blev det så soligt och varmt igen hemma så jag gick ut och satte mig på altanen för att plugga. Men då blev det mulet och kallt så jag fick gå in. Sen skulle jag ut och cykla men då började det hagla!! Sen blev det uppehåll igen så jag kunde ge mig ut! Verkligen knas. 

Har ÄNTLIGEN gjort mitt GI-godis nu som jag velat göra i flera veckor :) Busenkelt; smält mörk choklad över hackade olika sorters nötter som sen får stelna! Mums!

Men nu är det sent igen och jag måste fortsätta plugga lite till... Imorgon ska jag till Tårtdecor!! :)

Vitsippor

Idag har varit en sån där "hemmadag", då min ambition alltid är att hinna med massor men då resultatet aldrig blir lika innehållsrikt som jag tänkt mig...

Har i alla fall cyklat en sväng i det fina vårvädret!
Lägg märke till min skugga ;)
  
Det är så vackert ute nu med alla vitsippor!! Nu är verkligen våren här!!! :D

Och på tal om våren så föddes mitt 12:e kusinbarn i lördags! Välkommen hit lille Hugo!

Bilder från Valborgsmässoafton!


Köpte en rolig klänning på marknaden i fredags :)


Sen var vi ju som sagt på Cortégen. Tyvärr blev det inte så fint väder som jag hade hoppats på. Det regnade näst intill hela tiden :( Men det är väl sånt man får räkna med! Dagen blev ändå lyckad tycker jag!
   
Super Mario!                 Haha facebook...      Kennet!! (Från filmen "Up")

Wii och film

Har just sett "Avatar"! På bio var den hur mäktig som helst, men nu på dvd var den inte helt fel heller!
Dagen i övrigt har mest bestått av Mario Golf... ;)
Har sett på "G-force" idag också! En lugn, skön slapparlördag i soffan helt enkelt! :)

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0