Resumé i bilder

Oj oj nu har jag inte varit inloggad på bloggen på över en vecka!
Jag har varken bloggat eller hunnit läsa andras bloggar :(
Som ni förstår har jag haft fullt upp i veckan (ja men som vanligt då kanske någon tänker) ;)
Har jobbat mån-fre denna vecka. Därför är jag ledig idag och imorgon, skönt!
Jag tänkte att vi kör en snabb resumé med mobilbilder innan vi tar oss vidare till Pisa och Florence! (jag är ju inte klar med min Italien-berättelse).
 
Förra fredagen spelade ju House of God på BARA VARA! Det blev en grym kväll med massa härlig musik!
(Bilder från systemkameran kommer i ett senare inlägg).
Efter knappt 5 timmars sömn möttes vi upp kl 06.15 i Eriksdal för att åka buss till Värnamo. Det var dags för Pingst Ledarutveckling! Vi var 33 personer från vår kyrka i Kungälv som skulle vara med. Väl framme i Värnamo fick vi en liten guidad tur av Simon och Hanna som bott där. Det var strålande vackert väder och jag njöt verkligen av dagen!
Vi var 1300 personer som träffades i pingstkyrkan i Värnamo i lördags, detta var bara i det södra distriktet. Andra utbildningsdeltagare träffades även i Västerås och Umeå.
Det var såååå häftigt att titta ut över alla människor som antingen är pastorer eller ideella ledare på något sätt inom kyrkan. Så mycket potential! Så många människor vi kan nå ut till! Sådant engagemang!
Dagen började med lovsång, bön och introduktion. Sedan var vi både på gemensamma föreläsningar och spårbaserade föreläsningar. Här är alla föreläsare för de olika spåren och projektledare för Pingst Ledarutveckling.
I lunchpausen tog vi oss en promenad i appladalen som tydligen är någon vacker, känd park i Värnamo.
Äkta småländska gärdesgårdar! :)
Efter middag i Värnamo sporthall avslutades kvällen med lovsång och bön. Vi lämnade Värnamo vid ca 21 på kvällen och var i Eriksdal vid 23.30. Den natten fick vi nästan 7 timmars sömn innan alarmet ringde. Kl 9 skulle vi vara i kyrkan för Simon skulle ha ljudet.
Det blev en grymt bra gudstjänst med härlig lovsång!
Söndagseftermiddagen spenderade vi sedan på Marstrand med härliga familjen Skogström!
I måndags tränade jag MRL för första gången på 3 veckor! Först var jag i Italien och sen var jag förkyld i två veckor. Det var sjukt tungt kan jag meddela! Tragiskt att konditionen sjunker så snabbt när man inte tränar något på en tid. Utomhus har våren börjar spira och jag tycker verkligen det känns som vår i luften nu. Krokusen blommar utanför vår port och alla barnen i området är ute och leker varje dag.
Längtar tills man kan börja använda grillplatsen!
I tisdags var det församlingsledningsmöte tillsammans med alla ordförande i de olika arbetsgrupperna i kyrkan. Trevligt! På bloggen upptäckte jag något nytt:
Hahahaha det var nog det roligaste och konstigaste på länge!
I onsdags fick jag besök av min kusin och kusinbarn från småland och jag slängde ihop en morotskaka i all hast.
I torsdags efter jobbet var vi på "torsdagsklubben", filmkväll hos Tove & Lemuel! Nu var det allt för längesedan vi kunde vara med så det var jättemysigt att vara där! Vi såg Lincoln Lawyer från 2011.
I går var jag hemma i ca en timma innan vi var på ekumeniskt ungdomsmöte i Kastalakyrkan i Kungälv. Inget BARA VARA igår alltså.
Och idag är det detta som står på schemat:
Jag skall provbaka och testa att göra lite olika dekorationer inför studande kalas i maj. Vet inte exakt hur jag vill dekorera min tårta så jag behöver testa och fundera.
 
Ja det var min vecka det. Återkommer så snart jag hinner!

This weekend will be amazing!

Nu lever jag mycket i minnena från Italien, så även bloggen.
Men jag bara måste berätta om helgen som ligger framför, den kommer bli amazing!
 
På fredag på BARA VARA kommer House of God och spelar!
Det är Samuel och Alfred som skriver musik tillsammans och deras senaste singel "Not For Our Sake", som sjungs av Lukas, ligger både på Spotify och iTunes. Spana in House of God's facebooksida här! Det kommer bli party med housemusik och massa härligt folk! Jag ser verkligen fram emot kvällen!
 
På lördag morgon ska jag och Simon upp tidigt. Kl 06.15 skall vi samlas i Eriksdal för att åka buss till Värnamo! Det är så att vi skall påbörja en 2-årig ledarutvecklingsutbildning inom Pingst med uppstart i Värnamo på lördag. Pingst Ledarutveckling är ett samarbete mellan Pingst Utbildning, Bilda, June Folkhögskola och Högskolan för Ledarskap och Teologi i Oslo. Ledarutbildningen är för alla pastorer och ideella ledare inom kyrkan som helt enkelt vill utveckla, fördjupa och förbättra sitt ledarskap. Det är tusentals deltagare anmälda från hela Sverige. Från vår församling är vi 33 st! En gång per termin samlas man på sin utbildningsort, en stad för varje utbildningsområde. För oss är det Värnamo som är närmsta stad. Utöver det träffas man lokalt i sin församling.
 
Det finns fem olika spår man kan läsa i denna utbildning:
- Leda och styra
- Kreativ Kommunikation
- Under 20
- Mission
- Andlig Tjänst
 
Jag ska läsa Leda och Styra och Simon ska läsa Kreativ Kommunikation. När jag läste kursplanen för Leda och Styra kändes det precis som en blandning mellan Bibelskolan och Personalvetarprogrammet. Tänk psykologi och ledarskap med inslag av teologi, kan det bli bättre? :) Det ska bli riktigt spännande! Ni kan läsa mer om utbildningen här!
 
Pingst Ledarutveckling kan följas på flera olika nivåer, om man vill kan välja att läsa så man får 20 högskolepoäng via Högskolan i Oslo. I dagsläget känner jag mig sugen på detta, var ju trots allt två år sedan jag pluggade nu så det borde jag ju ha energi till. Men vi får väl se hur jag känner i höst, det är först då man ska välja om man vill läsa högskolepoäng eller inte.
 
Inte nog med house-party på fredag och ledarutveckling på lördag, på söndagens gudstjänst skall vi presentera vår resa till Livorno. Vi skall visa upp en film som filmteamet håller på och klipper ihop nu i veckan. Det filmades ju en hel del i Italien så det ska bli riktigt kul att se vad som kommer visas! Massa härliga minnen!
Sen kommer jag inte se så mycket av Simon resten av söndagen för han är ljudtekniker den här helgen och kommer därför vara i kyrkan heeela söndagen. Det skall nämligen vara en ledarträff inför den stora OAS-konferensen i sommar och då behöver han sköta ljudet på den kl 15-19 och mellan gudstjänsten och ledarträffen behöver han rigga och soundchecka bandet som skall spela. Men jag får hitta på något annat kul istället! :)
 
Så vi har en minst sagt intensiv helg framför oss, det ska bli så roligt! Jag är riktigt laddad! Framför allt är jag åter igen så glad över att vara med i en församling! :D Så mycket man får vara med om och så härlig gemenskap! Det blir verkligen tre heldagar med gött folk i helgen! Ja det börjar redan imorgon föresten för då ska vi ha ungdomsråd och planera den kommande sommaravslutningen av BARA VARA.  
 
Men nu kurrar magen och jag funderar på att börja dra mig mot sängen. Det är ju trots allt två arbetsdagar kvar innan det blir helg. God natt på er!

Chill i en park - Det kändes som svensk försommar!

På måndagen 1 april, Annandag Påsk, hade vi inte så mycket planerat.
Morgonen började med att jag kollade facebook och såg att det kommit upp ett event i vår Livorno-grupp om att vi skulle åka till Rom...! Det var en överraskning med spontant bokade tågbiljetter som köptes kvällen innan. Tågresan skulle ta 2 timmar. Jag gick verkligen på det, hade lärt mig att acceptera att det är svårt att planera i Italien och försökte bara följa med strömmen istället ;)
 
Men jag fick ganska snabbt veta att det var ett första april skämt! Haha! Vi höll det hemligt för de andra men jag kände mig så hemsk när jag inte sa något då alla tjejer började planera vad de skulle ha på sig och utropade förvåning men glädje över att få se Rom! Det var svårt att inte erkänna att det bara var ett skämt. Till slut började mindre lättlurade människor fatta att det var ett skämt, framför allt när vi berättade att vi också skulle hälsa på påven (allt för att alla skulle börja förstå lite grann att det var ett skämt och inte bli för besvikna)! Vid frukost hade alla insett att vi inte skulle till Rom. Det var väl lika bra ;) Hade blivit lite stressigt annars. En tågresa från Livorno till Rom tar i verkligheten 4 timmar så det var inget vi skulle hinna över en dag om vi skulle hinna se något i Rom innan vi var tvugna att åka tillbaka igen.
 
Nej det blev inte Rom den där måndagen. Istället tog italienarna oss till en park där vi hängde större delen av dagen och bara tog det lugnt. Vi solade, spelade volleyboll, fotboll och hade picknick. Vädret den dagen var det bästa på hela resan så det var perfekt!
Tyvärr hade jag inte kollat batteriet till systemkameran så batteriet dog medan vi var i parken! :( Resten av bilderna fick jag ta med min mobil.
Största picknicken jag varit på!
Italienarna blev väldigt förtjusta i lekarna vi lärde dem. Här leker vi "blinkleken". Blinkleken och "Hatamana" blev nog deras favoriter ;)
En av italienarna sålde smink (typ som Mary Kay) så hon tog fram sina produkter och vi fick prova och köpa. Jag köpte body lotion och en olja till håret som luktade jättegott!
Sen ville Sefora prova läppstift på oss svenska tjejer. Lite motvilligt gick vi med på det. Det är ingen av oss som använder läppstift i vanliga fall så vi var lite tveksamma ;)
En del fick mer starka färger än andra. Jag är glad att jag fick en ganska neutral nyans.
Haha det var ju givet vad vi var tvugna att ta för en bild! ;p
På eftermiddagen åkte vi tillbaka till kyrkan och fortsatte umgås. Vi lekte lekar och åt pasta.
Här skulle man kunna tro att killarna ber för varandra...
Men nej nej, de taggar bara ihop sig för att ta revansch i "Fyra man i soffan" efter 3 förluster på raken mot oss tjejer whoop whoop! ;D
På kvällen sa vi hejdå till Sefora och Lorenzo vilka vi tyvärr inte skulle få träffa mer innan vi skulle åka tillbaka till Sverige :( De ville ha en gruppbild med oss svenskar innan vi skildes åt.
Nu hade vi bara två dagar kvar i Italien innan vi skulle åka hem igen :( Två dagar i två fantastiska städer! Fortsättning följer... ;)
 

The beach and roller coaster

Påskdagen började med påskdagsgudstjänst.
Alla fina ungdomar!<3
Pastor Dante predikade.
Efter gudstjänsten var det påsklunch i kyrkan!
Italienarna hade ordnat med gulligt påskpynt! ;)
Sen fick barnen sina påskägg. I Italien ger man påskäggen på påskdagen och man letar inte efter påskägg utan man ger gigantiska chokladägg inslagna i presentpapper och inuti dem ligger det en liten leksak eller annan gåva.
Det var väldigt variernade vad det kunde vara i äggen. En del fick bara någon liten grej medan andra fick en fin leksaksbil.
Det var roligt att se deras påsktraditioner! De bröt sönder äggen så att alla fick smaka av chokladen. En del ägg var bara vanliga kinderägg medan chokladen från det stora ägget var väldigt god!
Efter äggätandet ville vi hitta på något. Italienarna bestämde sig då för att ta oss till stranden. Det krävdes en del logistik för att lyckas packa in oss alla i bilarna...
Egentligen var det inget strandväder så sett, men det var ändå roligt att få se havet igen. På påskaftonen var vi vid havet i stan, stranden de tog oss till nu låg en bit utanför Livorno, närmare bestämt i Pisa kommun. Härligt att få gå på en stor strand så där i början av april, även om det blåste väldigt mycket! :)
Några stannade kvar på stranden och spelade fotboll medan några andra av oss gick och åt glass.
Vi hittade en liten nöjespark så vi slog på stort och åkte berg och dalbana! :D
Märkligt kotträd!
Kvällen avslutades med enorm pizzakväll! Vi beställde in pizza till kyrkan som vi åt allihop tillsammans och sedan lekte vi lekar! Ja ni förstår, vi hängde verkligen med varandra från morgon till kväll. Bara vi svenskar var 20 personer så man hade ju minst typ 30 personer runt sig hela tiden! Annorlunda, intrycksfullt, uttröttande men roligt! :D Tänk att ha det så i en vecka. Inte konstigt jag känner mig lite tom nu och längtar tillbaka!

Il mare e Montenero

Då fortsätter min reseberättelse från Italien! :)
På påskaftonen efter frukost kom "påskharen"! Alla fick springa runt i hela kyrkan och leta efter gömda påskägg. Fick lite härliga bilder när alla hade hittat sina ägg! Francesco, som var den av italienarna som hängde med oss mest under tiden vi var där, fick också leta efter ett påskägg :)
Efter påskäggsletande skulle vi få se lite mer av Livorno, men denna gång tillsammans med Francesco så vi skulle hitta bättre. Det är ju det bästa om man är på ett nytt ställe, om man kan få lite inside information och lite personlig guidning av någon som faktiskt bor där på riktigt :)
Francesco tog oss till havet, där vi åt äkta italiensk glass (gelato) för första gången, och upp på ett berg i Livorno kallat "Montenero" (det svarta berget). Uppe på berget låg ett kloster som vi spanade in och så åt vi på restaurang. Här följer lite härliga bilder från dagen!
Vi hade tur med vädret! Det kom lite regnstänk på oss och det blåste mycket, men mestadels var det uppehåll även om det var mulet.
Vi åkte bil på slingriga vägar upp i bergen!
Framme vid Funicolare di Montenero som var en vagn på räls som skulle ta oss sista biten upp till toppen.
Det var skönt att värma oss inne på restaurangen i det lite ruggiga vädret.
Det var redan bestämt vilken meny vi skulle äta när vi kom dit och det blev "frutto di mare" kan man säga. Mat från havet helt enkelt. Något bland det slämmigaste och läskigaste jag sett. Huuuh!
Andra var inte lika kräsna som jag. Här har vi en som vågade!
Tyvärr var jag inte så förtjust i efterrätten heller. JA jag är kräsen! ;)
Klostret.
På påskkvällen anordnade italienarna en Master Chef competition. Det var italienarna mot svenskarna! Fyra deltagare i varje lag. Svenskarna skulle laga en typisk italiensk rätt och italienarna skulle laga en typisk svensk rätt. Vi i "livorno-gruppen" som varit med och planerat denna resa hade valt ut köttbullar med potatismos som typisk svensk rätt. Det behövde vara råvaror som gick att få tag på i Italien. 
I vårt svenska lag tävlade Ellinor, William, Lukas och Benjamin!
Det var smått KAOS i köket kan man säga!
Det var inte så lätt för italienarna minsann att göra potatismos. Framför allt inte när de inte hade någon riktig visp stackarna!
Alfred, som är ansvarig utgivare i filmteamet, filmade massor under resan som vi skall visa upp på gudstjänsten nu på söndag när vi skall presentera vår Livorno-resa för församlingen!
Stressen ökar i köket när det är dags att lägga upp maten på faten! Det är ju inte bara smaken som är viktig utan också presentationen.
Simon, Hanna, Johnny och jag fick uppgiften att agera domare. Vi blev tillsagda att ha no mercy och bara såga allt vi smakade.
Haha det var lite svårt att se ogillande ut och kritisera maten när jag egentligen tyckte den var god! ;)
Det fanns även en italiensk jury. Båda jury-grupperna smakade både den svenska och den italienska rätten och satte sedan betyg.
Tyvärr fick vi ingen vinnare. Jag vet inte själv hur det gick till men det meddelades att båda lagen kommit lika. Lite tråkigt. Hade jag fått bestämma hade det svenska laget vunnit. Inte för att de är svenskar, utan för att den italienska maten var så god! :)
Kvällen avslutades med middag alla italienare och svenskar tillsammans! Svenskarna satt på ena sidan bordet och italienarna på andra sidan. Då fick vi chans att lära känna varandra bättre!
 
 
Ja det var minsann en lång, händelserik påskafton med mycket gemenskap och upplevelser!  

Cupcakes med bästa frostingen!

Hade en jätteskön lördag igår.
Simon gick upp tidigt för han skulle vara i kyrkan kl 9 och sköta mediavisningen på en föreläsning och frukost för föräldrar. Men jag hade sovmorgon. Såå skönt! Visserligen väckte jag mig själv redan kl 6 med en nysning och sedan halvsov jag fram till kl 11. Vaknade med huvudvärk och en förkylning som fortfarande inte vill ge med sig. Men jag var i alla fall ledig!
 
Körde igång en tvättmaskin och åt frukost i lugn och ro. Sedan bakade jag cupcakes. Ville provbaka ett muffinsrecept och recept på frosting inför stundande kalas i maj. Smakade dessa cupcakes på Tårtdecor för några veckor sedan och de var bland de godaste cupcakes jag smakat! Recepten kommer från Manuela på Passion4BakingMuffinsreceptet innehåller något så ovanligt som vaniljvisp! Ni som känner mig vet ju att jag verkligen älskar vaniljvisp så jag blev genast nyfiken på att provbaka dessa själv. Muffinsen blir så där "toppiga" och fina, perfekt att lägga frosting på. För att vara första gången jag bakade dessa blev jag nöjd, men till nästa gång skall jag försöka få muffinsarna att bli ännu mer "fluffiga" och mindre kompakta. Muffinsformarna är inte bland de finaste jag har, men eftersom jag bara provbakade ville jag inte "slösa" på mina fina muffinsformar ;)
Jag använde mig av en såsslev när jag fyllde muffinsformarna för att få lika mycket smet i varje form. Det funkade bra men jag funderar på att köpa dessa cupcakesmått för att ännu smidigare fylla formarna.
 
Frostingen till dessa cupcakes är den godaste frosting jag ätit.
På en äkta cupcake finns ju oftast ett ganska högt lager med frosting. Ofta (tycker jag) är cupcakes en större fröjd för ögat än för smaklökarna. Tyvärr blir frosting ofta, hur ska man säga, för söt. För mastig. Sliskig. Framför allt den vanligaste med philadelphiaost i. Frostingen jag gjorde igår innehåller också den philadelphiaost, men den innehåller även smält vit choklad vilket ger den en helt annan smak. Helt ljuvligt god blir den!
Du hittar receptet på Cream Cheese Frosting med Vit Choklad här på Agnetas blogg.
Är det ändå så att man verkligen inte gillar frosting med cream cheese är Vit Chokladmousse ett bra alternativ. Kolla här hur det kan se ut med vit chokladmousse på.  
Jag använde stora engångsspritspåsar, stor koppling samt Wiltons tyll 1M när jag spritsade frostingen. Tyvärr ligger inte 1M aktiv på vår hemsida för tillfället, men den ingår även i detta spritspaket om man är sugen på att få tag på lite fler bra tyllar till cupcakes. Här finns ett ännu mer exklusivt spritspaket där 1M ingår, perfekt som present till den som älskar att spritsa :)
Som dekoration på mina cupcakes strödde jag bara lite mininonpareilleströssel.
Jag fick ut 28 muffins på receptet jag använde. Lite komiskt när jag egentligen inte hade någon att bjuda dem på. Jag och Simon fick oss några goda cupcakes till lördagsfilmen, några muffins frös jag in och resten hade jag med mig till mamma och pappa idag när vi var där för att pappa skulle byta till sommardäck på vår bil och dessutom fyllde han år igår! Cupcakes går väl alltid åt ;D 

UPDATE!
Jag får många förfrågningar på recepten till dessa cupcakes och tanken var att man skulle hitta recepten genom att följa länkarna i detta inlägg, men jag inser att länken till muffinsreceptet hos Passion4Baking inte fungerar längre. 
Därför har jag gjort ett nytt inlägg där jag skrivit recepten. Ni hittar inlägget här! :) Bara klicka in där så kommer ni direkt till recepten. Lycka till med ert bakande! 
 
 

Livorno

På skärtorsdagen kl 18 samlades vi på Säve Flygplats för att flyga Ryanair till Pisa där vi tog oss med bil vidare till Livorno som låg ungefär 20 min från Pisa. Vår församling har en så kallad vänförsamling i Livorno så det var i kyrkan där vi skulle bo i en vecka.
Totalt var vi 20 ungdomar från Sverige som var rejält laddade för en vecka i Italien!
 
På långfredagen gick vi ut och gick i Livorno för att se hur staden såg ut.
Vi försökte hitta vägen in mot centrum men det var inte så lätt att ta sig fram till fots.
Det kändes som om det mest är med bil man bör ta sig fram. I brist på övergångsställen fick vi korsa vägarna på andra sätt.
Till slut hittade vi in till centrum.
Vi var ett sådant härligt gäng! Jag tycker verkligen om det här människorna jättemycket och min förhoppning är att ni genom dessa foton kommer kunna förstå en liten del av allt vi upplevt i Italien och hur roligt vi haft det! :) Det är dessa människor som jag får hänga med varje fredag på BARA VARA!
Vi åt lunch på en restaurang vid ett stort torg mitt i stan, Ristorante Prosit.
Efter maten gick vi tillbaka till kyrkan.
Här bodde vi!
Vi sov i militärsängar i långa rader. Ja det var nästan som på läger.
På kvällen var det långfredagsgudstjänst och det var då vi träffade alla Italienarna för första gången.
Simon predikade på engelska och Nina översatte till italienska. Egentligen är det lite tråkigt att det heter just "långfredag" på svenska. På engelska heter det "good friday" istället och det beskriver lite bättre vad det hela handlar om. Visst var det hemskt att Jesus fick lida och dö den där dagen, men vi vet ju varför han var tvungen att dö och att han faktiskt uppstod tre dagar senare! Jesus lever och besegrade döden, därför är det en bra fredag och inte en låååååång och tråkig fredag!
 
Ni kan tänka er att det varit en salig blandning mellan svenska, engelska och italienska denna vecka! Jag läste italienska tre år på gymnasiet och hade högsta betyg alla tre åren, men tråkigt nog har jag glömt nästan allt. Jag bodde i en italiensk familj i en vecka i Italien när jag var 17 år och det var mycket lärorikt. Jag fick till och med ett stipendium i italienska när vi tog studenten, men som med allt annat om man inte kontinuerligt övar och använder språket så glömmer man av det. Jag tyckte verkligen det var synd att jag inte kom ihåg mer italienska för alla italienare kan ju inte engelska eftersom engelska inte ingår i deras skolundervisning. De har bara engelska som ett tillval. Dessutom dubbar de alla engelska filmer till sitt egna språk, så de få ju inte ofta höra engelska naturligt i deras vardag. En del italienare kunde vi helt enkelt knappt tyvärr prata med, medan andra kunde engelska helt flytande. Så det var väldigt varierande hur mycket de kunde.
Våra svenska ungdomar fick gå upp och leda lovsång.
"Die è Amore" står det på väggen och som ni säkert redan listat ut betyder det "Gud är kärlek".
Trötta efter dagens intryck gick vi sedan och la oss.
Men först hade vi en sak att förbereda. Utan att ungdomarna märkte det gick vi som planerat resan undan och förberedde inför morgondagens obligatoriska påsk-tradition: Påskägg! Simon och Hanna hade köpt 20 st påskägg och godis som vi tog med oss ner till Italien för att överraska ungdomarna med :)
Fortsättning följer...

Inte vilken kund som helst

God kväll!
 
Ville bara komma in lite snabbt och berätta om en liten udda grej som hände mig idag på jobbet.
Jag hade en kund idag som jag kanske borde känt igen. Men det var först när en annan kund utbrast "nej men du var ju med i tidningen idag!" som det ena ledde till det andra och jag fick veta att detta var Louise som vann Sveriges Mästerkock 2011. Där ser man! Jag fick ursäkta mig med att jag aldrig kollar på tv eller läser några tidningar så jag har inte koll. Jag kollar ju bara som bekant på Familjen Annorlunda, Top Model Sverige och Bonde Söker Fru (fast det sa jag inte till dem) så då är det inte så lätt ;)
 
Men vad roligt. Då har man fått sälja sockerpasta och kristyrblommor till en kändis också ;P Undra vad hon skulle hitta på för tårta? :) Hon sa att hon gillade bakning men det är ju matlagning som är hennes starka sida.
Hade ni känt igen den här tjejen om ni stötte på henne på stan?

Skön onsdagskväll

Nu sitter jag här med tårar i ögonen. Har precis kollat på sista avsnittet av Familjen Annorlunda. Jag missade helt att Familjen Annorlunda gick två dagar i rad i påskveckan och sedan åkte vi ju till Italien. Så nu har jag kollat på det på tv4play. Tyvärr var jag för sent ute så avsnittet hade hunnit bli "premium-märkt". Men man får prova tv4play premium gratis i en månad just nu så då passade jag på att skaffa mig ett konto ;) Åh jag verkligen älskar det programmet! Tråkigt att det är slut nu. Jag kommer sakna kärleken, tårarna och skratten.
 
Det bästa i detta avsnittet var när även Familjen Ilmrud kritiserade Göteborgs kommunaltrafik. Det är sannerligen inte lätt att förstå sig på den! Framför allt inte för någon som kommer "utifrån" och kanske bara skall åka en enstaka spårvagnstur och inte vill köpa ett kort och ladda på massa pengar för en engångsföretelse. Har man dessutom inte ens registrerat sig för sms-biljett vet jag inte hur man kan göra annars. Nej det är inte smidigt direkt. Det var gött att höra det i tv från någon annan tycker jag, kul att de inte klippte bort just det uttalandet.
 
Ska försöka börja läsa Maddes blogg så kan jag fortsätta hänga med i deras liv. Om jag nu borde börja läsa en blogg till. Följer redan väldigt många. Ett tag lyckads jag ändå följa alla dagligen, nu läser jag så många bloggar att jag knappt hinner med alla varje vecka. En del var nog en månad sedan jag läste. Tråkigt.
Har haft en sådan skön eftermiddag! Var hemma redan strax innan kl 17. Gjorde köttbullar till middag och sen har jag bara kollat på Familjen Annorlunda och Top Model Sverige. Finalen av Top Model Sverige var ju innan påsk, men sedan gick ett till avsnitt efter det på annan dag påsk vilket jag missade eftersom jag var i Italien så det har jag sett på tv3play ikväll. Har haft en riktigt slapp kväll med andra ord! Och det behöver jag. Är så fruktansvärt trött varje dag och så har jag fått ont i halsen och blivit förkyld. Är tacksam att förkylningen slog till först nu efter resan och inte när jag var nere i Italien. Men jag behöver verkligen prioritera sömn nu så jag blir frisk och pigg igen. Att köra bil till jobbet på morgonen är en kamp. Har inte "sovit ikapp" mig efter resan än. Det har varit fullt upp. Igårkväll åkte jag från kyrkan strax innan kl 23. Vi har mycket att gå igenom nu inför Årsmötet på söndag med årsbokslut, revisioner och annat...
 
Dessutom vill jag ju visa er bilderna från Italien. Får se om jag hinner med det på lördag eller söndag, annars får det bli nästa vecka. Imorgon kväll efter jobbet behöver jag redigera en lista inför Årsmötet. Och fredagar är fredagar. Alltid fullt upp... Men ni som har facebook har ju redan sett en hel del bilder där ;) Jag hann få ut dem där i måndags kväll. Fick avboka mig från MRL-passet pga förkylningen så då passade jag på.
 
Ja det var lite om allt och inget. Men nu var det ju det här med att prioritera sömnen. God natt på er!
 
 

Inflyttningsfest

En suddig bild från gårkvällens inflyttningsfest hos våra grannar Emma & Tobbe.
Mörkt rum + folk som rör sig = Ingen bra bild för mig som inte är så duktig på att fota än.
Gårdagen satte igång med full fart. Först jobbade jag. Kände mig lite bortkommen och inte alls "med på banan" efter en veckas ledighet.... Har för många tankar kvar nere i Italien. Men det gick bra. Sedan var det kalas för min kusin Jessica som fyllde 30 år i veckan. Och direkt efter det var det inflyttningsfest hos Emma & Tobbe. En fullspäckad dag helt enkelt. Inatt har Alexandra sovit hos oss. Nu har hon gått och gudstjänsten börjar ine förrän kl 16 idag så nu skall jag passa på att fortsätta fixa med fotona från Italien!
Ciao!

Tomheten som infinner sig när man kommer hem

Ciao allihopa!
Nu är vi hemma. Kom hem vid 21.30 igår kväll. Har sovit 11 timmar inatt och skulle kunna sova lika många till... Vi har haft en jättebra resa och fått uppleva massor av Italien! Städer, stranden, bergen, parker, bilresor, tågresor, shopping, mat mm. Men framför allt har vi svenskar umgåtts med varandra och med italienarna. Det var skönt att komma hem och sova i sin egen säng men det känns samtidigt konstigt och tomt att vara hemma efter en sådan intensiv och händelserik vecka. Man har haft minst 20 personer runt sig hela tiden och vi har varit med om så otroligt mycket.
 
Detta är mina inköp den här veckan: Tre toppar, body lotion, hårprodukt, parfym, kylskåpsmagnet från Pisa och så äkta italiensk choklad!
 
Har tagit 1600 foton under resan så nu skall jag kolla igenom dem och redigera lite. Sedan skall ni självklart få se vad jag varit med om :)

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0