Om 24 timmar...

...är detta året över!
Jag sitter visst mindre vid datorn när jag är ledig. Har inte skrivit här på länge.
Men vad har jag gjort den senaste veckan? Jo jag njuter av att inte plugga. Jag har spenderat den mesta tiden med Simon. Spelat mycket spel :) I söndags fick vi ett ryck och åkte till Skövde för att bada på det nya äventyrsbadet där.
Har jobbat två dagar också.
Men idag är det dagen innan nyårsafton. Eller ja, nu är faktiskt kl 00:02 så nu är det nyårsafton!! :D Idag ska jag kolla på GP's fyrverkerier i Gbg kl 17, sen ska vi på restaurang allihopa, 17 pers! Sen hem till några vänner och fira och skjuta fler raketer! Ska bli skoj!

Så där, en liten snabb uppdatering...

Det blänker i glasen parfym och neon

Så var denna julaftonen över. Kan inte fatta. Tänk så mycket man stressar sönder för en enda liten dag som går precis lika fort som alla andra dagar. Men julen är ändå speciell. det finns en sjukt grym anledning till varför vi firar jul. Synd bara att dagen går så fort! Jag älskar julen.

Det har i alla fall varit en mysig dag. Har hunnit fira både hos Simon och hemma. Har observerat klappjakt, ätit massa god mat, fått massa fina julklappar mm. Allt sånt som man ska göra en dag som denna. Jag är nöjd. Imorgon är hela min familj bjuden till Simons familj :)

Men nu är det dags att sova!

God Jul!!

Nu har det varit julafton i snart 2 timmar ;) Dags att gå och lägga sig så man orkar resten av dagen...!

Hoppas ni alla får en underbar julafton!!!

Dan före dan

Kan inte fatta att det är julafton imon!! Har fått tillbaka liiite av min julkänsla idag iaf tack vare allt julstök :) Usch va segt det går att skriva med bara en hand... Brände mig förut på hett smält socker när jag skulle sätta ihop mitt pepparkaksdass :/ Det gör verkligen jätteont! Så nu är ena handen inkletad i bedövningssalva.

Nej nu måste jag sätta fart! Julklapparna är färdiginslagna men jag har mer att göra. Sen ska jag åka till Simon och mysa! Uppesittarkväll! :D

Jag ser det snöar :)

Hjälp vad det snöar ute! Härligt!
Har skrivit klart seminariet nu!! Så just nu håller jag på och slår in mina julklappar medan jag lyssnar på Erik Grönwalls och Calle Kristianssons nya skivor! Vi har tagit in granen som vi ska klä sen.

Idag tog min lillasyster yster Ellinor körkort!! Grattis till henne!

...

föresten, igår var en värdelös dag!! Åkte ända upp till Trollhättan för en föreläsning som varade i typ 20 min, resten av tiden bestod av "underbara" grupparbeten som vi verkligen ALDRIG har. Vi skulle diskutera etik och moral och det har vi ju verkligen ALDRIG gjort förr eller så. JA jag är irriterad.

Det enda som var bra igår var att träffa Zandra! Ett halvår sen sist! Var hemma hos henne o drack glögg o åt lussekatter o pepparkakor. Mys! :)

Föreläsningsfri!!

Äntligen föreläsningsfri!! I i alla fall 19 dagar, inte illa! 11 januari bär det av till skolan igen... Men fram tills dess ska mycket hända. Jag ska försöka vara LEDIG! Men jag måste dock plugga också.... Vilket jag ska göra nu. En sista gång, sen tänker jag vara ledig ända fram till 4 januari!! Jag ska inte plugga ett enda dugg fram tills dess hade jag tänkt.  

Men när seminariet är färdigskrivet idag (vilket jag hoppas att det blir) då ska jag pynta, slå in julklappar, klä granen, baka pepparkakshusdass (!) och fixa och dona! Massa underbart julfix :)

Men nu riktar jag blicken mot Mentorskap: Coaching och co-coaching....

Stora köernas dag

Oj var ett tag sen jag skrev.  Mycket som händer. Har som sagt haft föreläsning varje dag.
Men igår var jag ledig! Jag och Simon var ju Jul på Liseberg och Avatar. Men det kändes verkligen som om hela dagen bara bestod i att stå i kö!! Jag säger då det... Så mycket folk överallt! Vad gör alla ute i kylan? Först var det typ 15 min kö för att komma in på Liseberg, sen 30 min kö till restaurangen, 15 min kö till bankomaten, vi hann gå runt på Liseberg i 35 min sen var vi tvungna att gå ut och gå bort till Bergakungen. Där var det super långa köer till toaletterna och till drickorna o snacksen. Människor! Just det, parkeringshuset jag tänkte parkera i var fullt så jag fick köra vidare. Full rulle i Göteborg helt enkelt.
Men det gör egentligen inte så mycket att vi fick så lite tid på Liseberg. Har varit på Jul på Liseberg varje jul de senaste 4 åren nu så jag vet hur det funkar. Huvudsaken var att jag och Simon var tillsammans. Vi hann i alla fall vinna var sina grejer på hjulen :) Och Avatar var verkligen jättebra!!

Kan inte fatta att det är julafton om FYRA dagar!! :O Men julkänslan vill inte riktigt infinna sig. Det är allt pluggets fel. Har föreläsning imon och på tisdag också. Sen är jag i alla fall föreläsningsfri fram till 11 januari. Sitter och pluggar just nu... Har en grej som ska in denna veckan. Så vad har jag kvar? 2,2 timma! Dags att sätta fart! Och så vill jag bli klar med en annan uppgift innan julafton, helst innan 23:e för då vill jag bara slå in julklappar och julmysa!!

Imorgon ska jag i alla fall träffa Zandra och det ska bli jätteroligt! :)
Nej klockan tickar...

Shoppoholic

Yes idag har det shoppats hela dagen!! Gick upp kvart i 7 i morse, jag var i Nordstan innan affärena öppnat, har aldrig hänt förr!! Som tur var fick jag tag på allt jag sökte, annars brukar det ju va så att när man väl har som mål att få tag på något särskilt, då hittar man det inte. Men när man bara är ute spontant, då hittar man massor...
Jag fick köpt mig två nya klänningar, kofta, kjol, accessoarer mm! Och det viktigaste: julklappar!! Nöjd :)

Efter shoppingen träffade jag Jenny, Tobbe, Emanuel, Jocke och Emil och vi gick och fikade på Franks, ett ställe jag inte är så förtjust i. Sist jag var där kom de plötsligt på att de jag beställt var slut och idag ville jag ha varm choklad men chokladen var slut. Alltid något som är slut :/ Men sällskapet var trevligt i alla fall! (:

Nej nu är det hög tid att sova!! Ska upp om 5,5 timmar! :O Föreläsningar resten av veckan nu... Tjo!

Happy

Sitter här och lyssnar på julmusik och kan inte annat än att vara glad! :D
Det är ju nästan värt att gå såna där jobbiga kurser när glädjen över att de är över blir så långvarig efter...! Men bara nästan... ;P

Kursen "Det konsultativa arbetssättet" började idag. Tråkig föreläsning idag men jag hoppas det blir bättre. Jag lyckades äntligen få tag på en bok till seminariet i Mentorskap + att jag lyckades få tag på den sista boken som jag inte kunde låna på Chalmers, jag får köpa den billigt av en trea!! Så då va de fixat!
Och bilen gick igenom besiktningen så det är också skönt!

Värst va glad jag känner mig! Och som pricken över i:et fick jag idag sms av en vän från bibelskolan, vi ska ha lite återträff imon några stycken i Gbg. Passar ju utmärkt när jag ändå ska dit och julhandla!! Det ska bli så underbart kul att träffa dem imon!!!! Dom är saknade.

Imorgon har jag och Simon varit förlovade i ett halvår<3 Det ska vi fira på lördag med jul på Liseberg, middag och Avatar på bergakungen! 

Ja det kan nog inte bli så mycket bättre nu ;) (okej jag har fortfarande plugg att göra men äh)

Vitklädd med ljus i hår

Det är ju hopplöst, jag kommer ofta på saker jag vill förmedla här men när jag väl sätter mig här och ska skriva så har jag glömt allt. Nå ja, vi får se vad jag kan skrapa ihop idag! ;)

TENTORNA ÄR ÖVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tror fortfarande inte att det är sant. Man fattar inte vilken press man levt under i 10 veckor. Det är helt galet. Vad jag än gjort, var jag än varit, hur "ledig" jag än var så var jag aldrig riktigt fri. Jag hade alltid plugget i bakhuvudet. Man vet att man alltid måste plugga. Men nu är det över!! Så underbart! eller ja, jag ska väl inte ropa hej förrän jag har fått veta att jag klarat tentorna eller ej, men jag hoppas i alla fall!

Men imon börjar ny kurs. Känns ändå okej. Det är psykologi som jag är van vid, det är INTE två kurser samtidigt (eller ja i princip är det de trots allt för jag läser mentorskap samtidigt men den kursen sträcker sig över 2 år så det räknas inte ;P) Hur som helst, det är HEMTENTA vilket innebär att jag slipper läsa igenom ALLA böcker och lära mig allt utantill. Man kan bara leta upp svaret och skriva ner det hehe ;)

Dock har det varit svårt att få tag på böckerna inför nästa kurs. Vi ska ha ca 5 st och denna gång ville jag verkligen inte köpa dem. Jag ville låna. Men pga att de förra kurserna tog så mycket tid fick jag aldrig tummen ur att ta tag i att hitta böckerna. Så när jag väl skulle låna dem var de självklart redan utlånade på biblioteket på min skola, ända till 7 januari. Så de va ju bara att ge upp. Och i Kungälv fanns de inte heller. Som tur var fanns några på Chalmers bibliotek så Simon lånade dem åt mig!! :) Har bara några få kvar att få tag på nu...

Igår efter tentan var jag lika trött som förra löradgen. Det suger verkligen att ha tenta på en lördag, helgen blir ingen riktig helg! Simon o jag hyrde iaf 4 filmer ;) Men vi har bara hunnit se 2 av dem; Baksmällan och Borta bra men hemma värst. Och så bakade jag pepparkakor och lussekatter igår!
Och idag har det varit Lucia! Älskar den dagen! I alla år har jag gått upp tidigt för att titta på Lucia-firandet på tv. Så kl ringde kvart i 7 morse :P Jättemysigt! Kaffe, lussebulle, pepparkakor mm. Men sen gick jag o la mig igen ;)
Har julpyntat idag också. Så nu är det så mysigt och fint här så (:

Men nu är det dags att sova. Har föreläsning alla dagar utom tisdag denna vecka. Ska besikta bilen imon också. På tisdag blir det julshopping hela dagen!! Det ser jag fram emot!!
God natt!  

Det drar ihop sig

Ja det drar ihop sig mot ännu en tenta. Till råga på allt fick jag igår en plötslig värk i armen! Fattar inte vad som hänt. Men ont gör det, speciellt när jag lyfter armen. Att ta på sig tröjor och borsta håret är en plåga kan jag säga. Men som tur är börjar det bli bättre nu, så här kan jag ju inte ha det på lördag när jag ska skriva som en dåre i typ 5 timmar! 

Idag förlorade jag spelet för första gången :/ ;) Vårt egna spel. Igår vann jag klubba och i förrgår vann jag en pepparkaka hehe. Men idag när priset var uppgraderat till daimchoklad, då gick minsann Emma och vann allting! Men imon ska vi till Hanna och då ska jag ha revansch!

Bakade julens första pepparkakor idag! :) Och imorgon kommer Zandra hem från Nya Zeeland!! :D

Natti!

Hemmagjort spel

Idag har vi pluggat hos Hanna. Vi gjorde ett eget spel som vi spelade hehe ;) Jättekul! Så hade vi olika rutor man gick på och hamnade man på en viss ruta fick man en fråga från ett visst kapitel i boken och man fick inte gå vidare förrän man klarade frågan. Sen fanns det lite andra roliga händelser som att man var tvungen att slå 4 eller högre för att ta sig över en sjö, eller när läraren Göran slog till en med sin käpp så man fick gå tillbaka 10 steg...! Rolig inlärning kallar jag det! (:
Imorgon kommer de hem till mig så ska vi fortsätta spelandet!

Nya tag

Min helg blev bara en dag den här gången pga tentan. Så tråkigt! Tentan är i alla fall över men inte kan jag vila för det. Nu blir det bara att ta nya tag denna veckan som kommer inför nästa tenta på lördag. Alltid något att göra...
Nu ska jag gå och äta något.

Untitled

Idag har mamma och Ellinor namnsdag och Madde min "ingifta svägerska" ;P fyller år; GRATTIS till er!! ;D
Usch imon smäller det. Hjärtklappning. Fatta att vi fem tjejer har varit duktiga denna veckan, vi har pluggat ihop nästan varje dag. Hela veckan är bara ett långt... ja va ska man säga? Streck ?
Tomt i huvudet nu.
Inget mer jag kan göra. Bara hoppas att det går bra imon!! Sen kan jag andas ut på söndag och sen blir det på't igen på måndag. Jippi.
Nej nu ska jag dra till kyrkan och ha det mysigt! Missar idol ikväll men det får bli repris imon efter tentan istället!
Önska mig lycka till!!!

Suck

Just nu känns verkligen allt bara SÅ jobbigt :( Tenta på lördag och jag orkar inte... Har pluggat hela dagen idag. Det värsta är att sådant jag tyckte att jag kunde förra veckan är jag osäker på nu. Ju mer jag sitter och räknar desto osäkrare blir jag. Verkligen berg och dalbana i känslorna. Ena stunden känner jag mig glad och jag tänker äh det löse sig. Andra stunden känner jag mig helt förtvivlad, jag kommer aldrig klara det här! Och hela tiden bara längtar jag efter Simon. Åh.
Och det är så mycket jag vill göra. Nu är det december. Jag vill gå o julhandla och köpa julklappar, jag vill ha julmys och umgås. Men mest vill jag nog bara vila. Ligga i sängen en hel dag och inte göra nåt. Kan nog behöva det!
Men jag är ju inte ledig förrän till sommaren så det är bara att bita ihop... Har i alla fall precis kollat på Bonde söker fru, det blir man glad av! :)

Igår gjorde jag i alla fall något roligt, var ju på New Moon igen, med Hanna! Och jag fick en knäpp upplevelse: Jag saknade alla fjortis-skrik! Hjälp! Nä men allvarligt, det blir faktiskt en viss känsla och spänning i luften när folk är så förväntansfulla och lever sig in i filmen. Jag undrade nästan först om jag gått in i fel salong igår, där fanns medelålders folk och inte alls så många småtjejer. Jag satt bredvid en stor medelålders man, på New Moon liksom! Världens tonårsfilm. Och det var inte alls så många som skrattade igår eller drog efter andan. Inte så många reaktioner alls faktiskt. Väldigt tråkigt. Dock så skrattade mannen bredvid mig på flera ställen där ingen annan skrattade. Det var underhållande ;P

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0