Glad Påsk!

Glad Påsk på er!
 
Hoppas ni har en fin påskhelg medan jag glassar runt i Italien. Blir ju inget "riktigt" traditionsenligt påskfirande för mig i år eftersom vi är bortresta (men det gör absolut ingenting!)
 
Det här är det närmsta påskpyntande vi kommit hemma i år:
Det blir så varmt i våra köksfönster när solen ligger på. Förmodligen är det värmen som gjort att den här tulpanen drog iväg och slog ut alldeles för fort...
Pärlhyacint.
Hoppas solen lyser på er!

Packat och klart

Usch vilken stressig vecka det har varit! Sov 5 timmar inatt och idag har det varit en ganska jobbig dag. Mycket som strulat och oroat mig, men allt har till slut löst sig. Som tur är! Ja det har varit mycket att ordna med inför Italien-resan. Men nu så, nu är det packat och klart. Biljetterna är utskrivna och passen fixade. Kamerabatteriet laddas och minneskortet är tömt. Den svarta kameraväskan som ni kan se på bilden bredvid den största resväskan beställde Simon i söndags och den kom igår, det kallar jag snabb leverans! Så nu har vi en ordentlig väska till systemkameran. Skall fota maaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaassor!! :D
Nu är jag jättetrött och ska sova snart. Imorgon ska jag upp och jobba som vanligt men slutar tidigare så jag ska hinna. Kl 18 skall vi träffas på Säve Flygplats och kl 19.55 lyfter planet. Jag ser fram emot den här resan jättemycket och det känns konstig att vi nu redan är här, detta som vi planerat för så länge. Det kommer inte direkt bli någon semesterresa, 20 ungdomar iväg i Italien kräver ett visst ansvar. Men det ska bli jätteroligt och det jag ser fram emot mest är att få se nya delar av Italien (har tidigare varit i Rom, Queti, Pescara, Napoli och Pompeji) och att få hänga med dessa fantastiska ungdomar i en hel vecka! Jag kommer hem igen på kvällen 4 april.
 
Tidsinställer ett inlägg som dyker upp längre fram i påsk. Ni får gärna hålla tummarna och be för att vi ska få en bra resa och att olyckan inte är framme. Vi har några som haft feber och varit krasliga i veckan så jag hoppas att de känner sig bättre imorgon och får vara friska under resan. Glad Påsk på er och hoppas ni får fint väder över påsk här hemma i Sverige!

Påskcakepops

Igår på församlingsledningsmötet mumsade vi på dessa söta cakepops i form av hönor som Agneta gjort!
Klicka in på Tårtdecors Blogg för att spana in dessa höns ytterligare och komma till en enkel steg-för-steg-beskrivning hur man gör dem!
Det såg så gulligt ut där alla satt med varsin orange pinne i handen ;)

Köket

Förr förra veckan berättade jag att vi äntligen fått besked att en målarfirma skulle komma och hämta våra köksluckor för att måla om dem. Förra veckan kom de så och hämtade dem och i fredags kom de och satte tillbaka dem. Så här blev resultatet!
FÖRE:
Ni kan tänka er vilken syn jag möttes av i köket när jag kom hem den dagen de varit och hämtat luckorna... Det är tur att man över huvud taget har luckor för sina skåp alltså, annars hade det varit rörigt jämt. Galet vad grejer man har i sina skåp! Det blev extra tydligt nu.
EFTER:
Viss skillnad kan man ju säga....
När de ringde och sa att luckorna var klara frågade de om vi hade fått nya handtag till luckorna av hyresvärden. Det hade vi inte. De sa att de handtag som då kunde erbjudas var i bok. Men jag tycker inte träfärgade handtag mot vita luckor är så snyggt (det var så i de andra lägenheterna vi varit på visning i här i området så jag vet hur det skulle se ut) så jag sa att vi kan behålla de gamla trots att de var sletna. Helst vill jag ha handtag i metall eller nya i vitt men det rymdes inte inom budgeten sa målarfirman. Så vi behöll de vita.
Gissa om jag blev glatt överraskad när jag sedan kom hem i fredags kväll efter BARA VARA och fick se att vi fått handtag i metall trots allt!! :D
 
Vi är jättenöjda med köksluckorna verkligen! Extra roligt att få fint i köket nu till påsk också!
Nu hoppas jag bara på att ugnen ska gå sönder så vi kan få en ny hehe ;) Att knapparna är så slitna att man nästan inte ser gradantalet och att handtaget sitter lite löst räcker inte för att få en ny enligt husvärden...
 
Så nu vet ni hur köket ser ut i sin helhet :) 

Vårpremiär

Så var det åter söndag och ännu en vecka har bara rusat förbi. Denna vecka tyckte jag gick om möjligt ännu snabbare. I fredags satt jag ensam på Oscars och åt innan BARA VARA och insåg att det redan gått en vecka sedan jag sist satt och åt innan BARA VARA. Det kändes som igår.
 
Jag har hunnit blogga lite mer denna vecka men inte så många av inläggen har egentligen berättat någonting om vad jag gjort denna vecka, förutom att jag fikade med Matilda i onsdags. Men allt har rullat på som vanligt så jag har inget nytt att komma med. I fredags efter jobbet hade jag tid både hos optikern och frisören. Optikern och jag insåg att min syn blivit mycket sämre (eller förändrad på något sätt) så jag ska få en ny sorts linser. Jag hoppas linserna hinner komma innan vi åker på torsdag så jag får chansen att se så bra som möjligt i Livorno. Vi ska se oss omkring en hel del under vår resa i Italien och det vore tråkigt att inte kunna se allt hundra procent bara för att jag inte kan gå tillräckligt nära. Det var skönt att få det konstaterat, jag tyckte väl min syn var sämre än vanligt. Även om jag ser hemskt dåligt på långt håll redan som det är... Förhoppningsvis blir det bättre.
 
Igår var det jag som hade lördagsöppet på Tårtdecor och sedan veckohandlade jag. Lördagskvällen spenderade jag hos Simon och Hanna. Vi spelade Settlers, en ny upplaga som jag inte provat innan där ön blir attackerad så man ska placera ut riddare för att skydda sina städer. Men det krävde lite för mycket strategitänk, jag var nog lite för trött för att orka koncentrera mig helt. (Min) Simon (bara för att hålla isär alla Simon här) har blivit rejält förkyld så han stannade hemma.
Idag har vi varit på en riktigt bra gudstjänst! Det känns som vår i luften, solen lyser och jag har haft premiär för mina converse och solglasögon.
Nu återstår att packa och förbereda det sista inför resan. Vill bli så klar som möjligt redan idag då jag jobbar hela veckan och bara har onsdag kväll ledig här hemma att hinna packa klart på. Kl 18 på torsdag ska vi samlas på Säve och jag jobbar till kl 16 typ. Nej nu ska jag ta tag i det svåra att välja kläder till Italien.... ;)
Hej så länge!
 

Rise of the Guardians

I lördags kväll kollade jag och Simon på Rise of the Guardians från 2012, eller De Fem Legenderna som den heter på svenska.
Den var jättebra! Rolig, underhållande och med sååååå söta figurer! ;) Kan starkt rekommendera den.
Kortfattat handlar den om Jack Frost (Herr Vinter på svenska ?), Jultomten, Tandfen, Påskharen och John Blund som alla är väktare och behöver slåss mot ondskan.
Dessutom är det väldigt bra skådisar som har rösterna till karaktärerna, eller vad sägs om Hugh Jackman (Real Steel, Australia, The Prestige, Van Helsing, Kate & Leopold mfl mfl), Chris Pine (This means war), Alec Baldwin (It's complicated, Allt för min syster mfl) och Jude Law (Sherlock Holmes, Contagion, Lemony Snickets berättelse om syskonen Baudelaires olycksaliga liv, Åter till Cold Mountain mfl).
Förmodligen ska vi kolla på denna imorgon på BARA VARA :)

Vårdagjämning, var?

Idag är det tydligen vårdagjämning men det märks inte direkt. Snön faller utanför och det är blåsigt och kallt. Usch.
Längtar tills jag får se sådana här!
Har varit och fikat med Matilda efter jobbet idag, det var trevligt! Sist vi sågs var för ett halvår sedan så det var riktigt kul att se henne igen! Innan dess var det 1 år sedan vi sågs sist, så ett halvår är ju bättre än ett år i alla fall ;) Hon bor i Örebro så därför kan vi inte ses så ofta.
 
I övrigt grejar, förberedar och fixar jag... Lite att fixa inför Livorno-resan bland annat. Men nu ska jag sova. God natt!

Detta sketna väder

I lördags efter vi flyttat med Ellinor åkte vi och tvättade bilen.
Det var första gången i mitt liv som jag åkte in med bilen i en sådan där riktig biltvätt.
Spännande upplevelse. Ganska läskigt faktiskt.
Man kan säga att behovet av en biltvätt var ganska stort...
Före - Efter.
Men nu ser nästan bilen ut som innan igen... Så tråkigt väder! Kan det inte bara sluta regna/snöa/blåsa och bli vår istället?!

Nickelback-biljetter bokade (igen) !!!

VET NI VAD?! :D
I fredags bokade vi biljetter till Nickelback!!!
 
De kommer till Göteborg 15 november och skall spela i Scandinavium. Vi såg ju dem i Globen i höstas och vi tyckte de var så bra så nu när vi fick höra att de kommer till Sverige igen var det ingen tvekan om att vi skulle se dem ännu en gång! De hade inte varit i Sverige på 11 år, nu kommer de till Sverige två gånger på 1 år. Det bara måste ju betyda att Nickelback tycker om oss ;)
Ser fram emot 15 november!

Ellinors flytt

Igår hjälpte vi Ellinor flytta från Trollhättan. Det var kul att köra till Trollhättan och få se nu när hela 45:an är klar som motorväg. Det var verkligen skillnad i restid. Tänk om den vägen hade varit klar när en annan pendlade till Trollhättan varje vecka, då hade det varit andra bullar.
Här kommer lite bilder från gårdagen:
Före - Efter.
Välplanerad dörröppning...

My busy week

Säger bara ett ord: Busy!
Idag är det en vecka sedan jag bloggade så ni förstår säkert vad jag haft för en vecka ;)
 
Måndag: Jobbade till kl 17. MRL. Hem och njuta av min "tv-kväll". Sova.
Tisdag: Jobbade till kl 18.30. Församlingsledningsmöte 18.30-21.30. Hem och sova.
Onsdag: Jobbade till kl 17. Hem och förbereda lite vad jag ska säga i Livorno. Vi kommer ha andakter och undervisning under vår resa till Italien och jag ska få dela med mig av mitt favoritämne. Det borde ju inte ha undgått någon vad jag brinner för. Precis. Kommunikation såklart! :D Satt och läste igenom gamla skolarbeten och kurslitteratur hela kvällen.
Torsdag: Jobbade till kl 18.30. Ungdomsråd 18.30-20.00. Hem och sova.
Fredag: Jobbade till kl 16.00. Äta en bit mat med Simon. Planera Livorno kl 17.00. Förbereda för BARA VARA. Bara Jesus 19.00. BARA VARA 20.00.
Lördag: Upp till Trollhättan och hjälpa Ellinor flytta.
Söndag: Idag är en härligt solig dag. Simon har varit på gudstjänsten och haft ljudet men jag har faktiskt varit hemma hela dagen. Kände att jag ville ha åtminstone en sovmorgon denna vecka och bara vara hemma och ta det lugnt. Igår köpte jag Breaking Dawn Part 2 på DVD så idag har jag unnat mig att sitta i soffan och kolla igenom allt extramaterial. Nu har jag sett allt extramaterial till alla filmer och ikväll ska Simon och jag kolla på Breaking Dawn Part 2 för Simon har inte sett den än :) I övrigt har vi städat hela lägenheten. Jag har passat på att torka ut lite köksskåp nu när alla köksluckor är borta. Spännande hur dammigt det kan bli bakom spisknapparna...!
 
Som ni ser har jag fullt upp i veckan men jag har också lyckats prioritera sömn förvånansvärt mycket vilket känns bra. Känner mig ändå ganska pigg trots all aktivitet. I veckan som kommer har jag inte så mycket inbokat efter jobbet. Jag ska koncentrera mig på att förbereda inför Livorno-resan. Kanske börja packa så smått osv.
 
I kökfönstret har det varit en kamp mellan jul och påsk. Julen varar ju som bekant ända in till påska, men nu har faktiskt julstjärnorna gett upp och påskliljorna segrade. Julstjärnorna har fått åka ut med soporna.
Lite tråkigt i år är att jag inte kommer påskpynta någonting här hemma. Ingen idé att dra fram allt påskpynt när vi åker utomlands på skärtorsdagen och kommer hem när påsken är över. Men jag älskar påsk och dess härliga, ljus färger och jag skulle vilja fylla hela lägenheten med fjädrar, ägg och kycklingar. Men i år får det räcka med lite påskblommor. På Tårtdecor har vi fått in en hel del nya grejer inför påsk, klicka här för att komma direkt till vår påsk-kategori! :) 

Livsinspiration

Igår var vi som sagt på en ledardag i Connect Church med Paul Scanlon som är pastor och grundaren av Abundant Life Church i England med ca 5000 medlemmar (om jag inte minns fel i antalet där...)
Det var en riktigt bra och givande dag. Har svårt att ens försöka återge, men han var så otroligt inspirerande och duktig på att kommunicera. Först och främst var givetvis syftet att undervisa ledarskap och att inspirera och utveckla oss som ledare, men mycket av det han sa var bara sådant där allmänt bra att veta om livet. Livstips. Nästan lite Dr. Phil känsla hehe. Jag gillade det skarpt! Det var bara som man ville ropa rakt ut "Ja!" "Bra!" Önskar fler hade hört honom!
 
"Think outside the box". "Go beyond you limit." "Beyond begins with being more, not doing more. If we ask people to do more there is a gap between do and be. We do more but we don´t become more."
"Invest in yourself, nobody else is going to."
"You don't even have to agree with God, he can use you anyway."
"It's hard to judge someone when you know God is not judging you."
"It's not about falling, it's about getting up again."
"Unless God doesn't stop me I'm going. God wants you to keep moving. God can't guide us while we are standing still. We have to take a step. Take a step, then He will guide you." (Psalm 37:23-25). God is like a GPS, he doesn't say anything until you need to know."
 
Som sagt så går det inte att återge. Det ovan nämnda är bara meningar ryckta ur sitt sammanhang, vilket kan vara farligt. Men jag ville bara visa på några ord vad det handlade om.
Förutom en grym talare så var det spännande att vara i Connect Church. Har bara varit där en gång förut. Alla kyrkor har sina för- och nackdelar. Det som jag uppfattat att den här kyrkan är bra på är att den är så välorganiserad. De har verkligen en tjänandekultur. När man gick in genom dörren stod de och delade ut frukt. Någon tog hand om min jacka och hängde upp på klädhängare. De visade mig var jag kunde sitta. I varje paus serverades kaffe och choklad. I en av pauserna bjöds det till min stora förtjusning på cupcakes! ;) Såg de att jag stått i kö till toaletten lite för länge visade de mig var det fanns fler toaletter. Alla sa hej och hejdå. Det kallar jag service och excellence. Serve God. Serve People. Det vill jag bli bättre på.
Efter en härlig dag i Connect Church åkte vi hem och tog en paus innan vi åkte till Linda & Emanuel på "50-års galej". Emanuel fyllde 25 år förra veckan och Linda fyller 25 år näst nästa vecka, så de passade på att fira sina födelsedagar tillsammans. Det var trevligt att återse både gymnasie-, högskole- och bibelskolekamrater!
 
Idag efter gudstjänsten planerade vi lite mer inför Livornoresan (fatta att det bara är drygt 2 veckor kvar tills vi åker) och sedan gick jag och Simon och åt med dessa härliga människor innan det var dags för veckohandling.
Jag är så otroligt glad och tacksam för alla härliga människor jag har i mitt liv! Vad vore livet utan människor? Vad vore livet utan vänner?!
 
Nu är klockan bara 8 denna söndag kväll men jag är helt slut så jag ska nog dra mig mot sängen.
Hoppas du också haft en bra helg!

Tjejkväll

I fredags kväll var jag hemma hos Alexandra. Det blev en riktig tjejkväll med bra samtal och många goa skratt, jag vet inte vad som hände men jag hade i alla fall riktigt roligt! :D Längesedan jag skrattade så mycket. Det var skönt, ibland behöver man bara få "skratta av sig", om ni förstår vad jag menar. 
 
Alexandra har ett så otroligt vackert hem, älskar framför allt hur hon dekorerat i sina fönster så jag var bara tvungen att fota lite och jag tar mig friheten att visa lite för er! ;)
Älskar shabby-chic-stilen med ljus och orkideér. Hennes sovrum är ljuvligt!
Tack för en väldigt bra kväll tjejer! Kände mig så glad när jag kom hem!

På väg

God morgon! 
Sitter nu på spårvagnen på väg till Connect Church på en ledardag. Det kommer en pastor från England som ska tala och inspirera. Ska bli intresant!
 
Hade en riktigt trevlig kväll igår med Alexandra, Emma och Wictoria! Blev god mat, spel och många härliga skratt. Bilder kommer ;)
 
Idag är en solig och vacker dag men det blåser svinkallt. Står utomhus på Hjalmar nu så nu måste jag lägga ned mobilen innan fingrarna fryser sönder! Hoppas ni får en härlig lördag!
 
 

Äntligen nya luckor på g

En snabb uppdatering här ifrån soffan!
Äntligen börjar det hända något. Idag när vi kom hem från jobbet hade vi fått en lapp från hantverkaren om att de kommer hit på tisdag och plockar ner våra köksluckor. De ska måla om dem och detta blev vi lovade redan i oktober när vi flyttade in. Då sa husvärden att det tyvärr först kommer ske efter nyår. Visserligen är "efter nyår" relativt, men nu när vi ändå är inne i mars månad tycker vi det är på tiden att det händer något! Så idag ringde Simon hantverkaren och vips så fick vi ett besked i brevlådan. Sammanträffande? 
 
Arbetet kan ta 1-2 veckor så nu får vi leva utan köksluckor ett tag men det är det värt. Hoppas det blir snyggt! :)
 
Efter många om och men har jag nu landat i soffan. Kan inte komma på något mer jag måste göra. Igår kväll ältade o tänkte jag för länge och höll på o greja med allt som upptar min tid så till sist blev det ingen ide, men nu så. Nu tänker jag bara slappa en stund. Tänk att det ska va så svårt. Har två fullspäckade dagar framför mig nu så förmodligen hörs vi först på söndag!

Surrogates

Simon och jag fick en lugn och skön lördagkväll med hemmagjord pizza, levande ljus och Andra Chansen.
Äkta nötfärs från moster och fetaost på pizzan gjorde den riktigt god! :)
 
Efter Andra Chansen kollade vi på Surrogates från 2009 med Bruce Willis i huvudrollen. Den var alldeles för förutsägbar men helt okej.

Spontan tårtleverans

Igår kom William med idén att vi skulle åka ut och överraska Simon med tårta som fyllde år igår! Så efter jobbet köpte vi tårta (ja det tog emot att köpa men det fick bli lösningen när vi inte hade bättre framförhållning) och sedan styrde vi kosan mot Marstrand. Vi smög oss fram till huset, tände ljusen på tårtan, knackade på och stämde upp i sång. Hihi ;)
Det var en bra idé William! :)
Det blev med andra ord inget MRL för mig igår. Nu ska jag kolla på Top Model Sverige på tv3play eftersom jag missade det igår. Familjen Annorlunda struntar jag nog i att kolla ikapp... Födelsedagskalas är ju i alla fall mer givande än tv-tittande ;)

Donuts

Idag har jag provat att baka donuts för första gången!
Jag använde den här Donutsformen.
Receptet jag använde var förhållandevis enkelt men jag blev inte nöjd med resultatet så jag lär öva mig att baka dessa fler gånger. Donutsen blev för kompakta och jag lyckades verkligen inte ringla glacyren över dem på något snyggt sätt. Men nu har jag provat i alla fall och det är huvudsaken!
En del av glacyren fick vara vit och en del gjorde jag rosa med hjälp av rosa pastafärg.
Strödde även lite strössel i form av röda hjärtan på några av donutsen.

Cafét på Second Hand

Blev en härlig och rolig kväll igår på Bara Vara trots att det var en del ledare borta och det var lite stressigt innan med allt som skulle ordnas. Men det kom massa ungdomar och vi fick besök av både Kungälvs Kommun och Polisen som ville se vad Bara Vara är för någonting, så det blev helt klart en lyckad kväll! Vi kom hem vid halv 1 inatt och sedan ringde alarmet kl 6 imorse. Idag har vi stått i cafét på Second Hand.
 
Klockan 8 samlades vi för att göra smörgåsar, skära upp kakor och förbereda.
Vi var så snygga i förkläden, plasthandskar och ordentliga "hårnät" hehe... Nä men skämt åsido, bra att det tas på allvar tycker jag. Det är ju givetvis jätteviktigt när det gäller all behandling av livsmedel som skall säljas.
Kl 10 öppnade Second Hand och då stod vi där redo med smörgåsar, tunnbrödrullar med räksallad, semlor, kanelbullar, äppelkaka, kladdkaka, toscakaka, rabarberkaka, kladdkakemuffins, sockerkaka mm mm!
Ikväll väntar en lugn och skön kväll HEMMA! Inte varit hemma en lördag på 4 veckor. Så det blir ingen Melodifestival i Marstrand ikväll utan vi ska se Andra Chansen hemma bara Simon och jag. Vi har ändå orkat både veckohandla och städa, men efter 5 timmars sömn inatt är vi ganska möra. Jag somnade till i bilen hem förut så det känns rätt att vara hemma ikväll. Snart ska vi göra pizza och så funderar jag på att baka något jag aldrig provat tidigare. Men vi får se ;)

Tillbaks i garaget

Igår fick vi en ny bilplats!
När vi flyttade hit i oktober fanns bara bilplats i bur i garaget ledigt. Vi fick ta vad som fanns, vi behövde ju någonstans att ställa bilen!
Men att stå i bur tyckte vi var ganska bökigt. Först ska man visa upp sin bricka för en avläsare så att garageporten går upp så att man kommer in i garaget. Sen ska man gå ur bilen, låsa upp hänglåset på buren, dra bort gallergrinden, hoppa in i bilen igen, köra in bilen i buren och sedan låsa hänglåset igen. Lite för många turer... Så från och med 1 december fick vi en vanlig bilplats utomhus istället.
Men bilplatsen vi fick låg ganska långt ifrån vår lägenhet. Det mest optimala hade varit att få stå i garaget men utan bur. Så i januari sökte vi 4 bilplatser i garaget. Från och med igår har vi nu en plats där! :) Givetvis fick vi nr 13! ;)
Nej jag skoja bara, vi fick bilplats nr 113. Men nästan!
Nu känns det bra. I garaget slipper vi skrapa rutor nu på vintern och förhoppningsvis förblir garaget ganska svalt på sommaren så att bilen inte är kokhet när man ska sätta sig i den. Dessutom ligger garaget så nära vårt hus. Den här bilden är tagen från vårt köksfönster:
 
Ja så ser det ut, garaget. Det är 3 våningar högt. Vi står på våning 2. Men man kan inte komma till våning 3 genom att köra in på våning 1 och upp på våning 2, utan till våning 3 finns en särskild port. Om det var någon som ville veta.... ;) Fint väder ikväll föresten.

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0