Fredagspromenad

Den här veckan har varit ganska jobbig.
I tisdags besiktade jag bilen och den gick inte igenom som vanligt... Trots att den var på verkstad för bara 3 veckor sedan. Handbromsen krånglar som vanligt och bromsen på höger bak var inte bra. Dessutom satt visst stötdämparen bak löst. Kul.
Vi måste ombesikta bilen innan 27 december, annars blir det körförbud. Detta innebär att vi måste laga allt detta nu innan jul mitt i alla julklappsinköp och annat. Fy vad bilar är tråkiga kostnader!! Ett nödvändigt ont. Okej man MÅSTE ju inte ha bil, men det underlättar en hel del. Dessutom har vi ju fått veta att kamaxeln ändå är dålig på bilen så frågan är om det är värt att laga den... Svåra beslut.
 
I onsdags var jag hos naprapaten. Var så nervös att jag mådde illa. Men det var inte alls så farligt som jag kommer ihåg det från förra gången jag var där. När hon knäckte mig kändes det inte lika mycket denna gång. Hon var så förstående och satte på musik på hög volym så jag skulle höra så lite som möjligt :) För jag tycker det knäckande ljudet är läskigare än själva känslan.
Hur som helst så hade jag det låtit gå allt för långt. Har ju gått med denna värk i nacken sen 23 september. Trodde väl att det kunde gå över av sig själv. Men icke. Nu känns det bättre, men är det inte helt bra nästa vecka tyckte hon jag ska komma tillbaka.  
 
Idag är jag ledig! Har fått ringt flera viktiga samtal och annat sådant man inte hinner annars.
Jag har även gått en promenad. Förra gången utforskade jag skogen bakom vårt bostadsområde. Idag gick jag bron över vägen upp till Länsmanstorget och kikade.
Uppe på torget hade tomten redan varit framme.
Gick in på ICA en sväng. Sen gick jag andra bron förbi Netto tillbaka hem.
Åh vad jag gillar mitt bostadsområde! Nu börjar även folk få upp adventsljusstakar och belysning på balkongerna. Så mysigt! Själv har jag varit nere i källaren idag och hämtat upp våra adventljusstakar, juldukar och julgardiner mm. Nu när vi flyttat och har många, många fler fönster måste vi kolla upp vilka adventsljusstakar som skall stå var och hur många fler vi behöver köpa. Tur att vi ska till Ullared på söndag! ;)
 
Nu kom Simon hem från jobbet. Hoppas ni får en fin fredagkväll!

Adventspyntat på jobbet

Idag föll vinterns första snö (första som jag lagt märke till i alla fall)! Vilken perfekt dag för snön att falla på för idag gjorde vi fint inför första advent på Tårtdecor! Snön höjde julstämningen rejält! Det började redan på morgonen då vi klev innanför dörren och möttes av levande ljus i alla rum och julmusik på högsta volym. Såå mysigt! Sedan bytte vi bakgrundsbild på alla datorerna till olika stämningsfulla julbilder.
(lånar lite bilder från mina arbetskamraters instagram) ;)
Självklart blev det julklappspaket på datorn i packeriet hehe...
Vi gjorde fint i fönstrena i butiken.
Den här tårtan var med på Scandinavian Cake Show 2012 i kategorin "vinterbröllop". Passar ju perfekt nu till jul!
Vi gjorde även fint på kassadisken.
De här söta figurerna görs på Mamma-Barnkursen med jultema.
De här figurerna är gjorda i kallt porslin. Istället för att modellera i socker kan du alltså modellera i porslin om du vill göra en icke ätbar figur som kommer hålla länge. En porslinsfigur att spara helt enkelt!
Nya pepparkaksformar.
För att spana in hela vårt julsortiment, KLICKA HÄR!

Bönderna från IKEA-reklamen

För ett par veckor sedan var mitt kusinbarn och hans kompis på IKEA och råkade hamna mitt i inspelningen av en ny IKEA-reklam. Ni kanske har sett den på tv?
Detta har blivit en så stor grej att mitt kusinbarn och hans kompis gjorde en gilla-sida på facebook för detta som de kallar "Bönderna från Ikea reklamen". Sidan har nu över 1000 gillningar. Mitt kusinbarn är en härlig bonde från småland och det han säger i IKEA-reklamen verkar redan ha blivit en omtalad replik, trots att reklamen bara är 30 sekunder lång. Jag tycker hela denna grejen är riktigt rolig hehe! :)
 
 
 
Här är reklamfilmen för er som missat den: 
 

Mirandabrudbar

Igår hölls en Modelleringskurs med Mirandabrudpar på Tårtdecor.
Jag som älskar Miranda och samlar på dem (har för närvarande 12 nallar, en fotohållare, en kylskåpsmagnet, två muggar och ett usb-smycke) tycker att dessa modellerade nallar är hur söta som helst!
Någon gång kanske jag också kan gå denna kursen. Men modellering är svårt vad jag förstått. Det är en teknik som man liksom behöver ha "i händerna". En del har den och andra inte.
Någon som definitivt har den är den här tjejen!

Ice Age: Continental Drift

Efter att gästerna hade gått hem i lördags kväll kollade jag och Simon på den fjärde Ice Age filmen som kom ut i år.
Jag tycker den var jätterolig! Tycker alla Ice Age filmer är bra, men snart börjar det kanske bli lite tjatigt. Jag hoppas de inte gör en till för då förstör de snart hela känslan om det blir för många filmer.
 

Fantastiskt rolig helg!

Förutom att fredagen bjöd på en härlig kväll där jag fick hänga med mina goa vänner, fick jag hänga med dem igår kväll också för då kom de hem till oss på middag och fika!
Bjöd på cakepops, chocolate chip cookies och den där enkla daim-maräng-tårtan.
(Notera att tv:n är på i bakgrunden!!)
Det finns hur många varianter på cakepops som helst och man kan dekorera dem på mängder av olika vis. Vill du få lite fantastisk inspiration eller bara se några häftiga bilder på cakepops klicka här!
Men det tar verkligen tid att göra cakepops så jag gjorde bara som jag brukar.
Tyvärr blev jag besviken på klubbpinnarna jag använde. Dessa jag använde igår köpte jag på mässan i Telford i England, men de var en aningens för tjocka så bollarna gick lätt sönder när jag skulle sticka i pinnarna. Borde använt de klubbpinnar vi har på Tårtdecor istället, de hade jag förra gången och är enligt min åsikt mycket bättre.
Jag använde mig av det här enkla receptet, men jag gör inte riktigt som det står att man ska göra. Jag använder mig inte av frysen utan kylskåpet. Istället för 200 gr philadelphiaost använder jag bara ca 50 gr annars tycker jag smeten blir för lös. Dessutom lyckas jag inte smula sönder kexen i en bunke utan jag använder min mixer.
För att läsa om hur jag gjorde när jag gjorde cakepops första gången klicka här!
Här kan ni klicka om ni vill läsa om när jag gjorde chocolate chip cookies första gången.
Min daim-maräng-tårta är verkligen hur enkel som helst! Varannat lager marängbotten och varannat lager vaniljvisp blandat med krossad daim.
Denna gången dekorerade jag med Strössel Pastellblommor. Här hittar du annat strössel.
En jättesuddig bild på mig och Simon.
 
Ja, tre dagar på raken har jag fått träffa mina vänner. Härligt!
Idag predikade Simon jättebra som vanligt.
Efter gudstjänsten var vi på middag hos Simons familj. Okej kan bli lite förvirring här med alla "Simon" men nu talar jag givetvis om "min" Simon ;) Vi åt potatisgratäng, rostbiff och spelade sällskapsspel.
Sen kom vi till den tråkiga delen av helgen, vi var ju givetvis tvungna att handla också. Kände inte alls för det så här på söndagkvällen... Men det var vackert dekorerat på Maxi i alla fall och det blev man glad av! :)
Just nu sitter Simon på skype med några vänner och spelar dataspel. Jag fattar knappt hälften av vad han säger. Spel-språk...
Själv funderar jag på att gå och lägga mig. Är jättetrött efter denna intensiva helg och veckan kommer bli likadan. Imorgon är både Agneta och Paula lediga så det är bara jag, Samuel och Ellinor där på Tårtdecor. Jag kommer ha butiken till stängning både imorgon och på torsdag. Paula är dessutom ledig hela veckan så det lär bli ganska mycket att göra. På tisdag ska jag besikta bilen och så är det församlingsledningsmöte. Och på tal om att få saker gjort, tills på onsdag har jag bokat tid både hos naprapaten och hos frisören. Ser fram emot fredag då jag är ledig! God natt.
 

Excellence och Sardinen

Haft en jätterolig men intensiv helg! Har ju inte hunnit blogga sen i torsdags. Men denna helg har verkligen varit så kul och mysig! Bästa på länge.
 
I fredags hade vi jättekul på Bara Vara.
Vi i ungdomsrådet har beslutat att ge lite mer, satsa lite till. Jobba på att få till en mer välkomnande miljö. Det märks om vi anstränger oss eller inte. Ungdomarna märker ju om vi lägger ner energi för att ge dem en bra fredagkväll. Det ger ett positivt intryck och förhoppningsvis en känsla av att vi bryr oss om dem och vill att de ska ha någon stans att hänga. Helt enkelt att göra allt med Excellence, som är en av våra fem värderingar. Därför har vi bland annat börjat köra dit soffor, bord och mattor igen från Second Hand, precis så som vi hade det när vi var på Mimers. I fredags ordnade vi mingelfika, tände marshaller, hängde upp ljusslingor och gömde 1 kg godis någon stans i kyrkan som ungdomarna gladeligen sprang runt och letade efter. Den lyckliga vinnaren av godispåsen hittade den gömd i ett hål i taket på en av toaletterna. Svårhittat gömställe!
Vi hade café, tv-spel, biljard och pingis som vanligt.
Dessutom lekte vi den mycket omtyckta leken "Sardinen". Har ni lekt den någon gång? Den går ut på att en person springer och gömmer sig medan de andra räknar. Sedan gäller det att hitta personen som gömt sig. När man hittar personen skall man diskret och tyst stanna vid personen. Till slut är det bara en person kvar som inte hittat alla andra och den får gömma sig nästa gång. Jättekul lek haha! Och ni kan tänka er hur kul det är när man är ett ganska stort gäng som gömmer sig i en ganska stor lokal. Ibland tog det evigheter innan man hittade den som gömt sig. Vi hade så kul att vi höll på till halv 1 på natten innan vi lastade lastbilen och körde tillbaka möblerna till Second Hand. Lämnade Kungälv kl 1 ungefär. Härlig kväll!! :D

Julkursförberedelser

Idag drog julpysslet igång på Tårtdecor!
Paula förberedde inför Julmotivkursen som vi har nästa helg.
På den kursen spritsar man julgranar, julstjärnor och julkransar samt dekorerar ett pepparkakshus.
Denna är en av få kurser som det faktiskt finns platser kvar till i höst, så är du sugen på lite mysigt julpyssel tveka inte att anmäla dig till kursen! Julmotivskursen hittar du här.
Kolla så fint det blev!
Grejen med våra spritskurser är att vi spritsar med Florsocker utan stärkelse vilket gör kristyren mycket mer lättarbetad och stark. Här kan du läsa mer om kristyr.
För att få till det så där så det ser ut som is eller snöflingor på taket eller marken kan man använda exempelvis Vitt Cake Sparkles eller bara enkelt Glitter Sparkles. (Såg att vitt cake sparkles inte låg aktiv på hemsidan just nu men jag ska fixa det!)

Revolutionens dag!

Idag har jag känt mig mycket gladare. Tänk vad humöret kan svänga så där!
När jag kom hem från jobbet blev jag ännu gladare.
Ett mirakel har inträffat. Idag har vi så ÄNTLIGEN fått TV och Internet till vår lägenhet!!!!! :D Helt fantastiskt! Just nu har vi tillgång till ca 100 kanaler men vi får väl se hur länge det varar. Vi väntar på svar om vad vi ska få för typ av ersättning pga den långa väntan och besväret som detta inneburit. De har i alla fall makulerat våra fakturor och gett oss pengarna tillbaka så vi slipper betala för något vi inte haft.
 
Något annat som gjorde mig glad var badrumsskåpen som borrats upp i badrummen. De nya skåpen är mycket snyggare än de gamla! Jag hade blivit nöjd över nya likadana skåp också, men detta var ju ännu bättre!
 
Före, i badrummet på övervåningen:
Efter:
Ser ni skillnaden?
Kolla vad slitet det var! Äckligt tycker jag.
Badrumsskåpet i badrummet på nedervåningen var ännu värre.
Före, i badrummet på nedervåningen:
Efter: 
Supernöjd!
 
Imorgon kommer snickaren igen och skruvar fast fönsterbrädorna och fäster en ny list på vår köksbänk! Enligt hans lapp som han lämnade efter sig idag skall han även byta ut vår badrumsdörr på övervåningen men om det är imorgon eller någon annan dag tvistar de lärde.
 

Ärendenas dag

Vilken konstig dag det varit idag.
Har inte känt mig så glad idag, även om det inte hänt något dåligt.
Men glädjen har sakta men säkert återkommit under dagen eftersom vi fått uträttat en hel del idag.
 
Dagen började med att jag gick till vår Husvärd för att kolla om hon kunde se hur vi ligger till i kön på att få badrumsskåpen, fönsterbrädorna mm fixade. Hon svarade som hon brukar att kön är lång och att sådana här arbeten hyrs ut. Men helt otippat så ringde hon ändå upp ett av företagen för att kolla om de kunde komma hit snart. Ännu mer otippat så visade det sig att de kunde gå in i vår lägenhet IDAG! Så jag gick upp till lägenheten igen och tömde badrumsskåpen ifall de skulle byta dem redan idag.
 
När jag kom hem från jobbet visade det sig att de inte utfört något arbete i lägenheten idag. Men de hade lämnat de nya badrumsskåpen här i vår lägenhet och lämnat en lapp att de kommer imorgon och byter dem! Får väl se om de även passar på att skruva fast de fönsterbrädor som är lösa.  
 
Under dagen har jag även äntligen fått tag på Poseidon (de har ju så dumma telefontider och dessutom är det ofta upptaget). Just nu parkerar vi ju vår bil i en bur i garaget och från och med nästa lördag, 1 december, så hyr vi istället en bilplats utomhus (för att det är billigare). Men vi har kommit fram till att vi nog helst vill ha vår bil i garaget fast utan bur. Så det känns skönt att jag äntligen tog tag i att få tag på Poseidon idag. Dock kunde de inte ge mig så mycket information utan jag får hålla utkik på deras hemsida på tisdag när eventuella lediga platser släpps.  
 
Ytterligare något bra som hänt gäller den eviga tv- och internetfrågan som numera verkar vara ett ansvar som cirkulerar mellan Comhem, Itux och Poseidon. Den där lappen vi fick förra veckan av Poseidon om en tekniker som skulle komma i lördags har vi fått veta gällde aldrig oss eftersom vi redan har en "fungerande" box. Men vi vet ju alla att den bara ser ut att funka men det kommer ingen signal! Hur som helst, igår fick vi veta att imorgon kommer äntligen Primär Teknik (som jobbar för Itux som i sin tur är leverantör för Comhem) hit till vår lägenhet och ska förhoppningsvis (!) lösa problemet. Nu håller vi tummarna!!
 
Så imorgon ser det ut som att en snubbe kommer lösa problem i vardagsrummet medan en annan snubbe kommer borra upp badrumsskåp. Allt utan att varken jag eller Simon ens är hemma. Hur gör alla andra människor i detta land som arbetar hela dagarna när man behöver få uträttat saker hemma? Tur att vi kan lösa så att de får tag på våra lägenhetsnycklar.
 
Efter jobbet idag tog jag mig tid att kolla lite på julklappar. Jag har nog bestämt mig vilken naprapat jag ska boka mig hos. Simon ringde och bokade klipptid idag och lyckades få en tid idag. Jag ska försöka hinna ringa och boka en klipptid åt mig imorgon. Så snacka om att det känns som att vi fått saker gjort! :)
 
Om ni inte redan tröttnat på all text så kan jag berätta att sist men inte minst i raden av bra saker som inträffat idag, så har jag äntligen invigt vårt badkar! :)
Det var underbart varmt och skönt!
Men jag hade inte ro att ligga särskilt länge i badet, blir ju lätt uttråkad ;) Känns i alla fall bra att jag äntligen haft tid att inviga vårt badkar.
Det är sådan lyx att ha en lägenhet med både en dusch och ett badkar!! :D 

Bästa utsikten från vårt fönster

VET NI VAD?!?!
Jul på Liseberg öppnade i fredags och vi kan se den stora Lisebergsgranen från vårt kök och vardagsrum!! :D
Kan man få bättre julstämning?
Jättesvårt att lyckas ta en bra bild genom fönstret och mörkret, men här är den i alla fall!
Otroligt mysigt tycker jag!

Göm mig i dina vingar

Idag tog jag spårvagnen till Hjalmar och sen bussen till Kungälv eftersom Simon tog bilen tidigt upp till Kungälv för att vara med och sjunga i kyrkan. Han, Ina, Josef och Joel var jätteduktiga på sång/gitarr/piano idag! Visste inte att Joel spelar piano också -musikalisk kille!
Predikan fortsatte inom samma tema som varit de senaste veckorna.
Miriam och Johnny var där idag och det var jättekul att träffa dem igen efter att de varit i Thailand på bröllopsresa i drygt 3 veckor!! Vi hade jättemycket att prata om och tiden bara rann iväg. Men till slut fick vi slita oss och åka till Maxi istället för vår sedvanliga veckohandling. Trist.
Men jag träffar dem igen på tisdag, och på fredag, och på lördag, och förhoppningsvis ska vi till Ullared ihop nästa helg så det kommer allt tid att prata! ;)

Ovanlig känsla

Fattar knappt vad som händer.
Efter middagen och disken och julklappsfunderingar började jag kolla på några avsnitt Vänner.
Har i flera omgångar pausat och försökt tänka ut om det verkligen inte finns något vettigare jag behöver göra.
Men jag kan inte komma på något just nu!
Har säkert sett 5 avsnitt på raken.
Så märklig känsla att bara göra det jag känner för.
Varje dag går ju annars mest ut på att få saker gjorda. Ja så är ju livet liksom.
Så blev jag sugen på glass. Och chokladsås. Och hallon.
Ja men kolla vad jag hade i frysen och i kylen!
Helt underbart.
Snacka om ledig kväll. Äntligen.
 
 
 
Föresten, det kom aldrig någon tekniker till oss...!! VAD ÄR DETTA?!?
Så det var bara att knuffa tillbaka tv-möbeln efter att vi dragit fram den för att teknikern skulle komma åt mediaboxen. Då är det väl bara att vänta igen... Mitt tålamod börjar tryta.

Seg väntan...

Igår tog jag en fika med Patric på Tant Rut. Tant Rut är enligt mig mysigaste cafét i Kungälv. Tyvärr blev jag väldigt besviken på deras morotskaka igår för den var så torr.
Sen gjorde vi mysigt i cafét på Bara Vara.
 
Idag har jag haft lördagsöppet på Tårtdecor.
När jag kom hem hade Simon lagat god karré till middag. Nu sitter vi här och väntar. Tidigare i veckan fick vi en lapp i brevinkastet om att det ska komma hit någon idag mellan kl 10-17 och kolla på vår mediabox för Framtidens Bredband. Vi hoppas på att detta skall lösa problemet med tv och internet. Men än så länge har det inte kommit någon... Tröttsamt.  

Promenad i bostadsområdet

Åh vad en dag går fort...!! Har bara hunnit göra tre av de grejer jag tänkt göra idag.
Har i alla fall äntligen hunnit gå en promenad här i området där vi bor. Roligt att få se mer än bara vägen mellan garaget och porten in till huset.
Gillar att vi har skogen precis inpå knuten.
Jag gick runt på baksidan av området och kom till slut fram till en bergsknalle bakom vårt garage.
Ser ni Älvsborgsbron? :)
Nu ska jag åka upp till Kungälv och fika med en av ungdomarna innan Bara Vara.

Breaking Dawn - part 2!!!

Igår kväll var det så äntligen dags!
Jag, Ellinor, Linda och Sofia kollade på Breaking Dawn part 2 på Bergakungen kl 21.00!!!
Popcorn är ett måste för vissa när de går på bio. Själv föredrar jag snacks. Sourcream and onion ska de va.
 
 
Jag tycker faktiskt filmen var lite så där. Jag älskar Twilight, men det är böckerna som gör det. Inte filmerna.
Det märks tydligt att det varit olika regissörer i varje film. Breaking Dawn part 2 var lite speciell om man säger så... Men visst, hela storyn i denna del av sista boken utmärker ju sig av naturliga skäl från alla tidigare böcker så det är kanske inte så konstigt. Men på ett ställe höll jag på att bli riktigt förvirrad, nästan irriterad. Ni som sett den fattar vad jag menar. Men sen förstod man.
 
Den var absolut värd att se. Känns konstigt nu att inte ha någon mer film i Twiligt-serien att se fram emot. Nu är det slut, förevigt. Men det var värre när jag läste ut sista boken första gången. Då tog berättelsen slut på riktigt.
Slutet av filmen var riktigt fint. De sammanfattade alla fem filmerna och alla skådespelare som varit med genom filmerna visades. Vackert!
Man kommer ändå sakna detta härliga gäng!

Imorgon smäller det!!

Imorgon klockan 21.00. LÄNGTAR!!!!

Styrkor, Svagheter, Möjligheter, Hot

Simon och jag är nyss hemkomna efter en ungdomsrådskväll där vi satt verksamhetsplan och budget inför år 2013. Gjort en SWAT-analys, satt upp prioriterade mål och annat sådant som behöver göras. Imorgon är det församlingsledningsmöte och då ska vi göra samma sak där. Imorgon är nämligen deadline för alla arbetsgruppers verksamhetsplaner. Då skall de skickas till Personal & Ekonomi som sedan går igenom dessa innan de skickas till oss i församlingsledningen, innan de slutligen presenteras för hela församlingen i början av januari 2013 då besluten tas. Ja att vara med i ett församlingsarbete är som att driva nästan vilket företag som helst. Fast bara nästan ;)
 
När vi kom hem möttes vi av den här lappen på köksbänken:
Fantastiskt att det äntligen börjar hända något!
Köksfläkten i fredags och ugnsknappen och persiendelarna idag. Men vi väntar fortfarande på de största grejerna som nya badrumsskåp och kökslyckor.

Två flugor i en smäll

Idag var det dop på gudstjänsten. Härligt!
Efter det slog vi två flugor i en smäll: Firade fars dag samtidigt som pappa bytte till vinterdäck på vår bil!
Fick rensat ut lite fler saker från mitt rum som jag tog med hit till lägenheten.
Nu smaskar jag på resterna av gårdagens äppelkaka innan jag ska se några avsnitt av Vänner.

Härliga vänner!

Nu har våra härliga vänner gått hem. Blev en riktigt trevlig eftermiddag och kväll!
Vi bjöd på pizza; En fajita-kycklingpizza och en med köttfärs och fetaost.
underbart att kunna ha alla gäster samlade runt ett och samma bord!!
Alla kunde inte vara med ikväll, men det här gänget var alltså vi som gick bibelskola tillsammans (förutom Simon, Isak och Linda då, så kallade "respektive"). Nu var det allt för länge sen vi sågs så vad passade inte bättre än att bjuda hem dem nu när vi flyttat? :)
Det var alltså till detta sammanhang som jag bakade havregrynskakan ;)
Bjöd även på äppelkaka med vaniljvisp.
Sen spelade vi spel! Lagen slumpade vi fram genom en app i Toves iphone. High-tech...
Vi fick oss en hel del goa skratt! :D
Av Tove och Lemuel fick vi Rosenknoppar, bakade från ett recept som finns i "Farmors godaste" vilken är en jättefin receptbok som både jag och Tove har.
Av Frida och Isak fick vi jättefina rosor.
Av Linda och Emanuel fick vi två ljuslyktor.
Fantastiskt trevlig kväll!

Några bra inslag i stressen

Igår var en sjukt stressig dag men flera bra saker hände.
Dagen började med att alarmet ringde kl 06.
Halv 8 ringde ett okänt rummer på min mobil. Jag svarade och det visade sig att det var några killar som undrade om de kunde komma in i lägenheten om 30 min för att byta vår köksfläkt. YES! Äntligen börjar det hända något med alla de saker som skall bytas ut i vår lägenhet! (Bra sak)
 
Kl 08 lämnade jag bilen på Jörgens Bilverkstad i Åby.
Fick låna en bil för att ta mig upp till Kungälv. Såååå skön att köra jämfört med vår bil, som visserligen är helt okej men börjar bli ganska gammal. Lånebilen hade 6 växlar, glasruta i taket, backsensor, vindrutetorkare på automatik och annan sådan lyx som för de flesta är ganska vanligt numera. (Bra sak) Jag fick dessutom för första gången i mitt liv tanka disel.
 
Efter några timmar på jobbet var det dags att köra ner till Åby igen.
Vår bil hade fått sig en fin service, nya torkarblad och en kontroll av bromsarna. (Bra sak) Tyvärr fick den även sin dödsdom: Kamaxeln är dålig. Det är den som låter så när man bromsar. Så antingen får vi laga den för ungefär samma värde som vi köpte bilen för, eller så får vi köpa ny bil. Inte riiiiiktigt vad vi hade planer för just nu kan man säga! (Dålig sak) Men vi får fortsätta köra med bilen och se hur länge den håller. Den kan lika gärna gå sönder imorgon som om 2 år.
 
Sen började den riktiga stressen. Jag hade tänkt veckohandla i Kungälv innan jag åkte ner till verkstaden igen. Men eftersom verkstaden stänger tidigt på fredagar fick jag hämta bilen först. Då ville jag ju inte åka upp till Kungälv igen för att handla, för att sedan åka hem med maten och sedan åka upp till Kungälv igen till Bara Vara.
Vid det här laget hade Simon hunnit hem från jobbet så vi beslutade att åka till Maxi Stormarknad i Torslanda. Eftersom vi aldrig varit där förr tog det väldigt lång tid att hitta allt i butiken. Dessutom var det jättemycket folk!(Dålig sak) Vi lämnade inte Torslanda förrän kl 18. Vi kunde ju bra glömma att hinna i tid till kyrkan kl 19... (Dålig sak) Vilket kändes så dumt eftersom det just igårkväll inte var så många fler ledare som kunde komma på Bara Vara. Så vi hade verkligen behövt vara där i tid! 
 
Väl hemma för första gången på hela dagen fick jag äntligen i mig middag, hade inte ätit på 7 timmar. Kände mig plötsligt väldigt nedstämd och utmattad. Hade inte alls någon lust att åka upp till Bara Vara. Ville bara vara hemma för en gångs skull. Men vi tog oss i alla fall dit till slut. Väl där fick jag välbehövlig massage och lite hjälp med min nacke. (Bra sak) Härliga ungdomar att prata och spela pingis med. Vilken tur att vi åkte! Det blev en bra kväll till slut.
 
Idag fick jag en chock när jag vaknade och såg att klockan redan var 10.45. Vi har storstädat hela lägenheten nu. Om två timmar får vi besök. Dags att börja med middagen!

Skribent

Min kära kollega på Tårtdecor och vän från kyrkan har skrivit en tänkvärd insändare i tidningen IKON.
Klicka HÄR för att läsa vad han skrivit!
Foto: Elin Wennstig

Nästan julstämning

Mysigt i cafét igår på Bara Vara.

Nougat- och havregrynskaka

Obama får vara president i 4 år till. Det firar vi med en nougat- och havregrynskaka!
Haha nej det var inte därför jag bakade denna kaka. Men jag hade aldrig bakat den tidigare så det var kul att testa. Har bara ätit den i alla år när mamma gjort den och den är hur god som helst! Hoppas den blev lika god nu när jag premiärbakade. Har inte smakat än ;)
Det blev ett sent kakbak och en sen middag ikväll. Maten va klar typ kl 21. Först hade jag butiken till stängning (som jag ju alltid har på torsdagar), sen hem till mamma och låna bakformen (har ingen lagom stor långpanna) och sen in på Netto och köpa havregryn. Nu är det i alla fall undanröjt i köket, diskmaskinen går varm och tvätten är upphängd. Simon har gått och lagt sig så jag ska nog traska mot sovrummet jag med nu. Imorgon ska jag upp en timma tidigare än vanligt. God natt!

Svarta prylar inhandlade

Ikväll har jag varit nere i centrum och shoppat lite. SÅ kul och belåtande!
Minns knappt när jag var där senast.
Senast jag var på centralen måste vara 14 september när vi kom från Stockholm.
Jag vet inte, men kan det vara så pass att jag inte varit i Nordstan sen Miriams möhippa 12 augusti?!
Haha jag bor i Göteborg men är aldrig inne i centrum. Så blir det när man jobbar i lilla staden utanför.
 
Hur som helst.
Jag hade ett presentkort på Lagerhaus som jag fick i födelsedagspresent som jag utnyttjade till max!
Gick en stund och valde mellan prylar, men till slut bestämde jag mig för 6 st svarta bordstabletter (välbehövligt, hade bara fyra enhetliga innan), servetter (börjar ta slut hemma), en svart liten soptunna (perfekt till vårt svarta badrum), en tallrik för sötsaker (har inget bra mindre kakfat när det bara skall serveras några få kakor) samt en plåtburk för "onödiga prylar" (så blir det mindre rörigt på skrivbordet). NÖJD!
Hittade även två bordslöpare på Hemtex. Ville ha fler dukar att byta mellan till köksbordet.
Var egentligen ute efter fler dukar, framför allt till våra nattduksbord, men det är visst svårt att hitta så små dukar. Butiksbiträdet rekommenderade Second Hand eller att sy egna. Får väl ta mig en kik på Second Hand i Kungälv någon dag. Och på Lagerhaus var egentligen tanken att jag skulle köpa små förvaringsaskar till hörnskåpet i badrummet, men de hade faktiskt inga fina. Får kolla på IKEA eller liknande istället.

Planeringskväll hos oss

Nu har precis William, Simon, Hanna och lille Josiah åkt hem.
De har varit här ikväll för att vi håller på och planerar en resa vi ska göra med ungdomarna i vår.
Mer om det kommer ni få veta när flygbiljetterna är bokade ;)
Trevligt sällskap!

Ännu en blogg att följa...

Har fastnat för ännu en blogg som jag bara måste tipsa om!
Hittade den här för första gången för ett tag sen och läste några inlägg men tänkte nej jag kan verkligen inte följa ytterligare en blogg...!!
Men jo. Den är så underhållande! Roligaste bloggen jag hittat hittills måste jag säga.
Bloggen jag talar om är SPIDERCHICK.
Har suttit och läst 30 inlägg i hennes blogg på raken nu och jag skrattar högt nästan i varenda inlägg!
Hon skriver så finurligt och beskrivande. Gillart!
Klicka in där du också och få dig ett gott skratt.

Nu grönskas det i dalens famn

Måste bara slå ett slag för mina blommor.
Den här pelargonen fick jag av min kusin och hans familj när de var på besök hos oss i mars i år.
Jag trodde den hade gett upp vid det här laget och övervägde om den ens skulle få följa med till nya lägenheten. Men den har verkligen kommit igen och växer så det knakar! Sen att den inte är så tät och grön längre som den har varit är en annan femma... Men den blommar i alla fall.
En annan pelargon såg ut så här när jag fick den:
Sen har den växt under året...
Nu ser den ut så här. Enbart grön. Vet inte om den kommer blomma mer eller om den bara gått in i någon form av "vinter-dvala". Den är mycket högre i verkligheten, bilden gör den inte rättvis.
Sen har vi min lilla ros som såg ut så här när jag fick den på min födelsedag i maj.
Denna ros glömdes liksom bort mitt i flyttpackandet. Både jag och Simon glömde bort att vattna den så den var verkligen helt torr och nästan död. Det var bara en kvist som fortfarande grönskade, men jag bestämde mig ändå för att ta med den i flytten och se om den kunde ta sig. Och se så bra det blev! Nu är den helt grön igen och det kommer till och med små knoppar!
Jag har inga gröna fingrar, men blommorna verkar trivas här i alla fall.
 
Dagen har i övrigt bestått av:
-Jobb.
-MRL.
-Middag.
-Disk.
-Städning av hela lägenheten för imorgon får vi besök! :)
-Ut till bilen och fylla på motorolja. Inte en dag för sent. Oljelampan har lyst till och från i ca två veckor och idag när jag körde hem tändes "motorlampan" på kontrollpanelen.Tur att vi ska lämna in bilen på verkstad på fredag.

Ny taklampa

Idag tog vi ordentlig sovmorgon och åt en god frukost tillsammans i lugn och ro för första gången sen vi flyttade hit. Nu har vi bott här i 4 veckor. Det går frammåt med lägenheten. Under dagen har vi satt upp taklampor i båda hallarna, skruvat ihop hörnskåpet till badrummet på övervåningen, skruvat ihop Simons nattduksbord och borrat hål i taket i allrummet och satt upp en lampa där. Lampan är jätterolig, en stor boll!
Eftersom vi har så stor yta i detta rum som vi inte använder till något särskilt tyckte vi det var kul med en stor lampa.
Vad tycks? :)
 
Förutom fixandet i lägenheten har vi varit på gudstjänst kl 16 där Simon Skogström predikade lika bra som vanligt. Vi avslutade dagen med hemmagjord pizza.

Inflyttningskväll

Igår kväll var jag hos Alexandra på inflyttningskväll i hennes nya lägenhet!
Fast det började med att jag inte höll på att komma dit över huvud taget.
E45:an, som man tar om man ska norrut till Lilla Edet, är ett enda stort byggprojekt just nu.
När jag körde till Trollhättan förra fredagen fanns två infarter till Lilla Edet.
När jag kom åkandes där igår tänkte jag att jag tar infarten som kommer lite längre fram för den är jag mer säker på hur den går. Jag körde alltså förbi första infarten. Men när jag kör längre fram visar det sig att andra infarten är helt borta! Nu var där färdigt och asfalterat, vägen gick bara rakt fram och det fanns ingen chans att svänga vänster in i Lilla Edet. I ren chock fick jag fortsätta rakt fram och tänkte att i värsta fall får jag väl vända i en rondell uppe i Trolhättan. Fast det hade känts så sjukt onödigt. Bilarna bakom mig låg så tätt så det var svårt att lyckas stanna och vända. Till slut lyckades jag svänga av höger in på en liten grusväg där jag stannade och ringde Alexandra för att rapportera läget. Jag kunde fortfarande inte bara vända och köra tillbaka eftersom det var vägarbeten över allt. Jag fortsatte norrut ett tag till med en irriterande bil bakom mig som säkert undrade varför jag inte bara gasade på och körde frammåt. Till sist tog jag mod till mig och bara tvärvände. Bilen bakom mig lyckades svänga förbi mig medan jag så snabbt jag kunde vände om mellan vägkonerna innan mötande trafik hann ifatt mig. Haha vilken röra!
Efter min onödiga tripp några kilometer åt fel håll kom jag äntligen fram till Alexandra och möttes av levande ljus i trappan.
En mycket, mycket suddig bild på sällskapet.

Bara LAN

Det märks att det är höstlov. Folk är bortresta eller bara hemma och umgås med familjen.
Det märktes i butiken i torsdags, det märktes på Bara Vara igår och det märks här i bloggen i antalet läsare.
 
Inatt har vi haft Bara LAN i kyrkan. Jag var där till ungefär halv 12 igår kväll men sen åkte jag hem och sov. Jag spelar ju inte så det är det inte lika roande att sitta där hela natten. Men Simon var där hela natten tillsammans med 12 andra hängivna killar.
Jag var där vid 12 idag och hämtade Simon och hans polare Robert. Vi veckohandlade på Maxi och sen åkte vi hem. Nu ska jag göra mig i ordning för att åka på lite inflyttningsfest i Lilla Edet medan Simon försöker hålla sig vaken genom att ännu en gång ringa ComHem för att kolla hur det går med vårt tv- och internetproblem.
 
Hoppas ni har en fin alla helgons dag!

Biljetterna bokade!

Åhhhhh vad arg jag är!!!
Detta inlägg har jag egentligen redan skrivit en gång, men så precis när jag skulle publicera så försvann allting!
Och det sparades givetvis inte som utkast. Så nu får jag göra om det. Irriterande!!
 
 
Här händer inte mycket ikväll.
Hade butiken till stängning och när jag kom hem hade Simon middagen klar, som vanligt ;)
Har kört igång en diskmaskin, en tvättmaskin, hängt upp tvätten och vattnat alla blommorna.
 
Men en rolig sak har jag gjort ikväll; Jag har ÄNTLIGEN bokat biobiljetter till Breaking Dawn part 2!!!
Tyvärr tog det för lång tid innan vi tog tag i att boka så på premiärdagen fanns inga bra platser kvar. Vi ska gå dagen efter istället, 15 november. 2 veckor kvar. Längtar!!
 
Imorgon ska jag köra ner till Kungsbacka och hämta Simon efter jobbet så att han snabbare kommer hem (och för att jag ska få se var han jobbar) och kan åka upp till kyrkan i Kungälv så tidigt som möjligt och förbereda för kvällen. Vi ska nämligen ha LAN hela natten imorgon på Bara Vara. Några killar ur ungdomsrådet (däribland Simon) har hållt på och förberett för detta lanet i flera veckor nu. Vilket engagemang! Kommer nog bli kanon!
Kommer ni ihåg lanet förra året? Det var precis då Bara Vara började komma igång så vi var inte vana vid så många ungdomar. I år kör vi en "favorit i repris". Precis som förra året tänker jag åka hem och sova på natten så jag är en vettig människa på lördagen. För på lördagskvällen ska jag på inflyttningsfest i Lilla Edet så då tänker inte jag se ut som ett sömnlöst vrak ;)
Med andra ord får vi se när jag hinner blogga nästa gång.
Ha en fin helg!

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0