Vecka 26

Idag går jag in i v. 26.
62,9 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 7 och i trimester 2.
 Jeansen och tröjan kommer från H&M Mama.
 
Bebisen: Bebisen är nu ca 23 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 810 gr i början av veckan och ca 930 gr vid veckans slut. Den rör sig mycket, trots att det börjar bli trångt därinne. Bebisen (eller Mini-Ceder som vi kallar den) kan andas in och ut och tränar sig genom att fylla lungorna med fostervatten. Ögonen är färdigbildade. Mini-Ceder reagerar med högre puls när h*n hör ljud. Inne i livmodern är det inte tyst, ljudnivån kan nå upp till 80 decibel, ungefär som på en livligt trafikerad gata! Det högsta ljudet uppstår när min mage kurrar. Mini-Ceder börjar även reagera på beröring runt denna vecka.
 
Jag: Hjälp vad en vecka går fort! Redan vecka 26! Har väl inte hunnit lära mig vila så mycket sen förra veckan... Varje dag går i ett. Vår lilla bebis sparkar väldigt mycket varje dag nu. Ibland på kvällen eller på morgonen vet jag knappt vad h*n håller på med där inne, röjer runt som en sjövild! Den sparkar jättemycket just i detta nu faktiskt. I morse kände jag den sparka på båda sidor om magen samtidigt, då förstår man hur stor den faktiskt är nu! Jag känner hur allt annat i magen får allt mindre plats. Jag kan inte äta mycket åt gången och urinblåsan får knappt någon plats alls. Det spänner och drar i magen, det känns att livmodern växer ca 1 cm i veckan. Jag känner mig stundtals öm om magen.
Spännande att ögonen nu är färdigbildade, jag undrar vad den kommer få för ögonfärg? Jag har ju bruna ögon men Simons ögon är melerade; de är både bruna, blå och gröna så vi har nog anlag för de flesta ögonfärger, även om brunt är dominant.  
I övrigt försöker jag bli klar med att skicka in de där tråkiga papprena om föräldrapenning och graviditetspenning. Blev inte klar igår kväll och nu är det samma sak igen: Klockan går alldeles för fort och nu borde jag gå och lägga mig. Finns inte mycket tid kvar på kvällen när man kommer hem från jobbet... Hur ska man hinna vila och ta det lugnt mitt i det och dessutom helst gå ut och gå en promenad?! 

Höststormen Simone

För er som inte bor på västkusten kan jag berätta att vi har stormvarning här idag. Regn, stormbyar och klass 3 varning (som jag nu tror är nedgraderad till klass 2). Själv har jag inte märkt så mycket av det. Har kunnat ta mig till och från jobbet som vanligt. Men Uddevallabron är sedan tidigare på dagen avstängd och både Angeredsbron och Älvsborgsbron stängdes av idag kl 18.30. Överallt på facebook kan man läsa om folk som fått gå hem tidigare från jobbet för att komma hem tryggt och säkert. Körde genom Kungälv förut och det var helt nedsläckt på flera gator. När jag gick på Västra Gatan var det tomt på folk och de flesta affärer hade redan stängt. Dessutom var det mörkt ute mycket tidigare idag när vi nu övergått till vintertid. Kändes nästan lite som i en sådan där "världen-går-under-film". Vart är alla människor?! 
Igenbommat och låst långt innan stängningsdags. Kanske lite väl överdrivet?
Nu hör vi hur vinden ökar utanför och det är någonting som står och slår, vi vet inte vad. Enligt SMHI är det risk för stormbyar med 25-29 m/s. Till midnatt avtar vinden.
När det är sådant här väder ute känner man bara för att krypa upp i soffan under en filt och kolla på en mysig film. Det gjorde jag igår kväll. Då kollade jag på Fired Up bara för att den är lättsam, underhållande och rolig.
Men film hinner jag inte ikväll. Måste fylla i papprena om föräldrapenning och ansökan om graviditetspenning. Alltså det är så mycket administrativt som måste göras när man väntar barn som man kanske inte tänker på! Papper hit och dit och påskrifter hit och dit. Val av graviditetsförsäkring, barnförsäkring, ansökan om föräldrapenning osv osv. Detta tillhör inte den roliga delen med att vänta barn och jag hade gärna sluppit om jag fick önska! På tal om papper har vi även en enkät från vår hyresvärd att fylla i. Men nu när jag ser hur mycket klockan redan hunnit bli vet jag inte ens om jag orkar med det ikväll. Kanske bäst att bara krypa ner i den mysiga sängen och läsa lite?
På tal om höststormen Simone så har min älskade Simon namnsdag idag hehe! ;) Grattis! <3
 
Ytterligare ett GRATTIS vill jag rikta till moster som fyller år idag! Hipp hipp hurra, hoppas du haft en jättebra dag! Grattis grattis! :)

Sovrummet

Nu är det redan en månad sedan vi tapetserade om i vårt sovrum, hjälp vad tiden går! Det var ganska nytapetserat när vi flyttade in, men ni lär ju se själva på bilderna nedan varför vi ville tapetsera om...
 
FÖRE:
 
Vinrött kändes inte rätt i sovrummet. Det blev så mörkt och dystert. Vi ville ha något vitt och ljusare. Men eftersom vi ville tapetsera vitt behövde vi först måla rummet vitt för att inte den röda tapeten skulle lysa igenom. Här kan ni se bilder från när vi målade om.
Eftersom vi fått tapeterna och allt material gratis av vår hyresvärd (helt fantastiskt!) kunde vi inte välja helt fritt vilka tapeter vi ville. Vi fick tre böcker att välja ur. Ni som brukar följa min blogg har säkert hängt med genom besluten... Det var riktigt svårt att bestämma sig! Men till slut valde vi en vit fondvägg med svarta blommor och grenar på. Till de andra väggarna valde vi en helvit tapet med tunna, tunna silvriga sträck som går vågrätt över tapeten. Tapeterna kommer från BoråsTapeter.
 
När vi ändå var inne i tankarna på att tapetsera om i sovrummet gjorde vi slag i saken för 7 veckor sedan och beställde en dubbelsäng, huvudgavel samt två sängbord. Vår första dubbelsäng! Tidigare hade vi sovit i våra gamla enkelsängar som vi bara ställt bredvid varandra. Det var två 105 cm sängar vilket innebar att vi hade en 210 cm bred "dubbelsäng". Lite väl brett om ni frågar mig. Vi fick inte längre plats med var sitt sängbord efter att vi vänt upp sängarna mot den vägg där vi ville ha dem (när vi flyttade in i lägenheten för 1 år sedan möblerade vi på ett annat sätt). Nu får vi plats och vi har en hel bäddmadrass så vi slipper en tråkig skarv. Vi är jättenöjda!
 
Jag var först rädd att vi skulle behöva stå ut med de vita luckorna ni kan se på en av väggarna ovan (det är två sådana luckor men den ena är bakom sängen) eftersom det var på just den väggen vi ville sätta fondväggen. Vet inte vad de luckorna fyller för funktion... Bakom dem går vattenledningar och andra rör. Men vi lyckades mönsterpassa och tapetsera in luckorna! Erkänn att ni inte ens kan se dem på bilderna nedan? ;)
 
EFTER:
Sängen, huvudgaveln och sängborden köpte vi på Sängjätten. Sängkläderna och den grå gardinen köpte vi på Ullared. Och igår på IKEA köpte vi en väggspegel som vi idag har skruvat upp i sovrummet! 
Hela rummet har verkligen fått ett lyft och nu känns det riktigt behagligt och mysigt att gå in i rummet. Nu känns det som att jag vill spendera tid där inne och jag hoppas att jag lär mig att prioritera vila och t.ex. sätta mig i sängen och läsa.  
Till sist måste jag bara lägga upp några före- och efterbilder precis bredvid varandra för att göra skillnaden ännu tydligare!

God natt!  

Ömma fötter

Sitter i sängen med domnande vader och fötter som värker. Fattar inte, jag orkade gå på Ullared i 12 timmar utan problem men nu när jag gått på IKEA i 2,5 timma är mina ben helt slut. Sen har jag visserligen stått i butiken i 3 timmar idag också. Så efter jag jobbat på Tårtdecor åkte jag hem, vilade lite och sen har vi spenderat kvällen på IKEA där vi möttes av julgranar, pynt och ljus i mängder. Vi har spånat på spjälsängar och skötbord och drömt oss bort lite :) Det var egentligen inte så mycket vi skulle köpa idag, bara lite förlängningssladdar, kudde och väggspegel. Har hunnit fota sovrummet i dagsljuset idag också så förhoppningsvis får ni se allt imorgon :)
Nu är det skönt att vila fötterna i sängen med en bok och lite yoghurt! Har bara svårt att bestämma vilken av alla böcker jag vill läsa som jag ska välja...
Hoppas ni har en trevlig lördag kväll och glöm inte ställa tillbaka klockan en timma!

Idag är en bra dag

Idag känns det bra. Idag mår jag bra. Idag är jag ledig. Idag har jag en sådan där bra känsla inombords som ni vet man kan ha ibland.
Dagen började med ett besök hos frisören. Klippte mig och färgade hår och ögonbryn. Åh jag älskar att gå till frisören! Det är så skönt att bara sitta där och bli ompysslad!
Sedan tog jag en lunch och en fika med mamma på svärmors café Java'gott på Nytorget i Kungälv.
Efter det fortsatte min skojakt. Huh. I första affären hittade jag ingenting. Men i andra affären jag var inne i, där hittade jag minsann två par! Expediten höll inte med om att man alltid borde ha skinn. Med en skön sula kan ett par skor i syntet också hålla värmen. Därför fick det bli ett par i skinn och ett par i syntet på Öppet Köp. De skor om jag egentligen vill ha i syntet som jag hittade på Din Sko i Nordstan har jag nog skjutit åt sidan. Nu är det dessa två som gäller så nu ska jag bara bestämma mig.
Vilka tycker ni? De till vänster är i skinn och de till höger är i syntet.
Det var även Vikingamarknad i Kungälv idag. Så jag gick lite på den och mamma köpte marknadsnougat till mig.
Till sist var jag inne på Akademibokhandeln och unnade mig en bok: Tomas Sjödins senaste "Det händer när du vilar". Kände att den tilltalade mig väldigt starkt, minst sagt! ;) Nu ser jag fram emot lugna, sköna stunder i nya sängen med mina böcker!
Kanske beror mitt välbefinnande på att jag bara mött trevliga människor idag som gett mig positiv energi. En trevlig frisör, en trevlig mamma, en trevlig expedit, en trevlig gammal bekant, trevliga sms. Det har betydelse! Dessutom är det så vackert ute nu och luften känns klar och ren. Älskar alla löv och färgerna på träden.
Så idag har varit en bra dag till skillnad från förra fredagen då jag kom hem, la mig i sängen och grät. Då var jag slut och orkade egentligen inte åka på BARA VARA. Men det gjorde jag ändå och jag ångrar det inte en sekund. Möttes av positiva ord och ett bra samtal vilket gav mig en funderare. Man ska alltid (med vissa undantag kanske) åka även om man inte orkar för det händer alltid något positivt som vänder på situationen!
Nu åker vi till BARA VARA om en timma och jag är säker på att kvällen kommer fortsätta att vara lika bra! 

Public Enemies

På torsdagsklubben 5 veckor sedan (hjälp vad tiden går fort och hjälp vad längesedan det var jag var där!) såg vi Public Enemies från 2009 med Johnny Depp i huvudrollen. Har faktiskt inte sett någon film med honom på sistone så jag bloggat om det, men jag har sett bl.a. Alice i underlandet och Sweeney Todd. Men mest känd är han väl ändå från Pirates of the Caribbean.
 
En annan känd skådis som spelade i denna film var Christian Bale (Batman-filmerna, The Prestige mfl).
 
Filmen är baserad på en sann berättelse. Den var hyfsat bra men hade ett tragiskt slut. Inte en sådan film jag skulle välja att se en ledig lördagkväll. Men absolut sevärd ändå.
Det märkliga är att Channing Tatum tydligen spelade i denna film utan att jag ens märkte det...! Hur i hela världen gick det till?! ;)
 
Men nu när jag ser denna bild nedan minns jag hans roll och vilken scen det handlade om. Tror inte jag kände igen honom pga frisyren. Det gick rätt fort och han dog tidigt i filmen så det var inte så länge han var med.
Men alltså Channing Tatum måste vara en av filmvärldens just nu snyggaste skådis, eller vad säger ni?! ;) Han spelar sjukt bra, både komedi och tragik. Dessutom är han grym på att dansa! 

Vecka 25

Igår gick jag in i v. 25.
60,7% av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 7 och i trimester 2.
 
Bebisen: Bebisen är nu ca 22 cm lång mellan huvud och stjärt och väger ca 680 gr i början av veckan och ca 790 gr vid veckans slut. Navelsträngen är tjock och elastisk, den innehåller två artärer och en ven. För att förhindra att blodkärlen trasslar ihop sig så ligger de inbäddade i en geléaktig massa, s.k. Wartons gelly. Mot slutet av graviditeten är navelsträngen ungefär lika tjock som en tumme och mellan 50-80 cm lång. Bebisens permanenta tänder bildas och kommer fram sen när den tappat sina mjölktänder.
 
Jag: Jag börjar känna mig större och tyngre. Bebisen gör sig verkligen påmind och det blir allt mer påtagligt att det faktiskt ligger en liten människa där inne! Har vaknat två nätter med kramp i vaderna men det har försvunnit efter lite massage. Det är väl sådant som börjar komma nu; svullnader och ömma ben. Ibland hugger det till lite extra i magen och jag kan ibland känna mig öm. På kvällarna kan vi ligga och titta på magen och se hur bebisen sparkar och rör sig. Huden på magen buktar ut här och där och det hela känns ganska märkligt egentligen. Det är nästan lite svårt att ta in att jag faktiskt har en bebis där inne! Ett litet liv som vi längtar efter att få hålla i våra armar <3
     Jag har mått ganska dåligt på sistone, känner mig så stressad och det är så mycket att göra och fixa hela tiden. Men jag ska verkligen försöka att tänka på att vila. Eftersom jag mår så pass bra fysiskt är det svårt att bromsa. Jag har svårt för att bara ta det lugnt och tillåta mig att vila. Men jag inser ju att det är nu om någon gång jag måste vila och tänka på mig själv. Eller inte ens det, jag måste tänka på bebisen. Det är vad jag gör med min kropp nu som har störst påverkan. Jag måste lära mig att prioritera om nu. Lära mig att säga nej, inte ordna och fixa hemma hela tiden och stå ut med att inte närvara på allt, att faktiskt missa något. Det har jag haft svårt för ända sedan jag var liten. Men jag ska i alla fall försöka göra mitt bästa. Jag ska göra en "att-göra-lista" med saker som får mig att vila och försöka lära mig att känna lika stor inre tillfredsställelse över att ha läst en bok eller sett en film, som för att ha städat, uträttat något ärende eller planerat ett möte. Nu har vi ju ändå kommit så pass långt med allt fixande här hemma och bebistillbehörs-inköp så det borde underlätta för mig nu att lugna ner mig. En ny, skön kontinentalsäng borde lyckas locka mig till sängs tycker jag ;) Och med den fysiska styrka jag ändå fortfarande känner (fast den börjar avta) ska jag försöka ta mig i kragen och komma ut på promenader. Just nu rör jag mig knappt alls (förutom allt spring på jobbet) vilket gnager mig. Men jag måste hålla igång kroppen om jag ska orka en förlossning tror jag. 
    

När jag slutar tidigt

Idag är en sådan där onsdag då jag slutar tidigt (kl 15).
Passade då på att hänga med den här mysiga lilla familjen en stund :)
Det blev fika hemma hos dem och barnvagnspromenad!
Nu står vår nya säng färdigmonterad och bäddad i sovrummet och jag kan knappt bärga mig tills jag ska visa er! Det blev verkligen så bra och fint som vi tänkt oss!   

Nu är de här!

Hej från allrummet!
Eller borde jag numera kalla vårt allrum för "kontoret" eftersom det som var kontor troligtvis aldrig mer kommer vara kontor...?
Nu är här trångt igen! Våra sängar har anlänt! :D
Vi skall montera dem imorgon så i natt blir förmodligen sista natten i våra gamla sängar!
I bakgrunden kan ni skymta våra nya nattduksbord!
Återkommer imorgon.
God natt! 

En snabb uppdatering

Hej hej!
En liten snabb uppdatering från mig. Känner mig så galet trött ikväll. För bara en timma sedan kände jag mig helt tom i huvudet och trodde inte jag skulle ha någonting att säga ikväll, men nu så kom jag på några saker. Har haft en bra och ganska effektiv dag på jobbet! Har inte stått i butiken idag och knappt behövt vara i packet heller, vilket innebär att jag hunnit kolla alla mina mail och dessutom fått ut några nya produkter i en helt ny kategori på hemsidan! Yey! :) Denna gång handlade det om Treat Pops. Kolla in vad det är för någonting här
 
Imorgon blir det mera jobb, sen FL-möte direkt efter det och på hemmafronten kommer vår nya dubbelsäng levereras! :D Som jag längtat! Förhoppningsvis kommer vi sova i den för första gången på onsdag. Så snart lär ni få bilder på hur sovrummet blev i sin helhet ;)
I övrigt har jag en bebis som stundtals kör runt som en centrifug i magen vilket är lite jobbigt när jag är proppmätt och kissnödig hehe :P Nej nu ska jag faktiskt prioritera min kropp och gå och lägga mig i sängen och läsa någon gravidbok. Håller på med fem böcker samtidigt och jag vet inte hur jag skall hinna klart så lite som jag prioriterar att läsa fastän jag vill. Dessutom har jag fler böcker jag egentligen vill läsa... Tiden räcker helt enkelt inte till. Frågan är vad jag skall välja bort?
God natt!

Från rosa till vitt

Igår efter jobbet kom delar av Simons familj hit och hjälpte oss måla om det blivande barnrummet. Tänkte först vi skulle grundmåla igår och ytmåla idag, men det visade sig att färgen var övermålningsbar efter bara 4 timmar så efter att vi grundmålat tog vi en paus, åt middag och spelade spel och sedan gick vi ner och målade klart.
Vi spelade Wallstreet.
Ja ni ser nog själva anledningen till varför vi ville måla om. Även om det skulle bli en flicka vill vi inte ha ett rum med rosa väggar och en hjärtbård i överkant. Mycket roligare med vita väggar så kan man dekorera med gardiner, matta, kuddar, filtar mm i roliga färger istället.  
Så nu är hela rummet färdigmålat! Allt på en dag! Vilket innebär att vi idag har kunnat göra annat än planerat. Skönt. Först har vi varit på gudstjänst och veckorhandlat. Sen har vi bara röjt, rensat och fixat här hemma. När vi ändå var i målartagen passade Simon på att måla på väggen på baksidan av våra köksskåp, de som är över bardisken. Där hade bara förra ägaren spacklat så den ytan var full av vita fläckar mot en ganska grå-vit bakgrund. Inte alls snyggt.
Vet inte hur mycket som syns på bild men så här såg det ut:
Det blev betydligt finare och fräschare! Så vad har mer hänt denna helg? Simons föräldrar hjälpte oss limma några köksstolar som börjat bli väldigt vingliga, pappa kom på besök en stund under målandet igår och hade ett fång rosor med sig som nu lyser upp i vardagsrummet och så har vi kommit lite mer i ordning här hemma.

Jag har rensat ut lite kläder som jag skall skänka till Second Hand. Vi har rensat ut några byrålådor på onödiga saker, ja ni vet sådant där som man bara samlar på sig utan anledning. Vi har kollat några avsnitt That '70s show. Vi har burit ner alla färgburkar och överblivna tapetrullar till källarförrådet och så har vi rensat ut ett antal tomlådor som stod i källarförrådet. Nu har vi slängt både Wii-lådan, dammsugarlådan, lådan för vår skrivare, lådan för vår OBH Nordica kaffebryggare samt lådan för vår OBH Nordica bakmaskin och flera andra lådor så nu hoppas vi inte att någon ska bryta sig in igen. Nu borde det inte finnas något där som lockar ögat. Det var ju bara dumt att vi hade sparat på de lådorna men jag tänkte väl som med så mycket annat att "de kan vara bra att ha". Inte för att vi vet om det var därför som de bröt sig in, men det kanske var en möjlig anledning. Nu har vi ett bättre lås på grinden och inga värdesaker i förrådet så nu hoppas jag inte det skall ske igen! 
Det blev en hel del tomma lådor att bära ut och slänga. 
 Har hört att det inte är bra att bära så mycket när man är gravid... hehe
 
Men framför allt så har vi idag kommit i bättre ordning i allrummet. En av byråerna står nu i blivande barnrummet och mitt skrivbord har fått bättre plats. Nu har vi kunnat samla alla babygrejer vi hittills köpt på ett ställe och det är sååå mysigt! :) Har gjort en liten skiss på hur vi vill att det rummet ska se ut och möbleras om några månader. Det är så roligt att få drömma och planera och det är så underbart att komma ännu ett steg på väg! På tal om babygrejer fick jag igår ett mms med en bild på den där amningskudden med Mumin från Rätt Start jag skrev om i torsdags. Två av mina kusiner har köpt den till mig, så snällt och gulligt! :) Tack tack! 

Vinterskoletande

Har precis kommit innanför dörren. Är ledig idag och har varit i stan i 4 timmar. Har letat vinterskor, hittade ju inga i Ullared. Trodde det skulle bli ganska lätt, men det var minsann ingen enkel match. Hittade ett par jag gillar redan i första affären, men de var inte i skinn. Alla jag pratat med idag rekommenderar skinn. De håller längre, de andas, de håller värmen bättre. Problemet är att jag hittar inga snygga i skinn. Har en bild framför mig hur de skall se ut och det gör mig ju ganska begränsad. Får nog försöka sudda ut den bilden tyvärr... Jag behöver verkligen ett par skor som håller värmen i vinter och då är ju skinn bästa alternativet. Men nu orkade jag inte mer så nu åkte jag hem. Är helt slut. Har till och med gråtit en skvätt! Haha får skylla på hormonerna ;) Känner mig helt utpumpad och slut på energi just nu. Får fortsätta skoletandet nästa vecka...
 
Vinterskorna jag provat idag...
 
Här är de i syntet jag egentligen vill ha:
Tycker de är så snygga för de har både snörning, en fejkdragkedja och ett spänne. Men men.
Tog mig en god lunch på Paprika idag. Har varit sugen på sallad länge så det var supergott!
Väldigt vackert väder ute idag. En riktigt fin höstdag. Det är så fint nu med alla löv tycker jag. Det är ett riktigt hav av löv här ute på vår gård.
Nej nu måste jag laga middag och sen är det bara att ladda om för BARA VARA. Det var den fredagen det... 

Mumin

Ytterligare en "serie" jag fastnat för är Mumin från Rätt Start.
Den finns även med Pingu, Smurfarna, Spöket Laban mfl men det är Mumin jag gillar bäst.
 
Finns väldigt många grejer i denna serie, mycket mer än i Royal. Ska försöka rangordna lite genom att börja visa dem jag gillar mest och helst vill lägga vantarna på ;)
 
Babygym och musikmobil:
Vagnleksaker:
Service och bestick:
 
Matningsskedar och haklapp:
Nappflaska och mugg:
Flanellfilt och borste & kam:
Bitring och dragspelsdosa:
Skallra och underlägg:
Mjukisskallror och pekbok:
Finns även amningskudde och skötbädd i denna serie, men där gillar jag nog bättre dem från Royal även om Royal tyvärr är dyrare.
Något annat som jag faktiskt inte vill ha med mumin är spjälskyddet. Tycker det blir lite för mycket med de stora figurerna vid huvudkudden.
I slutet av augusti var vi på Barnens Hus i Sisjön som hade gått i konkurs och hade utförsäljning. Då köpte vi ett påslakanset med mumin. Valde färgen cappuccino för att vara så neutral som möjligt, men den finns även i blått, rosa och svart. Det var så gött att gå in på Babyproffsen sen och hitta samma påslakanset där för över 300 kr när vi hade köpt det för drygt 150 kr! :) Ja föresten, nu kan jag ju äntligen tala klarspråk. Det var därför vi var på köpcentrum 421 den där dagen, för att vi hade varit på Barnens Hus. Det var tack vare det som vi gick in på Sängjätten där och nu kommer sängarna levereras till oss på tisdag. Tänk hur en sak kan leda till en annan! :)
 
Åhhhh upptäckte precis att några av produkterna finns i LILA!! :D Det var ju inte för inte som vi hade lila som färgtema på vårt bröllop ;) Men nä, det är väl dumt att köpa något i lila innan vi vet vad det blir för kön. Eller, spelar det någon roll?  
Lila amningskudde och skötbädd kan nog bli lite för mycket, men lila filt och påslakanset hade ju varit super fint!
 
Ja hjälp... Där finns många "vill haaaaaaa" just nu...! Men det där babygymmet med mumin vill jag verkligen ha! ;)
 
Klicka här för att se alla produkter med Mumin på jollyroom.se.
 

Vecka 24

Jag går idag in i v.24 (23+0).
 
Bebisen: Bebisen är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 565 g i början av veckan och ca 665 g vid veckans slut. De vita blodkropparna har börjat bildas. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns en liten chans att det skulle klara av ett liv utanför livmodern men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade.
 
Jag: Jag mår fortsatt väldigt bra. Jag känner bebisen sparka lite då och då varje dag nu, oavsett om jag står, sitter eller ligger. Men mest aktiv är den på kvällen när jag skall sova. Simon kan också känna den men annars är den lite blygsam än så länge att visa upp sig för andra ;) Man ska ju inte jämföra sig, men jag känner mig fortfarande inte särskilt stor. Bilden ovan ger dock inte magen rättvisa.
I övrigt känner jag mig pigg och full av energi av någon konstig anledning. Visst är jag nog tröttare än innan jag blev gravid, men jag orkar ändå med det jag vill så det känns skönt. Som att t.ex. gå på Gekås i 12 timmar... ;) Men sen är jag väl som jag är också, har lite svårt att tillåta mig att slappna av. Jag kör gärna på och vill få saker gjort. Men när jag väl sätter mig och slappnar av inser jag hur trött jag är. Inser dock att jag bör stressa av mer och ta det mer lugnt nu. Bebisen känner av stress väldigt tydligt. Om det är någon gång jag borde ta hand om mig själv så är det nu.  
 

Ska vi ta en tripp till Ullared?

Kanske man borde passa på att åka till Ullared? Det var ju så längesen.
Tycker det är väldigt trevligt av vår hyresvärd att anordna sådana här resor. Framför allt för dem som kanske inte annars har en chans att komma iväg annars. Förra hösten erbjöds också en resa till Ullared och i våras kunde man åka med på kosläpp på Falbygden. Där emellan finns luciafika och träffar för att plantera blommor tillsammans. Mysigt!
 
Idag har det varit en lång dag känner jag. Jobbar ju 10 timmar varje tisdag och torsdag (med 30 min lunchrast) och är inte hemma förrän vid kl 19. Idag när jag kom hem hade min underbara man tagit hand om tvätten och disken, gjort hemmagjord pizza och dessutom tejpat och spacklat hela lilla rummet! I helgen skall vi måla så vi behöver förbereda och spackla i veckan några gånger innan dess. Men Simon mår inte så bra stackarn. Han är jätteförkyld och har nackspärr, fick sjukskriva sig och gå hem från jobbet i förmiddags. Därför blev jag extra överraskad och glad att han hade orkat fixa allt här hemma idag! Jag såg framför mig en kväll med tejp och spackel... Skönt att slippa! Tack min älskling<3  

HÖSTREA

Idag köpte jag dessa två söta vispskålar på jobbet:
(blev inte så bra bilder, svårt inomhus när det inte finns något naturligt dagsljus)
De kommer från Ib Laursen och ingår i vår stora HÖSTREA vi har på Tårtdecor just nu! Älskar porslinet från Ib Laursen, det finns verkligen så mycket gulligt! Har sedan tidigare vita hjärtformade pajformar här hemma som vi fick i bröllopspresent.
Rean gäller även produkterna från Green Gate, så som dukar, förvaringsburkar och julgranskulor.
Passa på att fynda nu innan de försvinner! En del av produkterna rear vi tills de tar slut och vi kommer förmodligen inte ta in dem i sortimentet igen, där ibland porslinet från Ib Laursen...
 
Klicka på bilden nedan för att komma direkt till alla REA-produkter i webbutiken! :)
 

NG Baby Royal

Har fastnat för en serie som heter Royal. Den är vit med grå kronor och är helt underbart söt tycker jag!
Amningskudde, badcape, filt, matstolsdyna, påslakan, skötbädd, spjälsäng, garderob mm mm. 
Ja ni kan ju se själva så bedårande gulligt!
Fick jag önska skulle jag vilja ha alltihop. Älskar allt det vita och ljusa! Det blir så fräscht och stilrent. Tänk om man kunde få till ett barnrum i stil med detta...
Men som det så ofta är, när man hittat något man verkligen tycker är fint är det givetvis så dyrt...!
Spjälsängen kostar ca 2000 kr och det är ju så inte värt det när man kan få en för 699 kr på IKEA... Eller? ;)
Skötbord har vi tänkt ha inne på badrummet, ett sådant som man sätter på badkaret. Jag tycker sådana är ganska fula, men de är praktiska och tar ingen extra plats. Vi använder ändå inte badkaret. Nu har vi bott här i 1 år och jag har badat 1 gång och Simon har aldrig använt det. Till en början kommer bebisen sova i en vagga inne i vårt sovrum och då blir det nära och bra till badrummet som ligger vägg i vägg med sovrummet när man måste upp på natten. Får väl se när vi övergår till spjälsäng och/eller tränar barnet på att sova i eget rum... Det har man ju ingen aning om hur det kommer bli. Vi kanske får en bebis som inte ens trivs i vagga alls över huvud taget. Det återstår att se.  
 
Däremot skulle det vara jättetrevligt med en söt garderob eller byrå i vitt att ställa i lilla rummet. Inser redan nu behovet av förvaringsutrymme. Var skall vi göra av allt vi köpte på Ullared liksom? Det är visserligen trevliga problem. Vi kommer stuva om bland våra grejer lite och frigöra en byrå som står här i allrummet, men vi kommer nog ändå med all säkerhet behöva ytterligare förvaringsutrymme.
Den här garderoben hade varit perfekt! Synd bara att den kostar över 5000 kr...!
Näää.... det är la mycket mer ekonomiskt att köpa denna barngarderob på IKEA istället för 1295 kr. Den är dock mindre och har bara två medföljande hyllplan och en klädstång. Till en början behöver man mer plats för att lägga kläder än för att hänga.
Vi får se hur det blir helt enkelt... Vi kan ju börja med att måla klart rummet. Sen kan jag fortsätta drömma! ;)
 
Klicka här för att spana in massa annat gulligt i Royal-serien.
 

Bekväma kläder

Har aldrig varit en sån dära som lägger upp "dagens outfit". Inte riktigt min grej. Så moderiktig är jag icke! Men varför inte lägga upp "dagens mage"? Det lär ju bli mer och mer av den varan ju längre tiden går nu ;)
Efter 12 timmar på Ullared bjöd gårdagen inte på sovmorgon, även om det kanske hade varit behövligt. Simon skulle sköta ljudet på gudstjänsten så han åkte strax före kl 9. Själv tog jag spårvagnen och bussen någon timme senare. Efter gudstjänsten sen hade vi ungdomsråd i 2 timmar innan vi veckohandlade och körde hem.
Ni ser på bilderna ovan vad jag hade på mig igår ;) Tubhalsduk och tröja från Ullared och mammajeans från H&M.
 
På tal om mammajeans, alltså varför går inte alla kvinnor alltid runt i sådana byxor?! Såå sköna! Bästa plaggen jag haft på länge. Hur bra är det inte med en stor resårmudd istället för jobbig gylf och trånga knappar? :)

Ullared

Strax efter kl 7 igår morse lämnade vi lägenheten och gick ut till bilen.
Vid halv 9 var vi framme och strömmade in mot huvudentrén tillsammans med alla andra shoppingsugna människor. Det var mycket folk men vi slapp stå i kö.
Allt flöt på bra hela dagen. Det var trångt med människor överallt men vi fick tag på allt, verkligen ALLT vi ville ha, förutom vinterskor till mig!
Strax innan lunch hade vi fyllt en kundvagn med julgardiner, adventsljusstakar och babygrejer så då tänkte vi gå ut till bilen och tömma eftersom vi inte orkade gå runt med två kundvagnar (adventsljusstakar och badbalja är ganska skrymmande, det var inte så att vagnen var full med småsaker) men för säkerhetens skull frågade vi personalen om köerna utanför. Vi fick då veta att det för närvarande var 2,5 timmes kö in!! Galet! Som tur var kunde man få en stämpel så att man snabbt kunde komma in igen. Vi gick till bilen, åt lunch på Burger King och hann till och med gå i 1 timma inne på en sko-affär innan vi gick in på Gekås igen. Då var det ingen kö in längre. Tyvärr hittade jag som sagt inga skor, men jag är bara glad att vi ens hann med att leta. Det kunde lika gärna varit så att vi hade gått inne på Gekås hela dagen och inte skulle haft tid att kolla på annat.
När vi kommit in igen kollade vi på babykläder och kläder till oss själva. När kl var 20.45 rullade vi ut från parkeringsgaraget och var väl hemma strax innan kl 22. Trötta och möra efter 12 timmar i Ullared kånkade vi in alla grejer och fyllde hela hissen haha! 
Så hur gick det med julbestyren?
Jo vi fick tag på gardiner till alla fönster, men tyvärr hade de inte samma utbud som förra året så vi fick ta vad som fanns. Känner mig inte lika nöjd i år men det är inte så mycket att göra. Vi fick tag på samma adventsljusstakar som vi blivit bestulna på, men olyckligtvis nog hade just röd färg utgått hos leverantören så vi fick ta vita istället. Vi vill helst ha röda eftersom vi har så vita fönster och vita tapeter överallt, men men... Får vara glad att vi i alla fall fick tag på exakt samma modell eftersom de passar så bra i våra stora fönster! Så vi hade både tur och otur kan man säga. Hade varit så skönt och smidigt att bara kunnat plocka till sig exakt samma som förra året, men så smidigt kan det ju inte vara... Är ofantligt glad att vi i alla fall hann med allt annat vi ville, annars hade jag nog varit ännu mer bitter på att julgardinsletandet tog tid. De hade dock inte så stort utbud på juldukar, fick bara tag på en jag gillade så jag har fortfarande två till jag behöver ersätta. Om bara inte det där inbrottet hade skett så hade det sparat oss både tid, pengar och energi!
Det fanns inte mycket mammakläder på Gekås, så jag satsade istället på långt och töjbart ;) Det största problemet tycker jag är att tröjorna börjar bli för korta och inte täcker hela magen. Så jag fick tag på flera längre toppar och sköna, stickade tröjor som kommer värma gott i vinter. Köpte även två tubhalsdukar och två par mammatights.
Vinterjacka var jag ju i stort behov av (hade ingen alls) och jag fick tag på hela två stycken!
En i ull med knappar som slutar ganska högt upp vilket ger plats för magen att växa och en i mer tjockt och vattenfrånstötande material som kommer vara skön att ha under alla barnvagnspromenader i februari-mars när det är svinkallt och slaskigt! ;)
Förutom kläder fick jag köpt mig en armbandsklocka, ett nytt skal till mobilen samt ett sådant där skal som samtidigt är en plånbok. Simon hittade även nya datorhögtalare till mig, till ett riktigt bra pris :) De jag har idag sprakar väldigt mycket när man höjer och sänker och plötsligt kan ljudet hoppa iväg och bli jättehögt.
Simon fick tag på ny vinterjacka, mössa, skinnhandskar, skärp och jeans så han är riktigt nöjd han med!
 
Vad hittade vi till bebisen då? ;)
Det var ju det som var prio 1 med vår tripp till Ullared!
Jo då, vi fick tag på verkligen allt vi kunde önskat oss! Utbudet av babyskydd och skötbord var inget vidare så det tar vi någon annan stans. Men vi fick införskaffat sååå mycket annat fint (och till bra pris!) Vi köpte badbalja, underlakan till vagnen och vaggan, påslakanset, kuddar, snuttefilt, tvättlappar, nappar, nappflaskor, babyolja, sophink för blöjor, badtermometer och mycket, mycket mer! Vi köpte så neutrala bodys som möjligt, framför allt många helt vita. Köpte även jeans och en jättesöt helvit overall i yllematerial. Vi får ju barn mitt i vintern så det gäller att ha förberett med varma kläder.
Fotoramen med en bild för varje månad är något jag i tysthet önskat mig! Jag har sett den på t.ex. Bokia men tyckt den varit alldeles för dyr för att köpa. Så jag har lagt till den i min önskelista för sådant som jag egentligen tycker är för dyrt men som jag om möjligt skulle vilja ha ändå ;) Ni kan tro att jag blev glad när jag igår hittade den över 200 kr billigare på Ullared! :)  
På bilden ser ni några av de babygrejer vi köpt.
Vi köpte till och med en BabyBjörn bärsele! Har funderat på bärsele ett tag nu och till så bra pris som vi hittade igår kan vi inte hitta någon annan stans. Därför slog vi till! Det blev en BabyBjörn Miracle. Den har midjebälte och ryggstöd vilket känns bra för min känsliga rygg. Däremot kan man inte bära barnet på ryggen om man skulle vilja, men förmodligen är det inget vi kommer sakna. Man kan bära barnet både vänt mot sig och framåtvänt. Den kan användas från nyfödd upp till 15 månader. Här kan ni läsa mer om den om ni vill.
Köpte några nappar med roligt tryck på!
I stort sett är vi helnöjda med våra inköp igår! Vi köpte inte en enda onödig pryl som annars så lätt kan slinka med, utan vi försökte verkligen koncentrera oss på syftet med varför vi var där. Nu känns det som vi har kommit en bra bit fram på listan med grejer som behöver införskaffas tills bebisen kommer. Som sagt, de sista stora grejerna som behöver köpas nu är babyskydd och skötbord. Fortsättning följer... ;)

Graviditeten

Har skapat en ny kategori nu som heter graviditeten. I den kommer jag samla allt som har med graviditeten att göra: Allt från inköp och praktiska förberedelser, till hur jag mår och bebisens utveckling. Välkommen att hänga med! ;)

Inför morgondagen

Imorgon åker vi till Ullared för att köpa babygrejer. Barnvagn har vi beställt och vagga får vi låna. Men övriga "stora" inköp som är kvar att ordna är babyskydd och skötbord. Ska kolla vad som finns på Ullared och jämföra priser. Vi har kollat på att hyra babyskydd också men det blir faktiskt billigare att köpa ett eget. Köper man ett kan ju framtida syskon ha samma.
 
Har fått höra från flera att det verkligen är värt ett besök till Ullared när man väntar barn så det ska bli kul att se vad vi hittar imorgon! Det är ju så mycket "småkrafs" som behövs, som t.ex. badbalja, nappar, kuddar, påslakan, filtar, babykläder, handdukar osv osv. Men det är just därför jag är så extra störd på att vi blev bestulna på våra julgardiner!! Jag ville bara kunna koncentrera mig på babygrejerna imorgon och så lite kläder till mig själv, inte behöva kolla julgardiner! Men som sagt, mitt hopp är att de har samma utbud i år som förra julen och då går det förhoppningsvis ganska snabbt för då vet vi vad vi ska ha. Men det är ändå sura pengar...
 
Jag behöver verkligen ny vinterjacka också och vinterkängor/stövlar så det hoppas jag också hitta imorgon. Och så vill vi köpa en ny gardin till sovrummet. Nu när vi tapetserat om i vitt blev det lite mycket med bara vita gardiner.
 
Bild från Ullared första advent förra året.
Jackorna vi har på oss på bilden blev stulna från källarförrådet och de två avlånga kartongerna längst fram i kundvagnen innehåller de adventsljusstakarna vi blivit bestulna på. Hoppas, hoppas, hoppas vi hittar exakt likadana imorgon! 

Jag har något att berätta

10/10 -13.
Idag är det exakt 4 månader kvar.
Därför tänkte jag det passar att berätta idag. De flesta av er som läser min blogg vet nog redan om det, om inte blir detta en stor nyhet. Det är nämligen så att jag och Simon väntar barn! :D
 
Den beräknade födseln är 10 februari, sen får vi väl se om det blir då eller 2 veckor innan eller efter. Det är lite kul att det blev just 10 februari för det var min gammelmormors födelsedag. Jag har aldrig träffat henne. Hon är född exakt 100 år innan mig, år 1888.
Sen hoppas jag inte att bebisen bestämmer sig för att komma exakt 3 dagar sent för då blir det på mammas födelsedag ;)
 
Jag är i graviditetsvecka 23 så drygt hälften av graviditeten har passerat. 56,1% för att vara exakt (enligt min gravid-app hehe). Hittills har jag haft en relativt "smärtfri" graviditet. Jag mådde mycket illa i början och var väldigt trött. Men illamåendet har gått över och än så länge lider jag av varken foglossning, svullna vader, graviditetsdiabetes, ryggont eller allt vad det kan vara. Så det är jag tacksam för. Jag jobbar heltid och har väl tänkt göra det så länge som möjligt. Om möjligt vill jag nog bara gå hem 2-3 veckor innan BF för att ladda upp och vila. Men det har jag ju ingen aning om nu hur det kommer bli. Vem vet? Jag kanske blir jättedålig om bara en månad. 
 
Det känns roligt att få berätta här i bloggen nu. Nu kan jag skriva lite mer öppet om allt jag sysslar med. Eftersom den här bloggen handlar om min vardag vill jag dela med mig. För nu förstår ni kanske vad som snurrar i mitt huvud. Vad jag har fullt upp med. Det är så galet mycket som skall ordnas och fixas. Allt från tråkigheter som gravidförsäkring och ansökan om föräldrapenning, till roligare saker som inköp av barnvagn och skötbord. Det är verkligen som jag läste i en bok igår att det här med att vara gravid är så djupt biologiskt rotat. Det är som om man "bygger bo". Jag vill att allt skall vara klart tills bebisen kommer, så att jag bara kan njuta av tiden sen för då vet jag (har jag hört) att man inte kommer orka någonting. Det är därför vi tapetserar, målar och grejar nu. Det lilla rummet som skall målas vitt skall givetvis inte vara kontor utan ett barnrum kan jag berätta nu! ;)  Även om barnet i sig självklart inte kommer ha något behov av ett eget rum förrän långt senare. Kanske fortsätter vi ha våra datorer där inne till en början, men vad jag har förstått kommer man väl snart drunkna i nappar, leksaker, babykläder, blöjor, babygym och alldeles för många gosedjur så då kan det vara skönt att ha någon stans att förvara allt :)
 
Jag har varit på 3 ultraljud och förra veckan fick jag lyssna på bebisens hjärtljud för första gången. Det var jättemysigt! Magen växer och växer och det faktum att vi faktiskt snart ska bli föräldrar blir mer verkligt för varje dag som går. Vi vet inte om det blir en flicka eller pojke, det återstår att se. För 2 veckor sedan kände jag bebisen sparka ordentligt för första gången och det var en jättehäftig känsla! Jag känner till och med bebisen sparka just i detta nu! ;)
 
Ja det finns massor att berätta men detta var den kortfattade versionen. Men en sak är säker: Från och med nu kommer det bli en hel del bebisprat i denna blogg! Hoppas ni vill fortsätta hänga med ;) 
 
Japp, det är så här jag ser ut nu för tiden ;)

Tacksamhet

Tack o lov för min församling! Tack o lov för gemenskap! Och tack o lov att jag tror på att Gud existerar. Blev ett riktigt bra ledarmöte ikväll med många positiva uttalanden och uppmuntran. Det behövde jag just nu. Är så skönt att alltid få känna den här grundglädjen som finns även om livet ibland är jobbigt och det för stunden kanske känns meningslöst. Det finns ingenting som säger att livet blir lätt bara för att du är kristen. Men jag skulle inte kunna föreställa mig ett liv utan Gud. Måste vara så tufft att gå igenom jobbiga o svåra saker när man inte ens tror på att Gud finns där, när man inte fått erfara vilken gemenskap det ger och hur man på ett djupare plan kan finnas där för varandra och uppmuntra varandra. Jag önskar verkligen att alla jag känner skulle få uppleva detta! Är väldigt glad att jag gick ikväll trots att jag kände mig trött o stressad.
 
Vill även passa på att tacka för de uppmuntrande kommentarer o sms jag fått :) 
God natt!

Brottsplatsen

Ni får ursäkta mitt väldigt negativa inlägg igår kväll, men ibland känns allt bara jobbigt och det blir för mycket. Även om det egentligen bara är i-landsproblem.
 
Ikväll har vi varit nere i källarförrådet igen och tittat mer noga.
Här har ni brottsplatsen: (nu är den dock städad. Ni skulle sett igår...)
Nu känns vissa saker bättre och andra sämre.
Upptäckte till min stora glädje att alla julprydnader finns kvar. Är otroligt tacksam för det. De betyder mycket för mig och flera av dem fick jag när jag var liten.
Dessutom hittade jag faktiskt några påskprydnader! Men nu är dessa allt jag har kvar:
Ni som känner mig vet hur många prydnader jag egentligen brukar ha...! Men jag är så glad att det är just dessa som är kvar. Den vita tuppen fick jag 1990 och den stora ägghönan fick jag 1998 av mormor och morfar. Dem skulle jag inte kunna köpa igen. Den svarta prydnaden köpte jag när jag var med Alexandra, Emma, Wictoria och Hanna på Göksäter för några år sedan så den är också ett speciellt minne för mig. Och glaskulan med kaniner i fick jag av mamma förra året. Det är som om någon vakade över allt ihop och lät mina favorit-prydnader vara kvar! :)
 
Påskdukarna hade jag som tur var kvar uppe i lägenheten. Dessvärre är inte alla juldukar kvar, en av dem som är stulen köpte jag ny till förra julen :( Men ännu värre är att ALLA våra julgardiner är stulna!! :( Alla som vi köpte på Ullared förra året! Och detta stör mig något så hemskt, för det var just detta jag inte ville i år. Det var just detta jag tänkte tidigare i helgen; "va skönt i alla fall att vi slipper kolla på julgardiner och adventsljusstakar i år för det tog sådant tid förra året!" Men NÄHÄ, då ska vi alltså behöva köpa alla dessa julgardiner igen...! :( Det är ju såå ironiskt! Ska man skratta eller gråta? Det värsta är att det är så onödiga pengar. Att köpa gardiner igen som man redan köpt en gång. Men visst, man kan ju vända på det. Vem säger att man måste ha julgardiner? Men jag vill. Och jag vill ha igen det jag förlorat.
 
Ni kanske minns allt mitt tjötande och fixande förra året? Det som är borta nu är alltså gardinerna i fönstren som ni kan se, den vita duken på det runda bordet och den röda duken under julkrubban. Och i det här inlägget har vi alltså blivit av med gardinerna, adventsljusstaken och duken under luciafigurerna. (Den svarta popcorn-krukan finns inte heller kvar för den gick i tusen bitar när den där dumma luckan trillade ner för trappan ni som minns...)
 
Vi tog i alla fall upp det som var kvar av jul- och påsksaker till lägenheten, förutom adventsljusstakarna och plastgranen, de är för stora. Fick upp alltihop i skåpen i köket. Allt. Tack gode Gud för vårt stora kök säger jag bara! Synd bara att vi inte förvarade allt där från början! :/ Men man kan ju inte förutsätta att man kanske blir bestulen i sitt källarförråd. Man måste ju våga förvara någonting där nere. Jag minns så väl i januari när vi tog bort julgrejerna att jag gjorde iordning två stora lådor för att ha alla julgrejer på samma ställe och få ner allt i källaren. Bara för att ha ordning. Det skulle jag inte gjort.
 
Nej nu är det hög tid att sova! Hade tänkt sova vid kl 22 ikväll... men blev det så? Nej :( Imorgon direkt efter jobbet är det möte för oss som läser Pingst Ledarutveckling. Har jag hunnit läsa de kapitel vi ska ha läst i ledarskapsboken tills imorgon? Nej :(

Inbrott

När vi kom ner till vårt källarförråd tidigare idag upptäckte vi att vi haft inbrott! :( :( Först såg vi bara att det var väldigt stökigt och att allt stod i en annan ordning innan vi såg att hänglåset var borta från gallerdörren. Så otroligt ledsamt och irriterande! Varför kan man inte låta andras grejer vara?!
 
Vi blev bestulna på våra vinterjackor, en elektrisk pump till luftmadrasserna, våra fina stora adventsljusstakar som vi köpte till förra julen samt mina påskprydnadssaker. Jag har blivit av med en tröja också. Den/de hade gått igenom i stort sett alla våra kartonger för allt var upprivet och låg på olika ställen. Men det konstiga är att de tog minsann inte min stereo, inte Simons tangentbord, inte plastjulgranen, inte klotgrillen eller en helt oanvänd hinkgrill som jag fick i 25-års present. Sådant som man tänker har större värde. Känns som de valt lite udda saker att stjäla. Samtidigt är jag givetvis tacksam för det. Det kunde varit mycket värre. De kunde lika gärna ha länsat alltihop. Ingenting av det som är kvar är trasigt så det känns som om de varit försiktiga. De hade öppnat lådan med en fin höna i porslin som jag fick av mormor och morfar när jag fyllde 10 år och lagt den bredvid på golvet. Men den var i alla fall hel och framför allt kvar! För mig har den ett stort känslomässigt värde. Så det är väl egentligen mest det som är tråkigt, att de tagit flera av mina andra påskprydnader som för mig har ett högt känslomässigt värde. Sådant jag inte kan köpa på nytt :( Våra vinterjackor var ändå trasiga/utslitna och en elektrisk pump kan man köpa på nytt. Det var ändå tur i oturen att detta hände just nu för vi ska till Ullared på lördag och då kan vi köpa de där adventsljusstakarna på nytt (om de säljer dem i år vill säga). Men det var ändå inte det jag ville kolla efter på lördag! Det tog jättemycket tid förra året när vi var på Ullared att bestämma vilka ljusstakar och julgardiner vi skulle köpa. I år vill jag kolla på andra saker. Hoppas verkligen att de adventljusstakarna finns i år med för jag tyckte om dem så mycket och de passade så bra i våra stora fönster! :( Så det var egentligen därför vi gick ner till källarförrådet idag; För att plocka upp vinterkläderna och kolla vad som behöver köpas på Ullared. Men inte hade vi väntat oss att inköpslistan skulle utökas så drastiskt.
 
Vi har inte orkat eller hunnit kolla igenom alla kartonger i förrådet än så det kan hända att det är något mer som är stulet. Vi var tvungna att skynda oss upp till lägenheten igen för Simon skulle vara tidigare i kyrkan idag eftersom han skulle sjunga och jag skulle laga middag innan jag skulle ta en buss upp till Kungälv. Gudstjänsten var kl 16 idag. Efter det har vi veckohandlat. Men man inser att man har ganska mycket saker när man inte ens minns allt vad man har. Hur stod allt i förrådet? I vilka kartonger låg vad? Vad kan mer vara borta? Får gå ner dit imorgon och kolla mer noga. Framför allt vill jag säkerställa att inga fler julsaker är borta. Jul känns ännu viktigare än påsk på något sätt. Till jul dekorerar man ännu mer och jul firas under en längre tid. Och som sagt, det är just det här med det känslomässiga värdet för mig som är så tråkigt.
 
Ja här var det tvära kast. Förra inlägget var glatt och positivt. Detta var mindre roligt.
När vi ändå är inne på det negativa kan jag lika gärna fortsätta att få beklaga mig lite. Känner mig så stressad. Det är så mycket som ska fixas hela tiden. Just nu lever jag i att-göra-listor, kom-ihåg-lappar och påminnelsealarm i mobilen. Det är fakturor som ska betalas, saker som ska planeras, protokoll som skall renskrivas, bilder som skall skickas, saker som skall inhandlas eller beställas, försäkringar som skall tecknas, böcker som skall läsas, tider som skall bokas, väggar som skall målas, byta till vinterdäck, byta parkeringsljus, ungdomsråd, församlingsledning, ledarutvecklingskurs, veckorhandling, middag, städa, tvätta, och så mitt i allt ta tid för att SOVA! Allt bara snurrar runt. Varje dag när jag kommer hem från jobbet (om jag nu åker hem efter jobbet) försöker jag bara vara så effektiv som möjligt. Bocka av mina listor.
 
Men jag vet, det bara är så här. Allt går i perioder. Ibland har man mer att göra, ibland mindre. Jag har känt mig så här stressad förut. Sedan lugnar det ner sig. Just nu ser jag dock inte när. Alla har vi mycket omkring oss. Flera av sakerna jag rabblade upp är ju alldagliga ting. Men det mesta på mina listor är engångshändelser som allihop blir lite för mycket just nu.
 
NEJ nu ska jag sluta detta negativa dravel med en bild på soluppgången tagen med min mobil här om dagen.
Nu gulnar löven på träden och faller till marken...
God natt!

För exakt 1 år sedan

Idag är det exakt 1 år sedan vi flyttade till denna lägenhet! Tänk vad tiden går fort!
 
Klicka här för att läsa om flytten.
 
Det har hänt ganska mycket på ett år. När vi flyttade in var det en del som var slitet och som behövde åtgärdas, som vår hyresvärd och husvärd fixat åt oss. Som hyresgäst får man ju sådant ordnat gratis. Det är väl kanske enda fördelen med att inte själv äga lägenheten kan jag tänka...
 
Vi har gått från äckliga, slitna badrumsskåp till nya fräscha.
 
Vi har gått från jätteslitna köksluckor, till det här:
 
Vi har gått från det här:
Till det här:
Till det här:
(Nu är det bara det fula soffbordet vi vill byta ut!)
 
Från ett lånat vitrinskåp, till ett eget:

Vi har gått från vinrött till vitt i sovrummet när vi nu tapetserat om. Men det får ni inte se än ;) Jag väntar med hög spänning på att våra nya sängar skall komma. De kommer fullända hela rummet. Sen kommer ni få se!
Nu är det bara att måla om i lilla rummet kvar. Det är helt tömt på möbler, vi skall bara planera in en bra dag att hinna måla på. Vi orkar inte på vardagkvällarna efter jobbet och just nu är helgerna fullplanerade.
Så länge ser det ut så här i allrummet:
Lite trångt och stökigt, men vi får i alla fall plats med alla möbler och vi har var sitt skrivbord så det funkar.
Lite skillnad från hur det såg ut vid jul förra året:

Ja jag tycker det har hänt en hel del det senaste året och jag känner mig fortfarande så tacksam över att få bo i den här lägenheten! Den är tillräckligt stor, det är ett bra område, vi har nära både till centrum, naturen och upp till Kungälv där i alla fall jag tillbringar tid nästan varje dag i veckan.
Nu ska vi ner till källarförrådet och hämta upp våra vinterkläder och sortera om i garderoberna. Linnen, shorts och bikinis gör inte så stor nytta så här års.  

Fler bullar

Ett smakprov på kanelbullarna vi bjöd på igår kväll på BARA VARA:
 
Idag har vi haft sovmorgon för första gången på länge! :D Men när vaknade jag? 08:20. Låg ändå kvar i sängen till strax innan kl 10 bara för att. Sen dess har vi hunnit med att röja upp på balkongen efter att vi stod där ute och skar tapeter, har dammsugit, planterat en blomma och vattnat. Nu blir det en "andra frukost" innan det är dags att göra sig iordning och åka iväg på dagens äventyr.

Kanelbullens Dag

I morse när jag körde på motorvägen på väg till jobbet slängde sig plötsligt en bil ut framför mig. En sten flög då upp mot min ruta och gav rutan ett stenskott. Typiskt. Just då på radion hördes; "Har du fått stenskott? Samglas bil..." Haha så komiskt! Efter jobbet idag åkte jag då till Ryds Bilglas, inte Samglas. Det fanns tid för min bil på direkten så det var bara att rulla in i garaget. Arbetet skulle ta ca 15-20 min. I närheten av Ryds ligger Statoil och jag hade ändå tänkt åka dit idag eftersom jag fått en sådan där wrapp på facebook på en gratis kanelbulle på Statoil. Så medan de lagade min bilruta gick jag till Statoil och unnade mig en mumsig kanelbulle. Det var som att slå två flugor i en smäll. Det finns alltid en mening med det som händer ;) Även om det ibland är väldigt svårt och tar lång tid innan man hittar meningen.
Jag fick betala 100 kr för arbetet tack vare min bilförsäkring. Utan försäkring hade det kostat mig 750 kr. Ibland är försäkringar allt bra att ha!
 
Nu har jag varit hemma en stund. Ätit middag och även smaskat på en av mammas bullar dagen till ära.
Fler bullar lär det bli idag. Ska strax åka på BARA VARA där vi ikväll bjuder alla som kommer på en kanelbulle! Ja denna dag skall firas ordentligt! ;) Ha en fin kväll!

Höstmys

Hösten kommer allt mer nu. Vi går mot mörker. Nu är det mörkt när jag går upp och om jag slutar sent (kl 18.30) är det nästan mörkt när jag kör hem. Kan kännas lite deprimerande. Samtidigt tycker jag det är lite mysigt. Man kan mysa till det hemma med ljus och filtar. Eller med en höstbukett och en ny lampa till sovrumsfönstret. I lördags fick jag detta av mamma:
En mysig lampa med fot i trä och vitt tyg som lampskärm till fönstret i det nytapetserade sovrummet :) Köpt på Adelövs Marknad.
 

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0