Där sprack den planen

På bara några minuter kan allt ändras. Vi som inte hade något planerat idag och jag som skulle bygga ihop Elias spjälsäng. Simon gick ut till bilen förut för att åka och göra några ärenden, men då startade inte bilen! Vi har haft lite problem med bilen på sistone. Två gånger har den inte startat efter att en av oss har suttit kvar i bilen avstängd och lyssnat på radion medan den andre varit inne på Maxi och handlat. Det har inte hjälpt med startkablar utan Simons familj har fått komma och bogsera igång vår bil. Därför har vi inte tänkt det berott på batteriet utan på det där elfelet som spökar i vår bil och ibland gör att allt ljud dör helt. Radion dör och inte ens blinkersen låter. Det måste varit så att radion tog för mycket energi så att bilen inte orkade starta sen. I torsdags var det precis att bilen startade när vi skulle köra till babysimet och likadant sen när vi skulle åka från simhallen till BVC och från BVC och hem. Vi ringde då en verkstad som är specialiserad på el i bilar ifall vi skulle ha tur och kunna få åka dit på direkten när vi ändå var ute och körde, men de var fullbokade till andra veckan i juni... Sen dess har vi inte använt bilen. Men nu startade den alltså inte alls idag. Så vad gör man en helg när de flesta verkstäder är stängda?
 
Som tur är äger en i vår församling en verkstad så vi ringde honom och det visade sig att han faktiskt befann sig på verkstaden just när vi ringde honom. Han trodde direkt att det var batteriet som stendött när Simon beskrev problemet och kunde ordna ett nytt batteri redan tills på måndag. Min pappa kom ner till oss och hjälpte oss dra igång bilen så att Simon kunde köra den till verkstaden. Pappa åkte med för att kunna köra hem Simon. Bättre att få dit bilen redan idag när vi kunde få hjälp än att ta det måndag morgon när alla är på jobbet. Problemet är bara att vi behöver egentligen bilen imorgon för att komma till kyrkan och sen är det middag för Simons pappa som fyller år. Men vi får väl helt enkelt åka spårvagn och buss...
 
Update! Nu ringde Simon och var på väg hem i vår bil med ett nytt batteri!! Det var snabba ryck! Det visade sig att det redan fanns ett batteri på verkstaden som passade vår bil så vi fick det ordnat redan idag! Helt underbart! TUSEN TACK till Jörgens Bilverkstad alltså!! Det var väl tur i oturen att detta hände idag när vi ändå inte hade något särskilt planerat. Det hade varit värre att upptäcka detta imorgon när vi har en tid att passa. Nu återstår dock det där elfelet som gör att radion dör. Jag kan inte tänka mig att ett nytt batteri åtgärdar det, men vi får väl se. Sen vet vi att bromsarna börjar bli dåliga och bara för ett halvår sedan var ju då kopplingen på bilen slutade fungera och allt krångel som det innebar. Så jag är allt lite besviken ändå, har varit alldeles för mycket krångel tycker jag på detta 1 ½ året som vi ägt bilen :( Men visst, den är ju från 2006 så den är inte ny direkt. Nu är den 8 år gammal och det är la då felen börjar uppstå... Men nu får det allt vara nog för vi har inte råd med massa verkstadsbesök och vi har definitivt inte råd att köpa en ny bil!
 
Vår krångelbil.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0