PARIS ♥ del 2

I söndags vaknade vi upp och åt frukost ute på innergården.
Vi checkade ut från hotellet men lämnade våra väskor där under dagen. Sedan begav vi oss mot Sacré-Cœur. Vi tog metron till närmsta hållplats och fick sedan gå upp sista biten utmed de branta gatorna. Sacré-Cœur ligger på en bergstopp ganska högt upp i Paris. 
Det fanns en "linbana" också eller vad man skall kalla det, men den tog vi på vägen ner sen. 
Framme vid Sacré-Cœur.
Härifrån var det vidunderlig utsikt. Man kunde även gå 300 trappsteg upp till kupolen på Sacré-Cœur så det gjorde vi för att få en ännu bättre vy!
Uppe!
Där nere vid trapporna stod vi förut. 
Här nedan (i det svarta höghuset) ser man Paris högst belägna restaurang (Restaurang Ciel de Paris) som ligger i tornet mitt emot Eifeltornet (Tour Maine Montparnasse) på 56:e våningen
Eifeltornet och Triumphbågen till höger. 
När vi kommit ned igen gick vi in i kyrkan. Där pågick en gudstjänst. Jag blev nästan chockad först. Det var en väldigt annorlunda upplevelse att strömma runt bland hundratals turister i kyrkan samtidigt som det faktiskt pågick en helig gudstjänst med nattvard och bön mm. Intressant. Men roligt att få se kyrkan från insidan!
En modell av Sacré-Cœur.
Ni ser ju mängden turister... Här står alltså folk i KÖ! Dock hade vi tur, det var knappt ingen kö alls när vi kom och skulle upp i kupolen!
Sen tog vi "linbanan" ner, köpte var sin smoothie på ett ställe och promenerade mot Moulin Rouge. 
Moulin Rouge.
En snabb kik vid Montemartrekyrkogården innan vi behövde åka tillbaka mot hotellet. 
Vi tog en lunch på en restaurang i närheten av hotellet innan vi hämtade ut väskorna. 
På Charles De Gaulle var vårt flygplan 30 minuter försenat. Vi skulle sedan byta plan i Köpenhamn och som tur var hade vi nästan en timme till godo där men med tiden att komma av planet och att boarda nästa fick vi ändå halvt springa igenom Köpenhamns flygplats för att hinna. Det var synd att vi inte fick någon tid i Köpenhamn, de har ju en sådan fantastiskt stor taxfree där! 
Till slut fick vi se solen gå ner över Göteborg innan vi landade på Landvetter. En sådan helt underbar weekend vi fick!! Vi är verkligen jättenöjda med allt och så glada att vi hade möjlighet att åka iväg!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0