Vaccin och babysim

Igår var en sådan där dag då jag inte ens hann starta datorn. Vi städade lite, lagade middag och gick till affären och handlade och plötsligt så var klockan 19 och våra vänner i vår cellgrupp/hemgrupp/lifegroup (kärt barn har många namn) anlände!

I tisdags och idag har pappa fått vara med i vattnet på babysimet! Väldigt trevligt att de inte håller så hårt på regeln att det bara får vara med en förälder i vattnet när det nu finns plats. Vår grupp är inte fullsatt så det är flera bebisar som får ha båda sina föräldrar med i vattnet :) Det är ju bra både för föräldrarna och barnet att båda föräldrarna får känna på det och bli trygga med att bada med sitt barn.
Nu har vi en trött kille här hemma. Inte nog med att han blir trött efter babysimet (i tisdags sov han 3 timmar i sträck efteråt) men idag har han också fått sitt 3-månaders vaccin vilket gör honom extra trött idag. Han kan eventuellt få feber till kvällen och i natt men vi håller tummarna att han slipper det. Han vaccinerades mot äkta krupp (difteri), stelkramp, kikhosta, barnförlamning (polio) samt hjärnhinne-, öron- och lunginflammation. Vaccinationen gick bra, han började givetvis gråta när de stack honom (en spruta i varje lår) och grät en stund men sen lugnade han ner sig. Idag fick vi även vägt och mätt honom. Jag gissade ju på att han skulle väga 7300 g men han vägde 7405 g och var 64 cm lång! Huvudomfånget var nu 41 cm. Han har med andra ord gått upp exakt 1 kg och 5 g på en månad (15 april vägde han 6400 g och var 60,5 cm). Han växer så det knakar! Alldeles för fort om ni frågar mig...  
Dagens trötta kille.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0