Fantastiskt rolig helg!

Förutom att fredagen bjöd på en härlig kväll där jag fick hänga med mina goa vänner, fick jag hänga med dem igår kväll också för då kom de hem till oss på middag och fika!
Bjöd på cakepops, chocolate chip cookies och den där enkla daim-maräng-tårtan.
(Notera att tv:n är på i bakgrunden!!)
Det finns hur många varianter på cakepops som helst och man kan dekorera dem på mängder av olika vis. Vill du få lite fantastisk inspiration eller bara se några häftiga bilder på cakepops klicka här!
Men det tar verkligen tid att göra cakepops så jag gjorde bara som jag brukar.
Tyvärr blev jag besviken på klubbpinnarna jag använde. Dessa jag använde igår köpte jag på mässan i Telford i England, men de var en aningens för tjocka så bollarna gick lätt sönder när jag skulle sticka i pinnarna. Borde använt de klubbpinnar vi har på Tårtdecor istället, de hade jag förra gången och är enligt min åsikt mycket bättre.
Jag använde mig av det här enkla receptet, men jag gör inte riktigt som det står att man ska göra. Jag använder mig inte av frysen utan kylskåpet. Istället för 200 gr philadelphiaost använder jag bara ca 50 gr annars tycker jag smeten blir för lös. Dessutom lyckas jag inte smula sönder kexen i en bunke utan jag använder min mixer.
För att läsa om hur jag gjorde när jag gjorde cakepops första gången klicka här!
Här kan ni klicka om ni vill läsa om när jag gjorde chocolate chip cookies första gången.
Min daim-maräng-tårta är verkligen hur enkel som helst! Varannat lager marängbotten och varannat lager vaniljvisp blandat med krossad daim.
Denna gången dekorerade jag med Strössel Pastellblommor. Här hittar du annat strössel.
En jättesuddig bild på mig och Simon.
 
Ja, tre dagar på raken har jag fått träffa mina vänner. Härligt!
Idag predikade Simon jättebra som vanligt.
Efter gudstjänsten var vi på middag hos Simons familj. Okej kan bli lite förvirring här med alla "Simon" men nu talar jag givetvis om "min" Simon ;) Vi åt potatisgratäng, rostbiff och spelade sällskapsspel.
Sen kom vi till den tråkiga delen av helgen, vi var ju givetvis tvungna att handla också. Kände inte alls för det så här på söndagkvällen... Men det var vackert dekorerat på Maxi i alla fall och det blev man glad av! :)
Just nu sitter Simon på skype med några vänner och spelar dataspel. Jag fattar knappt hälften av vad han säger. Spel-språk...
Själv funderar jag på att gå och lägga mig. Är jättetrött efter denna intensiva helg och veckan kommer bli likadan. Imorgon är både Agneta och Paula lediga så det är bara jag, Samuel och Ellinor där på Tårtdecor. Jag kommer ha butiken till stängning både imorgon och på torsdag. Paula är dessutom ledig hela veckan så det lär bli ganska mycket att göra. På tisdag ska jag besikta bilen och så är det församlingsledningsmöte. Och på tal om att få saker gjort, tills på onsdag har jag bokat tid både hos naprapaten och hos frisören. Ser fram emot fredag då jag är ledig! God natt.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0