Emmaljunga Super Nitro Capri Brown

Tänkte det var dags att visa er vår barnvagn, ni som inte redan varit hos oss och sett den.
Det finns många val man behöver ta ställning till när man ska köpa barnvagn. Ska man köpa ny barnvagn eller begagnad? Låna? Vi bestämde i alla fall snabbt att vi ville köpa en ny. Dels pga det roliga med att faktiskt få välja sort och utseende själv och dels för att det blir en investering som vi kommer kunna ha till framtida syskon.
 
Valet av märke var lätt tyckte vi. Vi har hört mycket gott om Emmaljunga. Ett märke med bra kvalitet som funnits länge. I höstas fick Emmaljunga "bäst i test" i GP's barnvagnstest både avseende säkerhet, hållbarhet och bekvämlighet.
 
Däremot hade vi svårare att bestämma chassi och överdel. Svängbara hjul eller ej? Korg eller bara sittdel med quadrolift? För att inte tala om valet av färg! Det var nog det svåraste. Vi ville ha en neutral vagn som passar både till flickor och pojkar. Skulle vi välja klassiskt svart? Eller marinblå kanske? Grå med löv var vi också inne på. Eller brun? Beroende på vilken färg man sedan väljer är det olika innertyg. Prickar? Rutor? Lamm? Andra figurer? Som sagt, det finns många val...
 
Det blev till slut en Super Nitro, 2014 års modell, i färgen "Capri Brown".
Super Nitro har svängbara hjul framtill men till skillnad från vanliga Nitro så är de svängbara hjulen mycket större än vad svängbara hjul brukar vara, vilket känns mer stabilt. Hjulen går att låsa om man så önskar. Det är lufthjul men de är ändå punkteringsfria (fattar inte hur dock). Vagnen är extra smal (bara 57 cm) för att lätt komma in i hissar, bussar och spårvagnar mm. Styret är ställbart vilket passar bra då Simon och jag är olika långa.
Som ni ser bestämde vi oss för att köpa en riktig korg, närmare bestämt en City Korg Supreme.
Denna korg har vaggfunktion, integrerat myggnät som är insytt i suffletten och som dras fram och fästs vid styret, utdragbar solskydd, regnskydd och ventilationslucka i suffletten. Madrass ingår. Den har förvaringsfack med dragkedja både på sidorna av korgen och på skyddet som sitter på korgen.
 
Vi köpte även sittdel. Eller ja, sittdel är egentligen det som ingår när man väljer chassi. Det är någon form av liggdel (korg eller lift) som man behöver välja till. Så här ser vår sittdel ut:
Ryggstödet kan fällas ned till liggande position.   
Även sittdelen har inbyggt myggnät och bra med förvaringsfack.
Köpte även en skötväska i matchande färg. Det blev en skötväska med mer "sportig" stil och med många praktiska fack. I väskan ingår separat tvättbar skötbädd.
 
Ja så här ser de ut de båda delarna:
Vi känner oss jättenöjda med vårt val!
Nu längtar jag tills jag får börja använda barnvagnen! Hoppas Mini-Ceder kommer trivas i den! :)  


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0