OKBaby Skötbord

I lördags fick vi ett skötbord av Simons föräldrar! Det blev ett från OKBaby att sätta på badkaret. Har ju länge funderat på om vi ville ha ett skötbord i badrummet eller en skötbyrå i barnrummet, men kom fram till att det mest praktiska är att ha ett på badkaret i badrummet. Det tar mindre plats och vad jag förstått på dem jag frågat är det skönt att ha skötytan nära vatten. Badrummet ligger vägg i vägg med sovrummet så blir det inte långt att gå på natten när man måste upp och byta. Dessutom använder ju ingen av oss badkaret (jag har badat 2 ggr sen vi flyttade hit i okt 2012) eftersom vi har dusch i badrummet på övervåningen, så skötbordet kommer inte vara i vägen. Skötbordet går även att sätta på en spjälsäng eller på ett bord.
När vi gick på IKEA sist och tittade i utställningslägenheterna fick vi tips om förvaringshänget ovan. Bra för tvättlappar och dylikt som man vill ha nära till hands. Väldigt smart att fästa med några enkla krokar när man har en torkställning ovanför badkaret som man ändå inte använder. I den kunde vi också fästa en enkel mobil som vi också köpte på IKEA. Billigt och bra! ;)
Det som är lite tråkigt med detta skötbord är att jag nog inte kommer kunna ha NG Baby Royal skötbädd jag så länge önskat mig. Den skötbädden är 50 cm bred, men skötbordet är knappt 40 cm brett. Eller tror ni det går att trycka ihop den så den får plats ändå kanske?
Skötbordet har tre förvaringsfack på var sin sida, men man behöver mer plats än så för blöjor och annat. Därför köpte vi en enkel förvaringsvagn på hjul (det var den som var slut i lager vid två tillfällen!) på IKEA. Ett litet badrum kräver små, enkla förvaringslösningar. Nu vill jag bara göra den lite finare med exempelvis förvaringsboxarna till höger ovan eller dem till höger nedan.
På Ullared hittade vi den här blöjhinken från Korbell. Den har fotpedal och en extra lucka för att minska lukten. Den kan även användas som vanlig luktfri sophink sen när blöjtiden är förbi. Här kan man läsa en recension av blöjhinken för den som är intresserad. På lekmer.se finns den för 249 kr. Vi köpte den för 99 kr på Ullared (lätt värt ett besök när man väntar barn!)
Grejen är att man också behöver köpa till refill-påsar, det är väl dem som i längden kostar. Men faktum är att det faktiskt fungerar med vanliga avfallspåsar i denna blöjhink om man vill så det borde inte bli något problem. Vi får väl se om den kommer fungera så bra som det sägs ;)
Nu vill jag att Mini-Ceder skall komma ut så vi kan börja prova allt och se om h*n gillar skötbordet! Jag får återkomma med en recension sen av både skötbord, vagga och vagn. Men än så länge visar vår lilla skrutt inga tecken på att vilja komma ut... H*n har väl det för bra där inne tyvärr :( Så tråkigt. Nu börjar det bli riktigt segt att vänta!


Kommentarer
Cissi

Hej!
Tittar på skötbord till kommande bebis och undrar vad ni tyckte om detta skötbord? Det verkar bra, men lite plats för alla saker? Fick du plats med skötbädden du tittat på i den?
Tack på förhand!
Plus tack för tipset om hängförvaringen!

Svar: Hej! Roligt att du hittade hit! Vi är jättenöjda med skötbordet! Det sitter stabilt på badkaret och är i lagom höjd. Ja precis, i facken på sidorna får vi plats med salvor på tub och lite andra små skötprylar. Nej tyvärr fick inte skötbädden plats, så det är det enda negativa + att det är lite ful färg egentligen! Men det är ju en tunn vit skötbädd på i typ plast som går att ta loss och som är vattenfrånstötande så den är enkel att torka av. Så vi har bara haft frottéhanddukar på, det har räckt.
Ja hängförvaringen är riktigt praktisk! Lycka till i skötbordsdjungeln! :)
Emelie Ceder

2014-09-17 @ 17:15:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0