Vecka 24

Jag går idag in i v.24 (23+0).
 
Bebisen: Bebisen är nu ca 21 cm långt mellan huvud och stjärt och väger ca 565 g i början av veckan och ca 665 g vid veckans slut. De vita blodkropparna har börjat bildas. Luftvägarna formas och lungorna fortsätter utvecklas. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Skulle barnet födas nu finns en liten chans att det skulle klara av ett liv utanför livmodern men oftast är lungorna inte tillräckligt utvecklade.
 
Jag: Jag mår fortsatt väldigt bra. Jag känner bebisen sparka lite då och då varje dag nu, oavsett om jag står, sitter eller ligger. Men mest aktiv är den på kvällen när jag skall sova. Simon kan också känna den men annars är den lite blygsam än så länge att visa upp sig för andra ;) Man ska ju inte jämföra sig, men jag känner mig fortfarande inte särskilt stor. Bilden ovan ger dock inte magen rättvisa.
I övrigt känner jag mig pigg och full av energi av någon konstig anledning. Visst är jag nog tröttare än innan jag blev gravid, men jag orkar ändå med det jag vill så det känns skönt. Som att t.ex. gå på Gekås i 12 timmar... ;) Men sen är jag väl som jag är också, har lite svårt att tillåta mig att slappna av. Jag kör gärna på och vill få saker gjort. Men när jag väl sätter mig och slappnar av inser jag hur trött jag är. Inser dock att jag bör stressa av mer och ta det mer lugnt nu. Bebisen känner av stress väldigt tydligt. Om det är någon gång jag borde ta hand om mig själv så är det nu.  
 


Kommentarer
Anonym

Har precis kommit hem från en vecka i Stockholm och en av de första sakerna jag gör när jag startat upp datorn är att kolla hur du har haft det under veckan. Blev så glad när jag såg din fina mage och att jag nu kan följa er på bloggen. Kram på dig och vi hörs och ses./Margareta

Svar: Ja det känns roligt att ha berättat nu och få dela med mig av vad jag tänker på och pysslar med :) Tror det hade blivit väldigt tomt här om jag inte hade delat med mig av det största i mitt liv. Kram!
Emelie Ceder

2013-10-16 @ 19:14:29


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0