Jag har något att berätta

10/10 -13.
Idag är det exakt 4 månader kvar.
Därför tänkte jag det passar att berätta idag. De flesta av er som läser min blogg vet nog redan om det, om inte blir detta en stor nyhet. Det är nämligen så att jag och Simon väntar barn! :D
 
Den beräknade födseln är 10 februari, sen får vi väl se om det blir då eller 2 veckor innan eller efter. Det är lite kul att det blev just 10 februari för det var min gammelmormors födelsedag. Jag har aldrig träffat henne. Hon är född exakt 100 år innan mig, år 1888.
Sen hoppas jag inte att bebisen bestämmer sig för att komma exakt 3 dagar sent för då blir det på mammas födelsedag ;)
 
Jag är i graviditetsvecka 23 så drygt hälften av graviditeten har passerat. 56,1% för att vara exakt (enligt min gravid-app hehe). Hittills har jag haft en relativt "smärtfri" graviditet. Jag mådde mycket illa i början och var väldigt trött. Men illamåendet har gått över och än så länge lider jag av varken foglossning, svullna vader, graviditetsdiabetes, ryggont eller allt vad det kan vara. Så det är jag tacksam för. Jag jobbar heltid och har väl tänkt göra det så länge som möjligt. Om möjligt vill jag nog bara gå hem 2-3 veckor innan BF för att ladda upp och vila. Men det har jag ju ingen aning om nu hur det kommer bli. Vem vet? Jag kanske blir jättedålig om bara en månad. 
 
Det känns roligt att få berätta här i bloggen nu. Nu kan jag skriva lite mer öppet om allt jag sysslar med. Eftersom den här bloggen handlar om min vardag vill jag dela med mig. För nu förstår ni kanske vad som snurrar i mitt huvud. Vad jag har fullt upp med. Det är så galet mycket som skall ordnas och fixas. Allt från tråkigheter som gravidförsäkring och ansökan om föräldrapenning, till roligare saker som inköp av barnvagn och skötbord. Det är verkligen som jag läste i en bok igår att det här med att vara gravid är så djupt biologiskt rotat. Det är som om man "bygger bo". Jag vill att allt skall vara klart tills bebisen kommer, så att jag bara kan njuta av tiden sen för då vet jag (har jag hört) att man inte kommer orka någonting. Det är därför vi tapetserar, målar och grejar nu. Det lilla rummet som skall målas vitt skall givetvis inte vara kontor utan ett barnrum kan jag berätta nu! ;)  Även om barnet i sig självklart inte kommer ha något behov av ett eget rum förrän långt senare. Kanske fortsätter vi ha våra datorer där inne till en början, men vad jag har förstått kommer man väl snart drunkna i nappar, leksaker, babykläder, blöjor, babygym och alldeles för många gosedjur så då kan det vara skönt att ha någon stans att förvara allt :)
 
Jag har varit på 3 ultraljud och förra veckan fick jag lyssna på bebisens hjärtljud för första gången. Det var jättemysigt! Magen växer och växer och det faktum att vi faktiskt snart ska bli föräldrar blir mer verkligt för varje dag som går. Vi vet inte om det blir en flicka eller pojke, det återstår att se. För 2 veckor sedan kände jag bebisen sparka ordentligt för första gången och det var en jättehäftig känsla! Jag känner till och med bebisen sparka just i detta nu! ;)
 
Ja det finns massor att berätta men detta var den kortfattade versionen. Men en sak är säker: Från och med nu kommer det bli en hel del bebisprat i denna blogg! Hoppas ni vill fortsätta hänga med ;) 
 
Japp, det är så här jag ser ut nu för tiden ;)


Kommentarer
Ellinor Bergström

ÄNTLIGEN är den fantastiska nyheten ute i bloggosfären!
Grattis kära Emelie. Du och Simon kommer bli perfekta föräldrar!
Massa kramar från Västerås

Svar: Tack tack söta Ellinor! :) Kram på dig!
Emelie Ceder

2013-10-10 @ 22:24:07
URL: http://ellinorsarahbergstrom.blogg.se
Smulfrun

Kul att du skriver om det! Vi är så glada för er skull! :) kramar från Lilleds

Svar: Tack! Kram på er!
Emelie Ceder

2013-10-11 @ 13:06:06
URL: http://smulfrun.blogh.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0