Vecka 35

Bebis-magen v.34+0
 
Idag går jag in i v. 35 (34+0).
85,4 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 9 och i trimester 3.
Jag har 41 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 45 cm. Det väger ca 2,38 kg i början av veckan och ca 2,56 kg vid veckans slut. Det centrala nervsystemet är snart helt klart och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad. Barnet fortsätter lägga på sig vikt och fyller nu ut nästan hela livmodern. Barnet har inte mycket utrymme att röra sig på längre.
 
Jag: Nu är det inte långt kvar! Förlossningen kan bli om 3 veckor likaväl som om 7 veckor. Nu när det gått så långt har jag inte längre så mycket att berätta. Allt fortsätter ungefär som vanligt. Jag känner att det är trångt för bebisen för den gör stora, sega rörelser och tänjer ut min mage så mycket den kan. Jag har, peppar peppar ta i trä, lite mindre ont i revbenen nu och mer ont nedåt bäckenet. Det känns mycket bättre för det känns mer som det "normala" när man är gravid. Det är ju nedåt den ska! Jag börjar få en annan typ av värk nu, det känns ungefär som om jag ständigt går runt med mensvärk. Jag måste än mer tänka på vilka rörelser jag gör och att jag inte går för fort, då får jag genast ont.  
     Jag sover väldigt varierat. Vissa nätter kan jag sova ostört hela natten rakt igenom och andra nätter känns det som om jag är vaken mer än jag sover.
     Annars är det ganska bra. Ska till barnmorskan på torsdag. Det ska bli mysigt att lyssna till Minis hjärta igen! 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0