Vecka 31

Idag går jag in i v. 31 (30+0).
75,4 % av graviditeten har nu passerat. Jag är i graviditetsmånad 8 och i trimester 3.
Jag har 69 dagar kvar till BF.
 
Bebisen: Barnets totala längd är nu ca 40 cm. Det är ungefär lika långt som från min armbåge ut till fingerspetsarna. Det väger ca 1,6 kg i början av veckan och ca 1,76 kg vid veckans slut. Barnet behöver nu i princip bara gå upp i vikt. Alla organ är snart färdigutvecklade, lungorna är det organ som blir färdigt sist. Bebisen har ofta ögonen öppna när den är vaken och aktiv och blundar när den sover och är passiv. Den kan fortfarande ligga med huvudet uppåt, men redan nästa vecka börjar många bebisar lägga sig med huvudet nedåt och kan fortsätta med det tills födseln.
 
Jag: Veckorna går fort nu. Det blir ganska mycket fokus på själva förlossningen, kanske för att det liksom är svårt att föreställa sig hur det kommer bli tiden efter när Mini-Ceder faktiskt är här. De flesta böcker jag läser kretsar bara kring förlossningen.
     Idag har vi varit på Föräldrakurs, den första utav tre delar. Jag tycker den här första gången var helt okej men kunde varit mer givande. Nästan allt det som barnmorskan tog upp idag har jag hört förut. Inser att jag nog läst mer och är mer insatt än jag tror. De andra blivande mammorna hade inte alls läst mycket. En tyckte att det inte är någon idé, det blir som det blir och det är ändå inget man kan föreställa sig i förväg. Denna första gång syftade till att vi skulle lära känna varandra. Förutom jag och Simon var det fyra andra par. Alla var runt vecka 30. Ett par väntade tvillingar. Framför allt fick vi själva fundera på vad vi vill ta upp under föräldrakursen, vad vi har behov av att få veta. Men det blev nästan lite för basic idag och för mycket "småprat". Hoppas det blir bättre nästa gång, då skall vi gå in mer på förlossningen.   
    Jag läste i min gravidapp att ju närmre förlossningen man kommer, desto mer vänder man sin uppmärksamhet mot sitt ofödda barn, man blir introvert och börjar den mentala förberedelsen. Detta tycker jag stämmer till viss del, jag har i alla fall svårt att koncentrera mig och känner mig lite allmänt luddig. Mitt minne är katastrof. Om jag inte skriver ned något på direkten kommer jag glömma det. Barnmorskan förklarade att jag kommer automatiskt sålla bort allt sådant som inte är nödvändigt för mig att veta. Allt kommer fokusera på bebisen. Resten kommer hjärnan bara lämna. Ren "överlevnadsinstinkt". Ganska häftigt ändå. Sen är det ju väldigt mycket runt omkring nu med bilen och annat, så jag känner mig ganska tudelad och tankspridd. Orkar inte ta in så mycket. Anstränger mig att koncentrera mig på jobbet när jag är där men det är lätt att tankarna flyger iväg, framför allt om jag egentligen känner mig nedstämd. Ikväll stannade jag faktiskt hemma från FL, jag orkade helt enkelt inte. Det är lite för mycket tankar i mitt huvud för att jag skulle kunna bidra med något positivt ikväll.
     Imorgon ska jag till barnmorskan. Ska bli intressant att se hur mycket magen växt denna gång! 
 
 


Kommentarer
Margareta

Äntligen, jag har nog kollat din blogg 6-7ggr ikväll, du brukar ju uppdatera "mini-Ceder" på tisdagar. Du är såå fin. Tänker på dig och önskar dig allt gott. KRAM. Margareta

Svar: Åh tack Margareta!<3 Ja tisdagar eller onsdagar beroende på vilken dag jag är hemma :) Men så igår behövde min dator starta om sig mitt i mitt blogginlägg så det tog sådan tid innan jag kom in igen och kunde skriva klart. Hoppas vi ses snart! Kram!
Emelie Ceder

2013-12-03 @ 23:55:44


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0