Elsas doptårtor

Jag hade fått äran att hjälpa Madde med doptårtorna till Elsas dop. Förra söndagen träffades vi och började med dekorationerna och sedan höll vi på hela dagen i fredags och gjorde klart det sista. Madde bakade bottnarna och fyllde med mousse och gjorde de flesta blommorna själv. Hon färgade även in all sockerpasta och gjorde smörkrämen. Jag täckte tårtorna, gjorde diamond-mönstret och tryckte ut bokstäverna. Resten hjälptes vi åt med. Vi var ett bra team! ;) Även Maddes lillasyster hjälpte till en stund. Jag visade hur man gör pärlband och sen gjorde hon pärlband på löpande band :) Hon var bra på att pensla med pärlemorskimmer också! ;) 
 
När man jobbar med sådant här blir man dock så kritisk. Jag ser alla skavanker som kanske inte ett annat öga ser... Det vi blev minst nöjda med var kuberna som bokstäverna sitter på. Vi gjorde dem för stora och man ser alla skarvar väldigt tydligt. Funderade ett tag på att spritsa med rosa kristyr för att täcka kanterna men vi nöjde oss med att lägga några dekorationer uppe på kuberna för att minska den vita ytan... 
 
Men det är egentligen strunt samma om sockerpastan hann torka för snabbt på vissa ställen eller om rosorna inte blev perfekta. Det viktigaste var att alla gäster tyckte om tårtorna och att Madde var nöjd. Vi fick mycket beröm och någon undrade var vi köpt tårtorna ;) Då är de godkända i alla fall.
 
Tårtorna var fyllda med hallonmousse blandat med hela hallon i ett lager och rabarbermousse med jordgubbsbitar i ett lager. Favoritfyllningarna! ;)
Det var två tårtor med 25 cm i diameter och en med 15 cm. Alltså ca 48 bitar om man ska gå på Tårtdecors beräkningstabell, men det kom ca 60 gäster och vi fick en halv 25 cm tårta över så det räckte definitivt kan man säga!  
 
Om någon är mer intresserad har vi bl.a. använt detta till tårtorna:
-Flowerpaste (till kuberna)
-Penslar och diverse andra verktyg (spatlar, smoother, multikniv mm)
-Rosutstickare och diverse andra blomutstickare
 
För att bygga tårta på varandra behöver man en tunn tårtbricka samt "hidden pillars", vi använde pinnar i trä.
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0