Sammandrag av de senaste veckorna

Tänkte bara visa i stora drag vad vi hittat på mer de senaste veckorna förutom besök i småland, slottsskogen mm! Från den 8/5 fram till nu har jag varit på 15 olika student-, examens- och födelsedagskalas + mitt egna födelsedagskalas! Så det har varit en hel del kalasande, presentinköpande och klädbeslutande. Blev lite stressad när jag insåg hur många kalas jag skulle på så jag beställde tre klänningar på veromoda.se. Den dyraste klänningen kostade 209 kr så jag tycker jag gjorde ett bra köp! ;) En onsdag efter jobbet åkte jag till Cervera för att köpa studentpresent och då passade jag på att gå in på H&M för att kolla lite. Fyndade ett linne till mig och pyjamas, en keps och en kortärmad skjorta till Elias! Jag handlar så sällan kläder så när jag väl gör det känns det extra roligt! Framför allt när jag hittar bra priser.
Jag och Elias gick en promenad en förmiddag vid Svarte Mosse och tittade på fåglarna.
Varje gång vi är och handlar på Maxi i Torslanda vill Elias sitta i leksaksbilen som står utanför kassorna. Vi satte honom där i en gång för vi tänkte det var en rolig grej och nu är han fast haha!  
Helgen innan min födelsedag blev Elias sjuk. Han fick över 39 graders feber på lördag kvällen och den var inte borta förrän onsdag morgon. På söndag morgonen hade han 39,8 grader och han hade sådan feberfrossa att jag ringde 1177. Där fick jag rådet att åka till Barnakuten! Så vi åkte dit men väl där hade febern gått ned avsevärt eftersom han fått febernedsättande hemma. Sköterskan på Barnakuten tyckte nästan det var onödigt att vi var där för han såg så "fin" ut som hon sa. Hemma hade han knappt varit kontaktbar men nu var han på bra humör så vi fick bara rådet att åka hem och fortsätta med febernedsättande. Vi skulle ringa vårdcentralen dagen efter om febern fortfarande var över 39 grader. Det var den, så Simon åkte till vårdcentralen på måndagen. Alla prover var bra så tydligen var det inget särskilt. Elias hade 39 grader varje dag, han var hängig och trött och låg mest i soffan, men sen bara försvann febern! Jag kunde fira min födelsedag som planerat och på Mors Dag åt vi middag hemma hos mamma o pappa.   
Jag trodde inte jag skulle bli firad något speciellt, men till min förvåning hade Elias köpt både ett gulligt mobilskal och en T-shirt! ;D
I övrigt har vi lekt en del i kyrkan, Elias har fått nya skor av sin farmor och så har vi veckohandlat som vanligt. En kväll handlade vi rätt sent. Först satt Elias pigg i "kundvagnsbilen" men nästa stund som vi tittade på honom sov han som en stock! Lilla plutten! Det såg för roligt ut! 
Jag och Elias har åkt buss en del till både Kungälv och Göteborg med hans svarta och blå Kavat Jag håller just nu på och letar efter Kavat sandaler till Elias, av modellen Rullsand. Ingen som vet någon som säljer ett par blå eller bruna (vill helst ha svarta men de verkar inte finnas) Kavat Rullsand till ett bra pris?! :)
Vi har köpt en Emmaljunga sittdyna till barnvagnen också. Vi tänker att vi vill ha vår vagn så länge som möjligt och då valde vi att köpa en dyna som skydd mot smutsiga skor och dylikt.    
Den 4 juni jobbade jag min sista dag på Tårtdecor för den här sommaren. Direkt efter jobbet åkte jag ut till Orust för att fira min kollegas dotter som tog studenten. Det blev en mycket trevlig kväll med flera andra kollegor och vänner! :) Ett härligt sommaravslut. Hemma satt Simon och pluggade till efter midnatt på kvällarna. Han kämpade in i det sista och hade sin sista kursinlämning 7 juni. På kvällen den söndagen spelade vi Settlers. Det kändes lite som att det blev ett infirande av sommaren för min del och ett skönt avslut för Simon som var klar med sina tre kurser! :)
Den 6 juni firade vi Simons systrar som båda tagit sin kandidatexamen nu! Den ena inom Etologi och Djurskydd vid SLU Skara och den andra i Design, hållbar utveckling vid Linnaeus Universitetet i Växjö.
Sommaren har bara börjat och vi redan har vi flera härliga minnen och dagar att tänka tillbaks på! Simon tog de här bilderna på Elias och Josiah ovan och jag kan bara le! Tokiga buskillar! 
 
Ska bli spännande att se vad den här sommaren har att bjuda på. Mest av allt kommer nog tiden gå åt till att flytta och allt som behöver göras kring det. Men jag hoppas vi även får tid över till bus och lek vid havet!☺☀


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0