27 år

I fredags fyllde jag 27 år. På morgonen kom Simon med frukost på sängen och sjöng för mig. Elias sov extra länge så honom hann jag inte se innan jag åkte till jobbet. På jobbet blev jag firad med sång och en vacker blombukett. Jag blev även bjuden på lunch på Club Evergreen som ligger granne med Tårtdecor, trevligt! När jag kom hem slängde jag ihop en hallonpaj och sen kom mamma, pappa, Ellinor & William! Mamma hade med sig tacopaj med tillbehör, lyxigt att slippa laga maten själv! Det blev en lugn kväll med bara familjen. Vi mumsade på hallonpajen och några andra kakor som jag hade förberett och bakat helgen innan.
Jag fick många vackra blommor och presenter! Elias fick paket han med trots att det inte ens va hans födelsedag! ;) Han fick en liten väska i plåt fylld med leksaksverktyg i plast.
 
Dagen efter (alltså i lördags) hade jag kalas. Min familj var dock upptagna då så det var därför de kom på lite kvällsmys kvällen innan. Kalaset var litet och enkelt. Jag bjöd på smultronkex, hallongrottor, chokladrutor med hallon och en marängtårta med rabarber och jordgubbar. Ja det blev lite smulton-hallon-jordgubbstema! ;) Jag hittade detta härliga receptet på en tårta som hade både sockerkaksbotten och marängbotten i samma lager. Precis vad jag var ute efter! Jag ville inte göra en "vanlig" rund tårta med sockerkaksbottnar och sugarpaste utan gärna något annat. Men istället för att göra egen rabarberkräm som man ska enligt receptet använde jag rabarbermoussen med jordgubbsbitar från Tårtdecor. Mycket snabbare och minst lika (om inte mer) gott! ;) Ovanpå översta lagret med maräng bredde jag även ut jordgubbsmousse innan jag garnerade med jordgubbar och lite spritsad grädde.

Det blev en mysig eftermiddag med vänner, familj och fika. Jag fick otroligt många vackra blombuketter och bidrag till att köpa glasögon som jag önskat mig. Superbra! Har bestämt att jag måste unna mig ett par glasögon nu. De jag har är så gamla att jag knappt ser med dem längre då min syn försämrats. Linser är inte bra att ha i ögonen jämt utan man borde ha ett par glasögon. Så nu skall jag ta tag i detta, har en tid hos optikern på måndag. Jag fick även en fortsatt prenumeration på tidningen Hembakat och av Simon fick jag två stycken nya mobilskal som jag också behövde. Jag är jättenöjd och tacksam!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0