1-års tårtan

Till Elias kalas hade jag gjort en tårta som jag fyllt med hallonmousse och frusna hallon i ett lager och rabarbermousse med jordgubbsbitar i ett lager. Jag täckte den med sockerpasta jag färgat blå och lite andra dekorationer i sockerpasta. Alla tyckte den var jättefin men eftersom jag jobbar med att sälja tårtprodukter vet jag hur otroligt mycket mer man skulle kunna göra! I min värld är den här tårtan typ på en 13-årings nivå hehe! ;) Trots att den är så "enkel" tog den jättelång tid att göra! Allt tar längre tid än man tror. När jag gör tårtor brukar jag försöka dela upp tårtmakandet på flera dagar men denna gång hade jag bara en dag på mig (förutom att jag hann färga in sockerpastan på fredagen och baka tårtbottnen). Tårtbottnen fick jag tyvärr baka om på lördagen... jag hade den för kort tid i ugnen för jag vill absolut inte göra den för torr men det var lite för kort tid hehe... så jag höll på hela lördagen med tårtan! Ja ja den blev väl ganska söt i alla fall :) Framför allt blev den väldigt god! De mousserna jag använde är hur goda som helst och ger en stabil tårta!
 
Mitt problem är att jag kavlar sockerpastan för tunn så man ser alla ojämnheter under. Sockerpastan i sig är i alla fall fantastisk att jobba med, jag använde givetvis Tårtdecors egen sockerpasta! ;) Mumin gjorde jag med hjälp av Ellinors pepparkaksform. Svansen fick jag göra för hand. Ögonen målade jag med en svart penna. Gräset gjorde jag genom att trycka sockerpastan genom en vitlökspress, blommorna gjorde jag med små blomutstickare, stjärnorna med stjärnutstickare och till bokstäverna använde jag denna utstickare. För att göra kantdekorationen använde jag en siliconform ("Kids party"). Solen och molnet skar jag ut för hand haha ;) Men nu i dagarna har vi precis fått in en molnutstickare i lager bara för det, håll utkik på hemsidan! ;) Tårtljus hittar ni här.
 
Update! Här är nu molnutstickaren! Jag la in den i webbutiken idag (fredag). Den skulle jag haft när jag gjorde det där molnet haha! ;) En jättesöt utstickare, man kan göra små får, buskar och träd mm med den!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0