Hej från Kungälv!

Hej på er!
 
De flesta av er har säkert redan hört en hel del om hur vi har det. Men nu äntligen hinner jag skriva lite här också. Nu har vi bott i Kungälv i 1½ vecka och idag packade jag upp sista flyttlådan! Med det sagt är det definitivt inte klart här. Gardinstänger skall upp, hyllor skall upp på väggarna, taklampor skall upp, tavlor, böcker... För att inte tala om vår lilla "kontors-hörna" i vardagsrummet (nu har vi inte längre ett eget rum bara för datorerna...) som är allmänt kaos just nu. Vi skall köpa nytt skrivbord och organisera upp det hela. Men på det stora hela är det mesta färdigt. 
 
Jag har inte fotat med systemkameran på jättelänge, men jag slänger in lite dåliga mobilbilder så får ni i alla fall en bild av hur vi haft det. Jag lovar att ni skall få bättre och roligare bilder sen när allt är klart, men det kan nog dröja. 
 
Själva flytten gick förhållandevis bra, men till nästa gång vi flyttar ska vi DEFINITIVT hyra större lastbil/långtradare. För att vi skulle kunna köra lastbilen själva hade vi en sådan där i "normal-storlek" från Statoil. Det tog oss TRE vändor fram och tillbaka mellan Göteborg-Kungälv + ett antal personbilar!! Första vändan hade vi dessutom ett släp på en personbil också! Vi samlades hos oss kl 8.30 på morgonen. Kl 23 på kvällen tömde vi lastbilen en sista gång! Det var tungt! Med några fler personer och större lastbil hade det hela gått smidigare. Jag personligen åkte bara en vända. Jag var kvar och packade upp här i Kungälv resten av dagen. Så det var framför allt ett par personer som slet mest. Vi var mellan 7-10 personer som hjälptes åt men som sagt några fler hade varit bra. Men till slut var allt inne i lägenheten i alla fall och ingenting gick sönder eller så! Det kunde varit värre. 
 
Allt strulande i lägenheten då? Jo då det går bara bra, strulandet har givetvis fortsatt! ;) De närmsta dagarna efter flytten handlade det bara om att plöja väg inne i lägenheten. Eftersom vi tömde lastbilen en sista gång så sent kvällen innan blev det bara att vi fick stapla lådor på hög till slut. Det fanns mycket kvar att göra.
 
Så här såg det ut i vardagsrummet och i sovrummet precis bredvid min säng samma kväll som vi flyttat in! Kaos!
 
Dessutom hade vi fortfarande inte fått något förråd så ALLT vi äger befann sig I vår lgh och på balkongen!! Inte så praktiskt. Fastighetsskötaren som skulle visa oss vårt förråd dagen innan flytten hittade det till slut, men det var inte tömt och ett hänglås satt fortfarande på. Så vi fick vänta. På måndagen sen (27/7) träffade jag en annan fastighetsskötare som visade mig var man stänger av vattnet i källaren. Jag passade då på att fråga även honom om förrådet. Det förråd som var vårt men inte tömt ligger inte ens innanför stora entrén bland de andra förråden. Nej det ligger utanför i ett cykelförråd. Och där, genom ytterligare två låsta dörrar och smala gångar hittade vi vårt riktiga källarförråd! Det var tömt och olåst MEN just i vårt förråd (givetvis) sitter det en brandpostdörr där brandkåren kan komma in utifrån om det skulle brinna. Så golvet var fullt av betongbitar och vi har ändå inga nycklar till de dörrar man måste passera för att komma dit så det förrådet kan vi inte använda än. Det har tydligen varit fuktskador i källaren så därför har många fått flytta till preleminärt uppbyggda förråd i cykelförrådet. VILKEN RÖRA! Jag är inte irriterad på fuktskadan, det är som det är. Det som STÖR MIG är att ingen kunde klämma ur sig denna information från början så hade jag sluppit ringa runt och leta som en tok efter vårt förråd. Det känns inte som att de på kontoret har full koll på hur det faktiskt är ute bland deras hyreshus! Det har varit rena dektektivarbetet. Nu i alla fall så har vi fått burit ner våra grejer till det tillfälliga förrådet som fastighetsskötaren först fick klippa sig in i och tömma på saker... 
 
Vidare har jag skrivit lappar och sprungit upp till grannarna rakt ovanför oss för att informera om att vattnet kommer vara avstängt under en viss tid dagen efter. När så vår hantverkare kom dagen efter för att göra installationen slutade inte vattnet rinna ur kranarna trots att vi stängt av på precis de ställen i källaren där fastighetsskötaren visat mig! Efter flera samtal till fastighetsskötaren (som i alla fall var 90% säker på att det var just de kranarna) och testvridningar på andra kranar i källaren (!) stängdes till slut vattnet av. Då uppstod nästa problem. Spisen gick inte längre att dra fram och det var från ellutaget bakom spisen som elen skulle tas för diskmaskinsinstallationen. Då visade det sig att när målaren målade om köket hade nog färgen inte helt torkat innan de satte tillbaka sprisen så den hade torkat fast!  Det är lika bra att sluta förvånas. Jag ringde både målaren och fastighetsskötaren men givetvis kunde ingen göra någonting så på en gång. Jag fick tips på hur vi borde lyfta och målaren tyckte det lät märkligt som ju ensam hade kunnat lyfta spisen förut. Men nu stod TVÅ man och lyfte för allt vad de hade och spisen rubbades inte! Till sist tog min svärfar ett grepp längre ner och då kom kraften på rätt sätt så spisen kom loss! Efter 4 timmars jobb hade vi så till slut en diskmaskin på plats!! 
 
Övrigt roligt som hänt är att vattnet från avloppet steg upp på golvet i badrummet när vi tömde badkaret och när tvättmaskinen tömde sig på vatten. Precis när fastighetsskötaren rensat avloppet (och även bytt packningar i båda badrummen) och jag våttorkat golvet och städat klart rann det ut vatten på golvet IGEN! Då hade det gått hål på slangen från tvättmaskinen! Alltså det är ju helt otroligt. Simon lagade hålet med silicon och det höll så det problemet är löst i alla fall som tur är! Igår var en byggkille här och tog med sig dörren till Elias rum som skall "renoveras". Nej de köper inte nya dörrar för nya dörrar är vita (de vi har nu är bruna) och då kanske grannar ser att vi har vita dörrar och börjar göra sönder sina dörrar för att få nya vita istället... Så då väljer de det dyrare alternativet och lagar befintliga dörrar vilket innebär att vi blir utan dörr i 10 arbetsdagar! SOM TUR VAR så passade dörren vi hängt av i hallen till Elias rum så där hänger den nu. Fattar inte vad vi gjort annars! Det blir ju väldigt opraktiskt och svårt att inte ha någon dörr till Elias rum alla gånger han ska sova! 
 
Köket har ju målats om och hallen tapetserats och det blev jättebra! (Som tur är!) Vi är jättenöjda med valet av tapet i hallen. Alla köksskåp är målade invändigt och det har gjort mycket för helhetsintrycket! Men allt blev inte klart. Köksluckorna skulle lämnas in och målas om och ytterdörren skulle målas. När jag ringde målaren och frågade om det kom han på att han glömt ytterdörren och luckorna visste han ingenting om men skulle kolla upp det. Sen har jag inte hört något så detta måste jag följa upp. Det vi ytterligare väntar på nu som skall göras är att en kökslåda har börjat gå sönder, vi saknar torkreda i badrummet och så har svetsen i skarven i badrumsmattan släppt så det måste åtgärdas så vi inte får några fuktskador. 
 
När vi fick nycklarna till vår lägenhet 1/7 var ju inte alla nycklar med. Vi fick därför ett cylinderbyte och nya nycklar 1½ vecka senare. Efter det började låskistan i ytterdörren krångla. Ibland gick det inte att låsa utifrån och ibland gick det inte att låsa inifrån. En gång när fastighetsskötaren kom och knackade på kunde jag inte låsa upp för honom! Som tur är har vi två ingångar så jag fick använda andra dörren! Den låskistan är i alla fall bytt nu så nu funkar det som det ska. En sista spännande grej jag vill nämna är att Simon har börjat cykla till bussen nu så att han kan gå på bussen i Göteborgs kommun för att spara busskortspengar. Under fyra dagar fick han punka TVÅ gånger! Jag säger inte mer...
 
MEN för att försöka avsluta denna negativa berättelse lite positivt så trivs vi i alla fall väldigt bra här i Kungälv! Jag har redan träffat flera trevliga grannar. Det är jätteskönt men fortfarande väldigt ovant att kunna gå till Maxi, gå till Willys, gå till kyrkan, gå till klädaffärer, ja kunna gå runt i hela Kungälv! Att ha 5-10 min till våra föräldrar istället för 15-35 min. Att komma närmre flera vänner och syskon. Att ha 15 min ut till havet. Planlösningen på lägenheten är bra och rummen är nu efter målningar och tapetseringar fräscha och fina. Jag har för första gången en klädkammare och ett högskåp (i köket) som jag alltid velat ha! :) Vi har en stor balkong utanför vardagsrummet med lekplatsen precis utanför. Vi kommer ha 4 min att gå till Elias förskola där han skolas in om 3 (!) veckor! Ja framför allt för Elias del känns detta boende mycket bättre på flera sätt. Jag tycker även det är väldigt skönt att slippa trappan som vi hade i lägenheten. Det blir större ytor för Elias att köra bobbycar och annat på när allt är på ett plan. Trots att lägenheten är 11 kvm mindre känns den ungefär lika stor. Så på det stora hela tror vi att detta kommer bli jättebra! Jag vill bara att alla problem som uppstår hela tiden skall upphöra!
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0