NTF informerar

Igår slutade Simon tidigt. Kl 14.15 var vi på ett informationsmöte på Familjecentralen i Ytterby. En man från NTF var där och pratade om trafiksäkerhet och bilbarnstolar. Vi känner att det är dags för oss att byta stol nu. Än så länge får Elias plats i babyskyddet men han börjar tycka att det är trångt. Vi har dock hört lite olika bud, vissa säger att man kan vänta med att byta medan mannen från NTF sa att man skulle byta så fort barnet kan sitta själv. I så fall är det hög tid för oss! Jag känner dock att det finns en hel djungel av bilbarnstolar och det är svårt att välja. Summan av kardemumman var att det finns inga dåliga bilbarnstolar så länge barnet åker bakåtvänd. Säkerhetsmässigt är alla stolar bra, det viktiga är hur de monteras. Så då är det bara att fundera på om man vill ha några extra finesser och hur mycket pengar man vill lägga. Jag berättade vilken bil vi har och då gav han tips på två stolar som han tror skulle passa bra i vår bil, både med tanke på att vi har en förhållandevis trång bil och med tanke på att både jag och Simon är ganska långa så det finns stor chans/risk (hur man nu vill se det) att Elias också blir lång. Nu ska vi bara fundera och bestämma oss.
Elias fick busa och leka av sig lite med alla roliga leksaker innan vi åkte vidare för lite ärenden på Maxi och Mekonomen mm. Sen blev det spontant att vi även denna kväll åt middag hos Simons föräldrar. Gott!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0