Brattön

Har haft en härlig "weekend" på Brattön med Simons familj, Simons farmor & farfar och Simons farbror med familj! Jag och Elias åkte ut dit på dagen i fredags, Simon kom sent på kvällen efter jobb och BARA VARA. Vi åkte hem i söndags kväll eftersom Simon skulle jobba men jag åkte ut dit igår igen och var där över dagen. Man får passa på att njuta så mycket man kan medan man är ledig!
 
Enligt väderprognoserna skulle det vara strålande sol på lördagen och i övrigt ganska bra väder. bra väder blev det inte men det har varit otroligt varmt och uppehåll hela helgen förutom igår då det regnade. Så igår blev mest en sitta-inomhus-och-spela-spel-dag. På fredagen sken solen men lördagen blev ganska mulen. Söndagen började likadant men framåt eftermiddagen sprack det upp och blev riktigt soligt! Då fick vi besök av våra vänner och vår skara på ön utökades med 9 personer. Några kom med segelbåt och la till. Solen stekte och det blev riktigt skönt i vattnet! Folk överallt och jag bara älskar den gemenskapen! :)
 
Att det varit molnigt största delen av helgen har dock inte stoppat oss! Jag tog mina första dopp i havet och det var jätteskönt! Det blev en väldigt härlig helg med massa bad, brädspel, korsord, volleyboll, vattenkrig, pantgömme, krabbfiske, bus och lek med barnen. Elias har myst med sin farskusin på drygt 1 år. Det var så gulligt att se dem tillsammans! Simons kusin blev helt till sig när han såg Elias och ville gosa massor med honom! Det är så man smälter!
 
Det blev dock lite för varmt för Elias i helgen. Han hade svårt både att sova och att äta, men det vet man ju själv hur det är. Man har ingen större matlust när det är för varmt. I lördags när ingenting verkade hjälpa fick han till slut bada i en balja och då lugnade han ner sig. Sen sov han gott i 2 timmar i vagnen. Han har haft sina sämsta nätter på över 2 månader i helgen. Natten till i lördags fick inte jag somna förrän halv 2, sen vaknade Elias redan kvart i 5 och kämpade någon timme innan han somnade om. Jag har blivit så bortskämd nu med att få sova hela nätter så jag var rädd att det nu skulle vara över. Men inatt har han sovit hela natten igen som vanligt så jag tror det bara var en tillfällighet men både ny miljö och väldigt varmt. Dock har han börjat somna väldigt sent på kvällen, han somnar någon gång 23-01, så det får vi försöka ändra på. Kanske beror det på ljuset? Det är lurigt nu med de ljusa sommarnätterna, svårt för en bebis att förstå att det är natt när det är ljust ute. Annars har allting funkat jättebra med Elias i helgen! Jag försöker njuta till max av varje stund och ta tillvara på tiden som är nu. På söndag blir han redan 5 månader och jag får nästan lite panik när jag tänker på det. Jag vill att han ska vara min lilla bebis ett bra tag till! 
 
På lördagen gjorde vi en avstickare tillbaks till Göteborg för att träffa Alexander och Lenas lille Theodor som föddes 28 maj. Redan en månad gammal men oh så liten och söt! Kan inte ens minnas att Elias varit så liten, trots att det bara är knappt 5 månader sedan han föddes. Man glömmer allt för fort. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0