Fjärde advent

Idag är det fjärde advent. Morgonen började med en fantastiskt vacker himmel och sedan har vi som vanligt varit i kyrkan. Idag hade vi julfest! Det var uppdukat med bord och stolar i hela kyrksalen. Det bjöds på kaffe, glögg och pepparkakor när man kom och sedan blev det gröt, skink- eller ostmackor, julmust, kaffe, bullar, pepparkakor, skumtomtar och choklad! Riktigt mysigt! Från scen spelades jullåtar av olika slag och Simon predikade. Jag var med och hälsade välkommen vid dörren och tog upp kollekten. Kyrkan blev helt fullsatt så vi fick slänga fram fler bord och stolar i sista stund. Kul! :) 
Lite suddiga busbilder!
Min lilla plutt fick sin första bula igår! En ordentligt stor, blå bula i pannan. Ni skymtar den på bilen ovan men jag kan ju säga att den såg värre ut igår! Jag stod och slog in julklappar och han stod bredvid mig mellan soffan och soffbordet utan problem. Men så plötsligt bara ramlade han! Bara sådär. Jag hade inte en chans att hinna ta honom innan han redan låg på golvet. Han måste slagit i pannan i det hårda soffbordet. Han blev jätteledsen först men sen gick det över och han busade och lekte som vanligt. Vackert är det inte men tur att det inte var värre!
 
Vet inte om jag förklarat föresten, men om ni undrar över liggandes stolar som ni kan se i bakgrunden på bilder lite här och där är det för att inte Elias skall kunna krypa fram till fönstrena och riva ner blomkrukor och lampor som de ligger där. Både i köket och i vardagsrummet har vi så dumma låga fönster. Inte alls barnvänligt! Så för att jag ska ha någon chans att greja med annat när jag är ensam med Elias och inte passa honom hela tiden har vi lagt stolarna ivägen framför fönstrena. Nu börjar han i och för sig kunna flytta på stolarna själv så nu hjälper de snart inte längre. Då får han helt enkelt lära sig att lyssna! ;)
 
Hoppas ni haft en bra helg!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0