Irritationer och frustrationer

Läs inte det här inlägget om du vill bli glad. Jag är på dåligt humör. Har varit hemma från jobbet idag och fick avboka mitt besök hos barnmorskan i morse. Men jag fick en ny tid på måndag istället. Jag missar FL-mötet ikväll. Har fortfarande inte feber men ont i halsen, förkyld, knappt någon röst alls och det gör verkligen ont i magen. Det hugger till då och då och det känns liksom obehagligt att gå helt upprätt, som att huden stramar för mycket om jag sträcker på mig. Stackars lilla hud vad du får tänjas ut nu...
 
Hela dagen har jag tänkt ta med mig systemkameran ut och passa på att fota lite vackra höstbilder när det var soligt och jag ändå var hemma. Men vart i all världen tar tiden vägen?! Visst jag sov ganska länge i morse och det var såå skönt! Först var jag uppe kl 6 för att meddela jobbet och barnmorskan att jag inte kommer. Men sen somnade jag om till kl 10. Minns inte sist jag kunde sova så länge. Varje dag när jag har sovmorgon vaknar jag ändå mellan kl 6-8 nu för tiden. Så det var skönt att få känna att jag kunde sova ut.
 
Efter frukost körde jag igång en tvättmaskin och så hade jag några mail att svara på. Sen var det ju den där eviga graviditetspenningen. Tog mig till slut över 1,5 timma att bli klar med formuläret och skriva mitt brev som jag vill bifoga som bilaga. Tar sådan tid när man vill formulera sig rätt. Till sist blev jag klar och skulle skriva ut det så jag kunde gå och posta det och äntligen få iväg det. Nej då hade den svarta bläckpatronen tagit slut i skrivaren och ingen ny var köpt! Så jag kunde inte få ut mitt brev. Irriterande!! Vid det laget var klockan redan 4 och solen var på väg ner. Så var det med den solen... Jag gick ut och tänkte jag i alla fall kunde fota lite med mobilen. Nej då hade mobilen så dåligt batteri att jag bara hann ta 3 foton! Hur kunde den laddas ur så fort?! Har knappt använt den idag.
Hann ta ett kort på de fina planteringarna med ljung som finns här ute bland husen nu.
Har slutligen bestämt mig angående mina nya skor. Det blev att jag behöll båda paren! Ville helst ha dessa i syntet ni ser på bilderna nedan. Men det kändes dumdristigt att inte behålla de i skinn också när jag äntligen hittade ett par som jag tyckte såg okej ut och som det dessutom var så bra pris på.
En av mina nya vinterjackor som jag köpte på Ullared fick göra premiär idag. Den var varm och skön. Hade tänkt ta ett kort på den men det gick ju inte. Tog min favoritrunda runt Klare Mosse. Eller jag gick bara halva mossen. Det går en bro tvärs över som man kan ta om man inte orkar gå runt hela så den tog jag. Hade tänkt fota även här men ack nej... Sen tog jag en annan väg tillbaka upp genom ett bostadsrättsområde. Det var tur att jag inte gick längre för det kändes rätt bra i magen... Var ute i en timma och när jag kom tillbaka var det redan mörkt. Så trist. Får se om jag lyckas fånga solen någon annan dag istället innan jag är föräldraledig och kanske har mer tid att ta mig ut dagtid. Det kommer bli så mysigt att gå barnvagnspromenader runt mossen! :)
 
Ja, det var väl min tråkiga dag det. Kan få sådan prestationsångest sådana här dagar när jag är hemma för det är så mycket jag skulle kunna åstadkomma. På morgonen när jag vaknar ser jag allt framför mig, åh jag skulle kunna passa på att göra det och det och det... Få något uträttat samtidigt som jag verkligen ska passa på att vila. Ville skickat in några bröllopsfoton för framkallning som jag tänkt på i 1 år typ. Samtidigt som jag bara ville slappa i sängen med mina böcker. Men vad händer? Inget av det blir gjort! Någon mer som känner igen sig? Hur går det till? När man har en heeeeel dag på sig borde man ju ändå hinna åstadkomma mer! Känner sådan frustration på sådant här!
 
Nu väntar jag på att Simon ska komma hem med en svart bläckpatron så jag kan skriva ut det där brevet och få postat min ansökan imorgon istället. Jag hoppas på att gå till jobbet imorgon, då slutar jag kl 15 så det är inte en så lång dag. Nu blir det pannkakor, That '70s show och sedan ska jag bums i säng och läsa! 


Kommentarer
Smulfrun

Jag känner igen mig. För mig är det mer att jag fastnar med något, typ i soffan, och sedan inte får något gjort. Men samtidigt är det ju så kära du att det viktigaste är inte allt vi får gjort. Det viktiga är hur vi mår och har det! Bra att du skrev det där brevet idag och snart kan släppa den pressen. Men känn inte dåligt samvete för att dagarna kan tyckas bara gå. Ingen kommer att kräva någon redovisning av dig. Du har många bollar i luften, men du ska inte känna att du måste utan att du faktiskt vill ha det så. Dessutom har du ju faktiskt fått en hel del gjort idag skulle jag säga. Kanske inte allt du önskade men det är en annan sak.
Och du är ju hemma från jobbet för att vila och ta hand om dig. Då är det det enda du "måste" göra.
Och framförallt: Du gör något hela tiden. Du bär ditt barn. Det är prio ett.
Stor kram från mig!

Svar: Tack för din peppande kommentar och kloka ord!! Ska försöka tänka på det där, "det viktiga är hur jag mår och har det, inte allt jag får gjort!" Bra skrivet! Kram
Emelie Ceder

2013-11-05 @ 18:42:29
URL: http://smulfrun.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0