Min drömtavla

Det finns en tavla på IKEA som jag hemskt gärna vill ha. Den är så vacker tycker jag! Älskar allt det gröna och ljuset som strålar genom trädkronorna!
Vi skulle vilja ha den här tavlan på väggen ovanför vår soffa i vardagsrummet. Den skulle nog passa jättebra mot den mörka fondväggen och svarta soffan när alla andra väggar i rummet är vita. Problemet är bara att den tyvärr är lite för stor för att få plats på den väggen. Den är 200 cm lång och 140 cm hög. På längden finns gott om plats men på höjden skulle den hamna bakom soffan. Så just nu kollar vi på andra lösningar, t.ex. om man kan köpa den och spänna om duken mot en mindre ram eller helt enkelt hitta ett helt annat motiv som också är lika vackert.
 
Har ni några förslag på fina tavlor? Gärna med naturmotiv med mycket grönt i. Var kan man få tag på stora tavlor som inte kostar skjortan?


Kommentarer
Tove

Fantastisk tavla! Jag gillar verkligen sådana stora tavlor, men de är ju precis som du säger svåra att hitta utrymme för.

En bra idé kan vara att titta efter fina vanliga tyger och sedan spänna upp dem på canvasramar. Då kan man få en tavla av något som lika väl kunnat bli en kudde liksom. Som jag gjort i gästrummet hemma hos oss med den färglagda manga-stil-bilden. Svårigheten där är dock att motiv som det du visat ovan kanske inte så ofta kommer på vanligt tyg, men det kan vara värt att kolla.

Är det mycket som behöver bort på höjden av den? Tror att det nog skulle gå att spänna om den rent praktiskt men samtidigt svårt att säga hur det skulle förändra bilden av den, känslan i bilden liksom...

Sedan finns alltid det klassiska att hitta ett foto och beställa en canvas med det från vanliga framkallningsställen men det kostar ju tyvärr en del.

lycka till!
Kram!

Svar: Tack för tipsen!Var inne och kollade i ert gästrum ikväll (hihi) och det såg ju verkligen ut som en "riktig" tavla! Ja vi behöver ta bort ca 40 cm... 20 cm på varje sida tänkte vi. Vi får fundera vidare på om vi vill kapa i den eller om vi letar vidare efter ett liknande motiv, vi får leta både på tyger, foton och befintliga canvas. Kram
Emelie Ceder

2013-05-16 @ 15:07:10
URL: http://smulfrun.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0