Trettondedagsafton

Vilken härlig dag!
Dagen började med att alarmet ringde så att vi inte skulle missa tvättiden vi bokat. Eller vi hade inte bokat tid för att tvätta, men vi skulle mangla och då bokade vi tvättstugan för säkerhetens skull annars kanske vi inte skulle få komma in där. Helt perfekt att det finns mangel i denna tvättstuga, det hade vi inte i förra huset där vi bodde. Denna tvättstugan är jättestor: Ett helt rum bara för tvättmaskiner, flera torkrum och så rummet med mangel, strykbräda och nån grej som man kan sträcka t.ex. lakan i om man inte är två som kan hjälpas åt.
Vi manglade två linnedukar inför dagens födelsedagskalas. Men nu var inte syftet att jag skulle ha en lång utläggning om vår tvättstuga, utan jag tänkte bjuda på lite bilder från kalaset! :)
Simon önskade smörgåstårta på sitt kalas, så då vände vi oss till dem som gör dem bäst: Våra mammor! ;)
Vi blev 19 personer på kalaset så vi hade dukat både i köket, runt soffbordet och runt ett extrabord.
Både bestick-serien vi samlar på (Fjord Hardanger Carina) och servicen från mormor och morfar fick göra premiär.
Åter igen, tack gode Gud för lägenheten! I förra lägenheten kunde vi bara bjuda hem mycket folk när det var sommar så vi kunde sitta på balkongen där vi alla kunde få plats. Balkongen var vår räddning då och den var jag mycket tacksam för. Det funkade ju för mig som fyller år i maj, men Simon fyller i januari så när vi skulle ha kalas för honom förra året fick vi hyra sällskapslokalen som fanns i bottenvåningen. Tur att den fanns att tillgå i alla fall! Men nu är det andra bullar.
En suddig men ändå fin vimmelbild.
Jag hade bakat nougatkakor, minipepparkaksmuffins och browniecheesecake med hallongrädde. Tog även fram pepparkakor. De behöver ätas upp nu när julen snart är slut.
Den här stora chokladasken fick Simon i julklapp från sitt jobb. Aldrig sett en så stor chokladask med bara mjölkchoklad!
Nu är kalaset över och i kylen står massa god smörgåstårta! Tror jag ska gå upp och ta mig en bit ;)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0