Marshmallowcupcakes

På nyårsafton bakade jag marshmallowcupcakes.
De blev tyvärr misslyckade, fast omdömet blev att de var goda ändå. Kommer snart till varför.
Receptet hämtade jag ur boken jag tipsat om flera gånger förut: "Lyxiga cupcakes och läckra kakor".
Jag valde ett par mycket stadiga och ganska höga muffinsformar som du kan köpa här. En teflonbakform för muffins är ju nästan ett måste när man ska baka cupcakes.
Tyvärr var muffinsformarna lite väl höga för den här satsen smet, eller så gör jag något annat fel för jag får inte mina muffins att bli så där toppiga och fina.
Enligt det här receptet skulle man efter man bakat muffinsen smälta marshmallows och sedan göra ett litet hål i varje muffins och trycka i. Därmed fick jag använda skålen för vattenbad som jag fick i julklapp för första gången.
Men oj vad svårt det var! Marshmallowsen smälte till slut, men att lyckas trycka ned dem i muffinsen kändes näst intill omöjligt utan att förstöra muffinsen helt. Smält marshmallow blir ju SÅ segt och starkt! Förstår inte hur man skulle göra! Det fastnade överallt. Så jag gav upp helt enkelt. Fick nöja mig med att lägga frosting på för i frostingen skulle man ha minimarshmallows vilket gjorde att mina cupcakes på ett sätt ändå fortfarande kunde kallas marshmallowcupcakes... 
För att förhöja nyårskänslan strödde jag lite Ätbara Glitterstjärnor på frostingen.
Mina cupcakes blev misslyckade på två sätt: Dels pga att jag inte fick ned smält marshmallows i dem och dels fattar jag inte varför jag inte la lite pastafärg i frostingen?! De ser ju knappt aptitliga ut tycker jag. Lite rosa färg till exempel hade verkligen förhöjt det hela tror jag!
Eftersom vi firade nyår hos Tove och Lemuel skulle jag ta med mig mina cupcakes dit och vad passade då inte bättre än att frakta dem i en cupcake box? Jag valde dessa pastellfärgade boxar. Ett smidigt och stadigt sätt att ta med sig muffins eller cupcakes på när man går bort!
Men, som sagt, jag blev inte nöjd med mina cupcakes, även om det sades att de var goda. Så jag gjorde en morotskaka också, något jag vet att jag är bra på ;)


Kommentarer
Tove

Dom var goda ändå och morotskakan var fantastisk!

Svar: Tack, skönt att höra! :)
Emelie Ceder

2013-01-12 @ 18:38:10
URL: http://smulfrun.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0