Chokladpraliner

Förra veckan gjorde jag chokladpraliner.
En väldigt simpel variant med färdiga chokladformar och choklad som inte behöver tempereras.
Chokladformar hittar ni här för 29:- styck! :) Klicka på bilden nedan för att läsa mer om chokladen.
Först smälte jag chokladen.
Sedan fyllde jag mina formar med bara lite av chokladen så de täckte hela botten av formen. När det torkade bildade chokladen då ett skal.
När de torkat en stund fyllde jag mina skal med nöt-creme.
Sedan täckte jag dem med ytterligare smält choklad.
Det är viktigt att man skrapar rent kanterna på pralinerna innan de stelnat helt. Det är väldigt svårt att göra det när de stelnat.
Sedan lät jag dem stelna i kylskåpet 10-15 min och sen var det bara att trycka ut dem ur sina formar.
En perfekt liten mumsbit till kaffet!
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Emelie Ceder

Bloggen mitt i vardagen; Om en mamma till en 2-åring med två ringar på fingret, som arbetar med HR och som aldrig tröttnar på att umgås med folk.

RSS 2.0